برج دختر استانبول

برج دختر استانبول بنایی به قدمت افسانه‌های ترک

همه چیز را درباره برج دختر استانبول بدانید

جاهای دیدنی استانبول تمامی ندارد. هرجای آن را که نگاه کنید، آثاری می‌بینید پر از رمزوراز، افسانه، پچ‌پچ‌های عاشقانه و داستان‌هایی است که به درازای تاریخ ترکیه در ورق‌به‌ورق آن جریان داشته است. این‌ بار می‌خواهیم از آب‌های مرمره و دریای سیاه سردرآوریم، ماجراجویی‌مان با بوی نمک دریا و کمی افسانه ترکیب می‌شود. کجاییم؟ استانبول. مقصدمان کجاست؟ برج دختر یا کیز کولسی (Kız Kulesi)، جایی که تمام اتفاقات بعدی که برایتان تعریف می‌کنیم اینجا پیش آمده، پس سری به آن می‌زنیم.

پس با مجله گردشگری علی‌بابا همراه باشید تا درباره این جاذبه گردشگری استانبول بیشتر بدانید.

برج دختر کجاست؟
برج دختر بر روی تنگه بسفر، روی جزیره‌ای بین دریای مرمره و دریای سیاه قرار گرفته است.
مهم‌ترین ویژگی برج دختر چیست؟
مهم‌ترین ویژگی برج دختر استانبول، وجود ایوان ۳۶۰ درجه آن است. تمام شهر استانبول از این ایوان دیده می‌شود و می‌توانید کل آن را با یک نگاه ببینید.
راحت‌ترین مسیر برای رسیدن به برج دختر کدام است؟
راحت‌ترین مسیر برای رسیدن به برج دختر، از مسیر دریایی و اسکله کاباتاش است. در اسکله از ۹ صبح تا ۹ شب قایق‌های برای عبور و گذر شما وجود دارد.
برای بازدید از برج دختر باید ورودی پرداخت کرد؟
قبل از بازدید از برج دختر استانبول لازم است، حتما هزینه ورودی پرداخت کنید. معمولا هزینه آن ۲۵ تا ۳۰ لیر است. درصورتی‌که هزینه را پرداخت نکنید، نمی‌توانید بخش موزه آن را ببینید.
بهترین زمان برای بازدید از برج دختر چه زمانی است؟
بهترین زمان بازدید از این سازه، بهار و تابستان است.

تاریخچه برج دختر

به‌جرئت می‌توان گفت برج دختر استانبول یکی از معروف‌ترین جاهای دیدنی ترکیه است. جایی که خیال و واقعیت باهم ترکیب شده‌ است. داستان‌های زیادی را برای این برج تعریف می‌کنند. از افسانه‌های مختلف که بگذریم، معماری شگفت‌انگیز و کاخ زیبای این برج، به جذابیت بیش‌ازپیش آن اضافه کرده است.

برج دختر استانبول تاریخچه پرفراز و نشیبی دارد. هزار سال پیش اولین آجرهای این بنا را گذاشتند و شروع به ساخت آن کردند. این بنا یکی از ده‌ها بنای امپراتوری بیزانسی است که باقی‌ مانده و مثل یک نگین روی جزیره کوچک استانبول می‌درخشد.

برج دختر استانبول

عکس از: سایت Google Maps

تاریخ می‌گوید این برج سال ۴۱۰ میلادی بعد از پیروزی ژنرال معروف نیروی دریایی آتن، آلکیبیادس ساخته شده و در واقع یک برج بازرسی به حساب می‌آمده است. برج دختر پیش‌تر به اسم برج لئون معروف بوده و اولین فانوس دریایی ترکیه هم محسوب می‌شود.

کاربرد برج هم ساده بود. هر کشتی که رد می‌شد، اول بازرسی و بعد کامل تفتیش می‌شد و در کنار آن حق گمرکش را هم می‌گرفتند. بعد از آن هم اجازه ورودش صادر می‌شد؛ اما تاریخچه برج فقط به اینجا منتهی نمی‌شود.

برج دختر استانبول تا سال ۱۱۱۰ میلادی هم کار می‌کرد؛ اما بخش‌های زیادی از آن حسابی تخریب شده بود. پادشاه آن زمان بیزانس، یعنی آلکسیوس کمننوس دوباره آن را بازسازی و اسم برج کوچک را برایش انتخاب کرد.

برج دختر استانبول

عکس از: سایت Google Maps

متاسفانه با قدرت‌گرفتن عثمانی و تسخیر شهر، این برج هم تخریب شد و کامل از بین رفت؛ البته ساختمان دیگری جای آن ساخته شد که کاملا از چوب بود که آن هم دچار نفرین خرابی شد و سال ۱۷۲۱ میلادی کامل در یک آتش‌سوزی وحشتناک سوخت.

سال ۱۸۳۲ برج دوباره به دستور پادشاه محمود دوم، پادشاه عثمانی بازسازی شد و کار خود را به‌عنوان یک ساختمان گمرکی شروع کرد. برج را این‌ بار از سنگ و بتن ساختند تا به‌سادگی از بین نرود.

البته یک فانوس هم روی آن نصب شد تا کار راهنمایی کشتی‌ها در دریا را انجام دهد. برج در همین سال‌ها با شروع بیماری وبا به بیمارستان و ایستگاه رادیویی تبدیل شد و در طی زمان جنگ عثمانی‌ها، از روی سازه توپ‌های جنگی گذاشتند تا یک سد دفاعی هم روی تنگه بسفر داشته باشند.

جاهای دیدنی ترکیه

عکس از: سایت Google Maps

سال ۱۹۵۰ همه‌چیز عوض شد و برج دختر به یک مکان تفریحی تبدیل شد. سال ۲۰۰۰ هم یک رستوران و کافه آنجا افتتاح شد و به جایی برای بازدید گردشگران ایرانی و خارجی تبدیل شد. در رستوران آن همیشه بوی خوش غذاهای اصیل ترکی و غذاهای خارجی از سراسر دنیا به مشام می‌رسد.

حالا این برج هزارساله به یکی از جذاب‌ترین جاهای دیدنی استانبول تبدیل شده و مردم زیادی از سراسر دنیا برای دیدن آن به استانبول سفر می‌کنند.

کافه و رستوران آن همه‌روزه به‌جز دوشنبه‌ها میزبان مردم مشتاق است. راستی هر یک روز در میان هم از ۱۲ ظهر تا ۷ عصر باز است و هر شب هم موسیقی و آهنگ و رقص آنجا برپاست.

برج دختر استانبول

عکس از: سایت Google Maps

برج دختر کجاست؟

برج دختر استانبول روی یک جزیره کوچک در تنگه بسفر و محله اسکودار در بخش آسیایی شهر استانبول قرار گرفته است. برای رفتن به این برج می‌توانید به اسکله کاباتاش یا سالاجاک بروید.

برج دختر استانبول

عکس از: سایت Google Maps

آنجا از ۹ صبح تا ۹ شب برای رفتن به جزیره قایق وجود دارد. این قایق‌ها به فاصله نیم تا یک ساعت حرکت می‌کنند و ۲۰ دقیقه بعد شما را به مقصد می‌رسانند.

لوکیشن برج دختر روی گوگل‌مپ

لوکیشن برج دختر استانبول روی گوگل‌مپ

علت نام‌گذاری برج دختر

سالیان پیش، درست زمانی که ترکیه زیر سلطه پادشاهی روم قرار داشت، قسطنطنیه یا کنستانتین، ترکیه فعلی بود و پادشاه بیزانس اینجا حکومت می‌کرد. افسانه اسم برج دختر از همین‌ جا می‌آید. جایی که یکی از پادشاهان بیزانس دختر زیبارویی داشته و خیلی هم دوست‌داشتنی و محبوب بود.

روزی پیش‌گویی به پادشاه می‌گوید که دختر محبوبش در ۱۸سالگی با نیش مار از دنیا می‌رود و همین هم باعث شد پادشاه روی تنگه بسفر جزیره‌ای پیدا کند و برجی بسازد تا دخترش آنجا بماند و از خشکی و مارها دور باشد.

برج دختر استانبول

عکس از: سایت Google Maps

تولد ۱۸سالگی دختر از راه می‌رسد و دختر هنوز زنده است. پادشاه هم برای ابراز شادی جشن بزرگی برگزار می‌کند و سبد بزرگی میوه هم به دخترش هدیه می‌دهد. دختر سبد را که باز می‌کند، مار بزرگی دخل آن بود، دختر را نیش می‌زند و همان‌جا دختر جان خود را از دست می‌دهد.

طبق همین افسانه به این برج، برج دختر می‌گویند؛ البته که افسانه‌ها و داستان‌های دیگری هم برای این برج تعریف کرده‌اند؛ اما یکی از معروف‌ترین‌ها همین داستان شاهزاده و مار است و در واقع وجه تسمیه اسم‌گذاری برج دختر استانبول به حساب می‌آید.

جاهای دیدنی ترکیه

عکس از: سایت Google Maps

معماری برج دختر

معماری برج دختر استانبول یک معماری سنتی است و ترکیبی از معماری اسلامی، رومی و بخش‌هایی از آن معماری‌های مسیحی است. معمار معروف دوره عثمانی در زمان سلطان محمود دوم، یعنی معمار رحیم افندی، آن را بازسازی کرد و برای جلوگیری از آسیب‌های بیشتر، آن را از سنگ و بتن ساخت.

این بنا در ۲۳ متر ارتفاع ساخته شد و چندین طبقه دارد. مهم‌ترین بخش آن ایوان است. ایوان آن به صورت ۳۶۰ درجه نمای بزرگی از استانبول را به شما می‌دهد. بعد از آن اتاق‌هایی است که پر از نقاشی‌های جذاب است. برخی از آن‌ها روایت افسانه‌هایی است که برای این برج نقل می‌کنند.

جاهای دیدنی ترکیه

عکس از: سایت Google Maps

در بخش پایین سازه هم یک رستوران بزرگ وجود دارد. این رستوران هم غذاهای خوش‌مزه محلی ترکیه را درست می‌کنند و هم می‌توانید غذاهای بین‌المللی و به‌خصوص غذاهای مدیترانه‌ای را اینجا بچشید.

اتاق‌های مختلف این سازه هم حالا به یک موزه بزرگ تبدیل شده‌ است. تمام کسانی که به رستوران برج دختر استانبول می‌روند، می‌توانند سری به موزه آن بزنند.

بخش‌های مختلف برج دختر

برج دختر در شهر استانبول شامل بخش‌های مختلفی است. هرکدام از این بخش‌ها هم در زمان مشخصی برای بازدیدکنندگان در دسترس است و می‌توانند به آنجا بروند. بخش‌های آن شامل مواردی است که در ادامه درباره آن صحبت می‌کنیم.

– موزه

موزه برج دختر استانبول یکی از دیدنی‌های جذاب این ساختمان است. این بخش پر از تابلوها، نقاشی‌ها و آثاری است که کاملا به این برج مربوط است. چندین آثار باستانی و قدیمی هم در این موزه قرار دارد که علی‌بابا مطمئن  است، نظر مخاطبان و علاقه‌مندان به آثار قدیمی را به خود جلب می‌کند.

موزه دیدنی

عکس از: سایت Tmgrup

– ایوان

به نظر علی‌بابا، جذاب‌ترین بخش این برج، ایوان آن است. جایی که تمام شهر زیر پای شماست. از آن بالا می‌توانید در یک نمای ۳۶۰ درجه کل استانبول را ببینید. یک عصر دل‌انگیز تابستانی را در نظر بگیرید که استانبول و همه نور‌هایش دیده می‌شود.

ایوان دیدنی

عکس از: سایت Google Maps

– رستوران

مهم‌ترین بخش این سازه رستوران آن است. این رستوران ساعات مشخصی در روز باز است و غذاهای مخصوص کشور ترکیه و غذاهای بین‌المللی را سرو می‌کند. مهم‌ترین غذاهای رستوران هم غذاهای مدیترانه‌ای و غذاهای دریایی است.

رستوران برج

عکس از: سایت Istanbulhotels

مسیر دسترسی به برج دختر

اگر می‌خواهید جاهای دیدنی ترکیه را کامل ببینید و برای بازدید از برج دختر وقت داشته باشید، می‌توانید از همان فرودگاه آتاتورک به مقصد برج دختر حرکت کنید.

فرودگاه آتاتورک نزدیک‌ترین فرودگاه به این برج است و تنها ۲۸ کیلومتر از آن فاصله دارد. درصورتی‌که ترافیک نباشد یا ترافیک روان باشد، تنها ۳۰ دقیقه طول می‌کشد تا به اسکله برسید.

برج دختر استانبول

عکس از: سایت Google Maps

اگر می‌خواهید سفر با قطار را انتخاب کنید، نزدیک‌ترین ایستگاه قطار به برج دختر استانبول، ایستگاه قطار حیدرپاشا است. این ایستگاه فقط ۴.۴ کیلومتر فاصله دارد و بدون ترافیک ۸ دقیقه راه است.

اتوبوس هم یکی از راه‌های ارزان‌‌قیمت سفر است و می‌توانید آن را انتخاب کنید. ایستگاه اتوبوس استانبول تنها ۱۸ کیلومتر از برج دختر فاصله دارد و اگر مسیر بدون ترافیک باشد، می‌توانید در ۲۵ دقیقه خود را به آنجا برسانید.

برج دختر استانبول

عکس از: سایت Google Maps

بهترین زمان بازدید از برج دختر

برج‌ دختر استانبول در هر فصلی زیباست؛ اما بهار و تابستان آن خیلی فوق‌العاده است. در این فصول می‌توانید به این شهر سفر کنید و حسابی از آب‌و‌هوای خوب و مناظر دیدنی آن لذت ببرید.

در فصل پاییز و زمستان این محل خیلی سرد است و دیدوبازدید از آن کمی مشکل خواهد بود، به‌خصوص که در این فصول امکان سرمای زیاد، یخ‌زدگی و… وجود دارد.

برج دختر استانبول

عکس از: سایت Google Maps

امکانات رفاهی برج دختر

برج دختر روی یک جزیره کوچک قرار گرفته و بعد از ساختمان برج، جای کمی برای ساخت ساختمان‌های رفاهی وجود دارد؛ اما رستوران و سرویس‌های بهداشتی و یک نمازخانه در گوشه رستوران، جزو امکانات رفاهی این برج است. بقیه امکانات رفاهی در فاصله‌های چندکیلومتری آن قرار گرفته‌ است.

جاهای دیدنی استانبول

عکس از: سایت Google Maps

جاهای دیدنی نزدیک به برج دختر

همیشه که قرار نیست تنها از یک جا دیدن کنیم، می‌توانید با دیدن برج دختر، سری به جاهای دیدنی دیگر نزدیک به این سازه هم بزنید. علی‌بابا مهم‌ترین جاهای دیدنی استانبول که به این سازه نزدیک‌ است، در ادامه به شما معرفی می‌کند.

– کاخ دلما باغچه

این کاخ ۱.۷ کیلومتر از برج دختر استانبول فاصله دارد و در منطقه بی‌اوغلو قرار گرفته است. با پیشرفت ترکیه و افزایش بازدیدکنندگان و بازرگانان اروپایی، سلطان عبدالمجید اول، دستور ساخت یک کاخ نوین را داد تا جایگزین کاخ توپکاپی باشد. کاخ دولما باغچه در ۱۸۴۳میلادی تاسیس شد و ۴۰۰ سال هم دوام داشت.

کاخ دلما باغچه

عکس از: سایت Google Maps

حالا این کاخ به یکی از جذاب‌ترین نمادهای استانبول و به یکی از جذاب‌ترین جاهای دیدنی ترکیه تبدیل شده است.

– موزه معصومیت

این موزه در فاصله ۲کیلومتری برج قرار گرفته است. موزه‌ معصومیت، در واقع اسم رمانی از نویسنده معروف ترک، اورهان پاموک است. این موزه داستان کتاب را نشان می‌دهد و یکی از جذاب‌ترین جاهای دیدنی است که گردشگران در استانبول از آن بازدید می‌کنند. این موزه تداعی‌کننده دنیای شگفت‌انگیز رمان پاموک است.

موزه معصومیت

عکس از: سایت Google Maps

– برج گالاتا

برج گالاتا دقیقا رو‌به‌روی برج دختر است و تنها ۳ کیلومتر از آن فاصله دارد. جایی که این برج قرار گرفته، فانوس دریایی از چوب ساخته بودند که به‌طور کامل از بین رفت.

برج گالاتا

عکس از: سایت Google Maps

امپراتوری بیزانس برای پرکردن جای خالی برج، یک برج دیدبانی در سال ۱۳۴۸ میلادی ساخته است. این برج امروزه از نظر جذابیت، به نمادی از استانبول تبدیل شده است.

– کاخ موزه توپکاپی

کاخ موزه توپکاپی معروف در فاصله ۴.۸کیلومتری برج قرار گرفته است. کاخ توپکاپی زمانی مهم‌ترین کاخ عثمانی و محل زندگی خانواده سلطنتی بود. این کاخ در قسمت شمالی شاخ طلایی ساخته شده و یکی از مهم‌ترین موزه‌های استانبول هم به حساب می‌آید.

کاخ موزه توپکاپی

عکس از: سایت Google Maps

دیدن از این مکان‌ها هرکدام تجربه‌های منحصربه‌فردی برای بازدیدکنندگان به همراه دارد. ما مطمئنیم لذت تکرار‌نشدنی را با دیدن هرکدام از آن‌ها تجربه می‌کنید؛ البته که بهار و تابستان بهترین زمان بازدید از این مناطق و این جاهای دیدنی جذاب است.

توصیه‌هایی برای بازدید از برج دختر

خب، قبل از هرچیز خیلی خوش‌حالیم که بیشتر با برج دختر استانبول آشنا شدید و حالا درباره افسانه‌ها و داستان‌های شگفت‌انگیز آن اطلاعاتی دارید. بهترین بخش این سفر، دیدن آن از نزدیک است.

لباس خنک تابستانی، کفش‌های راحت و پول نقد، مهم‌ترین چیزهایی است که حتما به آن نیاز پیدا می‌کنید تا یک بازدید شگفت‌انگیز از برج دختر استانبول داشته باشید. صبح‌ها و عصرها بهترین زمانی است که می‌توانید به آنجا بروید.

برج دختر استانبول

عکس از: سایت Google Maps

برای ورود به این برج باید هزینه‌ای ۲۵ لیری پرداخت کنید و راستی روزهای تعطیل این محل باز نیست، پس روی بازدید آن حساب نکنید. می‌توانید به بخش‌های مختلف این برج بروید؛ اما راستش را بخواهید، بخش ایوان محبوب‌ترین بخشی است که توصیه می‌کنم حتما ببینید.

اینجا تمام دریا و برج گالاتا که قبلا درباره افسانه آن صحبت کردیم، می‌توانید ببنید. صدای مرغ‌های دریایی، امواج دریا و بوی خوش شوری آب و صحبت مردم، صدای کشتی‌ها و هیاهوی استانبول آهنگ پس‌زمینه منظره روبه‌رویتان خواهد بود. سفر به سلامت!

اشتراک گذاری

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.