موزه خودروهای تاریخی تهران

موزه خودروهای تاریخی تهران؛ تاریخ روی دور تند

گشتی در موزه خودروهای تاریخی و تماشای ماشین‌های کلاسیک

اتومبیلی که از آن صحبت می‌کنم فقط یک ماشین ساده نیست، سرگذشت یک کشور، خاطرات یک ملت و تاریخ متحرک است. شاید بتوان گفت که هرآنچه در گذشته اتفاق افتاده، روی چهارچرخ این ماشین‌ها سوار شده و حالا درست از جلوی چشم ما می‌گذرد. خودروها، تاریخ متحرک زندگی مردم سوار بر چهارچرخ‌اند که در موزه خودروهای تاریخی روی دور تند حرکت می‌کنند.

قرار است در این مقاله از مجله گردشگری علی‌بابا درباره موزه خودروهای تاریخی تهران صحبت کنیم. موزه‌ای که اخیرا پس از مدت‌ها بازگشایی شده است و بهشت ماشین‌بازهاست، مخصوصا اگر طرفدار خودروهای کلاسیک و قدیمی باشید.

هر ماشین قصه‌ای دارد که باید به آن گوش جان بسپاریم و به همین خاطر بین موزه های تهران، این موزه را انتخاب کردم؛ دلم می‌خواست یکی از قصه‌های بی‌نام‌ونشان ماشین‌ها را راوی باشم. کسی چه می‌داند که در حساس‌ترین لحظه‌های تاریخ، چه گفت‌وگوهایی در این خودروها اتفاق افتاده است! وقتش است شروع کنیم، نه؟

ایرانی‌ها چه زمانی سوار ماشین شدند؟

فکر می‌کنم برای اینکه بتوانم از موزه خودروهای تاریخی بگویم اول باید از «ب» بسم‌الله شروع کنم و بگویم اصلا قضیه خودرو در ایران از کجا شروع شد! واقعیت این است که زمان زیادی از استارت خوردن اولین ماشین در ایران نمی‌گذرد. طبق روایتی که از جعفر شهری در کتاب تاریخ تهران آمده، پای اولین اتومبیل در دوران قاجار به ایران باز شده است.

موزه خودروها

عکس از: سایت علی‌بابا

مظفرالدین شاه در یکی از سفرهایش به اروپا، دو اتومبیل به‌همراه راننده به کشور آورد و این موضوع به‌قدری عجیب و پیش‌بینی‌نشده بود که حتی درباره مدل این ماشین‌ها اطلاعات دقیقی نداریم. بعضی‌ها می‌گویند که اولین اتومبیلی که به ایران رسیده  بوده است فورد کروکی کلاچی با تایرهای توپر بوده و عده‌ای هم فکر می‌کنند این دو اتومبیل، رنوی فرانسوی بوده‌ است.

حالا اگر بحث اینکه کدام مدل اول بوده است، کنار بگذاریم، به‌هرحال اولین خودرو را مظفرالدین‌ شاه به ایران آورد و بعد از آن راه ورود باقی اتومبیل‌ها به کشور باز شد. البته سرنوشت همین دو خودرو هم خیلی روشن نیست، یکی از این دو ماشین در مسیر دچار مشکل شد و به ایران نرسید؛ دومی هم در ترور نافرجام محمدعلی شاه در دوشان تپه منفجر شد و از بین رفت. درنهایت هیچ اثری از این دو خودرو باقی نمانده و سند رسمی هم در رابطه با آن‌ها وجود ندارد، هرچه هست حدس و گمان است.

جاهای دیدنی تهران

عکس از: سایت علی‌بابا

درباره قاجارها و اینکه چطور حاکمانی بودند حرف ‎و حدیث زیاد است اما باید درباره علاقه‌ای که به واردکردن ماشین به ایران داشتند قدردانشان باشیم چون سومین خودرویی که وارد ایران شد هم به دست احمد شاه قاجار بود.

در آن دوران تا سالیان سال اتومبیل وسیله‌ای لوکس محسوب می‌شد که فقط خاندان سلطنتی از آن استفاده می‌کردند اما به‌مرورزمان تجار، سرمایه‌گذاران و افراد مهم کشور هم شروع به خرید و استفاده از خودروهای شخصی کردند که بین مردم با عنوان کالسکه دودی شناخته می‌شدند. کم‌کم تنوع ماشین‌های وارداتی به کشور بیشتر شد و حتی برخی از اتومبیل‌ها به‌عنوان وسایل حمل‌ونقل عمومی در اختیار مردم عادی قرار گرفتند.

راهنمای مسیر

عکس از: سایت علی‌بابا

جالب است بدانید که در سال ۱۳۰۰ اصلی‌ترین کالای وارداتی کشور، خودرو بود که طرفداران زیادی داشت. تقاضای زیاد مردم باعث شد که سرمایه‌گذاران خارجی به فکر ساخت کارخانه‌های اتومبیل‌سازی در ایران افتادند و مسیر جدیدی در صنعت خودروسازی کشور ایجاد شد.

خودروهای نارنجی رنگ

عکس از: سایت علی‌بابا

موزه خودروهای تاریخی ایران، قبل و بعد از بازسازی

علی‌رغم خروج بسیاری از خودروهای قدیمی پس از انقلاب اسلامی، هنوز هم تعداد زیادی از این خودروهای ارزشمند در اختیار بنیاد مستضعفان است. موزه خودروهای تاریخی ایران در تاریخ ۲۹اردیبهشت۱۳۸۲ با مجموعه‌ای بی‌نظیر از اتومبیل‌های آنتیک، لوکس و تاریخی که متعلق به دوران پیش از انقلاب بودند، فعالیت خود را شروع کرد. مشکل اصلی این موزه ساختار سوله‌مانند آن بود که شرایط نگهداری مناسبی برای این خودروهای ارزشمند نداشت.

باتوجه‌به این شرایط، موزه پس از مدتی برای بازسازی به‌صورت موقت تعطیل شد تا اینکه بالاخره در روز ۱آبان۱۴۰۰ با تمام قوا و با تغییرات زیادی دوباره بازگشایی شده است. بازطراحی موزه خودروهای تاریخی ایران طی طرح توسعه موزه‌های موسسه فرهنگی موزه‌های بنیاد مستضعفان صورت گرفت.

موزه خودروهای تاریخی تهران

عکس از: سایت علی‌بابا

این موزه در کیلومتر ۱۰-۱۱ جاده مخصوص کرج قرار گرفته و با شکل و شمایل جدیدش حسابی دل طرفداران خودروهای آنتیک را آب کرده است. ساختمان موزه شبیه به پارکینگی با خودروهای لوکس قدیمی است که در کنار هم چیده شده‌ است. موزه خودروهای تاریخی با جمع‌آوری منحصربه‌فردترین خودروها در صنعت خودروسازی، فضایی برای نگهداری از این آثار و نمایش آن‌ها ایجاد کرده است تا تاریخچه ورود و تغییرات خودرو در ایران را به تصویر بکشد.

موزه خودروهای تاریخی شامل مدل‌های کمیابی از اتومبیل‌های مختلف ازجمله پیرس آرو لیموزین آب‌طلاکاری شده، رولزرویس سیلور گوست احمد شاه قاجار، مدل نادر فانتوم۴ ضدگلوله، کالسکه سلطنتی ناصرالدین شاه قاجار و… است.

موزه خودروهای تاریخی

عکس از: سایت علی‌بابا

در موزه خودروهای تاریخی ایران چه خبر است؟

تعداد ماشین‌های موزه در طول زمان بیشتر و بیشتر شده، در حال حاضر موزه خودروهای تاریخی ایران ۴ سالن دارد که ۶۱ خودروی تاریخی را در خود جای داده است. این ۶۱ خودرو تاریخی شامل ۵۵ خودروی سواری، ۴ موتورسیکلت و ۲ عدد کالسکه است. البته ممکن است این تعداد به‌مرورزمان و علت‌های مختلف کم یا زیاد شود.

ایرانی ها چه زمانی سوار خودرو شدند

عکس از: سایت علی‌بابا

جمع‌آوری و نگهداری از چنین مجموعه بی‌نظیر و کاملی از خودروهای آنتیک، پروژه‌ای سنگین و سخت است که بخش اعظمی از آن تابه‌حال به‌خوبی پیش رفته است. بعضی از خودروهایی که در این موزه خواهید دید تنها نمونه موجود در جهان‌اند! باتوجه‌به این موضوع باید توجه زیادی به حفظ و نگهداری از این گنجینه ارزشمند شود.

مهم‌ترین خودروهای موزه خودروهای تاریخی ایران

اگر نظرم را صادقانه بگویم، تک‌تک این ماشین‌ها ارزش خاصی دارند که اگر نداشتند اصلا جایشان در موزه نبود، اما برای اینکه به بازدید این مجموعه تشویقتان کنم، تصمیم گرفتم تعدادی از مهم‌ترین خودروهای موزه را به شما معرفی کنم. شاید در نگاه اول همه‌چیز خیلی ساده به‌ نظر برسد اما قصه‌ای که پشت هرکدام از ماشین‌ها وجود دارد شما را به دنیای اتومبیل‌ها و بازدید از این نمایشگاه بیشتر علاقه‌مند خواهد کرد.

خودروهای تاریخی

عکس از: سایت علی‌بابا

کالسکه سلطنتی ناصرالدین شاه

شاید بتوان گفت که کالسکه سلطنتی ناصرالدین شاه قدیمی‌ترین کالسکه‌ای است که از گذشته ایران به یادگار مانده است. این کالسکه که به کالسکه نادری هم معروف است تقریبا ۱۲۰ سال عمر دارد و به دستور ناصرالدین شاه در وین طراحی و ساخته شد. کالسکه نادری چیزی شبیه به کالسکه جادویی سیندرلا است: قاب پنجره‌های طلایی رنگ که در ساخت آن‌ها از طلا استفاده شده، طرح دو شیر شمشیر به‌دست روی کالسکه و چرخ‌هایی به بزرگی و هم‌قد خود کالسکه.

کالسکه نادری قصه معروفی دارد که از شنیدنش انگشت‌به‌دهان خواهید ماند. ناصرالدین شاه زمانی که با همین کالسکه عازم حرم شاه عبدالعظیم بوده توسط میرزا رضا کرمانی ترور شد. حالا تا اینجای ماجرا اتفاق عجیبی نیست…قصه زمانی شروع می‌شود که درباریان برای جلوگیری از هرج‌ومرج جنازه او را داخل کالسکه گذاشتند تا دیگران فکر کنند شاه هنوز زنده است! این کالسکه پرماجرا را می‌توانید همان بدو ورود به موزه خودروهای تاریخی ببینید.

خودروهای تاریخی

عکس از: سایت علی‌بابا

کالسکه مخصوص تاج‌گذاری

در زمان گذشته کارخانه واگن فابریک اتریش یکی از مهم‌ترین کارخانه‌های ساخت کالسکه بود که کالسکه‌های سلطنتی زیادی برای پادشاهان سراسر جهان ساخته بود. کالسکه مخصوص تاج‌گذاری نیز یکی از همین کالسکه‌ها بود که حالا نزدیک به ۱۰۰ سال عمر دارد. این کالسکه را در دوران قاجار خریده و به ایران آوردند.

موزه خودروهای تاریخی

عکس از: سایت علی‌بابا

بخش‌هایی از کالسکه مخصوص تاج‌گذاری با طلا ساخته شده بود. این کالسکه سالیان سال در میان حکومت پادشاهی ایران دست‌به‌دست چرخید تا اینکه در دوران پهلوی نیز استفاده کردند. این کالسکه مشکی‌رنگ در مراسم‌های تاج‌گذاری سلطنتی و جشن‌های رسمی پهلوی استفاده کردند و شاهد اتفاقات مهمی بوده است. در حال حاضر کالسکه تاج‌گذاری در موزه خودروهای تاریخی ایران برای بازدید همگان قرار گرفته است.

رولز رویس احمد شاه قاجار

علاقه احمد شاه قاجار به خودروهای لوکس انگلیسی باعث شد که در حال حاضر شاهد دو نمونه از مدل‌های بسیار کمیاب رولز رویس در موزه خودروهای تاریخی باشیم.

اولین خودرویی را که وارد ایران شد، احمد شاه قاجار خریده بود، این خودرو یک رولز رویس شش سیلندر خطی بود که به مدل سیلور گوست دهه ۲۰ معروف بود. این مدل ساخت سال ۱۹۰۶ میلادی است که سرعت آن به ۸۰ کیلومتر بر ساعت می‌رسید. از این مدل رولز رویس تعداد ۶ هزار دستگاه در جهان تولید شد که یکی از آن‌ها در موزه خودروهای تاریخی، برای بازدید همگان قرار گرفته است.

رولزرویس

عکس از: سایت علی‌بابا

دومین خودروی بسیار کمیاب رولز رویس که احمد شاه خریده بود، مدل فانتوم۴ است. در شرح کمیاب‌بودن این مدل خودروی لوکس همین بس که بدانید در جهان فقط ۱۸ دستگاه از آن ساخته شده و فقط یکی از این ۱۸ دستگاه، بدنه ضدگلوله دارد؛ شما هم می‌توانید در موزه خودروهای تاریخی شاهد همان یک مدل ضدگلوله باشید! فانتوم۴ یک خودروی هشت سیلندر با بدنه و شیشه‌های ضخیم است که سرعت آن به ۲۶۰ کیلومتر بر ساعت می‌رسد.

برند خودرو روی کاپوت

عکس از: سایت علی‌بابا

مرسدس بنز K500

یکی از سالن‌های موزه خودروهای تاریخی به خودروهای سوپر اسپرت اختصاص دارد و گل سرسبد این مجموعه، مرسدس بنز K500 است. این خودرو که در سال ۱۹۳۴ ساخته شده است با رنگ سبز و کرمی‌رنگی که دارد همه توجه‌ها را به‌سمت خود جلب می‌کند. جالب است بدانید بنز K500 یکی از اتومبیل‌های کلکسیون ماشین‌های کلاسیک محمدرضا پهلوی بوده است.

ماشین های موزه

عکس از: سایت علی‌بابا

بنز K500 جزو اولین اتومبیل‌های سوپر اسپرت با سرعت ۲۰۰ کیلومتر بر ساعت بوده که مجموعا تعداد ۳۵۴ عدد از آن در جهان تولید شد و حالا یکی از این ۳۵۴ دستگاه، در موزه خودروهای تاریخی ایران در معرض نمایش همگان قرار گرفته است.

لیموزین

موزه خودروهای تاریخی ایران شامل دو مدل لیموزین قدیمی است که یکی بنز ۶۰۰ و دیگری یک لیموزین شش سیلندر با چراغ‌هایی روی سپر است. این مدل چراغ برای بهترشدن دید راننده روی سپرها تعبیه شده است. جالب است بدانید که در ساخت این مدل لیموزین از ۶ کیلو طلا استفاده شده است!

موزه خودروهای تاریخی تهران

عکس از: سایت علی‌بابا

لامبورگینی کانتاش

قدر لامبورگینی کانتاش را فقط ماشین‌بازهای حرفه‌ای می‌دانند. لامبورگینی کانتاش پهلوی یکی از خودروهای سوپر اسپرت ساخت کشور ایتالیا است که تولید آن در دهه هفتاد میلادی آغاز شد. مدلی که از این ماشین در موزه خودروهای تاریخی ایران به نمایش گذاشته شده است متعلق به سال ۱۹۷۴ است که دارای ۱۲ سیلندر و سرعتی نزدیک به ۳۱۰ کیلومتر بر ساعت است. لامبورگینی کانتاش را می‌توان یکی از موفق‌ترین مدل‌های تولیدی لامبورگینی در طول تاریخ دانست.

ماشین های تاریخی

عکس از: سایت علی‌بابا

همکاری مشترک پورشه، مرسدس بنز و فولکس واگن

حاصل اولین و تنها همکاری مشترک سه غول خودروسازی آلمان، یعنی پورشه، مرسدس بنز و فولکس واگن در موزه خودروهای تاریخی تهران به نمایش گذاشته شده است. این خودروی نارنجی رنگ با شکل و شمایل خاصی که دارد یکی از بازمانده‌های تنها همکاری این سه شرکت است که به خاطر استقبال کم، ادامه‌دار نشد.

این خودروی تک سرنشین در سال ۱۹۷۲ میلادی در تولد ۱۲ سالگی رضا پهلوی به‌عنوان هدیه به ولیعهد ایران تقدیم شد که دو کلید دارد. یکی از این کلیدها نقره‌ای رنگ است که به خودرو کمک می‌کند تا سرعت ۳۰ کیلومتر در ساعت حرکت کند و کلید دیگر به رنگ طلایی است و امکان رانندگی تا سرعت ۱۷۰ کیلومتر بر ساعت را به سرنشین خودرو می‌دهد.

همکاری خودروسازها

عکس از: سایت علی‌بابا

حواشی موزه خودروهای تاریخی

فکر می‌کنم بهتر است بعد از معرفی خودروهای مهم این موزه، سراغ یکی از مهم‌ترین حواشی مربوط آن بروم، بالاخره هر ماجرایی زیروبم خاص خودش را دارد که بد نیست از آن‌ها باخبر باشید. پس از بازگشایی موزه خودروهای تاریخی، انتقادات زیادی از همه سمت بر نحوه بازسازی و مرمت خودروها روان شد. بسیاری از متخصصان این حرفه، بازسازی خودروهای موزه را غیراصولی و سطح پایین دانسته و انتقادهای زیادی به این موارد دارند.

موزه خودروهای تاریخی تهران

عکس از: سایت علی‌بابا

باتوجه‌به اینکه خودروهای موجود در این موزه ارزش جهانی دارند، باید فرایند مرمت آن‌ها کاملا اصولی و در سطح استانداردهای جهانی باشد درحالی‌که بسیاری معتقدند اجرای این پروژه، مشاور مناسبی نداشته و از متخصصان کافی کمک نگرفته است.

پس از نقدهای بسیاری که بر شیوه بازسازی خودروهای تاریخی ارائه شد، مدیرعامل موسسه فرهنگی بنیاد مستضعفان اعلام کرد که در فرایند بازسازی خودروهایی که سابقه و تجربه مرمتشان در ایران وجود نداشت از متخصصان و مشاورهای خارجی و در بازسازی خودروهایی که سابقه مرمت داخلی داشتند، از مشاوران داخلی کمک گرفته شده است.

موزه خودروهای تاریخی تهران

عکس از: سایت علی‌بابا

علاوه بر این مدیرعامل موسسه بنیاد مستضعفان، فرایند بازسازی و مرمت را تحت نظر استادان، هنرمندان و متخصصان دانسته و اعلام کرد که در ساخت خودروها، بهترین مواد و به‌روزترین تکنولوژی با استانداردهای جهانی مورد استفاده قرار گرفته است.

موزه خودروهای تاریخی تهران

عکس از: سایت علی‌بابا

موزه خودروهای تاریخی کجاست؟

آدرس موزه خودروهای تاریخی: استان تهران، میدان آزادی، جاده مخصوص کرج، بین کیلومتر ۱۰ و ۱۱، نبش خیابان ۲۵، جنب فروشگاه سپه

موزه خودروهای تاریخی روی گوگل مپ

ساعت کاری و اطلاعات تماس موزه خودروهای تاریخی

موزه خودروهای تاریخی روزهای شنبه تعطیل است.

بازدید از موزه خودروهای تاریخی از یکشنبه تا چهارشنبه ساعت ۹ تا ۱۷:۳۰ است. همچنین برای بازدید از موزه در روزهای پنجشنبه و جمعه (آخر هفته) از ساعت ۹ تا ۱۸:۳۰ است.

شماره تماس: ۴۴۵۳۷۷۶۳-۰۲۱

خودروهای تاریخی ایران

عکس از: سایت علی‌بابا

مسیر دسترسی به موزه خودروهای تاریخی

دسترسی به موزه خودروهای تاریخی از سمت تهران و کرج امکان‌پذیر است که در این مقاله مسیرهای دسترسی موزه از سمت تهران شرح داده می‌شود:

دسترسی با تاکسی: در پایانه میدان آزادی سوار تاکسی‌های خطی شهر قدس یا اندیشه شوید و در طول مسیر، در کیلومتر ۱۱ بزرگ‌راه شهید لشگری، ابتدای کوچه ۲۵ پیاده شوید.

خودروهای تاریخی تهران

عکس از: سایت علی‌بابا

دسترسی با مترو: اگر می‌خواهید برای بازدید از موزه از مترو تهران استفاده کنید، باید سوار متروی خط ۵ ( صادقیه – گلشهر) شده و در ایستگاه چیتگر پیاده شوید. از ایستگاه چیتگر اتوبوس‌های شهرک دانشگاه شما را به‌سمت موزه خواهند برد، فقط کافی است در ایستگاه فروشگاه سپه پیاده شوید.

دسترسی با اتوبوس: اگر قصد دارید از اتوبوس استفاده کنید باید از پایانه آزادی سوار اتوبوس‌های شهرک دانشگاه یا شهرک شهرداری شوید و در ایستگاه فروشگاه سپه پیاده شوید.

دسترسی با ماشین شخصی: اگر قرار است با ماشین شخصی خودتان موزه را ببینید، باید از کمربندی آزادگان وارد جاده مخصوص کرج شوید و در طول مسیر با کمک تابلوهای راهنما، بین کیلومتر ۱۰ و ۱۱ از لاین کندرو حرکت کنید تا به خیابان ۲۵ برسید. البته راه ساده‌تر این است که از لوکیشن موزه روی گوگل مپ کمک بگیرید و خیلی راحت خود را به موزه برسانید.

ماشین نارنجی موزه تاریخی

عکس از: سایت علی‌بابا

خودروهای قدیمی، خاطره‌های فراموش‌نشدنی

شاید این موزه در وهله اول تعدادی ماشین قدیمی خوش آب‌ورنگ به نظر برسد که بلیط می‌خرید و نگاهی گذرا به آن‌ها می‌کنید، اما حالا، با خواندن این مقاله خوب می‌دانید که ماجرا فراتر از این حرف‌هاست. ماجرای موزه خودروهای تاریخی تهران فراتر از چهارچرخ و بدنه‌ای فولادین است. خودروهایی که شاید تنها مدل موجود در جهان در همین موزه خودمان در ایران باشند… خودروهایی با گذشته‌ای فراموش‌نشدنی.

ماشین قهوه‌ای

عکس از: سایت علی‌بابا

معرفی همه خودروهای این موزه در یک مقاله کوتاه امکان‌پذیر نبود، من فقط سعی کردم جرقه‌ای در دل شما ایجاد کنم تا هرچه زودتر وقت خود را برای بازدید از این موزه اختصاص دهید. باتوجه‌به حواشی‌ها و انتقادات ضدونقیضی که درباره شیوه بازسازی خودروها وجود دارد، بد نیست خودتان حضوری به موزه سر بزنید و از پشت‌صحنه کار باخبر شوید.

اشتراک گذاری

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

16 دیدگاه

  1. مریم می‌گوید

    فقط توجه داشته باشید که حجاب اینجا اجباریست چون متعلق به بنیاد مستضعفان هست و البته این موضوع رو حین فروش بلیط به شما نمیگن ولی وقتی داخل تشریف میبرید جناب نگهبان گیت تا شال سرتون نباشه اجازه ورود نمیده ✌️

  2. رضا می‌گوید

    سلام خسته نباشید موزه تو تعطیلات رسمی ام بازه؟

  3. علی می‌گوید

    ضمنا بلیط ورودی برای هر نفر ایرانی در سال ۱۴۰۲ مبلغ ۴۸۰۰۰تومان و برای خارجیام ۵۰۰۰۰۰ تومان است

  4. داود می‌گوید

    سلام هزینه بازدیدش چنده؟

    1. مهدی می‌گوید

      ۴۵۰۰۰ تومان
      واقعا عالی بود

  5. عمران ضیائی می‌گوید

    پشتیبان محترم سایت علی بابا

    سلام وقت بخیر

    ساعت بازدید موزه خودرو های تاریخی از ساعت ۹ الی ۱۷:۳۰ تغییر کرده
    روزهای پنجشنبه و جمعه ساعت بازدید تا ۱۸:۳۰ در نظر گرفته شده
    روزهای شنبه موزه خودرو های تاریخی تعطیل می باشد
    داخل سایت این موضوع رو اطلاع رسانی بفرمائید.

    باتشکر
    موزه خودروهای تایخی ایران

    1. avatar-image
      تحریریه علی‌بابا می‌گوید

      سلام
      ممنون از اطلاع‌رسانی شما؛
      اطلاعات بازدید به‌روز شد.

  6. پرهام می‌گوید

    سلام خسته نباشید ادرسش کجا هستش ممنون

  7. فلاحی می‌گوید

    میشه لطفا ی مقاله یا کتاب ب من معرفی کنید جوری ک راجب همه موتورها و ماشین های موجود درموزه دراون اطلاعات داشته باشه تاریخچه همه اثار موجود در موزه باشه

  8. عمران ضیائی می‌گوید

    سلام وقت بخیر
    پشتیبان محترم ، لازم دونستم به اطلاع شما برسونم که ساعت بازدید موزه خودرو های تاریخی از ۶ ماهه اول سال از ساعت ۱۰:۳۰ الی ۱۸تغییر کرده
    لطف میکنید سایت رو به روز رسانی کنید و داخل سایت هم این موضوع اصلاح بفرمائید.

    باتشکر
    روابط عمومی موزه خودروهای تایخی ایران

    1. avatar-image
      تحریریه علی‌بابا می‌گوید

      سلام جناب ضیائی عزیز 🙂 خیلی ممنونیم بابت اطلاعات خوب و به‌روزتون. ساعت کاری رو به‌‌روزرسانی کردیم.

      1. عمران ضیائی می‌گوید

        ممنون از همکاری شما دوست عزیز

  9. میثم می‌گوید

    سلام من امروز نهم فروردین ۴۰۱ تماس گرفتم گفتند باز است و سی هزار تومان بلیط ورودی، حتما برید، من قبلا رفتم عالی بود، منتظر بودم باز بشه دوباره برم

  10. علی می‌گوید

    بازدید از موزه رایگان هست؟؟

    1. avatar-image
      تحریریه علی‌بابا می‌گوید

      سلام علی عزیز 🙂
      خیر
      سال ۱۴۰۰ ورودی موزه ۳۰هزار تومان بود.

    2. naser می‌گوید

      سلام ممنون میشم راهنمایی کنید ماشین هادسون مدل ۱۹۴۶ دارم به چ قسمتی مراجعه کنم جهت فروش