در دل جنگلهای سبز مازندران، در ۲۵ کیلومتری آمل، آبشاری میان درختان محصور شده که به آبشار سنگ درکا آمل معروف است. این آبشار زیبا از جاهای دیدنی آمل است و با طبیعتی حیرتانگیز و آرامشی غیرقابلتوصیف، محبوب گردشگران است و جایگاه ویژهای هم در دل مردم محلی دارد.
این آبشار درکا مانند رشته مروارید درخشانی، نرم و پیوسته از دل کوهها سرازیر میشود و جلوهای بینظیر خلق میکند. دسترسی نسبتا آسان همراه با پیادهروی سبک در دل جنگل از دیگر دلایلی است که گردشگران را به آبشار سنگ درکا شهرستان آمل میکشاند. این آبشار در فهرست میراث طبیعی ایران ثبت شده و به همین دلیل اهمیت آن در بین جاهای دیدنی مازندران افزایش یافته است.
تجربه بازدید از آبشار سنگ درکا، تجربهای سرشار از آرامش، طراوت و لذت خواهد بود. اگر شما هم قصد دارید به این آبشار تماشایی سفر کنید، تا انتهای این مطلب با مجله گردشگری علی بابا همراه باشید.
آبشار سنگ درکا کجاست؟
بهترین زمان بازدید از آبشار سنگ درکا چه موقعی است؟
کدام جاذبههای گردشگری به آبشار سنگ درکا نزدیک است؟
آبشار سنگ درکا چه امکانات رفاهی و تفریحی دارد؟
در بازدید از آبشار سنگ درکا کجا اقامت کنیم؟
معرفی آبشار سنگ درکا
آبشار سنگ درکا آمل، آبشاری دائمی است که در تمام فصول سال آب در آن جریان دارد. البته در فصلهای پربارش، پرآبتر است و در فصل سرما امکان دارد یخ بزند. ارتفاع این آبشار حدود ۱۵ متر است و با ریزش از این ارتفاع و برخورد با صخرهها، صدای دلانگیزی را ایجاد میکند.

عکس از: سایت Neshanmap
در پایین آبشار حوضچهای شکل گرفته که بسیاری از گردشگران در آن آبتنی میکنند. البته که معمولا آب آن بسیار سرد است؛ اما همچنان برای شنا و آببازی، بهویژه در فصل تابستان، محبوب است.
از جذابیتهای این آبشار هرچه بگوییم، کم گفتیم. نه تنها منظره جریان آب و صدای آن جذاب است، بلکه طبیعت و درختان اطراف، صخرههای خزهبسته، هوای پاک و صدای پرندگان هم روحتان را نوازش میکند.
آبشار سنگ درکا کجاست؟
آبشار سنگ درکا در ۲۵ کیلومتری جنوب آمل در مازندران قرار دارد. این آبشار در نزدیکی روستایی با همین نام، در میان انبوه درختان قرار گرفته است. روستای سنگ درکا در کنار جاده هراز و در میان جنگلهای انبوه البرز شمالی قرار دارد. سنگ درکا در کنار روستاهای رزکه، محمدآباد، واز سفلی و توران کلا واقع شده است.
لوکیشن آبشار سنگ درکا روی گوگل مپ

عکس از: سایت Neshanmap
بهترین مسیر دسترسی به آبشار
همانطور که گفتیم، آبشار سنگ درکا مازندران، در ۲۵ کیلومتری جنوب غرب آمل قرار دارد. بنابراین برای رسیدن به این جاذبه طبیعی باید از آمل گذر کنید، وارد جاده هزار شوید، خروجی جاده امامزاده عبدالله را در میانه مسیر بپیچید و جاده را تا جایی ادامه دهید که تابلوی روستای سنگ درکا را ببینید.
بعد از عبور از روستا باید مسیری ۲۰ دقیقهای را ادامه دهید تا به نزدیکی آبشار برسید. از اینجا به بعد ماشینرو نیست و باید باقی مسیر را پیادهروی کنید. بعد از حدود ۱۰ الی ۱۵ دقیقه پیادهروی به آبشار میرسید.

عکس از: سایت Neshanmap
مسیر پیادهروی تا آبشار، از میان درختان سربهفلککشیده و انبوه گیاهان میگذرد، جایی که میتوانید اکسیژن خالص و هوای تمیز را به ریههای خود تزریق کنید. همچنین در طول مسیر با رودخانهای کمآب همراه میشوید و گاهی باید از آن عبور کنید.
آبشار سنگ درکا شهرستان آمل، به دلیل پوشش گیاهی متراکم در دل صخرهها پنهان شده و تا آخر مسیر پیدا نیست. به ناگاه در انتهای مسیر، زیبایی و عظمت آبشار روبهروی چشمان شما نمایان میشود.

عکس از: سایت Google maps
- فاصله آبشار سنگ درکا تا تهران حدود ۱۹۷ کیلومتر (۱ ساعت و ۳۰ دقیقه) است.
- فاصله آبشار سنگ درکا تا آمل حدود ۱۸ کیلومتر (۴۸ دقیقه) است.
- فاصله آبشار سنگ درکا تا دریا حدود ۳۷ کیلومتر (۱ ساعت) است.
- فاصله آبشار سنگ درکا تا ساری حدود ۹۰ کیلومتر (۱ ساعت و ۵۰ دقیقه) است.
بهترین زمان بازدید از آبشار سنگ درکا
بهترین زمان بازدید از آبشار سنگ درکا شهرستان آمل، فصول بهار و پاییز است. فصل بهار که طبیعت مازندران در زیباترین حالت خود قرار دارد و هوا مطبوع و دلپذیر است. طبیعت از خواب زمستانی بیدار شده و برفهای آبشده در قله، آبشار را پرخروشتر میکنند. البته که تمام این خوبیها در فصل بهار باعث میشود تا گردشگران بیشتری به این منطقه سفر کنند و سکوت و آرامش از فضا دور شود.

عکس از: سایت Neshanmap
پاییز هم فصل خوبی برای بازدید از آبشار سنگ درکا آمل است. طبیعت اطراف آبشار با رنگهای پاییزی زرد، نارنجی و قرمز حیرتانگیز است. البته به دلیل بارشهای متعدد ممکن است مسیر پیمایش گلولای بیشتری داشته باشد. اما در کل هوای معتدل و خنک در کنار طبیعت خیرهکننده، پاییز را به یکی از بهترین زمانهای بازدید از این آبشار تبدیل کرده است.

عکس از: سایت Neshanmap
در تابستانها به دلیل گرمای شدید و رطوبت و در زمستانها به دلیل سرمای شدید و بارشهای زیاد، سفر شما به این منطقه سختتر خواهد بود. البته اگر تجهیزات لازم را دارید، میتوانید در این فصلها هم از آبشار سنگ درکا شهرستان آمل دیدن کنید.
تفریحات آبشار سنگ درکا
بارزترین تفریحی که میتوانید در آبشار سنگ درکا آمل تجربه کنید، طبیعتگردی است. میتوانید در جنگلهای اطراف آبشار قدم بزنید، از هوای خوب، تماشای این همه زیبایی و شنیدن صدای طبیعت لذت ببرید.

عکس از: سایت Google maps
همچنین برپایی پیکنیک در کنار آبشار از تفریحات محبوب بین گردشگران است. در نزدیکی آبشار گلولای زیاد است و شاید لازم باشد برای پیکنیک کمی فاصله بگیرید تا فضای مناسبی را برای پهن کردن وسایل پیدا کنید.

عکس از: سایت Google maps
یکی دیگر از تفریحات محبوب و جالب در آبشار سنگ درکا، آبتنی در حوضچه پایین آبشار است. بهویژه در فصل تابستان که هوا گرم و خورشید سوزان است، آبتنی در آب سرد حوضچه جور دیگری میچسبد. از عکاسی و ثبت لحظاتتان در این بهشت روی زمین هم غافل نشوید و از ترکیب آبشار محصور در دل جنگل حتما عکس بگیرید.
امکانات آبشار سنگ درکا
همانطور که گفتیم این آبشار در دل جنگهای انبوه قرار دارد؛ بنابراین امکانات رفاهی خاصی در اطراف آن وجود ندارد. نزدیکترین جایی که میتوانید به خدمات رفاهی مثل آب آشامیدنی، سوپرمارکت و سرویس بهداشتی دسترسی داشته باشید، روستای سنگ درکا و سایر روستاهای اطراف است.

عکس از: سایت Neshanmap
جاهای دیدنی اطراف آبشار سنگ درکا
– آتشکده آمل
اگر از دیدن بناهای تاریخی لذت میبرید و شیفته کندوکاو در تاریخ هستید، بازدید از آتشکده آمل را از دست ندهید. این اثر تاریخی نسبت به سایر بناهای مشابه وسعت بیشتری دارد. آتشکده آمل به خاطر معماری منحصربهفردش از آثار تاریخی برجسته محسوب میشود.

عکس از: سایت Google maps
این آتشکده چهارگوش، گنبدی مخروطی دارد و در قسمت فوقانی میتوانید مقرنسهای هنرمندانه را ببینید. در واقع طبق نظر متخصصان، بنای آتشکده آمل متعلق به معماری پارتی (اشکانی – ساسانی) است.
تزییناتی که میتوانید در این بنا ببینید، نشانی از پیشرفت معماری در آن زمان هستند. حتما شما با دیدن مقرنسکاریها، تزیینات طاقها، قرنیسهای آجری و کاشیکاریهای آتشکده شگفتزده میشوید.

عکس از: سایت Google maps
جالب است بدانید گنبد اصلی آتشکده آمل دوپوش (دارای دو گنبد داخلی و خارجی) بوده که در اثر گذر زمان و بلایای طبیعی از بین رفته و گنبدی جدید با سبک متفاوت جای آن را گرفته است.
فاصله آتشکده آمل با آبشار سنگ درکا مازندران حدود ۱۹ کیلومتر (۴۰ دقیقه) است.
– امامزاده عبدالله
امامزاده عبدالله نه تنها مکانی معنوی و مناسب برای خلوت کردن با خود است، بلکه بنایی تاریخی و مهم در آمل است. پنج کیلومتر مانده به آمل در جاده هزار، جاده فرعی به سمت روستای اسکومحله را در پیش بگیرید و از دل جنگلهای انبوه عبور کنید تا به امامزاده عبدالله برسید.
اطلاعات دقیقی در خصوص زمان ساخت این امامزاده وجود ندارد. اما بنای امامزاده در سالهای ۱۳۴۳ تا ۱۳۵۰ نوسازی شد و مجدد در سال ۱۳۸۹ به طور کامل تخریب و از نو ساخته شد. دلیل این تصمیم این بود که بنای سابق امامزاده به سبک کلیسایی ساخته شده بود. از آثار قدیمی امامزاده، حوض شفا، مرقد بیبی فاطمه و سقاخانه را میتوانیم مثال بزنیم.

عکس از: سایت Google maps
صحن بنای امامزاده ضریحی از طلا و نقره دارد که به دست هنرمندان اصفهانی ساخته شده است. یکی از جذابیتهای امامزاده عبدالله برای گردشگران، محوطه سرسبز بیست هکتاری اطراف آن است. جایی که میتوانند کمی استراحت کنند و به امکانات رفاهی مثل سرویس بهداشتی، فروشگاه و سوغاتسرا دسترسی داشته باشند.
فاصله امامزاده عبدالله با آبشار سنگ درکا مازندران حدود ۷ کیلومتر (۲۵ دقیقه) است.
اقامت در نزدیکی آبشار
گزینههای اقامتی در آبشار سنگ درکا مازندران، در اطراف آن قرار دارد و در محدوده خود آبشار امکان اقامت نیست. بسته به بودجه، سلیقه و الویتهایتان، میتوانید از بین گزینههای هتلهای راحت، بومگردیهای جذاب و کمپینگ و شبمانی یکی را انتخاب کنید.

عکس از: سایت Neshanmap
اگر دوست دارید شب را با خیالی راحت و در امنیت و آسایش سر به بالین بگذارید، هتل و اقامتگاه بومگردی گزینه مناسبتری است. نزدیکترین هتلها به آبشار سنگ درکا در شهر آمل قرار دارند.
– کمپینگ و شبمانی حوالی آبشار
اگر اهل کمپینگ و خوابیدن زیر آسمان پرستاره هستید، کمپینگ و شبمانی هم برای اقامت در اطراف آبشار سنگ درکا آمل، انتخاب مناسبی است. در واقع کمپینگ تنها حالتی است که میتوانید شب را در اطراف آبشار بگذرانید.

عکس از: سایت Google maps
برای اقامت در نزدیکی آبشار سنگ درکا باید تجهیزات لازم مثل چادر، زیرانداز، لوازم آتشزا، خوراکی، آب آشامیدنی، لوازم بهداشتی، لوازم آشپزی و داروهای لازم را به همراه داشته باشید. همچنین باید بدانید اطراف آبشار به دلیل جریان آب و رطوبت، معمولا گِل است و محل مناسبی برای برپایی کمپ نیست. بهتر است کمی دورتر از آبشار سنگ درکا بساط کمپینگ خود را برپا کنید.
– اقامتگاههای بومگردی
اقامتگاههای بومگردی، خانههایی محلی با حالوهوا و معماری سنتی هستند که معمولا در دل طبیعت و روستاها قرار دارند. اگر علاقه دارید تا چند شبی را در فضایی باصفا و صمیمی بگذرانید، با مردم محلی معاشرت کنید، غذاهای محلی را امتحان و زندگی روستایی را تجربه کنید، اقامت در بومگردیهای اطراف آبشار سنگ درکا شهرستان آمل را به شما پیشنهاد میکنیم.

عکس از: سایت Google maps
بومگردی قائم، خانه چوبی ون و امیرستون از معروفترین اقامتگاههای بومگردی آمل هستند که به شما فرصت تجربه یک زندگی ساده و روستایی را برای چند شب میدهد.
توصیههای علی بابا در بازدید از آبشار سنگ درکا
برای داشتن یک خاطره بهیادماندنی در بازدید از آبشار سنگ درکا مازندران، توصیههای زیر را بخوانید.
- لباس راحت و کوله سبک از ملزومات این سفر هستند.
- از کفشهای مناسب طبیعتگردی استفاده کنید.
- در اطراف آبشار سنگ درکا شهرستان آمل، هیچ امکانات رفاهی وجود ندارد. بنابراین هر آنچه را که نیاز دارید، از شهر با خود ببرید.

عکس از: سایت Neshanmap
- اگر قصد آبتنی و شنا دارید، لباس اضافه همراه داشته باشید.
- در حفظ طبیعت کوشا باشید و زبالههایتان را با خود برگردانید.
- در صورت روشن کردن آتش، از خاموش شدن آن مطمئن شوید.