یالووا ترکیه

یالووا ترکیه: یکی از محبوب‌ترین‌های گردشگری در ترکیه

یالووا با غنای طبیعی، تاریخی و فرهنگی و مراکز تفریحی و گردشگری بسیار  خود، طی‌ سال‌های اخیر از منطقه‌ای ناشناخته‌ به یکی از محبوب‌ترین جاذبه‌های گردشگری کشور ترکیه بدل شده است.

«یالووا (Yalova)» یکی از ۸۱ استان کشور ترکیه است که به لحاظ وسعت از تمامی‌ها نواحی دیگر کشور کوچک‌تر است. ولی از نظر جاذبه‌های گردشگری چیزی کم ندارد.

یالوا را بیشتر بشناسید

یالوا را بیشتر بشناسید

یالووا یکی از زیباترین جاذبه‌های گردشگری کشور ترکیه است که در شمال غربی این کشور و در کرانه‌های شرقی دریای مرمره واقع است. یالووا مرکز استانی به همین نام است که در مجموع جمعیتی ۱۰۰،۸۶۳ نفری دارد. جمعیت کل استان یالووا هم ۱۱۸،۹۹۸ نفر است. یالووا دارای چندین جاذبه گردشگری از جمله «عمارت متحرک» است که روزگاری مصطفی کمال آتاتورک، بنیانگذار ترکیه‌‌ی مدرن، در سفرهای خود به این شهر خوش آب‌و‌هوا در آن اقامت می‌کرد.

یالووا به مجموعه چشمه آب‌های گرم خود هم مشهور است که به آن منطقه یا دهکده‌ی «تِرمال» گفته می‌شود. نام ترمال همان‌طور که مشخص است از کلمه‌ی لاتین «Thermae» به معنای گرم گرفته شده که در قدیم عمدتا به حمام‌های سلطنتی روم باستان اطلاق می‌شده است. یکی دیگر از جاذبه‌های دیدنی یالووا «باغ ‌گیاه‌شناسی کاراجا» است که در مسیر ترمال قرار دارد و می‌توانید در راه آنجا سری به این باغ تماشایی بزنید.

اولین سکونتگاه‌ها در منطقه‌ای که حالا به نام یالووا می‌شناسیم، در دوران ماقبل تاریخ و در حدود ۵۰۰۰ سال قبل در اینجا بنا شدند. «هیتی‌ها» در قرن بیست‌و‌یکم پیش از میلاد بر این منطقه حکمرانی می‌کردند و پس از آن نوبت به «فریگیایی‌ها» رسید که در قرن سیزدهم پیش از میلاد حکومت منطقه را در دست گرفتند.

چشمه آب‌های گرم

این منطقه در سال ۷۴ پیش از میلاد به تصرف رومیان درآمد. به دنبال تقسیم امپراطوری روم در سال ۳۹۵ میلادی، منطقه‌ی یالووا نیز در میان سرزمین‌های تحت تسلط امپراطوری بیزانس یا روم شرقی قرار گرفت.

در سال ۱۳۰۲ میلادی بود که یالووا تحت قلمروی امپراطوری عثمانی درآمد. مصطفی کمال آتاتورک در سال‌های پایانی زندگی خود گاها به یالووا می‌آمد و در آنجا اقامت می‌کرد. او چنان به این منطقه دلبسته شده بود که در یکی از سخنرانی‌های معروف خود، یالووا را شهر خودش نامید.

چه زمانی برای سفر به یالوا مناسب است؟

چه زمانی برای سفر به یالوا مناسب است؟

آب‌و‌هوای یالووا نسبتا گرم و معتدل است. در واقع، تابستان‌ها در یالووا گرم، خشک و آفتابی و زمستان‌ها نیز طولانی، سرد و نیمه‌ابری است. در طول سال، دمای هوا در این شهر معمولا بین ۲ تا ۳۰ درجه سانتی‌گراد متغیر بوده و به ندرت از منفی ۱ درجه پایین‌تر و از ۳۴ درجه سانتی‌گراد بالاتر می‌رود.

به این جهت، می‌توانید در هر فصلی بسته به برنامه‌ای که دارید سفر کنید. ولی ماه اوت (بین مرداد و شهریور) بهترین زمان سفر به یالووا و شنا و انجام سایر فعالیت‌ها و تفریحات آبی است. در این مدت میانگین دمای هوا ۲۵ درجه سانتی‌گراد و تنها در در ۳ تا ۴ روز شاهد بارندگی در این مدت هستیم. به این جهت می‌توانید شاهد روزهای داغ و آفتابی باشید که مناسبِ تفریحات آبی است.

چطور به یالووا ترکیه سفر کنیم؟

چطور به یالووا سفر کنیم؟

سریع‌ترین و آسان‌ترین راه برای رفتن به یالووا از استانبول از طریق کشتی‌های تندرو است. کشتی‌های تندرو از «اسکله ینی‌کاپی» در جنوب محله‌ی سلطان احمد حرکت می‌کنند. این مسیر دریایی حدود ۷۰ دقیقه طول می‌کشد.

همچنین می‌توانید سوار کشتی‌های تندرو از اسکله پندیک در طرف آسیایی استانبول شوید که سفر کوتاه‌تری را برای شما به ارمغان می‌آورند. اتوبوس‌های دریایی هم از اسکله کارتال در طرف آسیایی استانبول حرکت می‌کنند. در حالی که مدت سفر با این اتوبوس‌های دریایی همان حدود ۴۰ دقیقه است، ولی کشتی‌های کمتری در این مسیر تردد می‌کنند، به این جهت، اگر دوست ندارید زیاد معطل شوید، بهتر است برای رفتن به یالووا به گزینه‌های دیگر رجوع کنید.

چطور به یالووا سفر کنیم

بین «اسکی‌هیصار» در شرق استانبول و « توپچولار» در حدود ۳۰ کیلومتری شرق یالووا، کشتی‌های ارزان‌تری نیز تردد می‌کنند که می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید. عبور از خلیج ایزمیت برای این کشتی‌ها حدود ۴۵ دقیقه طول می‌کشد. با این حال، بهتر است بدانید که امکان رزور بلیط برای این کشتی‌ها وجود ندارد و باید شخصا به آنجا مراجعه کنید.

در توپچولار می‌توانید سوار مینی‌بوس‌ یا دولموش‌ شوید. همچنین می‌توانید از طریق اتوبوس هم از استانبول یا بورسا و سایر شهرها به یالووا سفر کنید. از میان شرکت‌های اتوبوس‌رانی شرکت اتوبوس‌رانی «کمیل‌کوچ» و «یالووا سیاحت» از باقی شرکت‌ها بهتر و خدمات بهتری را ارائه می‌دهند.

گشت‌و‌گذار در یالووا

گشت‌و‌گذار در یالووا

یالووا شهری کوچک است و در بیشتر موارد می‌توانید به‌راحتی در آن به پیاده‌روی بپردازید. در ماه‌های گرم سال می‌توانید از خیابان‌ها و معابر دیدنی و مکان‌های مهم شهر از جمله «قاضی‌پاشا» دیدن کنید که محبوب گردشگران و مردم محلی است.

گشت‌و‌گذار در یالووا ترکیه

مانند بیشتر شهرهای کوچک ترکیه، در یالووا هم به مینی‌بوس‌ها یا همان دولموش‌ها برمی‌خورید. دولموش‌های یالووا معمولا به رنگ آبی روشن یا صورتی هستند و از مهمترین مکان‌های شهر عبور می‌کنند. امکان تردد در شهر با تاکسی‌های شهری را هم دارید که از ایستگاه ایدو در دسترس هستند.

جاهای دیدنی یالوا که نباید از دست بدهید

جاهای دیدنی یالوا که نباید از دست بدهید

یالووا جاذبه‌های گردشگری بسیاری دارد که از مشهورترین‌های جاذبه‌های آن می‌توان «عمارت متحرک (Yuruyen Kosk)»را نام برد. عمارتی با معماری سبک عثمانی که آتاتورک در زمان سفر به یالووا در آن اقامت می‌کرد. نام‌گذاری این عمارت دیدنی داستان جالبی دارد.

ماجرا از این قرار است که مصطفی کمال آتاتورک که یالووا را بسیار دوست داشت و گاه‌به‌گاه به آن سفر می‌کرد، در یکی سفرهای خود در حالی که با کشتی ارطغرل از یالووا می‌گذشت که درخت چِنار بسیار با شکوهی توجهش را جلب کرد و بعدا دستور داد تا در کنار این چنار زیبا عمارتی ساخته شود.

جاهای دیدنی یالوا

ولی عمارت بسیار نزدیک به چنار ساخته شده بود و مهندسان و معماران از آتاتورک درخواست کردند تا برخی شاخه‌های چنار را قطع کنند. ولی آتورک در عوض دستور داد تا عمارت را جابجا کنند. به این ترتیب تیمی از مهندسان خُبره‌ دور هم جمع شدند تا این دستور را اجرا کنند.

پس روزها کار و تلاش، ‌سرانجام عمارت روی ریل‌های خاصی که به این منظور طراحی شده بود به حرکت درآمد و ۵ متر به سمت شرق حرکت داده شد. بعد از این ماجرا، نام عمارت متحرک هم برای همیشه روی آن ماند.

جاهای دیدنی یالوا ترکیه

دهکده‌ ترمال هم منطقه زیبایی در بلندی‌های حومه‌ی شهر یالووا است. در دهکده‌ ترمال می‌توانید به چشمه‌های آبگرم همراه با حمام، استخر شنای عمومی و هتل‌های زیادی دسترسی داشته باشید. طی سال‌های اخیر و هجوم گردشگران به این دهکده، هتل‌های زیادی (عمدتا ۳ و ۴ ستاره) در ترمال افتتاح شده‌اند. رستوران‌های زیادی هم پذیرای گردشگران به‌خصوص در تابستان‌ها هستند. از این میان، رستوران‌های عربی را از دست ندهید که بهترین فلافل‌های یالووا را سرو می‌کنند.

دیدنی های یالووا ترکیه

«سوتلوسو» دسر لذیذ مخصوص یالووا است که حتما باید میل کنید. سوتلوسو در واقع یک باقلوای شیری و نارگیلی است که می‌توانید در اکثر باقلوا فروشی‌ها و قنادی‌های شهر پیدا کنید. در یالووا کافه‌ژلاتو یا بستنی‌فروشی‌های عالی هم وجود دارد که از میان آن‌ها «بالیم» و «تادیم» از سایرین شهرت بیشتری دارند.

«باغ‌های چای» یا چایخانه‌های سنتی یالووا را هم نباید از دست دهید که عمدتا در نزدیکی‌های ساحل قرار دارند و می‌توانید ضمن درکردن خستگی با یک فنجان چای قندپهلو، چند دست تخته‌نرد بازی کنید که از محبوب‌ترین بازی‌های تخته‌ای در ترکیه است.

مکان های دیدنی یالووا ترکیه

می‌توانید در همان حوالی یک «بالیک اکمک» یا ساندویچ ماهی کبابی از اغذیه‌فروشی شناوری سفارش دهید که ماهی‌ها را به‌محض صید طبخ کرده و روی میز شما می‌گذارد. اگرچه اسکندرکباب‌های شهر بورسا شهرت زیادی به هم‌زده‌اند، ولی در یالووا هم می‌توانید اسکندرکباب‌های بسیار لذیذی میل کنید.

تور ترکیه را می توانید از سایت علی بابا رزرو کنید.

درخت پاییزی - یالووا ترکیه

یکی دیگر از دیدنی‌های یالووا مجموعه‌ی دیدنی «آبشار سودوشن (Sudusen Waterfall)» است. برای رفتن به این مجموعه آبشارهای دیدنی می‌توانید از مرکز شهر یالووا سوار دولموش‌هایی شوید که به سمت روستای اُوِزپینار می‌روند.

پس از پیاده شدن از دولموش بخشی از مسیر را که حدود ۷ کیلومتر است را باید با تاکسی طی کنید. با وجودی که سرزدن به آبشار سودوشن را شدیدا به هر مسافری که به یالووا سفر کرده توصیه می‌کنیم، ولی پیاده‌روی از دهکده تا آبشار ممکن است برای برخی مسافران خصوصا سالمندان و کودکان مشکل باشد. یکی دیگر از جاذبه‌های یالووا «باغ ‌گیاه‌شناسی کاراجا (Karaca Arboretum)» است.

و در آخر

سفر به یالووا ترکیه

ترکیه به سبب نزدیکی و همین‌طور داشتن مناظر طبیعی و تاریخی و فرهنگی بسیار، یکی از اولین مقاصد تفریحی گردشگران ایرانی است. یالووا هم از این قاعده مستثنی نیست. یالووا یکی از تاریخی‌ترین مکان‌های کشور ترکیه است که به‌خصوص طی چند سال گذشته‌ به مکان ایده‌آلی برای سپری کردن تعطیلاتی آرام و دلچسب بدل شده است.

اشتراک گذاری

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

2 دیدگاه

  1. الهه می‌گوید

    یالووا زیباترین جزیره ترکیه هست خیلی ارام ‌جمعیت کم با ساحلی زیبا خوشحالم سه سال در یالووا زندگی میکنم

    1. نیما می‌گوید

      سلام، با مردم اونجا به مشکل نخوردید؟ دیدشون نسبت به مهاجر ها چطوره؟