16 جای دیدنی استانبول؛ شهر زیباییها
نگاهی به جاذبههای گردشگری استانبول

استانبول شهری است سرشار از فرهنگ و تاریخ که از آن به عنوان قلب و روح ترکیه یاد میکنند و همیشه یکی از بزرگترین و توریستیترین شهرهای جهان بوده است. به همین خاطر است که جاهای دیدنی استانبول فراوانند و معرفی همه آنها در این متن تقریبا ناشدنی است. اما تا جایی که میتوانیم به محبوبترین و معروفترین آنها اشاره میکنیم.
اگر میخواهید با معروفترین و معرکهترین مکانهای دیدنی استانبول آشنا شوید و در سفر تفریحی خود هیچ یک از آنها را از قلم نیندازید، بهتر است همه جای آن را بشناسید. پس با ما همسفر شوید تا علاوه بر معرفی کامل جاذبههای گردشگری استانبول، تصاویر زیبا و با کیفیتی را به همراه آدرس دقیق آن ها در اختیارتان قرار دهیم.
همچنین میتوانید این مقالات را هم بخوانید:
حالا وقت آن رسیده با جاهای دیدنی استانبول آشنا شویم.
1- مسجد ایاصوفیه استانبول، شاهکاری جذاب از امپراطوری عثمانیها (Hagia Sophia)
وقتی حرف از جاهای دیدنی استانبول میشود، اولین جایی که به ذهن خیلیها میرسد، مسجد ایاصوفیه است. موزه ایاصوفیه استانبول را بیشتر به نام مسجد ایاصوفیه استانبول میشناسند. این بنا ابتدا کلیسا بوده، سپس تبدیل به مسجد شده و امروز به حالت موزه در آمده است. مسجد ایاصوفیه این روزها دفتر خاطراتی از شگفتی و عظمت تاریخ ترکیه است و به همین خاطر است که هنوز در صدر جدول مکانهای دیدنی استانبول جا خوش کرده است.

موزه ایاصوفیه شاهکار دوران بیزانس و امپراطوری عثمانیهاست و از آن به عنوان مهمترین نماد عرفانی ترکیه یاد میکنند که بین ادیان اسلام و مسیحیت پیوند ایجاد میکند.

آدرس مسجد ایاصوفیه
مسجد ایاصوفیه در قسمت اروپایی استانبول و در منطقه مرکز شهر استانبول (سلطان احمد) واقع شده است. برای رفتن به مسجد ایاصوفیه تمام وسایل نقلیه عمومی به سهولت در دسترس قرار دارند و بازدید از آن در تمام روزهای هفته امکانپذیر است.
آدرس دقیق مسجد ایاصوفیه: ترکیه، استانبول، محله سلطان احمد، میدان ایاصوفیه و سپس موزه یا مسجد ایاصوفیه است.
موزه ایاصوفیه در گوگل مپ
2- کاخ توپکاپی استانبول، سفری در دل تاریخ (Topkapi)
اگر عاشق تاریخ و تمدن هستید، بازدید از کاخ توپکایی شما را حسابی به وجد می آورد. همان طور که گفتیم مناطق دیدنی استانبول بسیار زیاد هستند. کاخ یا قصر توپکاپی هم یکی از محبوبترین و بزرگترین آنها در بین سایر جاهای دیدنی استانبول به شمار میرود.
این کاخ توسط سلطان محمد دوم در سال 1478 بنا شده و از قرن 15 تا 19 میلادی، امپراتوری عثمانی از آن به عنوان مرکز سیاسی خود استفاده میکرده است. در واقع کاخ توپکاپی در سال 1924 به دستور آتاتورک به عنوان موزهای برای بازدید عموم آزاد شد. این کاخ دارای بخشهای فراوان و دیدنی است که هریک از این بخشها در زمان خود کاربریهای مختلفی داشتهاند و تاریخ گویای داستانهای فراوانی برای آنهاست.
بخشهای جذاب و دیدنی این کاخ آنقدر زیاد و متنوعاند که در یک بازدید یک یا دو ساعته نمیتوانید همهاش را ببینید و حداقل نصف روز وقت لازم دارید. اگر به کاخهای استانبول علاقه دارید، مقاله همه چیز درباره کاخ های استانبول را بخوانید.
آدرس کاخ توپکاپی استانبول
تصاویری از بخشهای مختلف کاخ توپکاپی استانبول در زیر آورده شده است. اما دیدن تصاویر این کاخ در برابر بازدید آن از نزدیک، مانند قطرهای در برابر دریاست. این کاخ در محله سلطان محمد، در 5 دقیقهای مسجد ایاصوفیه و در نزدیکی امینونو (Eminonu) واقع شده است. این کاخ همه روزه به جز صبحهای تعطیلات مذهبی برای بازدید عموم باز است.
کاخ توپکاپی استانبول در گوگل مپ
3- مسجد سلطان احمد یا مسجد آبی (Blue Mosque)
دیدن یک مسجد باشکوه با کاشیکاریهای آبی رنگ و معماری هنرمندانه میتواند روح آدم را جلا دهد. مسجد سلطان احمد یکی از باشکوهترین دیدنیهای استانبول است که آبی بودن کاشیهای آن باعث شده، این بنا به عنوان مسجد آبی شناخته شود. گنبدهای این مسجد، آبشاری و شش مناره با معماری بسیار شکیل و هنرمندانه دارد.
مسجد آبی به دستور سلطان احمد در قرن هفدهم بنا شده و به همین خاطر به عنوان مسجد سلطان احمد نیز نام گرفته است. در حقیقت هدف سلطان احمد از بنای این مسجد، ساخت مسجدی بوده است که با مسجد معروف ایاصوفیه استانبول رقابت کند و در این امر نیز تا حدودی موفق شده است. سالانه توریستهای بسیاری از سراسر نقاط جهان برای تماشای انعکاس رنگ آبی آسمانی بر روی گنبدهای این بنای بینظیر به استانبول مسافرت میکنند و از دیدن عظمت و شکوه آن در کنار دیدار از سایر جاهای دیدنی استانبول لذت میبرند.
این شاهکار کم نظیر، ساخته دست یک معمار عثمانی به نام «محمد صدفکار» بوده و در نزدیکی مسجد ایاصوفیه واقع شده است. شاید از این مجاورت بتوان به راحتی به هدف سلطان احمد در بنای مسجد آبی پی برد که همان رقابت با مسجد ایاصوفیه و فخرفروشی به سازندگان آن بوده است. اما پس از از تکمیل بنای مسجد آبی دیری نپایید که سلطان احمد در سن 27 سالگی و درست یک سال بعد از تکمیل مسجد آبی از دنیا رفت و پیکر او به همراه همسر و سه فرزندش در بیرون همین مسجد به خاک سپرده شد.
اما شش مناره شدن این مسجد هم حکایت جالبی دارد. شاید باورتان نشود ولی این اتفاق فقط به خاطر یک اشتباه معماری رخ داده و به هیچ وجه کاری از پیش طراحی شده نبوده است. داستان از این قرار است که سلطان احمد از معمار خود برای بنای مسجد منارههایی طلایی میخواهد که در زبان ترکی «آلتین» تلفظ میشود. اما معمار این عبارت را به صورت «آلتی» به معنی عدد شش و یک مسجد با شش مناره میسازد.
همین اشتباه ساده خالق یک شاهکار متفاوت و جالب در جهان شد. اما داستان به همین جا ختم نمی شود؛ چون تا آن زمان به جز مسجدالحرام که شش مناره داشت، باقی مساجد دارای یک یا دو، نهایتا چهار مناره بودند. به همین دلیل ساخت مسجد آبی با شش مناره غوغایی بر پا کرد که سلطان احمد را برای برطرف کردن مشکل، مجبور شد معمارش را برای ساختن مناره هفتم مسجدالحرام به مکه بفرستد تا غائله ختم به خیر شود.
داستان این مسجد آبی مفصلتر از این حرفهاست. سری به مقاله زیر و بم مسجد سلطان احمد بزنید و بیشتر بخوانید.
آدرس مسجد آبی یا مسجد سلطان احمد استانبول
مسجد سلطان احمد در منطقه فاتح استانبول واقع شده و آدرس دقیق آن، استانبول، منطقه فاتح، محله سلطان احمد، خیابان ات میدانی، پلاک 70، مسجد سلطان احمد است.
بازدید از این مسجد بر خلاف بسیاری از مکانهای دیدنی استانبول ، کاملا رایگان است. همچنین بازدید از آن از اذان صبح تا اذان مغرب برای عموم آزاد بوده و همواره پذیرای گردشگران فراوانی از سرتاسر جهان است.
مسجد آبی در گوگل مپ
4- بازار بزرگ استانبول، بازار پرزرق و برق (Grand Bazaar)
شاید کمتر چیزی مثل خرید کردن و گشت و گذار در یک بازار بزرگ و پر زرق و برق، بتواند یک ایرانی را سر شوق بیاورد. بازار بزرگ یا گرند بازار یکی از محبوبترین جاهای دیدنی استانبول برای خانمهاست. به دلیل سرپوشیده بودن این بازار در زبان ترکی به آن کاپالی چارشی گفته میشود که به معنی بازار سرپوشیده است. بازار بزرگ استانبول نیز به دستور سلطان محمد و در قرن پانزدهم میلادی ساخته شده است. برای خرید کردن در این بازار بهتر است قبل از رفتن به آن لیستی از چیزهایی که میخواهید را تهیه کنید، تا در بازاری که وسعت آن ممکن است هر خرید کننده غیرحرفهای را دچار خستگی و سردرگمی کند، دچار مشکل نشوید.
در بازارهای استانبول تا میتوانید چانه بزنید. معمولا فروشندگان به چانه زدن مشتریان عادت دارند و قیمتهای اولیهشان بالاتر است.برای کاهش قیمت جنس عادت دارند. در بعضی موارد قیمت اجناس را حتی تا 50 درصد قیمت میتوانید پایین بیاورید.
آدرس گرند بازار استانبول
معروفیت و استقبال فراوان از بازدید و خرید از بازار بزرگ باعث شده، مسئولین شهر استانبول سرویس حمل و نقل بسیار مطلوب و مورد قبولی را برای آن در نظر بگیرند. بنابراین شما از هر کجای استانبول که بخواهید میتوانید با استفاده از مترو به بازار بزرگ استانبول برسید. فقط کافی است به طرف ایستگاه سلطان احمد حرکت کنید. این بازار همه روزه به جز روزهای یکشنبه باز است و همواره آماده ارائه خدمت به مشتریان و خیل توریستهای شهر استانبول است.
گرند بازار استانبول در گوگل مپ
5- برج گالاتا استانبول، لذت دیدن غروب آفتاب (Galata Tower)
برج گالاتا که یکی از جاهای دیدنی استانبول است؛ حدود هفتصد سال پیش (1384 میلادی) و با هدف نظارت بر کشتیها و شناسایی کشتیهای متجاوزین و دشمنان بنا شد. اما بعدها تغییر کاربری داد و به عنوان زندان از آن استفاده شد. بعدها کاربری دیده بانی پیدا کرد و درتمام این زمانها بارها مورد تعمیر و بازسازی قرار گرفت. برج گالاتا یک نماد برای شهر استانبول محسوب میشود و در ارتفاع 67 متری شهر را زیر پا دارد. بالا رفتن از برج گالاتا و تماشای شهر زیبای استانبول و جزیره فوقالعاده دیدنی پاریمآدا، لذتی بینظیر و وصف ناشدنی را برای هر توریست و گردشگری در این شهر فراهم خواهد کرد.
شاید برایتان جالب باشد اگر دلیل مخروطی بودن، سقف این برج را بدانید. گالاتای 9 طبقه در طول تاریخ حوادث و اتفاقات بسیاری به خود دیده است. در قرنهای 18 و 19 میلادی دو بار با آتشسوزی مهیبی مواجه شده و بارها طوفان و بادهای شدید به سقف آن آسیب رساندهاند.
مخروطی بودن سقف آن دقیقا به همین دلیل است. تماشای غروب آفتاب بر بالای این برج نیز آن را به رمانتیکترین مکان در میان سایر جاهای دیدنی استانبول تبدیل کرده است. بر بالای این برج رستورانی احداث شده که بهترین غذاهای ترکی در آن سرو میشود و لذت بازدید از آن را برای علاقه مندان دوچندان میکند. این بنا تا سال 1749 بلندترین ساختمان استانبول بوده است.
در مورد فضای داخلی و چگونگی رفتن به طبقات بالای این برج باید گفت، در طبقه همکف آن پلههایی مارپیچ و هیجان انگیز وجود دارند و هیجان بازدید از این مکان را برای گردشگران چند برابر میکند. همچنین برای راحتی کسانی که توانایی بالارفتن از پلهها را ندارند، دو آسانسور در برج تعبیه شده است که البته این آسانسورها بازدیدکنندگان را تا طبقه هفتم یاری خواهند کرد و دو طبقه نهایی برج را باید با پله طی کرد.
شنیدن صدای مرغان دریایی بر فراز برج گالاتا تجربهای است که تا زمانی که به استانبول سفر نکنید و لذت آن را از نزدیک نچشید، نمیتوانید آن را درک کنید. بهترین زمان نیز در طول روز ساعات نزدیک غروب آفتاب برای رفتن به برج گالاتای استانبول است. البته چون بیشتر افراد از این موضوع آگاهی دارند، در این زمان تعداد افراد بازدیدکننده زیاد و معمولاً پرازدحام است.
آدرس برج گالاتای استانبول
این برج جذاب و دیدنی که یکی از خاصترین جاذبههای گردشگری استانبول است، در محله بیاوغلوی استانبول واقع شده است. این محله هم یه خودی خود یک جاذبه توریستی در کنار سایر جاهای دیدنی استانبول محسوب میشود. برای رفتن به برج، امکانات حمل و نقل آسانی چون مترو نیز در نظر گرفته شده که با هدف تسهیل و آسایش هرچه بیشتر بازدیدکنندگان از این بنای تاریخی فراهم شده است.
برج گالاتای در گوگل مپ
6- آب انبار باسیلیکا (Basilica Cistern) از شگفتانگیزترین جاهای دیدنی استانبول
این اثر تاریخی و دیدنی یکی از عجایب تکنولوژی در زمان خود بوده است و یکی از شگفتیهای استانبول است. وجه تسمیه آب انبار باسیلیکا به این اسم، به این دلیل است که در محل آن قبلاً باسیلیکا یا کلیسایی کهن وجود داشته است. البته این آب انبار در بین مردم ترکیه به اسم «یره باتان سیسترن» معروف است که به سبب وجود ستونهای مرمری فراوان در زیرزمین و معماری این چنینی آن نام گرفته است.
آب انبار باسیلیکا در قرن ششم و به دستور امپراتور روم ساخته شده و از همان زمان تأمین کننده آب ساکنین استانبول بوده است. توانایی این آب انبار در ذخیره آب 8/2 میلیون فوت مکعب است. از عجیب و هیجانی بودن این بنا همین بس که از آن در فیلمبرداری صحنهای از فیلم جیمز باند استفاده شده است. برای رفتن به این آب انبار بایستی 52 پله به زیرزمین بروید و آب انباری با طول 140 متر و عرض 70 متر با 336 ستون بزرگ به ارتفاع 9 متر را مشاهده کنید.
آدرس آب انبار باسیلیکای استانبول
آب انبار باسیلیکا در 1/1 کیلومتری مسجد ایاصوفیه واقع شده و آدرس دقیق آن به این شرح است: استانبول، منطقه فاتح، محله علمدار، خیابان یرباتان، پلاک 3/1، باسیلیکا سیسترن. وسایل حمل و نقل عمومی برای رفتن به این آب انبار تماشایی همواره فراهم است و همه روزه این مکان دیدنی برای استقبال از علاقه مندان آماده پذیرش گردشگران است.
آب انبار باسیلیکای در گوگل مپ
7- موزه باستانشناسی استانبول به سبک نئو کلاسیک (Archaeological Museum)
اگر علاقه دارید اطلاعات جامع و کاملی از آثار تاریخی و هنری دوران باستان و دوره اسلامی از زمان امپراطوریهای عثمانی و شرق باستان به دست آورید، بازدید از موزه باستانشناسی استانبول را از دست ندهید. در واقع بازدید از این موزه برای گردشگرانی که فرصت کافی برای دیدار از تمام مکان های گردشگری و جاهای دیدنی استانبول را ندارند، میتواند بهترین گزینه باشد.
موزه باستان شناسی استانبول خود به سه بخش یعنی سه موزه تقسیم میشود:
- ساختمان اصلی موزه باستان شناسی
- موزه هنرهای اسلامی و ترکی
- موزه شرق باستان
این موزه در سال 1811 میلادی و توسط عثمان حمدیبی بنا شده و در سال 1908 مورد بازسازی قرار گرفته است. معمار موزه باستان شناسی استانبول الکساندر والری است که معماری قصر پرا نیز از آثار این معمار بنام او بوده است. این موزه یکی از سازههای برجسته جهانی و در سبک نئوکلاسیک است که در آن بیش از یک میلیون قطعه عتیقه و باارزش نگهداری میشود و هریک تداعیکننده تاریخ و تمدن دوره خاصی از دورانهای مختلف جهان است.
معماری این موزه تاریخی بسیار شگفت انگیز است و از عجایب آن میتوان به تابوت زنان عزادار و همچنین تابوت اسکندر اشاره کرد. در طبقه دوم این موزه آثار ارزشمندی چون آثار آناتولی، عربی، مصر و بینالنهرین نگهداری میشود. از آثار بسیار نفیس و بینظیر موزه باستان شناسی استانبول میتوان به مجسمه زنجیرلی، تفاهمنامه قادس و ستون پادشاه نارامسین نیز اشاره کرد. در این موزه همچنین هفتاد و پنج هزار نسخه نوشته میخی با ارزش و دارای قدمت چندین هزار ساله نگهداری میشود.
برای علاقهمندان تاریخ و عاشقان یادگار تاریخ یک مقاله کامل درباره موزه های استانبول داریم که میتوانید بخوانید.
آدرس موزه باستان شناسی استانبول
موزه باستان شناسی استانبول در قسمت اروپایی استانبول و در جوار کاخ توپکاپی واقع شده است. موقعیت این موزه در محله سلطان احمد و خیابان فاتح به گونهای است که توسط سایر موزهها، دیگر جاهای دیدنی استانبول و هتلها احاطه شده. انواع وسیلههای نقلیه برای رفتن به موزه باستان شناسی از جمله مترو، اتوبوس و تراموا به گردشگران و علاقهمندان خدمات ارائه میکنند. ساعات کار این موزه همه روزه از ساعت 9 صبح الی 7 عصر است.
آدرس موزه باستان شناسی در گوگل مپ
8- کلیسای چورا استانبول، نقاشی های کم نظیر (Chora Church)
یکی از مهمترین جاهای دیدنی استانبول که از نظر توریستی نسبت به سایر جاذبههای گردشگری این شهر زیاد مورد لطف قرار نگرفته است، کلیسای چورای استانبول است. این کلیسا در ابتدا به عنوان کلیسای بیزانسی احداث شده، سپس به مسجد تبدیل شده و هم اکنون هم به عنوان موزه مورد استفاده قرار میگیرد. این کلیسا به لحاظ معماری، کاشی و موزاییکهای به کار رفته با نقاشیهای زندگی حضرت عیسی و مریم مقدس بسیار زیبا در ساخت آن، ارزش رفتن و بازدید را دارد. چون بازدید از طراحی و سبک هنری بیزانس هم لذت خاص خودش را دارد.
آدرس کلیسای چورای استانبول
کلیسای چورا در حدود 3 مایلی منطقه شمال غربی سلطان احمد واقع شده است. این کلیسا در تمام روزهای هفته به استثنای چهارشنبهها از ساعت 9 صبح الی 7 عصر پذیرای بازدیدکنندگان علاقه مند به تاریخ و تمدن ترکیه است.
آدرس کلیسای چورای استانبول در گوگل مپ
9- میدان هیپودروم یا میدان اسب دوانی استانبول (Hippodrome)
میدان هیپودروم یا میدان اسب دوانی استانبول از دیگر جاهای دیدنی استانبول است که در زمان امپراطوری روم به وجود آمده و بزرگترین میدان اسب سواری جهان شده است. این میدان در منطقه سلطان احمد که از قدیمیترین مناطق استانبول است قرار دارد و به همین سبب به میدان سلطان احمد مشهور شده است.
در زمانهای قدیم مسابقات هیجانانگیزی مانند اسب سواری و ارابهرانی برگزار میشده که از پرطرفدارترین مسابقات ورزشی در زمان یونان قدیم بوده است. این میدان همچنین میزبان و محل برگزاری مراسمهایی مانند مراسمات رسمی دربار، رژه و تاجگذاری هم بوده است و به همین خاطر است که آن را مرکز ورزشی و همچنین اجتماعی امپراطوری بیزانس و یکی از جذابترین جاهای دیدنی استانبول به حساب میآوردند.
در مرکز میدان اسب دوانی استانبول سنگ یادبودی قرار گرفته که به سنگ یادبود تئودوسیوس معروف است. جنس این سنگ از گرانیت صورتی و کندهکاری شده در مصر است که بعدها به دستور تئودوسیوس کبیر از مصر به استانبول (قسطنطنیه قدیم) منتقل شده است. روی سکوی زیرین سنگ یادبود کندهکاریهایی از تصاویر تئودوسیوس، همسر، پسران و سایر مقامات دولتی و سلطنتی وجود دارد که در حال تماشای یکی از مسابقات ارابهرانی هستند.
در نزدیکی این مکان آلاچیق زیبایی نیز قرار دارد که به آبنمای قیصر ویلهلم معروف است. وجه تسمیه این آبنما به این خاطر است که آن را قیصر ویلهلم که امپراطور آلمانی بود، به نشانه دوستی به سلطان عبدالحمید دوم و مردمانش تقدیم کرده است.
آدرس میدان اسبدوانی استانبول
از آنجایی که مسجد سلطان احمد (مسجد آبی)، مسجد ایاصوفیه و باستانشناسی استانبول، آب انبار باسیلیکا، بازار بزرگ و پارکهای گلخانه و سلطان احمد همگی در جوار هم و نزدیک به میدان اسبدوانی استانبول در منطقه فاتح هستند، اگر قصد رفتن به یکی از این جاهای دیدنی استانبول را داشته باشید، میتواند از سایر جاذبه های دیدنی استانبول واقع در حوالی آن نیز بهرهمند شود.
به دلیل همجواری این اماکن که توریستهای زیادی دارد، سرویس حملونقل عمومی در همه حال برای رفتن به این منطقه وجود دارد که برای گردشگران و مسافرین زیادی در دسترس و قابل استفاده است.
میدان اسب دوانی استانبول در گوگل مپ
10- کاخ دلما باغچه، میراث دوره عثمانی (Dolmabahce Palace)
کاخ دلما باغچه با نمای بسیار باشکوه و خیره کنندهای که دارد به جرات میتوان گفت در میان تمام جاهای دیدنی استانبول منحصر به فرد است. این کاخ نمایشی 600 ساله به جا مانده از دوران حکمرانی سلسله عثمانی است؛ چرا که محل زندگی شش پادشاه آخر این سلسله بوده است.

کاخ باشکوه دلما باغچه دارای 44 تالار، 285 اتاق، 68 سرویس بهداشتی است. برای تزیین سقف آن ورقههایی از جنس طلا بالغ بر 14 تن طلا به کار رفته و 131 فرش دستباف ابریشمی کف کاخ را پوشانده است. بزرگترین لوستر جهان که آن را ملکه ویکتوریای انگلیس به این کاخ اهدا کرده است، در این کاخ زیبا خودنمایی میکند.
این لوستر بلورین 750 حباب و 4 تن وزن دارد. علاوهبر این کادوی بی نظیر ملکه ویکتوریا به کاخ دلما باغچه، پادشاه تزار روسیه نیز فرشهایی از جنس پوست خرس به آن اهدا کرده و سایر افراد بنام و رهبران دنیا نیز کادوهای گران قیمتی را به این کاخ هدیه کردهاند. تمام این وسیلهها و تزیینات لوکس و با ارزش برای تکمیل زیباییهای کاخ دلما باغچه با هم یکپارچه شده و یکی از زیباترین جاهای دیدنی استانبول را به وجود آوردهاند.
نکته جالب دیگر درباره این بنای تاریخی این است که اتاق و تختی که آتاتورک (مؤسس دولت جدید و جمهوری ترکیه) در آن درگذشت، در این کاخ قرار دارد. آتاتورک با وجود اتاقهای مجلل و متنوع این کاخ یکی از سادهترینهای آن را برای خود انتخاب کرده بود و این انتخاب او توجه افراد بسیاری را در بازدید از این کاخ باشکوه به خود جلب میکند.
آدرس کاخ دولما باغچه
آدرس کاخ دلما باغچه: استانبول، بشیکتاش، خیابان دلما باغچه است و این کاخ بجز روزهای دوشنبه و پنجشنبه پذیرای علاقه مندان و بازدیدکنندگان خواهد بود.
آدرس کاخ دولما باغچه در گوگل مپ
11- مسجد سلیمانیه استانبول، مزار خرم سلطان و همسرش (Suleymaniye Mosque)
بله درست است این مسجد باشکوه در سال 1556 میلادی به دستور سلطان سلیمان معروف بنا شده است. در حال حاضر دو مزار زیبا نیز در باغ پشتی مسجد قرار دارد که متعلق به سلطان سلیمان و خرم سلطان همسر ایشان است و هر ساله افراد زیادی از آن دیدن می کنند. در حیاط اندرونی مسجد سلیمانیه چهار مناره وجود دارد که تعداد این منارهها بی دلیل نبوده و پادشاه آن زمان قصد داشته به این طریق در تاریخ، انتصاب خود را به عنوان چهارمین پادشاه عثمانی ثبت کند.
داخل مسجد اعظم سلیمانیه از نظر وسعت بسیار شگفتانگیز بوده و طول و عرض مربعی آن 58 در 59 متر است. معمار این مسجد که میمار سینان نام داشته است، تلاش بسیاری در ساخت آن کرده تا وسعت آن به اندازه مسجد معروف ایاصوفیه استانبول باشد. هرچند که در نهایت وسعت و عظمت مسجد ایاصوفیه بیشتر از مسجد سلیمانیه است؛ اما این مسجد تاریخی نیز در روشنایی و آرامشی که بر فضای آن حاکم است، توانسته از مسجد ایاصوفیه پیشی بگیرد.
مسجد سلیمانیه هم از معروفترین جاهای دیدنی استانبول است که برای پذیرایی از گردشگران و مهمانان مسجد، رستوران شیکی دارد و در آن غذاهای عثمانی با کیفیت عالی سرو میشوند. علاوه بر رستوران وجود حمام، مدارس فقه اسلامی و یک بیمارستان و مهمانخانه، همچنین مدرسه طب و دبستان از دیگر جذابیتهای این مسجد عظیم هستند.
آدرس مسجد سلیمانیه استانبول
مسجد سلیمانیه نیز در منطقه فاتح و در کنار سایر جاذبههای گردشگری استانبول مانند گرند بازار، کاخ توپکاپی و مسجد آبی قرار گرفته است. اگر به یکی از این جاهای دیدنی استانبول بروید، بازدید از بقیه به دلیل همجواری آنها کاری بسیار راحت و در دسترس خواهد بود.
آدرس مسجد سلیمانیه استانبول در گوگل مپ
12- موزه پرا استانبول (Pera Museum)
در این شهر زیبا، علاوه بر موزههای تاریخی که در بالا اشاره کردیم، موزههای هنری متعددی نیز وجود دارد که موزه پرا یکی از آنهاست. موزه پرا که یکی از جاهای دیدنی استانبول است، در حقیقت کلکسیون کامل و ارزشمندی از هنرهای مختلف از جمله نقاشی، ابزارآلات اندازهگیری، عکسهایی از استانبول قدیم، سرامیک و موزاییکهاست و گاها در آن نمایشگاههای هنری نیز برگزار میشود. سالانه دیدن نقاشیها و آثار هنری هنرمندان بنام جهان بسیاری از گردشگران را به سمت بازدید از موزه پرای استانبول میکشاند.
آدرس موزه پرای استانبول
آدرس دقیق موزه پرای استانبول به این شرح است: استانبول، منطقه اروپایی بیوگلو، خیابان مشروطیت، پلاک 65، موزه پرا؛ که همه روزه به جز روزهای دوشنبه باز است. نکته جالب توجه برای علاقه مندان به بازدید از جاهای دیدنی استانبول این است که بازدید از موزه پرا در روزهای جمعه از ساعت 18 الی 22 رایگان است.
آدرس موزه پرای استانبول در گوگل مپ
13- مسجد رستم پاشا استانبول (Rustem Pasa Mosque)
بیشتر جاهای دیدنی استانبول همانطور که تا به اینجای متن به آنها اشاره شد، شامل مساجد خاص و زیبایی هستند که چشمانداز شهر استانبول را تشکیل داده و زیباییهای این شهر را چند برابر کردهاند. یکی دیگر از این مساجد که در زیبایی به گوهر پنهان استانبول معروف است، مسجد رستم پاشای استانبول نام دارد.
در سال 1561، رستم پاشا معمار سینان معروف را مأمور به بنای مسجدی زیبا در یکی از پرازدحامترین نقاط شهر کرد. به همین دلیل فضای مسجد رستم پاشا در مقایسه با سایر مساجد تاریخی استانبول کوچکتر بوده و به خاطر قرارگیری در نقطه شلوغ شهر، در زیر آن نیز مغازههایی ساخته شده تا از نظر مالی تأمین کننده خرج و مخارج مسجد باشند.
از نمای بیرون، این مسجد، چشمانداز جذابی ندارد.؛ اما زیبایی این مسجد در دکوراسیون و طراحی داخلی بی نظیر آن است. بر روی کاشیها و سرامیکهای دیوارها و ستونهای این مسجد طرحهایی از گلهای میخک، زنبق، مینا، رز و لاله وجود دارد که زینت بخش فضای داخلی مسجد رستم پاشا شدهاند.
آدرس مسجد رستم پاشا
مسجد رستم پاشا در ناحیه اروپایی فاتح و در محله رستم پاشا خیابان هسیرجیلار قرار دارد و بازدید از آن برخلاف اکثر جاهای دیدنی استانبول رایگان میباشد.
آدرس مسجد رستم پاشا در گوگل مپ
14- موزه هنر مدرن استانبول (Museum of Modern Art)
موزه هنرهای مدرن استانبول که یکی دیگر از دیدنی های استانبول است، با هدف جمعآوری، طبقهبندی، نگهداری و در معرض نمایش گذاشتن آثار هنری معاصر و مدرن ایجاد شده است. موزه تماشایی هنرهای مدرن استانبول علاوه بر داشتن گالریهای موقت و دائمی نمایشگاهی، دارای فضایی اختصاصی برای برگزاری برنامههای اجتماعی و آموزشی، گالری عکاسی، سینما، رستوران و کتابخانهای بزرگ است. موزه هنر مدرن استانبول روز به روز در حال تغییر بوده و مجموعهای گستردهتر و زیباتر از آثار هنری مدرن ترکی را در معرض نمایش قرار میدهد.
این موزه مانند آکواریوم استانبول یکی از محبوبترین جاهای دیدنی این شهر پرهیاهو است.
آدرس موزه هنر مدرن استانبول
موزه هنر مدرن استانبول، در منطقهی اروپایی بیاوغلوی استانبول، محله اسماعیل مسجد، خیابان مشروطیت و پلاک 99 واقع شده و همه روزه به جز روزهای دوشنبه پذیرای گردشگران و علاقه مندان به آثار هنری مدرن و امروزی است.
موزه هنر مدرن استانبول
15- قلعه یدیکوله استانبول، قلعه هفت برج (Yedikule Fortress)
قلعهی یدیکوله یا قلعه هفت برج، بارها تخریب و مورد بازسازی قرار گرفته است. طول دیوارهای این قلعه بهطور کلی برابر 22 کیلومتر و شهرت آن به قلعهی هفت برج نیز به دلیل قرارگیری هفت عدد برج بر فراز دیوارهای آن است. از این هفت برج، چهار برج توسط بیزانسیها بنا شده و ساخت سه برج دیگر با دستور محمد فاتح در زمان سلطنت او صورت گرفته است.
قلعه یدیکوله شامل هفت برج از قبیل اسلحه خانه، برج سلطان احمد سوم، برج خزانه، برج پرچم، برج سیاه چاله، برج بالایی و برج عثمان جوان میشود که به دنبال هریک از این نام گذاریها داستانی وجود داشته و یا از حادثه تاریخی یا کاربرد مقطعی از قلعه در دوران خاصی نشات گرفته است.
در سالهای اخیر حیاط داخلی قلعه یدیکوله که در آن مسجد و آبنمایی نیز ساخته شده است. در فصول گرم سال محل اجرای کنسرتها، تئاترهای فضای باز، فیستیوال ها و جشنوارههای فرهنگی مختلفی بوده و در کنار کاربری کنونی قلعه به عنوان موزه توانسته است گردشگران و علاقه مندان بسیاری را به خود جذب کند و در این امر با سایر جاهای دیدنی استانبول با وجود فاصله داشتن از فضای شهر به طور جدی به رقابت بپردازد.
آدرس قلعه یدیکوله استانبول
همان طور که گفتیم قلعه یدیکوله همه روزه از ساعت 9 صبح الی 6 بعدازظهر برای بازدید گردشگران و علاقه مندان باز است.
علی رغم اینکه قیمت ورودی این قلعه بر خلاف اکثر جاهای دیدنی استانبول مبلغ زیادی نیست، اما این نکته را به یاد داشته باشید که متصدی قلعه از توریستها و گردشگرانی که دوربین عکاسی همراه خود داشته باشند، مبلغی اضافی میگیرد.
قلعه یدیکوله استانبول در گوگل مپ
16- بازار ادویه استانبول، بازار ذرت(Spice Bazaar)
خوش عطر و بوترین مکان در میان تمام جاهای دیدنی استانبول بازار ادویه استانبول است که به بازار ذرت هم معروف است و هوش از سر هر گردشگری می برد. این بازار شهرت جهانی دارد و بهانه خیلی از توریست ها برای رفتن به ترکیه در کنار دیدار از سایر جاذبههای گردشگری استانبول، بازدید و خرید از بازار ادویه است.
بهترین و باکیفیتترین ادویههای جهان بدون شک متعلق به بازار ادویه استانبول است و حرفهایترین و بهترین آشپزهای جهان برای خرید ادویه از این بازار به شهر استانبول ترکیه مسافرت میکنند. در این بازار علاوه بر ادویه محصولات دیگری نیز عرضه میشوند که داروهای گیاهی از جمله مهمترین آنها هستند. انواع مواد غذایی مانند میوههای خشک، آجیل و خشکبار، عسل، انواع چایی و دمنوشها، زیتون، روغنها، عودها و سایر خوراکیهای عرضه شده در این بازار نیز بسیار خوشمزه و در عالیترین کیفیت خود قرار دارند.
آدرس بازار ادویه استانبول
هر چند که نیازی به ارائه آدرس برای بازار ادویه استانبول نیست، چون بوی ادویههای خوش عطر آن از فرسنگها دور، تمامی گردشگران و مسافران داخلی و خارجی را از سایر جاهای دیدنی استانبول به این بازار میکشاند؛ اما این بازار خوش بو در منطقه اروپایی فاتح استانبول، رستم پاشا، بازار ادویه استانبول واقع شده است.
اکثر مواقع به دلیل هجوم گروههای عظیم توریستی به این بازار، این مکان در شرایط پرازدحام قرار داشته و با خیال آسوده و آرامش نمیتوان از آن خرید کرد یا از تماشای اجناس آن لذت برد. به همین دلیل پیشنهاد ما به علاقه مندان این است که بازدید و خرید از این بازار را به هنگام صبح قبل از ساعت 11 یا هنگام بعد از ظهر بعد از ساعت 16 موکول کنند.
بازار ادویه استانبول در گوگل مپ
در نهایت…
هرچه از زیباییها و جاهای دیدنی استانبول بگوییم باز هم کم است. امیدواریم به زودی خودتان به این شهر زیبا سفر کرده و از تک تک جاذبههای گردشگری استانبول دیدن کنید و تجربیات خود را با ما به اشتراک بگذارید.
بسیار عالی
بازار ادویه که به اسم بازار مصریها معرفی کردید اشتباه ترجمه شده ،Mısırیعنی ذرت نه مصر
مسجد ابا صوفیه و سلطان احمد هر دو کلیسای رومی بودند و بعد از حمله عثمانی به مسجد تبدیل شدند و گلدسته به آنها اضافه شد .
داخل مسجد کاشی کاریها عوض شد در جاهایی زیر کاشی کاریهای تخریب شده آثار رومی دیده میشه.
سلام 🙂 ممنون از اطلاعاتی که دادین
مختصر و مفید
عالی بود.
بخصوص پارگراف آخر و انچه یادگرفتی.
سلام زهرا عزیز:)
ممنون از همراهی شما.
ایا صوفیهدر اصل کلیسا بوده قدمتش مال خیلی قبلتر از تسلط عثمانی ها بوده دوره امپراتوری روم شرقی !!
درود بر شما عکس ،موقعیت جغرافیایی ،شرحی مختصر از تاریخچه محل و ادرس دقیق ان و ……توانسته است مجموعه بی نظیری به بیننده ارایه میدهد . سپاس.
سلام بهروز عزیز 🙂
خیلی خوشحالیم که از مقاله خوشتون اومده و براتون مفید بوده
حتما بقیه مقالههامونم بخونین