۶ راهکار برای دوستی با محیط زیست در سفر

۶ راهکار برای دوستی با محیط زیست در سفر

بسیاری از ما فکر می‌کنیم برای دوستی با طبیعت و محیط زیست در سفر فقط باید طبیعت‌گردی کنیم یا در کوه و دشت و صحرا چادر بزنیم. اما برای این‌که در سفر با محیط زیستمان دوست باشیم، حتما لازم نیست با کوله‌پشتی به قلب طبیعت بزنیم بلکه رعایت این اصول اولیه و اساسی به ما کمک می‌کند که حتی اگر مثل فعالان دوستدار محیط زیست سفر نکنیم، دستکم آسیب کمتری به طبیعت و محیط اطرافمان برسانیم.

۱- نه به خودروی شخصی!

اگر به‌جای خودروی شخصی با وسایل حمل‌ونقل عمومی مثل هواپیما، قطار یا اتوبوس سفر کنید، موجب کاهش مصرف سوخت و آلاینده‌های محیط زیستی می‌شود.


درباره‌ی قطارهای ایران بیشتر بدانید: ۱۲ نکته درباره‌‍‌ قطارهای ایران که چیزی درباره‌شان نمی‌دانیم


۲- انتخاب چمدان سبک

ممکن است مسخره به نظر برسد اما با سبک بستن چمدان نه‌‌تنها به خودتان کمک می‌کنید، بلکه موجب کاهش مصرف سوخت می‌شوید. چگونه؟ پاسخ خیلی ساده است، هرچه هواپیما یا قطار سبک‌تر باشد، سوخت کمتری نیز مصرف می‌کند.

۳- حمل و نقل عمومیمحیط زیست در سفر

تنها عدم استفاده از خودروی شخصی برای رسیدن از مبداء به مقصد نیست که ما را در دوستی با طبیعت یاری می‌کند، یکی از راه‌های مهم کاهش مصرف بنزین و گازوئیل در شهرها، استفاده از حمل و نقل عمومی مثل مترو و اتوبوس است. امروزه بسیاری از شهرهای بزرگ جهان سیستم حمل و نقل عمومی مناسبی دارند. اگر کمی بیشتر پایه هستید، می‌توانید دوچرخه کرایه کنید. شهرهایی مثل اصفهان که شیب کمی دارند و بیشتر خیابان‌هایشان مسطح و بدون شیب است، جان می‌دهند برای دوچرخه‌سواری.

۴- تولید کمتر زباله

می‌توانید با به‌کار گرفتن بعضی ترفندها، زباله‌ی کمتری تولید کنید. مثلا اگر به خرید می‌روید، یک کیسه‌ی پارچه‌ای تاشده با خودتان ببرید و از فروشنده بخواهید به جای کیسه‌ی پلاستیکی خریدتان را در کیسه‌ی خودتان بگذارد. استفاده‌ی کمتر از بطری‌های آب یک‌بارمصرف نیز می‌تواند راهگشا باشد، می‌توانید به جای بطری، آب خنک را در قمقمه با خودتان حمل کنید.

۵- غذای بومی

بسیاری از متخصصان سفر می‌گویند در سفر، فرهنگ مردم بومی را تجربه کنید و به آن احترام بگذراید. علاوه بر دوستی با فرهنگ بومی، خوب است که به جای غذاهای رستوران‌های زنجیره‌ای دنیا مثل مک‌دونالد و برگرکینگ، غذای بومیِ شهر یا کشور مقصدتان را استفاده کنید. مواد اولیه‌ی غذاهای بومی معمولا از محصولات محلی و بومی همان شهر یا کشور تهیه می‌شوند و برای تولید این غذاها لازم نیست مواد اولیه‌ی غذا از جایی به جای دیگر با هواپیما، کشتی، قطار و… حمل شوند.

۶- خرید صنایع دستی

سوغاتی خریدن از رفتارهای عمومی مسافران سراسر جهان است، برای حفظ اقتصاد و محیط زیست بومی، بهتر است محصولات صنایع دستی یک منطقه را سوغات ببرید.


بیشتر بخوانید: ثروتمندان تهران از کجا خرید می‌کنند؟


۷- بازیافت

کشورهای پیشرفته و توسعه‌یافته امکانات خوبی برای بازیافت زباله‌هایی مانند شیشه، کاغذ، پلاستیک و غیره دارند. اگر به چنین شهرهایی سفر می‌کنید به قوانین بازیافت دقت کنید و مانند شهروندان آن شهر در تفکیک زباله کوشا باشید، مثلا زباله‌های تر و خشک را در سطل‌های مخصوص خود بیندازید.

۸- جمع کردن زباله‌ها

در بسیاری از شهرها، اماکن و دفاتری وجود دارند که گردشگران را به گشت‌ها و تورهای مختلف می‌برند. بسیاری از هتل‌ها نیز این خدمات را ارائه می‌کنند. مانند تور بازدید از اماکن تاریخی، غواصی، ماهی‌گیری و… با شرکت در این تورها دقت کنید زباله‌هایتان را هر قدر هم که کم و کوچک باشند، در طبیعت آسیبی به محیط زیست نرسانید. بسیاری ازا ین آسیب‌ها یا جبران‌پذیر نیستند یا برای ترمیمشان زمان بسیار زیادی لازم است.

بیشتر بخوانید: 

سفر خارجی با کمتر از ۲میلیون تومان

امنیت شرکت‌های هواپیمایی را چگونه می‌سنجند؟

چگونه ارز مسافرتی بگیریم

اشتراک گذاری

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.