جزیره هنگام

جزیره هنگام؛ ترنج فرش جنوب ایران

معرفی جزیره هنگام از زیباترین‌های جنوب

وقتی به جاهای دیدنی قشم فکر می‌کنم، به یاد فرش‌های دستبافت خوش‌نقش‌ونگار ایرانی می‌افتم که به هر قسمت آن نگاه کنی، نقش‌ونگار جدیدی می‌بینی! جزیره هنگام هم ترنج این فرش است؛ ترنج همان دایره میانی خوش نقشی است که بیشتر از تمام قسمت‌ها جلب توجه می‌کند و اگر نباشد، یک چیزی  در فرش کم است. البته ترنج میوه‌ای خوش عطر هم هست که آن را به نام بالنگ هم می‌شناسیم و اگر مربای آن در سفره صبحانه وجود داشته باشد، روزمان را می‌سازد! با سفر به جزیره هنگام متوجه می‌شوید که در آن هم زیبایی و خوش نقش و نگاری ترنج فرش وجود دارد و هم عطر و طعم و حس خوب بالنگ!

در این مقاله از مجله گردشگری علی بابا ماجرای سفر به جزیره هنگام را نوشته‌ایم، البته در داستان ما جاهای خالی بسیاری دیده می‌شود؛ این جاهای خالی تجربیات شما از سفر به این جزیره و خاطراتتان از جاهای دیدنی جزیره هنگام هستند که باید توسط خود شما پُر و ثبت شوند.

جزیره هنگام کجاست؟
هنگام در ۵۳ کیلومتری جزیره قشم قرار دارد و یکی از بخش‌های این جزیره محسوب می‌شود.
جاهای دیدنی جزیره هنگام کدام است؟
سواحل جزیره هنگام از جمله ساحل درخشان، ساحل نقره‌ای، ساحل کله خماسی و جاهای دیدنی از جمله پارک کروکدیل، سنگ مادر و دختر و بقایای تجهیزات پرتغالی‌ها و انگلیسی‌هاست.
چه تفریحاتی در این جزیره وجود دارد؟
عکاسی، غواصی، قایق‌سواری، دیدن دلفین‌ها، شنا، بنانا و شاتل‌سواری و… .

سفر به جزیره هنگام

هنگام یکی از بخش‌های جزیره زیبای قشم است؛ پیش از این در علی‌بابا از جاهای دیدنی قشم و جذابیت‌های آن تعریف کرده بودیم اما دیدنی‌های هنگام به اندازه‌ای است که باید بیشتر از یک زیرعنوان به آن اختصاص داد. سفر به هنگام به یک مقاله پر از طول و تفسیر نیاز دارد! مسافران قشم حداقل یک صبح تا غروب را برای بازدید از این جزیره اختصاص می‌دهند.

هنگام یک جزیره گردشگری است که از سه بخش هنگام جدید (ماشی)، هنگام کهن و روستای غیل ساخته شده است. این جزیره ۷۵۰ نفر جمعیت دارد که همگی در هنگام جدید زندگی می‌کنند و هنگام کهن را خالی از سکنه رها کرده‌اند. با سفر به جزیره هنگام قشم احساس می‌کنید وارد دنیای پیش از اختراع اینترنت شده‌اید.

معرفی کلی جزیره

عکس از: سایت Chanlibel

در این جزیره خبری از تکنولوژی و دکل‌های بزرگ مخابراتی نیست و مردم آن زندگی سنتی دارند. همه ما به چند روز آرامشی به دور از عصر تکنولوژی نیاز داریم! یکی از علت‌های محبوبیت جزیره هنگام همین سبک سنتی است؛ گردشگری در هنگام هیچ تشابهی با تفریحات شهری ندارد و همچنان رنگ و بوی اصالت جنوب ایران را حفظ کرده است.

وسعت جزیره کوچک ۳۶.۶کیلومتر است، تقریبا به اندازه چهار زمین فوتبال. در کتاب‌ها و نقل‌های قدیمی که درباره این جزیره وجود دارد، از نام‌های دیگری چون هنجام، هنیام و هنگاما نیز برای آن استفاده شده است؛ ارمنی‌ها نیز به آن انگام می‌گفتند.

نخلستان های جزیره هنگام

عکس از: سایت Iranwatching

جزیره هنگام کجاست؟

در سفر به جزیره هنگام، تنها وسیله نقلیه شما پاهایتان است! در این جزیره کوچک خبری از خیابان‌های بزرگ و ماشین نیست و گردشگران با چند دقیقه پیاده‌روی می‌توانند جاهای دیدنی مختلف را ببینند. زمانی که در جزیره قدم می‌زنید، احساس می‌کنید در مسیر پیاده‌راهی هستید که هر قسمت از آن برای گردشگران طراحی شده است. باور اینکه طبیعت این حجم جاذبه گردشگری را در جزیره‌ای به کوچکی هنگام جای داده باشد، آسان نیست!

جزیره هنگام کجاست

عکس از: سایت ویکی‌پدیا

برای سفر به جزیره هنگام باید ابتدا به جزیره قشم برسید. هنگام در ۵۳ کیلومتری قشم و ۷۹ کیلومتری بندرعباس قرار دارد. از قشم حدود یک ساعت و از بندرعباس نزدیک به یک ساعت و نیم طول می‌کشد تا به هنگام برسید. البته اینکه با لنج به هنگام می‌روید یا قایق تندرو دارید هم در زمان رسیدن شما نقش دارد.

قایق‌های هنگام از اسکله کندالوی قشم حرکت می‌کنند. اگر قصد دارید از بندرعباس به هنگام بروید، باید ابتدا از اسکله شهید ذاکری به قشم برسید و سپس به کندالو بروید و از این اسکله به سمت هنگام حرکت کنید. در قسمت پایین موقعیت مکانی جزیره هنگام را روی نقشه می‌بینید:

فاصله قشم تا هنگام

فاصله بین جزیره قشم و جزیره هنگام حدوداً ۵۳.۷ کیلومتر است. برای رسیدن از جزیره قشم به جزیره هنگام، می‌توان از راه‌های مختلفی استفاده کرد. یکی از روش‌های معمول برای رسیدن به جزیره هنگام از جزیره قشم، استفاده از قایق یا کشتی است. مدت سفر با قایق از بندر کندالو تا اسکله جزیره هنگام حدود ۱۰ تا ۲۰ دقیقه طول می‌کشد. البته، زمان مسافرت به وضعیت هوا و دریا، نوع کشتی یا قایق، سرعت حرکت و شرایط دیگر بستگی دارد. همچنین، برخی از کشتی‌ها و قایق‌ها ممکن است سرعت بیشتری داشته باشند و زمان رسیدن به جزیره هنگام کمتر شود.

جزیره هنگام

عکس از: سایت مهرنیوز

فاصله کیش تا هنگام

حالا که می‌دانیم جزیره هنگام کجاست احتمالا حدس زده‌اید که برای رفتن به جزیره هنگام از جزیره کیش باید اول از کیش به قشم سفر کنید. طی کردن فاصله کیش تا قشم از دو راه دریایی و هوایی انجام می‌شود. فاصله قشم تا کیش حدودا ۲۲۵ کیلومتر است که از راه دریایی حدودا ۸ ساعت و با هواپیما حدودا یک ساعت و نیم زمان می‌برد. اگر این فاصله را با فاصله قشم تا هنگام جمع کنیم، فاصله کیش تا هنگام حدودا ۲۸۰ کیلومتر می‌شود.

قدمت جزیره چقدر است؟

هنگام یکی از جزایر قدیمی و مرزی ایران است که در دوره‌های تاریخی مختلف داستان‌های بسیاری را پشت سر گذاشته. یکی از جذابیت‌های سفر به هنگام، داستان‌هایی است که مردم محلی برایتان تعریف می‌کنند. کافی است هنگام بازارگردی یا اقامت در این جزیره با مردم محلی هم‌کلام شوید. شنیدن داستان‌های واقعی یا خیالی با گویش محلی مردم و بیان شیرین آن‌ها، غم از دلتان می‌شویَد!

قدمت جزیره

عکس از: سایت Iranroute

هنگام در مرز ایران با کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس قرار دارد و به همین دلیل بسیاری از این کشورها به جزیره چشم داشتند. البته غنای این منطقه به اندازه‌ای است که حتی توجه اروپایی‌های استعمارگر را هم به خود جلب کرد.

چشم‌هایی که به دنبال هنگام بود باعث شد جنگ‌های بسیاری در آن رخ دهد. جزیره در زمان صفویه مستعمره پرتغال بود و در زمان قاجار به استعمار انگلیس درآمد. حتی حاکمان عمانی هم ادعا می‌کردند که هنگام جزو استان مسقط این کشور است! این کش‌مکش‌ها تا سال ۱۳۰۷ ادامه داشت، در این زمان رضا شاه پهلوی دست تمام مدعیان را از جزیره کوتاه کرد.

محلی ها

عکس از: سایت مهرنیوز

از این تاریخچه نه چندان شیرین، آثاری هم به جا مانده و به دیدنی‌های جزیره تبدیل شده است. مثلا کشتی بزرگ پرتغالی‌ها که در جزیره به گل نشسته یا تأسیسات بندری که انگلیسی‌ها در جزیره درست کرده بودند، جزو جاهای دیدنی هنگام هستند که در سفر به جزیره هنگام می‌توانید آن‌ها را ببینید.

آب‌وهوای جزیره زیبای هنگام

جنوب ایران هم به گرمای هوا مشهور است و هم خونگرمی مردمانش؛ زمانی که با مردم این منطقه صحبت می‌کنید، احساس می‌کنید سال‌هاست آن‌ها را می‌شناسید و چیزی مشترک بینتان وجود دارد. این وجه اشتراک علاقه همه ما به خاک ایران است و همه ایران سرای همه ماست. درباره گرمای هوا صحبت می‌کردیم… .

جزیره هنگام

عکس از: سایت Irandestination

جنوب ایران آب و هوای گرمی دارد که گاهی شرجی و گاهی خشک است. میزان شرجی بودن هوا در جزایر نسبت به شهرهایی که از دریا فاصله دارند، بیشتر است. اگر تابستان را برای سفر به جزیره هنگام یا قشم انتخاب کنید، احتمالا اصلا نمی‌توانید در طول روز از اقامتگاه خود خارج شوید. جاهای دیدنی هنگام در شب هم کم نیستند، اما نمی‌توان از دیدنی‌های روزانه جزیره گذشت!

آب و هوا جزیره هنگام

عکس از: سایت تسنیم

در زمستان خبری از سرمای استخوان‌سوز نیست؛ کولرهای گازی و آبی جنوبی‌ها تا اواسط آبان و نزدیکی‌های آذر هم کار می‌کند. آب و هوای این منطقه در فصل‌های سرد سال، خنکای مطلوبی دارد و لذت گردشگری را دوچندان می‌کند. یکی از موهبت‌های سفر این است که هوا نه آنقدر گرم باشد که مجبور شویم مدام زیر باد کولر بنشینیم و نه آنقدر سرد باشد که مجبور شویم هفت لایه لباس بافتنی بپوشیم!

سواحل جزیره هنگام؛ پنج دختر زیبای پادشاه با پنج هنر متفاوت!

هنگام سفر به جزیره هنگام حتما با دوستان و همسفران زمانی را برای بازید از سواحل جزیره اختصاص دهید، جایی که آرامش تک‌تک اعصاب بدنتان را در بر می‌گیرد و روحتان به پرواز در می‌آید! آدم در سواحل هنگام دلش می‌خواهد همه تنش گوش شود و خود را به صدای امواج بسپارد علت اینکه سواحل هنگام شبیه به رویایی واقعی هستند، دست نخورده بودن آن‌هاست.

هنگام نوار ساحلی طویلی دارد که برخی از آن‌ها امکانات تفریحی محدودی دارند، اما اکثرشان بکر و دست‌نخورده هستند، انگار که دریا ماسه‌های ساحل هنگام را از هر گونه رد و نشانی خالی می‌کند تا برای رد پای شما آماده باشد.

دیدنی‌های جزیره هنگام

عکس از: سایت Iribnews

وقتی با عزیزانتان روی ماسه‌های ساحلی قدم می‌زنید و بعد از چند دقیقه به پشت سر نگاه می‌کنید، رد پاهایتان را می‌بینید که همراه هم مسیر را طی کرده‌اند. با دیدن این صحنه احساس خوب همراهی و تعلق‌خاطر به کسانی که دوستشان دارید، شما را دربر می‌گیرد. در میان این شعف بی‌نظیر عکاسی را فراموش نکنید!

هنگام سواحل منحصر به فردی دارد که در ادامه هرکدام را نام می‌بریم و از جلوه‌های منحصر به فردشان صحبت می‌کنیم.

ساحل درخشان هنگام؛ جادویی واقعی

اگر شبی، نیمه شبی، به ساحلی رفتید و نورهای کوچک آبی دیدید، فکر نکنید خیالاتی شده‌اید یا ستاره‌ها از آسمان به زمین ریخته‌اند. این جادو کار پلانکتون‌های کوچکی است که اگر تحریک شوند از خود نور ساطع می‌کنند و تکمیل‌کننده قالی طبیعت‌باف هنگام هستند!

ساحل جزیره هنگام

عکس از: سایت علی‌بابا

پلانکتون‌ها در سال‌های قبلی تقریبا هر شب ساحل درخشان هنگام را روشن می‌کردند، اما به مرور زمان بخاطر افزایش رفت‌وآمد انسان‌ها و تغییر اکوسیستم، این پدیده کمتر رخ داد. اگر هنگام سفر به جزیره هنگام موفق شدید این ساحل را درخشان ببینید، بخاطر نشستن همای سعادت بر شانه‌هایتان به شما تبریک می‌گوییم!

ساحل هنگام؛ اصالت یک اسکله جنوبی

ساحل اصلی هنگام همان ویژگی‌هایی را دارد که یک ساحل جنوبی باید داشته باشد، پر از لنج، پر از رفت‌وآمد مردان و زنانی با لباس‌های محلی، پر از همهمه و فریاد صدا کردن یکدیگر، پر از ماهیگیر و تورهای پر از ماهی و در یک کلام: پر از زندگی!

ساحل هنگام

عکس از: سایت Infography

زمانی که برای سفر به جزیره هنگام از قشم سوار قایق می‌شوید، در این ساحل پیاده خواهید شد. البته از همین الان بدانید که نباید انتظار داشته باشید بعد از پیاده شدن در اسکله ماشین یا تاکسی ببینید. در این جزیره نه جاده آسفالتی وجود دارد و نه ماشینی دیده می‌شود! هر آنچه هست را باید با پای پیاده طی کنید.

اولین چیزی که در ساحل هنگام جلب توجه می‌کند، دهکده ماهیگیری و بوی اشتها برانگیزی است که به مشام می‌رسد. از آنجایی که هنوز در حال صحبت درباره سواحل هستیم، توضیح درباره این دهکده خوشمزه را به چند پاراگراف بعدتر موکول می‌کنیم.

ساحل کله خماسی؛ ساحلی با هیجان اروپایی در جنوب ایران

اگر جزو آن دسته از افرادی هستید که با دیدن کلیپ‌های اینستاگرامی که افراد از بالای یک صخره به داخل آب می‌پرند، هیجان‌زده می‌شوید و دوست دارید آن را امتحان کنید، باید بدانید که طبیعت ساحل کله خماسی را برای شما ساخته است. در سفر به جزیره هنگام می‌توانید این تفریح فوق‌ هیجان‌انگیز را تجربه کنید!

ساحل کله خماسی

عکس از: سایت علی‌بابا

البته این حرکت پرخطر فقط در اینستاگرام آسان به نظر مِی‌رسد؛ در واقعیت تعداد افرادی که وقتی از بالای صخره به دریا نگاه می‌کنند، از شیرجه زدن پشیمان می‌شوند، کم نیست. جرأت و جسارت و ریسک‌پذیری مهم‌ترین ویژگی‌هایی است که برای این تجربه تازه نیاز دارید.

برای این حرکت هیجان انگیز ابتدا باید شناگری حرفه‌ای باشید و بتوانید تحت هر شرایطی به سطح آب برگردید، حتی زمانی که داخل آب افتادید و ضربان قلبتان به شدت افزایش پیدا کرده است. بعد از آن باید انتظار داشته باشید که آدرنالین خونتان به مرز اشباع برسد؛ بالا و پایین رفتن فشار خون هم محتمل است!

ساحل خماسی جزیره هنگام

عکس از: سایت ارس باران

ساحل نقره‌ای هنگام؛ دلبری ساحل برای موج‌ها

سواحل نقره‌ای در چند جزیره جنوبی ایران وجود دارند، اما سواحل نقره‌ای هرمز و هنگام از همه مشهورتر هستند. ماسه‌های این سواحل رنگ نقره‌ای و مشکی دارند و به همین دلیل وقتی به ساحل قدم می‌گذارید، فکر می‌کنید کسی پیش پایتان اکلیل پاشیده است! چشم‌انداز این ساحل بی‌نظیر است، آبی‌های متفاوت دریا و آسمان و ساحل نقره‌فام. موسیقی موج‌ها هم این منظره بی‌بدیل را تکمیل می‌کند.

ساحل نقره ای هنگام

عکس از: سایت Packtoiran

چندی پیش مقاله‌ای درباره سفر به جزیره هنگام می‌خواندم که از زبان یکی از مردم محلی نوشته شده بود و بخشی از آن توجهم را به خود جلب کرد. پسرک محلی گفته بود مردم به ساحل نقره‌ایِ هنگام می‌آیند و بعد از اینکه حسابی در آن خوش گذراندند، مُشتی ماسه نقره‌ای در جیب خود می‌ریزند تا بعدا حسرت بخورند که دیگر در سواحل هنگام نیستند!

شما مراقب باشید مرتکب این اشتباه نشوید و مشت حسرت برندارید! ماسه‌های نقره‌ای فقط در این ساحل زیبا هستند، نه در جیب، نه در کیسه، نه در شیشه و نه حتی در مُشت!

ساحل نقره ای

عکس از: سایت Irantourismcenter

ساحل خنیزی؛ انگار اولین نفری هستید که به ساحل قدم می‌گذارد

اگر در سفر به جزیره هنگام قشم به دنبال یک ساحل دست نخورده می‌گردید، به سراغ ساحل خنیزی بروید.

ساحل خنیزی

عکس از: سایت Packtoiran

البته یادتان باشد که در این ساحل مهمان هستید و میزبان موجودات کوچک و بزرگی هستند که در این منطقه زندگی می‌کنند. پس کاری کنید که نفر بعدی متوجه نشود شما در این ساحل حضور داشتید! تنها در این صورت می‌توانید مهمان خوبی باشید و از پذیرایی بی‌نظیر و زیبای طبیعت تشکر کنید.

ساحل خنیزی

عکس از: سایت ایرنا

جاهای دیدنی جزیره هنگام

هنگام جزیره‌ای پر از دیدنی‌های طبیعی، تاریخی و محلی است. برخی از مسافران در این جزیره اقامت نمی‌کنند و همه جاذبه‌ها را در یک روز می‌بینند. البته به نظر من با یک روز سفر به جزیره هنگام، حق گردشگری ادا نمی‌شود. برای ادای دین گردشگری به جزیره یا باید در اقامتگاه‌ها یک شب ماند یا باید به قشم رفت و دوباره صبح فردا به هنگام برگشت. در چند بخش بعدی درباره جاهای دیدنی هنگام صحبت می‌کنیم و تصاویر جزیره هنگام را می‌بینیم.

جاهای دیدنی جزیره

عکس از: سایت Persiantouring

نخلستان‌های هنگام؛ هم برای روزی، هم برای زیبایی

به جرأت می‌توانم بگویم طبیعت با هنر عکاسی آشناست و به خوبی می‌داند یک لوکیشن مناسب برای عکاسی چه ویژگی‌هایی دارد! نخلستان‌های جزیره سر برافراشته‌اند تا در سفر به جزیره هنگام از آن‌ها عکاسی کنید و در ازای عکس‌های زیبایتان به شما سایه‌ای خنک هدیه می‌دهند!

نخلستان های هنگام

عکس از: سایت Iranwatching

البته کاربرد آن‌ها منحصر به عکاسی نیست و بسیاری از ساکنین منطقه از فروش میوه‌های این درختان سر به فلک کشیده امرار معاش می‌کنند. اگر در فصل برداشت خرما به نخلستان‌ها بروید، مهارت مردان و پسرانی که برای چیدن خرما به بالای نخل‌ها می‌روند، شما را انگشت به دهان می‌کند.

نخلستان‌‌های هنگام برای پیاده‌روی هم مناسب هستند. در برخی از قسمت‌ها می‌توانید کفش‌هایتان را دست بگیرید و پا برهنه روی خاک وطن قدم بزنید. از نسیمی که به صورتتان می‌خورد لذت ببرید و در سایه نخل‌ها در طبیعت حل شوید!

عکاسی در جزیره هنگام

عکس از: سایت مهرنیوز

لوکیشن نخلستان جزیره هنگام قشم تاکنون روی نقشه گوگل ثبت نشده است، اگر شما لوکیشن این جاذبه گردشگری را دارید، با ما به اشتراک بگذارید تا سایر گردشگران نیز از آن استفاده کنند. برای رسیدن به نخلستان می‌توانید از مردم محلی آدرس بگیرید.

عکاسی در جزیره هنگام

عکس از: سایت مهرنیوز

دهکده کوچک ماهیگیری؛ خوش‌طعم و خوش‌عطر و خوش

دهکده ماهیگیری به ساحل اصلی هنگام مشرف است و اگر به یاد داشته باشید کمی قبل‌تر درباره خوراکی‌های خوش طعم آن صحبت کرده بودیم. در این جزیره انواع غذاهای دریایی محلی جنوبی طبخ می‌شود و نکته جالب این است که مسافران می‌توانند از نزدیک مراحل طبخ را ببینند.

دهکده ماهیگیری جزیره هنگام

عکس از: سایت علی‌بابا

دیدن روش طبخ غذاهای محلی یکی از جذابیت‌های سفر به جزیره هنگام است. ادویه‌ها و شیوه آشپزی منحصر به فرد باعث شده است که هنگام و قشم فرهنگ غذایی منحصر به خودشان را داشته باشند.

دهکده کوچک ماهیگیری

عکس از: سایت مهرنیوز

سمبوسه میگو، دو پیازه میگو، ماهی و سایر غذاهای دریایی در این دهکده سرو می‌شود. جالب است بدانید نوعی خاک قرمز در جزیره هرمز و هنگام وجود دارد که مردم محلی با استفاده از آن غذایی به نام سوراغ می‌پزند. جزیره هرمز بخاطر بهره‌مندی از این خاک قرمز به شهرت رسیده است.

دهکده کوچک ماهیگیری

عکس از: سایت Tripadvisor

در دهکده ماهیگیری هنگام، مواد اولیه همیشه تازه هستند و ماهیگیران از راه نرسیده، وارد بازار می‌شوند و آنچه آشپزها به آن نیاز دارند را در اختیارشان قرار می‌دهند. یکی از نکات جالب درباره دهکده این است که در آن هیچ رستوران لوکسی دیده نمی‌شود.

برای نشستن و غذا خوردن چیزی جز میزها و صندلی‌های قدیمی پیدا نمی‌کنید؛ از بین رفتن اختلاف میان فقیر و غنی و نشستن بر سر یک سفره مشترک یکی از لذت‌هایی است که در سفر به جزیره هنگام آن را کاملا درک خواهید کرد.

دهکده کوچک ماهیگیری

عکس از: سایت Tripadvisor

برای رسیدن به دهکده کوچک ماهیگیری هنگام باید از روستای شیب دراز قشم سوار قایق شوید و به سمت جزیره هنگام بیایید. لوکیشن این منطقه را در ادامه قرار داده‌ایم:

پارک کروکودیل (نوپک)

چندی پیش در یک مقاله حیات وحش می‌خواندم که کروکودیل‌ها موجودات شکست‌ناپذیر کره‌زمین هستند و تقریبا هیچ موجودی نمی‌تواند آن‌ها را شکار کند. جگوارها می‌توانند نژادهایی که جثه کوچک‌تری دارند را شکار کنند؛ جگوارها و انسان‌ها مهم‌ترین دشمنان این هیولاهای خزنده هستند.

پارگ کروکودیل

عکس از: سایت علی‌بابا

پارک نوپک که با نام پارک کروکودیل هم شناخته می‌شود، محلی برای انسان‌هایی است که به جای دشمن، دوست کروکودیل‌ها هستند و به جای شکار، آن‌ها را پرورش می‌دهند. نگاه کردن به این موجودات حتی از راه دور هم لرزه به تن می‌اندازد.

پارک کروکودیل قشم

عکس از: سایت قشم‌گردی

در همین حین که شما نگران هستید مبادا یک کروکودیل از محفظه خارج شود و کار بازدیدکنندگان را بسازد، ممکن است فردی برای غذا دادن به نزدیکی‌شان برود و بدون آنکه آسیب ببیند، بازگردد. اینجاست که متوجه می‌شوید حتی این موجودات خشن هم عشق و مهربانی را می‌فهمند!

پارک کروکودیل نوپک

عکس از: سایت علی‌بابا

در پارک کروکودیل قشم، نژادهای مختلفی در سنین گوناگون نگهداری می‌شوند و بازدیدکنندگان می‌توانند از تخم تا بالغ این شکارچیان پر اباهت را ببینند. پارک نوپک به کروکودیل محدود نیست و خزنده‌ها و پرنده‌های دیگری نیز در آن نگهداری می‌شود و به نوعی یک باغ وحش است. این پارک در سال ۱۳۸۹ راه‌اندازی شد و کروکودیل‌ها از سال ۱۳۹۲ در آن تکثیر شدند.

پارک کروکدیل در جزیره قشم قرار دارد و از آنجایی که در مسیر سفر به جزیره هنگام است، در این مقاله معرفی شده است. در ادامه لوکیشن این فضای گردشگری را قرار داده‌ایم.

حیات وحش خاکی و آبی هنگام

حیات وحش هنگام چه در خشکی و چه در دریا تنوع زیادی دارد و بسیار مشهور است. در خشکی‌های این جزیره موجوداتی چون جیبر و خاردم مصری زندگی می‌کنند. جیبر از تیره آهوها و جانور بومی هند، افغانستان و پاکستان است.

حیات وحش جزیره

عکس از: سایت Irantourismcenter

خاردم مصری هم جزو خزندگان بزرگی است که در جزیره زندگی می‌کند و اگر نظر غیرتخصصی و خیال‌پردازانه مرا بخواهید، از نسل دایناسورها و حتی اژدهایان خیالی باقی مانده است! البته این اژدهای کوچک علاوه بر ظاهر در سرنوشت هم به اجدادی که من برایش در نظر گرفتم شباهت دارد و گونه‌ای رو به انقراض است.

اگر تصاویر جزیره هنگام را ببینید متوجه می‌شوید که در دریاهای نزدیک به جزیره هنگام هم گونه‌های مختلف مرجانی، ماهی، لاکپشت (از جمله لاکپشت‌های پوزه عقابی) و دلفین‌های بامزه زندگی می‌کنند که از دیدنی های جزیره هنگام هستند.

حیات وحش جزیره

عکس از: سایت Packtoiran

حیات وحش هنگام در سراسر جزیره پراکنده شده است و برای اینکه حیوانات ساکن جزیره را ببینید، باید خیلی خوش‌شانس باشید. این جانوران در نزدیکی محل زندگی انسان‌ها دیده نمی‌شوند.آن‌ها فقط گاهی اوقات از پناهگاه خود بیرون می‌آیند و افراد عادی هم موفق می‌شوند آن‌ها را ببینند. تاکنون طبیعت‌گردان و جانورشناسان بسیاری برای دیدن حیات وحش منطقه برای سفر به جزیره هنگام اقدام کرده‌اند.

حیات وحش جزیره

عکس از: سایت ایرنا

سنگ مادر و دختر؛ شاهد افسانه‌سرایی مردم هنگام

سنگ مادر و دختر از دیدنی های جزیره هنگام است و در کنار هم قرار دارد؛ هم هنرنمایی طبیعت است و هم داستا‌نسرایی مردم را در قلب خود جای داده است. همان طور که از تصاویر جزیره هنگام معلوم است، طبیعت مثل یک پیکرتراش حرفه‌ای، به صخره‌ها شکل داده است. مردم محلی هم کم‌تر از طبیعت نبوده‌اند و داستان‌های جذابی برای هر مجسمه ساخته‌اند. شنیدن این داستان‌ها تجربه‌ای ضروری در سفر به جزیره هنگام است.

صخره مادر و دختر هنگام شبیه به چهره انسان است و افسانه‌ای در پس آن وجود دارد. مردم می‌گویند روزگاری مادر و دختری در جزیره هنگام گیر می‌افتند و از خداواند می‌خواهند آن‌ها را نجات دهند. خداوند نیز برای نجات آن‌ها، به سنگ تبدیلشان می‌کند تا از هر گزندی در امان باشند.

جزیره هنگام

عکس از: سایت ایرنا

برای بازدید از سنگ مادر و دختر، می‌توانید آدرس آن را از مردم محلی بپرسید. به یاد داشته باشید هنگام جزیره کوچکی است که با پای پیاده می‌توانید سراسر آن‌ را قدم بزنید. همه این جاذبه‌ها در چهار زمین فوتبال جای گرفته‌اند و هر چند متر یک بار با شگفتی جدیدی روبرو خواهید شد.

کشتی به گل نشسته پرتغالی‌ها؛ نماد قدرتی برباد رفته

اگر به خاطر داشته باشید، در تاریخچه کوتاه مقاله سفر به جزیره هنگام، گفتیم که این مکان زمانی در استعمار پرتغالی‌ها بوده است. ارتش پرتغال در جنگ‌های جهانی، تجهیزات مختلفی به ایران آورد و بعد از پایان جنگ، آن‌ها را به همان شکل در مناطقی که قبلا در اختیار داشت، رها کرد. بسیاری از تجهیزات و سازه‌های نظامی آن زمان، اکنون به عنوان اثر تاریخی شناخته می‌شوند.

کشتی به گل نشسته

عکس از: سایت علی‌بابا

کشتی به گل نشسته پرتغالی‌ها که از دیدنی های جزیره هنگام است، یکی از آثار باقیمانده از آن دوران است. وقتی به این کشتی نگاه می‌کردم، اولین چیزی که به ذهنم رسید این بود که هیچ چیز ماندگار نیست و حتی کشتی باعظمت پرتغالی هم تبدیل به چند تکه آهن زنگ زده می‌شود.

تاسیسات بندری انگلیسی‌ها؛ یادگار روزهای استعمار

با سفر به جزیره هنگام، در هر گوشه‌ای از آن داستانی از یک دوره تاریخی را می‌بینید. در گوشه‌ای دیگر از جزیره تجهیزات بندری انگلیسی‌ها قرار دارد. اسکله و بندر انگلیسی‌ها الان دیگر کاربردی ندارد و به عنوان جاذبه تاریخی جزیره هرمز شناخته می‌شود.

تاسیسات بندری

عکس از: سایت علی‌بابا

بهتر است در هنگام بازدید از تأسیسات بندری انگلیسی‌ها، با یکی از مردم محلی هم‌کلام شوید تا توضیحاتی درباره این تأسیسات بشنوید. این جاذبه دیدنی جزیره نیز در نزدیکی هنگام جدید قرار دارد و با چند دقیقه پیاده‌روی به آن می‌رسید.

جزیره هنگام در شب

جزیره هنگام در شب، حال‌وهوایی رمانتیک و زیبا دارد که گردشگران را به خود جذب می‌کند. با غروب آفتاب، آسمان جزیره هنگام به تدریج به رنگ‌های زیبا و دلنشینی تغییر می‌کند و این منظره زیبا طرفداران زیادی برای عکاسی دارد.

جزیره هنگام در شب هم جاذبه‌های گردشگری خوبی دارد. در این شب‌ها، گردشگران می‌توانند به قایقرانی در آب‌های آرام و زیبای جزیره هنگام بروند و از مناظر شهر و دریاچه‌ها در شب لذت ببرند.

جزیره هنگام

عکس از: سایت Google maps

علاوه بر این، جزیره هنگام رستوران‌ها و کافه‌های زیبا و رمانتیکی دارد و می‌توان بعد از شب‌گردی در جزیره هنگام، خود را به صرف یک شام با طعم غذاهای جنوبی مهمان کنند و از مناظر زیبای شهر در شب لذت ببرند. همچنین، برخی از رستوران‌ها و کافه‌ها برنامه‌های زنده موسیقی دارند که برای گردشگران دیدنی خواهد بود.

امکانات تفریحی جزیره هنگام

جزیره هنگام بافت سنتی دارد و تفریحات آن نیز رنگ و بوی اصالت می‌دهد؛ در این جزیره خبری از تفریحات مدرن مانند بانجی جامپینگ، تله‌سیژ و ترن هوایی نیست. به جای آن، می‌توانید شنا کنید، با دلفین‌ها همبازی شوید یا روی شن‌های ساحل قدم بزنید.

وقتی در هنگام هستید، دوست ندارید اینترنتتان را روشن کنید و تعاملی با فضای آنلاین داشته باشید؛ احتمالا در سفر به جزیره هنگام، فقط برای عکاسی از تلفن همراهتان استفاده خواهید کرد.

نخلستان های هنگام

عکس از: سایت Iranwatching

اکثر سواحل هنگام بکر و دست نخورده هستند و هیچکدام امکانات شنا ندارند. به همین دلیل توصیه می‌کنیم حتی اگر شناگر ماهری هستید، باز هم به تنهایی در سواحل هنگام شنا نکنید و زیاد پیش نروید. در ضمن، مراقب خرچنگ‌ها و توتیاهایی که در آب وجود دارند هم باشید، خرچنگ‌ها با چنگک‌هایشان و توتیاها با تیغ‌هایشان می‌توانند انسان‌ها را زخمی کنند. البته اگر زخمی شدید، نگران نباشید؛ این موجودات دریایی سمی نیستند و بعد از چند روز زخم‌هایتان بهتر می‌شود.

علاوه بر شنا تفریحات دیگری هم در سفر به جزیره هنگام وجود دارد که تجربه آن‌ها خالی از لطف نیست.

نقش حنا؛ هنر ظریف دستان زنان هنگام

یکی از هنرهای زن‌های روستایی در جزیره هنگام، کشیدن طرح‌هایی با حنا روی دست و پا است. خانم‌ها بیشتر به این کار علاقه دارند؛ آن‌ها ابتدا روی دست‌هایشان نقش حنا می‌کشند، ناخن‌هایشان را مرتب می‌کنند و می‌توانند لباس محلی بپوشند و شبیه به جنوبی‌های اصیل شوند.

نقش حنا جزیره هنگام

عکس از: سایت Irantourismcenter

با دیدن خودتان در لباس محلی متوجه می‌شوید که این لباس‌ها یکی از جذاب‌ترین استایل‌هایی است که می‌توانید داشته باشید. بسیاری از مسافران بعد از دیدن عکس‌هایشان با این لباس‌ها، یک دست لباس محلی خریداری می‌کنند و یادگاری از سفر به جزیره هنگام به شهرشان می‌برند. رنگ‌ها و طرح‌های حنایی در کنار پارچه‌های خوش نقش و نگار لباس‌های محلی، تکمیل کننده زیبایی زنان آسیای غربی است.

نقش حنا

عکس از: سایت Tripadvisor

شاتل و بناناسواری در جزیره هنگام

همه تفریحات جزیره هنگام هم بی هیجان و آرامش‌بخش نیستند، مثلا در شاتل و بنانا ترشح آدرنالین را تجربه می‌کنید. شاتل و بنانا دو نوع قایق بادی هستند که با طناب به قایق موتوری وصل می‌شوند. قایق موتوری در خط ساحلی آن‌ها را می‌کشد.

سوار شدن در شاتل و بنانا هیجان بیشتری نسبت به سوار شدن در قایق موتوری دارد، زیرا این قایق‌های بادی با موج‌ها بالا و پایین می‌روند و هر لحظه احساس می‌کنید در آب می‌افتید! سفر به جزیره هنگام تجربه‌های منحصر به فردی برای افراد اهل هیجان در چنته دارد.

شاتل و بناناسواری

عکس از: سایت Packtoiran

شاتل‌ها و بناناها برای تأمین امنیت، وارد قسمت عمیق دریا نمی‌شوند و با سرعت خیلی زیاد هم حرکت نمی‌کنند. بنابراین حتی در صورت واژگونی شاتل، هیچ اتفاقی رخ نمی‌دهد و فقط خاطره‌ای خنده‌دار برایتان باقی خواهد گذاشت!

دلفین های جزیره هنگام

بامزه‌ترین دوستان گردشگران در سفر به جزیره هنگام، دلفین‌ها هستند. بسیاری از گردشگران تنها بخاطر دیدن این موجودات دوست داشتنی به هنگام می‌روند؛ بازیگوشی و جذابیت‌های دلفین‌ها کاملا این دلیل را توجیه می‌کند! دلفین‌ها در فصل‌های خاصی از سال به نزدیکی جزیره هنگام می‌آیند؛ آن‌ها انسان‌ها را دوست دارند و معمولا وقتی متوجه حضور قایق‌ها می‌شوند، در کنار آن‌ها شنا می‌کنند و با مسافران هم‌بازی می‌شوند.

بازی با دلفین جزیره هنگام

عکس از: سایت ایرنا

البته رفت‌وآمد زیاد قایق‌ها برای دلفین‌ها آزاردهنده است، به همین دلیل ممکن است بعد از مدتی به زیر آب بروند و دیگر حوصله بازی نداشته باشند. بهترین زمان برای دیدن شادی و پرش‌های پر از ذوق دلفین‌ها، صبح خیلی زود است. مردم محلی می‌گویند دلفین‌ها در فصل‌های خاص برای تولید مثل به هنگام می‌آیند و حضورشان در نزدیکی جزیره، همیشگی نیست.

غواصی در جزیره هنگام

در بخشی از سواحل جزیره هنگام یک آکواریوم طبیعی وجود دارد. در این قسمت از دریا، آب به اندازه‌ای زلال است که گردشگران از روی قایق هم می‌توانند موجودات مختلف از جمله انواع ماهی‌ها، خرچنگ‌ها، لاکپشت‌ها، ستاره دریایی و مرجان‌ها را ببینند. علت زلالی آب در این منطقه مرجان‌هایی هستند که آلودگی را از بین می‌برند.

غواصی در دریای جنوب

عکس از: سایت علی‌بابا

گروهی از افراد در سفر به جزیره هنگام به تماشای دریا از بالا قانع نمی‌شوند و دوست دارند آکواریومی سه بعدی داشته باشند. آن‌ها می‌خواهند از نزدیک به تماشای حیات وحش دریایی جزیره هنگام بنشینند. اگر شما هم جزو این دسته از افراد هستید، باید به سراغ امکانات غواصی بروید. در این جزیره تجهیزات غواصی اجاره داده می‌شود و می‌توانید به زیر آب بروید و به همراه موجودات دریایی چند قدم شنا کنید!

آکواریوم طبیعی جزیره هنگام

عکس از: سایت علی‌بابا

بازار جزیره هنگام

در سفر به جزیره هنگام متوجه می‌شوید که رنگ و بوی بازار این جزیره با هر بازار دیگری فرق دارد. در این بازار محصولاتی را می‌بینید که مشابه آن‌ها در جای دیگری عرضه نمی‌شود. فروشندگان هم مردم ساده و دوست‌داشتنی روستا هستند و سخت است تصور کنیم تجارت می‌کنند. آن‌ها بیشتر شبیه افرادی هستند که از تحفه‌های محل زندگی‌شان به مسافران تقدیم می‌کنند!

دیدنی های جزیره هنگام

عکس از: سایت Irantourismcenter

در این بازار اجناس مختلفی از جمله ماهی، ادویه‌های مخصوص محلی، روغن محلی و زیورآلاتی که با صدف و ستاره‌های دریایی ساخته شده‌اند، عرضه می‌شود. به یاد داشته باشید که پیش از سفر به جزیره هنگام، پول نقد تهیه کنید،‌ زیرا بسیاری از کسبه بازار کارتخوان ندارند.

بازارگردی جزیره هنگام

عکس از: سایت Irantourismcenter

عکاسی در جزیره هنگام

جزیره هنگام یک لوکیشن عکاسی خدادادی است! عکاس‌های حرفه‌ای و علاقمندان به این رشته، می‌توانند سوژه‌های بسیاری در جزیره پیدا کنند. اهمیتی ندارد دوست دارید از منظره عکس بگیرید یا عکاسی پرتره را ترجیح می‌دهید، در هر صورت با سفر به جزیره هنگام سوژه جذابی برای گرفتن عکس‌های حرفه‌ای پیدا می‌کنید. حتی اگر دوربینی با قابلیت عکاسی از زیر آب داشته باشید، می‌توانید شات‌های بی‌نظیری در سواحل جزیره هنگام بگیرید.

نکته مهم درباره عکاسی، احترام به سنت‌های مردم است. اگر قصد دارید از محلی‌ها عکس بگیرید، حتما ابتدا از آن‌ها اجازه بگیرید یا اگر چیزی درباره فرهنگشان نمی‌دانید، حتما سوال کنید. به یاد داشته باشید که رفتار ناهماهنگ با عرف، مردم محلی را آزرده خاطر می‌کند.

بازارگردی

عکس از: سایت مهرنیوز

امکانات رفاهی جزیره هنگام

پیش از سفر به جزیره هنگام باید بدانید که این محل یک جزیره تفریحی مدرن محسوب نمی‌شود و بکرتر از چیزی است که فکر می‌کنید. امکانات رفاهی جزیره در حد معمول وجود دارد. سرویس بهداشتی، رستوران و غذاخوری، بوفه و فروشگاه و… در هنگام جدید قرار دارد، اما خبری از امکانات رفاهی لوکس مانند هتل‌ها یا رستوران‌های دریایی با معماری‌های خاص نیست. در این جزیره چیزی جز سادگی و طبیعت جنوب نمی‌بینید!

بازارگردی

عکس از: سایت Tripadvisor

اقامت در جزیره هنگام

همانطور که پیش از این هم گفتیم، بسیاری از گردشگران یک روز را به سفر به جزیره هنگام اختصاص می‌دهند؛ آن‌ها صبح زود از قشم به سمت هنگام حرکت می‌کنند و با غروب خورشید، قشم برمی‌گردند. در چند سال گذشته هیچ امکانات اقامتی در هنگام وجود نداشت و برخی از مردم محلی پذیرای مسافران بودند.

جزیره هنگام

عکس از: سایت Tripadvisor

در حال حاضر چند اقامتگاه بومگردی از جمله اقامتگاه گاروم زنگی و دلفین در جزیره تأسیس شده است و از گردشگران پذیرایی می‌کند. اقامتگاه‌های هنگام هم فضایی سنتی دارند و به سبک معماری جزیره طراحی شده‌اند.

روش سومی هم برای اقامت شبانه در جزیره هنگام وجود دارد؛ بسیاری از گردشگران تنها به عشق کمپ در جزیره هنگام و دراز کشیدن در ساحل و تماشای آسمان پرستاره و گوش کردن به موسیقی امواج به هنگام سفر می‌کنند. از آنجایی که کمپ در جزیره هنگام یکی از محبوب‌ترین روش‌های اقامت شبانه است، در قسمت بعدی به صورت کامل درباره آن توضیح خواهیم داد.

امکانات رفاهی جزیره هنگام

عکس از: مهرنیوز

کمپ در جزیره هنگام

برخی از جاهای دیدنی جزیره هنگام مثل ساحل درخشان یا ساحل نقره‌ای یا آسمان جزیره، شبانه هستند. زیبایی این مکان‌ها در شب چند برابر بیشتر از جلوه‌ روزانه آن‌هاست. به همین دلیل گردشگران در سفر به جزیره هنگام، برای شب‌مانی هم برنامه‌ریزی می‌کنند و کمپ می‌زنند. اگر شما هم قصد کمپ در جزیره هنگام را دارید، به نکاتی که در ادامه بیان می‌کنیم، توجه داشته باشید:

تفریحات جزیره هنگام

عکس از: مهرنیوز

  • حتما به صورت گروهی کمپ بزنید. بهتر است چند نفر از اعضای گروه تجربه شب‌مانی در طبیعت را داشته باشند.
  • ساحل مناسب برای کمپ زدن را انتخاب کنید.
  • بهتر است با کلانتری هنگام هماهنگ شوید و به آن‌ها اعلام کنید که قصد کمپینگ دارید. در این صورت مأمورین در گشت‌های شبانه به اردوگاه شما سر می‌زنند و امنیت شما را تضمین می‌کنند. البته این به معنای ایجاد مزاحمت برای تفریحات گروهی شما نیست.
  • تجهیزات مورد نیاز خود را پیش از ورود به جزیره هنگام تهیه کنید. به یاد داشته باشید که مقصد سفر شما جزیره‌ای است که امکانات زیادی ندارد.
  • حتما اخبار آب و هوا را چک کنید. زمانی که دریا طوفانی است یا باد می‌وزد، برای کمپینگ مناسب نیست.

تجهیزات مورد نیاز برای کمپینگ سفر به جزیره هنگام عبارتند از:

  • کفش و لباس مناسب (با جنس مرغوب و به تعداد کافی).
  • چادر.
  • کیسه خواب.
  • غذاهای کنسرو شده و تنقلات.
  • داروهای ضروری و تجهیزات کمک‌های اولیه.
  • لوازم بهداشتی.
  • لوازم الکترونیکی و شارژهای همراه.
  • آب.

البته افراد مختلف برای کمپینگ به تجهیزات گوناگونی نیاز دارند؛ به عنوان مثال اگر دوست دارید شام ماهی کبابی دستپخت خودتان را بخورید، باید منقل و تجهیزات آتش را هم به همراه ببرید.

تجهیزات و وسایل موردنیاز برای کمپینگ

عکس از: سایت ایرنا

بهترین زمان سفر به جزیره هنگام

بهترین زمان سفر به جزیره هنگام هم مانند سایر نقاط جنوبی کشور در فصل‌های پاییز، زمستان و بهار است. در این فصل‌ها هوا خنکای مطلوبی دارد؛ البته در روزهای نزدیک به تعطیلی مانند تعطیلات نوروز، حجم مسافران جزایر بیشتر می‌شود. بنابراین اگر دوست دارید زمانی به جزیره هنگام بروید که خلوت است و ازدحام زیادی وجود ندارد، در دی ماه (فصل امتحانات مدارس و دانشگاه‌ها) یا روزهای وسط هفته به این جزیره سفر کنید.

بهترین زمان سفر

عکس از: سایت Irantourismcenter

اگر می‌خواهید حتما دلفین‌ها را ببینید، باید برنامه سفر به هنگام را در ماه‌های آبان و آذر بچینید. دلفین‌ها در این دو ماه به نزدیکی هنگام می‌آیند و با گردشگران هم‌بازی می‌شوند. همچنین باید چک کنید که دریا در زمان سفر شما مواج نباشد، زیرا دلفین‌ها میانه خوبی با دریای طوفانی ندارند و اگر دریا آرام نباشد، به سطح آب نمی‌آیند.

سوغاتی جزیره هنگام

سوغاتی‌های جزیره هنگام شامل انواع محصولات دریایی مانند ماهی‌های تازه، میگو و صدف‌های مختلف است. این محصولات تازه و با کیفیت بالا از بنادر و مراکز تولید محلی در جزیره تأمین می‌شوند. علاوه بر این، محصولاتی مانند حصیربافی، سفالگری و فرش‌های دستبافت نیز از سوغاتی‌های این جزیره محسوب می‌شوند. این محصولات همچنین از توانمندی‌های هنرمندان و صنایع دستی محلی نشأت گرفته‌اند.

برای خرید سوغاتی‌های جزیره هنگام، بهترین مکان‌ها بنادر و بازارهای محلی در جزیره هستند. بازارهای محلی اغلب در نقاط مختلف جزیره قرار دارند و محصولات محلی را به گردشگران عرضه می‌کنند. همچنین، برخی از فروشگاه‌ها و فروشگاه‌های آنلاین نیز این سوغات را به فروش می‌رسانند.

جزیره هنگام

عکس از: سایت Google maps

معروف‌ترین سوغاتی جزیره هنگام به عنوان یک گروه از صدف‌های زینتی شناخته می‌شود که به عنوان “جواهرات دریایی” شناخته می‌شوند. این صدف‌ها با طرح‌ها و رنگ‌های زیبا، به عنوان یک یادگار خاص و منحصر به فرد از سفر به جزیره هنگام شناخته می‌شوند.

با توجه به همه این ویژگی‌ها، سفر به جزیره هنگام برای گردشگران تجربه‌ای فراموش نشدنی خواهد بود.

هنگام جزیره کوچکی است که بیشتر از وسعتش دیدنی دارد

یکی از جذابیت‌های ایران این است که حتی کوچک‌ترین شهرها، روستاها و جزیره‌های آن هم پر از جاذبه گردشگری است. هنگام کوچکی که در کم‌تر از یک نصفه روز می‌توان آن را زیر پا گذاشت، پر از ساحل و جاهای دیدنی و تفریحی است. این جزیره دوست داشتنی مرا به یاد ضرب‌المثل «فلفل نبین چه ریزه، بشکن ببین چه تیزه» می‌اندازد! احتمالا شما هم بعد از سفر به جزیره هنگام به همین نتیجه خواهید رسید.

جزیره هنگام

عکس از: سایت مهرنیوز

هنگام شبیه به گنج مدفونی است که خیلی از مردم ایران هنوز آن را نمی‌شناسند! ما در سفرنامه علی بابا ترنج قالی قشم را با سفری مجازی زیر پا گذاشتیم و داستان‌های این جزیره را تعریف کردیم، اما همه ما خوب می‌دانیم که شنیدن هیچوقت مانند دیدن نیست. پس بهتر است چند روز از پاییز یا زمستان خود را برای بازدید از هنگام زیبا اختصاص دهید و با سفر به جزیره هنگام،‌ ترنج قشم و نقش و نگارهای آن را از نزدیک ببینید.

اشتراک گذاری

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

2 دیدگاه

  1. مونا پیشه وری می‌گوید

    درود و دم پرسنل کلوپ نگین ساحل قشم در پارک زیتون گرم که با روی خوش و مهارتشون لحظه های خارق العاده ای را زیر آب برامون ساختن.

  2. رها می‌گوید

    سلام
    ما با ماشین شخصی میخوایم بریم قشم و چادر بزنیم . چه مشکلاتی ممکنه باشه؟ منظورم نیش حشرات و اینا.هستش؟ و اینکه ماشین رو باید بزاریم قشم و بریم هنگام؟ کجا بزاریمش که ندزدنش و آسیب نبینه؟ ممنون از راهنمایی