سفر به وان

راهنمای سفر به وان؛ سفری خاطره‌انگیز و کم‌هزینه

سفر به وان چقدر هزینه دارد؟

این روزها به یک مسافرت خارج از کشور با هزینه­های پایین فکر کرده‌اید؟ می‌دانم برایتان خیلی عجیب است! اما باید بگوییم که این امکان وجود دارد و شما با یک پس‌انداز متوسط هم می‌توانید به خارج از کشور سفر کنید، در عین حال یک تفریح خوب و حسابی هم داشته باشید. سفر به وان ترکیه می‌تواند تمام این‌ها را برای شما برآورده کند.

با ما همراه شوید تا با هم سری به وان ترکیه بزنیم و جزئیات یک سفر بی‌نقص را بررسی کنیم. برای محاسبه خرج و مخارج، راهنمای هزینه سفر به وان را هم بخوانید.

بهترین رستوران‌های وان ترکیه کدام است؟
رستوران کاساپ دونر، رستوران کروانسرای، رستوران حاجی بابا، رستوران باک هله و مارتی کافه از معروف‌ترین رستوران‌های وان هستند.
بزرگ‌ترین مراکز خرید وان کدام است؟
پاساژ آیدین پریهان، وان ای وی ام، فروشگاه زنجیره‌­ای MM migros، فروشگاه زنجیره‌­ای Carrefour SA و.. از مراکز خرید بزرگ هستند.
بهترین زمان سفر به وان چه وقت است؟
شهر وان یکی از مناطق سردسیر نیم‌کره شمالی است. اگر به سرما عادت ندارید یا از مسافرت در سرما لذت نمی­‌برید، بهتر است برای سفر به وان اوایل خرداد ماه یا در طول تابستان اقدام کنید. در این زمان، وان گرم‌ترین روزهای خود را سپری می­‌کند.
هتل های شهر وان ترکیه کدام است؟
هتل ۵ ستاره الیت ورلد وان، هتل ۵ ستاره دابل تری بای هیلتون وان، هتل ۴ ستاره هالدی، هتل ۴ ستاره وان سوئیتز اوتل و.. از بهترین هتل‌های وان هستند.

بیایید شهر وان را بیشتر بشناسیم

شهر وان در شرق کشور ترکیه قرار دارد. وان یکی از شهرهای تاریخی این کشور است که در طول سالیان متمادی به علت بازار گسترده­ای که داشته، مقصد گردشگری بسیاری از ایرانیان به­ویژه ساکنین شمال غرب بوده است. اما امروزه فقط بازارها نیستند که گردشگران را به سمت خود جلب می‌کنند، بلکه مقاصد توریستی و گردشگری بسیاری نیز دارد که دلایل خوب و موجهی برای سفر به وان هستند.

راهنمای سفر به وان

این شهر در مجاورت دریاچه وان قرار گرفته و کوهستان­های بکر شرق ترکیه در اطراف آن کشیده شده­اند. مجاورت با دریاچه وان از این شهر یک منطقه بندری ساخته و امکان تفریحات ساحلی را نیز فراهم آورده است. حجم خدمات رفاهی در این شهر به­ویژه رستوران­ها و هتل­ها بسیار زیاد است و بازار رقابتی آن­ها، امکان دریافت خدمات مطلوب و مقرون به صرفه را فراهم می­کند.

شاید برایتان جالب باشد بدانید که جمعیت کثیری از مسافران این منطقه را ایرانیان تشکیل می‌دهند. بله ایرانی‌ها! مراودات بسیار زیادی که بین مردم این نقطه از جهان با ایرانیان در طول زمان اتفاق افتاده، حتی سبب شده برخی از کسبه و بازاریان وان تا حدی به زبان فارسی آشنایی پیدا کنند.

مردم وان از لحاظ فرهنگی هم مشابهت‌های بسیاری با مردم ایران دارند و برعکس دیگر نقاط ترکیه، بیشتر زنان این شهر محجبه بوده و در اجتماعات مختلف با حجاب کامل حضور پیدا می‌کنند. مردم این منطقه اصالت ترکی و در برخی نقاط اصالت کردی دارند و زبان آنها ترکی و کردی و در برخی موارد تلفیقی از هر دو است.

واحد پول وان، لیراست و در مبادلات خود از این واحد پول استفاده می­کنند. اما قیمت اجناس را به ریال نیز اعلام می‌کنند و در اختیار مشتریان ایرانی خود قرار می­دهند.

بهترین زمان سفر به وان ترکیه

همانطور که گفتیم شهر وان ترکیه یکی از مناطق سردسیر نیم‌کره شمالی است و در خصوص زمان مسافرت به آنجا باید به این نکته مهم دقت کرد. اگر به سرما عادت ندارید و یا کلا از مسافرت در دل سرما لذت نمی­برید، بهتر است برای سفر به وان اوایل خرداد ماه یا در طول تابستان اقدام کنید. در این زمان، وان گرم‌ترین روزهای خود را سپری می­کند.

اما ممکن است هدف اصلی از انتخاب زمان سفر به وان، پایین آوردن هزینه­های مربوطه باشد. پس اگر می­خواهید مسافرت ارزانی داشته باشید، پیشنهاد می­کنیم به هیچ وجه در روزهای جشن سال نو به آنجا نروید. چرا که ازدحام گردشگران و کاهش اتاق­های خالی هتل­ها، هزینه­های اقامتی را در بالاترین حالت ممکن قرار می­دهد.

شهر وان ترکیه

همچنین در زمان فرا رسیدن تعطیلات ایرانی­ها و قرمز شدن رنگ یک روز در تقویم ما، قیمت­های مسافرتی در وان بالا می‌رود، مخصوصا هزینه اقامت که به طور چشمگیری افزایش پیدا می‌کند. اما برعکس، در فصل پاییز همزمان با باز شدن مدارس و دانشگاه­ها در ایران، سفر به وان با کاهش چشمگیری روبه‌رو می‌شود. به همین خاطر قیمت­ها هم به شدت پایین می­آید.

اگر بخواهیم از نظر آب و هوایی هم صحبت کنیم، فصل پاییز آب و هوای معتدل و تقریبا خنکی دارد و برای سفر به وان موقعیت مناسبی است. با این حال این شما هستید که نسبت به سلیقه و بودجه‌ای که دارید، بهترین زمان سفر را انتخاب می‌کنید.

بزرگترین مراکز خرید وان

گستردگی مراکز خرید در شهر وان به حدی زیاد است که به صورت یک پاساژ بسیار بزرگ جلوه می­کند. در این شهر دو مرکز خرید اصلی وجود دارد که در سفر به وان می‌توانید به آن سر بزنید:

  • پاساژ آیدین پریهان که یک پاساژ میان‌رده و متوسط در خیابان جمهوریت وان است.
  • پاساژ بسیار شیک، لوکس و بزرگ وان ای وی ام که آن هم در خیابان جمهوریت قرار دارد و یکی از بهترین مراکز خرید وان است.

فروشگاه­های سرشناس این شهر نیز عبارتند از:

  • فروشگاه زنجیره­ای MM migros که یک فروشگاه مواد خوراکی، بهداشتی و لوازم منزل است و در اکثر نقاط جهان شعبه دارد.
  • فروشگاه زنجیره­ای Carrefour SA که یک فروشگاه بزرگ فرانسوی است.

مراکز خرید وان

خرید در وان در تعطیلات عید نوروز و جشن کریسمس از تخفیفات ویژه­ای برخوردار می­شود؛ اما باید دقت داشته باشید که با توجه به افزایش قیمت هتل­ها، رستوران­ها و دیگر مراکز تفریحی، مسافرت در چنین زمان­هایی شما را حسابی به خرج می‌اندازد. پس اگر می‌خواهید با انگیزه صرفه‌جویی سفر وان را شروع کنید، بهتر است زمان‌های دیگری را به جز تعطیلات عید نوروز و جشن کریسمس انتخاب کنید. در زمان های حراج وان می توانید خرید ارزان‌تری داشته باشید.

جاذبه های گردشگری وان

جاهای دیدنی وان

بسیاری از ما گردش در دل طبیعت بکر و زیبای جهان هستی را بیشتر از گشت و گذار در خیابان­های شلوغ دوست داریم. اگر شما هم جزو این دسته هستید، می‌توانید از این مکان‌های تاریخی و جاهای دیدنی وان در دل طبیعت دیدن کنید و سرزندگی و آرامش را با جان و دل احساس کنید.

  • دریاچه وان و جزیره کوچکی که در دل دریاچه وان قرار دارد، خود به تنهایی می‌توانند یکی از مقاصد گردشگری وان باشند.
  • کلیسای آختامار یا آکتامار که در جزیره­ای در میان دریاچه وان قرار دارد.
  • خانه گربه­ها که در آن گربه­هایی سفید بسیار زیبا از یک نژاد خاص با چشمان تابه‌تا به رنگ آبی و زرد نگهداری می­شوند.
  • قلعه وان که گفته می­شود در قدیم جمعیتی حدود ۲ هزار نفر داشته است. این مکان دیدنی به همراه مجموعه­ای از آثار برجای مانده از یک شهر باستانی که در پایین قلعه قرار دارد، واقعا از فضاهای بسیار سرسبز و چشم‌نوازی برخوردار است. گفته می­شود قدمت این قلعه به ۹۰ سال قبل از میلاد مسیح برمی­گردد.
  • قلعه تاریخی هوشاپ هم در ۶۰ کیلومتری شهر وان قرار دارد.
  • آبشار مرادیه که تقریبا یک ساعت با شهر فاصله دارد و منظره‌ای بکر و بسیار زیبا را خلق کرده است.
  • کارتینگ، موزه وان و مجسمه آتاتورک که از جمله مناظر مصنوعی و داخل شهری هستند و از قدمت کمتری برخوردارند.
  • پارک آبی که دارای امکانات مختلف از جمله سرسره، استخر، سونا، جکوزی و استخر کودکان نیز هست.
  • مسجد عمر که با بافت تاریخی‌گونه و زیبایی که دارد موردتوجه گردشگران به ویژه گردشگران اهل سنت واقع شده است.
  • کارگاه نقره‌سازی و فروشگاه مخصوص نقره که در کنار خانه گربه‌ها قرار دارد و از مهم‌ترین سوغاتی های وان به شمار می‌رود.

بهترین رستوران های وان ترکیه

خب حالا به قسمت خوشمزه سفر به وان رسیدیم. یک ایرانی به خوبی می‌داند که غذاهای خوشمزه و باکیفیت تا چه اندازه می‌توانند سفر را دلچسب‌تر کنند. به این دلیل که برای ایرانی‌ها از گذشته تا حال مسائل مربوط به بهداشت، کیفیت، طعم و رنگ و همچنین قیمت غذا مهم بوده و این موضوع موردتوجه رستوران‌دارهای وان واقع شده است. حالا می‌خواهیم تعدادی از رستوران­های این شهر را که بیشترین میزان مسافران ایرانی به آن­ها مراجعه کرده و سفارش غذا داده‌اند را معرفی ­کنیم.

بهترین رستوران های وان

رستوران کاساپ دونر (Kasap Doner)

این رستوران در طبقه آخر پاساژ AVM قرار دارد که بسیار مورد توجه مسافران ایرانی قرار گرفته است. در این رستوران غذاهای مختلفی از جمله اسکندر کباب، دونر مرغ و گوشت و انواع ساندویچ­ها را با بهترین کیفیت سرو می­کند. گفتنی است که دونر مرغ و گوشت این رستوران طرفداران خیلی زیادی دارد، مخصوصا ایرانی‌ها که عاشقش هستند.

بهترین رستوران های وان

آدرس رستوران کاساپ دونر در گوگل مپ

رستوران کروانسرای (Kervansaray)

این رستوران در خیابان جمهوریت قرار دارد و برخورد خدمه با مهمانان فوق‌العاده عالی و دل‌انگیز است. غذاهایی مانند کوفته و پیده در این رستوران به بهترین نحو ممکن سرو می­شوند و طعم و عطر فوق‌العاده‌ای دارند.

آدرس رستوران کروانسرای در گوگل مپ

رستوران حاجی بابا (Haci Baba)

این رستوران در شلوغ ترین قسمت شهر وان یعنی میدان بشیول و روبه‌روی هتل چهار ستاره گرند قرار دارد. در این رستوران بسیاری از غذاهای ایرانی مثل انواع چلوها و خورشت­ها سرو می­شود. سرعت خدمات‌رسانی بسیار بالاست، به طوری که رضایت مشتریان را در این خصوص جلب کرده است. این رستوران مناسب افرادی است که در سفر به وان به دنبال غذاهای غیر فست فودی هستند.

سفر به وان

آدرس رستوران حاجی بابا در گوگل مپ

رستوران اورفا کبابی وان ترکیه

این رستوران یکی از بهترین رستوران­های وان ترکیه است که غذاهای متنوع ترکی را سرو می‌کند. همچنین از سرویس‌دهی­ فوق‌العاده خوبی در میان رستوران­های هم‌رده خودش برخوردار است.

راهنمای سفر به وان

رستوران باک هله باک یوسف کوناک (Bak Hele Bak Yusuf Konak)

این رستوران که در محله والی میتات بی واقع شده، در واقع ارائه دهنده خدمات مربوط به صبحانه و برانچ است؛ نه وعده­های غذایی مربوط به شام و ناهار. برانچ یک وعده غذایی مفصل است که ترک­ها به جای وعده صبحانه و ناهار سرو می­کنند.

آدرس رستوران باک هله باک یوسف کوناک

مارتی کافه (Martı Cafe)

شهر وان ترکیه

اگر به غذهای دریایی علاقه دارید، بهتر است از این رستوران غافل نشوید. مارتی کافه یک رستوران روباز با باغ­های دل‌انگیز در کنار دریاچه است که توانسته لحظات فوق‌العاده خوشایندی را برای مشتریان خود خلق کند. فضای باغ در تابستان فوق‌العاده زیباتر و خیره‌کننده‌تر می‌شود. بنابراین اگر در سفر به وان گذرتان به محله اسکله افتاد، حتما سری هم به این کافه بزنید.

آدرس مارتی کافه در گوگل مپ

کافه زوکا (Zukka Cafe)

این رستوران در منطقه باهچیوان قرار دارد و غذاهای متنوع و مقرون به صرفه‌تری سرو می­کند. این کافه در بین ایرانی‌ها به کباب‌های افسانه‌ای و چای‌های دبش و خوش طعمش بسیار معروف است.

آدرس کافه زوکا در گوگل مپ

رستوران آسیان او یمکلری (Asiyan Ev Yemekleri)

راهنمای گردشگری وان

این رستوران در محله حلیل آغا واقع شده و محل سرو غذاهای خانگی است. برترین غذاهای این رستوران پودینگ برنج، دارچین و بادام است که طعم دلنشین آن هرگز از زیر زبانتان نمی‌رود.

از دیگر رستوران­های وان می­توان به رستوران تپه اوکاکباسی وان، رستوران الیت، رستوران آکدمار و همچنین کبابی بسیار کوچک دمک کباب در خیابان جمهوریت اشاره کرد. هزینه صرف غذا در رستوران­های وان ترکیه در سال ۲۰۱۹، به صورت میانگین ۱۵ لیر برای یک وعده کاملا متوسط است.

ترک­ها اهمیت بسیار زیادی برای وعده صبحانه قائل هستند، به گونه‌ای که در برخی رستوران­ها صبحانه بسیار بهتر و با کیفیت­تر از دیگر وعده­های غذایی ارائه می­شود. همچنین فضاهایی جهت سرو صبحانه تدارک دیده شده که از آن‌ها می­توان به سوتچو کنان کهولتی به عنوان یکی از مشهورترین صبحانه خوری وان اشاره کرد.

آدرس رستوران آسیان اویمکلری در گوگل مپ

هتل های شهر وان ترکیه

در شهر وان ترکیه هتل­های زیادی در رنج قیمت­های متفاوت دیده می­شود که مسافران ایرانی و غیرایرانی می­توانند در هر کدام از آنها اقامت کنند و از خدمات‌رسانی آنها بهره‌مند شوند. حالا وقت آن رسیده چندتا از بهترین هتل های وان را به شما معرفی کنیم:

هتل های وان

هتل ۵  ستاره الیت ورلد وان (Elite World)

بهترین هتل های وان

یکی از بهترین هتل های پنج ستاره شهر وان، هتل الیت است که با تفاوت اندکی در قیمت­ها، ارزش یکی دو شب اقامت را دارد. این هتل دارای لابی بسیار زیبا و اتاق­های بزرگی است که در یکی از بهترین نقاط شهر وان و در نزدیکی مراکز خرید این شهر جای گرفته است. امکانات هتل الیت ورد به قدری کامل است که افرادی که قصد اقامت در این هتل را دارند، به غیر از لوازم شخصی خود به هیچ وسیله دیگری نیاز پیدا نمی‌کنند.

آدرس هتل ۵ ستاره الیت ورلد وان در گوگل مپ

هتل ۵ ستاره دابل تری بای هیلتون وان (doubletree by hilton)

این هتل هم در شمار بهترین هتل های ۵ ستاره شهر وان قرار دارد و امتیاز آن نسبت به هتل الیت، ساحلی بودن آن است. این هتل دارای اتاق­های شیک با ویوی زیبایی رو به دریاچه است. فضای کلی ساختمان و همچنین دکوراسیون اتاق‌ها کاملا مدرن بوده و در رستوران آن انواع غذاهای محلی، بین‌المللی و دریایی، با بهترین کیفیت سرو می­شود.

سفر به وان

آدرس هتل ۵ ستاره دابل تری بای هیلتون در گوگل مپ

هتل ۴ ستاره هالدی(haldi) وان

این هتل در فاصله ۱۰۰ متری موزه وان قرار گرفته و یکی از معروف‌ترین هتل های شهر وان از نظر اقامت ایرانی‌ها است. مهم‌ترین ویژگی­های این هتل می­توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ویو رو به طبیعت و کوهستان
  • لابی و اتاق­های بزرگ
  • تسلط نسبی پذیرش هتل به زبان فارسی
  • بهداشت عالی
  • پذیرایی از مهمانان در اتاق­ها
  • صبحانه­های بسیار عالی گرم و سرد
  • استخر مجزا برای خانم­ها و آقایان
  • ۲۰ متر فاصله با ایستگاه تاکسی
  • نزدیک بودن به مراکز خرید اصلی شهر
  • سالن غذا خوری پانوراما

هرچند این هتل چهار ستاره است؛ اما بسیاری از مسافران کیفیت خدمات ارائه شده در هتل را در حد هتل­های پنج ستاره دانسته­اند و کمتر کسی از کیفیت خدمت‌رسانی این هتل گله‌مند بوده است.

راهنمای سفر به وان

آدرس هتل هالدی در گوگل مپ

هتل ۴ ستاره وان سوئیتز اوتل (Suites Otel)

این هتل یکی از هتل­هایی است که در منطقه­ای بسیار مناسب و نزدیک به مرکز خرید وان قرار گرفته است. هتل وان سوئیتز اوتل هم چهار ستاره بوده و از خدمات قابل قبولی برخوردار است. لابی این هتل بسیار بزرگ و تمیز است. رستوران بسیار شیک و بزرگی دارد که چشم‌اندازش رو به خیابان است. صبحانه با کیفیت مطلوب و در طبقه اول سرو می‌شود. اتاق‌ها همگی تمیز و مناسب هستند و از امکانات خوبی برخوردارند.

هتل های وان

آدرس هتل ۴ ستاره وان سوئیتز اوتل

هتل ۴ ستاره ساهماران ریزورت (Şahmaran Resort)

این هتل هم در نزدیکی ساحل وان قرار دارد و همین امر یک امتیاز مثبت برای آن محسوب می­شود. به ویژه در فصل بهار که شهر وان به شدت آب و هوای مطبوعی دارد، اقامت در این هتل هم فال است و هم تماشا! مثلا صرف صبحانه در رستوران این هتل در کنار دریاچه وان و با منظره­ای عالی از پرواز مرغان دریایی همراه می‌شود که هر اهل دلی را سر ذوق می‌آورد. هتل ساهماران ریزورت دارای امکانات ویژه‌ای از جمله باشگاه بدنسازی، ماساژ، سونا و حمام ترکی است.

بهترین هتل های وان

آدرس هتل ۴ ستاره ساهماران ریزورت در گوگل مپ

هتل ۴ ستاره گرند (grand)

این هتل هم از یک موقعیت فوق‌العاده عالی در نزدیکی میدان بشیول برخوردار است و همین امر امکان دسترسی راحت به موزه، قلعه، کلیسا و به خصوص مراکز خرید و دیگر نقاط توریستی را به راحتی فراهم کرده است. چرا که امکان حمل و نقل در این نقطه به دیگر نقاط از طریق تاکسی و یا ون‌های آماده به کار فراهم شده است. گذشته از این‌ها، هتل امکانات مناسبی هم جهت اقامت و خدمات مربوط به رستوران­ها را دارد که تاکنون رضایت مشتری‌ها را همراه داشته است.

سفر به وان

نکاتی در خصوص سفر به وان

  1. در شهر وان ترکیه می‌توان بدون ویزا تا ۹۰ روز کامل اقامت داشت.
  2. با توجه به نزدیکی این شهر به مرزهای ایران، می‌توان حتی با خودروی شخصی هم به آنجا مسافرت کرد.
  3. امکان مسافرت هوایی و مسافرت با قطار برای کسانی که در نقاط دورتر از وان ساکن هستند، فراهم شده است. سفر زمینی به وان هزینه‌های شما را کاهش می‌دهد.
  4. در این شهر سه اپراتور تلفن همراه وجود دارد که ترکسل، وودافون و آوا نامیده می‌شوند و ترکسل از همه معتبرتر و مشهور­تر است.
  5. مهم تر از همه این که در سفر به وان یادتان باشد، روزهای یکشنبه صرافی ها بسته هستند. بنابراین باید قبل از این روز برای چنج ریال‌های خود به لیر اقدام کنید. چون در مغازه‌ها و فروشگاه‌ها عمل تبدیل ارز انجام نمی‌شود و هیچ فروشگاه یا رستورانی با واحد ریال کار نمی‌کند.

شهر وان ترکیه

چالش­‌هایی که ممکن است در سفر به وان با آنها مواجه شوید شد

بهتر است مبالغه نکنیم و کمی هم با واقعیت­های ماجرا روبرو شویم. شهر وان ترکیه هر چند زیبا و بسیار دلنشین است؛ اما به هرحال مسیر ورودی آن از طریق سفر زمینی جذابیت خاصی ندارد. به همین خاطر ممکن است در همان اوایل سفر، مسافران را دل‌زده کند. اما باید اندکی صبر و حوصله به خرج دهید و منتظر باشید تا به شهر برسید. چون پس از ورود به شهر وان با حجم بسیار بالایی از مراکز خرید و مراکز رفاهی روبه رو می‌شوید که در نوع خود وسیع و گسترده است. از آنجایی هم که اجناس، به ویژه انواع پوشاک قیمت مناسبی دارند، شما را حسابی سرحال می‌آورد.

از لحاظ آب و هوایی هم باید بگوییم که شهر وان زمستان­های سرد و پربرف و در عوض تابستان‌های خشک و گرمی دارد. عمده بارش­های مربوط به باران­های فصلی در بهار و پاییز رخ می­دهد. این شهر حتی دمای منفی ۴۶.۴ درجه سانتی‌گراد را هم تجربه کرده که ممکن است در فصل زمستان، خیلی مناسب گردشگران نباشد. پس قبل از سفر به وان باید تمام این نکات را مدنظر داشته باشید تا همه چیز بر وفق مرادتان پیش برود.

سفر به وان

در نهایت…

همان‌طور که خودتان هم متوجه شدید، سفر به وان ساده‌تر از چیزی است که فکرش را می‌کردید. پس در اولین فرصت بار و بندیل‌تان را ببندید و برای یک سفر کوتاه چند روزه هم که شده، به این شهر کوچک و خوش آب و هوا بروید. مطمئن باشید حسابی حال و هوای‌تان عوض می‌شود و با روحیه‌ای تازه و دست پر به خانه برمی‌گردید. این راهنمای گردشگری به وان هم به باکیفیت‌تر شدن سفرتان کمک می‌کند.

اشتراک گذاری

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.