shakhes 1

همه چیز درباره کاپادوکیا؛ شهر صخره‌ای ترکیه

کاپادوکیا؛ شهر زیبا و تاریخی ترکیه

اگر تابه‌حال به کشور ترکیه سفر کرده‌اید و فقط به شهرهای استانبول، آنتالیا، آنکارا یا دیگر شهرها و جاهای دیدنی ترکیه سری زدید، با خواندن این راهنمای سفر به کاپادوکیا می‌فهمید چقدر حیف شده است که تا الان جاهای دیدنی کاپادوکیا در ترکیه را از دست داده‌اید.

در ترکیه، مردم کاپادوکیا (Cappadocia) را یکی از مهم‌ترین شهرهای تاریخی ترکیه می‌دانند؛ کمی که جلوتر برویم خودتان می‌فهمید چرا. بسیاری از مردم و حتی مسافران و گردشگرانی که برای بازدید از دیدنی های کاپادوکیا می‌آیند، این شهر را به اسم محلی پر از شگفتی می‌شناسند؛ همچنین کاپادوکیا به‌عنوان یکی از سه شهر صخره‌ای دنیا شناخته می‌شود.

با من تا آخر این مقاله در مجله گردشگری علی بابا همراه باشید و با دقت عکس‌های این مطلب را هم نگاه کنید تا خودتان متوجه شگفت‌انگیز بودن شهر کاپادوکیا بشوید؛ مطمئنم بعد از خواندن این مقاله بدجور دلتان می‌خواهد حتی شده یک بار به این شهر پر از زیبایی سفر کنید. سفر به کاپادوکیا ترکیه حتما برایتان تجربه‌ای جدید و به‌یادماندنی خواهد شد.

کاپادوکیا کجاست؟
کاپادوکیا یا کاپادوکیه، سرزمینی باستانی در منطقه آناتولی مرکزی در ترکیه است
بهترین گزینه‌های طبیعت‌گردی در کاپادوکیا کدام است؟
شهر آوانوس، روستای گوریمه و دودکش‌های جن و پری، بهترین گزینه‌های طبیعت‌گردی در کاپادوکیا هستند.
جاهای مذهبی کاپادوکیا کجاست؟
کلیسای ایل نظر، کلیسای کارانلیک، کلیسای سنت جان و آرامگاه بکتاش، از جاذبه‎های مذهبی کاپادوکیا هستند.
معروف‌ترین پارک و مرکز تفریحی کاپادوکیا کدام است؟
پارک ملی گورمه، معروف‌ترین پارک و مرکز تفریحی کاپادوکیا است.
بهترین جاهای تاریخی و دیدنی کاپادوکیا کدام است؟
شهر زیرزمینی کایماکلی و قلعه اوچ حیصار از بهترین جاهای تاریخی و دیدنی کاپادوکیا هستند.
هزینه بالن سواری در کاپادوکیا چقدر است؟
هزینه بالن سواری در کاپادوکیا حدودا بین ۱۶۰ تا ۲۶۰ دلار برای هر نفر است.

شهر کاپادوکیا کجای ترکیه است؟

کاپادوکیا شهری باستانی در منطقه نیمه خشک آناتولی مرکزی ترکیه است؛ این منطقه در بین شهرهای نیغده، آکسارای، نوشهیر، کرشهیر و قیصریه قرار دارد. اگر تاریخ ایران را دنبال کرده باشید، شاید بدانید که کاپادوکیا مرز بین ایران و یونان بود.

کاپادوکیا دسترسی خوبی به شهرهای اطراف و شهرهای مهم ترکیه دارد؛ کمی جلوتر در این راهنمای سفر به کاپادوکیا برایتان از فاصله این شهرها و اطلاعات مسیری آن می‌گویم تا از قبل برای سفرهای بین شهری هم آماده باشید.

کاپادوکیا

عکس از: سایت Thrillophilia

موقعیت مکانی شهر کاپادوکیا روی گوگل مپ کار شما را چند برابر راحت‌تر می‌کند. پیشنهاد می‌کنم علاوه بر خواندن این مقاله، سری هم به نقشه گوگل بزنید تا زمان سفر به کاپادوکیا ترکیه حتی یک درصد هم مشکلی برای بازدید از جاذبه های گردشگری کاپادوکیا نداشته باشید.

لوکیشن کاپادوکیا روی گوگل مپ

تاریخچه کاپادوکیا

همان‌طور که گفتم، کاپادوکیا شهری باستانی است و این موضوع را حتی با نگاه‌کردن به عکس‌های جاهای دیدنی کاپادوکیا می‌توان فهمید. اگر به تاریخ علاقه دارید یا مشتاق هستید درباره این‌که چرا کاپادوکیا شهری صخره‌ای است بدانید، شش دنگ حواستان را به این راهنمای سفر به کاپادوکیا بدهید.

کاپادوکیا

عکس از: سایت Cnn

کاپادوکیا یکی از سه شهر صخره‌ای جهان است که این صخره‌ها در اثر فعالیت‌های آتش‌فشانی کوه‌های این منطقه به وجود آمده‌اند؛ البته این موضوع برای قرن‌ها پیش است. خروج گدازه‌های آتش‌فشانی، سردشدن این گدازه‌ها و فرسایش‌های طبیعی باعث شد صخره‌هایی در این منطقه تشکیل شوند که به شکل‌های مخروطی، قارچ مانند، دودکشی و ستونی هستند و تا حدود ۴۰ متر ارتفاع دارند.

درمورد مجموعه تونل‌های زیرزمینی کاپادوکیا، هشت داستان مختلف گفته می‌شود؛ اگر تمام این داستان‌ها را برایتان اینجا بنویسم احتمالا خسته‌کننده باشد. پیشنهاد می‌کنم تا آخر راهنمای سفر به کاپادوکیا را بخوانید تا فکر سفر به کاپادوکیا ترکیه به سرتان بزند و خودتان شخصا در سفر شگفت‌انگیزتان از مردم راجع به این داستان‌ها بپرسید.

حالا بیایید در مورد کلیت تاریخ کاپادوکیا بیشتر بدانیم؛ خواندن این اطلاعات به شما کمک می‌کند با ذهن بازتری از جاهای دیدنی کاپادوکیا بازدید کنید.

کاپادوکیا

عکس از: سایت Theturkeytraveler

اوایل دوره هیتیته در تاریخ، یعنی حدود ۱۸۰۰ تا ۱۲۰۰ سال قبل از میلاد، انسان‌ها در منطقه گرومه زندگی می‌کردند؛ گرومه و کاپادوکیا نزدیک یکدیگر هستند. بعدها کاپادوکیا مرز امپراتوری‌های بزرگ از جمله مرز ایران و یونان هم شد. این مرز شدن همانا و بالارفتن اهمیت سیاسی کاپادوکیا هم همانا؛ با بالا رفتن این اهمیت سیاسی، اهمیت مخفی شدن در این ناحیه برای مردم را هم بیشتر کرد. از این دوره بود که ساخت تونل‌های زیرزمینی برای زندگی، شروع شد.

وقتی دوره مسیحیت شروع شد، شهر کاپادوکیا در ترکیه بیشتر به‌عنوان پناهگاهی برای مسیحیان بود؛ در قرن چهارم، مسیحیانی که از آزار و اذیت حکومت رم فرار کرده بودند، به کاپادوکیا می‌آمدند تا در امان باشند. با ورود مسیحیان، آثار مذهبی هم در کاپادوکیا زیاد شد؛ مثل وجود کاخ و صومعه‌ها یا نقاشی‌های دیواری در کلیساهای درون غارها. البته بیشتر کلیساهای کاپادوکیا مربوط به قرن هفتم میلادی هستند.

کاپادوکیا

عکس از: سایت R9cdnt

با توجه به نوشته‌های هرودوت، نویسنده و جغرافی‌دان یونانی که به‌عنوان اولین مورخ شاخته می‌شود، اسم کاپادوکیا را پارس‌ها روی این منطقه گذاشتند. قبل از آن این منطقه به اسم‌های سوریوی و لئوکسوریوی هم می‎گفتند که اسم‌هایی یونانی است.

همچنین خوب است بدانید کاپادوکیا در سال ۱۹۸۵ از طرف یونسکو به‎عنوان میراث فرهنگی جهان ثبت شد.

آب‌ و هوای کاپادوکیا

همیشه قبل از هر سفری واجب است راجع به آب‌وهوای آن شهر بدانید؛ البته نباید فقط هم متکی به مقاله‌ها باشید. قبل از سفرتان حتما وضعیت دقیق آب‌وهوایی مقصدتان را از گوگل ببینید. در این مقاله راهنمای سفر به کاپادوکیا درمورد آب‌وهوای کلی کاپادوکیا اطلاعاتی به شما می‌دهم که مطمئنم به دردتان می‌خورد.

کاپادوکیا شهری چهارفصل است. در همه فصل‌های سال جز تابستان، در این شهر باران می‌بارد؛ البته باید یادتان بماند که قاعدتا در هر فصل شدت بارش‌ باران متفاوت است. کاپادوکیا در زمستان از دسامبر تا فوریه دمایی بین صفر تا -۵ درجه سانتی‌گراد دارد و بین ۲۰-۳۰ سانتی‌متر هم معمولا برف می‌بارد.

کاپادوکیا

عکس از: سایت Monde

البته اگر دوست دارید در زمستان به کاپادوکیا سفر کنید به جاهای دیدنی کاپادوکیا سری بزنید، لازم نیست نگران باشید؛ گردشگران زیادی در زمستان به ترکیه می‌آیند و تورهای گردشگری به کاپادوکیا هم همچنان پابرجا می‌مانند.

اگر در فصل‌های بهار، پاییز یا زمستان به کاپادوکیا سفر می‌کنید، حتما محض احتیاط یکی دو دست لباس گرم با خودتان داشته باشید.

بهترین زمان سفر به کاپادوکیا

تعیین بهترین زمان سفر به کاپادوکیا ترکیه به شما بستگی دارد. من اطلاعات لازم را می‌دهم، شما با توجه به ترجیح خودتان بهترین زمان سفر به کاپادوکیا در ترکیه را انتخاب کنید.

از لحاظ آب‌وهوایی، بهار و اواخر تابستان تا اواسط پاییز، می‌تواند زمان مناسبی برای سفرتان باشد؛ چون در این زمان آب و هوای کاپادوکیا نه زیادی سرد و نه زیادی گرم است.

کاپادوکیا

عکس از: سایت Tmgrup

از نظر شلوغی هم در همین فصل‌هایی که نام بردم، کاپادوکیا از همه شلوغ‌تر است و قیمت تورهای گردشگری این شهر هم بالاتر می‌رود. اگر هزینه سفر یا شلوغی شهر برایتان مهم باشد، این نکته احتمالا ذهنتان را زیادی درگیر کند؛ ولی نگران نباشید. با وجود شلوغی، کاپادوکیا آن‌قدر شلوغ نمی‌شود که اعصابتان را خرد کند.

سفر در زمستان احتمالا کمی برایتان مشکل‌ساز باشد. علاوه بر سرما، نمی‌توانید سری به بعضی از جاهای دیدنی کاپادوکیا بزنید. بعضی از روزهای سال هم انقدر سرد و بادی می‌شود که احتمال بالن‌سواری هم ندارید؛ پس اگر این چیزها برایتان مهم است و می‌خواهید در زمستان به شهر کاپادوکیا در ترکیه سفر کنید، شاید بهتر باشد بیشتر فکر کنید.

حمل ‌و نقل در کاپادوکیا چطور است؟

آشنایی با سیستم حمل و نقل یکی از مهم‌ترین موضوعاتی است که می‌خواهم در این راهنمای سفر به کاپادوکیا به آن اشاره کنم. در کاپادوکیا می‌توانید ماشین کرایه کنید، تاکسی بگیرید یا از اتوبوس‌ها و مینی‌بوس‌های شهری استفاده کنید.

کاپادوکیا

عکس از: سایت Tmgrup

علاوه بر این چهار مورد، اگر همراه تورهای گردشگری به کاپادوکیا می‌روید، لازم نیست نگران حمل و نقل باشید؛ معمولا تورهای گردشگری خدمات حمل و نقل هم ارائه می‌دهند تا راحت بتوانید از جاهای دیدنی کاپادوکیا بازدید کنی و حالش را ببرید.

کرایه ماشین

یکی از راحت‌ترین روش‌های حمل و نقل در شهر کاپادوکیا در ترکیه، کرایه ماشین است. با کرایه ماشین می‌توانید راحت هر جا که می‌خواهید بروید و مجبور نیستید مدام دنبال تاکسی و مینی‌بوس بگردید یا مسافت زیادی را پیاده‌روی کنید.

پیشنهاد می‌کنم در فرودگاه نوشهیر کاپادوکیا یا در هر فرودگاهی که با آن می‌خواهید برگردید، ماشین کرایه کنید؛ در این صورت راحت‌ و بی‌دردسر می‌توانید ماشین را برگردانید و دوباره پول تاکسی برای رفتن به فرودگاه هم پرداخت نمی‌کنید.

کاپادوکیا

عکس از: سایت Theturkeytraveler

تاکسی

تاکسی، سرویسی است که تقریبا همه‌جای جهان پیدا می‌شود؛ کاپادوکیا هم از این قاعده جدا نیست. در بیشتر نقاط شهر تاکسی پیدا می‌شود و برای پیدا کردن تاکسی‌ها به مشکل خاصی برنمی‌خورید.

اگر هزینه‌های سفر خیلی برایتان مهم است و نمی‌خواهید بیشتر از حد تصورتان در سفر به کاپادوکیا ترکیه پول خرج کنید، من تاکسی را برای جابجایی در شهر به شما پیشنهاد نمی‌کنم. از طرفی اگر زمان برایتان مهم است و می‌خواهید سریع به مقصید برسید، تاکسی یکی از گزینه‌های مناسب برای شما خواهد بود.

مینی بوس

مینی‌بوس‌های کاپادوکیا همیشه، در همه ساعت و به همه مقصدها پیدا نمی‌شوند. این مینی‌بوس‌ها هر دو ساعت یک‌بار، به شهرهای آوانوس، گورمه، کاوشین، نوشهیر و اوچیسار می‌روند.

از طرفی مینی‌بوس‌ها کندتر از بقیه وسایل نقلیه هستند و برای گردشگرانی مناسب نیست که قرار است زمان کوتاهی را در شهر کاپادوکیا در ترکیه بمانند. هزینه سفر با مینی‌بوس، کمتر از تاکسی است و مزیت کند بودن آن این است که می‌توانید راحت مناظر را در مسیرتان به جاهای دیدنی کاپادوکیا تماشا کنید و لذت ببرید.

کاپادوکیا

عکس از: سایت Monde

اتوبوس

آخرین موردی که در این راهنمای سفر به کاپادوکیا به آن اشاره می‌کنم، اتوبوس است. اتوبوس‌ها یکی دیگر از وسایل حمل و نقل ارزان در کاپادوکیا هستند. اتوبوس‌ها راحت‌تر از مینی‌بوس پیدا می‌شوند و برای مسافرت درون شهری گزینه خوب و به‌صرفه‌ای هستند.

محدودیت‌های سفر به کاپادوکیا

محدودیت خاصی برای سفر به کاپادوکیا وجود ندارد؛ فقط چند مورد هست که در این راهنمای سفر به کاپادوکیا اشاره می‌کنم و شما باید یادتان بماند.

اگر در زمستان به کاپادوکیا سفر می‌کنید ممکن است هنگام بازدید از جاهای دیدنی کاپادوکیا به مشکل بخورید؛ بعضی از جاذبه های گردشگری کاپادوکیا در زمستان بسته می‌شوند یا رسیدن به آن‌ها سخت است.

کاپادوکیا

عکس از: سایت Worldatlas

سفر با ماشین شخصی خوشی‌ها و لذت‌های خودش را دارد؛ اما باید حواستان به ایمنی باشد و حوصله رد کردن ماشین‌تان از مرز و رانندگی طولانی مدت را داشته باشید.

از نظر حمل و نقل، اقامت و گشت‌وگذار در شهر کاپادوکیا در ترکیه، مشکل خاصی نخواهید داشت؛ یادتان باشد حتما از قبل کارهای هتل‌تان را انجام بدهید و بعد راهی ترکیه شوید.

اگر با تورهای گردشگری سفر به کاپادوکیا ترکیه، به این شهر پر از شگفتی سفر می‌کنید، لازم نیست نگران چیزی باشید؛ معمولا کارکنان خودشان همه‌چیز را برایتان جفت‌وجور می‌کنند.

مسیرهای دسترسی به کاپادوکیا

برای رسیدن به کاپادوکیا راه‌های زیادی وجود دارد. در این بخش از راهنمای سفر به کاپادوکیا تمام راه‌های ممکن از ایران به شهر کاپادوکیا در ترکیه را به شما توضیح می‌دهم. با توجه به علاقه و اشتیاقتان یکی را انتخاب کنید تا در نهایت بتوانید از جاهای دیدنی کاپادوکیا بازدید کنید.

کاپادوکیا

عکس از: سایت Tmgrup

برای رسیدن به کاپادوکیا می‌توانید از هواپیما، اتوبوس، قطار و ماشین شخصی استفاده کنید. قطعا سفر با هر کدام از روش‌ها، حس و حال خودش را دارد و به قول خودمان هر کس با یک جورش حال می‌کند. اگر برای انتخاب یکی از روش‌ها دودل هستید، شاید بتوانم با یادآوری چند نکته به شما کمک کنم.

سفر به کاپادوکیا با هواپیما

جالب است بدانید طبق تحقیقات امن‌ترین وسیله نقلیه برای مسافرت هواپیما است؛ از طرفی تماشای ابرها و مناظر از بالا حس و حال دیگری دارد که مطمئنم از امتحان کردن آن پشیمان نخواهید شد. هواپیما وسیله نقلیه سریع و راحتی است؛ تنها مشکل آن محدودیت بار و هزینه بیشتری است که نسبت به بقیه وسایل نقلیه دارد.

معمولا تورهای گردشگری شما را با هواپیما به مقصد می‌برند و برمی‌گردانند؛ اما اگر دوست ندارید با هواپیما سفر کنید، با کمی بیشتر گشتن می‌توانید تورهایی با وسایل نقلیه دیگری هم پیدا کنید.

کاپادوکیا

عکس از: سایت R9cdnt

برای سفر به شهر کاپادوکیا در ترکیه با هواپیما، خوب است چند نکته بدانید. اول این‌که پرواز مستقیم از ایران به شهر کاپادوکیا وجود ندارد؛ برای سفر به کاپادوکیا با هواپیما، باید اول به یکی از شهرهای بزرگ سفر کنید که پروازهای بین‌المللی دارند، بعد از آن فرودگاه با هواپیما به فرودگاه کاپادوکیا بروید.

دو فرودگاه نزدیک کاپادوکیا وجود دارد که هر دوی آن را مختصر و مفید به شما معرفی می‌کنم. هر دوی این فرودگاه‌ها مقداری با شهر کاپادوکیا فاصله دارند؛ اما لازم نیست برای رسیدن به شهر نگران باشید. در فرودگاه‌ها تاکسی‌ها و خودروهای ترانفسر مشغول به کار هستند که می‌توانند شما را برسانند.

فرودگاه نوشهیر

فرودگاه نوشهیر نزدیک‌ترین فرودگاه به کاپادوکیا است که حدود ۴۰ کیلومتر با کاپادوکیا فاصله دارد. متاسفانه برای این فرودگاه فقط یک سرویس پروازی از استانبول در نظر گرفته شده است؛ پس اگر بلیط استانبول-نوشهیر پیدا نکردید تعجب نکنید.

کاپادوکیا

عکس از: سایت Getyourguide

فرودگاه کایسری

فرودگاه کایسری در شهر کایسری قرار دارد و حدود ۸۰ کیلومتر با کاپادوکیا فاصله دارد. خوشبختانه این فرودگاه پروازهای بیشتری از استانبول دارد؛ روزانه شش سرویس پروازی از فرودگاه بین المللی استانبول به فرودگاه کایسری پرواز دارند.

من پیشنهاد می‌کنم اگر توانستید بلیط فرودگاه نوشهیر را گیر بیارید، از آن فرودگاه استفاده کنید تا خستگی راه کمتر شود؛ اگر هم بلیط پیدا نشد خودتان را اذیت نکنید. با رفتن به فرودگاه کایسری، می‌توانید قبل رسیدن به کاپادوکیا و بازدید از جاهای دیدنی کاپادوکیا، سری هم به جاهای دیدنی کایسری بزنید تا خستگی سفر کمی از تن‌تان بیرون رود.

سفر به کاپادوکیا با قطار

سفر با قطار هم مزیت‌های خودش را دارد که در این راهنمای سفر به کاپادوکیا به آن اشاره می‌کنم. با قطار هم خستگی رانندگی را ندارید و هم سریع‌تر و راحت‌تر به مقصدتان می‌رسید؛ همچنین با قطار نه درگیر ترافیک می‌شوید نه لازم است نگران راحتی و امکانات باشید؛ بلیط قطار هم نسبتا مقرون به‌صرفه است. نکته خوب دیگر سفر به قطار این است که محدودیتی برای حمل بار ندارید.

کاپادوکیا

عکس از: سایت Transasiatrain

بهترین روش برای سفر به کاپادوکیا از ایران با قطار این است که با قطار خود را به آنکارا برسانید. اگر از استانبول به آنکارا می‌روید خوب است بدانید روزانه هشت قطار سریع‎السیر از استانبول به آنکارا حرکت می‌کنند که دو ساعت زمان می‌برد به مقصد برسید. با این قطارها به ایستگاه‌های اتوگار، آنکارا و قونیه دسترسی دارید که از این ایستگاه‌ها باید اتوبوس یا تاکسی بگیرید و خودتان را به کاپادوکیا برسانید.

سفر با قطار از تهران به استانبول حدودا ۷۰ ساعت (تقریبا سه روز) طول می‌کشد، از آن‌جا هم که باید به آنکارا و بعد به کاپادوکیا بروید. از استانبول تا آنکارا تقریبا ۴ ساعت و نیم و از آنکارا تا کاپادوکیا با اتوبوس هم سه ساعت و نیم طول می‌کشد.

سفر به کاپادوکیا با اتوبوس

برای رسیدن به کاپادوکیا با اتوبوس، اول از ایران به استانبول بروید و بعد به ایستگاه نوشهیر بروید. از تهران تا استانبول حدود ۴۰ ساعت و از استانبول تا ایستگاه نوشهیر حدود ۱۲ ساعت راه است. از ایستگاه نوشهیر تا کاپادوکیا را می‌توانید با مینی‌بوس طی کنید که خیلی سفر طولانی‌ای نخواهد بود.

کاپادوکیا

عکس از: سایت Tmgrup

اتوبوس‌های استانبول تا نوشهیر معمولا برای صرف غذا و استفاده از سرویس بهداشتی و استراحت، در مسیر دو بار توقف می‌کنند. همه اتوبوس‌های این مسیر مانیتور، نوشیدنی‌های سرد و گرم و یک وعده غذایی دارند؛ در ضمن همه اتوبوس‌ها مجهز به سیستم گرمایشی و سرمایشی هستند.

پیشنهاد می‌کنم برای رفتن به جاهای دیدنی کاپادوکیا هم گاهی از اتوبوس استفاده کنید. با اتوبوس هم با فرهنگ مردم آشنا می‌شوید، هم شهر را بهتر می‌بینید و فرصت‌های عکاسی زیادی دارید. اگر دوست داشتید، از تجربه سفرتان زیر این راهنمای سفر به کاپادوکیا کامنت بگذارید و ما را هم با تجربه ارزشمندتان خوشحال کنید.

سفر به کاپادوکیا با ماشین شخصی

آخرین موردی که در این راهنمای سفر به کاپادوکیا از آن یاد می‌کنم، سفر با خودروی شخصی است. این مورد کمی دردسر دارد؛ پیشنهاد می‌کنم حتما مقاله «چه طور با ماشین شخصی به سفر برون مرزی برویم؟» در مجله گردشگری علی بابا را بخوانید تا کامل متوجه کارهای اداری بردن ماشین‌تان به ترکیه بشوید.

کاپادوکیا

عکس از: سایت Thisishowweroll

مطمئنم خیلی از مخاطبان علی بابا عاشق سفرهای جاده‌ای و سفر با ماشین شخصی خودشان هستند. خوشبختانه شما می‌توانید با خودروی شخصی به کاپادوکیا در ترکیه سفر کنید و از دیدنی های کاپادوکیا بازدید کنید. برای این‌کار حتما باید کارهای اداری قبل از سفر را انجام دهید و گواهینامه بین‌المللی هم داشته باشید.

فاصله تهران تا استانبول با ماشین شخصی، بدون احتساب زمان استراحت‌تان، تقریبا ۳۰ ساعت است؛ از استانبول تا کاپادوکیا هم بین ۸ تا ۱۰ ساعت طول می‌کشد. پیشنهاد می‌کنم اگر با ماشین شخصی به ترکیه سفر می‌کنید، سفرتان را طولانی‌تر کنید که راحت به بیشتر جاهای دیدنی کاپادوکیا سر بزنید و حسابی خوش بگذرانید.

فاصله مرز بازرگان تا کاپادوکیا

برای رسیدن به شهر کاپادوکیا در ترکیه نیاز دارید از مرز ایران و ترکیه رد شده و به ترکیه برسید. در این قسمت از راهنمای سفر به کاپادوکیا به شما مرز بازرگان را معرفی می‌کنم که بهترین مرز ایران برای سفر به ترکیه است. با گذر از این مرز مسیرتان راحت‌تر و شاید کوتاه‌تر می‌شود؛ آن‌وقت دیگر لازم نیست خیلی منتظر بازدید از جاهای دیدنی کاپادوکیا بمانید.

حالا چرا این ادعا را دارم؟ مرز بازرگان در فاصله یک کیلومتری شهر بازرگان در استان آذربایجان غربی قرار دارد؛ این مرز از تهران ۹۰۰کیلومتر و از تبریز ۲۷۵ کیلومتر فاصله دارد.

کاپادوکیا

عکس از: سایت Irna

مرز بازرگان در سال ۱۳۰۵ افتتاح شده است و تنها مرز ۲۴ ساعته و بین‌المللی بین ایران و ترکیه است؛ همین نکته یکی از مزایای این مرز محسوب می‌شود. مهم نیست چه ساعتی از شبانه روز سفر می‌کنید، هر وقت بخواهید مرز باز است.

مرز بازرگان تا استانبول حدود ۱۵۵۰ کیلومتر فاصله دارد؛ از استانبول تا کاپادوکیا هم حدود ۷۳۰ کیلومتر راه در پیش دارید. بستگی به این‌که با چه وسیله نقلیه‌ای سفر می‌کنید، فاصله زمانی هم متفاوت است. از تهران تا آنکارا با اتوبوس حدود ۳۰-۳۵ ساعت راه است؛ البته به این شرط که به ترافیک سنگین برنخورید و در مرز هم مشکلی نداشته باشید.

سفر از دیگر شهرهای ترکیه به کاپادوکیا

اگر تصمیم‌تان قطعی شد و خواستید به شهر کاپادوکیا در ترکیه سفر کنید و خودتان را مهمان زیبایی جاهای دیدنی کاپادوکیا کنید، خوب است به شهرهای دیگر هم سفر کنید. این قسمت از راهنمای سفر به کاپادوکیا آن‌جایی به کارتان می‌آید که به ترکیه رفته‌اید و می‌خواهید از کاپادوکیا به شهرهای دیگر، یا برعکس، هم بروید.

در ادامه برایتان فاصله شهرهای نزدیک کاپادوکیا و شهرهای مهم ترکیه، تا کاپادوکیا را نوشتم که دست پر به سفر بروید و هیچ مشکلی در این مورد نداشته باشید.

کاپادوکیا

عکس از: سایت Investinkonya

سفر به کاپادوکیا از استانبول و فاصله استانبول تا کاپادوکیا

استانبول تا کاپادوکیا، حدود ۷۳۰ کیلومتر فاصله دارد. برای سفر بین این دو شهر می‌توانید از هواپیما، اتوبوس و قطار استفاده کنید؛ البته باید توجه داشته باشید که ایستگاهی در کاپادوکیا وجود ندارد و شما باید خودتان را به نزدیک‌ترین ایستگاه ممکن برسانید.

کاپادوکیا

عکس از: سایت Hotels

سفر هوایی استانبول تا کاپادوکیا، ۸۰ دقیقه و سفر زمینی با اتوبوس، تقریبا ۷-۸ ساعتی طول می‌کشد. برای استفاده از قطار هم باید از مسیر آنکارا استانبول استفاده کنید؛ اگر از استانبول به کاپادوکیا می‌روید، بعد از رسیدن به آنکارا می‎توانید با تاکسی یا اتوبوس خودتان را به جاهای دیدنی کاپادوکیا و این شهر صخره‎ای فوق‌العاده برسانید.

سفر به کاپادوکیا از آنتالیا و فاصله آنتالیا تا کاپادوکیا

از آنتالیا تا کاپادوکیا، تقریبا ۵۸۰ کیلومتر است؛ این فاصله با اتوبوس تقریبا ۹ ساعت و با هواپیما ۴:۳۰ ساعت طول می‌کشد.

کاپادوکیا

عکس از: سایت Cnn

سفر به کاپادوکیا از  وان و فاصله وان تا کاپادوکیا

وان تقریبا ۹۶۰ کیلومتر از کاپادوکیا فاصله دارد. برای رسیدن به وان از کاپادوکیا با هواپیما باید کمی بیشتر از ۱۲ ساعت در راه باشید؛ همین راه با اتوبوس تقریبا ۱۱ ساعت زمان می‌برد.

کاپادوکیا

عکس از: سایت Flypgs

سفر به کاپادوکیا از بدروم و فاصله بدروم تا کاپادوکیا

بدروم و کاپادوکیا حدود ۸۵۰ کیلومتر از هم‌دیگر فاصله دارند. برای رسیدن به بدروم از کاپادوکیا با اتوبوس یا خودروی شخصی، باید حدودا ۸-۹ ساعت زمان بگذارید.

کاپادوکیا

عکس از: سایت Hotels

 سفر به کاپادوکیا از قونیه و فاصله قونیه تا کاپادوکیا

قونیه و کاپادوکیه به هم نزدیک هستند و این دو شهر فقط ۲۳۵ کیلومتر از هم فاصله دارند؛ این فاصله را با اتوبوس و خودروی شخصی می‎توانید ۲ ساعته طی کنید.

سفر به کاپادوکیا از آنکارا و فاصله آنکارا تا کاپادوکیا

مسافت بین آنکارا و کاپادوکیا، تقریبا ۳۰۰کیلومتر است. این مسیر را می‌توانید در ۳ ساعت و نیم با اتوبوس یا ماشین پشت سر بگذارید.

کاپادوکیا

عکس از: سایت Blessedtravel

جاذبه‌های طبیعی کاپادوکیا

رسیدیم به یکی از جذاب‌ترین بخش‌های راهنمای سفر به کاپادوکیا، یعنی جاذبه‌های طبیعی کاپادوکیا؛ شش دنگ حواستان را به مقاله بدهید که مبادا یکی از این جاهای دیدنی کاپادوکیا از دستتان در برود.

·         شهر آوانوس

شهر آوانوس، اولین مورد از جاهای دیدنی کاپادوکیا است که اشتیاق معرفی‌کردنش را دارم. آوانوس یکی از شهرهای معروف و محبوب کاپادوکیا است که بین گردشگران بیشتر به‌خاطر مراکز خریدش شناخته می‌شود. این شهر در ۸ کیلومتری روستای گوریمه قرار دارد و شهری زیبا با حمام‌های ترکی و دیدنی‌های چشم‌نواز زیادی است.

کاپادوکیا

عکس از: سایت Rustytraveltrunk

قبل از رسیدن به شهر آوانوس، بین راه آوانوس تا روستای گوریمه، دره‌ای به اسم پاشاباغ یا پاشاباگ یا دره راهبان وجود دارد. پیشنهاد می‌کنم در مسیرتان حتما سری هم به پاشاباگ بزنید؛ کمی جلوتر در این راهنمای سفر به کاپادوکیا، پاشاباگ را کامل معرفی می‌کنم.

لوکیشن شهر آوانوس روی گوگل مپ

·         روستای گوریمه

روستای گوریمه یا گورمه، یکی از جذاب‌ترین جاهای دیدنی کاپادوکیا است. این روستا بافت باستانی خیره‌کننده‌ای دارد و ده‌ها مکان دیدنی مثل کلیسا، حمام، مدرسه و مسجد دارد که بعید است به‌راحتی بتوانید از تماشای آن‌ها دست بردارید.

کاپادوکیا

عکس از: سایت Vecteezy

در بین جاذبه های گردشگری کاپادوکیا که در این راهنمای سفر به کاپادوکیا معرفی می‌کنم، روستای گوریمه جاذبه‌ای است که به تنهایی می‌تواند نصف صفحه را پر از جاهای دیدنی خودش بکند. دودکش‌های جن و پری، کلیسای آرتاخانه، یوسف کوچ، باغیل دره و دورموش قدیر فقط گوشه چشمی به دیدنی های گوریمه است.

یکی از تفریحات محبوبی که حتما باید در روستای گوریمه امتحان کنید، بالن سواری است؛ دودکش‌های جن و پری از بالا چند برابر زیباتر و شگفت‌انگیزتر می‌شوند.

لوکیشن روستای گوریمه روی گوگل مپ

·         روستای اورگوپ

زیبایی‌های روستای اورگوپ چیزی کم از روستای گوریمه ندارد که بالاتر در همین راهنمای سفر به کاپادوکیا معرفی کردم. اورگوپ در ۲۰ کیلومتری شرق نوشهیر قرار گرفته است و بین جاهای دیدنی کاپادوکیا منطقه‌ای مشهور به حساب می‌آید. روستای اورگوپ در طول تاریخ اسم‌های زیادی داشت؛ اما در نهایت با شروع جمهوریت ترکیه، این روستا به اورگوپ تغییر اسم داد و تا الان هم تغییری نکرد.

کاپادوکیا

عکس از: سایت Journeyera

در روستای اورگوپ یکی از جالب‌ترین مناظر طبیعی را خواهید دید. این روستا یک بافت آتش‌فشانی اصلی دارد که با فرسایش در طول سال‌های طولانی، منظره‌ای خارق‌العاده خلق کرده است. چشم‌انداز این منطقه چیزی نیست که به‌راحتی از یادتان برود.

لوکیشن روستای اورگوپ روی گوگل مپ

·         دره سوگانلی

دره سوگانلی یا سوغانلی، یکی از آرام‌ترین جاهای دیدنی کاپادوکیا است که در این لیست راهنمای سفر به کاپادوکیا قرار دارد. این دره در ۴۰ کیلومتری جنوب شرقی نوشهیر قرار گرفته و تقریبا یک ساعت با روستای گورمه فاصله دارد.

کاپادوکیا

عکس از: سایت Wikimedia

در دره سوغانلی، صومعه‌های حیاطی و کلیساهای غاری مربوط به قرن دهم و یازدهم را پیدا خواهید کرد؛ این دره بیشتر از ۲۰ کلیسا در شهر تاریخی سنگی خودش دارد. حال و هوای بازدید از این کلیساها و صومعه‌ها، متفاوت‌تر از بازدید از کلیساهای معمولی است؛ کافیست خودتان یک‌بار امتحان کنید.

دیدنی‌های جالب دیگر این منطقه کبوترخانه‌ها و تصویر تدفین‌های دوران روم بر روی صخره‌های دره سوغانلی است.

لوکیشن دره‌ سوگانلی روی گوگل مپ

·         دره پاشاباگ

یادتان است از دره پاشاباگ به‌عنوان یکی از جاهای دیدنی کاپادوکیا، بالاتر هم نام بردم؟ خب حالا قرار است در این راهنمای سفر به کاپادوکیا، دقیق‌تر این دره را بشناسیم.

دره پاشاباگ بین گوریمه و شهر آوانوس قرار دارد؛ منطقه پاشاباگ را می‌توانید به‌راحتی تشخیص دهید؛ کافی است دنبال دستون‌های خیره‌کننده‌ای با سنگ‌های حفره‌دار بگردید که در یک زمین انگور بزرگ قرار دارند.

کاپادوکیا

عکس از: سایت Tacdn

همچنین در پاشاباگ مجموعه‌ای از دودکش‌ها را می‌بینید که شبیه قارچ هستند. جدا از دیدنی‌های تمام نشدنی پاشاباگ، مغازه‌های زیادی در این منطقه قرار دارند که می‌توانید به آن‌ها سری بزنید و وسایل دست‌ساز و سنتی بخرید

لوکیشن دره‌ پاشابگ روی گوگل مپ

·         دره ایهلارا

دره ایهلارا در قسمت جنوب غربی منطقه کاپادوکیا قرار گرفته است و یکی از مهم‌ترین جاهای دیدنی کاپادوکیا است که در این راهنمای سفر به کاپادوکیا به شما معرفی می‌کنم. ایهلارا به زمین‌های کشاوری و درختان بلندش شناخته می‌شود؛ برای همین احتمالا برایتان راحت قابل تشخیص باشد.

کاپادوکیا

عکس از: سایت Wikimedia

در دوران بیزانس، راهبان در این دره پناه می‌گرفتند و در ایهلارا زندگی می‌کردند؛ همان راهبان بعدها شروع کردند به ساختن کلیساها و صومعه‌ها. با تشکر از راهبان پناهنده، امروز می‌توانید بعضی از این کلیساها و صومعه‌ها را در دره ایهلارا پیدا کنید.

لوکیشن دره‌ ایهلارا روی گوگل مپ

·         دره کبوتر

قدمت دره کبوتر به قرن ۹ برمی‌گردد؛ در آن زمان از تخم‌های کبوترها برای کشیدن نقاشی دیواری استفاده می‌کردند. از کود کبوتر هم به‌عنوان کود جمع‌آوری و در تاکستان‌ها و مزارع کشاورزی استفاده می‌شد. از طرفی، در این دره کبوترهای زیادی زندگی می‌کردند و هنوز هم کبوترهای زیادی در این منطقه دیده می‌شود.

کاپادوکیا

عکس از: سایت Theturkeytraveler

دره کبوتر بین شهرهای اوچ حیصار و گوریمه قرار دارد و به هر دو شهر وصل شده است. اگر اهل پیاده‌روی‌های طولانی مدت باشید، جذاب می‌شود از طریق دره کبوتر، از اوچ حیصار به گوریمه، یا برعکس، بروید؛ کل این مسیر حدود چهار کیلومتر است.

لوکیشن دره‌ کبوتر روی گوگل مپ

·         دودکش‌های جن و پری

احتمالا تعریف دودکش‌های جن و پری را بیشتر از بقیه جاهای دیدنی کاپادوکیا شنیده‌اید؛ در این راهنمای سفر به کاپادوکیا به شما ثابت می‌کنم این تعریف‌ها بی‌راه هم نبوده است.

در گوریمه تعداد زیادی مخروط ساخته شده از خاکستر آتش‌فشانی وجود دارد. بر اثر فرسایش آب و باد، این دودکش‌های آتش‌فشانی تغییراتی کردند و در نهایت دودکش‌های جن و پری را به وجود آورده‌اند. دودکش‌های جن، معمولا نوک مخروطی، ارتفاع بلند و ظاهر عجیبی دارند که همین نکات باعث جذاب‌تر شدن منظره شده است.

کاپادوکیا

عکس از: سایت Amazonaws

جالب است بدانید قدمت دودکش‌های جن به فوران آتش‌فشانی در ۶۰ میلیون سال قبل می‌رسد. نکته جالب دیگر این دودکش‌ها، تخته سنگ‌هایی است که روی نوک مخروطی دودکش‌ها جا گرفته‌اند؛ جالب است بدانید بعد از سال‌ها تلاش طبیعت برای انداختن این سنگ‌ها بی‌نتیجه بوده است. تخته سنگ‌ها با وجود زلزله، باد، برف و باران هنوز هم با قدرت در جای خود مانده‌اند.

لوکیشن دودکش‌های جن و پری روی گوگل مپ

جاذبه‌های تاریخی کاپادوکیا

جاذبه‌های تاریخی همیشه از پرطرفدارترین مکان‌های دیدنی بوده‌ است. بین جاهای دیدنی کاپادوکیا هم دیدنی‌های تاریخی اهمیت زیادی دارند از محبوب‌ترین مقاصد برای گردشگران محسوب می‌شوند.

در این قسمت از راهنمای سفر به کاپادوکیا هم همراه من باشید تا سری به تاریخ بزنیم و جاذبه های گردشگری کاپادوکیا را با هم بررسی کنیم.

کاپادوکیا

عکس از: سایت Tripadvisor

·         شهر زیرزمینی کایماکلی

اول از معروف‌ترین شهر زیرزمینی کاپادوکیا شروع می‌کنم که بین جاهای دیدنی کاپادوکیا نظیر ندارد. شهرهای زیرزمینی در شهر صخره‌ای معروفِ این راهنمای سفر به کاپادوکیا، کم نیستند؛ اما کایماکلی جواهر شهرهای زیرزمینی کاپادوکیا است.

قدمت این شهر به دوران بیزانس برمی‌گردد؛ آن زمان مسیحی‎ها برای فرار از حمله عرب‌ها مجبور بودند در شهرهای زیرزمینی زندگی کنند تا در امان بمانند. کم کم مردم شهر را گسترش دادند تا این‌که به یک جامعه بزرگ زیرزمینی تبدیل شد.

کاپادوکیا

عکس از: سایت Wikimedia

این شهر زیرزمینی هشت طبقه دارد و شامل اتاق‌های بزرگی است که با تونل به یک‌دیگر وصل شده‌اند. از این هشت طبقه شهر، گردشگران فقط می‌توانند از چهار طبقه آن بازدید کنند؛ اما همین چهارطبقه هم فوق‌العاده دیدنی و جذاب است.

لوکیشن شهر زیرزمینی کایماکلی روی گوگل مپ

·         شهر زیر زمینی درینکویو

شهر زیرزمینی درینکویو دومین شهر زیرزمینی باستانی کاپادوکیا است که می‌خواهم در راهنمای سفر به کاپادوکیا به شما معرفی کنم. قدمت درینکویو به دوران امپراطوری مادها برمی‌گردد؛ این شهر می‌تواند حدود ۲۰ هزار نفر همراه با دام و مواد غذایی را در خودش جای دهد!

کاپادوکیا

عکس از: سایت Wikimedia

شهر زیرزمینی درینکویو تقریبا ۸۵ متر عمق دارد و امروز دیگر بیشتر طبقات و قسمت‌های آن را می‌توانید بازدید کنید. جالب می‌شود بدانید در این شهر مکان‌هایی برای کلیسا، صومعه و مدرسه هم درنظر گرفته شده بود.

اگر به هر دلیلی بازدید از شهر زیرزمینی کامایکلی یا دیگر شهرهای زیرزمینی در بین جاهای دیدنی کاپادوکیا را از دست دادید، هر جور شده سری به درینکویو بزنید؛ درینکویو لذت بازدید از شهرهای زیرزمینی را به خوبی انتقال می‌دهد.

لوکیشن شهر زیرزمینی درینکویو روی گوگل مپ

·         شهر زیرزمینی اوزکوناک

آخرین شهر زیرزمینیِ این راهنمای سفر به کاپادوکیا، اوزکوناک نام دارد که خودش کولاکی بین جاهای دیدنی کاپادوکیا است. اوزکوناک در شهر آوانوس قرار دارد و در سال ۱۹۷۲ توسط یک کشاور محلی کشف شد.

کاپادوکیا

عکس از: سایت Privateistanbultours

قدمت این شهر هم به دوران بیزانس برمی‌گردد و ۱۰ طبقه و ۴۰ متر ارتفاع دارد. متاسفانه همه طبقات این شهر بازسازی نشده‌اند و قابل بازدید نیستند؛ شما فقط می‌توانید از ۴ طبقه شهر زیرزمینی اوزکوناک بازدید کنید.

با این‌که شاید چهار طبقه کم به‌نظر برسد؛ اما وقتی به این شهر سری بزنید، یک‌هو به خودتان می‌آیید و می‌بینید ساعت‌هاست که با آرامش و لذت در بین اتاق‌ها و بخش‌های این شهر می‌چرخید و هنوز خسته نشدید.

لوکیشن شهر زیرزمینی اوزکوناک روی گوگل مپ

·         قلعه اوچ حیصار

اگر بخواهید به بالاترین نقطه دره کاپادوکیا بروید و شهر را از زاویه‌ ۳۶۰ درجه ببینید، بدون شک باید به قلعه اوچ حیصار بروید؛ در بین جاهای دیدنی کاپادوکیا، هیچ‌جا مرتفع‌تر از قلعه اوچ حیصار نیست.

این قلعه از مرکز شهر ۵ کیلومتر فاصله دارد و به‌عنوان دروازه کاپادوکیا شناخته می‌شود. از این قلعه هم می‌توانید چشم‌اندازی به روستاهای زیبای اطاف داشته باشید، هم دورنمای ۳۶۰ درجه‌ای از شهر کاپادوکیا داشته باشید.

کاپادوکیا

عکس از: سایت Tripadvisor

به‌علت فرسایش زیاد، نمی‌توانید تمام بخش‌های قلعه را ببینید؛ اما لازم نیست نگران باشید؛ قلعه اوچ حیصار انقدر جذابیت دارد که خدا را شکر می‌کنید بیشتر نیست. پیشنهاد می‌کنم در انتخاب قلعه اوچ حیصار حتی یک لحظه هم شک نکنید؛ مطمئن باشید منظره‌هایی که از این قطعه می‌توانید ببینید را نه در راهنمای سفر به کاپادوکیا پیدا می‌کنید، نه در خود کاپادوکیا!

لوکیشن قلعه اوچ حیصار روی گوگل مپ

·         موزه فضای باز زلوه

موزه فضای باز زلوه در واقع غار خارق‌العاده‌ای است که در آن خانه‌ها و اتاق‌های مذهبی و سکولار قرار دارد. این مورد از جاهای دیدنی کاپادوکیا، قبلا مکانی برای زندگی مسلمانان و مسیحیان بود و تا سال ۱۹۲۴ همگی با هم در خوبی و خوشی زندگی می‌کردند؛ بعد از آن مسیحیان به دلیل تبادل اقلیت‌ها بین یونان و ترکیه، مجبور شدند از اینجا بروند. ۵۰ سال بعد هم مسلمانان به دلیل فرسایش مجبور به تخلیه دره شدند.

کاپادوکیا

عکس از: سایت Wikimedia

این روزها دیگر در این موزه فرهنگ زندگی مردم در این غارها را نشان می‌دهند. از طرفی شما می‌توانید خانه‌ها و کلیساهای ساخت آن دوران را از نزدیک ببینید. پیشنهاد می‌کنم بین موزه‌های معرفی‌شده در این راهنمای سفر به کاپادوکیا، این یکی را حتما در لیست دیدنی‌های خود قرار دهید.

لوکیشن موزه فضای باز زلوه روی گوگل مپ

·         موزه تاریخ و هنر کاپادوکیا

موزه تاریخ و هنر کاپادوکیا یکی از مهم‌ترین موزه‌ها بین جاهای دیدنی کاپادوکیا است. این موزه یک ساختمان تاریخی درکاپادوکیا است که قدمت آن به ۱۵۰ سال پیش برمی‌گردد.

در این موزه می‌توانید با فرهنگ بومی این منطقه آشنا شوید. موزه تاریخ و هنر کاپادوکیا از طریق عروسک‌های دست‌ساز تلاش می‌کند به مردم محلی و گردشگران، درباره تاریخ فرهنگ و شکل‌های معماری کاپادوکیا، آموزش دهد؛ از این روش مردم می‌توانند فرهنگ بومی خود را بیشتر بشناسند و حتی آن را حفظ کنند.

کاپادوکیا

عکس از: سایت Tripcdn

·         موزه گورای

موزه گورای اولین موزه سرامیکی زیرزمینی جهان است؛ این موزه احتمالا برایتان یکی از جذاب‌ترین جاهای دیدنی کاپادوکیا باشد. موزه گورای در ۲۰ متری زمین ساخته شده و سه بخش دارد؛ بخش اول آثار باستانی، بخش دوم تالار کارهای مدرن و بخش سوم یک گالری هنری است.

در کل، در این موزه مجموعه کارهای سرامیکی و سفالی به نمایش گذاشته شده است؛ فقط در بخش سوم موزه که یک گالری هنری است، هنرمندان می‌توانند آثار خود را در زمینه هنرهای زیبا مثل نقاشی، مجسمه سازی، سرامیک و عکاسی ارائه دهند. در بخش سوم می‌توانید کتاب‌خانه و کافه تریا هم پیدا کنید.

کاپادوکیا

عکس از: سایت Ibnbattutatravel

یکی از نکات جذاب این موزه این است که مسئولین موزه، شرایطی را فراهم کرده‌اند که بازدید کنندگاه هم بتوانند سفالگری کنند و قطعه سفالی خودشان را بسازند. اگر دوست دارید همزمان با آشنا شدن با آثار سرامیکی و سفالی، سفال‌گری کنید و از یک گالری هم بازدید کنید، موزه گورای منتظر شماست. اگر روزی در این موزه سفالگری کردید، تجربه خود را در این راهنمای سفر به کاپادوکیا، با ما علی بابایی‌ها هم به اشتراک بگذارید.

لوکیشن موزه فضای باز گورای روی گوگل مپ

·         موزه اورگوپ

اگر به باستان شناسی یا قوم شناسی علاقه دارید، موزه اورگوپ یکی از بهترین جاهای دیدنی کاپادوکیا برای شما است. موزه اورگوپ در یکی از ساختمان‌های تاریخی نوشهیر قرار دارد و پر از آثاری است که توجه‌تان را به خودش جلب می‌کند.

کاپادوکیا

عکس از: سایت Google maps

در موزه اورگوپ می‌توانید دندان ۱۰ میلیون ساله اجداد فیل‌های قدیمی را ببنیید، وسایل مردم در دوره عثمانی را چک کنید و سری به کتیبه‌های مختلف موزه بزنید. پیشنهاد می‌کنم اگر سری به این موزه زدید، حتما سراغ کتیبه‌ تسکین رنگارنگ از قبرستان گابریل بروید.

لوکیشن موزه اورگوپ روی گوگل مپ

آرامگاه‌ها و جاذبه‌های مذهبی کاپادوکیا

بسیاری از گردشگران ایرانی، جاذبه‌های مذهبی را هم دوست دارند؛ اگر شما هم از این دسته هستید حواستان را جمعِ راهنمای سفر به کاپادوکیا کنید که می‌خواهم سراغ این دسته از جاهای دیدنی کاپادوکیا بروم.

قبل از شروع معرفی مکان‌های مذهبی کاپادوکیا خوب است نکته‌ای را بگویم. کاپادوکیا بیشتر محل زندگی مسیحیان بود و به همین دلیل صومعه‌ها و کلیساهای زیادی در این شهرساخته شده است. پیشنهاد می‌کنم حتی اگر علاقه‌ای هم به بازدید از کلیساها ندارید، یک‌بار بازدید از کلیساها را امتحان کنید.

با بازدید از کلیساها می‌توانید با فرهنگ مسیحیت و فرهنگ مردم در زمان‌های قدیم آشنا شوید؛ از طرفی معماری و نقاشی شگفت‌انگیز کلیساها واقعا تحسین‌برانگیز است.

·         کلیسای کارانلیک

کلیسای کارانلیک شناخته‌ شده‌ترین کلیسا در بین جاهای دیدنی کاپادوکیا است؛ از همین نکته بدانید حیف می‌شود بازدید از این کلیسا را از دست بدهید.

کلیسای کارانلیک به اسم کلیسای تیره هم شناخته می‌شود؛ راجع به داستان اسم‌گذاری این کلیسا هم در این راهنمای سفر به کاپادوکیا برایتان می‌گویم. بنای کلیسای کارانلیک پنجره‌های کمی دارد و در نتیجه نور کمتری هم وارد کلیسا می‌شود؛ به همین دلیل اسم آن را کلیسای کارانلیک یا کلیسای تیره گذاشتند.

کاپادوکیا

عکس از: سایت Tmgrup

البته این نور کم به حفظ نقاشی‌های دیواری درون کلیسا خیلی کمک کرده است. این نور کم فضا باعث شده این نقاشی‌های ارزشمند که تصاویری از زندگی حضرت مسیح را به تصویر می‌‌کشند، از بین نروند.

لوکیشن کلیسای کارانلیک روی گوگل مپ

·         کلیسای ایل نظر

در کلیسای ایل نظر، می‌توانید کلی نقاشی‌های فوق‌العاده از تولد حضرت مسیح، مراسم مذهبی و پرواز مصر ببینید! کلیسای ایل نظر یک کلیسای بی‌نظیر در قلب طبیعت است. داخل کلیسا با سنگ و یک گنبد پوشیده شده است که با تصویر حضرت مسیح تزئین شده‌اند.

کاپادوکیا

عکس از: سایت Tripadvisor

نه تنها درون کلیسا پر از شگفتی و زیبایی است، بلکه اطراف کلیسا هم کلی منظره طبیعی برای دیدن و لذت بردن وجود دارد. منظره‌هایی که درون و بیرون این کلیسا می‌بینید خاطره‌ای فراموش‌نشدنی از بازدید از جاهای دیدنی کاپادوکیا در ذهنتان حک می‌کند.

·         کلیسای سنت جان باپتیست

کلیسای سنت جان باپتیست آخرین کلیسایی است که در این راهنمای سفر به کاپادوکیا، جزء جاهای دیدنی کاپادوکیا قرار می‌دهم. این کلیسا در نوشهیر قرار دارید و یک از بزرگ‌ترین و قدیمی‌ترین کلیساهای کاپادوکیا است. جالب است بدانید روبه‌روی کلیسای سنت جان باپتیست یک کلیسا در درون باستان ساخته شده بود که متاسفانه امروز از بین رفته است.

کلیسای سنت جان هم مثل بقیه کلیساها فضای قدیمی و دلنشینی دارد. با قدم‌زدن در این کلیسا احساس می‌کنید به گذشته برگشتید و الان است که مردم برای مراسم مذهبی دور هم جمع شوند.

·         آرامگاه بکتاش

بعضی از جاهای دیدنی کاپادوکیا در دوران باستان ساخته شده‌اند؛ آرامگاه بکتاش یکی از همین بناهاست که خوشبختانه تا الان باقی مانده است. حاجی بکتاشِ ولی، یکی از بزرگ‌ترین صوفیان ترک بود که در این آرامگاه زندگی می‌کرد. این آرامگاه امروزه به‌عنوان موزه استفاده می‌شود؛ در سه حیاط این بنا مبانی فلسفه بکتاشایی و آثار با ارزشی به نمایش گذاشته شده است.

کاپادوکیا

عکس از: سایت faith goturkiye

جاذبه‌های تفریحی کاپادوکیا

جاذبه‌های تفریحی همیشه در دسته جاهای دیدنی پرطرفدار قرار دارند. مهم نیست شما چه اعتقادی دارید و از کدام کشور هستید؛ همه تفریح و خوش‌گذرانی را دوست دارند. در این قسمت از راهنمای سفر به کاپادوکیا، جاذبه‌های تفریحی کاپادوکیا را به شما معرفی می‌کنم.

·         پارک ملی گورمه

اگر در بین جاهای دیدنی کاپادوکیا یا در لیست دیدنی‌ها در این راهنمای سفر به کاپادوکیا، دنبال بهترین مکان برای تفریح می‌گردید، پارک ملی گورمه پیشنهاد من به شما است. در این پارک هم می‌توانید از شگفتی‌های کاپادوکیا بازدید کنید، هم با دوستان و خانواده کمی بنشینید و بگردید و تفریح کنید.

در این پارک ستون‌های سنگی بلندی وجود دارد که به دودکش پریان معروف هستند. با دیدن این ستون‌ها شاید فکر کنید پری‌های کوچک دست به دست هم داده‌اند و با جادو، دودکش پریان را ساخته‌اند؛ اما حیف که این حرف‌ها داستانی بیش نیست.

کاپادوکیا

عکس از: سایت Nationalparksofturkey

ساخته‌شدن دودکش پریان حاصل همکاری طبیعت و انسان است. اول این ستون‌ها خاکسترهای نرم آتشفشانی بودند که به شکل صخره‌های نرم یک‌جا جمع شده بودند. بعدها آب و باد روی این فلات تاثیر گذاشتند و کم کم این ستون‌ها تشکیل شدند؛ بعدها هم انسان‌ها با سختن غارهایی برای زندگی درون این ستون‌ها، سازه را تکمیل کردند.

جالب است بدانید بسیاری از این غارها الان دیگر بخش‌هایی از هتل‌ها شده‌اند و شما می‌توانید در غارها اقامت داشته باشید.

پس اگر تجربه اقامت جدیدی می‌خواهید و عاشق تفریح و دیدن چیزهای جدید و شگفت‌انگیز هستید، مبادا پارک ملی گورمه را فراموش کنید.

لوکیشن پارک ملی گورمه روی گوگل مپ

·         بالن سواری

بالن سواری در شهر کاپادوکیا در ترکیه خیلی معروف است؛ اگر اهل سفر به ترکیه باشید، احتمالا می‌دانید بالن‌ها در اکثر مناطق ترکیه مورد توجه گردشگران هستند.

پیشنهاد می‌کنم بین جاهای دیدنی کاپادوکیا که بالاتر به شما معرفی کردم، یکی را انتخاب کنید و نزدیک به آن جاذبه بالن سواری کنید؛ مثل پارک ملی گورمه. اگر هم با دقت نخواندید و الان نمی‌دانید کجا را انتخاب کنید، خواندن بقیه راهنمای سفر به کاپادوکیا را بگذارید بعد از این‌که بخش جاهای دیدنی را خواندید.

کاپادوکیا

عکس از: سایت Touristmeetstraveler

اگر ترس کمی از ارتفاع دارید یا زیاد به بالن سواری علاقه ندارید، پیشنهاد می‌کنم یک‌بار ریسک کنید و این تفریح جذاب را امتحان کنید. با بالن سواری هم دنیا را از جهت‌های دیگری می‌بینید هم با تنفس هوای تازه، حالی به ریه‌هایتان می‌دهید.

قیمت بالن سواری در کاپادوکیا

مطمئنم می‌دانید که نمی‌شود قیمت بالن سواری را کاملا دقیق در این راهنمای سفر به کاپادوکیا بگویم؛ چون ممکن است تا زمان سفر شما قیمت تغییر کند. به‌هرحال من یک قیمت کلی به شما می‌دهم تا دستتان باشد هنگام بازدید از جاهای دیدنی کاپادوکیا حدودا چقدر برای بالن سواری باید هزینه کنید.

تورهای بالن سواری متنوع هستند؛ تورهای استاندارد و معمولی، و تورهای لوکس. تورهای استاندارد با حداکثر ظرفیت مسافر بالن را به هوا می‌برند و ارزان‌ترین هستند؛ این تورها بین ۴۵ دقیقه تا یک ساعت طول می‌کشد.

کاپادوکیا

عکس از: سایت Bstatic

تورهای لوکس یا ویژه، ظرفیت کمتری نسبت به تورهای استاندارد دارند، گران‌تر هستند و بین یک و نیم تا دو ساعت طول می‌کشند. معمولا تورهای لوکس برای مناسبت‌های ویژه، مثل تولد، خواستگاری یا سالگرد ازدواج و.. برنامه‌های خاصی دارند.

هزینه بالن سواری حدودا از ۱۶۰ دلار شروع می‌شوند و تا ۲۶۰ دلار هم می‌رسند.

مراکز خرید کاپادوکیا

رسیدیم به آخرین بخش راهنمای سفر به کاپادوکیا؛ آخرین اما شیرین‌ترین. شناختن مراکز خرید مقصدتان همیشه مهم است؛ از این جهت که بتوانید برای خودتان، دوستان یا خانواده‎تان سوغات تهیه کنید، غذاهای مختلف را امتحان کنید یا اصلا به دلخواه بازارگردی کنید.

کاپادوکیا

عکس از: سایت cappadociatravelpass

مراکز خرید شاید جنبه گردشگری نداشته باشند، اما خیلی از گردشگران می‌گویند جالب نیست مراکز خرید را از جاهای دیدنی جدا بدانیم؛ پس من هم اینجا، بخشی از جاهای دیدنی کاپادوکیا را به شما معرفی خواهم کرد.

·         مراکز خرید گورمه

یادتان است بالاتر پارک ملی گورمه را به‌عنوان یکی از جاهای دیدنی کاپادوکیا به شما معرفی کردم؟ پارک ملی گورمه یکی از مناطق اصلی گردشگری در کاپادوکیا است. در این منطقه مراکز خرید و مغازه‌های کوچک و بزرگ زیادی وجود دارد. یکی از بهترین مکان‌ها برای خرید، گورمه و منطقه خوش آب‌وهوایش است.

کاپادوکیا

عکس از: سایت regencyholidays

در مرکزخریدهای گورمه می‌توانید فرش، مجسمه، وسایل دست‌ساز، صنایع سفالی سنتی و هزاران چیز دیگر بخرید. یکی از نکات جالب توجه مراکز خرید گورمه این است که گورمه، بهترین و متنوع‌ترین ظروف سرامیکی و سفالی کاپادوکیا را دارد.

اگر دنبال خرید ظروف سرامیکی و سفالی هستید، حتما سری به مراکز خرید گورمه بزنید؛ بین طرح‌ها و رنگ‌های مختلف، حتی می‌توانید آثار هنرمندان بزرگ را روی ظروف پیدا کنید.

لوکیشن منطقه گورمه روی گوگل مپ

·         بازار کایسری

اگر دوست دارید در بازاری قدم بگذارید که حس و حال قدیمی را به شما بدهد، بازار کایسری مناسب شماست؛ این بازار حتی می‌تواند برایتان یکی از جاهای دیدنی کاپادوکیا باشد.

کایسری فروم، منطقه اصلی تجارت کاپادوکیا را تشکیل داده است؛ به همین دلیل لوازم و لباس‌ها از برندهای مطرح و بزرگ جهان، به‌راحتی در این بازار پیدا می‌شوند. در بازار کایسری هم لباس‌هایی که می‌خواهید را پیدا می‌کنید، هم محصولات سنتی و اصیل مردم را می‌بینید و می‌توانید آن‌ها را هم بخرید.

کاپادوکیا

عکس از: سایت regencyholidays

البته در بازار کایسری باید خیلی مراقب باشید. محصولات این بازار جوری هوش از سرتان می‌پراند که ممکن است یکهو ببینید جیبتان خالی شده و دستتان پر از کیسه‌های خرید است.

لوکیشن بازار کایسری روی گوگل مپ

·         فروشگاه‌های محلی نوشهیر

تا اینجای راهنمای سفر به کاپادوکیا اسم نوشهیر را خیلی میان جاهای دیدنی کاپادوکیا شنیده‌اید. در این شهر بازارچه‎ای برای مردم و گردشگران به راه افتاده است. در این بازارچه می‌توانید انواع محصولات را پیدا کنید؛ بعضی از مغازه‌های معروف این بازارچه ظروف سرامیکی و سفالی با کیفیتی تولید می‌کنند.

کاپادوکیا

عکس از: سایت cappadociatravelpass

در راه این بازارچه کافه‌هایی هم قرار دارد که هر وقت احساس خستگی یا گرسنگی کردید می‌توانید به یکی از این کافه‌ها سر بزنید. با استراحتی کوتاه و خوردن یک چیز خوشمزه در این کافه‌ها، می‌توانید با انرژی بیشتری به خرید ادامه بدهید.

لوکیشن منطقه نوشهیر روی گوگل مپ

·         بازار فرش کاپادوکیا

فرش و قالیچه یکی از اصلی‌ترین سوغات کاپادوکیا است؛ حالا اگر می‌خواهید برای عزیزانتان قالیچه بخرید، بازار فرش کاپادوکیا را نباید از دست بدهید. بازار فرش کاپادوکیا در منطقه گورمه قرار گرفته است.

کاپادوکیا

عکس از: سایت Tripadvisor

در بازار فرش کاپادوکیا می‌توانید طرح‌ها و مدل‌های مختلفی از فرش، قالیچه و گلیم را پیدا کنید؛ تنوع این بازار خیلی بالاست و مطمئنا شما طرحی را پیدا خواهید کرد که دوست داشته باشید. خوب است بین بازدیدتان از جاهای دیدنی کاپادوکیا، سری هم به این بازار بزنید و با خرید فرش، عزیزانتان را خوشحال کنید.

لوکیشن منطقه گورمه روی گوگل مپ

توصیه‌های علی بابا برای تجربه سفری خاطره‌انگیز به کاپادوکیا

به آخرین قسمت از راهنمای سفر به کاپادوکیا خوش آمدید؛ دیگر وقت آن است که قصد سفر کنید و چمدان ببندید. قبل از راهی شدنتان می‌خواهم چند نکته را بگویم که احتمال زیاد به دردتان می‌خورد.

اولین و مهم‌ترین نکته این است که باید بدانید همه غارها و قسمت‌های شهر کاپادوکیا در ترکیه موزه نیستند؛ بعضی از مردم هنوز هم در این غار ها زندگی می‌کنند. حواستان باشد پایتان را اشتباهی در خانه‌ای نگذارید.

اگر در بهار یا پاییز به کاپادوکیا سفر می‌کنید، حتما حداقل یک دست لباس گرم با خودتان ببرید که هنگام بازدید از جاهای دیدنی کاپادوکیا به مشکلی برنخورید.

برای سفر با ماشین شخصی حتما حداقل دو راننده داشته باشید و تمام موارد ایمنی ماشین‌تان را قبل از سفر چک کنید.

در آخر یادتان نرود خوش بگذرانید و بعد از سفر به کاپادوکیا در ترکیه، از بیشتر جاذبه های گردشگری کاپادوکیا بازدید کنید و حسابی حالش را ببرید.

اشتراک گذاری

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.