ایرانیان به کدام کشورها می‌توانند بدون ویزا سفر کنند؟

پاسپورت دارید؟ پس ویزا لازم نیست (کشورهای بدون ویزا)

«مراحل اخذ ویزا چیست؟ از کجا باید شروع کنم؟ اصلا هزینه اخذ ویزا چقدر است؟» به جای این سوال‌ها، بیایید صورت مساله را پاک کنیم: یعنی به دنبال کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان باشیم. در این راهنما، لیست کشورهای بدون ویزا برای ایران را به تفکیک قاره برای شما آماده کرده‌ایم.


جستجو و رزرو تور در علی‌بابا


مگر سفر بدون ویزا می‌شود؟

بله! بعضی وقت‌ها کشورها به توافق‌هایی می‌رسند و در نتیجه این توافق‌ها «لغو روادید» اتفاق می‌افتد. یعنی شهروندان دو کشور می‌توانند بدون دریافت ویزا رفت و آمد کنند. البته اگر کمی دقیق‌تر نگاه کنیم، می‌توانیم کشورهای مقصد را به سه دسته اصلی تقسیم کنیم:

  • کشورهایی که برای ورود به آن‌ها حتما باید ویزا تهیه کنید.
  • کشورهایی که بدون هیچ ویزایی می‌توانید واردشان شوید.
  • کشورهایی که با ویزای فرودگاهی اجازه ورود می‌دهند: یعنی زمانی که وارد کشور مقصد شدید، با پر کردن یک فرم و پرداخت هزینه، ویزای شما همان لحظه صادر می‌شود.

اگر می‌خواهید دقیقا بدانید که کدام کشورها ویزا نمی خواهند و برای کدام کشورها باید ویزای فرودگاهی تهیه کنید، جواب سوال‌تان را همین‌جا ببینید.

در ضمن اطلاعات بخش‌های زیر از وبسایت رسمی موسسه هنلی برداشته شده‌اند. این موسسه در حقیقت ایندکس جهانی پاسپورت است و به شما نشان می‌دهد که پاسپورت هر کشور چه رتبه‌ای دارد و با داشتن آن، به چند کشور می‌توان بدون ویز یا با ویزای فرودگاه سفر کرد.

جایگاه پاسپورت ایران برای سفر به کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان
پاسپورت ایران با رتبه ۹۷

مثلا در عکس بالا، رتبه پاسپورت ایران برای ورود به کشورهای بدون ویزا را می‌بینید که ۹۷ است و با داشتن آن می‌توان به ۴۱ کشور (یا بدون ویزا و یا با ویزای فرودگاهی) سفر کرد.

کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان

در این بخش، لیست کشورهایی که بدون ویزا میتوان سفر کرد را می‌بینید. عددی که مقابل هر کشور می‌بینید، تعداد روزهایی است که می‌توانید بدون ویزا در آن کشور بمانید:

کشورهای بدون ویزا در آسیا

کشورهای بدون ویزا در اقیانوسیه

  • ایالات فدرال میکرونزی (۳۰ روز)
  • جزایر کوک
  • نیووی

کشورهای بدون ویزا در کارائیب

  • دومینیکا (۲۱ روز)
  • هائیتی (۹۰ روز)

کشورهای بدون ویزا در قاره آمریکا

  • اکوادور (۹۰ روز)
  • ونزوئلا (۱۵ روز)

[irp posts=”8850″ name=”ممنوعیت دارویی در پروازهای خارجی”]

صدور ویزا به محض ورود

ویزای کشورهایی که در زیر فهرست شده‌اند، بعد از ورود به آن کشور در فرودگاه یا ترمینال صادر می‌شوند.

ویزای فرودگاهی کشورهای آسیا

  • کامبوج (۳۰ روز)
  • ماکائو
  • مالدیو (۳۰ روز)
  • نپال (۹۰ روز)
  • سری‌لانکا (۳۰ روز)
  • تیمور شرقی (۳۰ روز)
  • جمهوری آذربایجان (۳۰ روز)
  • لبنان (۳۰ روز)
  • سوریه (۹۰ روز)

ویزای فرودگاهی کشورهای آفریقا

  • جمهوری بنین
  • کیپ ورد
  • مجمع‌الجزایر قُمُر
  • جیبوتی
  • گینه بیسائو (۹۰ روز)
  • کنیا (۹۰ روز)
  • ماداگاسکار (۹۰ روز)
  • موریتانی
  • موزامبیک (۳۰ روز)
  • رواندا
  • سیشل (۹۰ روز)
  • سومالی
  • تانزانیا (۹۰ روز)
  • توگو (۷ روز)
  • اوگاندا
  • زیمباوه

ویزای فرودگاهی کشورهای اقیانوسیه

  • پالائو (۳۰ روز)
  • ساموآ (۶۰ روز)
  • تووالو (۳۰ روز)

کشورهای بدون ویزا در قاره آمریکا

  • بولیوی (۳۰ روز)
فهرست کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان
فهرست کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان

تمامی کشورهای بدون ویزا برای ایران را می‌توانید در عکس بالا یک‌جا ببینید. کشورهایی که یک ستاره مقابل اسم‌شان است، نیازمند ویزای فرودگاهی هستند و بقیه به هیچ ویزایی نیاز ندارند.

صدور ویزا در سفارت

برای سفر به باقی کشورها لازم است به سفارت آن کشور مراجعه کنید و با ارائه‌ی مدارک لازم و مصاحبه با مسئول سفارت، ویزای توریستی بگیرید. معمولا در این موارد، مدارک لازم برای اخذ روادید، مدارک شناسایی مثل گذرنامه و مدارک شغلی و مالی، بلیط هواپیما و رزرو هتل است.

اگر برای دیدن دوستان یا اقوام سفر می‌کنید می‌توانید به جای رزرو هتل، آدرس محل اقامت‌تان را در کشور مقصد به سفارت بدهید. ارائه‌ مدارک و مصاحبه برای این است که سفارت را مطمئن کنید به یک سفر توریستی یا کاری می‌روید و بعد از اتمام مدت سفرتان به ایران برمی‌گردید. مدارکی که برای اخذ ویزا باید به سفارت ارائه کنید، به کشوری که به آن سفر می‌کنید بستگی دارد. مثلا برای دریافت ویزای روسیه یا ویزای دبی کافی است بلیط هواپیما به مقصد روسیه و رزرو هتل را به سفارت ارائه کنید و ویزا صادر می‌شود. اما اخذ ویزای شینگن سخت‌تر است و باید مدارک مالی و شغلی نیز ارائه کنید.

اگر وقت یا حوصله کارهای اداری را ندارید، راحت‌ترین راه برای اخذ ویزا این است که به دفتر حضوری علی‌بابا مراجعه کنید و مدارک لازم را تحویل بدهید. تمامی کارهای باقی‌مانده را همکاران ما در سریع‌ترین زمان ممکن برای شما انجام می‌دهند.

  • تلفن:   ۴۳۹۰۰۰۰۰ ـ ۰۲۱
  • نشانی: تهران، قیطریه، بلوار اندرزگو

راه دیگر این است که خودتان به سفارت کشور مقصد مراجعه کنید و مراحل لازم برای اخذ ویزا را طی کنید.

ویزای شینگن چیست؟

ویزای شینگن مجوز سفر به ۲۶ کشور اروپایی است. ولی بیایید اول ببینیم که چرا به آن ویزای «شینگن» می‌گویند. در سال ۱۹۸۵ پنج کشور اروپایی در شهر کوچک شینگن که در کشور لوکزامبورگ قرار دارد، تصمیم گرفتند مرزهای بین خود را بردارند. با گذشت زمان، بخشی دیگر از کشورهای دیگر اروپا نیز به این معاهده پیوستند و تا امروز ۲۶ کشور قاره‌ی اروپا به معاهده‌ شینگن پیوسته‌اند. برای اخذ ویزای شینگن باید به سفارتخانه‌ یکی از این کشورها در ایران یا کشورهای دیگر مراجعه کنید و مدارک لازم را ارائه کنید.

چند نوع ویزای شینگن داریم؟

ویزای شینگن به انواع مختلف صادر می‌شود که ما این‌جا سه مدل آن را به‌طور مختصر برای ویزای توریستی شینگن توضیح می‌دهیم:

ویزای یک بار ورود (single entry)

با اخذ ویزای شینگن سینگل می‌توانید فقط برای یک بار و مدت مشخصی به یکی از کشورهای عضو شینگن وارد شوید و باید بعد از مدت زمان مشخص از آن خارج شوید.

ویزای دو بار ورود (Double Entry)

با این ویزا شما می‌توانید در مدت زمانی مشخص دو بار به محدوده‌ی شینگن وارد شوید و طبیعی است که بعد از زمان مشخص ویزا منقضی می‌شود.

ویزای چندبار ورود (Multiple Entry)

با ویزای شینگن چندبار ورود، محدودیت ورود و خروج ندارید و می‌توانید هر چند بار به کشورهای شینگن وارد، یا از آن‌ها خارج شوید اما محدودیت زمانی دارد. این ویزا سه ماه اعتبار دارد و در این مدت می‌توانید به دلخواه خود به مدت ۳۰ روز پیوسته یا گسسته در محدوده‌ شینگن اقامت کنید. یعنی بعد از تمام رفت و برگشت از کشورهای شینگن، مجموع روزهایی که در این محدوده بوده‌اید نباید بیشتر از ۳۰ روز باشد.

کشورهای حوزه‌ شینگن

کشورهایی که در حال حاضر عضو شینگن هستند را در زیر ببینید:

  • اتریش
  • بلژیک
  • جمهوری چک
  • دانمارک
  • استونی
  • فنلاند
  • فرانسه
  • آلمان
  • یونان
  • مجارستان
  • ایسلند
  • ایتالیا
  • لتونی
  • لیتوانی
  • لوکزامبورگ
  • مالت
  • هلند
  • نروژ
  • لهستان
  • پرتغال
  • اسلواکی
  • اسلونی
  • اسپانیا
  • سوئد
  • سوئیس
  • لیختن اشتاین

چهار کشور دیگر اروپا عضو پیمان شینگن نیستند ولی با دریافت ویزای شینگن می‌توانید علاوه بر ۲۶ کشور بالا، به این چهار کشور کوچک سفر کنید:

  • موناکو
  • آندورا
  • واتیکان
  • سن مارینو

با ویزای شینگن دابل یا مالتیپل نیز می‌توانید علاوه بر کشورهای شینگن، به این ۹ کشور اروپایی نیز که عضو شینگن نیستند، سفر کنید:

  • آلبانی
  • بوسنی و هرزگوین
  • بلغارستان
  • کرواسی
  • قبرس
  • کوزوو
  • مقدونیه یا یوگسلاوی سابق
  • مونته نگرو
  • رومانی

صدور ویزا در کشور ثانی

بعضی از کشورها هستند که روابط دیپلماتیک و کنسولی با ایران ندارند و به همین دلیل، سفارت هم ندارند. مثلا کشور آمریکا یکی از این نمونه‌هاست. پس اگر بخواهیم به این کشورها سفر کنیم، چه کاری باید انجام بدهیم؟

برای سفر به این کشورها باید به سفارت آن در یک کشور خارجی (معمولا کشورهای همسایه) مراجعه کنید. معمولا ایرانی‌ها برای اخذ ویزا و سفر به این کشورها به سفارت این کشورها در ترکیه، دبی، ارمنستان یا کشورهای همسایه‌ی دیگر مراجعه می‌کنند.

یک نکته خیلی مهم در مورد کشورهای بدون ویزا

برای سفر به بعضی از کشورهای بدون ویزا، شما بیش از یک مقصد دارید. یعنی چه؟ یعنی از مبدا (ایران) تا مقصد، باید در یک یا چند کشور دیگر هم توقف داشته باشید. یه این کشورهای «بین‌راهی» ترانزیت می‌گوییم.

حالا مسئله اینجاست: ممکن است که مقصد نهایی شما جز کشورهای بدون ویزا باشد، اما کشورهای ترانزیت ویزا بخواهند. در این صورت حتما باید ویزای آن کشور را قبل از سفر تهیه کنید. پس حتما قبل از نهایی کردن کارهای سفر، تحقیق جامعی در مورد کشور مقصد و راه دسترسی به آن انجام بدهید. راحت‌ترین راه به دست آوردن این اطلاعات، تماس با کارشناسان علی‌بابا است.

  • شماره تلفن: ۴۳۹۰۰۰۰۰ ـ ۰۲۱

شما کدام را بیشتر دوست دارید؟

درست است که هنوز بسیاری از کشورهای بزرگ و زیبا (مخصوصا در اروپا) پذیرای ایرانیان بدون ویزا نیستند، ولی این نباید مانع از سفر به کشورهای بدون ویزا باشد. اگر در این زمینه سوال یا مشکلی دارید، هم می‌توانید با شماره‌های بالا تماس بگیرید و هم می‌توانید در بخش دیدگاه‌ها مطرح کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. سلام
    در رابطه با اون قسمت که گفتین برای رسیدن به مقصد نهایی ممکن هست در کشورهای دیگه ای توقف داشته باشیم که نیاز به ویزا داشته باشن آیا اگه از فرودگاه خارج نشیم و تا پرواز بعدی همون جا بمونیم باز هم نیاز به گرفتن ویزا داریم؟
    ممنون

    1. سلام دوست عزیز.
      در اغلب کشورها در نقطه ترانزیت نیازی به ویزا نیست.
      اما اگر ترمینال عوض شود نیاز به ویزا پیدا می‌شود این موضوع با توجه به مسیر و ایرلاین متفاوت است
      لطفا جهت اطلاعات تکمیلی با پشتیبانیتون تماس بگیرید.

  2. ارمنستان رو در لیست کشورهای بدون ویزا قرار دادین، تا سه چهار سال پیش در مرز ویزا صادر می کردن، آیا الان ورود بدون ویزاست؟!

  3. ببخشید یک سوال دیگه ام دارم 🙂

    با توجه به اینکه ویزای شینگن سه ماه هست ولی در واقع اعتبار استفاده از اون سی روزه ست آیا درباره کشوری مثل ارمنستان هم صدق می کنه یا با ویزای سه ماهه میشه نود روز اونجا اقامت داشت؟

    1. ویزای شنگن همیشه ۳ ماه نیست ممکن مدت زمان اقامتش بر اساس برنامه سفرش باشه و سینگل ورود
      ممکن مولتی ۱ ماه و ۳ ماه ، ۶ ماه و …. باشه که حداکثر مدت اقامتشون ۳ ماه .‌. در منطقه شنگن
      با توجه به درخواست شما و نظر آفیسر پرونده تون می تونه متفاوت باشه.

  4. برای سفر زمینی به باکو از مرز استارا
    نیازی به ویزا هست؟
    اگه هست قیمتش چقده و همونجا میدن؟
    مقدار زمان اخذ ویزا رو هم بگین؟
    ممنون از پاسخگوییتون

    1. سلام
      مدت زمان اقامت را پلیس فرودگاه مشخص می‌کند و هزینه ویزا ۲۰۰ ریال قطری است. همچنین همراه داشتن رزرو بلیط برگشت و هتل و حداقل ۱۵۰۰ دلار الزامیست

    1. سلام دوست عزیز
      از اونجایی که شرایط و انواع مهاجرت تفاوت داره، بهتره به دفاتر مهاجرتی سر بزنین.

  5. سلام من قصد دارم با همسرم برای تفریح به یونان و اسپانیا بریم. برای گرفتن ویزای یونان میتونید کمکمون کنید. تشکر
    مدارک و شرایط

    1. سلام عباس جان.
      کارشناس‌های ما می‌گین گه ویزای یونان ظاهرا اعتبار سابق رو نداره. برای این‌که اطلاعات دقیق دریافت کنی، با شماره ۴۳۹۰۰۴۳۹ تماس بگیر تا کارشناس‌های ویزا راهنماییت کنن 🙂