آخرین رنگ‌ بندی کرونایی شهرهای کشور

گزارش دقیق رنگ بندی شهرهای کرونایی – اسفند ۱۴۰۰

کدام شهرها هنوز در حالت پرخطر مانده‌اند و رنگ شهرهای کرونایی امروز چیست؟

با نزدیک شدن به پایان سال ۱۴۰۰ و همزمان با شروع برنامه‌ریزی‌های تعطیلات عید نوروز، بار دیگر آمار کرونا شکلی صعودی به خود گرفت. با وجود واکسیناسیون دوز سوم و پیش‌بینی‌های صورت گرفته برای کنترل هرچه بهتر سویه‌ امیکرون،کادر پزشکی با افزایش تعداد مراجعین سرپایی به مراکز درمانی سراسر کشور مواجه شده‌اند.

طبق آمار منتشر شده از سوی وزارت بهداشت، تعداد مبتلایان از ابتدای بهمن ماه تا پایان هفته چهارم رشدی ۵ برابر داشته که همین موضوع باعث شده تعداد شهرهای قرمز کشور از تعداد ۲۴۷ شهر در سراسر کشور به تعداد ۳۳۷ شهر برسد.

به گزارش خبرگزاری علی بابا به نقل از خبرگزاری مهر، ویزیر بهداشت، عصر دیروز در نشست خبری خود با خبرنگاران از احتمال شکل‌گیری پیک جدید کرونایی در کشور خبر داد. او گفت هنوز به پیک اول یا اوج بستری در سویه جدید امیکرون نرسیده‌ایم. بنابراین انتظار می‌رود در ادامه هفته اول اسفندماه شاهد اوج تعداد مبتلایان به کووید-۱۹ در سراسر کشور باشیم.

شهرهای قرمز کرونایی کدام هستند؟

به گزارش خبرگزاری علی بابا به نقل از خبرگزاری‌های ایسنا، ایرنا، مهر و برنا، شهرستان‌هایی که در وضعیت قرمز قرار گرفتند، به ترتیب حروف الفبا و تفکیک استان‌، شهرستان‌های زیر هستند:

آخرین رنگ‌ بندی کرونایی شهرهای کشور

وضعیت کرونا در استان آذربایجان شرقی

به گزارش شنبه ایرنا، بر اساس این اطلاعیه، طبق تصمیم چهل‌ و هشتمین جلسه‌ ستاد استانی مقابله با ویروس کرونا جزئیات نحوه‌ فعالیت مدارس استان در هفته آتی، به‌ شرح زیر است:

مدیران و عوامل اجرایی برای پشتیبانی آموزش‌ها در همه‌ رنگ بندی های کرونایی با رعایت دقیق نکات بهداشتی در مدرسه حضور خواهند داشت.

در وضعیت قرمز، فعالیت‌های آموزشی و پرورشی کلیه‌ مدارس، آموزشگاه‌ها و… در مدارس شهری به‌صورت غیرحضوری پیگیری خواهد شد و مدارس روستایی هم طبق دستورالعمل‌هایی که پیش‌تر ابلاغ شده بود، آموزش‌ها را حضوری با رعایت دقیق نکات بهداشتی پیگیری می‌کنند.

در وضعیت نارنجی، زرد و آبی فعالیت‌های آموزشی و پرورشی همه مدارس شهری و روستایی در همه دوره‌های تحصیلی با توجه به واکسیناسیون بالای ۸۵درصد دانش‌آموزان با رعایت دقیق نکات بهداشتی، فاصله‌گذاری اجتماعی و گروه‌بندی کلاسی به‌صورت حضوری پیگیری خواهد شد. تصمیمات موردی برای مدارس با شرایط خاص شیوع یا عدم‌شیوع این بیماری، با هماهنگی مسئولین ذی‌ربط منطقه به ستادهای شهرستانی محول می‌شود.

دکتر نقی‌پور، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی تبریز

گفتنی است فعالیت کانون‌های فرهنگی، تربیتی و مراکز مشاوره و اختلالات یادگیری با توجه به مراجعه کم، کلاس‌های کارگاهی (دروس عملی) رشته‌های هنرستانی با رعایت حداکثر ۱۵نفر در یک کلاس، در همه وضعیت‌های کرونایی و همه مناطق استان به‌صورت حضوری خواهد بود.

همچنین مدیران مدارس باید فعالیت‌های آموزشی و پرورشی مدارس خود را بدون جابه‌جایی در شیفت مربوطه پیگیری کنند.

آموزش‌وپرورش آذربایجان شرقی ۷۵۰ هزار دانش‌آموز و بیش از ۴۰ هزار نفر کادر آموزشی دارد.

وضعیت کرونا در استان آذربایجان غربی

طبق اخبار منتشرشده از استان آذربایجان غربی، تعداد فوتی‌های کرونا در این استان طی چند روز ابتدایی این هفته به ۱۰نفر رسیده که این مقدار بیشترین تعداد فوتی بر اثر کرونا در طی یک شبانه‌روز از ابتدای آذر تا ابتدای ماه اسفند برای این استان به شمار می‌رود.

کرونا در کشور

باتوجه به بحرانی‌شدن وضعیت استان آذربایجان غربی، رییس کارگروه اطلاع‌رسانی ستاد دانشگاهی مقابله با کرونا در آذربایجان غربی هم از افزایش تعداد فوتی مبتلایان و بستری‌شدگان خبر داد. علی افشانی در این خصوص گفت: ماه دی و بهمن شاهد کاهش تعداد فوتی‌های استان بودیم که متاسفانه با رعایت‌نشدن پروتکل‌ها از سمت مردم و درنتیجه‌ آن افزایش تعداد مبتلایان، موارد فوت بر اثر کرونا هم افزایش پیدا کرد.

وضعیت کرونا در استان اردبیل

روند افزایشی فوتی‌های کرونایی در استان اردییل در روزهای اخیر تداوم داشته و مجموع جانباختگان بیماری کووید-۱۹ در این استان تاکنون به ۲ هزار و ۶۶۷نفر رسیده است.

به گفته دکتر علی محمدیان رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل، در شبانه‌روز گذشته، ۴ بیمار کووید-۱۹ بستری در مراکز درمانی استان جان باخنه و با بستری ۵۴ بیمار کووید-۱۹ و ترخیص ۷۴نفر از بیمارستان مجموع بستری‌های کرونا در استان به ۲۹۲نفر کاهش یافت.

هم‌اکنون شهرستان مشگین‌شهر، اردبیل و پارس‌آباد در وضعیت قرمز، شهرستان‌های نیر، سرعین، اصلاندوز و خلخال در وضعیت نارنجی و گرمی، بیله‌سوار، نمین و کوثر هم در وضعیت زرد شیوع کرونا قرار دارند.

واکسن های کرونایی و رنگ بندی کرونا

دکتر محمدیان‌ با هشدار نسبت به اوج‌گیری شیوع بیماری کووید-۱۹ در استان اردبیل طی روزهای آینده گفت: آمار مراجعان به مراکز درمانی نشان‌دهنده شدت شیوع کرونا در سطح استان است.

در همین حال، استاندار اردبیل گفت: با توجه به سیر صعودی ابتلا به سویه امیکرون در این استان و افزایش تعداد شهرستان‌های با رنگ قرمز، شهوندان از برگزاری هر مراسم و دورهمی جدا خودداری کنند.

سید حامد عاملی افزود: با اینکه به‌شدت نگران آموزش حضوری دانش‌آموزان هستیم و به بازگشایی مدارس تمایل داریم؛ ولی با توجه به محدودیت‌های موجود بیمارستان‌های استان در بحث بستری و درمان کودکان مبتلا به کرونا، هرگونه بی‌توجهی به موارد پیشگیرانه، آسیب به کودکان را در مقابل کرونا افزایش خواهد داد.

وضعیت کرونا در استان البرز

سخنگوی ستاد مقابله با کرونا استان البرز با هشدار نسبت به رعایت پروتکل‌های بهداشتی اعلام کرد: میزان مراجعه بیماران سرپایی کووید-۱۹ در این استان، روند افزایشی را نشان می‌دهد.

دکتر «مهرداد بابایی» با بیان این که اکنون شمار شهرستان‌های قرمز کرونایی البرز از ۲ شهرستان به ۵ شهرستان رسیده است، افزود: تا پیش از این شهرستان‌های نظرآباد و کرج قرمز بودند که سه شهرستان ساوجبلاغ، چهارباغ و اشتهارد به آن‌ها اضافه شدند و ۲ شهرستان فردیس و طالقان هم به وضعیت نارنجی تغییر حالت دادند.

وی با اشاره به افزایش شمار بستری‌ها و فوتی‌های کووید-۱۹ در استان، اضافه کرد: تاکنون برای بیش از ۴میلیون و ۶۰۰هزار نفر در این استان واکسن کرونا تزریق شده که ۳۱درصد جامعه هدف دوز سوم را تزریق کرده‌اند.

وضعیت کرونا در استان بوشهر

به گفته سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، ابتلای کودکان به کرونا در پیک ششم بیشتر شده است؛ به نحوی که در زمان حاضر ۲۲درصد بستری‌های مبتلا به اُمیکرون در بیمارستان‌های این استان مربوط به کودکان است.

واکسن های کرونایی و رنگ بندی کرونا

دکتر قاسم برجویی اضافه کرد: سویه امیکرون تمایل دارد قسمت فوقانی مجاری تنفسی را درگیر کند. این بیماری با علائمی مانند سرماخوردگی، سینوزیت و عفونت گوش در کودکان خیلی بیشتر اتفاق میفتد. با توجه به اینکه کودکان زیر ۱۲ سال واکسینه نشدند، این موج همه‌گیری بین این گروه سنی اتفاق افتاد و تعداد ابتلای کودکان از نظر آماری قابل‌توجه است.

وضعیت استان تهران

گزارش‌های وزارت بهداشت از وضعیت بحرانی شیوع کرونا در تهران حکایت می‌کند. براساس این گزارش که روز گذشته منتشر شده، تهران در هفته اخیر با افزایش موارد بستری و ازسوی دیگر مرگ‌های سه رقمی کرونا روبه‌رو شده است. به عبارتی تعداد موارد سرپایی مثبت شناسایی شده در استان تهران در هفته چهارم بهمن ماه، با ۲۸۲۴نفر بستری نسبت به هفته قبل از آن با ۲۱۷۵نفر افزایش چشم‌گیری داشته است. در همین حال طی هفته گذشته ۱۰۶مرگ کرونایی در تهران ثبت شده؛ این درحالی است که هفته پیش ۴۱نفر در پایتخت بر اثر ابتلا به کرونا جان باخته بودند.

به این ترتیب به نظر می‌رسد گردش همزمان دو جهش کرونا (دلتا و اُمیکرون) پایتخت را با وضعیت عجیبی از نظر شیوع ویروس روبه‌رو کرده است. علاوه‌بر تهران در هفته اخیر، روند بستری و فوت ناشی از این بیماری در عمده استان‌ها، افزایش قابل‌توجهی داشته است.

در همین حال روزهای گذشته بهرام عین‌اللهی، وزیر بهداشت نیز با بیان اینکه در سویه اُمیکرون هنوز به پیک بستری‌های سرپایی نرسیده‌ایم، تاکید کرد به زودی این پیک فرا می‌رسد. به گزارش ایسنا او گفت: هر موج جدید کرونا سه پیک ایجاد می‌کند. نخستین پیک مربوط به مراجعات سرپایی، دومین پیک مربوط به بستری‌ها و سومین پیک مربوط به فوتی‌هاست.

وزیر بهداشت همچنین از مردم خواست واکسیناسیون خود را تکمیل کنند. در این میان بعضی تحلیل‌ها حاکی از آن است که تا پایان ماه جاری (اسفند ماه) وارد سرازیری موج ششم کرونا می‌شویم.

مسعود یونسیان، دبیر کمیته اپیدمیولوژی و پژوهش کمیته علمی کشوری مقابله با کووید-۱۹ نیز در گفت‌وگو با ایسنا گفت: انتظار داریم طی هفته‌های پایانی سال وارد سرازیری موج شویم، اما نمی‌توان گفت که ۱۰۰درصد این اتفاق می‌افتد یا خیر.

لزوم ارائه تست منفی کرونا برای کارکنان

به دنبال این جلسه، عباس شیراوژن، سخنگوی ستاد ملی کرونا، از تمدید یک هفته‌ای محدودیت‌های کرونایی و تعطیلی مهدهای کودک و تمدید دورکاری مادران شاغل دارای فرزند زیر ۶ سال به مدت یک هفته دیگر در شهرهای قرمز خبر داد. براساس این مصوبات، کارکنان ادارات باید واکسیناسیون را انجام داده یا هر ۱۵ روز یک‌بار تست منفی PCR ارائه دهند.

افزایش مرخصی کرونایی به ۷روز

همچنین محسن منصوری، استاندار تهران در جلسه ستاد مقابله با کرونای استان تهران بر لزوم ممانعت از ورود افرادی که شیوه‌نامه‌های بهداشتی را رعایت نمی‌کنند، به حوزه مترو و اتوبوس تاکید کرد. به گزارش ایسنا او اضافه کرد: در استان تهران موضوع مرخصی برای افراد مبتلا به اُمیکرون هفت روز در نظر گرفته خواهد شد.

این هفت روز مربوط به ابتدا تا انتهای دوره بیماری آنهاست که در جلسه دیروز تصویب شد. پیش از این میزان مرخصی کرونا ۵روز تعیین شده بود. علیرضا زالی، فرمانده ستاد مقابله با کرونای استان تهران نیز روز گذشته در جلسه ستاد مقابله با کرونا گفت: مطالعات اخیر نشان داده که ۵ روز قرنطینه برای اُمیکرون کافی نیست.

وضعیت کرونا در استان چهارمحال و بختیاری

علی احمدی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، درباره آمار ابتلای کرونا در استان، در ۲۴ ساعت منتهی به صبح یکشنبه ۱ اسفندماه، اظهار کرد: طی ۲۴ ساعت گذشته ۴۴۲ بیمار با علائم بالینی مشکوک به بیماری کرونا به مراکز بهداشتی و درمانی سرپایی و بیمارستانی استان مراجعه داشتند.

او با بیان اینکه از این تعداد ۵۴ بیمار با علائم مشکوک به این بیماری در مراکز درمانی بستری شده‌اند، گفت: طی ۲۴ ساعت گذشته نتیجه تست ۲۴۰نفر مثبت قطعی شد که ۲۱۰نفر از مراجعه‌کنندگان در بخش سرپایی و ۳۰نفر از بستری شدگان مشکوک به کووید-۱۹ در مراکز بیمارستانی استان، بودند.

احمدی تصریح کرد: اکنون ۲۴۱ بیمار مثبت قطعی و مشکوک به بیماری کرونا در مراکز درمانی استان تحت مراقبت و درمان هستند که از این تعداد ۱۹۴نفر مثبت قطعی و مابقی در انتظار پاسخ نتایج آزمایشات برای رد یا تأیید بیماری هستند.

رئیس مرکز بهداشت استان، گفت: متأسفانه طی ۲۴ ساعت گذشته ۳ مورد جدید فوتی ناشی از ابتلا به بیماری کووید-۱۹ در استان گزارش شد و مجموع فوتی‌های ناشی از ابتلا به این بیماری در چهارمحال و بختیاری به ۱۷۷۸نفر رسید.

سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، اظهار کرد: اکنون ۱۹ بیمار با شرایط بحرانی و حال عمومی نسبتا بد در بخش‌های مراقبت ویژه مراکز درمانی استان تحت مراقبت و درمان هستند.

او گفت: اکنون به لحاظ شیوع بیماری کرونا شهرستان‌های شهرکرد، سامان، بن، بروجن، فارسان، اردل، کیار، لردگان و کوهرنگ در وضعیت قرمز و شهرستان خانمیرزا در وضعیت نارنجی هستند.

به گزارش ایرنا از روابط عمومی اداره کل آموزش‌وپرورش چهارمحال و بختیاری، براساس مصوبه ستاد استانی کرونا در مناطق قرمز به لحاظ رنگ بندی کرونایی، آموزش حضوری دانش‌آموزان در تمام مقاطع تحصیلی با حضور حداکثر ۲۰درصد دانش‌آموزان مدرسه، به صورت اختیاری و با رعایت کلیه دستورالعمل‌ها و موازین بهداشتی صورت می‌گیرد.

همچنین در سایر مناطق به لحاظ رنگ بندی کرونایی، فرآیند آموزش براساس دستورالعمل‌های بهداشتی، با رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی، گروه‌بندی و رعایت کلیه موازین و دستورالعمل‌های بهداشتی به‌صورت حضوری انجام می‌شود.

در این اطلاعیه خاطرنشان شده است: در مدارس عشایری، مدارس روستایی زیر ۵۰نفر و مدارس روستایی فاقد امکانات آموزش غیرحضوری، آموزش دانش‌آموزان در کلیه مقاطع و پایه‌های تحصیلی با رعایت دستورالعمل‌ها و موازین بهداشتی به‌صورت حضوری برگزار می‌شود.

در پایان این اطلاعیه آمده است: رعایت مفاد این دستورالعمل و اصل اختیاری‌بودن حضور حداکثر ۲۰‌درصدی دانش‌آموزان در مدارس توسط مدیران مدارس مورد تاکید است و در بازرسی‌ها مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.

وضعیت کرونا در استان خراسان جنوبی: تا هفته آینده موج ششم کرونا در استان فروکش خواهد کرد

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، سید محمد موسوی میرزائی عصر امروز در شورای اداری خراسان جنوبی اظهار داشت: خراسان جنوبی درگیر موج ششم کروناست و از هفته گذشته این پیک در حال کاهش است؛ اما همچنان بیماران بستری و فوتی در افزایش است.

وی گفت: شهرستان‌های بیرجند، بشرویه، درمیان، زیرکوه، سرایان، سربیشه، فردوس، قائنات، طبس و نهبندان در لیست شهرهای قرمز و بسیار پرخطرهستند، شهرستان خوسف در وضعیت نارنجی و هیچ شهرستانی در استان در رنگ بندی کرونایی زرد و آبی قرار ندارد.

سخنگوی کرونا

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی بیرجند بیان کرد: همچنان تاکید و توصیه بر این است که هم استانی‌های عزیز در اسرع وقت نسبت به تکمیل واکسیناسیون خود و فرزندانشان و تشدید رعایت پروتکل های بهداشتی اقدام کنند.

موسوی میرزایی افزود: در دانشگاه ساختار به نحوی بوده که پیچیدگی‌های خاصی داشت و ما در دانشگاه‌ها نیروها را بر اساس بهترین‌ها گذاشتیم؛ مجموعه دانشگاه علوم پزشکی مکلف است بیشترین رضایتمندی با بهترین کیفیت داشته باشد.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی بیرجند گفت: از قبل آمادگی لازم برای این پیک داشتیم و نگرانی در مورد این پیک نیست. تا ۱۰ روز آینده خراسان جنوبی از موج ششم کرونا عبور خواهد کرد.

او تصریح کرد: پروژه‌های بیمارستانی و خوابگاهی در شهرستان‌های مختلف تکمیل شده و یکی از کارهای خوب در دانشگاه این بوده که تمام تجهیزات و وسایل مانده در انبارها را برگرداندیم که بازسازی شود.

سید محمد موسوی میرزائی خاطرنشان کرد: همکاران هفته‌ای سه تا چهار مطب در استان کنترل می شود و از مطب‌هایی که مردم رضایت کمتری دارند بازدید می‌شود و برخی فضاها در دانشگاه از برخی گرفته شده است.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی وخدمات بهداشتی و درمانی بیرجند ادامه داد: حدود ۳۰ میلیارد تومان از تجهیزات بازسازی و وارد چرخه بهداشت استان می‌شود.

وضعیت کرونا در استان خراسان رضوی

دکتر محمد پهلوان روز شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا افزود: حالا شهرهای بردسکن، بجستان، باخرز، بینالود، تایباد، تربت جام، تربت‌حیدریه، چناران، خلیل‌آباد، خواف، خوشاب، درگز، داورزن، رشتخوار، سبزوار، سرخس، فریمان، قوچان، کاشمر، کلات، کوهسرخ، گناباد، مشهد، مه‌ولات و نیشابور در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارند.

او خاطرنشان کرد: بقیه شهرستان‌های خراسان رضوی از جمله جغتای، جوین، زاوه، فیروزه و صالح‌آباد در وضعیت نارنجی و زرد کرونایی هستند.

او همچنین با اشاره به روند افزایشی بیماران کرونایی در خراسان رضوی گفت: هم اکنون حدود هزار و ۸۰ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های خراسان رضوی بستری هستند که ۲۲۰نفر از آنان در بخش مراقبت‌های ویژه تحت درمان و مراقبت قرار دارند. در یک روزهای گذشته ۲۵۷ بیمار جدید مبتلا یا مشکوک به کرونا در مراکز درمانی خراسان رضوی بستری شده‌اند که از این تعداد ۲۰۴نفر مربوط به حوزه مسئولیت دانشگاه علوم پزشکی مشهد است. این دانشگاه علاوه‌بر مشهد ۱۵ شهرستان دیگر استان را زیر پوشش دارد.

در حال حاضر ۲۴۷ شهرستان کشور در وضعیت قرمز، ۱۱۲ شهرستان در وضعیت نارنجی و ۸۹ شهرستان در وضعیت زرد قرار دارند و وضعیت هیچ شهری آبی نیست.

بر اساس اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ۲۴ساعت گذشته، ۱۸۷ بیمار بر اثر کووید-۱۹ جان خود را از دست داده و مجموع جان‌باختگان این بیماری در کشور به ۱۳۴ هزار و ۶۰۷نفر رسید.

بر اساس اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این مدت ۱۹ هزار و ۳۱۷ بیمار جدید مبتلا به کووید-۱۹ در کشور شناسایی شد که ۲ هزار و ۵۶۶نفر از آنها بستری شدند. به این ترتیب مجموع بیماران کووید-۱۹ در کشور نیز به ۶ میلیون و ۹۱۳ هزار و ۴۲۷نفر رسید.

ایوب توکلیان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در مشهد مقدس اظهارداشت: وضعیت میزان مراجعi به مراکز منتخب کرونا و بخش‌های کرونایی بیمارستان‌ها متأسفانه روند افزایشی و همزمان با رشد موارد مثبت کووید در موج ششم بحران کرونا، افزایش میزان اشغال تخت‌های کرونایی را در بخش‌های اورژانس، داخلی، عفونی و ICU کرونا شاهد بوده‌ایم.

جانشین معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه یکی از اولین اقدامات صورت گرفته در موج ششم بحران کرونا در حوزه درمان بیماران کرونایی جداسازی مادران باردار و بیماران خاص و صعب‌العلاج مبتلا به کووید از سایر بیماران کرونایی بودT تصریح کرد: در موج ششم بحران کرونا همانند ۵ موج قبلی اقدام به جداسازی بیماران سرطانی، دیالیزی، تالاسمی، پیوندی و دیگر گروه‌های بیماران خاص و صعب‌العلاج به‌ همراه مادران باردار کرونایی از سایر افراد مبتلا به کووید-۱۹ بود و خدمات درمانی موردنیاز آن‌ها در مکانی مجزا از سایر بیماران کرونایی ارائه می‌شود.

جانشین معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در ایام موج ششم بحران کرونا خدمات‌رسانی به بیماران غیرکرونایی بی‌وقفه در حال انجام است، خاطرنشان کرد: درگیری در موج ششم بحران کرونا ما را از بیماران غیرکرونایی غافل نکرده و این گروه مانند بیماران کرونایی و در مکانی کاملا مجزا از آن‌ها از دریافت خدمات موردنیاز بهره‌مند هستند.

وضعیت کرونا در استان خراسان شمالی: شیب تند شمار مبتلایان

خراسان شمالی که بعد از گذشت حدود هشت ماه در ابتدای بهمن آمار بستری های کرونایی ۲ رقمی شده بود و با داشتن هشت چراغ زرد و آبی، روزهای آرامی را پشت سر می‌گذاشت، در روزهای اخیر به دلیل آنچه که واکسن‌گریزی و یا دست‌کم‌گرفتن سویه امیکرون خوانده می‌شود، نقشه کرونایی‌اش یکدست قرمزپوش شد.

به تعبیری با غالب شدن تصور اشتباه امیکرون همان سرماخوردگی ساده است که گاهی اوقات با کمی استراحت، خوردن دمنوش و مسکن خوب می‌شود، موجب افزایش روزانه آمار بیماران و مرگ‌ومیر کرونایی شده است.کرونا در خراسان شمالی

بررسی خبرنگاران ایرنا از سطح مراکز درمانی شهرهای استان خراسان شمالی هم حاکی از آن است که با وجود قرارگیری استان در وضعیت قرمز همچنان بعضی از شهروندان امیکرون را سرماخوردگی ساده می‌دانند و با تعلل به مراکز درمانی مراجعه می‌کنند؛ این در حالی است که کودکان طعمه‌های کوچک امیکرون هستند و این استان تنها هشت تخت در بخش مراقبت‌های ویژه برای کودکان دارد.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با بیان اینکه در سویه جدید، کودکان نسبت به سویه دلتا بیشتر درگیر این بیماری می‌شوند، می‌گوید: اکنون حدود ۲۴ کودک با علائم مشکوک کرونایی شناسایی و بستری شده‌اند که منتظر جواب‌های قطعی آزمایش خود هستند.

دکتر سیدجواد پورنقی می‌گوید: در‌حال‌حاضر چهار بیمار قطعی کرونایی کودک هم در مراکز درمانی استان بستری هستند.

او ادامه می‌دهد: این آمار جدا از آماری است که همه روزه خانواده‌ها برای انجام تست‌های سریع به مراکز منتخب نمونه‌گیری کرونا مراجعه می‌کنند.

وضعیت کرونا در استان خوزستان: بازگشت به وضعیت پرخطر

به گزارش ایرنا محمدحسین سرمست جمعه شب در این خصوص به خبرنگاران اعلام کرد: با توجه به جدیدترین رنگ بندی کرونایی در خوزستان، شهرستان‌های اهواز، امیدیه، اندیمشک، آبادان، ایذه، باغملک، بندرماهشهر، بهبهان، خرمشهر، دزفول، رامهرمز، رامشیر، شوشتر و کارون در وضعیت قرمز قرار گرفتند.

او افزود: همچنین شهرستان‌های آغاجاری، شوش، شادگان، لالی و هفتکل در وضعیت نارنجی و شهرهای اندیکا، باوی، حمیدیه، دشت آزادگان، گتوند، مسجدسلیمان، هندیجان و هویزه در حالت زرد قرار دارند.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت: با توجه به قدرت سرایت بالای سویه اُمیکرون از مردم تقاضا داریم تا حد امکان از سفرهای غیرضرور و تجمعات خانوادگی پرهیز کنند.

در حال حاضر ۸۴.۹درصد جمعیت هدف خوزستان یک دُز، ۷۲ درصد ۲ دُز و ۲۸ درصد سه دُز واکسن را تزریق کرده‌اند.

وضعیت کرونا در استان زنجان

طبق آخرین آمار اعلام شده ۶ شهرستان استان زنجان به لحاظ شرایط کرونایی رنگ قرمز و ۲ شهرستان دیگر در وضعیت زرد قرار گرفته‌اند.

دکتر مشهود تقی‌لو سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان گفت: بر این اساس، در زمان حاضر رنگ کرونایی شهرستان‌های زنجان، ابهر، ماهنشان، خرمدره، خدابنده و طارم قرمز شهرستان سلطانیه و ایجرود در وضعیت زرد هستند.

کرونا در زنجان

این مسئول با بیان این که روز گذشته چهار مورد فوتی کرونایی در استان ثبت شد و در مجموع شمار فوتی‌ها به رقم یک‌هزارو ۸۵۶نفر رسید، اظهار داشت: هم اکنون ۲۷۸ بیمار مبتلا به کووید- ۱۹ در بیمارستان‌های زنجان بستری هستند که ۲۵ مورد مثبت روز گذشته را شامل می‌شود و این تعداد نیز نسبت به روزهای گذشته روند افزایشی به خود گرفته است.

دکتر مشهود تقی‌لو روز دوشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا افزود: هر موج کرونا سه پیک شامل مراجعات سرپایی، بستری و فوتی‌ها را به دنبال دارد.

او اظهار داشت: در زمان حاضر تعداد بیماران کرونایی بستری شده‌ در استان در حال افزایش بوده و از طرفی اغلب شهرهای استان در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارند که محدودیت‌های کرونایی در آن‌ها اعمال می‌شود.

تقی‌لو ادامه داد: طبق آخرین اظهارات سخنگوی ستاد ملی کرونا، تعطیلی مهدهای کودک‌، دورکاری مادران شاغل دارای فرزند زیر ۶ سال (با موافقت اداره)، تاکید مجدد بر تصمیم‌گیری ستاد کرونای استان‌ها در خصوص «حضوری یا غیرحضوری» بودن آموزش مدارس و دانشگاه‌های آن منطقه، بر اساس میزان شیوع بیماری در میان دانش‌آموزان و دانشجویان اعلام شده است.

وضعیت کرونا در استان سمنان

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شاهرود گفت: پاسخ آزمایش یک هزار و ۴۱۶نفر طی یک هفته گذشته در شهرستان‌های شاهرود و میامی مثبت شد و تعداد مراجعان سرپایی به مراکز درمانی شاهرود در این هفته نسبت به هفته قبل حدود ۴درصد افزایش داشت.

حسین شیبانی از فوت سه نفر طی هفته گذشته براثر ابتلا به اُمیکرون در زیر مجموعه دانشگاه علوم پزشکی شاهرود خبر داد و اظهار داشت: تصور غلط بستری کمتر مبتلایان به اُمیکرون بین مردم رواج یافته است؛ اما روند بستری‌شدگان هم اکنون رو به افزایش است و افراد آسیب‌پذیری که دارای بیماری زمینه‌ای هستند، در معرض خطر مرگ قرار دارند.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شاهرود با بیان اینکه تعداد کودکان مبتلا به سویه امیکرون در حال افزایش است، ادامه داد: هم اکنون ۶۸ بیمار کووید۱۹ در بیمارستان‌های شاهرود بستری هستند که از این تعداد ۱۷نفر در بخش مراقبت‌های ویژه تحت مراقبت و درمان قرار دارند.

وضعیت کرونا در استان سیستان و بلوچستان

با ابتلای ۳۸۳نفر دیگر به کرونا طی ۲۴ساعت گذشته در سیستان و بلوچستان شمار مبتلایان این ویروس در استان تاکنون به ۱۵۹ هزار و ۴۴۵نفر رسیده است.

این خبر را رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان اعلام کرد و افزود: در شبانه‌روز گذشته با فوت یک نفر دیگر شمار درگذشتگان ناشی از کرونا در سیستان و بلوچستان تاکنون به ۲ هزار و ۷۰۰نفر رسید.

دکتر سید محمد هاشمی‌شهری با بیان اینکه هم‌اینک ۲۴۱ بیمار حاد تنفسی و ۱۳۲فرد مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های استان تحت درمان قرار دارند، از شهروندان درخواست کرد هنگام خروج از منزل با استفاده از ماسک ورعایت پروتکل‌های بهداشتی از ابتلا و گسترش این بیماری جلوگیری کنند.

او با اشاره به شیوع سویه جدید کرونا گفت: برخلاف تصور عمومی سویه امیکرون تهدیدی جدی برای سلامت عمومی است. هر چند طبق اطلاعات موجود قدرت بیماریی زایی این سویه کمتر است؛ اما قدرت سرایت بالای آن به اثبات رسیده و در صورت شیوع گسترده ویروس در جامعه بسیاری از افراد و در راس آنان سالمندان، مادران باردار، کودکان و بیماران خاص نیاز به بستری در بیمارستان‌ها پیدا می‌کنند و به صورت ناگهانی با حجم وسیعی از مراجعات به بیمارستان ها و مراکز درمانی مواجه خواهیم شد.

فارس

در حال حاضر شهرستان‌های شهرستان‌های شیراز، اقلید، آباده، استهبان، پاسارگاد، خنج، جهرم، خفر، خرم بید، رستم، زرقان، کوهچنار، زرین دشت، سپیدان، سروستان، فراشبند، لارستان، نی‌ریز، کازرون، فیروزآباد، فسا، ارسنجان، خرامه، داراب، سرچهان و ممسنی در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارند.

وضعیت کرونا در فارس

شهرستان‌های مرودشت، کوار، گراش، اوز، بیضا، لامرد و قیر و کارزین نارنجی و شهرستان‌های بوانات، بختگان و مهر زرد هستند.

وضعیت کرونا در استان فارس

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، بنا بر آخرین تغییرات اعلام شده از سوی وزارت بهداشت ۲۶ شهرستان‌‌ استان فارس در وضعیت پرخطر یا قرمز قرار گرفتند، ۷ شهرستان نیز در وضعیت نارنجی هستند و ۳ شهرستان نیز در وضعیت زرد قرار دارند.

بر این اساس شهرستان‌های مرودشت، بیضا، کوار، قیروکارزین، اوز، گراش و لامرد در وضعیت نارنجی و شهرستان‌های بوانات، نخبگان و مهر در وضعیت زرد قرار گرفته‌اند و مابقی در وضعیت قرمز یا پر خطر هستند.

این وضعیت به معنای شیوع گسترده امیکرون و کرونا در استان فارس است به گونه‌ای که سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز نسبت به همه‌گیری این سویه و تهدید سلامت خانواده‌ها هشدار دهد.

به گفته وحید حسینی بی‌توجهی به قرنطینه خانگی، امیکرون را از فرد به خانواده انتقال می‌دهد و اصل مهم در شرایط کنونی برای کنترل چرخه‌های انتقال بیماری در جامعه، پای‌بندی مبتلایان به موضوع قرنطینه خانگی است تا از ابتلای اطرافیان به بیماری پیشگیری شود.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به وضعیت رنگ‌بندی شهرستان‌های استان راهکار برون رفت از این بحران را مشارکت همگانی در رعایت بهداشت و اجرای شیوه‌نامه‌های پیشگیرانه دانست.

به گفته او کوچک‌ترین سهل‌انگاری و عادی‌پنداری برخی افراد می‌تواند سلامتی جامعه را به خطر بیندازد و رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی و ایمن‌سازی جامعه با تکمیل دُزهای واکسن کرونا از سوی مردم، مهم‌ترین عامل کنترل این بحران است‌.

براساس گفته‌های حسینی تاکنون ۹۲.۸۸ درصد از جمعیت گروه هدف نوبت اول، ۸۶.۵ درصد نوبت دوم و ۴۳ درصد نوبت سوم واکسن کرونا را دریافت کردند و ۱۱.۵ درصد از افراد پنج تا ۱۲ سال استان نیز تاکنون در برابر این بیماری واکسینه شده‌اند.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شیراز معتقد است که با توجه به سرعت بالا و سرایت‌پذیری همه‌گیری سویه جدید امیکرون، تزریق واکسن به ویژه دریافت دوز سوم باید در اولویت کارهای مردم قرار گیرد.

ساده‌انگاری مردم و کاهش رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی عامل اصلی است که عباس رضائیان‌زاده، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز در گفت‌وگو با تسنیم برای به وجود آمدن وضعیت کنونی مطرح کرده که این مسئله در کنار روند کند مراجعه برای واکسیناسیون احتمال رخداد موج امیکرون را بسیار زیاد می‌کند.

وضعیت کرونا در استان قزوین: اجتناب از تزریق واکسن، دلیل اصلی بستری

طبق آمار منتشرشده در جلسه ستاد کرونا قزوین، پوشش واکسیناسیون دوز اول در کل جمعیت بالای ۱۲ سال در قزوین بیش از ۹۵درصد بیان شد که از این بین ۳۵.۹۵درصد هرسه دوز واکسن را تزریق کرده اند که همین مسئله تا حدودی باعث شده تعداد افرادی که بستری می‌شوند، نسبت به سایر استان ها کمتر باشند.

دیده‌بان با اشاره به کاهش محسوس میزان مراجعه‌های افراد به پایگاه‌های تجمیعی واکسیناسیون اضافه کرد: همچنین آمار رسمی ابتلای کرونایی کاهش یافته و دلیل آن هم این دستورالعمل وزارت بهداشت و درمان است که فقط از اشخاص دارای علائم حاد تفنسی و مادران باردار تست ابتلا به کووید-۱۹ بگیریم.

فرمانداران قزوین و تاکستان برای کاهش ابتلا مداخلات نظارتی را افزایش دهند.

دبیر ستاد مقابله با بیماری کرونایی استان قزوین در بخش دیگری از سخنان خود به وضعیت کرونایی شهرستان‌های استان اشاره کرد و گفت: در حال حاضر کلیه شهرستان‌های استان به رنگ قرمز کرونایی درآمده‌اند که در این میان پرابتلاترین شهر کرونایی استان قزوین و کم‌ابتلاترین هم شهرستان آوج است. ضمن اینکه وضعیت کرونایی آبیک و تاکستان خطرناک است.

او ادامه داد: در شهرستان تاکستان هم شهر اسفرورین و بخش مرکزی این شهرستان بیشترین مبتلا را دارند که از فرمانداران قزوین و تاکستان می‌خواهیم نظارت‌های مداخله‌محور خود برای افزایش رعایت پروتکل‌های بهداشتی در نقاط یادشده را به حداکثر ممکن برسانند.

اردبیل و کرونا

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی استان قزوین هم در ادامه این جلسه از ۳.۵ برابر شدن روند بروز موارد مثبت بستری ناشی از کرونا در شهرستان البرز خبر داد و گفت: همچنین نرخ فوت کرونایی در این شهرستان طی هفته اخیر نسبت به هفته ماقبل ۴ برابر شده است و به همین خاطر باید شرایط محدودیت‌ها در این شهرستان تشدید شود.

جلال رحمانی اضافه کرد: همچنین در شهرستان بویین‌زهرا میزان بروز موارد بستری ۲.۴ برابر شده و میزان فوتی‌های نسبت به هفته دوم بهمن هم حدود ۸ برابر شده است. در ضمن در این شهرستان ۲ بخش مرکزی و دشتابی بیشترین میزان ابتلای کرونایی را به خود اختصاص دادند.

او همچنین با اشاره به ۲.۲ برابر شدن نرخ هفتگی بستری‌های در شهرستان آبیک گفت: در این شهرستان خوشبختانه روند بروز میزان فوت کرونایی نسبت به هفته قبل ثابت بوده است.

رحمانی ادامه داد: با این حال پرابتلاترین بخش کرونایی کل استان قزوین یعنی بخش بشاریان در این شهرستان قرار داد که نرخ ابتلای آن نسبت به هفته قبل ۳ برابر شده و بنابراین رنگ‌ کرونایی بخش بشاریات را قرمز مایل به سیاه باید بدانیم.

وضعیت کرونا در استان قم: به همکاری مردم امیدواریم

رییس سازمان نظام پزشکی قم اعلام کرد که اغلب بیماران کرونایی بستری در بیمارستان‌های استان واکسن نزده‌اند و این امر پزشکان و مجموعه کادر بهداشت و درمان را دچار مشکل کرده است.

رییس سازمان نظام پزشکی قم، عادلیا در مصاحبه‌ای با ایرنا گفت که متاسفانه در قم شاهد کمترین میزان همکاری مردم برای واکسیناسیون هستیم که همین مسئله باعث شدت تعداد فوتی‌ها در این استان بود. اغلب آن‌هایی که در حال حاضر در بیمارستان‌ها هستند، حتی یک دوز واکسن هم دریافت نکرده‌اند.

کردستان

  • سنندج، دیواندره، بانه و کامیاران قرمز، بیجار، قروه، مریوان، سقز و سروآباد نارنجی و دهگلان در شرایط زرد قرار گرفته است.

وضعیت کرونا در استان کردستان

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های دانشگاه کردستان در رابطه با وضعیت واکسیناسیون استان کردستان گفت تا به امروز بیش از ۲۰هزار کودک بازه سنی ۵ تا ۱۲ سال که ۱۰درصد کودکان استان کردستان را تشکیل می‌دهد، واکسن دریافت کرده‌اند.

او همچنین افزود ورود به مرحله قرمز یا خطرناک کرونایی به منزله‌ این هشدار است که هرنوعی از سهل‌انگاری می‌تواند باعث یک بحران جدی یا ایجاد پیامدهای ناگوار برای سلامت خود و جامعه شود. واکسیناسیون به موقع برای دوز سوم و استفاده از ماسک و پرهیز از تجمعات غیرضروری از مهم‌ترین گام‌های سرکوب امیکرون است.

وضعیت کرونا در استان کرمان: آمار بالای ابتلای کودکان

به گزارش علی بابا به نقل از ایرنا، روز شنبه، زینی‌وند در نشست ستاد مدیریت کرونا استان کرمان به شروع موج ششم در این استان اشاره کرد و افزود: در استان کرمان غیر از ۲ شهرستان نارنجی و زرد، مابقی قرمز هستند.

در این بازه زمانی ۹نفر فوتی از ابتلا به کرونا ثبت شده است و مجموع بیماران فوت شده به دلیل کرونا در کرمان به پنج هزار و ۳۰۴نفر رسید.

همچنین در ادامه عنوان شد که استان کرمان از لحاظ تجهیزات بیمارستانی و تخت مراقبت‌های ویژه کمبودی ندارد و آماده‌ی خدمت رسانی به بیماران کرونایی هستند. کودکان در موج ششم کووید-۱۹ بیشترین مبتلایان را به خود اختصاص داده اند، به همین دلیل با اضافه کردن تجهیزات درمانی برای کودکان در بیمارستان‌ها می‌تواند تا حدود زیادی از التهاب آن بکاهد.

کرمانشاه

شهرستان‌های پاوه، جوانرود، صحنه، قصرشیرین، هرسین، سرپل‌ذهاب، ثلاث باباجانی، کرمانشاه، اسلام آبادغرب، کنگاور، گیلانغرب، سنقروکلیایی و روانسر در وضعیت قرمز کرونایی قرار گرفتند و تنها شهرستان زرد استان کرمانشاه، شهر دالاهو است.

وضعیت کرونا در استان کرمانشاه : غیرحضوری شدن مدارس

به گزارش خبرگزاری علی بابا به نقل از خبرگزاری ایرنا، طبق اطلاعیه روابط عمومی آموزش‌وپرورش مدارسی که در شهرستان‌های قرمز و نارنجی هستند، به صورت غیرحضوری و کلاس‌های درس دانش‌آموزان دوره‌های مختلف تحصیلی مدارس مناطق روستایی کم‌جمعیت با رعایت پروتکل‌های بهداشتی حضوری از فردا (یک اسفند) برگزار خواهد شد.

این تصمیم براساس بررسی‌ها و ارزیابی ستاد پیشگیری و مقابله با کرونای استان کرمانشاه و گزارش‌های میدانی از افزایش مراجعه به مراکز درمانی مردم در هفته اخیر و همینطور کنترل پیک ششم که باشدت بالای سرایت سویه اُمیکرون همراه است، اتخاذ شده است.

بر اساس این اطلاعیه، در صورتی که در مدارسی دانش‌آموزان در بیش از یک کلاس با علایم کرونا وجود داشته باشند، با تشخیص و پیشنهاد شورای مدرسه و تایید اداره شهرستان، آموزش آنها می‌تواند به صورت غیرحضوری در بستر شاد به مدت یک هفته ادامه داشته باشد.

در خصوص کلاس‌های کارگاهی مثل هنرستان‌های فنی‌وحرفه‌ای و کاردانش با رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی به صورت حضوری برگزار خواهد شد. البته این موضوع وجود دارد که دانش آموزان مبتلا می‌توانند در فضای مجازی حضور داشته باشد.

کهگیلویه و بویر احمد

  • شهرستان‌های بویراحمد، ،کهگیلویه، گچساران، چرام، باشت ولنده در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارند.
  • سه شهرستان مارگون، دنا و بهمئی نیز در وضعیت زرد کرونایی قرار دارند.

وضعیت کرونا در استان کهگیلویه و بویراحمد: اوضاع خطرناک، اما بدون فوتی

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی یاسوج عصر یکشنبه ۱ اسفندماه در مصاحبه‌ای با ایرنا اظهار کرد که تاکنون بیش از ۱۸۰نفر در مراکز درمانی این استان بستری هستند که خوشبختانه از این میان تاکنون مورد فوتی نداشتیم؛ البته آمار فوتی‌های کرونایی از ابتدای شیوع تا حالا به بیش از هزار و ۶۰ تن رسیده است.

بیشترین نمونه‌های مثبت ثبت شده در استان کهپیلویه و بویر احمد تاکنون در شهرهای بویراحمد، گچساران و کهگیلویه ثبت شده است.

گلستان

  • شهرستان‌های بندرگز، کردکوی، بندرترکمن، گمیشان، گرگان، آق‌قلا، علی‌آبادکتول، رامیان، آزادشهر، مینودشت، کلاله، گالیکش و مراوه ‌تپه از جمله شهرستان‌های قرمز در استان گلستان هستند.
  • تنها شهرستان گنبدکاووس ورامیان که در شرق گلستان واقع شده، در وضعیت نارنجی قرار دارند.

وضعیت کرونا در استان گلستان: مشارکت پایین مردم در تزریق دوز سوم

فیروزی، سرپرست دانشگاه علوم پرشکی استان گلستان در خصوص وضعیت ابتلا به کرونا در استان گلستان گفت: درحال حاضر بیش از ۵۰۰نفر در مراکز درمانی استان گلستان بستری هستند که از این تعداد کمتر از ۱۰۰نفر تحت مراقبت‌های ویژه قرار دارند. او در ادامه گفت که تکمیل روند واکسیناسیون توسط مردم می‌تواند به طور موثری ایمنی افراد در برابر این ویروس را افزایش دهد. به همین دلیل بهتر است تا تزریق دوز سوم را جدی بگیرند و همچنان به رعایت پروتکل‌های بهداشتی و حفظ فاصله اجتماعی پایبند باشند.

او در ادامه گفت که تاکنون بیش از ۹۷.۳ درصد از مردم استان گلستان دوز اول واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند و حدود ۳۰ درصد از جامعه آماری دوز سوم واکسن را دریافت کرده‌اند که می‌توان گفت رضایت‌بخش نیست.

استان گلستان حدود یک میلیون و ۴۵۰ هزار واجد شرایط واکسن بالای ۱۲ سال دارد که از این میان حدود ۸۰ هزار نفر دوز سوم واکسن را دریافت کرده‌اند. واکسیناسیون گروه سنی ۵ تا ۱۲ سال نیز در این استان چندهفته‌ای هست که اجرایی شده، اما تاکنون تنها ۱۷ هزار نفر واکسن دریافت کرده‌اند که به نسبت جمعیت این گروه سنی میزان مطلوب نیست.

براساس مصوبه ستاد مقابله با کرونای استان گلستان، مدارس این استان از اول اسفند به صورت حضوری فعالیت خواهند کرد، همچنین مهدهای کودک های دایر در شهرهای قرمز به مدت یک هفته دیگر تعطیل است و بانوان کارمندی که کودک زیر ۶ سال دارند می توانند به مدت یک هفته به دورکاری خود ادامه دهند.

گیلان

  • شهرستان های ‌لنگرود، لاهیجان، آستانه ‌اشرفیه، ماسال، رودبار، رشت، خمام، تالش، بندرانزلی، صومعه سرا، آستارا، شفت فومن، املش، سیاهکل و رودسر در وضعیت قرمز یا خیلی خطرناک کرونایی قرار دارند.
  • شهرستان رضوانشهر نیز تنها شهر استان گیلان است که هم اکنون در وضعیت نارنجی قرار دارد.

وضعیت کرونا در استان گیلان: رشت دوباره در وضعیت بحرانی قرار گرفت

به گزارش خبرنگار ایرنا، بر اساس ارزیابی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در ٢٢ بهمن، ۱۴ شهرستان در وضعیت قرمز کرونایی بودند که با تغییر رنگ شهرستان‌های آستارا و شفت در ارزیابی جدید وزارت بهداشت از رنگ بندی کروانیی نارنجی به قرمز، ۱۶ شهرستان در مجموع به وضعیت خطرناک کرونایی رسیدند.

طبق گزارش منتشر شده از سازمان بهداشت و ستاد ملی کرونا، درحال حاضر استان گیلان با ۱۶ شهرستان که در وضعیت قرمز به سر می‌برند، بار دیگر به وضعیت بحرانی رسید.

براساس آمار منتشر شده از سوی دانشگاه علوم پزشکی گیلان، شمار مبتلایان بستری شده به ۱۲۵نفر رسید که از این میان ۴۰ درصد هیچ دوز واکسنی دریافت نکرده‌اند. معاون درمان و خدمات بهداشتی درمانی گیلان، دهنادی مقدم نیز در گفتگو با ایرنا اضافه کرد که سرعت بالای انتشار گونه‌ امیکرون تزریق واکسن و رعایت بهداشت تنها راه جلوگیری از وخامت اوضاع است.

لرستان

  • شهرستان‌های خرم‌آباد، ازنا، الیگودرز، بروجرد، پلدختر، دورود، دلفان، سلسله، کوهدشت، چگنی در وضعیت قرمز کرونا قرار دارند.
  • وضعیت کرونا تنها در شهرستان رومشکان نارنجی است.

وضعیت کرونا در استان لرستان: افزایش شمار قربانیان امیکرون

در طی شبانه‌روز گذشته سه نفر در استان لرستان به دلیل ابتلا به کرونا جان باختند که مجموع قربانیان کرونا در این استان را به بیش ۲ هزار نفر می‌رساند. از ابتدای این هفته شمار مبتلایان به کرونا در استان لرستان به بیش از ۲۱۱ هزار نفر رسید که در مجموع لرستان را در وضعیت قرمز قرار داد.

مازندران

  • شهرستان‌های محمودآباد و چالوس طی این هفته از وضعیت نارنجی (خطرناک) به قرمز (خیلی خطرناک) تغییر رنگ داده‌اند.
  • در حال حاضر شهرستان‌های ساری، بابل، آمل، محمودآباد، چالوس، قائمشهر، نور، نکا، گلوگاه، رامسر، بابلسر، جویبار، سوادکوه، نوشهر، فریدونکنار، بهشهر، کلاردشت، عباس آباد و تنکابن در وضعیت قرمزکرونایی (خیلی خطرناک) قرار دارند.
  • شهرستان‌های سیمرغ و میاندرود نیز در هفته‌ای که گذشت بدون تغییر بوده و در وضعیت زرد کرونایی باقی ماندند.

وضعیت کرونا در استان مازندران: عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی همچنان قربانی می‌گیرد

استان مازندران درحالی که چهار ماه تقریبا ثابت و بدون افزایش تعداد فوتی پشت سرگذاشته بود، بار دیگر درگیر کرونا شد. استان مازندران که تا دی ماه در وضعیت آبی یا ایمن کرونایی به سر می‌برد، بار دوباره وارد وضعیت اضطراری شد. درحالی که از اول بهمن ماه تاکنون بیش از ۱۵۰نفر به دلیل ابتلا به کرونا جان خود را از دست داده‌اند، در هفته اخیر میزان بستری بیماران مبتلا به سویه امیکرون نیز در این استان شدت یافت.

باوجود امکانات درمانی و تشخیص به موقع کادر درمان در این استان، همچنان به دلیل رعایت‌نکردن پروتکل‌های بهداشتی کرونا قربانی می‌گیرد. (میزان تعهد به پروتکل‌های بهداشتی در این استان کمتر از ۵۰ درصد گزارش شده است.)

مرکزی

  • تمامی ۱۲ شهرستان اراک، ساوه، زرندیه، دلیجان، تفرش، شازند، خنداب، فراهان، آشتیان، محلات، کمیجان و خمین در وضعیت قرمز قرار دارند.

وضعیت کرونا در استان مرکزی: واکسیناسیون بالاتر از سطح میانگین

معاون سیاسی، امنیتی، اجتماعی استان مرکزی در مصاحبه‌ای با خبرگزاری ایسنا از بالاتر بودن تعداد واقعی مبتلایان در استان مرکزی خبر داد. با توجه به قرار گرفتن استان مرکزی در وضعیت پرخطر کرونایی محدودیت‌های اعمال شده تا یک هفته دیگر ادامه پیدا خواهد کرد.

او همچنین در ادامه گفت که شرایط استان مرکزی در مقابله با سویه امیکرون اطمینان‌بخش نیست. اکرمی همچنین با یادآوری این نکته که کاهش تعداد مبتلایان به ویروس کرونای استان مرکزی در هفته چهارم بهمن ماه به دلیل کاهش مراجعه افراد برای انجام تست بیماری کووید-۱۹ بوده‌ است.

تزریق واکسن در استان مرکزی بالاتر از میانگین کشور بوده و تاکنون بیش از ۷۰ درصد مردم این استان واکسینه شده‌اند.

فعالیت باشگاه‌های ورزشی در استان مرکزی نیز با رعایت پروتکل‌های بهداشتی بلامانع است. برگزاری مراسم‌های تحلیل از قهرمانان ورزشی نیز با رعایت موارد بهداشتی و کاهش ظرفیت سالن تا یک سوم به مدت ۹۰ دقیقه بدون مانع و اشکال است.

تعطیلی مهدکودک‌ها در این استان نیز به مدت یک هفته دیگر تمدید شد که درصورت بهبود شرایط استان دوباره بازگشایی خواهد شد.

وضعیت کرونا در استان هرمزگان: افزایش شمار مبتلایان به امیکرون در قشم

تاکنون بیش از ۱۳۰ مورد مثبت ابتلا به ویروس امیکرون در جزیره قشم گزارش شده که از این بین حدود ۲۹نفر آن‌ها در هفته جاری بستری شده‌اند. به دنبال افزایش شمار مبتلایان در استان هرمزگان، رئیس شبکه بهداشت قشم از مردم جزیره قشم، کیش و دیگر جزایر استان هرمزگان تقاضا کرد با توجه به نزدیک شدن به فصل شلوغ هرمزگان (ماه‌های پایانی زمستان) و افزایش مسافران به این استان تا حد امکان از مصرف غذا یا خوراکی در مکان‌های سربسته مثل تالارها و رستوران‌ها پرهیز و از شرکت در مراسم‌های شلوغ از جمله عروسی و عزاداری خودداری کنند.

همدان

  • شهرستان‌های همدان، ملایر، تویسرکان، اسدآباد، درگزین و رزن در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارند.
  • شهرهای کبودرآهنگ، بهار، فامنین و نهاوند نیز در وضعیت نارنجی قرار دارند.

وضعیت کرونا در استان همدان: دورکاری مادران کودکان زیر ۶ سال

در هفته ابتدایی اسفند، شاهد رشد تعداد مبتلایان در سراسر کشور بودیم که شامل استان همدان هم می‌شد. در همین خصوص استاندار استان همدان روز شنبه در جلسه‌ ستاد مقابله با کرونا از تعطیلی مهدکودک‌ها خبر داد. سایر مراکز آموزشی از جمله آموزشگاه‌های فنی‌وحرفه‌ای دولتی و خصوصی با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و حداکثر با ۲۰درصد ظرفیت معمول به شکل حضوری ادامه پیدا خواهد کرد.

همچنین مادرانی که کودکان زیر ۶ سال دارند، می‌توانند کار خود را به شکل دورکاری انجام دهند. درخصوص مدارس ابتدایی هم آموزش‌وپرورش استان تصمیم خواهد گرفت و به زودی اطلاع‌رسانی خواهد کرد.

علیرضا قاسمی در ادامه درگفت‌وگوی خود با خبرگزاری برنا از رعایت‌نکردن پروتکل‌های بهداشتی توسط اصناف گوناگون در همدان گلایه کرد. ساده‌انگاری ویروس کرونا و استفاده‌نکردن ماسک کنار همزمانی تجمعات در بازارها و پاساژها نزدیکی عید، یکی از دلایل عمده افزایش تعداد مبتلایان در چند روز اخیر بوده است.

به همین دلیل استاندار همدان برای کنترل هرچه بهتر ویروس امیکرون در سطح استان، خواستار تعیین ساعت کاری مشخص برای کسبه و اصناف شد. برخی مشاغل از جمله رستوران‌ها و مغازه‌ها تا ساعت ۲ یا ۳ بامداد در روزهای انتهایی سال مشغول به کار هستند که همین فعالیت می‌تواند موجبات گسترش بیشتر ویروس در استان را فراهم کند.

وضعیت کرونا در استان یزد: پوشش ضعیف دوز سوم واکسیناسیون

فاطمی، استاندار یزد در مصاحبه‌ای با خبرگزاری تسنیم از پوشش ضعیف واکسیناسیون در این استان خبرداد. او همچنین در جلسه‌ استانی ستاد پیشگیری کرونا از بستری و افزایش مبتلایانی که واکسن نزده‌اند، گفت.

کرونا در ایلام

استاندار یزد با اشاره به اینکه استان یزد یکی از مقاصد اصلی گردشگران در ایام نوروز است گفت: راه‌اندازی واحد پلیس توریسم یزد برای کنترل هرچه بهتر روند درگیری مسافران با بیماری کرونا الزامی است. او همچنین در ادامه از نهادهای فرهنگی خواست تا با ارتقا آگاهی مردم در خصوص الزام دریافت واکسیناسیون دوز سوم و رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی در سفر، به کاهش روند ابتلا به امیکرون کمک کنند.

او یکی از مهم‌ترین گام‌ها در زمینه فرهنگ‌سازی را مدیریت هوشمند فضای مجازی دانست و اعلام کرد با توجه به فرا رسیدن تعطیلات نوروزی بهتر است همه برنامه‌ها و دستورالعمل‌ها بنا بر اولویت‌های بهداشتی تدوین شود.

وضعیت شیوع کرونا در کل کشور: آیا موج ششم کرونا در راه است؟

درحالی که هنوز بیش از نیمی از مردم قادر به دریافت دوز سوم واکسن نشده‌اند، پیک ششم کرونا از راه رسید.

دکتر یونسیان، یکی از اعضای کمینه علمی کرونا در خصوص موج ششم کرونا به خبرگزاری تسنیم گفت: امکان پیش‌بینی دقیق از زمان شروع پیک ششم وجود ندارد، اما باتوجه به تجربه‌ سایر کشورها از سویه‌ امیکرون و همچنین تجربه موج چهارم و پنجم کووید-۱۹ انتظار می‌رود موج ششم درصورت بروز به سرعت فروکش کند. با توجه به آمار منتشرشده از سوی وزارت بهداشت و ستاد ملی کرونا، می‌توانیم پیش‌بینی کنیم که در اسفندماه پیک ششم کرونا را با موفقیت پشت سر بگذاریم.

او در ادامه گفت باوجود کاهش نسبی آمار ابتلا به امیکرون در ماه گذشته و افزایش ناگهانی این آمار در هفته ابتدایی اسفند نمی‌توان مطمئن بود که افت مبتلایان در هفته‌های گذشته به سبب کاهش تعداد تست‌های مثبت بوده است یا کاهش کلی موارد ابتلا.

یونسیان در ادامه به این نکته اشاره کرد که در نیمه دی ماه شاهد افزایش مبتلایان و بستری سرپایی بودیم که با غیرحضوری کردن مدارس و امتحانات قابل پیش گیری و کنترل بود.

بنابراین به نظر می‌رسد اعمال محدودیت‌ تردد و کنترل کارت واکسن مسافران در نوروز ۱۴۰۱ می‌تواند تاثیر چشم‌گیری در کنترل شمار مبتلایان به کرونا در ماه‌های ابتدایی سال ۱۴۰۱ داشته باشد.

تکلیف سفرهای نوروزی چه می شود؟

عید نوروز یکی از بهترین فرصت‌های سفر برای مردم ایران است. جدا از زیبایی بی‌حدوحصر مناطق مختلف در فصل بهار، تعطیلات طولانی مدت کارمندان و کسبه، بازه‌ای طلایی برای سفر و طبیعت‌گردی به وجود آورده است. با شروع کرونا سفر به شیوه‌ای جدید برای مردم رقم خورد و بهداشت و سلامت مسافران تبدیل به یکی از مهم‌ترین ملزومات سفر ایمن شد.

در همین خصوص، وضعیت سفر در نوروز ۱۴۰۱ برای مردم به یکی از سوالات مهم تبدیل شده است، چرا که با شروع واکسیناسیون و دریافت حداقل دو دوز واکسن برای هر ایرانی، انتظار می‌رود که پروتکل‌های بهداشتی تا حدودی تعدیل شود و سفر به راحتی صورت گیرد.

تا به امروز خبری رسمی مبنی بر ممنوعیت یا مقررات خاصی ابلاغ نشده است، اما داشتن کارت واکسن کرونا و پیگیری نهادهای دولتی از طریق سامانه امید گزارش شده است.

همچنین در نتیجه جلسات ستاد ملی کرونا مقرر شد افرادی که هنوز واکسن دریافت نکرده‌اند، قادر به خرید بلیط هواپیما، قطار و اتوبوس نباشند. بنابراین اولویت خرید با افرادی خواهد بود که دوز سوم واکسن را تزریق کرده باشند و فاقد علائم مشکوک به کرونا از جمله آبریزش بینی، حالت گرفتگی گلو و تب هستند.

کارت واکسن مسافرانی که در تعطیلات نوروز عازم سفر به شهرهای دیگر هستند توسط ماموران پلیس راه کنترل خواهد شد.

داشتن کارت واکسن برای سرنشینان و رانندگان خودروی شخصی که عازم مسافرت به شهرهای مختلف ایران هستند الزامی است و در صورت به همراه نداشتن کارت واکسن، به شهر مبدا خود بازگردانده می‌شوند.

رئیس گروه سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در این خصوص گفت: واکسیناسیون همگانی برای ایجاد ایمنی نسبی جمعیت دربرابر کرونا اجباری است. هیچ واکسنی توانایی ایمنی ۱۰۰ درصدی را ندارد و تصور اینکه با زدن واکسن می‌توان آزادانه و بدون رعایت مسائل بهداشتی وارد جامعه شد، اشتباه محض است.

درحال‌حاضر کارت واکسن امید از سوی تمامی نهادها و خدمات‌دهندگانی که در این سامانه ثبت شده‌اند، کنترل می‌شود و افرادی که فاقد کارت واکسن هستند، قادر به دریافت این دسته از خدمات نخواهند بود.

آیا سفر به شهرهای قرمز و نارنجی در دوران عید ممکن است؟

درحالی که از ابتدای فصل سرما شاهد افزایش موارد ثبت شده کرونا بودیم، اما از سوی راهنمایی‌ورانندگی و اداره راهداری محدودیت‌های جدیدی برای سفرهای بین‌شهری و بین‌استانی تصویب و ابلاغ نشد. این درحالی است که در هفته پایانی بهمن ماه وضعیت کشور از حالت خطرناک کرونایی به وضعیت پرخطر تغییر موضع داد.

اعمال محدودیت‌های رفت‌وآمد به شهرهای قرمز و نارنجی (پرخطر و خطرناک) برای مردم از آذرماه سال گذشته شروع شد. براساس این ممنوعیت‌ها، افرادی که با خودرو شخصی در پیک‌های کرونایی به شهرهایی که در وضعیت وخیم کووید-۱۹ سفر می‌کردند، مشمول ۵۰۰ هزارتومان تا یک میلیون تومان جریمه نقدی می‌شدند.

البته در مواردی هم ورود به شهرهای قرمز و نارنجی ممنوع و هرگونه ترددی به داخل یا خارج از شهر منتفی اعلام می‌شد. با گذشت دو سال از شروع کرونا و کسب تجربه مسئولان در کنترل شیوع بیماری، بنا بود نوروز ۱۴۰۱، کنترل تردد و سفر خودروهای شخصی توسط سامانه‌های هوشمند پیگیری و ردیابی شود که تا به امروز خبری مبتنی بر رونمایی از این سامانه گزارش نشده است.

بنا بود تا سامانه‌ای تحت عنوان سامانه امید امکان اتصال بخش حمل‌ونقل به سیستم اطلاعاتی وزارت بهداشت را فراهم کند تا هر فرد با کدملی و اطلاعات هویتی بتواند رصد شود و در صورت بروز تخلف یا مشاهده مورد ابتلا قابل رهگیری و کنترل باشد. با این که در ماه‌های گذشته باید بخش‌ حمل‌ونقل به این سامانه باید اضافه می‌شد، اما تا به امروز خبری از اجرای این سیستم هوشمند مدیریت و کنترل کرونا نیست. امیدواریم که با نزدیک شدن به سفرهای نوروزی، اقدامات پیشگیرانه موثر از جمله راه‌اندازی سامانه امید اجرایی شود.

اگرچه تا به امروز پروتکل جدیدی برای سفرهای بین‌استانی ابلاغ نشده است، ولی در جلسه همین هفته ستاد ملی مقابله با کرونا که با حضور رئیس جمهور تشکیل شد، بحث سفرهای بین‌استانی و تعطیلات نوروز بررسی و مطرح شد که انتظار می‌رود در روزهای آتی مقررات و پروتکل‌های مربوط به دستگاه‌های ذی‌ربط ابلاغ شود.

رئیس جمهور در این جلسه اظهار کرد رعایت شیوه نامه‌ها در حوزه اصناف و حمل‌ونقل باید موردتوجه مسئولان قرار بگیرد. تاکید می‌شود نظارت دقیق و سخت‌گیرانه در بخش‌هایی مثل فرودگاه‌ها، راه‌آهن و دیگر وسایل حمل‌ونقل عمومی با جدیت دنبال شود.

اشتراک گذاری

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

6 دیدگاه

  1. کاربر می‌گوید

    مدارس را حضوری نکنید، خطر کرونا

    1. کاربر می‌گوید

      درسته

  2. سایپا مطمئن می‌گوید

    اینا ماشینی که تو بار تریلی سایپا بوده و از کاشان میاوردنش تهران و از شانس آخر تریلی پارک شده بوده و اومده تهران رو جریمه کردن دیگه توقع چیه بعد میری اجرائیات میگن میاسته خودت مجوز تردد بگیری تا ماشینت جریمه نشه تو بار. کسانیکه ماشین ثبت نامی دارن حواسشون باشه. اینجا ایرانه

  3. محدرضا بختیاری می‌گوید

    وقتی آمار میگه تهران و قم زرد هست پس چرا رو ۲۴ آبان دوربین کیلومتر ۶۶ تهران قم بنده مفلوک کارگر رو بخاطر نارنجی بودن ۵۲۵ هزار جریمه کرده و پلیس هم زیر بار نمیره و میگه اشتباه کردی نارنجی بوده این درد به کی بگم

    1. کاربر می‌گوید

      مدارس را حضوری نکنید، خطر کرونا

  4. رضا می‌گوید

    چه توجیهی برای جریمه کردن هست وقتی همه سرنشین ها دو دز واکسن رو دریافت و کارت واکسن همراه دارند ظاهرا ماشین هم باید واکسینه شود!!!!!!