سریلانکا، جواهری باستانی در دل طبیعتی خیره‌کننده+فیلم

جاهای دیدنی سریلانکا

در مقاله راهنمای سفر به سریلانکا درباره‌ی چرایی و چگونگی سفر به سریلانکا صحبت کردیم و کلیات سفر به این کشور باستانی را توضیح دادیم. سریلانکا علاوه بر داشتن طبیعتی زیبا و مردمی مهمان‌نواز و خون‌گرم، کشوری تاریخی است. هفت اثر باستانی این کشور در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده‌اند که در مقایسه با ایران تنها دو اثر کمتر است. ویزای سریلانکا در فرودگاه این کشور صادر می‌شود. بنابراین برای سفر به سریلانکا هم می‌توانید خودتان بلیط هواپیما بخرید و برنامه‌ریزی کنید، هم می‌توانید با تور سریلانکا سفر کنید و با آرامش خاطر و خیال راحت این کشور تماشایی را سیاحت کنید. اگر پست قبلی را نخوانده‌اید، برای آشنایی با این جزیره‌ی زیبا و درخشان در اقیانوس هند، فیلم کوتاهی که در ادامه آمده است را ببینید.

 

هفت اثر باستانی سریلانکا که در یونسکو ثبت شده‌اند از این قرارند:

١- شهر باستانی سیگیریا

٢- شهر باستانی پولونارووا

٣-معبد طلایی دامبولا

۴- شهر قدیمی گاله و قلعه آن

۵- شهر مقدس آنارادهاپورا

۶- شهر مقدس کَندی

٧- منطقه حفاظت‌شده‌ طبیعی سینهاراجا

سریلانکا، جواهری باستانی در دل طبیعتی خیره‌کننده+فیلمسیگیریا ‏‎(Sygiriya)‎‏

شهر تاریخی سیگیریا در ۱۷۳کیلومتری کلمبو (پایتخت سریلانکا) قرار دارد و پربازدیدترین اثر تاریخی سریلانکاست. آن‌چه موجب شهرت سیگیریا شده، قله‌ی «کوه شیر» است که  ۲۰۰متر ارتفاع دارد. یک قصر قدیمی به مساحت هزارمتر روی قله‌ی کوه شیر قرار دارد که پیشینه‌ی آن به قرن پنجم میلادی می‌رسد. برای رسیدن به این قله ۱۲۰۰ پله را باید بالا بروید، بعد از بالا رفتن از پله‌ها روی قله‌ به قصری می‌رسید که باغ‌های زیبا و استخر آن زیبایی خیره‌کننده‌ای دارد. این قصر بعد از مرگ پادشاه وقت به به معبدی بودایی تبدیل شده و تا قرن چهاردهم محل عبادت بودایی‌ها بوده است. علاوه بر بازدید از کوه شیر، در سیگیریا می‌توانید از بالن‌سواری بر فراز این منطقه‌ی تاریخی زیبا لذت ببرید.

 

سریلانکا، جواهری باستانی در دل طبیعتی خیره‌کننده+فیلمپولوناروا (Polonnaruwa)

شهر تاریخی پولوناروا از قرن ۱۱تا ۱۳میلادی پایتخت کشور سریلانکا بوده است. چهار مجسمه‌ی بودا که از صخره تراشیده

شده‌اند، مانند مجسمه‌ی ۱۴متریِ «بودای خوابیده» با چشمان نیمه‌باز و بالشی زیر سر، و نیز مجسمه‌ی هفت «بودای ایستاده»، در این شهر قرار دارند. بر اساس تشریفات آیینی، گردشگران برای مشاهده‌ی نزدیک این چهار مجسمه باید با پای برهنه در محوطه حاضر شوند و نباید به مجسمه‌ ها پشت کنند. دانشگاه علوم دینی «آلاهانا» با قدمتی هشتصدساله در این شهر قرار دارد. این دانشگاه که روحانیون بودایی هنوز در آن تحصیل می‌کنند، از طرف یونسکو به عنوان میراث جهانی ثبت شده است.

سریلانکا، جواهری باستانی در دل طبیعتی خیره‌کننده+فیلم

 دامبولا ( Dambulla)

پیش از آن‌که سریلانکا به دست انگلیسی‌ها تصرف شود، دامبولا پایتخت این کشور بوده است. این شهر باغ‌های بسیار زیبایی دارد که محصول‌شان لیمو، فلفل، دارچین و ادویه‌جات معطر است. گردشگران شهر دامبولا را برای معابد قدیمی و معبد بودای طلایی‌اش بسیار دوست دارند. پنج معبد غارمانند در دامبولا وجود دارند که تاریخ‌شان به پیش از قرن اول میلادی برمی‌گردد. مجسمه‌هایی از بودا و پادشاهان این کشور در این معابد قرار دارند که تعدادشان به ۱۵۷ مجسمه می‌رسد. طول بلندترین مجسمه‌ی بودا به ۳۰متر می‌رسد. نقاشی‌هایی نیز ر این غارها کشیده شده‌اند که روایتگر بخشی از تاریخ سریلانکا هستند. معبد طلایی دامبولا در منطقه‌ی ماتال، چندهزارسال قدمت دارد و همیشه مورد احترام مردم این کشور بوده است. این معبد در سال ۱۹۹۰ در فهرست یونسکو ثبت شده است.


بیشتر بخوانید: تور تایلند بهتر است یا سفر شخصی؟


سریلانکا، جواهری باستانی در دل طبیعتی خیره‌کننده+فیلمگاله (Galle)

گاله درواقع قلعه‌‌ای بازمانده‌ای از دوران استعمار آلمانی‌هاست. این قلعه و استحکامات چسبیده به هم، در میانه‌ی قرن ۱۷ توسط هلندی‌ها ساخته شده و به دست انگلیسی‌ها تکمیل شده است. گاله برای منطقه‌ی حفاظت‌شده‌اش در دریا برای شنا نیز مشهور است. در داخل قلعه، می‌توانید از غذاهای مشهور جهان لذت ببرید. در داخل شهر هم یک موزه وجود دارد که می‌توانید از آن دیدن کنید. دسترسی به گاله بسیار آسان است و این مسیر از بزرگراه جنوبی کمتر از یک ساعت طول می‌کشد.

سریلانکا، جواهری باستانی در دل طبیعتی خیره‌کننده+فیلمآنورادهاپورا (Anuradhapura)

این شهر بیشترین آثار باستانی را در خود جای داده است.  نخستین معبد بودایی در آنورادهاپورا ساخته شده و بعضی از مقدس‌ترین معابد بودایی هم در آنورادهاپورا قرار دارد. مردم بر این باورند که درخت سری‌ماها‌بودا (Sri Maha Budhi) نهالی برگرفته از درختی است که بودا برای اولین‌بار زیر آن به روشنایی رسیده است. دریاچه‌های دوقلو، سنگ‌های نگهبان و سنگ‌های ماه نیز باقی‌ماند‌ه‌های شگفت‌انگیز تمدنی غنی هستند. همچنین در این منطقه می‌توانید از آثار باستانی دیگری مانند رووانولی سیا داگوبا (Ruwanveli Seya Dagoba) و توپاراما داگوبا (Thuparama Dagoba) که متعلق به قرن دوم و سوم قبل از میلاد هستند، دیدن کنید.

سریلانکا، جواهری باستانی در دل طبیعتی خیره‌کننده+فیلمشهر مقدس کَندی (Kandy)

این شهر در ۱۲۰کیلومتری کلمبو پایتخت سریلانکا واقع شده است و ۱۲۰هزار نفر جمعیت دارد. آب‌وهوای بسیار مناسب، طبیعت خیره‌‌کننده و حضور پرتعداد گردشگران خارجی، این شهر را به محبوب‌ترین شهر سریلانکا تبدیل کرده است.

یکی از مهم‌ترین معابد بودایی جهان یعنی معبد دندان بودا در کنار دریاچه زیبای این شهر قرار دارد. در این شهر معبدی به نام «دالادا ماگی گاوا» نیز وجود دارد که دندان مقدس منسوب به بودا در آن نگهداری می‌شود و از قداست خاصی نزد بوداییان سریلانکا و جهان برخوردار است. نزدیک این معبد موزه‌ای هست که پیکر مومیایی‌ شده‌ی فیلی عظیم‌الجثه در آن نگهداری می‌شود.

کندی به شهر جشنواره‌‌های باشکوه نیز مشهور است. در این شهر سالانه چهار جشنواره برگزار می‌شود که معروف‌ترینشان «اِسالا» (esala perahera) است و قدمتی چهارصدساله دارد. درا ین جشن محفظه‌‌ای که دندان منتسب به بودا در آن قرار دارد، دور شهر گردانده می‌شود. مردم با پوشیدن لباس‌ های سنتی و حمل مشعل در این جشنواره شادمانی می‌کنند و حضور بیش از صد راس فیلِ تزیین‌شده شکوه خاصی به این جشنواره می‌‌دهد. باغ سلطنتی در شهر کندی یکی از سه باغ مشهور در سریلانکا است. در این باغ درختانی وجود دارندکه به دست سران، رهبران و مقامات مختلف جهان در سفر به سریلانکا کاشته شده‌اند. اگر به موسیقی و فرهنگ علاقه دارید، کندی جای مناسبی برای تماشای رقصی آیینی است. در کنار دریاچه‌ی این شهر سالنی قرار دارد که هر روز بعدازظهر با پرداخت ورودیه می‌توانید رقص‌های بومی نواحی مختلف سریلانکا را تماشا کنید.


بیشتر بخوانید: در چین به جای دادن انعام لبخند بزنید!


سریلانکا، جواهری باستانی در دل طبیعتی خیره‌کننده+فیلممنطقه‌ حفاظت‌شده‌ طبیعی سینهاراجا (Sinharaja Foest)

جنگل‌های رزرو سینهاراجا یک پارک ملی با تنوع زیستی بسیار بالا در سریلانکا است. این پارک اهمیت بین‌المللی دارد و به یک ذخیره‌گاه زیستی برای کره‌ی زمین تبدیل شده است، همچنین از سوی سازمان جهانی یونسکو در فهرست میراث جهانی ثبت شده است. این جنگل‌ بکرِ تپه‌ایِ انبوه که بخشی از اکوسیستم جنگل‌های بارانی سریلانکا را تشکیل می‌دهد، منطقه‌ای بسیار حفاظت‌شده است و هیچ شرکت تجاریای تا کنون به آن راه نیافته است. این محدوده‌ غنی از گونه‌های بومی مانند درختان، حشرات، دوزیستان، خزندگان، پرندگان و پستانداران است اما از آن‌جا که پوشش گیاهی این منطقه متراکم است، حیات وحشِ آن مانند دیگر مناطق خشک به راحتی دیده نمی‌شود.  این منطقه محل زندگی معروف‌ترین پستانداران یعنی میمون‌های دُم‌دراز است. ۲۰ گونه‌از ۲۶ گونه‌ی پرنده‌ی بومی سریلانکا، در این جنگل زندگی می‌کنند.

اشتراک گذاری

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.