کاخ دولما باغچه

کاخ دولما باغچه استانبول؛ فرصتی برای تماشای لاکچری‌ترین سبک زندگی

باید با پای خودتان بروید و ببینید که کاخ دولما باغچه استانبول، یکی از باشکوه‌ترین جاهای دیدنی ترکیه، چطور با طلا و تابلو و کریستال‌هایش خودنمایی می‌کند. داستان این مقاله از مجله علی‌بابا درباره یکی از جاهای دیدنی استانبول به نام کاخ دولما باغچه است؛ کاخی که به معنای واقعی شما را حیرت‌زده می‌کند از اینکه پادشاهان دوران عثمانی عجب زندگی لوکسی داشتند.

در معماری و تزئین کاخ دولما باغچه استانبول عناصر ارزشمندی از سنگ و کریستال و طلا به کار رفته تا ثابت کند اینجا چیزی بیشتر از یکی از جاهای دیدنی استانبول است. کاخ دولما باغچه که بزرگ‌ترین کاخ و به حق از جاهای دیدنی ترکیه به حساب می‌آید محل زندگی و انجام کارهای اداری شش پادشاه عثمانی بوده است. ایده ساخت این کاخ از ذهن عبدالمجید اول یکی از پادشاهان عثمانی بیرون آمده و قصدش این بوده که برخلاف کاخ قبلیش، کاخی باشکوه و مدرن داشته باشد.

کاخ دولما باغچه کجاست؟
کاخ دولما باغچه استانبول از جاهای دیدنی ترکیه است که در منطقه بشیکتاش، محله ویشنه‌زاده و خیابان دولماباغچه قرار دارد.
مهم‌ترین ویژگی کاخ دولما باغچه چیست؟
کاخ دولما باغچه استانبول با چندین تن طلا، لوسترهای کریستالی، بهترین فرش‌های ابریشمی و تابلوهای نقاشی دنیا تزئین شده و نمادی از زندگی باشکوه پادشاهان عثمانی است.
راحت‌ترین مسیر برای رسیدن به کاخ دولما باغچه کدام است؟
تراموای باغجی‌لار-کاباتاش از مسیر سلطان احمد شما را تا نزدیکی کاخ دولما باغچه می‌برد و کاباتاش نام ایستگاهی است که باید از آن پیاده شوید.
برای بازدید از کاخ دولما باغچه باید ورودی پرداخت کرد؟
برای بازدید از کاخ و موزه‌ها باید بلیط تهیه کنید اما دیدن فضای باغ دولماباغچه رایگان است.
بهترین زمان برای بازدید از کاخ دولما باغچه چه زمانی است؟
اگر برایتان مهم است وقتی در کاخ دولما باغچه استانبول هستید، فضای کاخ بی‌سروصدا و خلوت باشد و هوا هم گرم نباشد، بهترین زمان بازدید اول صبح است.

کاخ دولما باغچه کجاست؟

همان‌طور که در اول مقاله گفتم کاخ دولما باغچه از جاهای دیدنی استانبول است که در قسمت اروپایی تنگه بسفر این شهر قرار دارد. موقعیت مکانی این کاخ جایی بین دو بندر به نام‌های بشیکتاش و کاباتاش است. برای رفتن به کاخ دولما باغچه استانبول باید به منطقه بشیکتاش، محله ویشنه‌زاده و خیابان دولماباغچه بروید.

کاخ دولما باغچه استانبول

عکس از: سایت Google Maps

لوکیشن کاخ دولمه باغچه روی گوگل مپ

بهترین زمان بازدید از کاخ دولما باغچه

از بهار تا پاییز که استانبول بیشتر حال‌وهوای توریستی پیدا می‌کند و شلوغ می‌شود، برای رفتن به کاخ دولما باغچه معمولا باید پشت صف‌های طولانی بایستید تا نوبتتان شود. البته اگر اول صبح به کاخ دولما باغچه استانبول بروید بعید است کاخ شلوغ باشد و خیلی معطل شوید، ضمن اینکه در این موقع هوا هم خنک است.

کاخ دولما باغچه استانبول

عکس از: سایت Google Maps

اگر فکر می‌کنید اول صبح نمی‌توانید به کاخ بروید حواستان به ساعت رفتنتان باشد چون این کاخ فقط تا ساعت ۴بعد از ظهر باز است.

مسیر دسترسی به کاخ دولما باغچه

برای رفتن به کاخ دولما باغچه استانبول یک چیز بگویم که خیالتان راحت شود. این کاخ در منطقه‌ای قرار گرفته که دسترسی خیلی راحتی به انواع وسایل حمل‌ونقل عمومی مثل اتوبوس و مترو و تراموا دارد.

من مسیر دسترسی به کاخ دولما باغچه را از دو منطقه خیلی معروف سلطان‌احمد و تکسیم می‌گویم که معمولا مسافرها در این مناطق اقامت دارند.

کاخ دولما باغچه استانبول

عکس از: سایت Google Maps

اگر می‌خواهید از منطقه سلطان‌احمد به کاخ یا قصر دولما باغچه استانبول بروید، سوار تراموای باغجی‌لار-کاباتاش شوید. از تراموا در ایستگاه کاباتاش که آخرین ایستگاهش می‌شود، پیاده شوید. بعد از این ایستگاه حدود ۱۰ دقیقه پیاده‌روی کنید تا به کاخ برسید.

نزدیک‌ترین ایستگاه مترو به کاخ دولما باغچه استانبول در میدان تکسیم قرار گرفته است. اگر اهل پیاده‌روی هستید مسیر تکسیم تا کاخ دولما باغچه را که حدود نیم‌ساعت زمان می‌برد، پیاده بروید. یک راه دیگر برای رفتن از تکسیم به قصر دولما باغچه استانبول، سوارشدن قطار زیرزمینی فونیکلار است که شما را تا ایستگاه کاباتاش می‌برد.

کاخ دولما باغچه استانبول

عکس از: سایت Google Maps

بشیکتاش استادیومو از ایستگاه‌های اتوبوس نزدیک به کاخ دولما باغچه استانبول است که حدود یک‌ربع با کاخ فاصله دارد. چه تکسیم باشید و چه منطقه سلطان‌احمد در هر دو حالت می‌توانید با تاکسی به کاخ دولما باغچه بروید اما این موضوع را هم درنظر بگیرید که هزینه‌اش چندبرابر وسایل حمل‌ونقل عمومی برایتان تمام می‌شود.

کاخ دولما باغچه استانبول

عکس از: سایت Google Maps

فرودگاه آتاتورک استانبول تا کاخ دولما باغچه حدود ۲۲ کیلومتر فاصله دارد که این مسیر حدود ۴۵ دقیقه طول می‌کشد.

معماری کاخ دولما باغچه

خانواده‌ای به نام بالیان که از معماران معروف در دوران امپراتوری عثمانی بودند، کاخ دولما باغچه استانبول را با سبک معماری اروپایی و عثمانی طی ۱۳ سال ساختند. البته این کاخ با وجود دیوارهای داخلی آجری و دیوارهای بیرونی سنگی و کف چوبی، شکل‌وشمایل خانه‌های سنتی ترکیه را هم به خود گرفته است.

کاخ دولما باغچه سه طبقه با ۲۸۵ اتاق، ۴۴ سالن، ۶۸ سرویس بهداشتی و ۶ حمام ترکی دارد. به همه این قسمت‌ها یک اسکله ۶۰۰ متری را هم اضافه کنید.

کاخ دولما باغچه استانبول

عکس از: سایت Google Maps

با رفتن به فضای ۴۵ هزار متر مربعی کاخ دولما باغچه استانبول به بزرگ‌ترین کاخ ترکیه قدم می‌گذارید که سراسرش با کریستال و طلا و تابلوی نقاشی تزئین شده است. نقطه‌نقطه این کاخ دولما با وسایلی قیمتی پر شده‌اند و نمونه تمام‌عیاری از یک زندگی تجملاتی را به نمایش می‌گذارند. چلچراغ بلور یا لوستر کریستالی احتمالا اولین چیزی است که در کاخ با کریستال‌های براق و هیبت بزرگش به چشمتان می‌آید.

کاخ دولما باغچه

عکس از: سایت Flypgs

برای تزیین سقف‌های کاخ دولما باغچه تا توانسته‌اند هزینه کرده‌اند و مایه گذاشته‌اند. فکر کنید غیر از لوسترهای کریستالی حدود ۱۴.۵ تن طلا هم برای تزیین سقف کاخ استفاده شده است.

کاخ دولما باغچه استانبول

عکس از: سایت Google Maps

فرش‌های کاخ دولما باغچه استانبول از بهترین فرش‌های ابریشمی دنیا به نام هرکه انتخاب شده‌اند. حرفه‌ای‌ترین قالیبافان ترکیه، تاروپود این فرش‌ها را بافته‌اند و شکل داده‌اند. ارزش هنری دیگر این کاخ به وجود ۲۰۲ تابلوی نقاشی‌اش است که آن‌ها را معروف‌ترین نقاش‌های دنیا کشیده‌اند. هنگام بالارفتن از پله‌های کاخ دولما باغچه حتما به پایه پله‌ها دقت کنید. این پله‌ها شبیه هیچ پله‌ای نیستند و با کریستال‌های قیمتی طراحی شده‌اند.

بخش‌های مختلف کاخ دولما باغچه

فضای بزرگ کاخ دولما باغچه استانبول چند بخش متعدد و متنوع دارد که در این قسمت با دقت سراغ هرکدام از این بخش‌ها رفته‌ام.

– سلاملیک یا مابینی همایون

سلاملیک یا مابینی همایون اولین قسمت از طبقه اول کاخ دولما باغچه است که در زمان قدیم مهم‌ترین کارهای اداری و سیاسی را در اینجا انجام می‌دادند و با مبل‌ها و فرش‌ها و لوسترهای مجلل پر شده است. فکر می‌کنم این قسمت از کاخ با حس‌وحال تبعیض جنسیتی و طبقاتی شکل گرفته چون زنان اجازه ورود به آن را نداشتند.

کاخ دولما باغچه استانبول

عکس از: سایت Google Maps

هم‌چنین جایی از سلاملیک کاخ دولما باغچه که چشم‌اندازی به سمت تنگه بسفر داشته مخصوص وزیران و امپراطورها بوده و جای دیگرش که ویوی بی‌آب‌وعلف و خشکی را داشته به مقام‌های پایین‌تر دولت داده بودند. سلاملیک یا مابینی همایون خودش دو طبقه و بخش‌های مختلفی دارد که در ادامه آن‌ها را توضیح می‌دهم.

  • سالن مدحال

اولین مکانی که در قسمت سلاملیک با آن روبه‌رو می‌شوید، سالن مدحال است. افراد مختلف در قدیم بی‌اجازه نمی‌توانستند وارد کاخ شوند به همین دلیل در سالن مدحال که حکم سالن انتظار را داشته، منتظر می‌ماندند تا افسر اجازه ورودشان را بگیرد.

کاخ دولما باغچه استانبول

عکس از: سایت Wikimedia

اگر به میزهای سالن مدحال دقت کنید نقش‌ونگاری از سلطان عبدالمجید را با هنر مرصع‌کاری می‌بینید. لوستر ۶۰ شاخه کریستالی و پارچه‌های ابریشمی «هرکه» با رنگ قرمز از دیدنی‌های سالن مدحال هستند.

  • اتاق دبیرخانه در کاخ دولما باغچه

با رفتن به اتاق دبیرخانه یا اتاق کاشی‌کاری فرصت دیدن زیباترین تابلوهای نقاشی را از معروف‌ترین نقاش‌های دنیا پیدا می‌کنید. یک نقاش ایتالیایی معروف به نام «استفانو اوسی» تصویری از مسافران استانبول به مکه را کشیده که روی دیوار چپی اتاق نصب شده است.

کاخ دولما باغچه استانبول

عکس از: سایت Move2turkey

در دیوار سمت راستی اتاق، تابلویی از نقاش اتریشی-فرانسوی را می‌بینید که تئاتر آتش‌گرفته پاریس را نشان می‌دهد. وجود مبل‌های کلاسیک با مدل فرانسوی و گلدان‌های چینی، اجزای دکوری جذاب در اتاق دبیرخانه هستند.

  • سالن سفرا

سالن سفرا با تزئینات زیبا و متقارنش جایی برای گذراندن اوقات فراغت مهمان‌های خارجی امپراتورهای عثمانی بوده است.

  • راه پله کریستالی

نرده‌های راه‌پله طبقه اول به طبقه دوم از کریستال‌هایی درخشان ساخته شده‌اند و در این راه‌پله لوستری کریستالی را هم می‌بینید که از کریستال‌های شرکت معروف فرانسوی به نام «باکارا» ساخته شده‌اند.

کاخ دولما باغچه استانبول

عکس از: سایت Google Maps

  • اتاق سرخ

به محض اینکه وارد اتاق سرخ می‌شوید با دیدن دکوراسیون قرمزرنگ می‌فهمید که چرا اسم این اتاق را سرخ گذاشته‌اند. البته همه قسمت‌های این اتاق سرخ نیست و جاهایی از آن با تزئین ورقه‌های طلا به رنگ طلایی دیده می‌شود.

کاخ دولما باغچه استانبول

عکس از: سایت Taximsuites

  • زولوچین

زولوچین در طبقه دوم سلاملیک با داشتن نمازخانه، حمام ترکی و سالن مطالعه جایی بوده که سلطان کارهای شخصی‌اش را انجام می‌داد. زولوچین چشم‌اندازهای زیبایی به طرف باغ کاخ دولماباغچه و تنگه بسفر دارد.

کاخ دولما باغچه استانبول

عکس از: سایت Google Maps

– تالار تشریفات

تالار تشریفات یکی از باشکوه‌ترین و زیباترین قسمت‌های کاخ دولما باغچه استانبول است که بین سلاملیک و حرم‌سرا قرار دارد. در فضای ۲ هزارمتری و سقف ۳۴ متری تالار بزرگ‌ترین لوستر بوهمی (سرزمینی در اروپای مرکزی) را می‌بینید که کریستال‌هایش برق می‌زنند. اگر اطلاعات عددی و رقمی این لوستر مثل داشتن ۷۵۰ حباب و وزن ۴.۵ تنی را هم ندانید با یک نگاه به آن متوجه شکوهش می‌شوید.

کاخ دولما باغچه استانبول

عکس از: سایت Google Maps

بعضی از منابع می‌گویند ملکه انگلیس این لوستر را به کاخ دولما باغچه استانبول هدیه داده اما بعضی از منابع این گفته را رد کرده‌اند و می‌گویند یکی از پادشاهان عثمانی برای خرید لوستر دست به جیب شده و هدیه‌ای در کار نبوده است. در قسمت‌های بالایی تالار تشریفات گاهی مراسم مذهبی برگزار می‌شده و گاهی هم گروه ارکستر به اینجا می‌آمدند و اجرا داشتند.

کاخ دولما باغچه استانبول

عکس از: سایت Google Maps

تالار تشریفات کاخ دولما باغچه ۵۶ ستون دارد که این ستون‌ها فضای تالار را از قسمت‌های دیگر کاخ جدا می‌کنند. در قدیم وقتی هوا سرد بوده گرمای سیستم گرمایشی از همین ستون‌ها به تمام قسمت‌های تالار می‌رسیده تا همه جا را گرم کند.

– حرم‌سرا

حرم‌سرای کاخ دولما باغچه استانبول مثل خیلی از حرم‌سراهایی که احتمالا در فیلم‌های تاریخی دیده‌اید جایی برای زندگی پادشاه با همسرانش بوده است. در زمان‌های قدیم گاردهای امنیتی رفت‌وآمد به کاخ را به شدت کنترل می‌کردند تا مبادا کسی جز سلطان، همسران، مادر و خواجه‌هایش به این فضا وارد شوند. معماری حرم‌سرا با بخش‌های دیگر قصر دولما باغچه استانبول این تفاوت را دارد که بیشتر حالتی سنتی دارد تا اروپایی.

کاخ دولما باغچه استانبول

عکس از: سایت Google Maps

زیبایی تزیینات حرم‌سرا با وجود فرش‌ها، تابلوها، مبلمان و لوسترهای لوکس از قسمت‌های دیگر کاخ چیزی کم نمی‌آورد و این فضا تالارهای مجلل زیر را دارد:

  • تالار آبی

تالار آبی حرم‌سراها مکانی مهم برای برگزاری جشن‌های مختلفِ مادر و همسران سلطان کاخ دولما باغچه بوده است و به دلیل رنگ آبیش آن را با نام تالار آبی می‌شناختند. چهار طرف تالار آبی را که نگاه کنید سقف پر از ورق‌های طلا و دیوارهایی با تابلو نقاشی را می‌بینید.

کاخ دولما باغچه استانبول

عکس از: سایت Google Maps

  • تالار صورتی

هر زمان مادر و همسران سلطان کاخ دولما باغچه می‌خواستند از مهمان‌هایشان پذیرایی کنند آن‌ها را به تالار صورتی دعوت می‌کردند. تالار صورتی به بزرگی تالار آبی نیست اما تزئینات زیبایی مثل فرش‌های دست‌باف ابریشمی و تابلوی نقاشی دارد. تالار صورتی را در کنار تالار آبی حرم‌سرای کاخ می‌توانید پیدا کنید.

کاخ دولما باغچه استانبول

عکس از: سایت Google Maps

  • کتابخانه

آخرین پادشاه عثمانی به نام عبدالمجید دوم برای قرارملاقات‌های مهمش از کتابخانه حرمسرا کاخ دولما باغچه استفاده می‌کرده و الان این کتابخانه محل نگهداری کتاب‌های اولین رئیس‌ جمهورهای ترکیه شده است. آخرین پادشاه عثمانی قاعدتا نباید از کتابخانه خاطره خوشی داشته باشد چون در این مکان خبر سقوط حکومتش را به گوشش رساندند.

  • اتاق آتاتورک

هر ساعتی که به اتاق آتاتورک وارد شوید ساعت فقط یک زمان را نشان می‌دهد آن هم ۹:۰۵ صبح است. این ساعت همان وقتی است که اولین رئیس جمهور ترکیه یعنی آتاتورک در این اتاق نفس‌های آخرش را کشید و فوت کرد. ساعت اتاق روی زمان فوت آتاتورک ایستاد و پرچم کشور ترکیه را روی تخت‌خوابش پهن کردند تا یادش برای همیشه زنده بماند.

کاخ دولما باغچه استانبول

عکس از: سایت Google Maps

– حیاط و محوطه خارجی

در محوطه بیرونی کاخ دولما باغچه استانبول بخش‌های مختلفی مثل مسجد، برج ساعت، چند کاخ، آشپزخانه، کارگاه فرش و باغ را می‌توانید ببینید. باغ این محوطه مخصوص زنان سلطان بوده تا در آن حال‌وهوایی تازه کنند.

کاخ دولما باغچه استانبول

عکس از: سایت Google Maps

– مسجد دولما باغچه

در سال‌های ۱۸۵۳ تا ۱۸۵۵ مادر سلطان عبدالمجید دستور داد تا مسجد باشکوهی همچون یک کاخ را در قسمت جنوبی کاخ دولما باغچه بسازند. معماری مسجد دولما باغچه به سبک نئوکلاسیک است و شبیه خیلی از مسجدهای دوران عثمانی نیست.

کاخ دولما باغچه استانبول

عکس از: سایت Wikimedia

مسجد دولما باغچه با اینکه گنبد و ایوان و مناره دارد اما با وجود چلچراغ و تزئینات لوکسش حس‌وحال کاخی مجلل را برایتان تداعی می‌کند تا جایی مقدس. این مسجد دو طبقه دارد و تا حد زیادی شبیه به مسجد اورتاکوی استانبول است که در قسمت‌های بعدتر مقاله از آن صحبت می‌کنم.

– برج ساعت

دقیقا در مقابل کاخ دولما باغچه استانبول و کنار دروازه خزانه‌داری برج ساعت با ۴ وجه و ۴ طبقه و ارتفاعی ۲۷ متری قرار گرفته است. روی ساعت با نوعی خاصی از خوشنویسی به نام طغره لقب‌های سلطان را نوشته‌اند و ساعت‌ساز معروف فرانسوی به نام ژان پل گارنیه ساعت برج را ساخته است. می‌گویند خانواده‌ای فرانسوی این ساعت را ساختند و قطعات مکانیکی این ساعت در سال ۱۹۷۹ جای خودش را به قطعات الکترونیکی داده است.

کاخ دولما باغچه استانبول

عکس از: سایت Wikimedia

– کاخ ولیعهد

کاخ ولیعهد قبلا جایی برای اقامت ولیعهد بوده اما از سال ۲۰۱۴ به موزه ملی نقاشی کاخ تبدیل شد. تعداد تابلوهای نقاشی این کاخ به ۲۰۰ عدد می‌رسد که یادگار هنر و ذوق نقاش‌های قرن نوزدهم و بیستم بوده است.

کاخ دولما باغچه استانبول

عکس از: سایت Google Maps

جاهای دیدنی نزدیک به کاخ دولما باغچه

رفتن به جاهای دیدنی استانبول در نزدیکی کاخ دولما باغچه، فرصتی برای لذت‌بردن بیشتر می‌شود پس بیایید معروف‌ترین آن‌ها را بشناسیم.

کاخ دولما باغچه استانبول

عکس از: سایت Google Maps

– موزه نیروی دریایی

موزه نیروی دریایی مثل کاخ دولما باغچه استانبول در منطقه بشیکتاش قرار گرفته و کلکسیونی از وسایل دریانوردی مثل قایق‌های سلطان‌های عثمانی را به نمایش گذاشته است. از فروشگاه موزه می‌توانید نمادهایی از این وسایل دریایی را به عنوان یادگاری بخرید.

کاخ دولما باغچه استانبول

عکس از: سایت Google Maps

– محله بشیکتاش

همان‌طور که در قسمت‌های اول مقاله گفتم کاخ دولما باغچه استانبول در محله بشیکتاش قرار گرفته پس اگر به کاخ بروید به راحتی می‌توانید در این محله هم گشت‌وگذار کنید. پادشاهی سلطان‌های عثمانی محله بشیکتاش را خیلی دوست داشتند و آن را محله‌ای لوکس می‌دانستند. در این محله باشگاه بشیکتاش و انواع مرکز خرید مثل بازار محلی بشیکتاش و زورلو قرار گرفته است.

کاخ دولما باغچه استانبول

عکس از: سایت Google Maps

اگر دوست داشتید، در مورد بقیه محله های استانبول هم بخوانید؛ شاید خوشتان بیاید و آن‌ها را هم بگردید.

– خیابان استقلال

اگر فاز روحیتان این‌طور است که دوست دارید در یک خیابان زنده و پرهیاهو پیاده‌روی کنید، در سفر به جاهای دیدنی ترکیه مثل همین کاخ دولما باغچه خیابان استقلال پاتوق شما می‌شود. هر ساعتی از روز که به این خیابان بروید، چراغ مغازه یا کافه‌ای روشن است و صدای موزیک زنده از هنرمندان ایرانی، ترکی و عربی را می‌شنوید.

Google Maps خیابان استقلال 2

عکس از: سایت Google Maps

انواع غذاهای خیابانی و کباب‌های ترکی با قیمت و طعم مناسب مثل دونر کباب، بورک و اسکندرکباب را می‌توانید از رستوران‌ها و غذاخوری‌های همین خیابان بخرید. گاری‌های مخصوصی هم در خیابان استقلال، خوردنی‌های ساده و ارزانی را مثل شاه‌بلوط بوداده، صدف کبابی و نان سیمیت می‌فروشند.

اگر شیرینی‌خور هستید، عصرانه خوشمزه و لذیذی که در این خیابان باب ذائقه شما می‌شود، چای سیاه کمرباریک با انواع باقلواهای اصل استانبول است.

کاخ دولما باغچه استانبول

عکس از: سایت Google Maps

اگر وقت کمی دارید و می‌خواهید از استانبول خرید کنید همین خیابان استقلال با آن همه فروشگاهش از برندهای زارا، ال‌سی‌وایکیکی، کتون، اچ ‌اند ‌ام، گپ و منگو و… برای شما بس است.

– مسجد اورتاکوی

همان سلطان عثمانی که دستور ساختن کاخ دولما باغچه را داد، در سال ۱۸۵۴ به معماران کاخ گفت که در کنار اسکله‌ای به نام اورتاکوی، مسجد اورتاکوی را بسازند. معماران، مسجد اورتاکوی را به سبک کلاسیکی به نام نئوباروک ساخته‌اند.

این سبک معماری این طوری است که علاوه بر قواعد هنری، حس‌وحال معمار در کارش تاثیر می‌گذارد. مسجد اورتاکوی در روز به رنگ سفید دیده می‌شود و در شب به رنگ زرد؛ به همین دلیل به این مسجد، مسجد هزارچهره هم می‌گویند.

کاخ دولما باغچه استانبول

عکس از: سایت Google Maps

ظاهر مسجد اورتاکوی حوالی کاخ دولما باغچه با آنچه در مسجدهای ایران می‌بینید کاملا فرق دارد. برای مثال سالن بزرگ مسجد اورتاکوی با کاشی، لوسترهای مجلل و نقاشی و خط حال‌وهوایی باشکوه دارد و گنبد و مناره‌هایش با سنگ‌های مرمر سفید ساخته شده‌اند. این مسجد چندین بار در اثر حوادث مختلف مثل زلزله و آتش‌سوزی خراب و دوباره بازسازی شده است.

کاخ دولما باغچه استانبول

عکس از: سایت Google Maps

به عنوان توریست از ۶ صبح تا ۶ عصر می‌توانید از مسجد اورتاکوی رایگان دیدن کنید. مسیر این مسجد تا کاخ دولما باغچه استانبول کوتاه است چون هر دوی این مکان‌ها در محله بشیکتاش قرار گرفته‌اند.

– کلیسای سنت آنتونی پادوا

کلیسای سنت آنتونی پادوا یکی دیگر از جاهای دیدنی استانبول در نزدیکی کاخ دولما باغچه برای دوستداران مکان‌های مذهبی است. این کلیسا که بزرگ‌ترین کلیسای کاتولیک رومی در استانبول است در سال ۱۹۱۲ مخصوص مسیحیان ایتالیایی در خیابان استقلال ساخته شد.

کاخ دولما باغچه استانبول

عکس از: سایت Google Maps

با هر دین و آئینی می‌توانید از کلیسای سنت آنتونی پادوا بازدید کنید اما هنگام اجرای مراسم مذهبی معمولا اجازه نمی‌دهند فیلم و عکس بگیرید. نمای بیرون کلیسا با آجرهای قهوه‌ای‌رنگ تزیین شده و فضای داخلی آن با نقاشی و شیشه‌های رنگی خاص‌ و جذاب، رنگ و لعاب گرفته است.

کاخ دولما باغچه استانبول

عکس از: سایت Google Maps

تاریخچه کاخ دولما باغچه

سی‌ویکمین پادشاه یا سلطان عثمانی به نام عبدالمجید اول که در کاخ نسبتا ساده توپکاپی زندگی می‌کرد به معماران معروف زمان خودش گفته بود کاخی مدرن و لوکس را در منطقه بشیکتاش بسازند. این کاخ که همان کاخ دولما باغچه است بین سال‌های ۱۸۴۳ تا ۱۸۵۶ با کلی هزینه، چیزی در حد ۳۵ تن طلا ساخته شد. آن‌قدر هزینه ساختن کاخ دولما باغچه استانبول به سلطان فشار آورد که مجبور شد برای تامین هزینه‌ها از اروپا وام بگیرد.

کاخ دولما باغچه استانبول

عکس از: سایت Google Maps

در فاصله زمانی ۱۸۵۶ تا ۱۹۲۴ کاخ دولما باغچه استانبول محل زندگی شش سلطان عثمانی بود و بعد از انقلاب ترکیه این کاخ به میراث ملی جمهوری ترکیه واگذار شد. بعدها کاخ دولما باغچه استانبول به اقامتگاه مصطفی کمال آتاتورک، اولین رئیس جمهور ترکیه تبدیل شد و همان‌طور که در توضیحات اتاق آتاتورک نوشتم، آتاتورک در این اتاق کاخ فوت کرد.

کاخ دولما باغچه استانبول

عکس از: سایت Google Maps

در حال حاضر اداره و نظارت کاخ دولما باغچه به مجلس بزرگ ملی ترکیه داده شده است. حالا این کاخ به خاطر داشتن آن همه وسایل قیمتی و قدیمی جای خودش را به موزه داده و گه‌گاهی هم میزبان مهمان‌های خارجی می‌شود.

علت نام‌گذاری کاخ دولما باغچه

برای اینکه دلیل نام‌گذاری کاخ دولما باغچه را بهتر متوجه شوید اول بگویم که دولما به معنی پر یا پرشده است و باغچه معنی همان باغ و باغچه خودمان را دارد. کاخ دولما باغچه استانبول قبل از آن که کاخی باشد جایی پر از باغ و باغچه و آلاچیق برای تفریح و خوش‌گذرانی پادشاهان عثمانی بوده به همین دلیل نام این کاخ را دولما باغچه گذاشته‌اند.

کاخ دولما باغچه استانبول

عکس از: سایت Google Maps

توصیه‌هایی برای بازدید از کاخ دولما باغچه

  • اول صبح بهترین زمان رفتن به کاخ دولما باغچه استانبول است تا فرصت کافی برای بازدید از قسمت‌های مختلف کاخ را در خلوتی و آرامش داشته باشید.
  • بعضی از منابع ساعت بازدید از کاخ دولما باغچه استانبول را ۹ صبح تا ۶ عصر نوشته‌اند اما سایت رسمی این کاخ ساعت بازدید را از ۹ صبح تا ۴ بعدازظهر اعلام کرده است.
  • حواستان باشد که کاخ دولما باغچه استانبول در روزهای دوشنبه و پنج‌شنبه و هم‌چنین مناسبت‌هایی مثل عید فطر و قربان تعطیل است.
  • برای واردشدن به کاخ دولما باغچه استانبول باید همراه یک تورلیدر باشید و تنهایی اجازه ورود نخواهید داشت.
  • در جریان باشید که عکس‌گرفتن از داخل کاخ دولما باغچه ممنوع است.
  • برای ورود به داخل کاخ و موزه‌ها مثل سلاملیک، موزه نقاشی و حرم‌سرا باید بلیط تهیه کنید اما بازدید از فضای باغ رایگان است.

اشتراک گذاری

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

2 دیدگاه

  1. وحید می‌گوید

    هزینه ورودی الان ۱۰۵۰ لیره شده

  2. بهنام س می‌گوید

    درود بر شما
    سپاس از نوشته سودمندی که برای معرفی کاخ دولما باغچه نوشته اید.
    من مهرماه ۱۴۰۲ از این کاخ بسیار زیبا و با شکوه بازدید کردم و گمان میکنم نکات زیر برای علاقمندان به بازدید سودمند باشد:
    ۱. هیچ نیازی به تور لیدر نیست و شما میتوانید به راحتی بلیط بازدید را تهیه کنید.
    ۲. هزینه بازدید از سه عمارت سلاملیک، حرمسرا و تالار آبی ۶۰۰ لیر(فعلا حدود ۱.۱۰۰.۰۰۰ تومان) است.
    ۳. حتما پس از تهیه بلیط راهنمای صوتی را هم از گیشه مخصوص امانت بگیرید، این دستگاه کوچک به زبان های مختلفی از جمله فارسی توضیحات خوبی میدهد.
    ۴. برای امانت گرفتن این دستگاه یا باید پاسپورت خود یا ۱۰۰ دلار به گرو بگذارید و پس از تحویل دستگاه گرویی خود را پس بگیرید.