خانه های تاریخی اصفهان

گذری بر خانه های تاریخی اصفهان نصف جهان

معرفی تاریخی‌ترین خانه های اصفهان

مگر می‌شود ایرانی باشید و جمله اصفهان، نصف‌جهان به گوشتان نخورده باشد. یک اصفهانی اصیل قطعا معنی این اصطلاحی که گفتم را می‌داند. البته از دید کسانی که به سرزمین اصفهان سفر نکرده باشند، شنیدن این جمله شاید بی‌معنی و حتی کلیشه‌ای هم باشد.

اصفهان نه‌تنها یکی از قدیمی‌ترین شهرهای تاریخ جهان به شمار می‌رود، بلکه بیش از ۶ هزار اثر تاریخی در دل خود جای داده است پس بخش زیادی از جاهای دیدنی اصفهان را خانه های تاریخی آن تشکیل می دهند؛ حال متوجه شده‌اید (مخاطبم آن عزیزانی‌اند که شهر گنبدهای فیروزه‌ای را نمی‌شناسند)، چرا این شهر پرجاذبه به‌عنوان نصف‌جهان شهرت جهانی دارد که خانه های تاریخی اصفهان هم مستثنی نیست.

خانه های تاریخی جلفای اصفهان کدامند؟
جلفا از محله‌هایی است که خانه‌های تاریخی زیادی در آن وجود دارد. از خانه‌های قدیمی محله جلفا می‌توان به خانه کشیش، عمارت هوانس و خانه سوکیاس اشاره کرد که به معرفی کامل آن‌ها پرداخته‌ایم.
آیا خانه های تاریخی اصفهان ثبت ملی شده اند؟
به‌واسطه قدمت بالای شهر اصفهان، بیش‌تر خانه های تاریخی اصفهان به عنوان آثار ملی کشور به ثبت رسیده‌اند.
آیا فروش خانه های تاریخی اصفهان ممکن است؟
اصفهان از توریستی‌ترین شهرهای ایران است. بعضی از مالکان خانه های تاریخی اصفهان، خانه‌ها را به اقامتگاه، رستوران و هتل تغییر کاربری داده‌اند و از آن کسب درآمد کرده‌اند. خرید خانه های تاریخی اصفهان از مالکان و زیر نظر میراث فرهنگی امکان‌پذیر است، ولی خانه‎‎‌هایی که متعلق به میراث فرهنگی هستند، فروخته نمی‌شوند.

بین خودمان باشد، وقتی برای اولین‌بار به اصفهان سفر کردم تا قبل از آشنایی من با خانه های تاریخی اصفهان و جاذبه‌های دیدنی‌اش، حس خاصی نسبت به اصفهان نداشتم، اما همان یک‌بار رفتن برای من کافی بود تا شیفته این شهر بی‌نظیر شوم. یکی از قسمت‌های جذاب و دلخواه من در سفر به این دیار، رفتن به خانه های تاریخی اصفهان بود.

بدون اغراق باید بگویم خانه‌های قدیمی اصفهان نماد اصالت، تاریخ دیرینه و شکوه اصفهان در حکومت‌های گذشته بود. خانه‌های تاریخی در این شهر کم نیست که زیبایی آن‌ها برای هوش از سرتان‌بردن، کفایت می‌کند. در این مقاله از مجله گردشگری علی‌بابا با من همراه باشید تا ضمن یک سفر فراموش‌نشدنی به پایتخت تاریخ با زیباترین و معروف‌ترین خانه های تاریخی اصفهان آشنا شوید و سیری در تاریخ قدیم اصفهان داشته باشیم.

۱. خانه تاریخی بخردی اصفهان؛ اولین عمارت صفویان که به اقامتگاه تبدیل شد

از خانه های تاریخی اصفهان که روزگاران تلخ‌وشیرین بسیاری به چشم دیده، می‌توان به خانه بخردی اصفهان اشاره کرد. این عمارت با معماری سنتی و محیط دلنشین‌اش به‌سبک خانه‌های ایوان‌دار دوران صفوی واقع در منطقه سنبلان (شمال شهر اصفهان) بنا شد. این خانه از زمان صفویان تا دوره‌ی قاجاریه به عنوان کاروان‌سرا استفاده می‌شد.

خانه تاریخی بخردی

خانه بخردی اصفهان متعلق به سرهنگ مرتضی بخردی است که امروزه شاهد میزبانی خانه بخردی اصفهان از بسیاری گردشگران ایرانی و خارجی هستیم. اگر می‌خواهید لذت اقامت در بافت قدیمی در یکی از خانه های تاریخی اصفهان را تجربه کنید، می‌توانید در خانه بخردی اقامت داشته باشید.

آدرس و شرایط بازدید

اصفهان، خیابان شهدا، خیابان ابن سینا، پلاک ۵۶

آدرس خانه تاریخی بخردی روی گوگل مپ

۲. خانه انگورستان یا امین التجار در خانه های تاریخی اصفهان

خانه امین التجار که به خانه انگورستان هم شهرت دارد از خانه های تاریخی اصفهان از عهد قاجاریه به شمار می‌رود. مالک این خانه تاریخی محمدعلی امین‌التجار از تجار معروف و مشهور اصفهانی بوده و این عمارت بعد از وی به پسرش حبیب‌الله رسید.

بی‌شک کنجکاوید با نمای داخلی خانه امین آشنا شوید. با من همراه باشید تا سری به این عمارت باشکوه بزنیم. خانه انگورستان در دو طبقه بنا شده و ۱۴ اتاق دارد که به‌سبک گچ‌بری‌های سنتی، خاتم‌کاری، منبت‌کاری، شیشه‌های رنگی و آیینه‌کاری دوره قاجار زینت داده شده است که این زیبایی‌ها در کنار هم هوش از سر هر بازدیدکننده‌ای می‌برد. جالب است بدانید در خانه امین‌التجار یکی از پرآوازه‌ترین بانوان اصفهان، بانو نصرت بیگم امین (مشهور به مجتهده امین) متولد شد.

خانه شیخ الاسلام از خانه های تاریخی اصفهانآدرس و شرایط بازدید

اصفهان، چهارراه تختی، کوچه هتل پرشیا

آدرس خانه شیخ الاسلام روی گوگل مپ

۵. خانه وثیق انصاری؛ عمارتی خوش‌نقش‌ونگار

در بن‌بست وثیق، خانه قدیمی وثیق انصاری قرار گرفته که قدمت آن چیزی نزدیک به ۱۵۰ سال پیش برمی‌گردد. در بدو ورود به بنای انصای موضوعی که نظر شما را متوجه خود می‌کند، تزیینات و به‌کاربردن پارچه و کاغذدیواری در نمای شاه‌نشین است. همچنین در اتاق ضلع غربی این خانه نزدیک به ۵۰ نقش‌ونگار در تزیین اتاق به‌کاررفته که باعث زیبایی کم‌نظیری در فضای اتاق شده است.

اگر هم‌اکنون فکر سفر به اصفهان به سرتان خطور کرده، از طریق سامانه اینترنتی علی بابا بلیط (هواپیما و قطار و اتوبوس) و هتل و تور اصفهان از علی بابا را رزرو کنید.

خانه های تاریخی اصفهانآدرس خانه انصاری

خیابان هاتف، خیابان گلبهار، کوچه مشیر، بن بست وثیق

آدرس خانه انصاری روی گوگل مپ

۶. خانه مشروطیت اصفهان

هنگام گذر از کوچه‌پس‌کوچه‌های اصفهان با یکی از مهم‌ترین خانه‌های تاریخی اصفهان روبه‌رو می‌شوید. یک قرن پیش در زمان حکومت قاجار در خانه مشروطیت علمای برجسته، افراد بزرگ سیاسی-فرهنگی، آزادی‌خواهان و جمعی از مردم اصفهان گرد هم می‌آمدند تا درباره امور مدنی، مشروطیت و مسائل آن دوران مشورت و چاره‌اندیشی کنند.

خانه شهشهانی

این عمارت با معماری باشکوه یکی از زیباترین خانه های تاریخی اصفهان در زمان خودش بوده که بی‌شک با قدم‌نهادن در فضای داخلی‌اش با مشاهده تزیینات دیواری، به‌خصوص پنجره و شیشه‌های رنگی مجذوب زیبایی‌هایش می‌شوید.

خانه مشروطیت اصفهانآدرس و شرایط بازدید

اصفهان، خیابان فرشادی، بازارچه حسن‌آباد

بلیط ورودی رایگان

زمان بازدید ۸ صبح الی ۶ بعدظهر

آدرس خانه مشروطیت روی گوگل مپ

۷. خانه ملاباشی (معتمدی)؛ از زیباترین خانه های تاریخی اصفهان

بی‌تردید از نظر من زیباترین خانه از بین خانه های تاریخی اصفهان عمارت ملاباشی است. این خانه با معماری چشم‌نواز و خارق‌العاده‌ای که دارد، یکی از محبوب‌ترین جاذبه‌های تاریخی استان اصفهان محسوب می‌شود. در خانه ملاباشی که به نام معتمدی هم شهرت دارد، تلفیقی از چندین سبک معماری مشاهده خواهید کرد.

خانه معتمدی از بناهای به جای‌مانده از دوره صفوی است که بعدها توسط ملاباشی خریداری شد و خانه را بازسازی کرد. ملاباشی تغییراتی چشم‌گیر در فضای خانه ایجاد کرد و یک بخش شاه‌نشین و اتاق ۹ دری به خانه اضافه نمود. خانه معتمدی از آن دسته از خانه‌های است که هرچه از زیبایی‌اش بگویم، کم گفته‌ام؛ ولی به‌طور خلاصه شما عزیزان را با دیدنی‌های این خانه تاریخی آشنا می‌کنم.

داشتم می‌گفتم خانه ملاباشی ۴ قسمت کلی (تابستان‌نشین، حیاط بیرونی، حیاط اندرونی و شاه‌نشین) داشته که هرکدام از این قسمت‌ها دنیای خاص خودش را دارد. طراحی مرمت و تزیین این بنا الهام گرفته از دوره قاجار و زندیه است. هر قسمت از خانه معتمدی که پا بگذارید، وجود شیشه‌های رنگی، کنگره چوبی و هنر فلزکوبی روی چوب مقابل چشمان شما خودنمایی می‌کند.

این عمارت در سال ۱۳۸۰ توسط معتمدی خریداری شد و در سال ۱۳۸۱ در فهرست آثار ملی ایران قرار گرفت. این خانه هم‌اکنون به یکی از هتل‌های معروف و محبوب اصفهان تبدیل شده که همه روزه میزبان شما عزیزان است.

خانه شهشهانی

آدرس و شرایط بازدید

اصفهان، خیابان هشت بهشت غربی، خیابان ملک، در نزدیکی خانه امین‌التجار (انگورستان)

بازدید برای همه آزاد است.

آدرس خانه ملاباشی روی گوگل مپ

۸. خانه شهشهانی

برای معرفی خانه شهشهانی سری به محله قدیمی شهشهانی اصفهان می‌زنیم. این خانه قدیمی از عهد صفویان به یادگار مانده و بسیاری از مسافران در طول سفر به دیار اصفهان از آن بازدید می‌کنند. خانه شهشهانی در گذشته از موقعیت مکانی خوبی بهره‌مند بود، به‌طوری‌که بسیاری از بزرگان در این محله سکونت داشتند.

طبق گفته سکینه بیگم ساز شهشهانی (دختر میرزا رضا)، میرزا حسین آقانقلی فرزندی نداشت و بعد از اینکه از سفر بازنگشت، اموال میرزا حسین توسط فامیل وی فروخته شد. در همین حین بود که بانو سکینه بیگم به‌همراه همسرش (محمدجواد بزاز)، این عمارت را خریداری و از آن روز تا اکنون که با شما حرف می‌زنم، این خانواده مالک خانه شهشهانی‌اند.

مجموعه خان خوراسگان

آدرس خانه شهشهانی

اصفهان، محله شهشهان، کوچه صحه میرزا اسدالله خان، پلاک ۳۲

آدرس خانه شهشهانی روی گوگل مپ

۹. مجموعه خان خوراسگان از بزرگ‌ترین خانه های تاریخی اصفهان

در شرق شهر اصفهان یکی از قدیمی‌ترین خانه های تاریخی اصفهان واقع شده که قدمتی چند صدساله دارد. چیزی که عمارت خان را از دیگر خانه های تاریخی اصفهان متمایز کرده، مساحت ۲.۲ هکتاری آن است.

مجموعه خان خوراسگانتا اینجای صحبت‌هایم مطمئنم می‌خواهید بدانید، چرا نام این عمارت به مجموعه خان خوراسگان لقب گرفته است! باید بگویم عمارت باقرخان خوراسگانی از چند باب خانه (حدود ۲۰ خانه)، یک باغ و ملحقاتی همچون انبار، کارگاه قالیبافی، اسطبل و گاورو تشکیل شده است.

مهم‌ترین بخش عمارت خان مربوط به مجموعه شاه‌نشین بوده که پس از ورود به این قسمت وجود گچ‌بری، نقاشی‌های روغنی و درب‌های مقرنس‌کاری شده، بی‌شک شما را همانند من به دوره صفوی می‌برد.

مجموعه خان خوراسگانآدرس خان خوراسگان

شرق اصفهان، شهر خوراسگان، در دو طرف بزرگراه جی

آدرس مجموعه خان خوراسگان روی گوگل مپ

۱۰. خانه سرتیپ سدهی

از دیگر خانه های تاریخی اصفهان که زیبایی چشم‌نواز و خارق‌العاده‌اش دل هر بازدیدکننده‌ای را می‌برد، عمارت شکوهمند سرتیپ سدهی است. این بنا از چند خانه، حمام، دیوان‌خانه، نارنجستان، چای‌خانه، برج مراقبت، درهای سه دری و پنج دری تشکیل شده که این خانه در دروان خودش (حکومت قاجار) حرفی برای گفتن داشت.

این خانه قدیمی در ۲۵ اسفند ۱۳۸۰ به‌عنوان یکی از آثار تاریخی ایران به ثبت ملی رسید. تا یادم نرفته باید بگویم، بعد از رزرو بلیط از علی بابا برای رفتن به خانه سدهی باید به خمینی شهر بروید.

خانه سرتیپ سدهیآدرس خانه سدهی

استان اصفهان، خمینی شهر، محله لادره فروشان، بلوار توحید

آدرس خانه سدهی روی گوگل مپ

سایر خانه های تاریخی اصفهان در یک نگاه

همان‌طور که در ابتدا گفتم، خانه های تاریخی اصفهان تنها به ۱۰ مورد خلاصه نمی‌شود. برای آشنایی بیش‌تر شما همراهان عزیز سایر خانه های تاریخی اصفهان را معرفی کرده‌ام.

خانه اخوان حقیقی

در یکی از قدیمی‌ترین بافت شهر خانه اخوان حقیقی جای گرفته که خوشبختانه از دوران صفوی به عصر امروز به ارث رسیده است. خانه حقیقی قبل از پیروزی انقلاب و نیز در سال‌های اخیر بازسازی و مرمت شد. موضوع مهم در معماری خانه حقیقی، سبک ساخت عمارت حقیقی به شیوه‌ی دوره صفوی است.

آدرس: چهارباغ، پایین کوچه ۱۱ پیچ

خانه سوکیاس؛ یکی از قدیمی‌ترین خانه های تاریخی اصفهان

طبق اطلاعات جمع‌آوری شده که تاکنون مهر تایید به آن‌ها نخورده، به‌عقیده یکی از نقاش‌های معروف ارمنی (آبراهام کورگیان)، خانه سوکیاس در سال ۱۶۵۵ میلادی مصادف با دوران حکومت شاه عباس صفوی بنا شده است.

نام این عمارت از آخرین مالک خود، سوکیاسیان گرفته شد؛ این خانه به دلایل نامعلومی در دوره پهلوی متروکه ماند، ولی در سال ۱۳۵۲ فرح پهلوی این عمارت را خرید و پس از آن در اختیار دانشگاه فارابی اصفهان قرار گرفت.

خانه های تاریخی اصفهان خانه سوکیاسآدرس: اصفهان، منطقه جلفا و محله تبریزی‌ها

خانه جناب؛ از خانه های تاریخی اصفهان مربوط به ۲۰۰ سال پیش

خانه جناب حدود ۲ قرن پیش به دست محمدحسین میرزا (پدر سلطنت خانم از بانوان مهم دربار قاجار) ساخته شد. خانه جناب به‌شکل مجموعه‌ای از چند باب ساختمان مسکونی و چندین حیاط تشکیل شده بود که متاسفانه امروز خبری از این خانه‌ها نیست و جای خود را به ساختمان‌های چند طبقه و مدرن داده‌ است.

خانه جنابآدرس: اصفهان، محله سینی پایینی، خیابان عبدالرزاق

خانه قدسیه و مدرسه قدسیه

بررسی‌های صورت گرفته روی دو کتیبه که در دو تالار شمالی و جنوبی قرار گرفته‌ است، نشان از قدمت آن‌ها مربوط به‌عهد صفوی داده‌اند. خانه قدسیه نخستین مدرسه ابتدایی اصفهان به‌سبک جدید بود که در سال ۱۲۸۷ هجری شمسی توسط عبدالحسین قدسی بنیان شد.

خانه قدسیهآدرس: اصفهان، خیابان عبدالرزاق، بازارچه حاج محمدجعفر، کوچه قدسیه

خانه کیانپور؛ از خانه های تاریخی اصفهان که تبدیل به اقامتگاه شد

خانه تاریخی کیانپور که به نام یکی از زیباترین و مشهورترین هتل‌های اصفهان از آن نام می‌برند. این خانه با زیبایی چشم‌گیری که دارد، لذت یک اقامت به‌یادماندنی در دوره قاجاری را به شما هدیه می‌کند.

خانه کیانپور از خانه های تاریخی اصفهانآدرس: اصفهان، چهارباغ پایین، کوچه پشت بارو ۱۴، کوچه شهید بحرینیان، بن بست گل داوودی، پلاک ۷۶

خانه دکتر اعلم اصفهان

عمارت پرابهت دکتر اعلم بازگوکننده فرهنگ و هنر اصیل ایرانی مربوط به حکومت قاجاریان است. در این خانه پرجلال تزیینات هنری بسیاری وجود دارد که بی‌شک خانه اعلم را به یکی از زیباترین خانه های تاریخی اصفهان تبدیل کرده است. این عمارت در سال ۱۳۷۵ در لیست آثار تاریخی کشور به ثبت رسید.

خانه دکتر اعلم از خانه های تاریخی اصفهانآدرس: اصفهان، خیابان عبدالرزاق، محله پشت بارو، بن بست زرگر

خانه تاریخی شیخ بهایی

مالک عمارت شیخ بهایی، عمه شاه‌عباس صفوی (مریم سلطان بیگم) بوده که پس از وی، این عمارت پرشکوه از جانب شاه عباس به شیخ بهایی (معمار بزرگ ایرانی و معمار این خانه تاریخی) واگذار شد.

شهرت زیبایی خانه شیخ بهایی نه‌‌تنها در کشورمان به چشم آمد، بلکه آوازه شکوه آن سبب شد از سوی سازمان میراث فرهنگی در سال ۱۳۷۸ به‌عنوان زیباترین خانه تاریخی آسیا و اقیانوسیه شناخته شود.

خانه تاریخی شیخ بهاییآدرس: اصفهان، محله شهشهان، پشت مسجد عتیق

خانه تاریخی مشیرالممالک؛ خانه چرمی

عمارت مشیرالممالک خود به‌تنهایی نشان شوکت و جلال دوران صفوی-قاجاریه است. با دیدن ستون‌های بزرگ خانه چرمی، کلمه صلابت در مقابل چشمانتان معنا خواهد گرفت.

این عمارت به دو دلیل از دیگر خانه های تاریخی اصفهان برتری خاصی دارد: یکی طراحی بی‌عیب‌ونقص آن و دیگری سبک ساخت سلطنتی شکل خانه مشیرالممالک است. موضوعی که جذابیت این خانه تاریخی را دوچندان کرده، قسمت شاه‌نشین عمارت چرمی بوده که دارای بزرگ‌ترین و تاریخی‌ترین ارسی موجود در کشور عزیزمان است.

خانه تاریخی مشیرالممالک از خانه های تاریخی اصفهانآدرس: اصفهان، خیابان هاتف، خیابان مشیر، ابتدای کوی هارونیه

خانه قدیمی سرای بدیع

یادگار عصر قاجار، خانه تاریخی سرای بدیع با قدمتی بیش از ۲۴۰ سال از خانه‌هایی است که گذر زمان به آن کم لطفی کرده است. این عمارت در ابتدا از ۴ باب خانه مسکونی تشکیل می‌شد که ۳ باب از خانه‌ها طی چند دهه پیش تخریب شد. در سال ۱۳۸۸ تنها خانه بر جای مانده از سرای بدیع به‌دست یکی از دوست‌دارن خانه های تاریخی اصفهان به مالکیت درآمد.

خانه قدیمی سرای بدیعآدرس: اصفهان، چهارباغ پایین، کوچه شماره ۲۰

خانه مصورالملکی

مالک یکی از زیباترین خانه های تاریخی اصفهان حاج مصورالملکی (هنرمند برجسته) است. بنای خانه به شیوه معماری صفوی در اواخر دوره زندیه و اوایل قاجاریه ساخته شد. از تزیینات فوق‌العاده خانه مصورالملکی که مقابل چشمان‌تان جلوه‌گری می‌کند، می‌توان به قطاربندی، گره‌چینی، آیینه‌کاری، انواع آرایه‌های مقرنس‌کاری شده و ارسی پنچ دهنه مشبک‌کاری شده اشاره کرد.

خانه مصورالملکیآدرس: اصفهان، خیابان آیت‌الله کاشانی، کوچه شهید اصفهانی، کوی محله نو، بن بست پشت بیمارستان کاشانی

خانه تاریخی هوانس؛ رستوران ترنج اصفهان

محله جلفا تعداد زیادی خانه تاریخی در قلب خود نهفته دارد که یکی از آن‌ها خانه باستانی هوانس است. این خانه فضایی سرسبز و طراحی سنتی دارد و طی سالیان به رستوران ترنج تغییر کاربری داده و امکاناتی نظیر کافی‌شاپ، شربت‌خانه و عکاس‌خانه دارد و به مکانی بکر برای تفریح در تور اصفهان از علی بابا تبدیل شده است.

خانه های تاریخی اصفهانآدرس: اصفهان، خیابان خاقانی، کوچه هوانس (روبروی کلیسای هوانس)

اقامتگاه خانه کشیش

در بن‌بست زیتون عمارتی دیگر وجود دارد که با روزهای تلخ‌وشیرین بسیاری از حکومت صفوی تا به امروز همراه بوده است. خانه کشیش با گذر زمان هم ثابت کرده، برای گذراندن اقامتی منحصربه‌فرد و رویایی می‌توانید روی آن حساب باز کنید. خانه کشیش متعلق به کشیش (گارگین هانانیان) محله جلفا بود که پس از فوتش در کنار ناقوس کبیسای وانک آرام گرفت.

اقامتگاه خانه کشیشآدرس: اصفهان، خیابان حکیم نظامی، کوچه سنگتراش‌ها شماره ۲۴، بن بست زیتون شماره ۱۰

خانه جمالیان؛ خانه‌ای با عطروبوی گل محمدی

گفتن این موضوع خالی از لطف نیست که از عناصر اصلی حیاط‌های سنتی خانه‌های قدیمی ایرانی وجود گل‌ و گیاهان بوده که خانه جمالیان همان‌ طور که از اسمش پیداست از این قائده مستثنی نیست. خانه جمالیان مربوط به دوره صفوی است که در سال ۱۳۸۳ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.

آدرس: اصفهان، خیابان ولیعصر، کوچه سراج‌الملک

خانه علافچیان؛ بلند قامت‌ترین عمارت قاجاریه

قبل از هر چیزی باید بگویم، رفتن به این خانه را در برنامه گذشت‌وگذار اصفهان‌گردی‌تان قرار دهید، به‌خصوص اگر قصد اقامت در یکی از معروف‌ترین خانه های تاریخی اصفهان دارید. هنگامی که به حیاط خانه علافچیان ورود یابید، قامت ۱۷ متری این عمارت شما را غرق در شگفتی و اوج هنر معماری دوران قاجار خواهد کرد.

خانه علافچیان؛ بلند قامت‌ترین عمارت قاجاریهآدرس: اصفهان، خیابان ولیعصر، کوچه اژه‌ای، بن بست نسترن

خانه لطفی نجف آباد

از اصفهان که گذر کنیم به یکی از تاریخی‌ترین بناهای دوران قاجار می‌رسیم که در شهر نجف‌آباد منتظر حضور گرم شما عزیزان خواهد بود. خانه لطفی نجف‌آباد با خشت‌وگل بنا شده و شامل چندین ساختمان با ابعاد مختلف است.

خانه لطفی نجف آبادآدرس: استان اصفهان، شهر نجف‌آباد، خیابان فردوسی شمالی، کوی ایمان، بن‌بست اقاقیا

خانه همدم السلطنه؛ هم مکان تاریخی هم رستوران

عمارت همدم‌السلطنه که همچون نامش همدم لحظات شما خواهد بود. این عمارت جذابیت وصف‌نشدنی دارد که فقط با یک‌بار قدم‌نهادن به آنجا منظور من را متوجه می‌شوید. از تزیینات خوش‌رنگ‌وروی خانه همدم السلطنه شمعدانی‌های آبی‌رنگ و پنجره‌های چوبی شکلش بوده که با شیشه‌های رنگی زینت یافته است.

خانه های تاریخی اصفهانآدرس: اصفهان، انتهای خیابان حافظ، کوچه شماره ۳

خانه بنکدار؛ محلی برای مرحم دل عاشقان ائمه

خانه بنکدار خانه‌ای بزرگ برای برگزاری مراسم مذهبی است. مالک این خانه سیدحسن بنکدار این عمارت را به‌قصد به جاآوردن روضه امام حسین خریداری کرد. این خانه تاریخی جدا از جنبه قدیمی بودنش در میان مردم ایران محبوبیت زیادی دارد.

آدرس: اصفهان، خیابان چهارباغ پایین، کوی آقاجان بیک، پلاک ۳۰ و ۳۲

خانه مارتا پیترز؛ دانشگاه هنر اصفهان (فارابی)

خانه‌ای از عصر صفوی که به‌دلیل کیفیت ساخت بالا، قدمت تاریخی و مزین به تزیینات باستانی به محلی برای آموزش هنر تبدیل شده است. خانه مارتا پیترز در سال ۱۳۵۳ توسط سازمان حفاظت آثار تاریخی به دانشگاه هنر تغییر کاربری داد و از همان وقت مرمت و بازسازی شد.

خانه مارتا پیترزآدرس: اصفهان، منطقه جلفا

خانه آیت‌الله عالمه فانی

از دیگر خانه‌های تاریخی اصفهان که در یک چیز با سایر خانه‌های قدیمی این شهر تفاوت دارد، ملیت مالک آن است. این خانه مربوط به عهد قاجار توسط یک شخص عراقی خریداری شده و اکنون به‌صورت اقامتگاه در آمده و آماده پذیرایی از شما مسافران محترم است.

آدرس: اصفهان، محله جوباره، خیابان ولیعصر، کوچه سلطان سنجر

خانه باستانی نیلفروشان

از دیگر آثار ملی به ثبت رسیده از زمان قاجار خانه نیلفروشان اصفهان است. شک ندارم در اولین برخورد با این خانه، حوض آب خانه نیلفروشان که با گل‌ و گلدان‌ها جان تازه گرفته، نگاهتان را مجذوب خودش می‌کند.

خانه های تاریخی اصفهانآدرس: اصفهان، خیابان ابن‌سینا، روبروی بازارچه دردشت، کوی کدخدا

و در آخر…

در این مقاله همه سعی خود را کردم شما را در مدت زمان کوتاه، زمانی که در خانه نشسته‌اید به دیار اصفهان ببرم. هر یک از خانه های تاریخی اصفهان حرف‌ها برای گفتن دارند و با بازدید از این خانه‌های باستانی به حکومت‌های ایران قدیم سفر خواهید کرد.

اشتراک گذاری

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

6 دیدگاه

  1. آناهیتا می‌گوید

    جالب بود
    خیلی هارو بازدید کردم، البته کاخ سرهنگ از قلم افتاده بود که اون هم فوق العاده زیباست

  2. رسول صادقی می‌گوید

    عالی است

  3. Z می‌گوید

    با سلام
    خانه ی سهروردی ،خیابان میرداماد،موزه ای از هنر ایرانی پیشنهاد می‌کنم بازدید کنید.
    بازدید رایگان بود.

  4. سعیده می‌گوید

    ما مهر ۱۴۰۰ اصفهان بودیم قیمت بازدید از خانه ملاباشی نفری ۴۰ تومان بود.

    1. avatar-image
      تحریریه علی‌بابا می‌گوید

      سلام سعیده عزیز 🙂
      ممنون که تجربه‌ت رو با مخاطبان مجله علی‌بابا درمیون گذاشتی.

    2. گلی می‌گوید

      سلام تاریخ ۱۰.۰۶.۱۴۰۱
      قیمت بلیط خانه ملاباشی نفری ۱۰۰هزار تومان می باشد .