راهنمای متروی تبریز

با متروی تبریز نیازی به ماشین در شهر ندارید

معرفی تمام ایستگاه‌ها و ساعات کاری

متروی تبریز تقریبا تمام سطح شهر را پوشش می‌دهد. خطوط متروی این شهر هم برای رفت و آمد تبریزی‌ها مناسب است و هم برای مسافرانی که بدون خودرو به این شهر سفر می‌کنند. اگر بدون ماشین به تبریز رفتید، می‌توانید برای گشت‌وگذار در شهر از مترو استفاده کنید.

با خطوط مترو تبریز نیازی نیست خیابان‌ها را بشناسید. تنها کافی است آدرس جاهای دیدنی تبریز را بلد باشید و بدانید کدام ایستگاه مترو به آن نزدیک‌تر است. در این مقاله از مجله گردشگری علی بابا تمام خطوط متروی تبریز را نام برده‌ایم و ایستگاه‌ها،‌ مسیرهای مهم و خلاصه هر آنچه باید درباره خطوط متروی تبریز بدانید را آورده‌ایم.

البته هنوز فقط خط ۱ متروی تبریز به بهره‌برداری رسیده و بقیه خطوط باز نشده‌اند.

ساعات کاری متروی تبریز در ۱۴۰۰ چیست؟
خطوط متروی تبریز از ساعت ۶:۳۰ صبح تا ۲۰:۰۰ شب کار می‌کنند.
خطوط فعال متروی تبریز کدامند؟
در حال حاضر در نیمه‌ی دوم سال ۱۴۰۲، فقط خط یک مترو تبریز از ایستگاه ائل گلی تا چهارراه لاله فعال است.
آیا متروی تبریز تعطیل شده؟
خیر

مسیریابی ساده با نقشه متروی تبریز روی موبایل شما

در همین ابتدای کار نقشه متروی تبریز را ارائه داده‌ایم تا با کلیات مسیرهای مترو آشنا شوید. نقشه‌های مترو در ایستگاه‌های مترو هم وجود دارند. اما این نقشه‌ها برای تعیین مسیر کلی به کار نمی‌آیند زیرا مسافران پیش از ورود به ایستگاه‌های مترو باید مسیرشان را مشخص کرده باشند.

از طرفی در شلوغی و هیاهوی مترو، شما فرصتی برای ایستادن و نگاه کردن به نقشه و مسیریابی پیدا نمی‌کنید. نقشه هم معمولا روی قسمت بالایی دیوارها نصب می‌شود که فاصله زیادی با چشمان شما دارد. این موضوع خواندن نقشه مترو تبریز یا پیدا کردن خطوط مترو را سخت‌تر می‌کند.

نقشه متروی تبریزساده‌ترین راهکار این است که نسخه‌ای بروزرسانی شده از نقشه متروی تبریز را روی موبایل خود داشته باشید و خیلی راحت مسیریابی کنید. تصویر زیر آخرین نسخه نقشه متروی تبریز است.

خطوط مترو تبریز در نقشه شهر

پیدا کردن جزئیات ایستگاه‌ها از روی نقشه مترو تبریز ساده‌تر است. اما اگر بخواهید محل ایستگاه را با موقعیت آن در شهر تبریز تطبیق بدهید، به نقشه شهر هم نیاز خواهید داشت. به همین دلیل در این بخش هم نقشه خطوط مترو تبریز را قرار داده‌ایم.

خطوط مترو تبریزخطوط متروی تبریز

مسافران متروها دو دسته‌اند. دسته اول را افرادی تشکیل می‌دهند که هر روز از مترو استفاده می‌کنند و الگوی رفت و آمد روزانه آن‌ها تغییری نمی‌کند. بنابراین می‌دانند چه ساعتی باید در کدام ایستگاه حضور داشته باشند و چه مسیری را طی کنند. بنابراین آن‌ها می‌توانند یک بار این مقاله را بخوانند و با جزئیات ایستگاه‌ها و خط مورد نظرشان آشنا شوند.

اما دسته دوم مسافران و افرادی‌اند که همیشه از متروی تبریز استفاده نمی‌کنند. بنابراین باید مسیریابی دقیق انجام دهند. به همین دلیل احتمالا لازم دارند چند بار جزئیات خطوط متروی تبریز را چک کنند.

اگر جزو این دسته از مسافران هستید، پس بهتر است لینک این مقاله را ذخیره کنید تا به آن دسترسی داشته باشید. بدون شک اطلاعات آن در هر بار مسیریابی به کارتان خواهد آمد.

خط ۱: میدان ایل گلی – کوی لاله

خط یک مترو در مسیر مترو تبریز مسافت ۱۷.۲ کیلومتری را طی می‌کند. رنگ این خط روی نقشه سبزآبی است. خط یک ۱۸ ایستگاه دارد. پایانه اول آن میدان ایل گلی و پایانه دوم هم کوی لاله است که البته آن را با ایستگاه نور می‌شناسند.

خط 1: میدان ایل گلی – کوی لاله خطوط مترو تبریزلیست ایستگاه‌های خط یک متروی تبریز به ترتیبی زیر است؛

  1. ایل گلی
  2. سهند
  3. امام رضا
  4. خیام
  5. ۲۹ بهمن
  6. استاد شهریار
  7. دانشگاه تبریز
  8. آبرسان (محل تلاقی خط یک و چهار)
  9. میدان قطب
  10. شهید بهشتی
  11. میدان ساعت (محل تلاقی خط یک و سه)
  12. محققی (محل تلاقی خط یک و دو)
  13. قونقا
  14. گازران
  15. چهارراه لاله (محل تلاقی دوباره خط یک با خط چهار)
  16. امام حسین
  17. شهید باکری
  18. نور

سرویس‌دهی قطارهای این خط از ۶:۳۰ دقیقه آغاز می‌شود و تا ساعت ۲۰:۰۰ شب ادامه دارد. این ساعت کاری مترو تبریز از ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ مصوب شده و تا اطلاع ثانوی بدون تغییر باقی می‌ماند. به‌طور میانگین قطارهای این خط هر ۱۳ دقیقه از ایستگاه ایل گلی و کوی لاله حرکت می‌کنند.

خط ۲: قراملک – میدان بسیج

این خط ۲۲.۴ کیلومتری با رنگ بنفش روی نقشه متروی تبریز مشخص می‌شود. خط ۲ متروی تبریز ۲۰ ایستگاه دارد و طولانی‌ترین خط مترو در این شهر محسوب می‌شود. میدان قراملک و خیابان وحدت اولین ایستگاه خط دو است. این ایستگاه با نام کارخانه کود آلی هم شناخته می‌شود. ایستگاه آخر آن هم در نمایشگاه بین‌المللی تبریز واقع در میدان بسیج است. لیست ایستگاه‌های خط دو مترو را در ادامه آورده‌ایم.

  1. قراملک
  2. شهرک امام خمینی
  3. خطیب شمالی
  4. آخونی (محل تلاقی خط دو و چهار)
  5. کوچه باغ
  6. نیروی هوایی
  7. محققی (محل تلاقی خط یک و دو)
  8. بازار (محل تلاقی خط دو و سه)
  9. ششگلان
  10. سیلاب
  11. باغمیشه (محل تلاقی دوباره خط دو با خط چهار)
  12. عباسی
  13. توانیر
  14. سیابان
  15. رشدیه
  16. فرشته
  17. نارمک
  18. دانشگاه آزاد
  19. فرهنگیان
  20. نمایشگاه بین‌المللی تبریز

خط دو مترو تبریز از ساعت ۶:۳۰ تا ۲۰:۰۰ فعالیت می‌کند. اطلاعاتی درباره فاصله زمانی حرکت قطارهای خط ۲ تبریز ارائه نشده است. در صورتی که اطلاعاتی از این موضوع دارید، حتما با ما در میان بگذارید.

خط ۳: فرودگاه تبریز – بزرگراه شهید کسایی

خط ۳ مترو مسیری ۱۵ کیلومتری است که روی نقشه مترو رنگ ارغوانی دارد. مسیر مترو تبریز در نقشه مشخص است که این خط فرودگاه تبریز را به ترمینال این شهر وصل می‌کند.

خط 3: فرودگاه تبریز – بزرگراه شهید کسایی در نقشه مترو تبریزخط دو متروی تبریز ۱۳ایستگاه دارد که در ادامه آن‌ها را به‌ترتیب نام برده‌ایم.

  1. فرودگاه تبریز
  2. میدان آذربایجان (محل تلاقی خط سه و چهار)
  3. ستار خان
  4. انقلاب
  5. ارم
  6. سرخاب
  7. شمس تبریزی
  8. بازار (محل تلاقی خط دو و سه)
  9. میدان ساعت (محل تلاقی خط یک و سه)
  10. باغ شمال
  11. پست تبریز (محل تلاقی دوباره خط سه با خط چهار)
  12. معراج
  13. ترمینال تبریز

ساعت کاری مترو تبریز خط ۳ هم مانند ساعت کاری سایر خطوط از ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ بیشتر شد و اکنون قطارها از ساعت ۶:۳۰  تا ۲۰:۰۰ مسافربری می‌کنند. درباره ساعات حرکت قطار از مبدأ و مقصد اطلاعاتی در دسترس نبود. اگر اطلاعاتی در این زمینه دارید، در بخش کامنت‌ها مطرح کنید تا راهنمایی جامع برای خطوط مترو در شهر تبریز داشته باشیم.

خط ۴: میدان آذربایجان – بزرگراه پاسداران در مترو تبریز

قطارهای تراموا در خط ۴ متروی تبریز کار می‌کنند. مسیر خط چهارم به‌شکل یک منحنی ۱۵ کیلومتری طراحی شده که با هر سه خط قبلی ایستگاه مشترک دارد. خط ۴ در ۱۷ ایستگاه توقف دارد. ایستگاه مبدأ خط ۴ میدان آذربایجان و مقصد آن بزرگراه پاسداران است. در ادامه لیست ۱۷ ایستگاه این خط را آورده‌ایم.

  1. میدان آذربایجان (محل تلاقی خط سه و چهار)
  2. سرداران فاتح
  3. استاد جعفری
  4. بهار
  5. آخونی (محل تلاقی خط دو و چهار)
  6. جهاد
  7. چهارراه لاله (محل تلاقی خط یک و چهار)
  8. ابوذر
  9. ابوریحان
  10. شریعتی جنوبی
  11. پست تبریز (محل تلاقی دوباره خط سه با چهار)
  12. حافظ
  13. مارالان
  14. آبرسان (محل تلاقی دوباره خط یک با چهار)
  15. بیلانکوه
  16. باغمیشه (محل تلاقی دوباره خط دو و چهار)
  17. شهید رجایی
  18. پاسداران

ساعت کار خط ۴ مترو از ۶:۳۰ تا ۲۰:۰۰ است. ساعات حرکت ترامواها نیز ثبت نشده است. در آینده این خط به سمت فرودگاه بین‌المللی شهید مدنی تبریز توسعه پیدا می‌کند.

خط ۵: تبریز – سهند

خط ۵ هم یک خط تراموایی است که در اصل ادامه خط یک متروی تبریز به شمار می‌رود. این خط برای ایجاد مسیر حمل و نقل بین شهر تبریز و شهر جدید سهند راه‌اندازی شده است.

خط 5: تبریز – سهند در مترو تبریزایستگاه مبدأ آن با ایستگاه مقصد خط (ایستگاه نور) قرار دارد. خط ۵ از مقابل کارخانه تراکتورسازی تبریز عبور می‌کند و به‌سمت سهند می‌رود. طول مسیر این خط ۵  کیلومتر است.

بلیط متروی تبریز

بلیط متروی تبریز به دو صورت تک سفره و اعتباری ارائه می‌شود. بلیط‌های تک سفره برای مسافران و افرادی که زیاد از مترو استفاده نمی‌کنند کاربرد دارد. اما بلیط‌های اعتباری کارت‌هایی است که می‌توان آن‌ها را شارژ کرد و در هر بار استفاده از مترو هزینه از اعتبار آن کاسته می‌شود.

کدام خطوط ناوگان مترو تبریز فعال است؟

در حال حاضر، تبریز چند خط تراموا دارد که  این خطوط تراموا از مناطق مختلف شهر تبریز عبور کرده و به ارائه خدمات حمل و نقل عمومی برای ساکنین و بازدیدکنندگان شهر کمک می‌کنند.

متروی تبریز

با وجود اینکه طرح اولیه و ساخت‌وسازهای مربوط به توسعه خطوط مترو در تبریز انجام شده و حتی نام ایستگاه‌ها انتخاب و نقشه‌ متروی تبریز هم ارائه شده است، فقط خط یک متروی تبریز آن هم از ایستگاه ائل‌گلی تا چهارراه لاله راه‌اندازی شده و در حال حاضر فعال است. این ۱۵ ایستگاه برای جابه‌جایی و خدمات رسانی به شهروندان و مسافران آماده‌ هستند و می‌توان با توجه به مقصد مورد نظر از متروی تبریز استفاده کرد.
امیدواریم خطوط دیگر ناوگان متروی تبریز هم به‌زودی راه‌اندازی و افتتاح شود.

حالا مترو تبریز را خوب شناختید؟

در این مقاله جزئیات خطوط متروی تبریز و ساعات کاری مترو تبریز  را ارائه دادیم. خطوط مترو سطح شهر را پوشش داده‌اند. این مهم‌ترین مزیتی است که متروهای شهر می‌توانند داشته باشند. بنابراین اگر با تور یا به‌صورت شخصی و بدون ماشین به تبریز سفر کرده‌اید، نگران رفت و آمد نباشید.

حمل و نقل عمومی تبریز کیفیت بالایی دارد. حتی بسیاری از توریست‌های خارجی هم از مترو، اتوبوس و تاکسی‌های تبریز استفاده می‌کنند!

ما در مجله علی بابا بروزترین اطلاعات را درباره مناطق گردشگری، حمل‌ونقل و اقامت در تبریز را جمع آوری می‌کنیم. با مجله علی بابا یک کتاب راهنمای جامع برای سفر به شهر تبریز خواهید داشت.

اشتراک گذاری

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

24 دیدگاه

  1. علی بابا می‌گوید

    متروی تبریز در سال ۱۳۷۶ طراحی مسیر شد و دو ماه بعد حفاری ها را شروع کردند. الآن بعد از بیست و هفت سال، فقط یک پنجم کل مسیرها حاضر است و اگر با این سرعت کاری، ساخت و ساز بقیهٔ مسیرها رو ادامه بدهند، ساخت تمام مسیرها صد و سی و پنج سال طول خواهد کشید!!
    علت اصلی اینه که همیشه به آذربایجان ایران یک دهم بودجهٔ استانهای دیگر رو میدن، و نصف اون رو هم بعضی ها به جیب شون میزنن، اون پول خردی هم که مونده، با اون بعضی روزها چند تا بنا کارگر میارن که مردم بگن ساخت و سازها داره انجام میشه!!
    برای مثال، ساخت متروی شیراز دو سال طول کشیده، متروی تهران هم که به اندازهٔ ده برابر تبریز هست، دولت خودش اعلام کردکه شش سال طول کشید تا تموم بشه. البته تنها مترو نیست، تمام ساخت و سازهای دولتی در تبریز همینجوری هست و همیشه یک عمر طول میکشه که یک پروژه تموم بشه.

  2. آرش می‌گوید

    اصولا باید راه آهن به مترو وصل می شد مثل هر کشور دیگری ولی توجیه این عدم اتصال چیه نمی دونم

  3. یاسین می‌گوید

    عجب. این فقط لاین ۱ کار میکنه اونم زمانش محدود هست. از صبح ساعت خاصی شروع میشه تا ساعت خاص.

  4. پیمان می‌گوید

    سلام وقت بخیر
    به عرض برسانم که فقط خط ۱مترو تبریز کار می‌کنه خط های دیگه فعلا حفاری نشده به غیر از خط ۲ که در حال ساخت هست

  5. ali می‌گوید

    درباره مترویی که بیش از ۲۵ ساله با انواع وعده های توخالی بی اساس غیر عقلی غیر علمی ۱۸ ایستگاه از ۷۰ ایستگاه افتتاح شده آن هم با اون کیفیت زیر صفر چه از لحاظ معماری سازه ای و زمان پروژه این همه اغراق و تشکر تمجید نیاز نیست. با احترام

  6. میم می‌گوید

    واقعا با مترو تبریز نیازی به ماشین شخصی نیست من ساکن شاهگلی نزدیک ایستگاه مترو هستم و جود مترو برای این منطقه از تبریز واقعا نعمت برزگیه

  7. فرخ می‌گوید

    اسم ایستگاه رو که نوشتی شیشگلان، غلط هست، اسم صحیحش ششگلان است.

    1. avatar-image
      تحریریه علی‌بابا می‌گوید

      سلام فرخ عزیز 🙂
      ممنون از نکته‌سنجی شما. اصلاح شد.

  8. جمشید می‌گوید

    مترو تبریز فقط خط ۱ از ائل گلی تا محققی کار میکند و بقیه این خط بعلاوه کلیه خطوط دیگر تا این تاریخ یعنی ۲۹ / ۶ / ۱۴۰۱ ابدا ساخته نشده

  9. mani می‌گوید

    سلام خط یک از ایل گولی تا نور میره یا هنوز نه واگه نمیره اخرین ایستگاهی که میره کجا هست؟

  10. امیر می‌گوید

    علی بابا ممنونم راهنمایت بیسته

    1. avatar-image
      تحریریه علی‌بابا می‌گوید

      سلام امیر عزیز 🙂
      ممنون از اعتماد شما

  11. عطا می‌گوید

    سلام . دوست عزیز بجز خط یک اونم تا ایستگاه لاله نه تا سهند ، بقیه خطوط به بهره برداری نرسیده ،اطلاعاتتون ایراد داره

    1. avatar-image
      تحریریه علی‌بابا می‌گوید

      سلام عطای عزیز 🙂 ابتدای مقاله به این موضوع اشاره کردیم.

      1. داریوش می‌گوید

        درسته اما ساعات کاری برای خطوطی ک افتتاح نشده چه معنی میتونه داشته باشه؟!!

      2. avatar-image
        تحریریه علی‌بابا می‌گوید

        سلام داریوش عزیز 🙂
        ساعات کاری مترو از ایستگاه و خطی به ایستگاه و خط دیگه متفاوت نیست و کاملا یکپارچه هست.

  12. تقوی می‌گوید

    سلام .نوشته شما بسیار خوب بود ولی اونجا که فرمودید همه شهر رو پوشش میده ، اشتباه فرمودید
    نمیدونن این چه طراحی مترو هستش که به راه آهن دسترسی نداره ؟؟؟؟

    1. avatar-image
      تحریریه علی‌بابا می‌گوید

      سلام 🙂 هنوز بخش‌هایی از مترو کامل نشدن

  13. مینا می‌گوید

    مگه تبریز سه‍ند مترو داره

    1. avatar-image
      تحریریه علی‌بابا می‌گوید

      بله 🙂

    2. سعید جودتی می‌گوید

      کوی سهند ائل گلی نه شهر سهند

  14. تامی می‌گوید

    یکی از شلوغ ترین و پرجمعیت ترین مسیرها از قلم افتاده که واقعا به مترو نیاز داره و صرفه اقتصادی هم برای سازمان داره

  15. علی فیض زاده می‌گوید

    واگنهای خط ۵ بی کیفیت ھستند بهتراست تعویض شوند