015

قنات مزدآباد اصفهان؛ تنها قناتی که سه سد زیرزمینی دارد

قنات مزدآباد با سدهای زیرزمینی

دوست دارید در مورد یک قنات ۲۵۰۰ ساله بدانید و سری به آن بزنید؟ با من تا آخر مقاله در مجله گردشگری علی‌بابا همراه باشید تا قنات مزدآباد را به شما معرفی کنم. اگر قصد دارید به اصفهان سفر کنید، فرصت خوبی است سری به جاهای دیدنی شاهین شهر و میمه هم بزنید و از قنات مزدآباد بازدید کنید.

بله، قنات مزدآباد از جاهای دیدنی اصفهان است و در شاهین شهر قرار دارد. این قنات قدیمی هم به ثبت ملی و هم ثبت جهانی رسیده است. زیبایی‌های قنات، نوع حفر و قدمت آن همه از مواردی است که قنات مزدآباد را معروف‌تر کرده است. کمی که جلوتر برویم، برایتان از زیبایی‌های قنات بیشتر می‌گویم.

قنات مزدآباد کجاست؟
این قنات دقیقا در ۷۰ کیلومتری شاهین شهر و ۳ کیلومتری میمه، در جاده قدیم تهران به اصفهان قرار گرفته است.
مهم‌ترین ویژگی قنات مزدآباد چیست؟
دست‌کند بودن، وجود سه سد زیرزمینی و داشتن دو رشته آب سرد و گرم، از مهم‌ترین ویژگی‎‌های قنات مزدآباد است.
دیدنی‌های نزدیک به قنات مزدآباد کدام هستند؟
مجموعه تفریحی شاهین شهر، کاروانسرای شیخ علی خان زنگنه، قلعه مورچه خورت، حمام گرده میمه و قنات وزوان از نزدیک‌ترین جاهای دیدنی اصفهان به قنات مزدآباد هستند.
در چه ساعاتی می‌توان از قنات مزدآباد دیدن کرد؟
هر وقت از روز که بخواهید می‌توانید از قنات بازدید کنید.
قدمت قنات مزدآباد به چه زمانی مربوط می‌شود؟
قدمت این قنات به ۲۵۰۰ سال پیش برمی‌گردد.

قنات مزدآباد کجاست؟

قبلا هم گفتم که قنات مزدآباد در اصفهان قرار دارد و جزء جاهای دیدنی شاهین شهر و میمه محسوب می‌شود. این قنات دقیقا در ۷۰ کیلومتری شاهین شهر و ۳ کیلومتری میمه، در جاده قدیم تهران به اصفهان قرار گرفته است.

قنات مزدآباد

عکس از: سایت Google Maps

برای این‌که قنات را راحت روی نقشه پیدا کنید، روی لینک زیر بزنید تا صفحه گوگل مپ در حالی برایتان باز شود که موقعیت دقیق قنات مزدآباد را روی نقشه نشان می‌دهد.

لوکیشن قنات مزدآباد روی گوگل مپ

تاریخچه قنات مزدآباد

متاسفانه اطلاعات کمی در مورد تاریخچه قنات مزدآباد وجود دارد. البته این شرایط منطقی است چون که داریم در مورد قناتی ۲۵۰۰ ساله حرف می‌زنیم و کاملا دقیق و شفاف مشخص نیست آن دوره چطور و با چه شرایطی قنات ساخته شده است. با این حال من در این بخش هم حرفی برایتان دارم.

قنات مزدآباد

عکس از: سایت Google Maps

قنات مزد آباد حدود ۲۵۰۰ سال پیش ساخته شده و آخرین بازسازی این بنای تاریخی، در سال ۱۴۰۰ بود. این قنات در اسفند سال ۱۳۸۵ در لیست آثار ملی ایران قرار گرفت و ده سال بعد، در تیر ماه سال ۱۳۹۵ و در نشست چهلم یونسکو، به ثبت جهانی رسید. جالب است بدانید در نشست چهلم، جز قنات مزدآباد، ۱۰ قنات ایرانی دیگر مانند قنات قصبه و قنات گوهرریز هم به ثبت جهانی رسیدند.

قنات مزدآباد

عکس از: سایت Google Maps

وقتی راجع به قنات مزدآباد بیشتر بدانید، راحت‌تر می‌‌توانید حس و حال بازدید از این جاذبه را تصور کنید؛ اما با این حال من همین اول کاری تصوری از این احساس به شما می‌دهم. غارهای خاکی و سنگی را تصور کنید که در آن آبی جاری است که صدایش گوشتان را نوازش می‌کند.

وجود استالاگمیت‌ها و استالاکتیت‌ها را در ذهنتان تصور کنید؛ استالاگمیت‌ها همان ستون‌های کوچک و بزرگی است که از کف قنات مزدآباد بالا آمده و استالاکتیت‌ها، ستون‌هایی تشکیل شده از مواد معدنی است که مثل قندیل از سقف قنات آویزان شده است.

قنات مزدآباد

عکس از: سایت Google Maps

تورفتگی و برآمدگی‌های دیوارهای قنات مزدآباد که لمس کنید، کاملا مشخص می‌شود که قنات قدیمی و دست‌کند است. خاکی و سنگی‌بودن دیوارهای قنات شما را به سال‌ها پیش می‌برد و بعد شاید لازم باشد دستتان را یک بار به هم بزنید تا خاک روی دستتان تکانده شود.

وقتی دستتان را به هم می‌زنید، حتما متوجه انعکاس صدای دستتان در قنات می‌شوید. با این همه حس تازگی و طبیعی، پیشنهاد می‌کنم حتما حداقل یک‌بار هم که شده سراغ جاهای دیدنی اصفهان بروید و سری به قنات مزدآباد بزنید.

معماری قنات مزدآباد

قنات ۲۵۰۰ ساله مزدآباد حدود ۱۸ کیلومتر طول دارد و عمق مادرچاه آن به بیشتر از ۷۰ متر می‌رسد. طول مسیر پایان این قنات تقریبا ۱۰۰ متر و عمیق این مسیر به ۲۰ متر هم می‌رسد. قنات مزدآباد تنها قناتی است که سه سد زیرزمینی دارد.

قنات مزدآباد

عکس از: سایت Google Maps

وجود این سه سد و زمین‌شناسی منطقه باعث شده است که قنات مزدآباد قابلیت ذخیره کردن آب را هم داشته باشد. به این ترتیب آب در مخزن‌های قنات ذخیره می‌شود تا از آن‌ها در کشاورزی استفاده شود. آبدهی قنات مزدآباد ۱۱۰ لیتر در ثانیه است؛ این نکته، قنات را تبدیل به پرآب‌ترین و بزرگ‌ترین قنات منطقه با بیشترین آبدهی کرده است.

ویژگی اصلی قنات مزدآباد

  • یکی از ویژگی‌های اصلی قنات مزدآباد، دست‌کند بودن آن است. نمی‌توان منکر این شد که قنات دست‌کند، گنجی در تاریخ محسوب می‌شود؛ چون در زمان‌های قدیم امکانات زیادی نبوده و قنات دست‌کند هم زمان خیلی زیادی می‌خواهد. با این حال مردمان آن زمان یکی از بلندترین قنات‌های جهان را دست‌کند ساختند.
قنات مزدآباد

عکس از: سایت Google Maps

  • ویژگی دوم و مهمی که می‌خواهم به آن اشاره کنم وجود سه سد زیرزمینی در قنات است. قنات مزدآباد تنها قناتی است که سه سد زیرزمینی دارد و به همین علت هم در یونسکو به ثبت جهانی رسیده است. وجود این سدها به ذخیره آب در قنات کمک می‌کند.
  • سومین ویژگی قنات، وجود دو رشته آب سرد و گرم است. وجود این دو رشته آب، حسابی روی معروف‌شدن قنات مزدآباد تاثیر گذاشته است.

مسیر دسترسی به قنات مزدآباد

برای رسیدن به قنات مزدآباد باید به شاهین شهر و میمه بروید؛ متاسفانه در این منطقه فرودگاه یا ایستگاه قطاری وجود ندارد. اگر می‌خواهید با قطار به اصفهان بروید، باید به ایستگاه راه‌آهن اصفهان بروید و بعد با وسایل نقلیه دیگری به شاهین شهر بروید. در مورد فرودگاه هم همین قضیه صدق می‌کند.

قنات مزدآباد

عکس از: سایت Google Maps

نزدیک‌ترین فرودگاه به شاهین شهر، فرودگاه بین‌المللی شهید بهشتی اصفهان است؛ باید تا آن‌جا با هواپیما بیایید و بقیه راه را با وسایل نقلیه دیگری طی کنید. فرودگاه شهید بهشتی حدود ۳۵ کیلومتر از شاهین شهر فاصله دارد.

اگر از تهران راه می‌افتید، خوب است بدانید با هواپیما از تهران تا اصفهان حدود ۴۵ دقیقه راه است. با قطار، بین ۷ تا ۹ ساعت و با اتوبوس هم بیشتر از ۶ ساعت در راه هستید. اگر با ماشین شخصی می‌خواهید بروید، مسیرهای مختلف زمان‌های مختلف دارند؛ اما با ماشین شخصی حدودا ۴.۳۰ تا ۵ ساعت باید زمان بگذارید تا به اصفهان و البته قنات مزدآباد برسید.

قنات مزدآباد

عکس از: سایت Google Maps

برای رفتن از تهران به اصفهان با ماشین شخصی، سه راه در پیش دارید:

  • اولین راه حدود ۴۳۰ کیلومتر راه دارد و تقریبا ۴.۴۵ ساعت از شما وقت می‌گیرد. در این راه از شهرهای قم، سلفچگان، دلیجان و اراک می‌گذرید.
  • دومین راه کمی طولانی‌تر است؛ ۴۴۰ کیلومتر و ۴.۵۵ ساعت. در این راه از شهرهای ساوه، سلفچگان، میمه و… عبور می‌کنید.
  • در مسیر سوم که از همه طولانی‌تر است، از قم و کاشان عبور می‌کند و باید تقریبا ۵ ساعت در سفر باشید. این مسیر تقریبا ۴۵۰ کیلومتر مسافت دارد. در نهایت همه این راه‌ها با کمی تفاوت زمان به اصفهان و قنات مزدآباد می‌رسند و می‌توانید با خیال راحت سراغ جاهای دیدنی شاهین شهر و میمه بروید.

بهترین زمان بازدید از قنات مزدآباد

بهترین زمان سفر به شاهین شهر و میمه و بازدید از جاهای دیدنی اصفهان، اوایل بهار و اوایل پاییز است. منطقه شاهین شهر و میمه آب‌وهوای خشکی دارد؛ به همین دلیل بهتر است در ماه‌های خنک سال برای بازدید بروید. از نظر شلوغی، همین مواقع سال که گفتم از همیشه شلوغ‌تر است؛ اما نگران نباشید. قنات مزدآباد همیشه شلوغ نیست.

قنات مزدآباد

عکس از: سایت Google Maps

امکانات رفاهی قنات مزدآباد

در شاهین شهر و میمه هر فروشگاهی که نیاز داشته باشید وجود دارد. پیشنهاد می‌کنم قبل از رسیدن به قنات مزدآباد هر چیزی که لازم دارید را بخرید؛ چون ممکن است بعد از رسیدن، سخت چیزی که می‌خواهید را پیدا کنید.

قنات مزدآباد

عکس از: سایت Google Maps

خود قنات در سال ۱۴۰۰ بازسازی شده و تا حدی نورپردازی خوبی دارد. در بازسازی، پله‌هایی هم برای جاهای مختلف قنات ساخته شده است که کارتان را راحت می‌کند.

جاهای دیدنی نزدیک به قنات مزدآباد

رسیدیم به بخش جاهای دیدنی شاهین شهر و میمه که نزدیک قنات مزدآباد هستند. پیشنها می‌کنم وقتی به اصفهان رفتید حتما به جاهای دیدنی اصفهان و شاهین شهر سری بزنید.

قنات وزوان

عکس از: سایت Google Maps

– مجموعه تفریحی گردشگری شاهین شهر

مجموعه تفریحی گردشگری شاهین شهر، یکی از محبوب‌ترین مجموعه‌های تفریحی بین گردشگران است. این مجموعه با ۱۵ هکتار مساحت، خدمات و امکانات مختلفی دارد که می‌توانید راحت از همه آن‌ها استفاده کنید و خاطره‌های فوق‌العاده‌ای بسازید.

قنات مزدآباد

عکس از: سایت Google Maps

آلاچیق، محل سوارکاری شامل اسب و شتر و درشکه، مکانی برای دوچرخه سواری، آش و دوغ محلی، پخت نان محلی، لبنیات محلی، سبزیجات کوهی و لباس‌های سنتی، از جمله امکانات و خدمات این مجموعه تفریحی است. پیشنهاد می‌کنم اگر به سوارکاری یا محصولات محلی علاقه دارید، حتما سری به این مجموعه بزنید.

– کاروان‌سرای شیخ علی خان زنگنه

کاروانسرای شیخ علی خان زنگنه یا کاروانسرای چاله سیاه، در روستای جهاد آباد قرار دارد که در شاهین شهر و میمه واقع شده است. این کاروانسرا در دوران صفویه ساخته شده است و در اسفند سال ۱۳۶۴ هم در لیست آثار ملی ایران قرار گرفت. اگر به بناهای تاریخی و معماری صفوی علاقه دارید، پیشنهاد می‌کنم حتما سری به این مورد از جاهای دیدنی شاهین شهر و میمه بزنید که فاصله زیادی هم با قنات مزدآباد ندارد.

قنات مزدآباد

عکس از: سایت Google Maps

اگر کنجکاوید بدانید شیخ علی خان زنگنه چه کسی بود، این پاراگراف را با دقت بیشتری بخوانید. علی خان زنگنه وزیر اعظم کشور، در دوران شاه سلیمان صفوی، بود. شیخ علی خان در بیست سال وزارتش کارهای بزرگی در حق مردم و کشور انجام داد و باعث پیشرفت‌های زیادی شد.

– قلعه مورچه خورت اصفهان

قلعه تاریخی مورچه خورت اول برای استفاده به‌عنوان یک دژ نظامی ساخته شده بود؛ به مرور زمان کاربری قلعه عوض شده است و از آن به‌عنوان مکانی مسکونی استفاده کردند. این بنا یک قلعه خشتی بزرگ است که برج‌های بلند دارد و در ۵۰ کیلومتری شمال اصفهان قرار گرفته است.

قنات مزدآباد

عکس از: سایت Asriran

جالب است بدانید این قلعه با ۳۰ هزار مترمربع مساحت، یکی از بزرگ‌ترین و کامل‌ترین قلعه‌های فلات مرکزی ایران است که ویژگی‌های خاص معماری و شهرسازی دارد. در این قلعه فضایی وجود دارد که مردم را از گرمای طاقت‌فرسای کویر حفظ می‌کند. قلعه مورچه خورت هم قلعه‌ای با ایمنی بالا است و هم محل مناسبی برای سکونت.

– حمام گرده میمه

حمام گرده میمه هم آثاری از دوران صفویه است که ۳۰۰ مترمربع مساحت دارد. این حمام در سال‌های اخیر بازسازی شده و به یک موزه تبدیل شده است. در این حمام کلاس‌های آموزش صنایع دستی هم برگزار می‌شود. برگزاری کلاس‌ها و وجود موزه در این حمام، باعث شده است که گردشگران و مردم محلی خیلی بیشتر از قبل به این مکان توجه کنند.

قنات مزدآباد

عکس از: سایت Iribnews

بنای حمام گرده، از آجر و آهک ساخته شده است. سربینه آن چهارضلعی است و سقف گنبدی‌اش، روی چهار ستون استوار مانده است. جالب است بدانید حمام گرده میمه یک میاندر هم دارد؛ میاندر راهروی ارتباطی بین گرم‌خانه و سربینه است که برای حفظ حرارت داخل گرم‌خانه ساخته شده است. اگر دوست دارید به یک موزه مردم شناسی سر بزنید و همزمان از یک مکان تاریخی بازدید کنید، در کنار بازدید از قنات مزدآباد سری هم به حمام گرده میمه بزنید.

– قنات وزوان

قنات وزوران همراه با قنات مزدآباد، تمام آب منطقه را تامین می‌کنند؛ به همین علت می‌توانید مطمئن باشید که زیاد از هم دور نیستند. قنات تاریخی وزوان مثل قنات مزدآباد هم به ثبت ملی و هم در یونسکو به ثبت جهانی رسیده است. وزوان هم مانند مزدآباد قسمتی برای ذخیره آب دارد؛ به همین دلیل خیلی موردتوجه مردم و کشاورزان قرار گرفته است.

قنات مزدآباد

عکس از: سایت Irna

از طرفی، قنات وزوان یکی از قنات‌های قدیمی ایران است و حدود ۲۵۰۰ الی ۳۰۰۰ سال قدمت دارد. این قنات در قسمت شمالی شهر وزوان قرار گرفته است. اگر به دیدن قنات‌ها علاقه دارید، پیشنهاد می‌کنم قنات وزوان هم در لیست دیدنی‌هایتان بگذارید.

توصیه‌هایی برای بازدید از قنات مزدآباد

همان‌طور که قبل‌تر هم گفتم، اوایل بهار و اوایل پاییز بهتری زمان‌ها برای سفر به شاهین شهر و بازدید از جاهای دیدنی شاهین شهر و میمه است؛ اما اگر در فصل زمستان به اصفهان سفر می‌کنید، حواستان باشد حتما لباس‌های گرم و لوازم ایمنی را با خودتان ببرید. اگر با ماشین سفر می‌کنید هم مطمئن شوید وسایل ایمنی برای ماشین را همراهتان دارید.

قنات مزدآباد

عکس از: سایت Irna

هنگام بازدید از قنات مزدآباد حواستان باشد زباله‌هایتان زمین نریزد و به بنای قنات آسیبی نزنید. پیشنهاد می‌کنم در کنار بازدید از قنات، سری هم به جاهای دیدنی اصفهان بزنید و این زیبایی‌های اصفهانی را از دست ندهید. یادتان باشد کاری کنید که حسابی به شما خوش بگذرد.

در آخر

حسابی حالش را در سفرتان ببرید و مراقب خودتان و عزیزانتان باشید. نکات ایمنی را حتما رعایت کنید و یادتان نرود داروها و مدارکتان را همراهتان داشته باشید. اگر دوست داشتید، بعد از بازدید از قنات مزدآباد، زیر همین مقاله تجربه‌اتان را با علی بابایی‌ها هم به اشتراک بگذارید؛ سفرتان به خوشی.

اشتراک گذاری

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

21 دیدگاه

  1. علیرضا می‌گوید

    عجبا
    اولا ورودی این قنات در چند سال اخیر حفر و از قنات شهر کناری کپی شده
    ثانیا ۲۵۰۰ سال کجا بود اگه بتونید یه عکس از زیر و سدهای ایجادی شده بگیرید تا گردشگران ببینند
    ثالثا آب گرم و سرد هم که دوباره از ویژگی های قنات شهر کناریه

    1. نگار می‌گوید

      من با دوستان دانشگاهی یزدی حدود دو سال پیش ازمسیر برگشت غار نخجیر دلیجان
      به قنات مزدآباد میمه رفتیم و از شانش ما در همان روز چند نفر از اهالی شهر میمه که شناخت کافی با قنات داشتند و انرا قبلا لایروبی کرده بودند باهم به داخل قنات رفتیم برای من هیجان انگیز و در بعضی جاها ترسناک بود ولی برای ان اهالی امر عادی تلقی می شد با انسداد سد های ایجاد شده خروج آب را به حداقل رسانده بودند ولی مقداری آب جهت حفظ روطوبت قنات که لازم بود در قنات جاری بود آب سرد و گرم انرا دقیقا حس کردیم در کتب تاریخی قدیم نام این قنات برده شده واین نشان دهنده قدمت ۲۵۰۰ ساله آن هست بدون تعصب قنات واقعا تاریخی و قشنگ است البته بعد به قنات وزوان مراجعه کرذیم که هم جاده دسترسی نداشت هم درب آن بسته بود برای همین اطلاعاتی نتوانستم بدست بیاورم قنات مزداباد میمه در حدود دو کیلو متر با شهر میمه فاصله داشت و ارتباطی با شاهین شهر نداره و همه امکانات رفایی در شهر میمه وجود دارد .

  2. رضا می‌گوید

    سلام.بسیاری از مختصات ذکر شده در مقاله مربوط به قنات مزد آباد سند معتبری ندارد و صرفا گزارشی است که افراد محلی آنرا نقل میکنند وبیشتر جنبه تبلیغاتی دارد.در خصوص قدمت چندهزارساله قنات هیچگونه مدرک مکتوب و معتبری وجود ندارد که بدان استناد شود.
    در مورد سدهای زیر زمینی اگر صحت داشته باشد بایستی در فصل زمستان آب قنات ذخیره ودر فصول بهار و تابستان رها سازی شود درحالیکه آب قنات در همه ایام سال بصورت خودرو خارج میگردد ویا در بیرون قنات ذخیره میگردد در حالیکه وجود سد زیر زمینی قنات وزوان از این امتیاز برخوردار است.وجود آب سرد و گرم هم مربوط است به بخش آرتزین قنات تاریخی وزوان که در این قسمت آب گرم از داخل تنوری در دل زمین به بیرون فوران می‌کند و اب سرد از بخشهای دیگر قنات که رشته های آن بفاصله بالاتری از کف قنات و در سه مسیر آبرسانی میکند که متاسفانه این رشته های سه گانه که مسیر اصلی آنها در داخل بافت شهری فعلی میمه وجود دارد.
    در گذشته ای نه چندان دور حریم این رشته ها مورد تجاوز قرار گرفته و توسط مالکان بناها آثار ظاهری آنها ناپدید وحلقه چاه وکانالهای داخل مسیر با انواع نخاله وانباشت وگل ولای پر شده ومسیر های سطحی قنات پر شده و بخش اعظم آبرسانی قنات مختل ومسدود شده است.
    دلیل این ادعا هم این است که در داخل بسیاری از منازلی که در مسیر سر رشته های قنات وزوان هستند حلقه چاه های مزبور قرار داشته که پر شده و بسیاری از شهروندان میمه ای بدان اعتراف دارند و دلیل دیگر آنکه هر گاهی در مسیر قنات حفره های عمیق وفرونشست هایی ایجاد میشود و شهرداری وسایرین بسرعت آنرا پر میکنند.

  3. امین می‌گوید

    چرا دیدگاه‌ها را حذف میکنید

    1. avatar-image
      تحریریه علی‌بابا می‌گوید

      سلام امین عزیز 🙂
      دیدگاهی رو حذف نکردیم.

      1. زهرا می‌گوید

        درست میگن حذف میشه

  4. امین می‌گوید

    درود بر شما
    واقعا قنات تاریخی مزد آباد میمه ارزش دیدن داره سال ۹۸ از این منطقه‌ بازدید کردم عالی بود آب وهوای خنک و سفر تاریخی به عمق ۷۰متری 😍😍

  5. وهاب می‌گوید

    قنات ها مربوط به وزوان هست و سرچشمه ان وزوان میباشد. ممنون

    1. امین می‌گوید

      درود بر آقای وهاب قنات مخروبه وزوان بازدید نداشت سال ۹۸ با اکیپی مراجعه و درب آن بسته بود و جاده ماشین رو نداشت تا آنجا از بر بلوار اصلی در میمه پیاده روی کردیم چیزی که ندیدیم قنات و آب ولی قنات مزداباد میمه بسیار جالب و دیدنی بود

    2. زهرا می‌گوید

      مهم محل منشا و گذر قنات است که هم شامل میمه و هم شامل وزوان هست ولی جاهایی که بیشتر می شود ناظر آب قنات بود میمه می باشد که بالادست وزوان است.
      ما انسان ها همیشه به دنبال تفکیک و تبیض هستیم به جای آنکه لذت ببریم از طبیعت و داشته های خداوند.

  6. علی اسماعیلی می‌گوید

    این قنات با این عظمت در شهر میمه واقع شده اما متاسفانه در معرفی محل قنات کوتاهی کرده آید این قنات در شهر میمه واقع شده و آب این قنات از داخل شهر برای شرب اراضی کشاورزی عبور می کنند برای بازدید از پایاب قنات از جاده ترانزیت اصفهان تهران کمتر از ده دقیقه زمان لازم است وبا شاهین شهر ۸۵کیلومتر فاصله دارد

  7. حیدری می‌گوید

    با سلام و خداقوت بهتر بود در معرفی مکان می نوشتید بخش فرهنگی میمه درسته شاهین شهر و میمه اما بهتر بخش میمه و شهر میمه بود اما از باب معرفی تشکر ویژه خداقوت خسته نباشید

  8. Hamidreza می‌گوید

    قنات مزدآبادی متعلق به شهر میمه است ولی شما بارها این قنات را به اسم شاهین شهر بیان کردید .

    1. avatar-image
      تحریریه علی‌بابا می‌گوید

      سلام حمیدرضا عزیز 🙂
      این قنات به طور نسبی در میمه و شاهین‌شهر قرار گرفته و نمی‌شه مرز دقیقی برای موقعیت جغرافیاییش مشخص کرد.

      1. Hamidreza می‌گوید

        با سلام بنده فرزند میمه هستم ودقیق میدونم کجاست این قنات در میمه قرار دارد واگر بخواهیم دقیقتر بگیم در ۲ کیلومتری از میمه که باقات کشاورزی هست ثرار داره ،ودر کنار جاده میمه به دلیجان قرار داره نه میمه به شاهین شهر پس هیچ ربطی به اصفهان و شاهین شهر نداره.شما باید اینگونه مینوشتید :این قنات در استان اصفهان وشهرستان شاهین شهر و میمه ودر شهر میمه قرار دارد.
        درضمن فاصله ما با قنات وزوان حدود۵ کیلومتر هست حد فاصل جاده میمه به شاهین شهر ،قنات وزوان در جنوب شهر میمه واقع شده ولی قنات مزد آباد در شمال شهر میمه است،
        با تشکر .فرزند میمه

      2. شهرام می‌گوید

        حمیدرضا کاملا درست گفته قنات در شهر میمه واقع شده و ربطی به شاهین شهر ندارد

      3. زهرا می‌گوید

        جهت جلوگیری از سردرگمی گردشگران شما بهتره محل دقیق قنات رو بنویسین نه شهرستان (شاهین شهر به طور دقیق ۴۵ کیلومتر با میمه و وزوان فاصله داره و موقعیت قنات هم باز دورتره. بنابراین ممنون از معرفی این قنات ولی آدرس ها دقیق بیان شود لطفا. مثلا بگوییم حافظیه استان فارس آیا گردشگر گمراه نمی شود. دقیق حافظیه مرکز شهر شیراز بهتر نیست؟!

      4. زهرا می‌گوید

        مهم محل منشا و گذر قنات است که هم شامل میمه و هم شامل وزوان هست ولی جاهایی که بیشتر می شود ناظر آب قنات بود میمه می باشد که بالادست وزوان است.
        ما انسان ها همیشه به دنبال تفکیک و تبیض هستیم به جای آنکه لذت ببریم از طبیعت و داشته های خداوند.
        آخه چرا آقای وهاب

    2. زهرا می‌گوید

      بله خانم هاشمی نویسنده محترم. قنات مزدآباد واقع در شهر میمه می باشد که با وزوان مشترکن در مسیر آبدهی و اصلا ربطی به شاهین شهر ندارد.

  9. سپهر می‌گوید

    لطفا درباره قنات باستانی ککه واقع در زیر زمین هایی میدونی تخمچی تا حدی فاصل سبزه میدونا هم مطلب بذارید؛ تا این مردما بدونن این شهری ما چه تاریخی ارزشمندی داره.

  10. فروغ می‌گوید

    ممنون از شما که جاهای دیدنی اصفهان را معرفی کردید