سفر به الیگودرز

سفر به الیگودرز | ۱۱ مورد از جاهای دیدنی الیگودرز

الیگودرز یکی از شهرستان‌های استان لرستان است که به‌عنوان ششمین شهرستان پُرجمعیت لرستان شناخته می‌شود. در راهنمای سفر به لرستان در مورد بعضی از جاهای دیدنی لرستان که در الیگودرز قرار گرفته‌اند، یعنی همان جاهای دیدنی الیگودرز گفتم، اما سفر به الیگودرز خودش چیز دیگری است.

با توجه به اینکه دیدنی های الیگودرز خیلی بیشتر از آن چیزی بود که بشود در آن راهنمای سفر آورد، تصمیم گرفتم تا در این مقاله از مجله گردشگری علی بابا راهنمای سفر به الیگودرز را داشته باشیم. بنابراین می‌توانید از همۀ جاهای دیدنی، تاریخی و مذهبی این شهر بازدید کنید.

بهتر است چه زمانی به الیگودرز سفر کنیم؟
بهترین زمان برای سفر به الیگودرز بهار و تابستان است چون این شهر آب‌وهوایی کوهستانی دارد.
جاهای دیدنی معروف الیگودرز کجاست؟
دشت لاله‌های واژگون الیگودرز، شیر سنگی، آبشارهای آب‌سفید و چکان و برنجه از جمله جاهای دیدنی معروف الیگودرز هستند.
بهترین هتل‌های الیگودرز کدام است؟
هتل جهانگردی، مجتمع اقامتی آسمان و هتل تخت جمشید از جمله بهترین هتل‌های الیگودرز هستند.
از الیگودرز به کدام شهر‌ها می‌توان سفر کرد؟
از الیگودرز می‌توانید به شهرهای دورود، خرم‌آباد، بروجرد و پلدختر سفر کنید.
بهترین راه دسترسی به الیگودرز کدام است؟
بهترین راه دسترسی به الیگودرز از از آزادراه تهران-ساوه، آزادراه ساوه-سلفچگان، بزرگراه قم-اراک، جاده اراک-خمین، خیابان امام خمینی، بلوار دانشجو و جاده خمین-الیگودرز می‌گذرد.

مشخصات جغرافیایی الیگودرز

الیگودرز یکی از شهرستان‌‌های استان لرستان است که در غرب کشور واقع شده و قدمتی نزدیک به ۷۰۰ سال دارد. مردم این شهر به زبان لری بختیاری صحبت می‌کنند و مهمان‌نواز هستند. دیدنی های الیگودرز در دل کوه‌های زاگرس قرار گرفته و به‌همین‌دلیل هم آب‌وهوایی کوهستانی و معتدل دارند که در سفر به الیگودرز می‌توانید آن‌ها را تماشا کنید.

راهنمای سفر به الیگودرز

عکس از: سایت Google Maps

الیگودرز مساحتی حدود ۱.۳۰ هکتار داشته و ارتفاع آن از سطح دریا حدود ۲۰۲۲ متر است، پس باید انتظار آب‌وهوایی کوهستانی و معتدل را داشته باشید. قبل سفر به الیگودرز خوب است بدانید این شهر بعد از خرم‌آباد، بروجرد، دورود، کوهدشت و دلفان، به‌عنوان ششمین شهرستان بزرگ لرستان از نظر جمعیتی شناخته می‌شود.

الیگودرز در گذشته‌های دور ۴ محله به اسم‌های ورزندان، مجیان، ده ‌تیرانی و ده محمدرضا داشت که در توسعه اخیر شهر، مرزبندی آن‌ها کمی نامحسوس شده است.

راهنمای سفر به الیگودرز

عکس از: سایت Google Maps

در سفر به الیگودرز بد نیست بدانید این شهر از جنوب به دزفول، فریدون‌شهر و کوهرنگ، از شمال به شهرهای خمین، محلات و اراک، از غرب و شمال‌غربی به شهرهای ازنا، دورود، شازند، بروجرد و خرم‌آباد و از شرق به شهرهای داران، گلپایگان و خوانسار می‌رسد.

لوکیشن الیگودرز روی گوگل مپ

تاریخچه الیگودرز

اطلاعات دقیقی در مورد تاریخچه الیگودرز در اختیار نیست تا بتوانم در راهنمای سفر به الیگودرز با شما در میان بگذارم. اما از روی ساختمان‌های قدیمی و خیلی از نشانه‌های دیگر می‌توان تشخیص داد که قدمت این شهر به حدود ۷۰۰ سال پیش برمی‌گردد. شهری با قدمتی ۷۰۰ ساله که در روایت‌ها از آن با اسم «گیو گودرز» و قلعه‌های باستانی یاد می‌کردند.

راهنمای سفر به الیگودرز

عکس از: سایت Google Maps

مردم محلی در سفر به الیگودرز می‌گویند نسب‌ آن‌‌ها به گودرز، پهلوان ایرانی می‌رسد. در واقع اسم اصلی این طایفه، «آل‌گودرز» به‌معنای خاندان گودرز بود که به مرور زمان تبدیل شده به الیگودرز امروزی.

راهنمای سفر به الیگودرز

عکس از: سایت Google Maps

الیگودرز در گذشته‌های دور بافتی منظم داشته و در ساخت بناهای آن از آجرهای مکعب‌مستطیل استفاده می‌شد. اما خب، دست طبیعت امان نداد و در سال ۱۲۸۲ زمین‌لرزه‌ای بزرگ در دشت سیلاخور اتفاق افتاد که قدرت تقریبی آن حدود ۸ ریشتر بود. این زمین‌لرزه توانست یک‌تنه بخش مهمی از تاریخ و جاهای دیدنی الیگودرز را تخریب کند.

اگر سفر به الیگودرز را در برنامه خود دارید، هنوز هم می‌توانید نشانه‌هایی از آن را در گوشه‌وکنار شهر ببینید.

راهنمای سفر به الیگودرز

عکس از: سایت Google Maps

قبل سفر به الیگودرز باید بدانید این شهر در گذشته زیرنظر گلپایگان و بعد از آن زیرنظر بروجرد بود. اما در سال ۱۳۲۷ وقتی فرمانداری الیگودرز تاسیس شد، این شهر به‌عنوان مرکز شهرستان الیگودرز انتخاب شد. عامل اصلی تشکیل هسته اولیه شهر الیگودرز، وجود رودخانه‌ها، چشمه‌ها و قنات در این منطقه بود.

آب‌ و هوای الیگودرز

میانگین دمای سالانه در سفر به الیگودرز  حدود ۱۴ درجه سانتی‌گراد است. بنابراین با توجه به این میانگین دمایی و ارتفاع این شهر از سطح دریا، با شهری خنک با آب‌وهوایی کوهستانی روبرو می‌شوید. در گذشته میانگین بارش باران و برف سالانه در این شهر حدود ۴۳۰ میلی‌متر بود اما خب با این روندی که کشور با در مسابقه سرعت با خشکسالی در پیش گرفته، احتمالا این سال‌‌ها میانگین بارش کمتر هم شده است.

راهنمای سفر به الیگودرز

عکس از: سایت Google Maps

بهترین زمان سفر به الیگودرز

هر سال، از آخرهای فروردین تا وسط‌های اردیبهشت که برف‌ها از روی کوه‌ها آب شده و زمین بالاخره از خواب سرد زمستانی خودش بیدار می‌شود، شاید بهترین زمان برای سفر به الیگودرز باشد. من در راهنمای سفر به الیگودرز می‌خواهم به شما بهترین جاها را معرفی کنم، اما لازم است بدانید بهترین زمان سفر کی خواهد بود.

راهنمای سفر به الیگودرز

عکس از: سایت Google Maps

کلا اگر اهل سفر به الیگودرز در آب‌وهوایی مطبوع و دلچسب هستید، از اول‌های بهار گرفته تا آخرهای تابستان و شاید همان‌ روزهای اول پاییز، بهترین زمان سفر باشد. البته این وقت‌ها، هزینه‌ها کمی بیشتر می‌شود و جمعیت بیشتری هم در جاهای گردشگری الیگودرز حضور دارند.

راهنمای سفر به الیگودرز

عکس از: سایت Google Maps

اگر مثل من از گرما فراری و اهل سفر در پاییز هستید، پس پاییز و زمستان را برای سفر به الیگودرز انتخاب کنید. البته باید بگویم که پاییز و خصوصا زمستان در مقابل سرسبزی و آب‌وهوای خنک و دلنشین بهار و اوایل تابستان حرفی برای گفتن ندارند.

حمل ‌و نقل در سفر به الیگودرز چطور است؟

تاکسی و وسیله شخصی برای تردد در شهر الیگودرز بهترین انتخاب است. این شهر نیازمند بودجه زیادی است تا بتواند ناوگان حمل‌ونقل عمومی مثل دیگر شهرهای بزرگ داشته باشد.

راهنمای سفر به الیگودرز

عکس از: سایت Irna

مسافران و گردشگرانی که با خودروی خودشان سفر نمی‌کنند، معمولا از خطوط تاکسی و اتوبوس استفاده کرده یا ماشین کرایه می‌کنند. آخرین باری که فهرست مسیر تاکسی‌ها در سفر به الیگودرز به‌روز شده، مسیرها شامل میدان امام به بیشتر بخش‌های شهر و پارک سوار به بعضی از بخش‌های مهم شهر بودند.

محدودیت‌های سفر به الیگودرز

  • بعضی از مکان‌های دورافتاده می‌تواند برای گردشگران محدودیت‌هایی از نظر امنیتی ایجاد کند پس با یک گروه سفر کنید.
  • متاسفانه در حق جاهای دیدنی الیگودرز خیلی کم‌لطفی شده، به‌صورتی‌که در بیشتر این جاذبه‌ها امکانات آنچنانی وجود ندارد.
  • هزینه‌های سفر همیشه در فصل سفر یعنی بهار و تابستان بیشتر است، البته باید شلوغی بیشتر را هم به جان خرید.
  • الیگودرز فرودگاه ندارد و نزدیک‌ترین فرودگاه به این شهر در خرم‌آباد قرار گرفته اما با قطار می‌توانید سفر کنید.
  • سعی شده تا برای بیشتر جاهای مهم شهر در سفر به الیگودرز تاکسی در نظر گرفته شود، اما خب در بعضی موارد باید ماشین کرایه کنید.

مسیرهای دسترسی در سفر به الیگودرز

برای دیدن جاهای دیدنی الیگودرز و سفر به این شهر، مسیرهای دسترسی مختلفی وجود دارد.

– سفر به الیگودرز با هواپیما

تا اینجای کار که من دارم مقاله راهنمای سفر به الیگودرز را می‌نویسم، این شهرستان، فرودگاه ندارد. پس باید روش‌های دیگر را برای سفر انتخاب کنید.

سفر به الیگودرز

عکس از: سایت Wikipedia

در‌حال‌حاضر، نزدیک‌ترین فرودگاه به دیدنی های الیگودرز، فرودگاه بین‌المللی شهدای خرم‌آباد است. فاصله فرودگاه خرم‌آباد تا الیگودرز حدود ۱۳۰ کیلومتر بوده و ۱ ساعت و ۵۰ دقیقه در راه هستید.

– سفر به الیگودرز با قطار

نزدیک‌ترین ایستگاه قطار برای سفر به الیگودرز در شهر ازنا قرار گرفته. قطار گردشگری لرستان که کارش را از ۲۹ اسفند سال ۱۳۹۷ شروع کرده در دورود ایستگاه دارد و از آن‌جا می‌توانید به الیگودرز بروید. در سفر با این روش، تجربه جذابی از بازدید از مسیرهای زیبای قطار گردشگری دارید.

راهنمای سفر به الیگودرز

عکس از: سایت Varknews

– سفر به الیگودرز با اتوبوس

پایانه الیگودرز اتوبوس بین‌شهری برای خیلی از شهرهای بزرگ دور و نزدیک دارد. مبدا حرکت شما با اتوبوس در سفر به الیگودرز می‌تواند از یکی از شهرهای زیر باشد.

  • تهران پایانه جنوب
  • قرچک
  • قم
  • کرج
  • اصفهان (پایانه کاوه، پایانه صفه و پایانه نجف‌آباد)
  • اهواز
  • دزفول
  • شوشتر
  • شیراز پایانه کاراندیش
  • خرم‌آباد
راهنمای سفر به الیگودرز

عکس از: سایت Balad

در سفر به الیگودرز ترمینال مسافربری این شهر چند شرکت مسافربری دارد که اسم و شماره تماس آن‌ها را در جدول زیر آورده‌ام.

اسم شرکت مسافربریشماره تماسشماره انبار
پیک صبا الیگودرز – تعاونی ۱۷۰۶۶۴۳۳۳۱۰۹۰۰۶۶۴۳۳۲۵۳۳۳
راه پیما پارسیان الیگودرز – تعاونی ۹۰۶۶۴۳۳۲۲۰۴۳۰۶۶۴۳۳۲۵۳۳۳
آریا سفر آسیا الیگودرز – تعاونی ۱۱۰۶۶۴۳۳۳۱۹۱۹۰۶۶۴۳۳۲۵۳۳۳
ایمن سفر ایرانیان الیگودرز – تعاونی ۶۰۶۶۴۳۳۲۱۰۹۰۰۶۶۴۳۳۲۵۳۳۳

شماره ترمینال پایانه الیگودرز هم، ۰۶۶۴۳۳۲۱۰۹۰ است.

– سفر به الیگودرز با خودرو شخصی

اگر خودروی شخصی دارید پس محدودیتی در مبدا  سفر نیست. چون همان‌طور که در بخش قبلی دیدید پایانه مسافربری الیگودرز تنوع بالایی در انتخاب مبدا سفر ندارد. حالا ببینیم که فاصله الیگودرز تا بعضی از شهرهای اطراف چقدر است.

راهنمای سفر به الیگودرز

عکس از: سایت Irna

  • تهران تا الیگودرز: فاصله تهران تا الیگودرز حدود ۳۹۳ کیلومتر است و با خودروی شخصی حدود ۴ ساعت و ۴۷ دقیقه در راه هستید.
  • اصفهان تا الیگودرز: فاصله اصفهان تا الیگودرز حدود ۲۲۸ کیلومتر است و با خودروی شخصی حدود ۲ ساعت و ۴۷ دقیقه در راه هستید.
  • شیراز تا الیگودرز: فاصله شیراز تا الیگودرز حدود ۶۸۴ کیلومتر است و با خودروی شخصی حدود ۷ ساعت و ۲۳ دقیقه در راه هستید.
  • بندرعباس تا الیگودرز: فاصله بندرعباس تا الیگودرز حدود ۱۱۳۸ کیلومتر است و با خودروی شخصی حدود ۱۳ ساعت و ۱۱ دقیقه در راه هستید.
  • مشهد تا الیگودرز: فاصله مشهد تا الیگودرز حدود ۱۱۹۹ کیلومتر است و با خودروی شخصی حدود ۱۲ ساعت و ۳۸ دقیقه در راه هستید.

اگر با ماشین خودتان سفر به الیگودرز را تجربه می‌کنید که محدودیتی در زمان سفر ندارید و هزینه هم شامل بنزین می‌شود. در طول مسیر هم می‌توانید از طبیعت زیبای اطراف جاده لذت ببرید و هر وقت دلتان خواست ترمز کنید تا بساط پیک‌نیک و استراحت آماده شود.

– سفر به الیگودرز از تهران

برای سفر به الیگودرز از تهران، ۲ مسیر پیش‌روی شماست.

  • مسیر اول:

    فاصله تهران تا الیگودرز در مسیر اول حدود ۳۸۸ کیلومتر بوده و حدود ۴ ساعت و ۳۵ دقیقه هم در راه هستید.

در این مسیر برای سفر به الیگودرز از آزادراه تهران-ساوه، آزادراه ساوه-سلفچگان، بزرگراه قم-اراک، جاده اراک-خمین، خیابان امام خمینی، بلوار دانشجو و جاده خمین-الیگودرز عبور می‌کنید.

راهنمای سفر به الیگودرز

عکس از: سایت Google Maps

  • مسیر دوم:

    فاصله تهران تا الیگودرز در مسیر دوم حدود ۳۸۷ کیلومتر بوده و حدود ۴ ساعت و ۲۹ دقیقه هم در راه هستید.

در این مسیر از آزادراه تهران-قم، بزرگراه قم-اراک، جاده اراک-خمین، خیابان امام خمینی، بلوار دانشجو و جاده خمین-الیگودرز عبور می‌کنید.

راهنمای سفر به الیگودرز

عکس از: سایت Google Maps

این دو مسیر سفر به الیگودرز تفاوتی از نظر مسافتی ندارند و فقط در اول مسیر از شهر دیگری عبور می‌کنید. البته مسیر دیگری هم هست که از همدان و ملایر می‌گذرد اما خیلی طولانی است و حدود ۶ ساعت در راه هستید.

سفر از الیگودرز به شهرها و روستاهای نزدیک

وقتی به الیگودرز رسیدید چند گزینه پیش‌روی شما هست. اینکه طبق راهنمای سفر به الیگودرز سراغ جاهای دیدنی الیگودرز بروید یا سفر را با بازدید از شهرهای اطراف این شهر شروع کنید. البته می‌توانید مقاله راهنمای سفر به لرستان را هم بخوانید.

– سفر به خرم آباد

خرم‌آباد شهری قدیمی با تاریخی چند هزار ساله است که به‌دلیل جاذبه‌های گردشگری مهم و جاهای دیدنی طبیعی و زیبا، مقصد خیلی از گردشگران است. این شهر آب‌وهوایی مطبوع در فصل بهار دارد و به‌دلیل وجود آبشارها و چشمه‌های فراوان آن را با اسم «سرزمین آبشارها و چشمه‌ها» می‌شناسند.

راهنمای سفر به الیگودرز

عکس از: سایت Google Maps

جاهای دیدنی لرستان شامل قلعه‌ فلک‌الافلاک، پل شاپوری، حمام گپ‌آباد، دریاچه کیو، آبشار نوژیان، آبشار افرینه، پارک جنگلی مخمل‌کوه، جنگل و آبشار نای‌انگیز، غار دوشه، رودخانه کرخه و چندین مکان زیبای دیگر است.

راهنمای سفر به الیگودرز

عکس از: سایت Google Maps

فاصله خرم‌آباد تا سفر به الیگودرز حدود ۱۵۳ کیلومتر بوده و حدود ۲ ساعت و ۴۷ دقیقه در راه هستید. برای سفر به خرم‌آباد و بعدش هم به جاهای دیدنی الیگودرز می‌توانید بلیط پرواز تهران به خرم‌آباد را در علی‌‌بابا بخرید و سفرتان را شروع کنید.

لوکیشن خرم‌آباد روی گوگل مپ

– سفر به دورود

دورود یکی از شهرهای مهم در شرق استان لرستان و یک انتخاب خوب برای بعد از سفر به الیگودرز است که آب‌وهوایی معتدل و کوهستانی دارد. این شهر آنقدر زیبایی دارد که به آن لقب «پایتخت طبیعت ایران» را داده‌اند. هیچ‌جای ایران مثل دورود پُر از زیبایی‌های طبیعی و دیدنی نیست.

راهنمای سفر به الیگودرز

عکس از: سایت Google Maps

از جاهای دیدنی دورود در راهنمای سفر به الیگودرز می‌توانم به دریاچه گهر، آبشار بیشه، تنگه لی‌لی، آبشار گرمه، دره نی‌گاه، دشت لاله‌های واژگون دورود، رود سزار، کوه قارون و چندین جاذبه گردشگری دیگر اشاره کنم.

راهنمای سفر به الیگودرز

عکس از: سایت Google Maps

فاصله دورود تا الیگودرز حدود ۶۷ کیلومتر بوده و حدود ۵۳ دقیقه در راه هستید. برای رفتن به دورود می‌توانید از قطار یا اتوبوس استفاده کنید. بلیط قطار دورود در سایت علی‌بابا موجود است و از آن‌جا هم می‌توانید با اتوبوس یا تاکسی به الیگودرز بروید تا ادامه راهنمای سفر به الیگودرز را با هم باشیم.

لوکیشن دورود روی گوگل مپ

– سفر به پلدختر

شهر پلدختر در جنوب استان لرستان در دامنه کوه مله از رشته کوه زاگرس قرار دارد. به‌دلیل وجود ده‌ها پُل قدیمی شهرت پیدا کرده است. این شهر آب‌وهوایی معتدل و دلچسب در بهار و حتی در تابستان دارد که باعث شده گردشگرهای زیادی برای بازدید از دیدنی‌های پلدختر بعد سفر به الیگودرز به این شهر سفر کنند.

راهنمای سفر به الیگودرز

عکس از: سایت Google Maps

از مهم‌ترین و زیباترین جاهای دیدنی پل‌دختر می‌توانم به غار کلماکره، غار کوگان، منطقه شکارممنوع تالاب‌های پلدختر، آبشار افرینه، کاروان‌سرای چشمک، گورستان چشمک، پل گاومیشان، پل کهرت، تنگه هلت و دره خزینه اشاره کنم. فاصله پلدختر تا الیگودرز حدود ۲۶۴ کیلومتر بوده و حدود ۳ ساعت و ۲۴ دقیقه در راه هستید.

لوکیشن پلدختر روی گوگل مپ

– سفر به بروجرد

بروجرد دومین شهر پُرجمعیت استان لرستان است که در غرب استان قرار گرفته و به‌عنوان قطب صنعتی این منطقه شناخته می‌شود. طبیعتی کوهستانی، مراتع و مزارع سرسبز و آب‌وهوایی مطبوع و مطلوب کنار جاذبه‌های گردشگری فراوان دلیل اصلی سفر گردشگران به بروجرد است.

راهنمای سفر به الیگودرز

عکس از: سایت Google Maps

از دیدنی‌ها و جاذبه‌های گردشگری بروجرد می‌توانم به خانه افتخار الاسلام طباطبایی، تپه قرق، خانه بیرجندی، آبشار ونایی، تپه چغا یا بام بروجرد، چشمه سراب کرتول، خانه مصری، تنگه کپرگه، قلعه یزدگرد، قلعه گرین و پل چالان چولان اشاره کنم. فاصله بروجرد تا الیگودرز حدود ۱۲۴ کیلومتر بوده و حدود ۱ ساعت و ۲۴ دقیقه در راه هستید.

لوکیشن بروجرد روی گوگل مپ

جاذبه‌های گردشگری الیگودرز

حالا که با شهرهای مهم و قطب‌های گردشگری اطراف الیگودرز آشنا شدید وقت آن رسیده تا راهنمای سفر به الیگودرز را با معرفی جاهای گردشگری الیگودرز شروع کنیم. این شهر، جاهای دیدنی زیادی دارد که می‌خواهم آن‌ها را در قالب بخش‌های مختلف به شما معرفی کنم. اگر برنامه‌ریزی منسجمی داشته باشید می‌توانید در طول یک هفته همۀ این جاهای دیدنی الیگودرز را ببینید.

جاذبه‌های تاریخی الیگودرز

همان‌طور که در بخش تاریخچه شهر الیگودرز گفتم، این شهر قدمتی حدود ۷۰۰ سال دارد. پس دور از انتظار نیست که جاذبه های تاریخی آن قابل توجه باشد. اجازه دهید راهنمای سفر به الیگودرز را با جاذبه‌های تاریخی این شهر شروع کنیم، جاذبه‌هایی که حرف‌های زیادی از گذشتگان در سینه خود دارند.

– شیرهای سنگی

در گذشته‌های دور استفاده از نمادهای مختلف برای آراستن گورها یکی از کارهای مرسوم و به‌عبارتی سنت بود. این کار بین مردم لرستان و الیگودرز خیلی رواج داشته تا جایی که شیرهای سنگی الیگودرز به شهرت رسیدند. در سفر به الیگودرز شیرهای سنگی الیگودرز را می‌بینید که قدمتی بیشتر از ۴۰۰ سال دارند و فقط روی قبر بعضی از افراد خاص، نصب شده‌اند.

راهنمای سفر به الیگودرز

عکس از: سایت Google Maps

گفته شده که اگر شیر سنگی روی مزار کسی نصب شود، نشان می‌دهد که او شکارچی یا سوارکار بوده. روی بدنه این شیرهای سنگی، نمادهایی مثل نیزه، شمشیر، مرد سوار بر اسب یا تمساح حکاکی شده است. جالب است بدانید که اگر متوفی فردی مومن بود، روی بدنه شیر، مهر و تسبیح یا آیات قرآن حکاکی می‌شد.

در سفر به الیگودرز به شیرهای سنگی از نزدیک نگاه کنید. انگار آن‌ها را قالب‌گیری کرده‌ باشند. همه زوایا و اندازه‌ها مثل هم است. تنها اشکال کار اینجاست که ما هنوز یاد نگرفته‌ایم به این آثار تاریخی به چشم یک الماس گرانبها و نایاب نگاه کنیم و بخاطر فرهنگ‌ نادرست، افرادی در سال‌های گذشته باعث تخریب آن‌ها شده‌اند.

راهنمای سفر به الیگودرز

عکس از: سایت Irna

یکی از معروف‌ترین سازنده‌های شیرهای سنگی الیگودرز، «میرزا محمد افروغ» بود و حالا نوادگانش این کار را انجام می‌دهند.

آدرس شیرهای سنگی

الیگودرز، ۲۰۷ کیلومتر بعد از الیگودرز

لوکیشن شیرهای سنگی روی گوگل مپ

موقعیت شیرهای سنگی در در سفر به الیگودرز  روی گوگل‌مپ ثبت نشده است، اگر برای دیدن زیبایی‌های این شهر رفتید، در فرصتی مناسب موقعیت این شیرهای خارق‌العاده را ثبت کنید.

– آتشکده کیورز امیرآباد

تپه کیورز امیرآباد یا همان آتشکده کیورز به دوره قبل از اسلام برمی‌گردد. این آتشکده در روستای کیورز قرار گرفته و یکی از جاهای دیدنی مهم شهر الیگودرز است. من خیلی گشتم تا اطلاعات بیشتری در مورد این آتشکده بیشتری پیدا کنم اما موفق نشدم. اگر قبلا سفر به الیگودرز را تجربه کرده‌اید و اطلاعاتی دارید، لطفا برای من بنویسید.

جاهای دیدنی الیگودرز

عکس از: سایت Google Maps

آدرس آتشکده کیورز امیرآباد

الیگودرز، روستای کیورز امیرآباد

لوکیشن آتشکده کیورز امیرآباد روی گوگل مپ

موقعیت آتشکده روی گوگل‌مپ ثبت نشده و برای همین من لوکیشن کیورز علیا را برای شما می‌گذارم تا آتشکده را راحت‌تر پیدا کنید.

– قلعه باجول یا قلعه ناکام

قلعه باجول که محلی‌ها به آن قلعه ناکام هم می‌گویند، در ۳۵ کیلومتری الیگودرز و در شرق استان لرستان قرار دارد. بنای قلعه در دوره زندیه و اوایل دوره قاجار ساخته شده و به‌دلیل بی‌توجهی و عدم رسیدگی لازم، در وضعیت بدی قرار دارد. برج مدور آجری این قلعه در کنار ایوانی یا ۲ ستون سنگی و نقش برجسته‌هایی از شکار و گل و گلدان و صحنه شکار شیر توسط اژدها، شگفتی‌آفرین است.

راهنمای سفر به الیگودرز

عکس از: سایت Irna

همان‌طور که گفتم قلعه‌ای با این همه زیبایی و نقش برجسته‌های نادر، در وضعیت بدی قرار دارد. منظورم از وضعیت بد فقط آسیب و خرابی‌های گسترده نیست، بلکه کنار این آسیب‌ها، انگار که از قلعه به‌عنوان زباله‌دانی استفاده می‌کنند. بعد انتظار دارند صنعت گردشگری در کشور رونق بیشتری داشته باشد. با این حال شاید در در سفر به الیگودرز بخواهید از این قلعه بازدید کنید!

بعضی از دیوارهای قلعه خراب شده و شاید دیگر هم بازسازی نشود. غیر از این خرابی‌ها، آنقدر به این قلعه نرسیده‌اند که ارتفاع گیاه‌های داخل محوطه آن به ۴۰ سانتی‌متر رسیده است. با این همه مشکل، نمی‌شود انتظار امکانات را هم داشت، پس برای استراحت و کمپ به روستای آب باریک علیا بروید.

راهنمای سفر به الیگودرز

عکس از: سایت Borna

آدرس قلعه باجول یا قلعه ناکام

لرستان، ۳۵ کیلومتری الیگودرز، نزدیک روستای آب باریک علیا

لوکیشن قلعه باجول یا قلعه ناکام روی گوگل مپ

موقعیت قلعه باجول روی گوگل‌مپ ثبت نشده است.

جاذبه‌های طبیعی الیگودرز

از حق نگذریم یکی از دلایلی که من راهنمای سفر به الیگودرز را نوشتم، همین جاذبه‌های طبیعی بود. هیچ دستی مانند دست طبیعت نمی‌تواند زیبایی‌هایی را بیافریند که نمونه آن در هیچ‌جای دیگر جهان نباشد. جاهای دیدنی الیگودرز که بیشتر شامل جاذبه‌های طبیعی است به شرح زیر هستند.

راهنمای سفر به الیگودرز

عکس از: سایت Google Maps

– قالی کوه

قالی کوه هم از جاهایی است که در در سفر به الیگودرز  نباید از آن بگذرید. قالی کوه آنقدر وسعت دارد که از یک طرف به رودخانه زالکی و از طرف دیگر به کوه کازینستان می‌رسد. حدود سال ۱۳۸۵ بود که سازمان محیط‌زیست، منطقه قالی کوه را به‌عنوان یک منطقه شکارممنوع ثبت کرد.

در رشته کوه وسیع قالی کوه که بعضی‌ها به آن غالیه کوه هم می‌گویند، غار باستانی و غار بزنوید قرار دارد. بهترین زمان برای سفر به این منطقه، بهار و تابستان است تا فرصت دیدن دشت‌های پُر از گل نصیبتان شود.

راهنمای سفر به الیگودرز

عکس از: سایت Google Maps

در بخش شمالی قالی کوه در در سفر به الیگودرز به دشت لاله‌های واژگون می‌رسید که بزرگ‌ترین دشت لاله طبیعی در جهان است. در جنوب شرقی این کوه، آبشار سفید قرار دارد که بعدا در موردش خواهم نوشت. دره دام یکی از زیباترین دره‌های قالی کوه است که به‌دلیل صعب‌العبور بودن به محلی امن برای زندگی حیواناتی وحشی مثل خرس تبدیل شده است.

راهنمای سفر به الیگودرز

عکس از: سایت Google Maps

یکی از عجایب قالی کوه در در سفر به الیگودرز درخت‌های سرو کوهی هستند که در درون سنگ‌ها و صخره‌ها رشد می‌کنند. مردم می‌گویند که وقتی درخت سرو کوهی پیر شود، صاعقه به آن زده و آتش می‌گیرد تا به‌نوعی با خودسوزی خود درختان جوان‌تر جایگزینش شوند. آدم یاد ققنوس می‌افتد.

آدرس قالی کوه

الیگودرز، ۸۰ کیلومتری جنوب غربی شهر

لوکیشن قالی کوه روی گوگل مپ

– دشت لاله‌های واژگون

دشت لاله‌های واژگون در راهنمای سفر به الیگودرز مانند نگینی آتشین می‌درخشد. این دشت یکی از جاهای دیدنی الیگودرز است که در ۳۵ کیلومتری جنوب شرقی مرکز شهر قرار گرفته و وسعتی حدود ۲۹۰۰ هکتار دارد. دشت لاله‌های واژگون الیگودرز ازشرق اشترانکوه شروع شده و تا شمال قالی کوه ادامه پیدا می‌کند.

راهنمای سفر به الیگودرز

عکس از: سایت Google Maps

غیر از لاله‌های واژگون، در این دشت نوعی لاله بسیار کمیاب هم پیدا می‌شود که به‌ آن «لاله واژگون زرد» می‌گویند. یکی دیگر از عجایب این دشت، لاله‌های سرخی هستند که گاهی ارتفاع آن‌هابه ۱۲۹ سانتی‌متر هم می‌رسد. این لاله‌ها با اسم‌های «سوسن چراغ» و «اشک مریم» شناخته می‌شوند.

راهنمای سفر به الیگودرز

عکس از: سایت Google Maps

بهترین زمان بازدید از این دشت پُر از لاله‌های واژگون در در سفر به الیگودرز اردیبهشت ماه است. در این ماه لاله‌ها سر از خاک درآورده و در هوا واژگون می‌شوند و با نسیمی به رقص درمی‌آیند. این منطقه امکانات آنچنانی ندارد و باید با خودتان آب آشامیدنی و خوراکی ببرید.

راهنمای سفر به الیگودرز

عکس از: سایت Google Maps

آدرس دشت لاله‌های واژگون

لرستان، ۳۵ کیلومتری جنوب شرقی مرکز الیگودرز، دشت دالانی

لوکیشن دشت لاله‌های واژگون روی گوگل مپ

– آبشار آب سفید

بدون‌شک یکی از زیباترین جاها در راهنمای سفر به الیگودرز، همین آبشار آب سفید است. این آبشار در میان طبیعتی زیبا چشم باز کرده و با آب گوارا و خنک خود، منطقه را سرسبز و زیباتر کرده است. آبشار آب سفید در فصل بهار در زیباترین حالت خود قرار دارد بنابراین شاید بهترین فصل برای بازدید از این جاذبه طبیعی الیگودرز، بهار باشد.

راهنمای سفر به الیگودرز

عکس از: سایت Google Maps

آبشار آب سفید در در سفر به الیگودرز ارتفاعی حدود ۷۰ متر داشته و به‌عنوان یکی از بلندترین آبشارهای ایران شناخته می‌شود که در فصل پُربارش حتی پهنای تاج آن به ۱۵ متر هم می‌رسد. کوهی که آبشار از آن سرازیر می‌شود، لایه‌های از سنگ دارد که نمایی عجیب ایجاد کرده‌اند و ترکیب رنگ دیواره‌های آبشار با رنگ سبزِ سرزندۀ درخت‌ها، هارمونی زیبایی دارد.

اگر اهل کوهنوردی باشید در اطراف آب سفید کوه‌های زیادی هستند که جان می‌دهند برای صعود.

راهنمای سفر به الیگودرز

عکس از: سایت Google Maps

آدرس آبشار آب سفید

لرستان، ۵۰ کیلومتری الیگودرز، نزدیک قالی‌کوه

لوکیشن آبشار آب سفید روی گوگل مپ

– آبشار چکان

آبشار چکان یکی از آن جاذبه‌هایی است که باید در راهنمای سفر به الیگودرز قرار می‌گرفت. این آبشار در نزدیکی دره چکان و روستاهای دهقادی و حسن‌آباد قرار دارد. آب آبشار چکان به چشمه داسار متصل شده و آن‌ها در هم‌دستی با یکدیگر به رودخانه چکان می‌ریزند و در آخر هم به آب دهقادی وصل شده و به روز دز می‌ریزند.

راهنمای سفر به الیگودرز

عکس از: سایت Google Maps

آب این آبشار از غاری در نزدیکی زمین‌های کشاورزی چکان می‌جوشد و فوران آن بیشتر از ۱۰ متر است. در اطراف آبشار در در سفر به الیگودرز می‌توانید بخشی وسیع را ببینید که از درخت‌های بلوط و گردو پوشیده شده. آ‌ب‌وهوای مطبوع و خنکی اطراف آبشار باعث شده تا بهار و تابستان بهترین زمان برای سفر باشد. در اطراف آبشار امکانات زیادی نیست و باید با خودتان آب‌آشامیدنی و خوراکی ببرید.

راهنمای سفر به الیگودرز

عکس از: سایت Google Maps

آدرس آبشار چکان

الیگودرز، جنوب شرقی لرستان، دامنه کوه‌های زاگرس، نزدیک روستای حسن‌آباد و دهقادی

لوکیشن آبشار چکان روی گوگل مپ

– آبشار برنجه

آبشار برنجه در در سفر به الیگودرز بر بلندای کوهی به همین اسم قرار دارد. برای رسیدن به این آبشار باید از جنگل‌های زاگرس و صخره‌های سیاه‌کوه عبور کنید. برنجه یکی از بزرگ‌ترین و همین‌طور زیباترین آبشارهای پلکانی در ایران است.

اولین قسمت آبشار از بالای صخره‌های کوه زاگرس و بخش بعدی آن هم از روی سنگ‌های دیواره به پایین می‌ریزد. مسیر دسترسی به آبشار برنجه صعب‌العبور است و همین موضوع هم باعث شده تا طبیعتی بکر و دست‌نخورده داشته باشد.

راهنمای سفر به الیگودرز

عکس از: سایت Google Maps

منطقه اطراف آبشار در سفر به الیگودرز به‌دلیل کوه‌های زاگرس و درخت‌های آن و همین‌طور آب آبشار، خنک و مطبوع است و می‌تواند محلی عالی برای پیک‌نیک در تابستان باشد. اما باید بدانید که در نزدیکی آبشار هیچ امکاناتی وجود ندارد پس با خودتان وسایل لازم را ببرید.

آدرس آبشار برنجه

لرستان، ۹۰ کیلومتری شهرستان الیگودرز، بخش غربی روستای پیرامام، بالای کوه برنجه

لوکیشن آبشار برنجه روی گوگل مپ

آرامگاه‌ها و بقعه‌های الیگودرز

آرامگاه‌ها همیشه جزو آن بخشی از سفرنامه و راهنمای سفر به الیگودرز و دیگر شهرهای لرستان هستند که با خودشان آرامش می‌آورند. در الیگودرز ۲ امامزاده وجود دارد که در ادامه معرفی می‌کنم.

– امامزاده محمد بن حسن

یکی از جاهای دیدنی الیگودرز، امامزاده محمدبن‌حسن است که در جاده‌ای خاکی و کوهستانی قرار گرفته و فقط بخشی از مسیر آن، آسفالته است. این امامزاده در زمینی نسبتا مسطح قرار دارد و دورتادور آن را کوه‌هایی پوشیده از درخت‌های بلوط احاطه کرده‌اند. بعضی از مردم محلی معتقدند که این امامزاده شفا می‌دهد و به بعضی از گردشگران پیشنهاد می‌کنند برای رسیدن به حاجت خود به زیارت امامزاده بروند.

راهنمای سفر به الیگودرز

عکس از: سایت Google Maps

آدرس امامزاده محمدبن‌حسن

الیگودرز، ۱۳۰ کیلومتری الیگودرز و جنوب شرقی لرستان

لوکیشن امامزاده محمدبن‌حسن روی گوگل مپ

– امامزاده اکبر علی

یکی از امامزاده‌های معروف در در سفر به الیگودرز امامزاده اکبرعلی است که در نزدیکی روستای پیردزگاه قرار دارد. مردم و اهالی می‌گویند که نسب این امامزاده به امام موسی کاظم برمی‌گردد. در قسمت پایین تپه و در قسمت جنوبی امامزاده یک گورستان قدیمی هست که روی یکی از سنگ قبرهای آن یک شیر سنگی قرار گرفته که نشانی از فرهنگ کهن مردم این منطقه است.

راهنمای سفر به الیگودرز

عکس از: سایت Google Maps

بقعه نقشه‌ای مستطیلی شکل، یک گنبد و اتاقی الحاقی دارد که در ضلع شرقی بنا قرار گرفته است. در قسمت جنوبی می‌توانید پلکانی را ببینید که به پشت‌بام می‌رسد. از مصالحی مثل قلوه‌سنگ‌های کوچک و بزرگ، آهک و گچ برای نمای بیرونی بقعه استفاده کرده‌اند که حال و هوایی ساده و زیبا به آن داده. در نزدیکی بقعه امکانات خاصی وجود ندارد اما برای استراحت و کمپ می‌توانید به روستای پیردزگاه بروید.

آدرس امامزاده اکبرعلی

لرستان، الیگودرز، روستای پیردزگاه

لوکیشن امامزاده اکبرعلی روی گوگل مپ

بازارها و مراکز خرید الیگودرز

همه شهرهای بزرگ و کوچک برای خودشان بازارهایی دارند که شامل بازار سنتی و بازارهایی جدید مثل پاساژ است. در این بخش از راهنمای سفر به الیگودرز می‌خواهم بازارها و مراکز خرید این شهر را به شما معرفی کنم.

راهنمای سفر به الیگودرز

عکس از: سایت Ilna

– بازار کهنه الیگودرز

بازاری که اسمش کهنه است، اما دیگر آن رمق و رخ قدیم را ندارد. این بازار از نظر موقعیت مکانی در نزدیکی مراکز مهمی مثل شهربازی و پاساژ سینا قرار گرفته. آنقدر که هیچ چیزی در مورد بازار در اینترنت وجود ندارد، نمی‌دانم به شما پیشنهاد بازدید از آن را بدهم یا نه. نگرانم تا آن‌جا بروید و ببینید بازار بسته است.

راهنمای سفر به الیگودرز

عکس از: سایت Irna

آدرس بازار کهنه الیگودرز

لرستان، الیگودرز، ساحلی، خیابان امام خمینی، میدان امام خمینی

لوکیشن بازار کهنه الیگودرز روی گوگل مپ

– پاساژ سینا

پاساژ سینا در در سفر به الیگودرز یکی از آن مراکز خریدی است که در نزدیکی بازار کهنه شهر ساخته شده و مغازه‌های مختلفی دارد. در طبقه زیرهمکف این پاساژ می‌توانید سراغ بازار موبایل را بگیرید. غیر از موبایل و وسایل جانبی آن، در این پاساژ کالاهای دیگری مثل لباس و لوازم بهداشتی نیز فروخته می‌شود.

راهنمای سفر به الیگودرز

عکس از: سایت Google Maps

آدرس پاساژ سینا

لرستان، الیگودرز، میدان امام خمینی، خیابان امام خمینی

لوکیشن پاساژ سینا روی گوگل مپ

– پاساژ مرکزی

پاساژ مرکزی را درست در نزدیکی بازار کهنه ساخته‌اند. شاید ساختن این پاساژ و پاساژ سینا در همان خیابانی که بازار کهنه قرار دارد باعث از رونق افتادن بازار شده است. این پاساژ هم مثل سینا یک سری مغازه دارد که می‌توانید از آن بعضی از مایحتاج روزانه و لباس را بخرید.

راهنمای سفر به الیگودرز

عکس از: سایت Google Maps

آدرس پاساژ مرکزی

لرستان، خیابان امام خمینی، نرسیده به میدان امام خمینی

موقعیت پاساژ مرکزی روی گوگل مپ

موقعیت پاساژ مرکزی الیگودرز روی گوگل‌مپ ثبت نشده است. با کمک آدرس به‌راحتی آن را پیدا می‌کنید.

سوغات الیگودرز

یکی از بهترین سوغات در سفر به الیگودرز عسل است. طبیعت بکر و زنده در کنار گل‌های متنوعی که در دشت‌ها می‌رویند، شرایط را برای تولید عسل طبیعی فراهم کرده. از دیگر سوغات خوراکی الیگودرز می‌توانم به قره‌قروت، کشک و دوغ اشاره کنم. فطیره هم نوعی نان محلی بسیار خوشمزه است که در روستاهای الیگودرز و در بعضی از مغازه‌های شهر پخته می‌شود.

راهنمای سفر به الیگودرز

عکس از: سایت Borna

از صنایع دستی در در سفر به الیگودرز نگویم که هوش از سرتان می‌رود. خلاقیت، سرپنجه‌های طلایی و تبحر مردم این شهر در صنایع دستی زبانزد است. صنایع دستی این شهر بیشتر شامل گلیم، جاجیم، سرامیک، منبت، سیم‌بافی و معرق‌کاری هستند.

فرهنگ مردم الیگودرز

مردم الیگودرز مراسم‌های خاصی دارند که در ادامه بعضی از آن‌ها را معرفی می‌کنم.

– عروسی

یکی از مراسم‌های باشکوهی که در الیگودرز و دیگر شهرهای استان لرستان برگزار می‌شود، مراسم عروسی و رقص دسته‌جمعی است. در روز عروسی، آهنگ‌های محلی با ساز و دهل نواخته می‌شوند و مردان و زنان دوشادوش هم می‌رقصند. در الیگودرز، غیر از رقص محلی، نوعی بازی قدیمی معروف به چوب‌بازی هم انجام می‌شود.

عروسی در سفر به الیگودرز

عکس از: سایت Heylakoo

– مراسم کل الیکوسه

مراسم طلب باران در در سفر به الیگودرز یکی دیگر از مراسم‌های آیینی در الیگودرز است. این مراسم که با اسم «کل الیکوسه» شناخته می‌شود، در مواقع خشکسالی و توسط یک آدم «کوسه»، یعنی «فردی بی‌ریش و سبیل» انجام می‌شود. مردم برای این فرد ریش و سبیل و یک کیسه چرمی هم روی سرش می‌گذارند. بعد لباس‌هایی گشاد به‌تنش می‌کنند و کیسه‌ای هم روی دوشش می‌گذارند.

جاهای دیدنی الیگودرز

عکس از: سایت Rasekhoon

مردم زیادی کوسه را دوره می‌کنند و با همدیگر به در خانه‌ اهالی شهر و روستا رفته و شعر زیر را می‌خوانند:

هار هار هارونک     خدا بزن بارونک

سى او عیال دارون  خدا بزن بارونک

گندما که زیر خاکن ز تشنئى هلاکن

هار هار هارونک     خدا بزن بارونک

جاهای دیدنی الیگودرز

عکس از: سایت Irna

بعد از خواندن شعر، اهالی خانه، مقداری آب روی سر مردم ریخته و بعد هم مقداری گندم یا آرد به کوسه می‌دهند. این کار تا شب ادامه پیدا می‌کند و بعد اهالی با آردهایی که از خانه‌ها جمع‌ کرده‌اند، نان می‌پزند.

در زمان پخت نان، چوب کوچکی داخل یکی از نان‌ها می‌گذارند. نان دارای چوب که سهم هر کسی شد، اهالی او را آنقدر می‌زنند تا یک نفر ضمانت کند که مثلا تا فلان‌روز باران خواهد بارید. اگر تا روز مشخص شده باران نبارد، اهالی ضامن را کتک می‌زنند تا اینکه یک نفر دیگر ضامن شود. آنقدر این کار ادامه پیدا می‌کند تا بالاخره باران ببارد.

– مراسم چل کچلون

مراسم «چل کچلون» یک جورهایی نقطه مقابل مراسم کل الیکوسه در سفر به الیگودرز است. وقتی باران زیاد ببارد و باعث ناراحتی مردم شود، آن‌ها این مراسم را اجرا می‌کنند. در مراسم چل کچلون، جوان‌های محل و روستا دور هم جمع شده و نخ بلندی آورده و اسم ۴۰ نفر که کچل باشند را می‌خوانند و برای هر کچل یک گره به نخ می‌زنند. بعد نخ با ۴۰ گره را به شاخه درختی در باران می‌بندند تا باران قطع شود.

جاهای دیدنی الیگودرز

عکس از: سایت Roostiran

غذاهای محلی و سنتی الیگودرز

آش کلونک در سفر به الیگودرز یکی از خوراکی‌های خوشمزه‌ای است که با نوعی گیاه خودرو پخته می‌شود. چون این گیاه خودرو فقط در فصل بهار خودش را نشان می‌دهد، پس اگر در فصل بهار به الیگودرز سفر کنید شانس خوردن آش کلونک را دارید. یکی دیگر از غذاهای پُرطرفدار و همیشگی الیگودرز، کباب بختیاری است که در خیلی از رستوران‌های شهر تهیه می‌شود.

غذاهای در سفر به الیگودرز

عکس از: سایت Chatrata

رستوران‌های معروف الیگودرز

در سفر به الیگودرز مجموعه‌ای از رستوران‌ سنتی و مدرن، کافی‌شاپ و فست‌فود را خواهید دید که در این بخش آن‌ها را با آدرس معرفی می‌کنم.

  • رستوران سنتی بختیاری؛ الیگودرز، توحید، بلوار دانشگاه
  • رستوران سنتی نعمت‌اللهی؛ الیگودرز، جمهوری اسلامی، میدان امام حسین، خیابان امام خمینی، خیابان ولیعصر شمالی
  • رستوران امین نجفی؛ الیگودرز، مدرس، خیابان مدرس، خیابان حجت سرلک
  • چلوکبابی گلپایگانی؛ الیگودرز، جمهوری اسلامی، میدان امام حسین، خیابان امام خمینی، خیابان ولیعصر شمالی
  • رستوران سامان شعبه ۲؛ الیگودرز، جمهوری اسلامی، میدان شهید فهمیده
  • کباب شالتو؛ الیگودرز، مدرس، بعد از پونه‌زار
  • رستوران سانی؛ الیگودرز، توحید، کنارگذر چمران
  • چلوکبابی و رستوران آزادی؛ الیگودرز، جمهوری اسلامی، خیابان مدرس، میدان آزادی
جاهای دیدنی الیگودرز

عکس از: سایت Irna

  • فست‌فود تاپ‌برگر؛ الیگودرز، ساحلی، بلوار غربی
  • فست‌فود هشت؛ الیگودرز، جمهوری اسلامی، خیابان زاگرس، خیابان آسترکی
  • فست‌فود فلفلی؛ الیگودرز، ساحلی، خیابان فردوسی، بین آهوخوش و امیرحسین سرلک
  • فست‌فود ویرا؛ الیگودرز، چهارراه محمدیه، نبش چهارراه
  • طباخی زیتون؛ الیگودرز، مدرس، خیابان شهدای دهلران، بلوار توحید، خیابان قلیان
راهنمای سفر به الیگودرز

عکس از: سایت Imna

در سفر به الیگودرز کجا اقامت کنیم؟

انتخاب اقامتگاه یکی از موارد مهم در راهنمای سفر به الیگودرز است. جاهای دیدنی الیگودرز آنقدر هستند که بخواهید دو سه روزی در این شهر اقامت کنید. در ادامه بعضی از بهترین اقامتگاه‌های این شهر را به شما معرفی می‌کنم تا بتوانید مطابق بودجه و سلیقه خود یکی را انتخاب کنید.

– هتل‌های الیگودرز

در شهر الیگودرز ۳ هتل ساخته شده که در ادامه آن‌ها را معرفی می‌کنم. در سفر به الیگودرز می‌توانید هریک از آن‌ها را برای اقامت انتخاب کنید.

هتل جهانگردی الیگودرز

یکی از هتل‌های محبوب در شهر الیگودرز، هتل جهانگردی است که در ۲ طبق ساخته شده و ۲۰ اتاق دارد. این هتل از یک طرف مشرف به شهر و از طرف دیگر مشرف به صحراست. فاصله هتل از ایستگاه راه‌آهن حدود ۲۰ کیلومتر بوده و تنها ۳ کیلومتر با ترمینال مسافربری فاصله دارد.

جاهای دیدنی الیگودرز

عکس از: سایت Google Maps

آدرس هتل جهانگردی الیگودرز

لرستان، الیگودرز، بلوار شرقی، خیابان شاهد جنوبی

مجتمع اقامتی آسمان الیگودرز

هتل یا مجتمع اقامتی آسمان در مرکز شهر الیگودرز قرار گرفته و یک ساختمان ۳ طبقه با ۲۰ اتاق دارد. موقعیت مکانی هتل طوری است که به بازار و جاهای دیدنی الیگودرز دسترسی خوبی دارید.

آدرس مجتمع اقامتی آسمان الیگودرز

لرستان، الیگودرز، خیابان امام، روبروی دادگستری

هتل تخت جمشید الیگودرز

هتل تخت جمشید یکی دیگر از هتل‌هایی است که در سفر به الیگودرز می‌توانید در آن اقامت کنید. این هتل در ۳ طبقه ساخته شده و ۱۱ اتاق برای اقامت دارد. این هتل به‌دلیل موقعیت مکانی خوبی که دارد، دسترسی مناسبی به مراکز گردشگری شهر خواهد داشت.

جاهای دیدنی الیگودرز

عکس از: سایت Google Maps

آدرس هتل تخت جمشید الیگودرز

لرستان، الیگودرز، خیابان ولیعصر شمالی، پایین‌تر از بیمارستان ۱۷ شهریور

– اقامتگاه‌های بوم‌گردی الیگودرز

یکی از اقامتگاه‌های بوم‌گردی سنتی در در سفر به الیگودرز اقامتگاه سنتی سام است که در یک طبقه ساخته شده و ۱۶ اتاق دارد. این اقامتگاه در دامنه‌ کوه‌های اشترانکوه قرار گرفته و بنابراین چشم‌اندازی بسیار زیبا به قله‌های قالی‌کوه و اشترانکوه دارد. نمای بیرونی این اقامتگاه از چوب و کاه‌گل و به شیوه سنتی و محلی ساخته شده و حس و حال زندگی در روستا را دارد.

سفر به الیگودرز

عکس از: سایت Isna

یکی دیگر از اقامتگاه‌های بوم‌گردی در سفر به الیگودرز اقامتگاه الورزبوم است که در روستای دستگرد قرار دارد. این روستا یک اکوکمپ هم دارد که می‌توانید در آن اقامت کنید.

– اجاره ویلا

در بعضی از بخش‌های شهر در در سفر به الیگودرز که از آلودگی و شلوغی به‌دور هستند، ویلاهایی ساخته شده که امکان رزور آن‌ها وجود دارد. در ادامه چند ویلا را به شما معرفی می‌کنم.

  • ویلای دوخوابه آبشار آب سفید
  • ویلای فلت روستایی بیات
  • ویلای دوخوابه جوز
  • ویلای سه‌خوابه دوبلکس آبشار آب سفید
  • سوئیت یک‌خوابه قالی‌کوه
  • ویلای سه‌خوابه کوهستانی سام
  • ویلای چهارخوابه سپند
راهنمای سفر به الیگودرز

عکس از: سایت Itto

– کمپینگ

کمپیک کم‌هزینه‌ترین روش اقامتی در سفر به الیگودرز است. حالا که با راهنمای سفر به الیگودرز آشنا شدید، اگر یک ماشین آفرود با وسایل کمپینگ داشته باشید، هر جایی می‌تواند اقامتگاه شما باشد.

توصیه‌های علی بابا برای تجربه سفر به الیگودرز

  • لاله‌های دشت لاله‌های واژگون الیگودرز کمیاب هستند، پس آن‌ها را نچینید یا از ریشه درنیاورید. بعضی از مردم فکر می‌کنند که می‌توان این زیبایی را با خودشان به خانه ببرند، اما این لاله‌ها به شرایط آب‌وهوایی و خاک مناسب برای ادامه حیات و رشد نیاز دارند و نمی‌توان آن‌ها را در آپارتمان نگه داشت.
  • منطقه الیگودرز، سردسیر است و آب‌وهوای معتدل آن خبر از شب‌هایی خنک و گاهی سرد می‌دهد، پس با خودتان یک دست لباس گرم ببرید.
  • اگر قصد کمپ زدن را دارید، وسایل لازم با خودتان ببرید.
جاهای دیدنی الیگودرز

عکس از: سایت Google Maps

  • بعضی از جاهای دیدنی الیگودرز در مکان‌هایی صعب‌العبور قرار دارند که نیاز به کوه‌‌نوردی یا دره‌نوردی دارد. پس با خودتان وسایل کوه‌نوردی را ببرید.
  • همۀ جاهای گردشگری الیگودرز امکانات کافی ندارند، اگر به یک جاذبه گردشگری می‌روید با خودتان آب آشامیدنی و خوراکی ببرید.
  • زباله‌ها را در سطح دشت و کوه و جاذبه‌های تاریخی و دیدنی الیگودرز رها نکنید. این زباله‌ها فقط چهره شهر را زشت نمی‌کنند، آن‌ها حیات حیوانات و گیاهان را به‌خطر می‌اندازند و آب و خاک را آلوده خواهند کرد.

راهنمای سفر به الیگودرز؛ شهری پُر از لاله

راهنمای سفر به الیگودرز باید شما را برای سفر ترغیب کند، اینکه با تصویرسازی و ارائه عکس‌هایی از جاهای دیدنی الیگودرز، چمدان‌ها را ببندید و راهی سفر شوید، یعنی من قصه‌ام را خوب تعریف کرده‌ام. در این سفری که با هم داشتیم از جاهای دیدنی و تاریخی و مذهبی و تفریحی الیگودرز گذشتیم تا به اینجا برسیم که سفر است که جان آدمی را می‌سازد به خوشی‌ها و رنج‌ها تا فراموش نکند همین چیزهای اندکی که در هر سفر می‌آموزد روح او را بزرگ‌تر خواهد کرد.

اشتراک گذاری

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

5 دیدگاه

  1. یوسف سرلک می‌گوید

    طمع، همچون آب شوری است

    که هر چه بیشتر خورده شود،

    تشنگی را افزونتر می کند.
    سرزمین بختیاری از اینجا تا هر جا که بختیاری هست و از قدیم بوده و بر اساس نوشته ها و کتیبها مال آنها و طوایف بختیاری بوده .
    اصل ملک چهار لنگ بختیاری که از پنج بخش و پنج طایفه تشکیل شده .
    ۱:چاپلق باب:که شامل بخش چاپلق و شهرهای جاپلق و روستاهای جاپلق هست و حدودش هم کاملا مشخص هست و این ملک مخصوص طایفه جاپلقی ها که خودشان از قدیم مالک بودن و هنوزم هستن ، پس هر چاپلقی که در این محدوده زندگی میکنه مالک هست و اصیل .

    ۲: سلک(سرلک )باب :بربرود که شامل طایفه سلک(سرلک) و شهرهای سرلک و روستاهای سرلک هست و العانم هست و حدودش هم کاملا مشخص هست و این ملک مخصوص طایفه سرلک ها که خودشان از قدیم بودن و هنوزم هستن ،پس هر سرلکی که در این محدوده زندگی میکنه مالک هست و اصیل . از جهتی سرلکها از قدیم در گرم سیر و اصفهان و خمین و جنوب مالک بودن و هنوزم هستن و هر سرلکی که هر جا مالک باشد اصیل بوده و بومی چون ملک مال اجدادش بوده چون سند و کتیبه موجود هست .
    سرلکها از دوران میر جهان گیر خان سرلک تا خسرو خان سرلک بختیاری حدود پانصد سال یعنی پنج قرن به کل بختیاری و قسمتهای از عراق عجم یا اراک امروزی و قسمت هایی از اصفهان حکومت کردن و مالک بودن. به همین دلیل لقب سرلک یعنی سر این لک رو به سرلک دادن ، لک در گویش بختیاری یعنی قسمت ،سر یعنی رئیس، سرلک یعنی رئیس این لک که بختیاری میشه. در گذشته هر طایفه ای بر اساس چیزی که بوده بهش لقب دادن. که العانم با همون لقب شناخته میشه.

    ۳:زلقی باب:پشت کوه که حدودش مشخص هست و تمام روستاها و شهرهای این حدود مخصوص زلقی ها بوده و هنوزم هست و هر زلقی که در این محدوده زندگی میکنه مالک بوده و هست و اصیل هست با در دست داشتن سند.
    ۴: موگویی باب: پشت کوه که حدودش هم مشخص هست و تمام روستا ها و شهرهایی که در این حدود هست متعلق به موگویی ها هست و هنوزم هست و هر موگویی که در این حدود زندگی کند مالک بوده و هست و اصیل هست.
    ۵:ممیوند: که حد و حدودش هنوزم مشخص هست و هر شهر و روستایی که در این حدود باشد متعلق به ممیوند هست و مالک و اصیل هست .

    نکته : هر طایفه یا تیره ای که وارد این حد و حدود ها شده محترم بوده و هست .
    اما دلیل نیست که صاحب خر سر خر خودش جاش نشه مهمان بشه مالک و مالک بشه مهمان

  2. آرزو می‌گوید

    سلام
    نزدیکترین فرودگاه به الیگودرز فرودگاه خرم آباد هست

  3. حسن می‌گوید

    باید از جون گذشته باشی و پا تو استان چهار محال بزاری از بس مورد لطف وعنایت مردمش قرار میگیری

    1. Fatima می‌گوید

      خیلی استانها رو به تفکیک نمیشناسید الیگودرز جزو استان چهارمحال بختیاری نیست از شهرهای استان لرستان هست جناب. و مردم بسیار مهمان نوازی دارد.

  4. محمود ملکی می‌گوید

    با سلام م و تشکر از مطالب شما در خصوص الیگودرز ‘ لازم دانستم یاد آوری کنم بسیاری از نقاط دیدنی و آثار الیگودرز را ذکر نکرده اید و خواهشمند است اطلاعات را بروز نمایید .
    الیگودرز تنها شهر در ایران است که یک سد چسبیده به شهر وجود دارد . دریاچه سد حوضیان ۵ کیلومتر طول دارد و چسبیده به شهر است . همچنین دریاچه سدهای کزنار ‘ خان آباد و دره حیدر و سد رودبار از دیگر نقاط دیدنی هستند.
    روستای زیبای گایکان و سراب و منطقه گردشگری آن زیباست . روستاهای گندمینه و گایگان از قطب های تولید گل هستند .
    دسترسی به دریاچه گهر علاوه بر دورود از سمت الیگودرز نیز میسر و حتی نزدیکتر است .
    جنگلهای بلوط سمت شول آباد و پیر امام دیدنیست.
    الیگودرز دارای پیست اسکی استاندارد بین المللی می باشد واقع در روستای فرسش و بسیاری از رودخانه های زیبا که از سرشاخه های در گی باشند ‘ به نامهای رودخانه های دره لکان ‘ دره دایی ‘ دره دزدان ‘ انوج ‘ رودبار و ….