سبزه میدان زنجان

سبزه میدان زنجان؛ لبریز از شور و حال زندگی

پیاده‌روی در سبزه میدان زنجان

خیابان سبزه میدان زنجان یکی از بهترین قسمت‌های شهر برای پیاده‌روی، لذت از فضا و خرید سوغات برای دوستان و آشنایان است.

کنار بازدید از دیدنی‌های طبیعی و تاریخی استان زنجان، اگر تمایل داشته باشید در شهر زنجان کمی قدم بزنید، یکی از بهترین گزینه‌ها سبزه میدان است. این خیابان کاملا سنگ‌فرش شده و هیچ خودرویی اجازه ورود به آن را ندارد.

بنابراین می‌توانید با خیال آسوده پیاده‌روی کنید و هر وقت اراده کردید، از یک طرف خیابان به طرف دیگر آن بروید. کف سنگ‌فرش‌ها هم نورپردازی شده و برای شب‌گردی بسیار مناسب است. هر دو طرف هم فروشگاه‌های زیادی را می‌بینید که محصولات مختلفی را به مشتریان خود عرضه می‌کنند.

با این توصیفات، چرا کسی نخواهد در سبزه میدان زنجان به گشت‌وگذار مشغول شود؟ برای آشنایی با این منطقه با مجله علی بابا همراه باشید.

سبزه میدان زنجان کجاست؟

برای رفتن به سبزه میدان باید به میدان انقلاب شهر زنجان بروید. برای رفتن به زنجان، هم می‌توانید از قطار و هواپیما استفاده کنید و هم اتوبوس و یا خودرو شخصی.

زنجان در کل شهر کوچکی است و تردد در مسیرهای مختلف آن چندان دشوار نیست. به همین دلیل رسیدن به سبزه میدان هم ساده است.

لوکیشن سبزه میدان روی گوگل مپ

سبزه میدان زنجان

چاقوی زنجان، سوغات معروف شهر

یکی از مهم‌ترین محصولات و سوغات زنجان، چاقوی آن است. فروشگاه‌هایی را در این راسته خواهید دید که انواع و اقسام چاقوی زنجان را به فروش می‌رسانند و تنها چیزی که در کل مغازه به چشم می‌خورد چاقو است، چاقوی کوچک، چاقوی بزرگ، چاقوی تاشو و… .

چاقوی زنجان را به سفارش مشتری هم می‌سازند که بیشتر باب میل باشد. یکی از ویژگی‌های اصالت چاقوی زنجان هم آن است که دسته و تیغه چاقوهای زنجان که به خصوص برای آشپزخانه استفاده می‌شوند، بر خلاف نمونه‌های صنعتی و خارجی یک تکه هستند.

سبزه میدان زنجان

باید بدانید تاریخچه ساخت چاقو در زنجان به زمان هخامنشیان برمی‌گردد و نشان می‌دهد که کیفیت فعلی آن، حاصل هزاران سال تلاش و تبحر است. حتی مردان نمکی زنجان هم وسایل جنگی و کشاورزی به همراه داشته‌اند که نشانگر قدمت ساخت چاقو در این شهر است.

این چاقوها در طی زمان به روز شده و امروزه به حالت نشکن، نسوز و با تیغه‌های ضدزنگ ساخته می‌شود. طبق گفته‌های رییس اتحادیه اصناف چاقوسازان زنجان، بیش از ۲۰۰ مدل چاقو در زنجان ساخته می‌شود.

مواد اولیه تیغه چاقو هم وارداتی است زیرا قابلیت تولید آن در حال حاضر در داخل کشور وجود ندارد.

دیگر فروشگاه‌های سبزه میدان

علاوه بر این‌ها، انواع دیگری از صنایع دستی روی ظروف، پارچه و جواهرات را هم می‌توانید از فروشگاه‌های سبزه میدان از جاهای دیدنی زنجان تهیه کنید.

فروشگاه‌های ظروف مسی هم در این قسمت وجود دارند و بعضی عطاری‌ها هم هستند که با فروش ترکیبات عجیبی از داروهای گیاهی و شکلات‌هایی با طعم‌های عجیب مثل سقز و…، مسافران را به وجد می‌آورند.

سبزه میدان زنجان

حتی می‌توانید سری هم به بازار سنتی بزنید تا حال‌وهوای خریدهای قدیم را پیدا کنید. حتی اگر بازار بسته باشد، باز هم می‌توانید در فضای آن قدم بزنید و لذت ببرید.

اگر هم از خرید و پیاده‌روی در این مسیر زیبا خسته شدید، می‌توانید چند دقیقه روی صندلی‌های داخل پیاده‌رو استراحت کنید و پس از این که نفسی تازه کردید، دوباره مشغول بازدید شوید.

سبزه میدان زنجان

اگر علاقه داشته باشید، می‌توانید از مسجد و مدرسه جامع سید یا مسجد جامع زنجان هم بازدید کنید. یکی از مزیت‌های سبزه میدان این است که به بسیاری از دیدنی‌های شهر زنجان مثل موزه مردان نمکی، عمارت دارایی، بازار سنتی، گنبد سلطانیه و … نزدیک است و کنار بازدید از این محل می‌توانید در ساعات مناسب، سری هم به آن‌ها بزنید.

انتهای سبزه میدان هم به یک میدان بزرگ و زیبا می‌رسید که این قسمت از شهر را به دیگر قسمت‌ها وصل می‌کند و به دیگر دیدنی‌ها راه دارد.

حاج حسن امانت‌دار، سمبل امانت

اما یکی از جذابیت‌های سبزه میدان، مجسمه مردی است که روی یک تکه چوب نشسته و به یک دوچرخه خیره شده است. شاید اول فکر کنید دوچرخه برای یکی از رهگذران است، اما نه، این دوچرخه نمادی از امانتی است که به این مرد بزرگ سپرده شده بود و او هم سالیان سال از آن مراقبت کرد.

حاج حسن نعلچگر که به مرد امانت‌دار معروف است، از کودکی شروع به نعلچگری کرد و در تمام عمر به دلیل ساده‌زیستی و تواضعی که داشت، بسیار مورد توجه و محبت مردم بود.

سبزه میدان زنجان

حاج حسن ۴۵ سال از یک دوچرخه که به او سپرده شده بود، نگهداری کرد، بدون این که از آن استفاده‌ای کند. او در نهایت در سن ۸۱ سالگی در سال ۱۳۷۹ از دنیا رفت، در حالی که مردم را به راستی و درستی تشویق می‌کرد و الگویی بود برای مردم این منطقه.

این تندیس هم در سال ۱۳۹۷ و برای بزرگداشت خاطره این مرد امانت‌دار و درستکار ساخته شده است.

در روایت دیگری هم آمده است که سال‌ها پیش، یک مامور شهرداری باعث شکسته شدن دوچرخه حاج حسن می‌شود و برای جبران یک دوچرخه نو برای او می‌آورد و بعد بدون هیچ حرفی می‌رود.

سبزه میدان زنجان

حاج حسن امانت‌دار بدون استفاده از این دوچرخه جدید، ۴۵ سال از آن نگهداری می‌کند تا روزی دوباره آن را تحویل مامور دهد.

در نهایت همه این قصه‌ها باعث شد تندیسی از این مرد بزرگ در سبزه میدان زنجان درست کنند تا قصه او همیشه ماندگار باشد.

پیشنهادی برای اقامت در زنجان

برای اقامت در زنجان می‌توانید از گزینه‌های زیادی مثل هتل بزرگ زنجان، هتل آسیا زنجان یا اقامتگاه‌ سنتی ددمان و دیگر موارد استفاده کنید.

اگر هم تمایل داشته باشید از کل استان زنجان بازدید کنید، می‌توانید در شهرهای مختلف این استان مانند ابهر، سهرورد و زرین‌آباد و در اقامتگاه‌های بوم‌گردی این شهرها اقامت داشته باشید که با قیمت‌های مناسبی، آماده پذیرایی از گردشگران هستند.

در آخر اگر شما هم از جاهای دیدنی زنجان و به ویژه سبزه میدان بازدید کرده‌اید، می‌توانید تجربه خودتان را از حس‌وحال این فضا با مخاطبان علی‌بابا درمیان بگذارید.

اشتراک گذاری

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

5 دیدگاه

  1. سید عباس می‌گوید

    عجب…..شور و اشتیاق رو خوب گفتی.

  2. حسن می‌گوید

    سلام الا داغلار زنجان بسیار دیدنی و جذاب است

  3. احمد می‌گوید

    کدوم حال کدوم زندگی جمع کنین بس دیگه کم دروغ تحویل مردم بدین

    1. مهدی می‌گوید

      خیلی عالیه. پر از زندگی . شما خودت افسرده ای فکر کردی مردم هم مثل خودتن.

    2. سهی می‌گوید

      شما خودت منفی نگری و حال و حوصله زندگی کردن نداری به خودت مربوطه، حق نداری حال خرابتو به مردم تلقین کنی و بیای بیخودی نظر بدی