پل بغاز

پل بغاز استانبول؛ پلی که پیاده‌روی روی آن ممنوع است!

چیزی راجع به پل بغاز استانبول یا پل اوزون گل شنیده‌اید؟ شاید کنجکاو باشید و بپرسید اینکه به ظاهر یک پل معمولی است، چرا آنقدر طرفدار دارد؟ چرا گردشگران مشتاق بازدید از آن هستند؟

پل بغاز استانبول به اسم‌های بغل، پل بسفر و پل بسفوروس شناخته می‌شود. این پل از لحاظ گردشگری اهمیت زیادی دارد. مهم‌ترین دلیل آن هم این است که دو منطقه آسیایی و اروپایی ترکیه را به هم وصل کرده است.

در این مقاله با صفر تا صد پل بغاز آشنا می‌شوید؛ پس اگر قصد سفر به ترکیه و بازدید از جاهای دیدنی ترکیه دارید، این مطلب را از دست ندهید.

پل بغازکجاست؟
پل بغاز در استانبول و روی تنگه بسفر قرار دارد.
نام‌های دیگر پل بغاز چیست؟
پل بسفر، پل بسفوروس، پل اوزون گل و پل ۱۵ جولای، اسم‌های دیگر پل بغاز است.
راحت‌ترین مسیر برای رسیدن به پل بغازکدام است؟
راحت‌ترین و سریع‌ترین راه، استفاده از مترو است.
می‌توان روی پل بغاز پیاده‌روی کرد؟
نه، پیاده‌روی روی پل بغاز ممنوع است.
بهترین زمان برای بازدید از پل بغازچه زمانی است؟
بهترین زمان بازدید از پل بغاز، صبح بین ساعات ۶ تا ۹ صبح و شب هم بین ساعات ۶ عصر تا ۹ شب است.

پل بغاز کجاست؟

پل بغاز استانبول، همان‌طور که از اسمش پیداست، در استانبول قرار دارد و یکی از سه پل معلق ساخته شده در تنگه بسفر است. برای اینکه اطلاعات دقیق‌تری از این پل بدانید، باید بگوییم این پل منطقه اورکوتای در قسمت اروپایی ترکیه را به منطقه بیلیربی در بخش آسیایی وصل می‌کند.

پل بغاز

عکس از: سایت Cnn

البته خوب است بدانید پل بسفر، دریای مرمر را هم به دریای سیاه متصل کرده است. خود این مسئله باعث شده اهمیت این پل چندین برابر شود.

لوکیشن پل بغاز روی گوگلمپ

مسیر دسترسی به پل بغاز

دسترسی به پل بغاز استانبول بسیار ساده و راحت است، شما می‌توانید از وسایل حمل‌ونقل عمومی یا وسیله‌نقلیه شخصی خودتان استفاده کنید. در اطراف این پل ایستگاه‌های متعددی وجود دارد که می‌توانید با استفاده از آن‌ها به پل بغاز بروید. کافی است یک استانبول کارت تهیه کنید و راحت هرجا که خواستید بروید.

پل بغاز

عکس از: سایت Iha

برای استفاده از حمل‌ونقل عمومی در استانبول، نمی‌توانید از پول نقد استفاده کنید باید حتما یک استانبول کارت تهیه کنید و با آن سفر کنید. این کارت‌ها را در همان ابتدای ورودتان به استانبول می‌توانید در فرودگاه تهیه کنید.

بهترین زمان بازدید از پل بغاز

فرقی نمی‌کند در کدام فصل به ترکیه سفر و از پل بغاز استانبول بازدید کنید؛ در هر صورت تجربه‌ای متفاوت از قبل خواهید داشت و حسابی از منظره لذت می‌برید.

پل بسفر در هر فصل زیبایی‌های خودش را دارد؛ پس هر موقع که به استانبول سفر کردید حتما سری به این پل بزنید. برای اینکه بدانید چه ساعاتی بهتر است به دیدن این پل بروید، این بخش را با دقت بیشتری بخوانید.

پل بغاز

عکس از: سایت Iha

اگر شلوغی اذیتتان می‌کند، بهتر است در ساعات خلوت این پل را ببینید. صبح‌ها از ساعت ۶ صبح تا ۹ صبح پل بغاز از هر ساعتی در روز خلوت‌تر است.

اگر هم می‌خواهید شب سری به این پل بزنید ساعتی بین ۶ عصر تا ۹ شب را انتخاب کنید، این ساعات پل نسبتا خلوت‌تر است. این ساعات هم خلوت است، هم در فصل‌های گرم نسبتا خنک‌تر است و هم منظره زیباتری از پل دارد.

اگر زیبایی منظره را چند برابر می‌خواهید، پیشنهاد می‌کنیم ساعت طلوع و غروب آفتاب را چک کنید و در آن ساعات از پل بغاز استانبول بازدید کنید. طلوع و غروب خورشید هر منظره‌ای را چندین برابر زیباتر می‌کند.

پل بغاز

عکس از: سایت Istockphoto

جذابیت پل بغاز در چیست؟

مهم نیست با چه وسیله نقلیه‌ای از روی این پل عبور کنید، در هر صورت منظره‌ای بسیار شگفت‌انگیز و فراموش‌نشدنی را می‌بینید. این منظره یکی از مهم‎‌ترین دلایل شهرت و محبوبیت این پل است. البته فکر نکنید منظره‌های زیبا فقط از روی پل، دیدنی است. یکی دیگر از منظره‌های به‌یادماندنی پل بغاز استانبول، تصویر آن از دور است.

خیابان های پل یغاز

عکس از: سایت Haber1

کافی است در همان نزدیکی پل بمانید، درحالی‌که چشم‌اندازی به پل بسفوروس دارید، منظره‌ای که خواهید دید تا اخر سفرتان شما را شگفت‌زده نگه می‌دارد.

حتما در شب هم از این پل بازدید کنید. نورپردازی‌های کارشده در پل شب‌ها منظره‌ای متفاوت و خیره‌کننده به پل می‌دهد که واقعا ارزش دیدن دارد؛ طوری که احساس می‌کنید زیباترین رقص نور عمرتان را دیده‌اید.

ساختار و شکل کلی پل بغاز

اگر اهل دیدن سریال‌های ترکی باشید، حتما یک بار هم که شده پل بغاز استانبول را در سریال‌ها دیده‌اید. پل بسفر، پلی معلق و فولادی است که ۱۱۵۰ متر طول، ۱۰۵ مترو ارتفاع و ۳۹ متر عرض دارد؛ ارتفاع این پل از سطح آب هم ۶۴ متر است.

پل بسفوروس یا همان بغاز، هشت خط ترافیک و دو خط راه‌آهن دارد. از آن هشت خط ترافیک، دو خط ویژه حملونقل عمومی است. اگر از حمل‌ونقل عمومی برای بازدید از پل بغاز استفاده می‌کنید، اصلا لازم نیست نگران ترافیک این منطقه باشید.

پل بغاز

عکس از: سایت Istockphoto

اگر بخواهیم از فضای کلی پل بگوییم، باید موتور تخیلتان را روشن کنید و همراه ما باشید. با نگاهی به تصاویر می‌توانید شکل این پل را کامل و دقیق ببینید. حالا تصور کنید خودتان در محل هستید و پل بغاز را می‎بینید.

باد خنکی می‌وزد و میان موها و لباس‌هایتان می‌پیچد؛ صدای موج‌های تنگه بسفر را می‌شنوید. گهگاهی صدای بوق یا گاز ماشین‌ها حواس شما را از صدای موج‌ها پرت می‌کند؛ اما باعث کمترشدن لذت شما نمی‌شود.

پل بغاز

عکس از: سایت Stargazete

نفس عمیقی بکشید و به ریه‌هایتان یک حال اساسی بدهید. به منظره‌ روبه‌رو نگاه کنید و این تصویر را در خاطرتان ثبت کنید.

جاهای دیدنی نزدیک به پل بغاز

خوب است حالا که بعد سفر به ترکیه می‌خواهید از پل بغاز استانبول بازدید کنید، سری هم به جاهای دیدنی اطراف این پل بزنید. در ادامه جاذبه‌های دیدنی نزدیک پل بسفر را به شما معرفی می‌کنم تا روزتان را با بازدید از این جاهای دیدنی تکمیل کنید.

– قصر بیلربیی

قصر یا کاخ بیلربیی، کاخی بهجامانده از دوران عثمانی است که در استانبول قرار دارد. قصر بیلربیی از چند خانه ییلاقی و یک کاخ اصلی است. این مجموعه در سال‌های ۱۸۶۱ تا ۱۸۶۵ به دستور سلطان عبدالعزیز ساخته شده است.

قصر بیلربیی

عکس از: سایت Travel Assets

این کاخ در دوره عثمانی مکانی برای اقامت مهمانان خارجی بود و به همین دلیل، برای ساخت آن وقت و انرژی زیادی صرف شده است.

این روزها از این کاخ بهعنوان موزه استفاده می‌شود. پیشنهاد می‌کنم در کنار بازدید از پل بغاز استانبول، سری هم به این موزه بزنید تا هم زیبایی‌های کاخ را ببینید و هم بخش‌های مختلف موزه را.

– مسجد ایا صوفیه

مسجد ایا صوفیه یکی از معروف‌ترین مساجد استانبول است. پیشنهاد می‌کنم بازدید از این مسجد را هیچجوره از دست ندهید وگرنه پشیمان می‌شوید. معماری خیره‌کننده این مسجد و فضای تاریخی زیبایی که دارد حس و حالتان را عوض می‌کند.

مسجد ایاصوفیه

عکس از: سایت History

این مسجد در سال ۵۳۲ در زمان امپراتور بیزانس بهدستور جاستین اول ساخته شده است. اول از این مسجد به عنوان کلیسای کاتولیک رومی استفاده میشد؛ اما بعدها در سال ۱۴۵۳ به مسجد تغییر کاربری داد.

– میدان تکسیم

شاید تابهحال لقب «قلب استانبول مدرن» به گوشتان خورده باشد. میدان تکسیم، همان قلب استانبول مدرن است. این میدان بهعنوان یکی از پرطرفدارترین جاهای دیدنی استانبول شناخته می‌شود. اطراف میدان تکسیم پر از هتل و رستوران است؛ پس اگر سری به این میدان بزنید هم فضای زیبای میدان تکسیم را می‌بینید، هم می‌توانید در رستوران‌ها و کافه‌های اطراف ریلکس کنید و چیزی بخورید.

میدان تکسیم

عکس از: سایت Newscoop

اگر موقع جشن سال نو یا جشن‌های ملی یا اجتماعات و جشن‌های مختلف دیگر به استانبول می‌روید، حتما سری به این میدان بزنید. در میدان تکسیم هر سال جشن‌هایی برگزار می‌شود و مردم حسابی آنجا خوش می‌گذرانند.

– مسجد اورتاکوی

مسجد اورتاکوی دقیقا کنار پل بغاز استانبول قرار دارد. با بازدید از این مسجد هم از فضای مسجد دیدن می‌کنید و تجربه جدیدی به دست می‌آورید و هم چشم‌اندازی منحصر به فرد به پل بسفر دارید. این مسجد بین گردشگران و مردم محلی خیلی معروف است. عکاسان هم علاقه زیادی به این مسجد دارند؛ چون می‌توانند هم عکس‌هایی فوق‌العاده از مسجد بگیرند و هم از پل بسفوروس.

مسجد اورتاکوی

عکس از: سایت Cloudfront

علت نام‌گذاری پل بغاز

نام‌های زیادی برای پل بغاز استانبول وجود دارد. بغاز، پل بسفوروس، پل بسفر، پل ۱۵ جولای و پل اوزون گل از اسم‌های این پل است؛ البته باید بدانید که بیشتر مردم، این پل را با اسم پل بغاز می‌شناسند.

پل بغاز

عکس از: سایت Static.dw

این پل روی تنگه بسفر ساخته شده است و به همین دلیل به اسم‌های پل بسفر و پل بسفوروس شناخته می‌شود. دلیل نام‌گذاری پل بغاز به پل شهدای ۱۵ جولای، برای گرامیداشت یاد کشته‌شدگان کودتای سال ۲۰۱۶ است.

در ژوئیه سال ۲۰۱۶ با درخواست نخست‌وزیر ترکیه، اسم این پل رسما به «پل شهدای ۱۵ جولای» تغییر کرد.

تاریخچه و داستان پل بغاز ترکیه

شاید برایتان جالب باشد بدانید، اولین کسانی که از تنگه بسفر رد شدند ایرانیان بودند. حدود ۵۰۰ قبل از میلاد، داریوش شاه ایرانی دستور داد تا پلی از اتصال کشتی‌ها روی تنگه بسفر بسازد تا سربازان بتواند با ردشدن از آب، سکاهای فراری را تعقیب کنند.

پل بغاز

عکس از: سایت Ensonhaber

بعدها عبور از تنگه بسفر به مسئله جدی‌تری تبدیل شد. تا قبل از ساخت پل، حمل‌ونقل از طریق قایق انجام می‌شد و کار بسیار سخت‌تر از امروز بود.

درنهایت در سال ۱۹۵۷، نخست‌وزیر ادنان مندرس تصمیم گرفت پلی روی تنگه بسفر بسازد. این نخست‌وزیر در سال ۱۹۶۸ با شرکتی انگلیسی قرارداد بست و بالاخره سال ۱۹۷۰ ساخت پل بغاز استانبول شروع شد. بعد از سه سال، یعنی در سال ۱۹۷۳، پل بغاز در پنجاهمین سالگرد جمهوری ترکیه افتتاح شد.

پل بغاز

عکس از: سایت Istanbultarihi

سازندگان پل بغاز در زمان خودشان خیلی معروف بودند و هنوز هم بسیاری از دوست‌داران هنر و معماری، آن‌ها را می‌شناسند. سر گیلبرت رابرتز، ویلیام براون و مایکل بارسونز، سه مهندس اصلی این پروژه بودند؛ این سه نفر با به کارگیری ۳۵ مهندس و ۴۰۰ کارگر پل بغاز را ساختند.

با این‌که در افتتاحیه پل بسفر، مردم زیادی شرکت کردند و روی پل پیاده‌روی کردند؛ اما بعد از مدتی عبور پیاده از روی پل ممنوع شد. شاید بپرسید مگر مشکل پیاده‌روی روی پل چیست؟

بعد از مدتی مردم و دولت متوجه شدند که آدم‌های زیادی خودشان را از روی این پل به پایین پرت می‌کنند و خودکشی می‎کنند؛ به همین دلیل دولت عبور پیاده را روی این پل ممنوع اعلام کرد.

پل بغاز

عکس از: سایت Wikimedia

توصیه‌هایی برای بازدید از پل بغاز

برای بازدید از پل بغاز استانبول خوب است نکاتی را بدانید تا بتوانید بهترین تجربه را داشته باشید.

اول از همه یادتان باشد حتما ساعات شلوغی پل و آب‌وهوا را بررسی کنید تا اگر دوست ندارید یا آب‌وهوا خوش‌آیند نیست، به پل بسفر نروید. هنگام بازدید از پل بغاز حتما سری به دیدنی‌های اطراف هم بزنید و حسابی حالش را ببرید.

پل بغاز

عکس از: سایت Tosshub

یادتان باشد عبور بهصورت پیاده یا توقف روی پل ممنوع است؛ حتما به فکر وسیله‌ای نقلیه باشید. برای بازدید از پل بغاز می‌توانید از قایق‌های عمومی هم استفاده کنید. به نظر خیلی از گردشگران، بهترین روش برای دیدن پل بسفر دقیقا همین است.

این قایق‌ها هر روز از ساعت ۱۰:۳۰ دقیقه صبح در اسکله پل بسفر استانبول مستقر می‌شوند و گردشگران را به گردش کوتاهی روی آب می‌برند.

در آخر

یادتان باشد ما علیبابایی‌ها همیشه از خواندن تجربه‎های سفر شما لذت می‌بریم و با شما همراه هستیم؛ پس تردید نکنید و از تجربه سفر به ترکیه و بازدید از پل بغاز استانبول، برایمان بنویسید.

اشتراک گذاری

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

1 دیدگاه

  1. کاپیتان خواجه می‌گوید

    نوروز ۱۴۰۳ به همراه خانواده و یکی از دوستان خوبم از زیبایهای ترکیه و شهر استانبول دیدن کردیم و یکی از بی نظیر ترین تفریحات آین شهر عبور از زیر پل بغاز و دریانوردی در تنگه بسفر و بازدید از مناظر بسیار زیبای ساحلی بین دو پل هست.در کنار مسجد اورتاکوی کشتی تفریحی زیادی به این کار فعالیت دارند.
    با سپاس از سایت خوب علی بابا که من بیشترین بلیط سفر هوایی و درخواست هتل را از اون دارم و بسیار رضایت دارم.