00 Cover

بازار بزرگ تهران؛ هم فال و هم تماشا

هر چیزی که درباره بازار بزرگ تهران لازمتان است...

بسیاری از افراد تمایل دارند کالاهای ضروری خود را از مراکز خرید و مال‌های بزرگ و شیک بخرند. خرید از این مراکز مزایای خود را دارد. اما بعضی دیگر، ترجیح می‌دهد خرید خود را از بازارهای اصلی شهر انجام دهند که علاوه بر قیمت‌های مقرون‌به‌صرفه و تنوع زیاد کالاها، سیر و سیاحتی در بازار نیز داشته باشند. در این مقاله از مجله گردشگری علی‌بابا قصد داریم سری به بازار بزرگ تهران و زیبایی‌های آن بزنیم.

بازار بزرگ تهران کجاست؟
بازار بزرگ تهران در منطقه ۱۲ و در خیابان ۱۵ خرداد قرار دارد.
آیا بازار بزرگ تهران جمعه باز است؟
خیر. بازار در روزهای جمعه و روزهای تعطیل رسمی، بسته است. ساعت کاری بازار بزرگ تهران روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۸:۳۰ صبح تا ۱۷ و روزهای پنجشنبه‌ تا ۱۴ است.
نقشه بازار بزرگ تهران را از کجا پیدا کنم؟
برای سهولت در دسترسی به بازار، نقشه و لوکیشن بازار بزرگ تهران را در این مقاله قرار داده‌ایم.
در بازار بزرگ تهران کجا غذا بخوریم؟
رستوران و فست‌فودهای متعددی در بازار بزرگ وجود دارد که معروف‌ترین این رستوران‌ها مسلم، شمشیری، نایب، شرف‌الاسلامی و قدح‌اند.
چطور می‌توان به بازار بزرگ دسترسی پیدا کرد؟
با استفاده از مترو (ایستگاه ۱۵ خرداد)، بی‌آرتی (ایستگاه منیریه یا امام خمینی) یا تاکسی از آزادی یا صادقیه، می‌توانید به بازار بزرگ تهران برسید.

تاریخچه بازار بزرگ تهران

تاریخ ساخت بازار تهران به دوران قاجار بر می‌گردد، گرچه اختلاف‌نظر درباره زمان ساخت آن وجود دارد. برخی ناصرالدین شاه را موسس بازار تهران می‌دانند و عده‌ای نیز تاسیس آن را به شاه طهماسب صفوی نسبت می‌دهند. به نظر می‌رسد که بازار در دوران صفوی، بازار روباز بوده و سپس در زمان ناصرالدین شاه مسقف شده است.

بازار تهران

به‌علاوه بازار بین‌الحرمین در دوره محمد شاه قاجار و بازار کفاش‌ها و سرای امیر نیز در دوره ناصرالدین شاه بنا شده‌ است. در دوره پهلوی با ظهور مدرنیته و ساخت بازارچه‌ها، ساختار و کارکرد سنتی بازار در مسائل فرهنگی و اجتماعی، تا حدودی افت کرد.

این بازار در دوران‌ قاجار و پهلوی در تحولات فرهنگی، سیاسی و اجتماعی نقش بسزایی داشت. بازاری‌ها با حضور پررنگ خود در دوره مشروطیت علیه دولت ایستادگی کردند و با مردم همراه شدند.

بازار بزرگ تهران کجاست

بازار بزرگ تهران، یکی از بزرگ‌ترین بازارهای ایران، در پایتخت و در منطقه ۱۲ واقع شده است. وسعت این بازار به بیش از یک کیلومترمربع می‌رسد. شمال و جنوب بازار به خیابان پانزده خرداد و خیابان‌ مولوی محدود می‌شود و شرق و غرب آن را خیابان مصطفی خمینی و خیابان خیام احاطه کرده‌ است.

در تقاطع این خیابان‌ها، چهارراه مولوی، میدان محمدیه و چهارراه سیروس قرار گرفته‌ است.

آدرس بازار بزرگ تهران روی نقشه

برای سهولت در دسترسی به بازار می‌توانید از نقشه زیر استفاده کنید.

ساعت کاری

روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۸:۳۰ صبح تا ۱۷، می‌توانید از بازار تهران دیدن کنید. مغازه‌های بیرونی بازار تا ساعت ۲۰ نیز دایر است. ساعت کاری مغازه‌های داخل بازار در روزهای پنجشنبه‌ تا ۱۴ و مغازه‌های بیرون بازار تا ۱۷ است.

روزهای جمعه و ایام تعطیل، بازار بسته است اما برخی از پاساژهای اطراف بازار در این روزها باز است. ساعات اولیه صبح که بازار خلوت‌تر است، زمان مناسبی برای بازدید خواهد بود.

راهنمای خرید از بازار بزرگ تهران

در بازار بزرگ از مراکز خرید تهران، هرآنچه را که بخواهید می‌توانید پیدا کنید. ازآنجاکه بازار بسیار بزرگ است، پیداکردن مغازه‌ها مشکل خواهد بود، بنابراین در هر قسمت از بازار، گروه خاصی از کالاها را می‌توانید پیدا کنید. این دسته‌بندی، کار شما را راحت‌تر می‌کند. برای اینکه بدانید برای تهیه کالای منظور خود، به کدام قسمت بازار بروید، لیستی تهیه شده است که به شما کمک خواهد کرد.

مراکز خرید تهران را در این مقاله بشناسید.

راهنمای خرید از بازار بزرگ تهران

برای خرید آجیل، به بازار چهارسوق بروید. یکی از قسمت‌های قدیمی بازار بزرگ تهران ، بازار چهارسوق است که معماری و بافت قدیمی آن، آثار ملی محسوب می‌شود. این بازار که در نزدیکی مسجد جامع و در خیابان ۱۵ خرداد واقع شده، در سال ۱۱۸۵ خورشیدی ساخته شد. بازار چهارسوق سقفی کوتاه با گچ‌بری‌های زیبا و متعدد دارد.

لباس‌های زنانه مانند شال، روسری، دستکش، کلاه و غیره را در بازار جعفری پیدا خواهید کرد.

برای خرید طلا و جواهر، بازار زرگرها مکان مناسبی است که اجرت ساخت پایینی نسبت به سایر فروشگاه‌های طلا ارائه می‌دهد.

لوازم خانگی را در بازار حاجب‌الدوله می‌توانید با قیمت‌های بسیار مناسب تهیه کنید. تیمچه حاجب‌الدوله نیز در مجاورت مسجد جامع قرار گرفته است معماری این بازار بسیار زیباست. تیمچه توسط حاج‌علی‌خان حاجب‌الدوله در دوران ناصرالدین شاه قاجار ساخته شد. در سال ۱۳۵۶ خورشیدی این تیمچه توانست در لیست آثار ملی قرار بگیرد.

بازار تهرانمحصولات زیبایی و آرایشی باکیفیت را از کوچه مروی بخرید.

سرای مشیر خلوت مرکز فروش کیف، کوله‌پشتی و چمدان است. این مسئله را به یاد داشته باشید که اکثر فروشگاه‌های این بخش عمده‌فروش‌اند؛ اما به‌احتمال‌زیاد بتوانید خرید جزئی خود را نیز انجام دهید.

لوازم‌التحریر را می‌توانید از بازار بین‌الحرمین تهیه کنید. بازار بین‌الحرمین یکی از بازارهای اصلی است که به آن بازار لوازم‌التحریر هم می‌گویند. انواع خودکار، روان‌نویس، دفتر، مدادرنگی و سایر لوازم‌التحریر ضروری را با قیمت بسیار مناسب‌تر از سطح شهر، می‌شود از این بازار خرید.

بازار قدیمی تهرانرستوران های بازار بزرگ تهران

هنگامی که قصد خرید یا بازدید از بازار بزرگ تهران را دارید، زمان نسبتا زیادی را باید برای این کار در نظر بگیرید. بنابراین نیاز به رفع خستگی و خوردن غذا خواهید داشت. رستوران‌های بسیاری در بازار قرار دارند.

این رستوران‌های مدت زیادی است که به مشتریان و کسبه بازار، انواع غذاهای ایرانی را عرضه می‌کنند. در ادامه قصد داریم تعداد محدودی از معروف‌ترین رستوران‌های بازار را که غذاهایی باکیفیت ارائه می‌دهند، بررسی کنیم.

رستوران مسلم بازار بزرگ تهران

در نبش سبزه میدان، کوچه حاج‌رحیم‌خان و در محوطه اصلی بازار واقع شده است. قدمت این رستوران در حدود دو دهه است و همین زمان برای معروف‌شدن کافی است. مسلم یکی از رستوران‌های مشهور در بازار است.

در زمان ناهار و حوالی ظهر، صف طولانی که مقابل این رستوران تشکیل می‌شود، مشخص می‌کند که غذای باکیفیتی را ارائه می‌دهد. رستوران مسلم به‌خاطر چلوکباب و ته‌چین‌هایش معروف است و طرفداران خود را دارد. این رستوران از ۱۱ صبح تا ۱۸ عصر دایر است.

رستوران مسلم بازاررستوران شرف‌الاسلامی بازار بزرگ تهران

این رستوران قدیمی با فضای خاطره‌انگیز و سنتی در سال ۱۳۱۷ خورشیدی شروع به کار کرد. رستوران شرف‌الاسلامی در پشت مسجد امام و در سرای اردیبهشت قرار گرفته است.

اگر قصد دارید مهمان این رستوران باشید، به شما پیشنهاد می‌کنیم ته‌چین، شیشلیک، باقالی پلو با ماهیچه یا زرشک پلو سفارش دهید. غذاهای باکیفیت این رستوران، طرفداران زیادی دارد و از ۱۱:۳۰ تا ۱۶ عصر میزبان شما خواهد بود.

رستوران شرف الاسلامی بازاررستوران قدح بازار تهران

رستوران قدح در راسته فرش‌فروش‌های بازار قرار دارد. کباب‌های این رستوران قدیمی، به‌خاطر استفاده از گوشت محلی و کره محلی، بسیار معروف و لذیذ است. ته‌چین زعفرانی رستوران قدح را حتما امتحان کنید.

رستوران شمشیری بازار بزرگ تهران

رستوران شمشیری نیز مانند رستوران مسلم در سبزه میدان ضلع جنوب شرقی قرار دارد. این رستوران را حاجمحمدحسن شمشیری تاسیس کرده که سال‌ها پیش درگذشت. چلوکباب‌های رستوارن شمشیری معروف است.

پیشنهاد می‌کنیم دوغ محلی مخصوص رستوران را حتما امتحان کنید. سالاد بار رایگان با تنوع خوبی از سالادها، از مشتریان خود استقبال می‌کند. رستوران شمشیری از ۱۱ صبح تا ۲۳:۳۰ شب پذیرای مشتریان است.

رستوران شمشیری بازاررستوران نایب بازار بزرگ تهران

اگر در بازار به‌دنبال یکی از قدیمی‌ترین رستوران‌ها می‌گردید، رستوران نایب را با قدمتی بیش از ۱۳۰ سال، به شما معرفی می‌کنیم. شعبه اصلی این رستوران در بازار صحاف‌ها قرار دارد. چلوکباب نایب در بین مردم و کسبه بسیار محبوب است. شعبه‌های دیگر رستوران نایب سال‌ها بعد در سایر نقاط تهران تاسیس شد.

دیدنی های اطراف بازار بزرگ تهران

اطراف بازار علاوه بر مراکز خرید، جاهای دیدنی متعددی وجود دارد که چند مکان را با هم بررسی می‌کنیم. جاهای دیدنی تهران را دراین مقاله بخوانید.

تاریخچه بازار بزرگ تهران

پارک شهر

در نزدیکی بازار تهران، می‌توانید قدیمی‌ترین پارک تهران، پارک شهر را ببینید. این پارک با وسعتی در حدود ۲۵ هکتار و با ۸ درب ورودی، یکی از زیبایی‌های اطراف بازار به شمار می‌رود.

کاخ گلستان

کاخ گلستان با قدمتی در حدود ۴۰۰ سال، یکی از جاهای دیدنی اطراف بازار به حساب می‌آید. اگر قصد بازدید از بازار بزرگ تهران را دارید، پیشنهاد می‌کنیم سری هم به کاخ گلستان بزنید.

کاخ گلستانموزه مقدم

موزه مقدم در نزدیکی میدان حسن‌آباد واقع شده است که یکی از مسیرهای رسیدن به بازار است. این موزه یکی از خانه‌های تاریخی شهر تهران به حساب می‌آید و به دلیل معماری زیبا و اشیای خاصی که در خود جای داده است، یکی از محبوب‌ترین جاهای دیدنی اطراف بازار محسوب می‌شود.

این موزه از خانه‌های مجلل دوران قاجار بوده و به یکی از درباریان آن دوران به نام محمدتقی‌خان احتساب‌الملک، تعلق داشته است.

فهرست کامل موزه‌های تهران را در این مقاله بخوانید

12 8بازار چهارسوق

چهارسوق بزرگ و چهارسوق کوچک، بازارهای تهران را به یکدیگر متصل می‌کنند. چهارسوق بزرگ در دوره زندیه و دوره قاجار ساخته شد و یکی از قدیمی‌ترین بناهای تهران در بازار بزرگ، محسوب می‌شود. چهارسوق بزرگ به‌عنوان بخشی از بازار،  نفیس‌ترین گچ‌بری و ارزش معماری بالایی دارد. چهارسوق در سال ۱۳۵۶ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.

بازار چهارسوق تهرانامامزاده زید

امامزاده زید آرامگاه یکی از نوادگان امام زین‌العابدین است که در دوران صفوی بنا نهاده شد. این بقعه که در انتهای جنوبی بازار بزازان قرار دارد، در سال ۱۳۱۵ به‌عنوان آثار ملی ایران به ثبت رسید.

آرامگاه لطفعلی‌خان زند

در کنار آرامگاه امامزاده زید، آرامگاه لطفعلی‌خان زند قرار گرفته است. لطفعلی‌خان زند که در جنگ از آقامحمدخان قاجار شکست خورد و به دستور او کشته شد، آخرین پادشاه سلسله زندیه بود و این اتفاق پایان کار سلسله زندیه را رقم زد.

آرامگاه لطفعلی خان زندمسجد امام

مسجد امام خمینی که پیش‌ترها به نام مسجد شاه معروف بود، دومین مسجد قدیمی تهران است. این مسجد در حدود ۲ قرن قدمت دارد و در سال ۱۳۶۳ در لیست آثار ملی ایران به ثبت رسید.

طبق کاشی‌نوشته‌ها و کتیبه‌های به‌جای‌مانده در ایوان جنوبی، احداث این مسجد در سال ۱۲۱۲ یا ۱۲۲۴ شروع شد. در سال ۱۳۰۷ به دستور ناصرالدین‌شاه قاجار دو مناره در دو طرف گلدسته مسجد ساخته شد.

مسجد امام

مسجد جامع

مسجد جامع از جاهای دیدنی تهران کهن‌سال‌ترین مسجد تهران است و قدیمی‌ترین شبستان آن قدمتی بیش از هزار سال دارد. مساحت مسجد جامع در حدود ۴۵۰۰ مترمربع و زیربنای آن در حدود ۲۰ هزار مترمربع است. حیاط مسجد حدود ۹۰۰ مترمربع مساحت دارد.

حوض، سقاخانه و هفت شبستان در این بنا ساخته شده که هر یک به‌عنوان مسجدی مجزا، اما در داخل یک بنا واقع شده‌ است. این بنا به مسجد عتیق نیز معروف است که در ضلع جنوبی خیابان پانزده خرداد نرسیده به خیابان پامنار قرار گرفته است. از خیابان پانزده خرداد و بازار مسجد جامع و کوچه نوروزخان، می‌توان دسترسی راحتی به این مسجد پیدا کرد. درب بزرگ و اصلی مسجد در امتداد این مسیر قرار دارد و درب غربی مسجد است.

به درب شمال شرقی از طرف بازار آهنگران و به درب جنوب شرقی، از سمت مدرسه و بازار صندوق‌سازها، می‌توان دسترسی داشت. مسجد جامع در سال ۱۳۷۵ خورشیدی در فهرست آثار ملی ایران ثبت شد.

مسجد جامع در بازار بزرگ تهرانمسیرهای دسترسی به بازار ۱۵ خرداد

باوجود وسعت زیاد شهر تهران، وسایل نقلیه و راه‌های دسترسی خوبی برای اکثر نقاط شهر وجود دارد. بازار بزرگ تهران هم ازجمله مراکزی است که راه‌های متعددی برای رسیدن به آن وجود دارد. در ادامه چند روش که بدون استفاده از خودروی شخصی می‌توانید به بازار بزرگ بروید، بررسی می‌کنیم.

دسترسی به بازار بزرگ تهران با استفاده از مترو

متروی خط ۱ را سوار شوید یا از طریق دیگر ایستگاه‌های مترو و تعویض خط، خود را به خط ۱ برسانید. در ایستگاه ۱۵ خرداد پیاده شوید. حالا به‌راحتی و فقط با مسافت کمی پیاده‌روی، به بازار بزرگ می‌رسید.

دسترسی به بازار بزرگ تهران با استفاده از تاکسی

در هر جایی از تهران که باشید، اگر خود را به آزادی یا صادقیه برسانید، می‌توانید تاکسی‌های بازار را سوار شوید و به‌راحتی به مقصد برسید. برای برگشت نیز می‌توانید تاکسی‌های مسیری آزادی و صادقیه را سوار شوید.

دسترسی به بازار بزرگ تهران با بی‌آرتی

درصورتی‌که استفاده از بی‌آرتی برای شما راحت‌تر است، می‌توانید با استفاده خط تجریش – راه‌آهن، به بازار بزرگ برسید. شما باید در ایستگاه منیریه یا امام خمینی از اتوبوس پیاده شوید و با کمی پیاده‌روی یا با استفاده از تاکسی و اتوبوس، به خیابان ۱۵ خرداد برسید.

دسترسی به بازار بزرگ تهران با بی آر تیپاساژهای بازار بزرگ تهران

پاساژ رضا: پاساژ رضا تهران در سال ۱۳۸۰ با زیربنایی به وسعت ۱۰ هزار مترمربع در ۵ طبقه و حدود ۶۰۰ واحد تجاری ساخته شد. این مرکز خرید بزرگ در خیابان ۱۵ خرداد و در نزدیکی بازار بزرگ قرار دارد و به پاساژ کویتی‌ها نیز مشهور است.

انواع پوشاک و کیف و کفش، بدلیجات، لوازم ورزشی، لوازم خانگی و لوازم آرایشی و بهداشتی را در این پاساژ می‌توانید تهیه کنید. بیشتر اجناس و پوشاکی که در فروشگاه‌های این پاساژ ارائه می‌شود، زنانه است، در نتیجه خانم‌ها به‌راحتی می‌توانند کالای مد نظر خود را با قیمتی مناسب تهیه کنند.

پاساژهای بازار پانزده خردادپاساژ چهارسوق

این پاساژ تجاری در بازار بزرگ تهران و خیابان بازار مسگرها واقع شده و یکی از هشتادودو بازار و مرکز خریدی است که در بازار بزرگ تهران قرار دارد. از لحاظ جغرافیایی، موقعیت و دسترسی خوبی به مراکزی مانند تالار الماس و شمس‌العماره دارد. رستوران‌ شرف‌الاسلامی، پاساژ حکیم هاشمی و آرامگاه لطفعلی‌خان زند نیز در حوالی این مرکز خرید است.

اشتراک گذاری

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

31 دیدگاه

  1. bahar می‌گوید

    همونجا ۱۵ خرداد بازار طلا

  2. فرانک می‌گوید

    سلام من لباس ورزشی زنانه که از چین و دبی وارد میشه رو از کجای بازار ۱۵ خرداد میتونم عمده بخرم ؟

    1. bahar می‌گوید

      سلام کتونی بازار تهران از سمت چهل تن بازار سیداسماعیل یا برو منیریه

  3. ژاله گودرزی می‌گوید

    با سلام
    میخواستم ببینم طلا از کجا بخرم منصف حساب کنن؟

  4. Asma می‌گوید

    مطالب بسیار مفیدی جمع اوری شده،دستتون درد نکنه.ولی من دنبال این بودم ببینم عمده فروش های لباس بچه کدوم قسمتن،ننوشته بود

    1. bahar می‌گوید

      با سلام بازار ارامنه بازار لوطی صالح عباس آباد خیام حتما سر بزنید

  5. لادن دهدشتی می‌گوید

    سلام برای خریدطلای دست دوم که اجرت نگیرن یاخیلی کم اجرت بگیرن کجاراپیشنهاد میدید؟

  6. 12456345667 می‌گوید

    الان ینی فردا بازار تعطیله ؟

  7. مسعود می‌گوید

    راه آهن بعد از بیمارستان بهارلو

  8. مسعود می‌گوید

    بازار بزرگ نداره باید بری پل حافظ پاساژ علاءالدین و چهارسو

    1. همتا می‌گوید

      سلام من میخوام لباس بچه عمده بخرم کدوم قسمت باید برم،ممنون میشم راهنماییم کنین

  9. parnia می‌گوید

    سلام من میخام بادکنک عمده بخرم کدوم قسمت باید برم؟

    1. bahar می‌گوید

      با سلام همان پانزده خرداد بازار چهل تن برید

  10. نمیس می‌گوید

    سلام من میخوام قاب و لوازم جانبی گوشی به صورت عمده بگیرم کدوم قسمت داره؟

  11. z می‌گوید

    سلام وقتتون بخیر چطور میتونم در فضای مجازی به این ادرس دسترسی پیدا کنم ، پانزده خرداد بازار بزرگ تهران پشت مسجد امام مشیری خلوت سنگ و منجوق ،و بخش مشیری همت

  12. دیبا می‌گوید

    سلام من دنبال شلوار مام کتان رنگی هستم، مغازه ها خیلی قیمت های پرتی دارن می دن گفتم بیام بازار پیداش کنم، شمامی تونید راهنماییم کنید لطفا؟ ممنون میشم

    1. avatar-image
      تحریریه علی‌بابا می‌گوید

      امیدواریم کسی پیدا بشه که راهنماییتون کنه 🙂

    2. bahar می‌گوید

      با سلام بازار سید اسماعیل برای کتونی شلوار لی

  13. محمد می‌گوید

    سلام لوازم خرازی و تلق پلاستیک کدوم بازارش هست ممنون میشم راهنمایی کنید

    1. ویولت می‌گوید

      سلام ازدرمسجدشاه پله هارو پایین می ری ازدرچوبی اصلی به سمت چپ وارد حیاط می شی بازم سمت چپ ووارد بازاراکسسوری وبدلی جات می شی اونجا که بپرسی بهت مسیرپله های طبقه بالا رو نشون می دن وبا دنیایی از سنگ هاو وسایل خرزازی روبه رو می شی کوچه مروی هم هست اونجا هم بالاتره بایدازمسجدشاه ردبشی بری بالاتر توکوچه مروی هم دنیایی ازلوازم خرازی هست هم کوچه مروی هم بازارمروی موفق باشی

      1. خدیجه می‌گوید

        سلام من میخوام لباس زنانه و جوراب عمده تهیه کنم راهنمایی میکنید کجا قیمت های پایین و جنسای خوب داره

  14. حميرا می‌گوید

    باسلام
    میشه لطفا راهنمایى کنین کدوم قسمت بازار میتونم آباژور سنگ نمک پیداکنم؟🙏🌹

  15. آریا می‌گوید

    کدوم قسمت بازار برای فروش چاقو است ؟ آدرس اون قسمت رو اگه میشه بگید

    1. avatar-image
      تحریریه علی‌بابا می‌گوید

      سلام آریا عزیز 🙂
      داخل خود بازار به بخش فروش لوازم خانگی برو.

    2. Mahin می‌گوید

      سلام ممنون از سایت خوبتون..ببخشید عمده فروشی سال و ادکلن در کدوم قسمت بازار بزرگ قرار گرفته

      1. Mahin می‌گوید

        شال

  16. شیدا می‌گوید

    سلام کدوم منطقه تهران پوشاک مردانه و زنانه و بچه گانه باقیمت پایین و کیفیت خوب داره؟ممنون میشم راهنمایی کنید

    1. avatar-image
      تحریریه علی‌بابا می‌گوید

      سلام شیدا عزیز 🙂
      بازار ۱۵ خرداد، خیابان جمهوری، خیابان هفت تیر، هفت حوض، بازار امامزاده حسن و… از معروف‌ترین بازارهای پوشاک هستن که قیمت‌های نسبتا بهتری دارن.

  17. محمد رضا حشمت خواه می‌گوید

    سبزه میدان هم جزء بازار تهران است بعد از عبور از چند گذر وارد بازار بزرگ می شوید و از آنجا به کل بازار راه دارید

    1. زهرا می‌گوید

      سلام وقتتون بخیر کدوم قسمت بازار لباس های زنانه مثل شومیز دامن و لباس های مجلسی به صورت عمده دارن؟ من فردا بلیط دارم ممنون میشم راهنمایی کنید

  18. یکی می‌گوید

    ممنون