سفر زمینی به ترکیه (استانبول) چه زیر و بمهایی دارد؟

برای سفر زمینی به استانبول، راههای زیادی وجود دارند، اما اگر میخواهید سفری داشته باشید که تا آخر عمرتان، یک خاطره شیرین و به یاد ماندنی برای خودتان و همراهانتان باشد و در هزینهها هم صرفهجویی کنید، پیشنهاد میکنیم که سفر زمینی به ترکیه و استانبول را با ماشین شخصی خودتان و یا با اتوبوس تجربه کنید. در این مقاله، تمام جزئیات سفر زمینی به استانبول (راههای خروج از کشور، امکانات و مسافت هر کدام از راهها و حتی مخارج شهر استانبول) را برای شما توضیح دادهایم.
[related_post link=”https://www.alibaba.ir/mag/istanbul-travel-book/?utm_source=blog&utm_medium=moreinfo1&utm_campaign=travelbook” target=”false”]undefined[/related_post]
مقاله “همه آنچه درباره سفر به استانبول باید بدانید” هم یک مقاله جامع و کوتاه در مورد سفر به استانبول است که میتواند در نوع خودش شما را راهنمایی کند.
سفر زمینی به استانبول با اتوبوس
در سالهای اخیر، تعداد افرادی که با اتوبوس به استانبول رفتهاند، افزایش چشمگیری داشته و به همین دلیل امروز، خیلی راحت میتوانید فقط با یک اتوبوس از تهران و یا تبریز به صورت مستقیم به استانبول بروید. البته بهتر است بدانید اتوبوسهایی که در این فهرست برای شما آوردهایم، سفر یکطرفه هستند و برای بازگشت از استانبول به تهران یا تبریز، لازم است که از شهر استانبول دوباره بلیط تهیه کنید.
- هزینه اتوبوس تهران – استانبول: قیمت بلیط اتوبوس تهران استانبول بین ۱۵۰ تا ۳۰۰ هزارتومان (برای هر نفر) است و این اتوبوسها هم از پایانه آزادی (غرب) و هم از پایانه بیهقی (آرژانتین) ماشین دارند.
- هزینه اتوبوس تبریز – استانبول: اگر میخواهید از تبریز به استانبول بروید، قیمت بلیط اتوبوس تبریز استانبول بین ۱۸۰ تا ۳۰۰ هزارتومان است و اتوبوسهای آن از پایانه تبریز (مرکزی) حرکت میکنند. قیمت بلیط استانبول نسبت به تهران ثبات بیشتری دارد (یعنی خیلی در آن تخفیف وجود ندارد) چون تعداد مسافرانی که از تهران به سمت استانبول میروند خیلی بیشتر است. پیشنهاد میکنیم که سفر زمینی به استانبول را از تهران شروع کنید.
جستجو و خرید بلیط اتوبوس استانبول در علی بابا
سفر به استانبول با قطار
اگر ماشین شخصی ندارید و یا اصلا حوصله رانندگی ندارید، سوار یک قطار شوید و ۷۰ ساعت بعد در ترکیه پیاده شوید. چطور؟ خب برای این کار دو راه پیش روی شماست:
- قطار تبریز وان
- قطار تهران آنکارا
درست است که سفر به ترکیه با قطار زمان زیادی طول میکشد، اما مسیرهای زیبایی که در راه خواهید دید، ارزش این زمان را دارند. در ادامه، برنامه زمانی قطار تبریز وان و قطار تهران آنکارا را برای شما گذاشتهایم.
[related_post link=”https://www.alibaba.ir/mag/radiodoredonya2/” target=”false”]undefined[/related_post]

همانطور که میبینید، اگر سفر به ترکیه با قطار را از تبریز شروع کنید، زمان کمتری در راه خواهید بود.

سفر زمینی به استانبول با ماشین شخصی
میدانید که کشور ترکیه با مرزهای ایران فاصله چندانی ندارد و مسیرش هم بعد از مرز، طوری است که رانندگی در آن بسیار لذتبخش است چراکه از میان کوهها و درهها در سایه درختان در جادههای کوهستانی رد میشوید. به همین دلیل است که خیلیها ترجیح میدهند این با ماشین شخصی خودشان به ترکیه/استانبول بروند. در این بخش، هرچه که در مورد سفر به ترکیه با ماشین شخصی نیاز دارید را برای شما توضیح دادهایم تا با خیالی راحت سفر خودتان را شروع کنید.
راستی اگر در مورد دیدنیهای استانبول نمیدانید، مقاله جاهای تاریخی استانبول حتما کمکتان خواهد کرد.
مرزهای زمینی سفر به استانبول
قبل از اینکه سفر خودتان به ترکیه/استانبول را شروع کنید، بهتر است که در مورد مرزهای زمینی ایران و ترکیه اطلاعاتی داشته باشید تا بتوانید راحتترین، نزدیکترین و امنترین مسیر برای سفر به ترکیه را انتخاب کنید.
مرز بازرگان
بیش از نصف افرادی که تصمیم دارند از مرزهای زمینی به ترکیه/استانبول سفر کنند، مرز بازرگان را انتخاب میکنند. مرز بازرگان هم به خاطر نزدیکی و هم به دلیل امکاناتی که دارد، به مرز مورد علاقه برای سفر زمینی به استانبول تبدیل شده است. این مرز در فاصله ۲۹۰ کیلومتری از تبریز قرار دارد: از تبریز که راه افتادید، بعد از گذراندن شهرهای مرند و ماکو، به بازرگان خواهید رسید که با شهر گوربولاغ ترکیه مرز دارد.
بعد از اینکه از مرز رد شدید، برای اینکه به شهر استانبول برسید، باید از شهرهای زیر رد شوید:
- گوربولاق تا دوغو بایزید: ۴۰ کیلومتر
- دوغو بایزید تا آغری: ۹۰ کیلومتر
- آغری تا ارزروم: ۱۸۴ کیلومتر
- ارزروم تا ارزینجان: ۱۸۸ کیلومتر
- ارزینجان تا آماسیا: ۳۶۷ کیلومتر
- آماسیا تا بولو: ۴۱۳ کیلومتر
- بولو تا ایزمیت: ۱۶۰ کیلومتر
- ایزمیت تا استانبول: ۱۰۲ کیلومتر
به عبارت دیگر، اگر بخواهید از مرز بازرگان تا استانبول بروید، چیزی حدود ۱۵۴۰ کیلومتر باید رانندگی کنید، ولی مطمئن باشید مسیری که قرار است طی کنید، پر از مناظر طبیعی و ساحل و دریاست و حتی متوجه نخواهید شد که در حال رانندگی هستید.
اگر بخواهید از تهران به استانبول رفته و از مرز بازرگان رد شوید، بین ۲۵ الی ۲۷ ساعت باید رانندگی کنید.
در ضمن، مسیری که برای سفر زمینی به استانبول در اینجا برای شما کشیدیم، تنها مسیر دسترسی به استانبول نیست و شما به دلخواه خودتان میتوانید از مسیرهای دیگری نیز بروید و از شهرهای موجود در مسیرتان لذت ببرید، اما مسیر پیشنهادی ما، میشود گفت که سرراستترین و نزدیکترین مسیر است چون همه جادههای آن بزرگ و چنده بانده هستند و هم خیلی صاف پیش میروند.
[related_post link=”https://www.alibaba.ir/mag/comprehensive-guide-to-travel-stanbul/” target=”true”]undefined[/related_post]
همچنین بهتر است بدانید که مرز بازرگان به صورت ۲۴ ساعته فعالیت میکند و شما هر زمانی از روز یا شب که برسید، میتوانید امور مربوط به خروج از کشور را انجام داده و از مرز عبور کنید. در ضمن، اگر قصد دارید که عوارض خروج از کشور را پرداخت کنید، میتوانید به سامانه پرداخت عوارض خروج از کشور مراجعه کنید و هر چه سریعتر، سفر زمینی به استانبول را شروع کنید.
عوارض خروج از کشور برای هر شخص برای بار اول، ۲۲۰، برای بار دوم، ۳۳۰ و برای بار سوم، ۴۴۰ هزار تومان است که میتوانید از همان سامانه پرداخت عوارض خروج از کشور نسبت به پرداخت آن اقدام کنید.
مرز رازی
مرز رازی که در ۶۵ کیلومتری شهر خوی (آذربایجان غربی) قرار دارد، بعد از مرز بازرگان، انتخاب دوم سایر مسافرین و گردشگران است. یکی از مزایای مرز رازی این است که به شهر وان در ترکیه خیلی نزدیک است (حدودا ۹۰ کیلومتر) و تقریبا ۲ ساعت بعد از ورود به کشور ترکیه، هیلی راخت میتوانید خودتان را به این شهر رسانده و استراحت کنید. اما جادهای که از شهر خوی تا خودِ مرز رازی طی میکنید، جادهای کوهستانی و پر پیچ و خم است و با اینکه فاصله بین این دو فقط ۶۵ کیلومتر است، اما نسبتا زمان بیشتری میبرد.
یکی از مشکلاتی که در مورد سفر به ترکیه با ماشین شخصی وجود دارد، قیمت بنزین در ترکیه است که بسیاری از افرادی که با ماشین شخصی خودشان به ترکیه سفر کردهاند، از این موضوع گلایه میکنند! به همین دلیل است که مرز رازی از این نظر، برای شما به صرفهتر است چراکه اکثر مسیری که طی میکنید، در خاک ایران است و اگر نیاز به بنزین داشتید، در ایران با قیمت پایینترین بنزین میزنید. همچنین چون مرز رازی به شهر وان نزدیک است، برای رفتن به آنجا سوخت زیادی مصرف نمیکنید.
در محوطه مرز رازی، یک پارکینگ بزرگ و روباز فراهم شده است تا اگر بخواهید، ماشینتان را آنجا پارک کرده و با ونها یا تاکسیها به سفرتان ادامه بدهید. این پارکنیگ معمولا به دادِ افرادی که ماشینشان به مشکل میخورد میرسد و چون امنیت بالایی دارد، دیگر در ادامه سفر نیازی نیست که نگران ماشینتان باشید.
برای اینکه از مرز رازی به شهر استانبول برسید، سه راه متفاوت وجود دارد، ولی این سه راه از نظر مسافت تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند (تفاوتشان بین ۸۰ تا ۱۰۰ کیلومتراست). یکی از راهها (که کوتاهترین مسیر است) این است که خودتان را به شهر دوغو بایزید رسانده و از آنجا، طبق راهنمایی که در بخش قبلی (مرز بازرگان) عرض کردیم، خودتان را به استانبول برسانید.
اما در این بخش، راه دوم را برای شما توضیح میدهیم، چراکه این راه از شهر وان میگذرد و بسیاری از مسافرینی که از مرز رازی رد میشوند، ترحیج میدهند سریعا خودشان را به وان برسانند. به همین دلیل، مسیر مرز رازی تا استانبول که از وان میگذرد را برای شما آماده کردهایم:
- مرز رازی تا شهر وان: ۱۰۲ کیلومتر
- وان تا تاتوان: ۱۴۳ کیلومتر
- تاتوان تا موش: ۸۳ کیلومتر
- موش تا بینگول: ۱۱۴ کیلومتر
- بینگول تا الازیگ: ۱۴۲ کیلومتر
- الازیگ تا مالاتیا: ۱۰۰ کیلومتر
- مالاتیا تا کایسری: ۳۴۱ کیلومتر
- کایسری تا گلباشی: ۳۰۴ کیلومتر
- گلباشی تا بولو: ۲۰۶ کیلومتر
- بولو تا دوزجه: ۴۵ کیلومتر
- دوزجه تا ساکاریا: ۸۶ کیلومتر
- ساکاریا تا گِبزه: ۹۸ کیلومتر
- گِبزه تا استانبول: ۶۳ کیلومتر
این یعنی اگر شما بخواهید از مرز رازی تا استانبول را با ماشین شخصی خودتان بروید، باید مسافتی حدود ۱۸۲۷ کیلومتر را رانندگی کنید. البته در قسمتهای پایانی مسیر، از کنار شهر آنکارا هم رد میشوید و اگر دوست داشته باشید، میتوانید سری به شهر آنکارا هم زده و سپس به مسیر خودتان ادامه بدهید.
اگر بخواهید از تهران به استانبول رفته و از مرز رازی رد شوید، بین ۲۵ الی ۲۷ ساعت باید رانندگی کنید.
[related_post link=”https://www.alibaba.ir/mag/istanbul-travel-cost-guide/” target=”true”]undefined[/related_post]
درضمن اگر قصد دارید که از مرز رازی وارد ترکیه شوید، بهتر است بدانید که ساعات کاری این مرز مانند مرز بازرگان، شبانه روزی نیست، بلکه در نیمه اول سال از ساعت ۹ صبح تا ۵ بعد از ظهر و در نیمه دوم سال، از ساعت ۰۹:۳۰ دقیقه صبح تا ۰۴:۳۰ دقیقه بعد از ظهر (به وقت ایران) باز است، و اگر خارج از این ساعات به مرز برسید، لازم است که تا باز شدن مرز در آنجا بمانید. همچنین بهتر است بدانید که مرز رازی فقط اجازه عبور وسایل نقلیه سواری را میدهد و اتوبوس یا تریلر حق عبور از این مرز را ندارند.
[related_post link=”https://www.alibaba.ir/mag/what-is-istanbul-kart/” target=”true”]undefined[/related_post]
مرز سرو (Sero)
سومین مرز زمینی ایران با کشور ترکیه، مرز سرو است که در ۶۰ کیلومتری شهر ارومیه (آذربایجان غربی) واقع شده است. اگر از شهر ارومیه بدون ماشین میخواهید به مرز سرو بروید، باید در سه راه دخانیات سوار ماشینهای مرز شده و تا آنجا بروید.
درضمن بهتر است بدانید که مرز سرو، به دلیل نزدیکی به کوهستانهای برفی، در اکثر روزهای سال آب و هوای سردی دارد و اگر در فصل زمستان میخواهید از این مرز بروید، هم خودتان و هم ماشینتان را برای سرما و برف آماده کنید تا به مشکل نخورید.
برای رسیدن به استانبول از مرز سرو چند راه مختلف وجود دارد که در اینجا، دو راه را برای شما توضیح دادهایم.
یکی از این راهها این است که خودتان را از مرز سرو به شهر یوکسِکوا برسانید که حدودا ۵۶ کیلومتر راه است. بعد از اینکه به شهر یوکسِکوا رسیدید، میتوانید از فرودگاه آنجا سوار هواپیما شده و بعد از یک پرواز تقریبا سه ساعته (دو ساعت و پنجاه دقیقه) به استانبول برسید.
راه دوم این است که خودتان فاصله بین سرو تا استانبول را رانندگی کنید. برای این مسیر، شهرهایی که باید از آنها رد شوید را به همراه مسافت برای شما فهرست کردهایم:
- سرو تا یوکسِکوا: ۵۶ کیلومتر
- یوکسِکوا تا روستای سواوستو: ۱۶ کیلومتر
- سو اوستو تا باشکاله: ۶۸ کیلومتر
- باشکاله تا تاتوان: ۲۱۹ کیلومتر
- تاتوان تا موش: ۸۳ کیلومتر
- موش تا بینگول: ۱۱۴ کیلومتر
- بینگول تا الازیگ: ۱۴۲ کیلومتر
- الازیگ تا مالاتیا: ۱۰۰ کیلومتر
- مالاتیا تا کایسری: ۳۴۱ کیلومتر
- کایسری تا گلباشی: ۳۰۴ کیلومتر
- گلباشی تا بولو: ۲۰۶ کیلومتر
- بولو تا دوزجه: ۴۵ کیلومتر
- دوزجه تا ساکاریا: ۸۶ کیلومتر
- ساکاریا تا گِبزه: ۹۸ کیلومتر
- گِبزه تا استانبول: ۶۳ کیلومتر
در کل اگر بخواهید از مرز سرو تا استانبول را رانندگی کنید، باید مسیری حدود ۱۹۴۰ کیلومتر را رانندگی کنید. در ضمن مرز سرو مانند مرز بازرگان، به صورت شبانه روزی فعال است و هر زمانی از روز که بخواهید میتوانید از آن عبور کنید. مرز سرو همچنین علاوه بر سواری، اجازه تردد اتوبوس و تریلی نیز میدهد.
اگر بخواهید از تهران به استانبول رفته و از مرز سرو رد شوید، بین ۲۷ الی ۲۹ ساعت باید رانندگی کنید.
[related_post link=”https://www.alibaba.ir/mag/the-cheapest-way-to-call-turkey-from-iran/” target=”true”]undefined[/related_post]
قبل از اینکه وارد محوطه مرز سرو بشوید، بازارچهای در این محل قرار دارد که به اسم بازارچه مرزی سرو شناخته میشود. این بازارچه چون به مرز نزدیک است، میتوانید اجناس اصل ترک و سایر برندها را با قیمتهایی بسیار مناسب در آن پیدا کنید.
امور اداری خروج از کشور برای ماشین شخصی
اگر تصمیم جدی دارید که سفر به ترکیه را با ماشین شخصی خودتان تجربه کنید، یک سری امور اداری هستند که باید آنها را انجام بدهید و هر کدام از این امور اداری، هزینه مجزای خودشان را دارند ولی خوشبختانه، این هزینهها چندان هم زیاد نیستند و امور اداری هم زمان زیادی لازم ندارد.
- گواهینامه بین المللی: برای اینکه بتوانید در کشوری خارج از ایران رانندگی کنید، علاوه بر گواهینامه خودتان، به یک گواهینامه بین المللی هم نیاز دارید. البته این بیشتر یک برگه اجازه است تا گواهینامه که مدت اعتبار آن، یک سال است. هزینه این برگه ۱۲۰ هزار تومان است.
- پلاک بین المللی: برای سفر زمینی به استانبول با ماشین شخصی، علاوه بر گواهینامه بین المللی، شما برای خودروی خودتان به یک پلاک بین المللی هم نیاز دارید تا بتوانید از مرز رد بشوید. این پلاک متعلق به خودرو است، نه مالکِ خودرو. یعنی زمانی که ماشین خودتان را فروختید، در صورت در اختیار داشتن پلاک بین المللی، باید آن را هم تحویل بدهید چون دیگر استفادهای برای شما ندارد. هزینه صدور پلاک بین المللی برای هر خودرو حدود ۳۶۰ هزار تومان است. این مورد را ممکن است با اسم پلاک ترانزیت هم بشنوید.
- برچسب CD و IR: اینها برچسب برای شناسایی خودروی شما در کشور خارجی استفاده میشوند. البته هیچ اجباری برای نصب این برچسب وجود ندارد ولی اگر میخواهید آن را نصب کنید، باید در وسط شیشه عقب خودتان آن را بچسبانید. هزینه این برچسبها روی هم رفته ۴۸۰۰ تومان است.
- کاپوتاژ و مجوز خروج از کشور: در نهایت باید برای صدور مجوز خروج از کشور برای خودروی خودتان اقدام کنید. هزینه این مجوز ۱۸ هزار تومان است.
در ضمن برای انجام تمامی این اقدامات میتوانید از وبسایت کانون جهانگردی اتوموبیلرانی جمهوری اسلامی ایران اقدام کنید. اگر هم در این زمینه به اطلاعات بیشتری نیاز دارید، از روی همین سایت میتوانید این اطلاعات را به دست بیاورید.
سفر زمینی به استانبول را تجربه کنید!
در این راهنما سعی کردیم اطلاعاتی در مورد سفر زمینی به استانبول از هر سه مرز بین ایران و ترکیه را برای شما توضیح بدهیم. اگر این اطلاعات را قبل از شروع سفرتان داشته باشید، میتوانید برای فرایند سفر بهتر برنامه ریزی کرده (مثلا برای بنزین یا مکان و شهرهای استراحت) و لذت بیشتری هم ببرید. اگر این سفر را تجربه کردهاید، حتما تجربه خودتان را با ما به اشتراک بگذارید چون دوست داریم چنین سفری را از زبان شما بشنویم. اگر هنوز سفرتان را شروع نکردهاید و سوال یا مشکلی در این زمینه دارید، حتما به ما اطلاع بدهید تا همین الان رسیدگی کنیم. راستی سه مقاله دیگر هم از جذابیتهای استانبول در مجله علی بابا داریم که انگیزه سفر به استانبول را برایتان چند صدبرابر کند.
این ایام ، گواهی تست کرونا هم می خواد ؟
سلام وقتتون بخیر
با توجه به تغییرات بسیار سریع قوانین سفر به کشورهای خارجی در بازه زمانی کرونا، برای بررسی چنین مواردی با تیم پشتیبانی علیبابا به شماره ۰۲۱۴۳۹۰۰۰۰۰ تماس بگیرید. این تیم به صورت ۲۴ ساعته آماده هست به سوالات شما درباره شرایط سفر در کرونا پاسخ بده.
ایا مسیر زمینی استانبول را میشود باپاترولو کانکس متصل به ان حرکت کرد
فکر میکنم بهتره با گمرک یا مسئولان مرزی چک کنین 🙂
سلام باید باخودمان چقدر پول داشته باشیم باکارت هم میشه
باید پول ترکیه باشه
سلام حسن عزیز
میزان پول به خرجهای شما بستگی داره…صرافی هم توی هر دو کشور هست 🙂
شکرا علی النصائح
مفید و کاربردی
شکرا علی النصائح
مقید و کاربردی
شکرا علی النصائح
نصائح مفیده، جزاکم الله
👌
شکرا علی النصائح
نصائح مفیده، جزاکم الله
سلام بسیار عالی توضیح دادین ممنون از اطلاعات خوبتون
سلام فرزاد جان
خیلی خوشحالم که مطلب برات مفید بود 🙂
سلام آیا بعد سال جدید میلادی میشه باقطار به ترکیه رفت یا اینکه بخاطر کرونا راها بستن
سلام وقت بخیر
اطلاعیهها و اعلانهای مربوط به منع تردد و محدودیتها در بازههای زمانی مختلف متفاوت هستند و باید به طور مرتب پیگیری باشید.