زیباترین دریاچه های ایران

زیباترین دریاچه های ایران؛ ۱۲ مقصد جذاب برای دوستداران طبیعت‌گردی

دریاچه های ایران این فرصت را برای مسافران فراهم می‌کنند که از بودن در آب وهوای خنک در دل طبیعت و دیدن پرندگان و گونه‌های گیاهان و حیواناتی که مختص ناحیه خاصی هستند، لذت ببرند. در ایران بیش از ۲۰ دریاچه وجود دارد که بخش‌های اساسی اکوسیستم ایران هستند. امروز می‌خواهیم شما را با بزرگترین، زیباترین و بی‌نظیرترین دریاچه ‌های ایران آشنا کنیم.

 

۱. دریاچه خزر

دریاچه خزر بزرگ ترین دریاچه ایران

دریای خزر بزرگترین دریاچه‌ جهان محسوب می‌شود. این دریاچه بزرگ توسط کشورهای ایران، قزاقستان، روسیه، آذربایجان و ترکمنستان احاطه شده است.

بهترین خاویار جهان از ماهیان خاویاری ساکن در دریای خزر حاصل می‌شود. بسیاری از ایرانیان در ایام تعطیلات ایران از شمال ایران و سواحل دریای خزر دیدن می‌کنند.

مسافران برای لذت از سواحل زیبای خزر معمولا به استان‌های مازندران و گیلان سفر می‌کنند. اگرچه برخی از شهرها و سواحل دریای خزر در طول تعطیلات بسیار شلوغ می‌شوند، اما هنوز هم شگفتی‌های ناشناخته‌ای در بزرگترین دریاچه جهان وجود دارد.

۲. دریاچه ارومیه

دریاچه ارومیه از زیباترین دریاچه های ایران

افراد زیادی از سراسر جهان از دریاچه ارومیه در شمال غربی ایران دیدن می‌کنند. این دریاچه بین آذربایجان غربی و شرقی واقع شده است.

واقعیت غم انگیز این است که دریاچه ارومیه زمانی بزرگترین دریاچه در خاورمیانه بوده است. این دریاچه دارای ۱۰۲ جزیره است و متأسفانه اخیرا، به علت بی توجهی به این دریاچه بخشی از آن خشک شده و باعث بسیاری از مشکلات زیست محیطی برای مردم در آن منطقه شده است، اما هنوز هم جذابیت و شگفتی خود را حفظ کرده است.

نکته جالب در مورد این دریاچه این است که بعضی اوقات به رنگ قرمز تغییر می‌کند. رنگ اصلی این دریاچه نمکی در ارومیه به رنگ آبی است، اما به دلیل افزایش جلبک‌ها و باکتری‌ها و همچنین افزایش غلظت نمک، وقتی سطح آب خصوصا در فصول گرم سال کاهش می‌یابد، به رنگ قرمز تغییر رنگ می‌دهد.

همچنین، در جاهایی که سطح آب پایین است، کریستال‌های نمکی را مشاهده خواهید کرد که منظره شگفت انگیزی از دریاچه را نشان می‌دهد. تامین آب دریاچه از رودهای سرچشمه گرفته از سهند و سبلان مانند زرینه رود، تلخه رود سیمینه رود و غیره می‌باشد. غروب زیبای دریاچه، گل و لجن که خاصیت درمانی دارند و حیات وحش دریاچه ارومیه، هزاران مسافر و توریست را به خود جذب می‌کند.

۳. دریاچه گهر

دریاچه گهر از دریاچه های ایران

یکی دیگر از شگفتی‌های طبیعی در ایران دریاچه گهر که به معنی آب جمع شده در گودی است و نکته جالب اینجاست که همه ایرانیان از آن آگاه نیستند و از این زیبایی طبیعی دیدن نمی‌کنند. بنابراین برخلاف دریای خزر که هر از گاهی شلوغ می‌شود، دریاچه گهر مقصدی آرام برای کسانی که دوست دارند از طبیعت ناب لذت ببرند، مناسب است.

گهر در در ۳۵ کیلومتری دورود لرستان در منطقه حفاظت شده اشترانکوه واقع شده است و برای رسیدن به آن نیاز به یک پیاده روی چهل دقیقه‌ای است. دریاچه در واقع به دو بخش گهر بالا و پایین تقسیم می‌شود که تنها ۱۰۰ متر از هم فاصله دارند. این دریاچه به نگین زاگرس معروف است و به علت آب زلالش در برخی جاها می‌شود کف آب و ماهیان در رفت و آمد را دید.

ساحل گهر بزرگ در برخی از قسمت‌های ضلع غربی و شرقی ماسه‌ای است و در بقیه نقاط صخره‌ای است و در اطراف دریاچه جنگل و پوشش گیاهی وجود دارد ودرختان بلوط، بید، بادام، پسته وحشی و گل‌های زیبای شقایق و لاله در اطراف آن قابل مشاهده است. بنابراین در صورت سفر به غرب ایران بهتر است دیدن آن را از دست ندهید.


همچنین بخوانید: جاهای بکر ایران که کمتر کسی درمورد آنها شنیده است


۴. دریاچه نمک

دریاچه نمک از زیباترین دریاچه های ایران

دریاچه نمکی یا دریاچه حوض سلطان در ۶۲ کیلومتری شرق قم واقع شده است. بسیاری از عکاسان حرفه‌ای در روزها و شب‌ها به این مکان مراجعه می‌کنند تا از عکس‌های بی‌نظیری برخوردار شوند. مساحت سطح دریاچه حدود ۱۸۰۰ کیلومتر مربع است، اما فقط ۱ کیلومتر مربع آن توسط آب پوشیده شده است، بنابراین ممکن است برای رسیدن به آب، تجربه منحصر به فرد راه رفتن روی لایه‌های ضخیم نمک داشته باشید. همچنین در طول شب می‌توانید از منظره دیدنی و آسمان پر ستاره لذت ببرید.

علیرغم این که هیچ موجود زنده‌ای در دریاچه یافت نمی‌شود، در نوع خود بی نظیر است. این دریاچه سرشار از مواد معدنی است و منبع بی نظیری از لیتیوم محسوب می‌شود.

در کل، وسعت دریاچه متناسب با میزان بارندگی در فصل‌های مختلف سال نوسان دارد. در مواقع بارندگی و ذوب برف‌ ارتفاعات اطراف، بر میزان آب ورودی افزوده می‌شود و وسعت سطح آن زیاد می‌شود و در فصل‌های گرم، وسعت آن کم می‌شود. همچنین آب دریاچه به غیر از آب‌های سطحی، از دو رود، رود شور و قره چای که وارد این دریاچه می‌شوند، تامین می‌شود.

۵. دریاچه انزلی (تالاب)

دریاچه انزلی (تالاب)

یکی دیگر از جاذبه‌های طبیعی شمال ایران حوضچه انزلی واقع در استان گیلان است. دریاچه انزلی بزرگترین دریاچه آب شیرین ایران است که در جنوب غربی شهرستان بندر انزلی و در فاصله حدود ۴۰ کیلومتری از مرکز استان گیلان جای گرفته است.

این یکی از عاشقانه‌ترین و جذاب‌ترین مکان‌ها برای بازدید در ایران است، زیرا این مکان پر از گل‌های نیلوفر آبی کاسپین و همچنین انواع مختلفی از پرندگان می‌باشد.

تقریبا ۷۸ گونه پرنده مختلف در تالاب انزلی وجود دارد که گردشگران زیادی را به خود جذب می‌کند تا از تماشای پرواز پرندگان هنگام قایق سواری لذت ببرند.

وسعت این تالاب فصول زمستان و بهار که بارندگی بیشتر است به حدود ۱۲۰ کیلومتر مربع می رسد و در تابستان و پاییز به حدود ۸۰ کیلومتر کاهش می‌باید.

این تالاب در سال ۱۳۵۴ در فهرست تالاب‌های بین ‌المللی کنوانسیون رامسر ثبت گردیده است دارای ۱۱ رود اصلی و ۳۰ رود فرعی، ۱۰۰ گونه پرنده، ۵۰ گونه ماهی، صدها گونه موجودات گیاهی و اکوسیستم کم نظیری است.

۶. دریاچه زریوار

دریاچه زریوار از دریاچه های زیبای ایران

بهشت گمشده در غرب ایران، دریاچه زریوار، از جمله دریاچه‌ های جذاب ایران است.

اسم این دریاچه یک نام کردی است و در سه کیلومتری شهر مریوان قرار دارد. نکته جالب اینجاست که هیچ رودخانه‌ای آب این دریاچه را تأمین نمی‌کند و آب آن فقط ازآب شدن برف کوه‌های اطراف و چشمه‌های طبیعی موجود در کف دریاچه تأمین می‌شود. مردم محلی باور دارند آب این چشمه به‌صورت خودجوش تامین می‌شود و پر از افسانه و قصه‌های جالب است.

در اطراف دریاچه گونه‌های زیادی از درختان وجود دارد مانند بلوط، گلابی و بادام. یکی دیگر از جاذبه‌های این دریاچه، جزیره‌های کوچکی است که ماهگیران برای گرفتن ماهی از آن استفاده می‌کنند.

سطح دریاچه در فصل سرما کاملا یخ می‌زند اما در فصل‌های گرم‌تر گیاهان آبی و غیر آبی قابل مشاهده هستند. خوشبختانه، به علت استقبال فراوان گردشگران، امکانات مختلفی همچون هتل، پارکینگ، ایستگاه قایق‌رانی و رستوران وجود دارد.

۷. دریاچه مهارلو یا دریاچه صورتی

دریاچه مهارلو یا دریاچه صورتی

شاید اسم مسجد صورتی در شیراز را شنیده باشید، اما علاوه بر مسجد، شیراز دارای دریاچه صورتی نیز است.

این محل توسط محلی‌ها دریاچه مهارلو گفته می‌شود و دریاچه‌ای نمکی محسوب می‌شود که در ۲۷ کیلومتری شیراز واقع شده است. آنچه دریاچه مهارلو را از سایر دریاچه ‌های ایران متمایز می‌کند رنگ آن است، مشابه دریاچه ارومیه، این دریاچه به علت وجود نوع خاصی از جلبک‌ها و همچنین به دلیل داشتن پتاسیم زیاد و شوری زیاد به رنگ صورتی دیده می‌شود.

شاید از کسانی که به سمت شیراز پرواز می‌کنند شنیده باشید که می‌توان بخشی از سرزمینی صورتی را از بالا دید که این دریاچه مهارلو است. اما موجودات صورتی دیگری نیز در آنجا وجود دارد: فلامینگوهای صورتی! بنابراین اگر به شیراز سفر می‌کنید دیدن این دریاچه بی‌نظیر را از دست ندهید. دریاچه در بهار، پاییز و زمستان رنگ طبیعی را دارد و برای دیدن رنگ صورتی آن می‌توانید در اواسط تابستان به این مکان سفر کنید.

۸. دریاچه اوان

دریاچه اوان از دریاچه های زیبای ایران

یکی از دیگر زیبایی‌های طبیعی ناشناخته ایران دریاچه اوان است.

این دریاچه زیبا در جاده قزوین-الموت در نزدیکی روستای زرآباد قرار دارد. از آنجایی که این دریاچه در دامنه کوه خشچال قرار دارد، می‌توانید از آب و هوای مطبوع، طبیعت بکر و چشم اندازهای زیبای این منطقه لذت ببرید.

این دریاچه در ارتفاع ۱۸۱۵ متری بالاتر از سطح دریا قرار دارد به همین علت زمستان و پاییز سردی را تجربه می‌کند، به صورتی که سطح دریاچه یخ می‌زند. بهترین زمان برای حضور در این مکان تابستان و بهار می‌باشد.

در مسیر خود به سمت این دریاچه، در جاده الموت، می‌توانید در بهار از زیبایی‌های شکوفه‌های گیلاس در دو طرف جاده لذت ببرید و هنگامی که به دریاچه می‌رسید پوشش سبز و تنوع گیاهی در این منطقه شما را شگفت زده می‌کند. ی

کی از مزیت‌های این منطقه این است که امکانات و تفریحگاه‌های مناسبی برای خانواده‌ها و گردشگران فراهم شده است در نتیجه گردشگران علاوه بر لذت بردن از منظره‌های فوق العاده می‌توانند از تفریحاتی نظیر قایقرانی، کوهنوردی و شنا نیز بهره مند شوند.

۹. دریاچه چورت

چورت از زیباترین دریاچه های ایران

دیگر دریاچه زیبا در ده کیلومتری روستای چورت و ۷۱ کیلومتری ساری واقع شده است که نام اصلی آن میانشه است. ولی به علت نزدیکی دریاچه به روستای چورت با نام دریاچه چورت، معروف شده است.

در اثر زلزله‌ای در سال ۱۳۱۸، مسیر آب چشمه در این مکان مسدود شده که باعث خلق این دریاچه زیبا شده است. در فصل‌های بهار و تابستان که سطح آب پایین‌تر است، می‌توان درخت‌هایی را که قبلا در این مکان روییده بودن مشاهده کرد که سر از آب بیرون آورده و منظره‌ای خارق العاده پدید می‌آورند.

در کنار دریاچه امکان چادر زدن وجود دارد و همچنین در فصل‌های سرما اقامت‌گاه‌هایی برای مسافران در روستاهای نزدیک فراهم شده است. یکی از تفریحات مربوط به دریاچه ماهیگیری است ولی امکان شنا کردن وجود ندارد.

۱۰. دریاچه الندان

دریاچه الندان از دریاچه های ایران

یکی دیگر از جاذبه‌های گردشگری در استان مازندران دریاچه الندان است. دریاچه‌ای که بارش باران و برف تنها منبع تامین آب آن است و هیچ رودی وارد آن نمی‌شود. ویژگی نوع خاک اطراف دریاچه منحصر به فرد است، به صورتی که در اثر اندک باران و برف تمام آب‌های آن به سمت دریاچه سرازیر می‌شوند و به علت عدم نفوذپذیری خاک آن، میزان ماندگاری آب در دریاچه زیاد است.

در اطراف دریاچه گونه گیاهی خاص و پوشش سبزی همچون گل‌های بنفشه، الزی، درختچه‌های ازگیل، ولیک و تلکا وجود دارد.

الندان در نزدیکی روستای ازنی در ۶۵ کیلومتری ساری واقع شده است و نه تنها خود دریاچه، بلکه مسیر منتهی به دریاچه و طبیعت بکر آن‌ها زیبایی فراوانی دارند که هرساله مسافران زیادی برای دیدن زیبایی‌ها به این منطقه سفر می‌کنند.

۱۱. دریاچه شورمست

دریاچه شورمست از دریاچه های ایران

دریاچه شورمست دیگر جاذبه گردشگری در ایران است که تنها ۲۰۰ کیلومتر با تهران فاصله دارد و در نزدیکی شهر پل سفید قرار دارد.

با توجه به شرایط جوی این منطقه اکثر مواقع امکان تشکیل ابر و مه وجود دارد که دیدن دریاچه‌ای احاطه شده با درختان تنومند و سرسبز با فضای مه آلود تجربه لذت بخشی برای مسافران رقم می‌زند.

در این دریاچه با عمق ۵ تا ۱۵ متر امکان ماهیگیری وجود ندارد و در کل برای ماهیگیری تعداد کمی ماهی در آن وجود دارد. ولی امکان دوچرخه سواری و اسب سواری در اطراف دریاچه وجود دارد. همچنین تعدادی قایق پدالی برای قایق سواری در دریاچه برای مسافران فراهم شده است.

در سفر به این دریاچه زیبا می‌توانید از مناظر زیبا و چشم اندازهای بکر طبیعت و جنگل‌های انبوه توسکا لذت ببرید. اقامت در کلبه‌های موجود در این مکان و ویلاهایی در روستاهای نزدیک دریاچه، تجربه منحصر به فردی برای مسافران فراهم می‌کند.

این دریاچه فوق العاده همانطور که از اسمش مشخص است تداعی‌گر مستی، نشاط و شور است که ارزش دیدن حداقل یک بار را دارد.

۱۲. دریاچه بختگان و طشک

دریاچه بختگان و طشک از زیباترین دریاچه های ایران

دومین دریاچه بزرگ و چهارمین تالاب ایران، دریاچه بختگان است که در استان فارس در نزدیکی روستای زیبا و قدیمی طشک واقع شده است.

دو دریاچه بختگان و طشک حاصل از فرونشست میان‎کوهی است و دریاچه طشک که در شمال غربی دریاچه بختگان است از طریق دلتای رودکر باهم در ارتباط هستند. در سواحل رسوبات سفید رنگ تبخیری دیده می‌شود. باوجود اینکه آب دریاچه از دو رودکر و سیوند تامین می‌شود، دارای آب بسیار شوری است و به همین دلیل گونه‌های گیاهی شور پسند همچون گز و نی، تنگس، قیچ، آویشن، کاکوتی، باریم، گل نرگس، کیکم، زیره و باریجه یافت می‌شود. همچنین به علت فعالیت کوه‌زایی زاگرس تعدادی جزیره و شبه جزیره کوچک و بزرگ همچون جزیره نرگس و گنبان در طشک و جزیره مناک در بختگان دیده می‌شود.

تجربه سفر به طبعیت بکر و لذت بودن در کنار دریاچه برای همه فوق العادست ولی باید این نکته را خاطر نشان شویم که این مکان اکوسیستم خیلی از حیوانات، پرندگان و آبزیان است و مسئولیت مهم ما حفظ این محیط می‌باشد.

اگر قبلا به هر کدام از دریاچه های ایران سفر کرده‌اید در بخش نظرات درمورد تجربه‌هایتان برای ما بنویسید.

اشتراک گذاری

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

5 دیدگاه

  1. ناشناس می‌گوید

    سلام
    اینا که بیشترش خشکیده و بسیار کم آب شده که

  2. یزدی می‌گوید

    عالی بود

  3. mega night می‌گوید

    ممنون بابت مقاله عالی تون

    1. avatar-image
      تحریریه علی‌بابا می‌گوید

      سلام دوست عزیز 🙂
      ممنون از همراهی شما

  4. Ali می‌گوید

    دریاچه هامون بزرگترین دریاچه آب شیرین خاورمیانه ست، ولی چیزی راجع بهش نگفتین