مجله گردشگری علی‌بابا

استانبول؛ همه‌چیز درباره شهر استانبول

استانبول را هیج‌جا آن‌قدر معرفی نکرده‌اند...

استانبول مقصدی است که می‌تواند نیاز و توقع بسیاری از مردم را برآورده کند. فرقی نمی‌کند که کدام فصل را با چه بودجه‌ای برای سفرتان انتخاب کرده‌اید؛ چراکه اینجا هر روز سال جذابیت‌های خاص خود را دارد. در این نوشته می‌خواهیم به شما از سیر تا پیاز اصول سفر به استانبول بگوییم. مطمئنیم زمانی که خواندن این مقاله را تمام کنید با دیدی بازتر و هدفمند‌تر می‌توانید برنامه سفرتان را بچینید.

پس ما را با خواندن این مقاله از مجله گردشگری علی بابا همراهی کنید تا بتوانید بهترین زمان سفر به استانبول را مطابق با سلیقه خود انتخاب کنید. همچنین قرار است لیستی از هزینه‌ها،‌ روش‌های رسیدن، هتل‌ها، جاهای دیدنی و تفریحات استانبول را مقابل خود ببینید تا برنامه سفر بی‌عیب و نقصی را بچینید. اصلا همین اول کار تور استانبول را بخرید تا خیالتان راحت شود.

نزدیک به ۱۵میلیون و ۵۰۰هزار نفر

بیش از ۲هزار و ۵۰۰ کیلومترمربع

خیر، پایتخت ترکیه، آنکارا است.

بخشی از استانبول اروپایی و بخشی دیگر آسیایی است.

تاریخچه استانبول؛ از دیروز تا امروز

استانبول شهری است که به‌راحتی می‌توانید رد پای تاریخ و اصالت را در آن ببینید. شهری که شهرنشینانش از هزاره دوم قبل از میلاد در آن ساکن شدند و نام شهر را «بیزانتیوم» نامیدند که برگرفته از نام شاه مِگارایی به نام «بیزانس» بود. پس از آن، تاریخ، فرازونشیبش را به بیزانتیوم نشان داد تا اینکه کنترل شهر در قرن ششم قبل از میلاد به‌دست فارس‌ها افتاد.

پس از آن، یعنی در قرن چهارم قبل از میلاد، اسکندر کبیر حاکم شهر شد و در قرن دوم میلادی، شهر تحت حاکمیت «کنستاتین کبیر» و حکومت رومی‌ها قرار گرفت. درست در همین مرحله نام شهر از بیزانتیوم به «کنستانتینوپل» یا همان «قسطنطنیه» خودمان تغییر داده شد.

قسطنطنیه در طول تاریخ خود، حکومت‌ها، جنگ‌ها و پیروزی‌های بی‌شماری را تجربه کرده است، از «شورش نیکا» در دوره ژوستینیان اول، محاصره شهر توسط اعراب، تجربه جنگ‌های صلیبی و قتل و غارت‌های بی‌شمار گرفته تا فتح شهر در قرن پانزدهم میلادی به‌دست ترک‌های عثمانی.

امپراطوری عثمانی، قسطنطنیه را با نام «اسلامبول» به معنای شهر اسلام، تغییر نام دادند. همان‌ طور که از تغییر نام این شهر برمی‌آید، حاکمان شهر مسلمان بودند؛ به همین دلیل مساجد بی‌شماری در اسلامبول ساخته شد. درنهایت، یعنی در قرن بیستم، جمهوری ترکیه شکل گرفت و پایتخت آن از استانبول به آنکارا منتقل شد؛ اما همچنان استانبول، پایتخت فرهنگی و تجاری ترکیه است. در این حین می‌خواهید جاهای دیدنی ترکیه را هم بشناسید؟

قبل از سفر به استانبول؛ بایدها و نبایدها در چیدن برنامه

حال که تاریخچه هزارساله استانبول را در چند جمله خواندید و با قدمت و اصالت این شهر آشنا شدید، وقت آن است که برنامه سفر را بچینید، یک برنامه‌ریزی بی‌کم‌‌وکاست. پیشنهاد می‌کنیم از بررسی آب‌وهوا و زمان سفر شروع کنید.

تاریخچه استانبول؛ از دیروز تا امروز

آب‌وهوای استانبول

به استانبول روی نقشه نگاه کنید. دریای مدیترانه و دریای سیاه، شبه‌جزیره بالکان و آناتولی را در نزدیکی آن می‌بینید؛ بنابراین باید انتظار آب‌وهوای مدیترانه‌ای را در این شهر داشته باشید. این یعنی گرم‌ترین روزهای سال را در ماه‌های اول تابستان تجربه می‌کنید و زمستان‌هایش سردترین روزهای سال را به خود می‌بینند. ناگفته نماند باران‌های ناگهانی بهار و پاییزش شما را شگفت‌زده می‌کند.

بهترین زمان سفر به استانبول

به نظر منِ نویسنده، بهترین زمان سفر به استانبول و حتی هر شهر دیگری، نمی‌تواند یکسان باشد. دلیلش هم واضح است، «بهترین زمان» برای افراد مختلف، معنای متفاوتی دارد. برای مثال بهترین زمان سفر برای من زمانی است که بتوانم با خیال آسوده، فارغ از شلوغی‌های معمول، تمام شهر را بگردم، تمام جاهای دیدنی استانبول را با دقت لمس کنم و قدم بگذارم در گذشته‌های دور استانبول.

سفر به استانبول

از طرفی ممکن است برای دیگری بهترین زمان سفر به استانبول، هم‌زمان با فستیوال‌های این شهر باشد. مثلاً زمانی که بتوانند از حراج‌های معرکه این شهر و کشور نصیبی ببرند و درنهایت تجربه سفر ارزان به استانبول به جانشان بنشیند. شما در کدام دسته‌اید؟

بهار

به‌طورکلی سفر به استانبول در فصل بهار برای کسانی مناسب است که از گرما فراری‌اند و می‌خواهند در فستیوال‌هایی مانند فستیوال خرید استانبول، جشنواره گل لاله، جشن روز خضر و فستیوال موسیقی چیل‌اوت شرکت کنند. خوب است که بدانید، به‌طورمعمول هزینه سفر به استانبول در نوروز ارزان نیست.

استانبول در بهارتابستان

تابستان‌های استانبول جان می‌دهد برای تفریحات آبی و دریایی در این شهر. چراکه با گرم‌شدن هوا زمینه‌ای برای تفریحات بیشتر فراهم می‌شود، شب‌های زیبای استانبول را تجربه می‌کنید و می‌توانید تا دیروقت در خیابان‌هایش قدم بزنید.

تابستانناگفته نماند کنسرت‌های بی‌شماری در این فصل برگزار می‌شود. البته این را هم بدانید که این شرایط برای خیلی‌ها ایدئال به نظر می‌رسد؛ بنابراین باید انتظار گران‌بودن هزینه سفر به استانبول و صف‌های طولانی برای دیدن جاذبه‌های گردشگری و خیابان‌های شلوغ و پر از آدم را داشته باشید.

پاییز

پاییز استانبول، مخصوصاً ماه مهر، مانند بهارش دل‌چسب است. هوای معتدل، خیابان‌های نسبتا خلوت، محله‌های توریستی خلوت‌تر و طبیعت رنگارنگ همه آن چیزی است که در سفر پاییزی به استانبول نصیبتان می‌شود. ناگفته نماند هزینه سفر به استانبول در پاییز مقرون‌به‌صرفه است. راستی صحبت از محله شد؛ چقدر محله‌های استانبول را می‌شناسید؟

پاییززمستان

سفر به استانبول در زمستان مزایا و معایب خود را دارد، معمولاً هزینه پرواز تهران به استانبول و اقامت ارزان است؛ اما این فصل مناسب برای بازدید از جاهای دیدنی استانبول نیست. به‌طورکلی، به چند گروه از مسافران سفرهای خارجی پیشنهاد می‌شود که در زمستان به استانبول بروند:

  1. طرفداران ورزش‌های زمستانی مانند اسکی؛
  2. طرفداران جشن سال نو میلادی؛
  3. عاشقان خرید از حراج‌های زمستانی.

زمستانراه‌های سفر به استانبول؛ انتخاب مسیر رسیدن

هوایی

راه‌های سفر به ترکیه به دو روش تقسیم می‌شود، هوایی و زمینی کافی است یک پاسپورت با اعتبار زمانی کافی داشته باشید تا مقدمات سفر را بچینید.

سفر هوایی به استانبولدر روش هوایی که مشخص است با خرید بلیت هواپیما استانبول و صرف بازه زمانی ۲ تا ۳ ساعته در پرواز، به استانبول می‌رسید. قیمت پرواز هم که مشخص است، در حال حاضر، معمولاً گران است؛ اما نمی‌توان منکر رفاهش شد. اما اگر بخواهیم روش زمینی را بررسی کنیم، گزینه‌های متنوع‌تری پیش رویمان قرار می‌گیرد. مزیت سفر زمینی در قیمت ارزانش نهفته است؛ اما طولانی‌شدن بازه زمانی سفر و خستگی مسیر از معایبش به شمار می‌رود.

سفر با قطار

برای سفر زمینی می‌توانید از قطار، اتوبوس یا ماشین شخصی استفاده کنید. برای سفر زمینی با قطار کافی است بلیت قطار تهران آنکارا یا بلیت قطار تبریز وان را بخرید و پس از رسیدن به این شهرها خود را به استانبول برسانید. قیمت سفر با قطار به ترکیه مناسب است، رفاه خوبی نصیبتان می‌شود؛ اما مدت‌زمان در راه بودنتان زیاد است (نزدیک به ۷۰ ساعت).

سفر با قطار به استانبولسفر با اتوبوس

برای سفر با اتوبوس باید بلیت اتوبوس تهران استانبول یا بلیت اتوبوس تبریز استانبول را تهیه کنید. مسیر چشم‌نوازی در انتطارتان است، قیمت بلیت آن نسبت به بلیت قطار و هواپیما ارزان‌تر است؛ اما همچنان طولانی بودن راه نیز شما را همراهی می‌کند.

سفر با اتوبوسسفر با ماشین شخصی

سفر زمینی با ماشین شخصی به استانبول، علاوه بر مزایا و معایب دیگر روش‌های سفر زمینی به استانبول، نیازمندی‌های دیگری دارد. برای سفر با ماشین شخصی به ترکیه باید گواهینامه بین‌المللی، پلاک بین‌المللی، برچسب CD و IR و کاپوتاژ و مجوز خروج از کشور داشته باشید.

سفر با ماشین شخصیحواستان به قیمت نسبتاً زیاد بنزین در ترکیه هم باشد. همچنین باید مرزهای مشترک ایران و ترکیه مانند مرز بازرگان، مرز رازی و مرز سِرو را بشناسید تا بهترین مسیر مناسب خود و همراهانتان را انتخاب کنید.

  • مرز بازرگان در ۲۹۰کیلومتری تبریز قرار دارد. فاصله مرز بازرگان تا استانبول حدود ۱۶۰۰کیلومتر است، یعنی حدود ۲۰ تا ۲۵ ساعت رانندگی.
  • مرز رازی در ۶۵کیلومتری شهر خوی (آذربایجان غربی) قرار دارد. فاصله مرز خوی تا استانبول حدود ۱۸۰۰ تا ۱۹۰۰کیلومتر است، یعنی حدود ۲۷ ساعت رانندگی.
  • مرز سرو در ۶۰کیلومتری ارومیه قرار دارد. فاصله مرز سرو تا استانبول حدود ۲۰۰۰کیلومتر است، یعنی حدود ۳۰ ساعت رانندگی.

هزینه سفر به استانبول؛ مناسب برای هر بودجه‌ای

وقتی می‌خواهید برنامه سفر به استانبول یا حتی هر شهر و کشور دیگر را بچینید، یکی از مهم‌ترین بخش‌های آن، برآورد هزینه سفر است. ازآنجایی‌که استانبول برای ما ایرانی‌ها، یک مقصد خارجی است، ‌هزینه سفر به استانبول به بخش‌های زیر تقسیم می‌شود:

  • هزینه‌های قبل از سفر شامل هزینه پاسپورت و عوارض خروج از کشور؛
  • هزینه سفر هوایی و بلیت هواپیما به استانبول؛
  • هزینه سفر زمینی به استانبول؛
  • هزینه رزرو هتل در استانبول؛
  • هزینه خورد و خوراک در استانبول؛
  • هزینه بازدید از اماکن گردشگری؛
  • هزینه تفریح در استانبول؛
  • هزینه خرید و سوغات در استانبول؛

هزینه سفر به استانبولخوشبختانه ازآنجایی‌که استانبول شهری برای همه سلیقه‌هاست، دست شما را برای مخارج  سفر باز می‌گذارد. شما در سفر به استانبول می‌توانید تجربه یک سفر سوپر لاکچری را داشته باشید یا تجربه یک سفر اقتصادی. اگر می‌خواهید درباره حداقل و حداکثر هزینه های سفر به استانبول بدانید، پیشنهاد می‌کنیم با دقت مقاله «راهنمای کامل هزینه سفر به استانبول» بخوانید.

در این حین بهتر است کمی هم درباره سفر به آنتالیا بدانید و جاهای دیدنی آنتالیا را بشناسید.

بهترین هتل های استانبول؛ از عمارت‌های ۵ ستاره تا ۳ ستاره‌های ارزان

هتل های ۵ ستاره استانبول

اگر برنامه‌تان برای اقامت جدی است، بهترین هتل های استانبول را الان رزرو کنید.

هتل فور سیزن بسفر | Four Seasons Hotel, Bosphorus

اگر به اقامت در یک عمارت لوکس تاریخی اهمیت می‌دهید و می‌خواهید در تونل زمان به گذشته سفر کنید، رزرو هتل فور سیزن بسفر را به شما پیشنهاد می‌کنیم. علاوه بر امکانات لاکچری رایج در هتل های ۵ ستاره استانبول، دکوراسیون منحصربه‌فرد، اتاق‌های بسیار بزرگ، رستوران‌های معروف و باغ فضاسازی‌شده تنها بخشی از امکاناتی است که در این هتل قرن نوزدهمی انتظارتان را می‌کشد. بار لابی هتل فور سیزن محیط ایدئالی برای قرارهای رسمی‌تان است.

هتل فور سیزن بسفر | Four Seasons Hotel, Bosphorusنکته دیگری که می‌تواند شما را برای رزرو این هتل مصمم کند، نزدیک‌بودن آن به برخی از محبوب‌ترین جاذبه های گردشگری استانبول است. برای مثال، نزدیک‌ترین جاهای دیدنی استانبول تا هتل فور سیزن عبارت‌ است از اسکله بشیکتاش، کاخ دلماباغچه، میدان تکسیم، خیابان استقلال و برج گالاتا. ناگفته نماند فاصله هتل فورسیزن تا فرودگاه جدید ترکیه ۴۴ کیلومتر است.

آیا می‌دانید که وان ترکیه یکی از نزدیک‌ترین شهرهای مرزی به ایران است؟

آدرس: استانبول، بشیکتاش، خیابان چیراگان، شماره ۲۸

آدرس هتل فور سیزن بسفر روی گوگل مپ

هتل سوئیس اوتل بوسفوروس | Swissôtel The Bosphorus

یکی دیگر از لوکس‌ترین هتل های ۵ ستاره استانبول، هتل سوئیس اوتل بوسفروس است. این هتل در مرکز مد و فشن، یعنی محله نیشانتاشی قرار دارد. اینجا همه‌چیز در جای خود قرار دارد و همین موضوع رفاه و آرامش را به شما هدیه می‌کند. در این هتل، علاوه بر خدمات رایج هتل های ۵ ستاره ترکی، استخر اختصاصی روی پشت‌بام، اجرای موسیقی زنده و… نیز برایتان فراهم شده است.

هتل سوئیس اوتل بوسفوروس | Swissôtel The Bosphorusاگر بخواهید بدانید در نزدیکی این هتل چه جاهای دیدنی‌ای وجود دارد باید بگوییم که دلماباغچه، میدان تکسیم، خیابان استقلال و برج گالاتا از جاهای دیدنی استانبول است که از هتل اوتل بوسفورس کمتر از ۵ کیلومتر با شما فاصله دارد.

راستی! از فرودگاه جدید ترکیه تا هتل سوئیس اوتل فقط ۴۴ کیلومتر فاصله دارید.

آدرس: استانبول، بشیکتاش، محله ویسنه‌زاده، کوچه آجیسو، شماره ۱۹

آدرس هتل سوئیس اوتل بوسفروس روی گوگل مپ

هتل پرا پالاس | Pera Palace Hotel

هتل پرا پالاس از آن هتل های ۵ ستاره استانبول است که می‌توانید گردشگری را از اتاق خود در هتل شروع کنید. این هتل اولین هتل مدرن استانبول است که همچون یک موزه طراحی شده است. شما با اقامت در این هتل می‌توانید به تماشای شاخ طلایی استانبول بنشینید و از فضا و چیدمان منحصربه‌فرد هتل و اجرای زنده پیانو لذت ببرید.

هتل پرا پالاس | Pera Palace Hotelاینجا هر امکاناتی که به ذهنتان برسد، فراهم است، کافی است لب تر کنید. در ضمن هتل پرا پالاس در همسایگی دلماباغچه، میدان تکسیم، خیابان استقلال و نیز برج گالاتا قرار دارد و فاصله‌اش تا فرودگاه جدید استانبول حدود ۴۲ کیلومتر است.

آدرس: استانبول، بی‌اغلو، خیابان مشروطیت، شماره ۵۲

آدرس هتل پرا پالاس روی گوگل مپ

هتل های ۴ ستاره استانبول

هتل آرکید Arcade Hotel l

هتل آرکید یکی از هتل های ۴ ستاره استانبول است که در نزدیکی  مرکز خرید سیتیز نیشانتاشی، دلماباغچه، میدان تکسیم و خیابان استقلال و برج گالاتا و متروی عثمان‌بی قرار دارد.

هتل آرکید Arcade Hotel lشاید نتوان امکانات رفاهی این هتل را با هتل های ۵ ستاره استانبول یکی دانست؛ اما این را می‌دانیم که همه‌چیز برایتان فراهم است. اتاق‌های زیبا و فول امکانات این هتل و همچنین دسترسی راحت آن به مراکز خرید و جاهای دیدنی استانبول قطعاً می‌توانند رضایت خاطر شما را فراهم کند.

آدرس: استانبول، شیشلی، محله مشروطیت، خیابان روملی، شماره ۷۶

آدرس هتل آرکید روی گوگل مپ

هتل سی‌وی‌کِی تقسیم | CVK Taksim Hotel

یکی دیگر از هتل های ۴ ستاره استانبول در همسایگی میدان تکسیم و خیابان استقلال، دلماباغچه و برج گالاتا، هتل سی وی کی تقسیم است. هرکدام از اتاق‌های این هتل ۴ ستاره به شیوه‌ای متفاوت چیدمان شده است.

هتل سی‌وی‌کِی تقسیم | CVK Taksim Hotelچشم‌انداز دل‌انگیز هر اتاق شما را از ماندن در هتل و استراحت در آن خسته نمی‌کند. اگر هم خواستید بیرون بروید، کافی است از هتل، دوچرخه اجاره کنید و طعم لذت‌بخش دوچرخه‌سواری در کوچه‌های استانبول را بچشید. امکاناتش هم مانند تمام هتل های ۴ ستاره دیگر استانبول است، کامل و بی‌نقص. راستی! حتماً حداقل یک بار در رستوران هتل CVK با آن دیوارهای شیشه‌ای‌اش غذایی نوش جان کنید.

آدرس: استانبول، بی‌اغلو، میدان تکسیم، خیابان سیراسلویلر، شماره ۱۱

آدرس هتل سی‌وی‌کی روی گوگل مپ

هتل اپرا بسفروس | Opera Hotel Bosphorus

یک استانبول است و یک میدان تکسیم. پس چه خوب است که هتل خود را طوری انتخاب کنید که به این میدان و محله نزدیک باشید. یکی از هتل های ۴ ستاره استانبول که میزبان شما در این منطقه است، هتل اپرا بسفروس است. این هتل علاوه بر امکانات رایج هتلی خود، تنها ۶۵۰ متر با میدان تکسیم فاصله دارد و همسایه دلماباغچه و برج گالاتاست.

هتل اپرا بسفروس | Opera Hotel Bosphorusبه همین دلیل به‌راحتی به مراکز خرید و کافه‌های خیابان استقلال هم دسترسی دارید. ناگفته نماند چشم‌انداز هتل، به دریا است و قطعاً‌ سرو صبحانه سلف‌سرویس در چنین رستورانی نویدبخش یک روز آرام و بی‌دغدغه برایتان است. این را هم بدانید که چیدمان اتاق‌ها مدرن است، برخی اتاق‌ها منظره رو به دریا دارد و به وان داغ مجهز است.

آدرس: استانبول، بی‌اغلو، محله گوموش‌سویو، خیابان اینونو، شماره ۲۶

آدرس هتل اپرا بسفروس روی گوگل مپ

هتل‌های ۳ ستاره

هتل اوتوپرا | Ottopera Hotel

اگر می‌خواهید یک سفر دونفره به استانبول داشته باشید که هزینه اقامتتان هم گران تمام نشود، پیشنهاد می‌کنیم سراغ هتل اوتوپرا را در نزدیکی میدان تکسیم و خیابان استقلال و دلما باغچه بگیرید. هتل اوتوپرا یکی از آن هتل های ۳ ستاره استانبول است که علاوه بر اتاق‌های مرتب و تخت‌های راحت، مسافران می‌توانند از صبحانه بوفه و سایر امکانات رفاهی رایگان آن استفاده کنند.

هتل اوتوپرا | Ottopera Hotelهشدار: این هتل کودکان را پذیرش نمی‌کند!

آدرس: استانبول، بی‌اغلو، کجاتپه، خیابان فریدیه، شماره ۹۵

آدرس هتل اتوپرا روی گوگل مپ

هتل بودو | Budo Hotel

یکی دیگر از هتل های ۳ ستاره استانبول در نزدیکی دلماباغچه و برج گالاتا، هتل بودو است. مزیت بزرگ این هتل قیمت مناسب در عین پاکیزه‌بودن اتاق‌هایش است. ضروری‌ترین امکانات رفاهی در این هتل برایتان فراهم شده است و بهترین اتاق‌هایش آن‌هایی است که پنجره‌های بزرگ با چشم‌انداز خیابان دارد.

هتل بودو | Budo Hotelخوب است که بدانید هتل بودو در نزدیکی بافت تجاری عمده‌فروش‌ها قرار گرفته است که در کنار خرید آسان، زود تعطیل می‌کند. پس بهتر است بازگشتتان را به هتل به آخر شب موکول نکنید چون این محله در آخر شب بسیار خلوت می‌شود.

آدرس: استانبول، فاتح، محله کمال‌پاشا، خیابان یشیل تولومبا

آدرس هتل بودو روی گوگل مپ

جاهای تاریخی استانبول؛ گردش در تونل زمان

به نظر من اولین کاری که هر توریست باید بعد از رزرو هتل و استراحتی کوتاه در آن انجام دهد، گشت‌وگذار در شهر و دیدن جاهای تاریخی‌اش است. جاهای تاریخی استانبول بی‌شمار است؛ اما در این نوشته به آن‌هایی اشاره شده است که دیدنشان به‌شدت به شما توصیه می‌شود.

اوت لت های استانبول؛ تجربه خریدی ارزان

همیشه که نمی‌شود از مراکز خرید سوپر لاکچری خرید کرد، گاهی هم نیاز است در میان اوت‌لت‌ها دنبال اجناس باکیفیت ترک باشیم. چند نمونه از معروف‌ترین اوت لت های استانبول را در ادامه معرفی کرده‌ایم:

فروشگاه اوت لت اپتیموم | Optimum Outlet Center

فروشگاه اپتیموم از آن اوت لت های استانبول است که در بخش آسیایی این شهر قرار گرفته است. مرکز خرید اپتیموم فقط یک مرکز خرید نیست؛ چون می‌توانید علاوه بر خرید، از زمین پاتیناژ مجموعه استفاده کنید،‌ به سینما بروید و در کافه و رستوران‌های آن، طعم‌خوش خوردنی‌های استانبولی را بچشید. خوب است بدانید که فروشگاه اوت‌لت اپتیموم معماری جالبی دارد و متناسب با هر فصل رنگ نمای ساختمانش تغییر می‌کند.

فروشگاه اوت‌لت اپتیموم استانبولآدرس اوت لت اپتیموم: استانبول، منطقه آتاشهیر، محله ینی صحرا، خیابان دموکراسی، پلاک ۲

ساعت کاری: ۱۰ صبح تا ۱۰ شب

آدرس گوگل مپ

فروشگاه اوت لت الیویوم | ‎‎Olivium Outlet Center

یکی از جدیدترین اوت لت های استانبول، فروشگاه اوت‌لت الیویوم است. الیویم از آن مراکز خریدی است که به‌راحتی می‌توانید اجناس ارزان‌قیمت و البته باکیفیت را بخرید. اگر می‌خواهید پوشاک استانبول یا سایر اکسسوری‌ها را از این شهر ارزان بخرید، حتماً سراغ «سه‌شنبه بازار» الیویوم در روزهای سه‌شنبه بروید.

فروشگاه اوت لت الیویوم استانبولراستی! بعد از خرید می‌توانید برای استراحت و تفریح سری هم به کافه‌ها رستوران‌ها، سالن‌های سینما، شهربازی و زمین بولینگ آن بزنید.

آدرس اوت لت الیویوم: استانبول، منطقه اروپایی زیتین‌برنو، محله گکالپ، خیابان پروفسور معمر آکسوی، پلاک ۳۰

ساعت کاری: ۱۰ صبح تا ۱۰ شب

آدرس گوگل مپ

مرکز خرید مگا اوت لت ونیزیا | Venezia Mega Outlet

«ونیز» نام شهری توریست‌پذیر در ایتالیاست که اگر اهل سفر باشید و تا‌به‌حال به ایتالیا نرفته باشید، قطعاً رؤیای سفر به ونیز در ذهنتان جا خوش کرده است. حالا یکی از اوت لت های استانبول به‌ نام مگا اوت‌لت ونیزیا سعی کرده سهم کوچکی در برآورده‌کردن این رؤیا برای شما داشته باشد.

مرکز خرید مگا اوت لت ونیزیا | Venezia Mega Outletپیشنهاد می‌کنیم در هر جای استانبول که اقامت دارید و سفرتان هر چند روز که هست، حتماً برای سرزدن به این مرکز خرید، زمانی را باز کنید. اینجا قرار است حین قایق‌سواری،‌ از میان فروشگاه‌های محبوبتان عبور کنید، تجربه خریدی ارزان‌قیمت داشته باشید و با کرایه یک گندولا، هنگام گندولاسواری عاشقانه خود، خرید هم کنید.

مرکز خرید مگا اوت لت ونیزیا | Venezia Mega Outletراستی! تست‌کردن غذاهای اینجا هم راهی است برای درکردن خستگی‌تان بعد از یک گشت‌وگذار متفاوت.

آدرس اوت‌لت ونیزیا: استانبول، منطقه اروپایی قاضی عثمان پاشا، محله کارادنیز، بزرگ‌راه اسکی ادرین

ساعت کاری: ۱۰ صبح تا ۱۰ شب

آدرس گوگل مپ

فروشگاه اوت لت ویاپورت

ویاپورت از آن دسته اوت لت های استانبول است که در محله‌های آسیایی استانبول و در سال ۲۰۰۸ افتتاح شده است. معماری فروشگاه اوت‌لت ویاپورت ترکیبی از معماری سنتی و مردنیته است و حدود ۲۵۰ فروشگاه به‌ شیوه‌ای چشم‌نواز در کنار هم قرار گرفته‌ است. چیزی که علاوه بر خرید قیمت‌ مناسب از این فروشگاه نصیبتان می‌شود، تفریح در آن است. اینجا هم مانند اغلب مراکز خرید استانبول، جای مناسبی برای رفتن به سینما، کافه و رستوران،‌ زمین بولینگ، پارک مخصوص کودکان و از همه مهم‌تر باشگاه سوارکاری است.

فروشگاه اوت لت ویاپورتآدرس اوت لت ویاپورت: استانبول، ناحیه آسیایی پندیک، محله ینی‌شهیر، بلوار ددپاشا

ساعت کاری: ۱۰ صبح تا ۱۰ شب

تور استانبول ارزان را از دست ندهید!

آدرس گوگل مپ

بازارهای سنتی استانبول؛ تجارت در دل تاریخ

هر توریست، یک بار هم که شده باید حداقل یکی از بازارهای سنتی استانبول را ببیند. بازارهای سنتی نمادی از فرهنگ و تجارت هر شهر است، به همین دلیل در ادامه دو بازار سنتی استانبول را معرفی کرده‌ایم:

گرند بازار استانبول | Grand Bazaar

گرند بازار از آن بازارهای سنتی استانبول است که سر زدن به آن در یک صبح زود خالی از لطف نیست. اینجا برای خرید سوغات استانبول جان می‌دهد و تا دلتان بخواهد می‌توانید تنوع صنایع دستی ترکیه، پوشاک، کیف و کفش، طلا، نقره، قالی و قالیچه و عتیقه‌جات را ببینید. اینجا قرار است بازاری سقف‌پوشیده با دالان‌های تودرتو در انتظارتان باشد، بازاری شبیه به بازار بزرگ تهران.

گرند بازار استانبولبه این نکته هم توجه داشته باشید که اینجا به‌راحتی می‌توانید حداقل ۳۰درصد تخفیف بگیرید؛ پس از مهارت‌های چانه‌زنی و خوش‌زبانی خود برای برقرارکردن ارتباط با فروشنده‌های ترک کمک بگیرید.

آدرس گرند بازار استانبول: استانبول، منطقه اروپایی فاتح، محله بایزید، بازار بزرگ استانبول

ساعت کاری: ۹ صبح تا ۷ شب (یکشنبه‌ها و تعطیلات رسمی، بازار تعطیل است.)

آدرس گوگل مپ

بازار ادویه (مصری‌ها) | Mısır Çarşısı

اگر به بازدید از بازارهای سنتی استانبول علاقه‌مندید یا به طعم و مزه غذاهای خود اهمیت می‌دهید حتماً سری به بازار ادویه یا همان بازار مصری ها در استانبول بزنید. اینجا بوی ادویه‌ها مدهوشتان می‌کند و رنگ چشم‌نوازشان دلتان را می‌برد. آجیل و خشکبار و قهوه و… از دیگر اقلامی است که می‌توانید از این بازار برای خود یا عزیزانتان به‌عنوان سوغات استانبول بخرید.

بازار ادویه (مصری‌ها)هشدار: اگر مبتلا به حساسیت هستید، پیشنهاد می‌کنیم به این بازار وارد نشوید؛ چون عطسه امانتان را می‌برد.

آدرس بازار ادویه: استانبول، منطقه اروپایی فاتح، رستم پاشا، بازار ادویه

ساعت کاری: دوشنبه تا شنبه ۸ صبح تا ۷ عصر | یکشنبه‌ها ۹:۳۰ صبح تا ۷ عصر (تعطیلات رسمی و مذهبی، بازار تعطیل است.)

دنبال تور استانبول لحظه آخری هستید؟

آدرس گوگل مپ

بهترین کافه های استانبول

بعد از هر گردشی در استانبول، عجیب یک فنجان قهوه ترک می‌چسبد. اصلاً مگر می‌شود به استانبول بروید و کافه‌گردی نکنید؟ اگر عادت به کافه‌گردی دارید،‌ در ادامه تعدادی از بهترین کافه های استانبول را معرفی کرده‌ایم:

 

ساحل های استانبول؛ تجربه حس آرامش در کنار موسیقی زنده

و اما نوبت می‌رسد به آخرین جاذبه گردشگری، یعنی ساحل های استانبول. مگر می‌شود دریای سیاه بغل گوشتان باشد و سری به سواحل تمیز آن نزد؟

ساحل سوما | Suma Plajı

ساحل سوما یا همان ساحل سیلور در حاشیه دریای سیاه قرار دارد که برای استفاده از امکاناتش باید ورودی پرداخت کنید. شنا، استفاده از چترهای موجود در ساحل و سرو نوشیدنی و خوراکی در کافه و رستوران‌های موجود در مجموعه از جمله کارهایی است که می‌توانید انجام دهید.

ساحل سوما استانبولدر این ساحل حتی گاهی تا صبح هم صدای ساز و آواز به گوش می‌رسد. جالب است بدانید که بسیاری از توریست‌ها این ساحل را در لیست بهترین ساحل های استانبول و برخی دیگر آن را در لیست بدترین ساحل های استانبول قرار می‌دهند.

آدرس ساحل سوما: شهر سارییر، محله گوموش دره، بوگازیچی کمپوس یولو

ساعت کاری: ۱۰ صبح تا ۹ شب

آدرس گوگل مپ ساحل سوما

ساحل بورچ | Burç Beach

یکی دیگر از ساحل های استانبول که می‌توانید با پرداخت هزینه ورودی از خدمات آن استفاده کنید، ساحل بورچ است. دریای این ساحل تا ۱۰۰ متر، کم‌عمق و بسیار مناسب شنا است. خوب است که بدانید ساحل بورچ جای مناسبی برای برگزاری جشن‌هایی مانند جشن سال نومیلادی و ولنتاین است، بی‌وقفه صدای موسیقی به گوش می‌رسد،‌ امکان استفاده از چترهای کنار ساحل و خدمات کافه‌ها و رستوران‌ها برایتان فراهم است و اگر هم می‌خواهید هیجان را چاشنی آفتاب‌گرفتنتان کنید، حتماً سراغ ورزش‌های آبی این مجموعه بروید.

ساحل بورچ استانبولتوجه: آقایان بدون همراه‌داشتن خانم، اجازه ورود به این ساحل را ندارند.

آدرس ساحل بورچ: شهر سارییر، محله گوموش دره، ساری تپه کمپوسو

ساعت کاری: ۹ صبح تا ۹:۳۰ شب

آدرس گوگل مپ ساحل بورچ

ساحل فلوریا گونش | Florya Güneş Beach

ساحل فلوریا گونش نیز از آن ساحل های استانبول است که در مرکز شهر قرار دارد و امکاناتی مشابه باقی ساحل‌ها دارد؛ اما نکته‌ای که باید به آن توجه کنید آن است که نباید همیشه انتظار آبی پاکیزه در این ساحل را داشته باشید.

ساحل فلوریا گونش استانبولآدرس ساحل فلوریا گونش: استانبول، منطقه اروپایی باکیرکوی، محله شنلیککوی، پارک ساحلی فلوریا

ساعت کاری: ۹ صبح تا ۷ شب

 آدرس گوگل مپ ساحل فلوریا گونش

ساحل سولار | Solar Beach Therapy

ساحل سولار را می‌توان در لیست گران‌ترین ساحل های استانبول قرار داد. این ساحل علاوه بر قوانین و خدمات مشابه به سایر ساحل‌ها، از تخت‌های مناسب حمام آفتاب، استخر،‌ باشگاه، ماساژ و… برخوردار است. همچنین برگزاری کنسرت‌های شبانه و صدای موسیقی بلند از دیگر ویژگی‌های این مجموعه است که شاید خیلی به مذاق کودکان و افراد مسن خوش نیاید.

ساحل سولار در استانبولآدرس ساحل سولار: شهر سارییر، محله کومکوی، خیابان کیلیا

ساعت کاری: هر روز از ساعت ۹ صبح تا ۷ شب

آدرس گوگل مپ ساحل سولار

ساحل اوزونیا | Uzunya Plajı

اگر می‌خواهید در کنار بهره‌مندی از خدمات ساحل های استانبول از جنگل‌های این شهر هم بهره ببرید، پیشنهادمان به شما، ساحل اوزونیاست. این ساحل جای مناسبی برای کمپ‌زدن است؛ چراکه شک نداریم در جایی میان دریا و جنگل با تمیزی بی‌حد ساحل و دریا قرار است به شما بسیار خوش بگذرد.

ساحل اوزونیا | Uzunya Plajıآدرس ساحل اوزونیا: شهر سارییر، روستای کیلیوس، محله دمیرجی کوی، خیابان پلاژ یولو

ساعت کاری: ۸ صبح تا ۷ شب | رستوران تا ۱۱:۳۰ شب باز است.

آدرس گوگل مپ ساحل اوزونیا

ساحل تیرماتا | Tırmata Beach Kilyos

اگر با خانواده می‌خواهید به یکی از ساحل های استانبول بروید، باید بدانید که محیط همه ساحل‌ها مناسب خانواده نیست. بااین‌حال ساحل تیرماتا از آن ساحل های خانوادگی در روستای کیلیوس استانبول است که در کنار ورزش‌های آبی می‌توانید از چترهای کنار ساحل استفاده کنید یا چادر مخصوص خود را برپا کنید.

ساحل تیرماتا | Tırmata Beach Kilyosراستی! اگر به وعده صبحانه خود و خانواده‌تان اهمیت می‌دهید، حتماً صبحانه های ساحل تیرماتا را امتحان کنید.

آدرس ساحل تیرماتا: استانبول، شهر سارییر، محله کومکوی، خیابان کیلیوس

ساعت کاری: ۹ صبح تا ۷ شب

آدرس گوگل مپ ساحل تیرماتا

سخن آخر

در این نوشته تلاش کردیم هرآنچه که برای یک سفر بی‌کم‌وکاست به استانبول نیاز دارید، معرفی کنیم. این را هم می‌دانیم که درباره استانبول و جاذبه‌هایش هرچقدر هم بگوییم کم است. بنابراین اگر شما هم تجربه سفر به این شهر را دارید و راه‌کارهایی برای خوشگذرانی بیشتر در ذهنتان است را با ما در بخش نظرات در میان بگذارید تا به لطف شما، راهنمای سفر استانبول علی بابا، جامع‌ترین راهنمای سفر باشد.

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

6 دیدگاه
  1. محسن می‌گوید

    سلام
    بسیار عالی و کامل بود

    1. تحریریه علی‌بابا می‌گوید

      سلام محسن عزیز
      سال نوتون مبارک باشه. خوشحالیم که دوست داشتین.

  2. Khan می‌گوید

    مطلب کاملن مغرضانه نوشته شده،و این نشان از ضعف نویسنده دارد که در مورد تورکان کینه ای نوشته

  3. Shahnaz می‌گوید

    Thanks

  4. عیرضا اللهیار می‌گوید

    سلام خانم کامکار مطالبون خیلی عالی هستش موفق باشید

    1. تحریریه علی‌بابا می‌گوید

      سلام علیرضای عزیز 🙂
      خوشحالیم که مقاله مفید بوده