آبشار ترز

آبشار ترز سوادکوه؛ الماس جنگل‌های لفور

تجربه‌ای متفاوت از طبیعت بکر سوادکوه

وقتی به لیست جاهای دیدنی مازندران نگاهی بیاندازید، متوجه می‌شوید بیشتر جاهای دیدنی سوادکوه هم در این لیست دیده می‌شود؛ در این لیست نام آبشار ترز سوادکوه را نیز خواهید دید. آبشار ترز، جاذبه‌ای طبیعی در آغوش جنگل لفور است. در این مطلب از مجله گردشگری علی بابا، با ما همراه باشید تا این آبشار خیره‌کننده را بهتر بشناسید.

آبشار ترز همان‌جایی است که دوست دارید کنار آن کمپ بزنید و از طبیعت لذت ببرید؛ همان‌جا که بعد از یک روز سخت کاری، آرزوی استراحت در آغوش طبیعت را خواهید داشت. طبیعت بکر با درختان سربه‌فلک کشیده و سرسبز، آواز پرندگان و صدای سقوط امن و دل‌انگیز آب، همراه بوی نم خاک و طبیعت اطرافتان، باعث می‌شوند دل‌نگرانی‌های روزمره رها شوید و نفسی راحت بکشید.

آبشار ترز

عکس از: سایت Google maps

جنگل لفور یکی از مهم‎ترین مناطق طبیعی ایران است. نام این منطقه حتی در فهرست میراث طبیعی جهان هم می‌درخشد. پس وقتی به این جنگل بروید و سری به آبشار ترز بزنید، شک نکنید که قرار است منظره‌ای به‌یادماندنی را در خاطراتتان ثبت کنید.

آبشار ترز

عکس از: سایت Google maps

هم خود آبشار و هم منطقه‌ای که در آن قرار دارد، هر دو از لحاظ گردشگری و طبیعی اهمیت بالایی دارند. حوضچه‌های زیر آبشار، جان می‌دهد برای آب‌تنی. طبیعت و جنگل اطراف هم برای پیاده‌روی و پیک‌نیک و طبیعت‌گردی عالی است.

آبشار ترز کجاست؟
آبشار ترز در استان مازندران، شهرستان سوادکوه، دهستان لفور، نزدیک روستای قرآن تالار، در جنگل‌های لفور قرار گرفته است.
بهترین زمان بازدید از آبشار ترز چه موقعی است؟
بهترین زمان بازدید از آبشار، فصل‌های بهار و تابستان است.
کدام جاذبه‌های گردشگری به آبشار ترز نزدیک است؟
قلعه حسن‌بور، قلعه کنگلو، سد البرز، جنگل‌های لفور و کوه ترز، از نزدیک‌ترین جاذبه‌های دیدنی به آبشار ترز هستند.
آبشار ترز چه امکانات رفاهی و تفریحی دارد؟
رستوران، غرفه محصولات محلی، واحدهای اقامتی و فروشگاه مواد غذایی، از امکانات نزدیک آبشار به شمار می‌روند.
در بازدید از آبشار ترز کجا اقامت کنیم؟
هنگام سفر به مازندران و بازدید از آبشار ترز، می‌توانید در واحد‌های اقامتی نزدیک آبشار اقامت داشته باشید، کمپ بزنید یا به روستاهای اطراف بروید تا شب را در هتل‌ها و اقامتگاه‌های بومگردی بگذرانید.

آبشار ترز کجاست؟

آبشار ترز در استان مازندران، بخش مرکزی شهرستان سوادکوه، دهستان لفور، در روستای قرآن تالار قرار گرفته است. این آبشار از شمال به قائم‌شهر، از جنوب به فیروزکوه، از شرق به دودانگه و ساری و از غرب به بابل می‌رسد.

آبشار ترز کجاست؟

عکس از: سایت Google maps

آبشار ترز سوادکوه، یک آبشار آهکی به شمار می‎رود و ۱۸ متر ارتفاع دارد. برای رسیدن به این آبشار باید تقریبا ۴۰ دقیقه پیاده‌روی کنید؛ به همین دلیل، اگر بین دوستان و عزیزانتان، سالمند، کودک یا دارای مشکلات جسمی حرکتی است، ترجیحا آن‌ها را به آبشار نبرید.

لوکیشن آبشار ترز روی گوگل‌مپ

آبشار ترز

عکس از: سایت Google maps

بهترین مسیر رفتن به آبشار ترز

برای رسیدن به آبشار ترز سوادکوه، شما دو مسیر پیش رو دارید. می‌توانید هم از جاده فیروزکوه استفاده کنید، هم از جاده هراز. بسته به راحتی خود، می‌توانید یکی از این دو مسیر را انتخاب کنید.

آبشار ترز

عکس از: سایت Google maps

مسیر اول شما را از هراز به آمل می‎‌برد. جاده هراز را تا آمل جلو بروید و بعد از آنجا به سمت بابل حرکت کنید. بعد از این، به خروجی سه‌راه لفور خواهید رسید. اینجاست که بقیه مسیر آسان می‌شود و بعد از ۱۰ کیلومتر، به ورودی مسیر پیاده‌روی آبشار می‌رسید.

بهترین مسیر رفتن به آبشار ترز

عکس از: سایت Google maps

مسیر دوم شما را از جاده فیروزکوه به سمت شیرگاه می‌برد. وقتی این مسیر را پیش بروید، به شیرگاه خواهید رسید؛ بعد از رسیدن به شیرگاه، بعد از ایستگاه راه‌آهن شهر، مسیر جاده گنج افروز را بگیرید و جلو بروید. در این مسیر هم نهایتا به خروجی سه‌راهی لفور می‌رسید. اگر جاده فرعی را پیش بگیرید و ۱۰ کیلومتر دیگر برانید، به ورودی مسیر پیاده‌روی آبشار خواهید رسید.

بهترین مسیر رفتن به آبشار ترز

عکس از: سایت Google maps

بعد از رسیدن به مسیر پیاده‌روی هم باید ماشین خود را پارک کنید، وسایلتان را بردارید و راهی سفر کوتاهی با پای پیاده شوید. مسیر ورودی تا آبشار ترز تقریبا ۳۰ الی ۴۰ دقیقه زمان نیاز دارد. بستگی به سرعت شما، این مسیر می‌تواند کمتر یا بیشتر طول بکشد.

آبشار ترز

عکس از: سایت Google maps

وقتی در دل جنگل جلو بروید، به رودخانه بابلرود می‌رسید. جریان آب را در نظر بگیرید، بعد در راستای رودخانه، در خلاف جریان آب، حرکت کنید. جلو که بروید، آبشار ترز را پیدا خواهید کرد.

آبشار ترز

عکس از: سایت Google maps

برای این‌ که مطمئن باشید گم نمی‌شوید و سریع‌تر به آبشار می‌رسید، بهتر است از یک راهنمای محلی کمک بگیرید.

فاصله تهران تا آبشار ترز

اگر بخواهید با ماشین از تهران به آبشار ترز بروید، باید تقریبا ۲۵۵ کیلومتر رانندگی کنید. این مسیر از شما ۴.۵ ساعت وقت می‌گیرد. البته باز هم یادتان باشد، زمان رسیدن به مقصد، نسبت به سرعت و مسیرهای انتخابی شما ممکن است متفاوت باشد.

آبشار ترز

عکس از: سایت Google maps

فاصله سوادکوه تا آبشار ترز

از سوادکوه تا آبشار ترز، تقریبا ۱.۵ ساعت راه در پیش دارید. این مسیر تقریبا ۷۰ کیلومتر مسافت دارد.

بهترین زمان بازدید از آبشار ترز

بهترین زمان بازدید از آبشار ترز، اواسط اردیبهشت تا اوایل مهر است. در این بازه زمانی، آب‌وهوای منطقه دلنشین است و از گرما و سرمای زیاد اذیت نخواهید شد.

بهترین زمان بازدید از آبشار ترز

عکس از: سایت Google maps

اگر بخواهیم دقیق‌تر وضعیت جوی منطقه را بدانیم، باید هر فصل را جدا بررسی کنیم. فصل بهار، زمانی است که جنگل لفور آب‌وهوایی معتدل دارد؛ این فصل با وجود نسیم‌های خنک و دمای مناسب، یکی از بهترین فصل‌ها برای سفر است.

بهترین زمان بازدید از آبشار ترز

عکس از: سایت Google maps

تابستان کمی هوا گرم خواهد شد؛ اما به دلیل وجود جنگل‌های هیرکانی لفور در ارتفاعات، گرما در این منطقه زیاد نیست. جنگل همراه رودخانه‌ها و آبشارهایش، باعث می‌شود باد آزادانه بین درختان بگردد و دمای کلی منطقه را متناسب نگه دارد.

بهترین زمان بازدید از آبشار ترز

عکس از: سایت Google maps

پاییز زمانی است که هوا سرد می‌شود. باران‌ها شروع به بارش می‌کنند و جنگل برای پیاده‌روی مناسب نیست. زمستان هم پر از برف و باران است و هوایی سرد انتظار شما را می‌کشد.

بهترین زمان بازدید از آبشار ترز

عکس از: سایت Google maps

توصیه ما این است که به هیچ وجه در فصول سرد به جنگل لفور و آبشار ترز سفر نکنید. زمین گلی، سرمای هوا، یخ‌زدگی مسیر و گاهی طغیان رودخانه‌ها، مشکلاتی است که به احتمال خیلی زیاد به آن برخورد خواهید کرد. برای امنیت و لذت بیشتر، در بهار یا تابستان به آبشار ترز سوادکوه سفر کنید.

بهترین زمان بازدید از آبشار ترز

عکس از: سایت Google maps

معمولا آب‌وهوای منطقه اطراف آبشار در فصل‌های بهار و تابستان بین ۱۵ الی ۲۵ درجه سانتی‌گراد، متغیر است.

بازدید از آبشار ترز رایگان است. اگر هم می‌خواهید به شلوغی جاده‌ها برخورد نکنید، بهتر است اواسط بهار یا بعد از آن سفرتان را آغاز کنید؛ در این صورت ترافیک نوروزی را هم نخواهید دید.

پوشش گیاهی و جانوری آبشار ترز

اگر بخواهیم از پوشش گیاهی و جانوری آبشار ترز و منطقه اطراف آن با جزئیات حرف بزنیم، چیزهای زیادی برای گفتن داریم. خلاصه بگوییم، قرار است گونه‌های جانوری و گیاهی زیادی را هنگام بازدید از آبشار ترز سوادکوه پیدا کنید.

پوشش گیاهی و جانوری آبشار ترز

عکس از: سایت Google maps

از پوشش گیاهی این منطقه می‌توان به درخت‌های پهن برگ، راش، پسته وحشی، ازگیل، ممرز، لیکی و انواع درختان میوه اشاره کرد؛ در این جنگل می‌توانید درختان سیب، انار و گلابی هم ببینید.

پوشش گیاهی و جانوری آبشار ترز

عکس از: سایت Google maps

خرس قهوه‌ای، گراز، روباه و انواع پرندگان مثل جغد، عقاب، اردک، کبوتر جنگلی، سار، تیکا و قرقاول هم از پوشش جانوری جنگل لفور به شمار می‌روند.

پوشش گیاهی و جانوری آبشار ترز

عکس از: سایت Google maps

این گیاهان و جانوران نقش پررنگی در حفظ حیات و طبیعت زیبای منطقه ایفا می‌کنند؛ پس حواستان باشد ناخواسته صدمه‌ای به آن‌ها نزنید.

جاهای دیدنی اطراف آبشار ترز

اگر قصد داشته باشید به آبشار ترز سری بزنید، نمی‌شود از جاهای دیدنی اطراف آن بازدید نکنید. حیف است بقیه زیبایی‌های سفر را از دست بدهید و فقط از یک آبشار بازدید کنید. مطمئن باشید با دیدن بقیه جاذبه‌های گردشگری مازندران، کلی به شما خوش می‌گذرد.

جاهای دیدنی اطراف آبشار ترز

عکس از: سایت Google maps

در این بخش چند مورد از جاهای دیدنی اطراف آبشار ترز را به شما معرفی خواهیم کرد؛ پیشنهاد می‌کنیم سفرتان را کمی طولانی‌تر کنید و سری هم به این جاذبه‌ها بزنید. خاطرات و خوش‌گذرانی‌های بیشتری در انتظار شماست.

– سد البرز

از سد البرز شروع می‌کنیم که به سد لفور هم شناخته می‌شود. این سد در محل برخورد سه رودخانه کارسنگ ‌رود، آذر رود و اسکلیم رود ساخته شده است. با ارتفاع ۷۲ متر و گنجایش ۱۵۰ میلیون مترمکعب آب، سد البرز اهمیت زیادی در منطقه دارد.

سد البرز

عکس از: سایت Google maps

علاوه بر اهمیت کاربردی آن، سد لفور باعث شده دریاچه‌ای زیبا در وسط جنگل‌های لفور ساخته شود. این دریاچه چشم‌اندازی رویایی دارد. بوی نم خاک، باد خنک و منظره سرسبز روبه‌رو، باعث می‌شوند از بودن کنار سد البرز، سخت بتوانید دل بکنید.

تاریخچه و معرفی سد لفور

عکس از: سایت Google maps

اگر دوست داشته باشید، می‌توانید هم از طبیعت لذت ببرید، هم تفریحاتی مانند ماهیگیری، قایق‌سواری و پیک‌نیک را با بازدید از این سد تجربه کنید. اطراف سد البرز می‌توانید رستوران‌های محلی پیدا کنید؛ همچنین این منطقه محل خوبی برای کمپینگ و پیک‌نیک به شمار می‌رود.

لوکیشن سد البرز روی گوگل مپ

– جنگل‌های لفور

تا اینجا از جنگل‌های لفور زیاد برایتان گفتیم. حتما خودتان حدس زده‌اید که این جنگل‌ها چقدر مهم و دیدنی هستند. جنگل‌های لفور، بخشی از جنگل‌های چند میلیون ساله هیرکانی استان مازندران در شهرستان سوادکوه به شمار می‌رود.

جنگل‌های لفور

عکس از: سایت Google maps

وجود آبشارهای متعدد، سد، رودخانه و درختان سرسبز در این منطقه، باعث شده تا جنگل‌های لفور به منطقه‌ای بکر و بی‌نقص تبدیل شود. اگر به جنگل‌های لفور سری بزنید، می‌توانید علاوه بر آبشار ترز، از آبشارهای گزو، آبشار اکلیم و هفت آبشار تیرکن هم دیدن کنید.

پیاده روی در جنگل لفور

عکس از: سایت Bamnews

جنگل‌های لفور خوراک کسانی است که عاشق طبیعت‌گردی و جنگل‌نوردی هستند؛ البته اگر اهل خوش‌گذرانی باشید، از تفریحات دیگر این جنگل‌ها هم لذت خواهید برد. کمپینگ، عکاسی، شنا در حوضچه‌های زیر آبشارها، ماهیگیری، قایق‌سواری و پیک‌نیک، از جمله تفریحات این منطقه هستند.

اقامت در جنگل لفور

عکس از: سایت Twitter

اگر عاشق خرید باشید هم دست خالی از جنگل‌های لفور برنمی‌گردید. در قسمت‌های مختلف این جنگل می‌توانید غرفه‌ها و دست‌فروش‌هایی را پیدا کنید که محصولات محلی می‌فروشند.

لوکیشن جنگل‌های لفور روی گوگل مپ

– کوه ترز

با آبشار ترز که آشنا شدیم، با کوه ترز آشنا نشویم؟ این کوه در شهرستان سوادکوه، دهستان لفور و نزدیک روستای قرآن تالار قرار گرفته است. کوه ترز فاصله زیادی با آبشار ترز ندارد.

کوه ترز

عکس از: سایت Wikilo

این کوه تقریبا ۲۵۰۰ متر ارتفاع دارد. اگر از کوهنوردان مازندرانی بپرسید کدام کوه را برای صعود دوست دارند، حتما نام کوه ترز را هم بین جواب‌ها خواهید شنید.

آبشار ترز

عکس از: سایت Google maps

اگر کوهنورد باشید، باید بدانید که مسیر صعود به کوه ترز تقریبا سخت است و به تجهیزات و آمادگی جسمانی نیاز دارد. در مسیر صعود به کوه ترز تعدادی چشمه‌های خنک خواهید دید و در نهایت چشم‌اندازی خیره‌کننده به منطقه خواهید داشت.

آبشار ترز

عکس از: سایت Google maps

اگر هم کوهنورد نیستید، اما از دیدن مناظر طبیعی و زیبایی اطراف لذت می‌برید، باز می‌توانید سری به کوه ترز بزنید. لازم نیست زیاد از کوه بالا بروید تا عظمت آن و زیبایی منطقه اطرافش را ببینید.

– قلعه حسن‌بور

قلعه حسن‌بور یا قلعه کسلیان، مورد‌علاقه گردشگرانی است که عاشق بازدید از جاذبه‌های تاریخی ایران هستند. این قلعه یکی از آثار باستانی ایران به شمار می‌رود و اهمیت تاریخی زیادی دارد. قلعه حسن‌بور، در دوران ساسانیان ساخته شده و به‌ عنوان قلعه‌ای برای سکونت پادشاه، خانواده و درباریان او استفاده می‌شده است. این قلعه در سال ۱۳۸۳ به ‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.

جاهای دیدنی اطراف آبشار ترز

عکس از: سایت Google maps

اگر بخواهید از قلعه حسن‌بور بازدید کنید، باید به شهرستان سوادکوه، ۷ کیلومتری شمال روستای سرخکلا، جنگل‌های شاهکوه و لیلی سری بزنید.

اتاق‌های مختلف این بنا، معماری کلی آن، جزئیات دیوارها و اتاق‌ها، سیستم جمع‌آوری و انتقال آب و برج‌های نگهبانی، از جمله مواردی هستند که شما را به وجد می‌آورند.

قلعه حسن‌بور

عکس از: سایت balad

متاسفانه این روزها، تقریبا ۸۰ درصد از قلعه حسن‌بور به دلیل حفاری‌های غیرمجاز، بی‌اهمیتی به قلعه و فرسایش طبیعی از بین رفته است؛ اما با این حال باز هم بخش‌های جذابی از قلعه باقی مانده است. یادتان باشد اگر پس از بازدید از آبشار ترز، سری هم به قلعه حسن‌بور زدید، آسیبی به این بنا وارد نکنید.

لوکیشن قلعه حسن‌بور روی گوگل مپ

– قلعه کنگلو

قلعه کنگلو، یا بهتر بگوییم، عقاب مازندران، آخرین جاذبه دیدنی نزدیک آبشار ترز است که به شما معرفی می‌کنیم. قلعه کنگلو به‌خاطر معماری منحصر‌به‌فرد و شباهت آن به عقابی با بال‌های گشوده، به عنوان «عقاب مازندران» هم شناخته می‌شود.

قلعه کنگلو

عکس از: سایت Google maps

این قلعه هم متعلق به دوران ساسانیان است؛ در مورد دوره ساخت آن و کاربرد قلعه هنوز هم با قطعیت نمی‌توان حرفی زد؛ زیرا بعضی از محققین، قلعه را به اوایل دوره اسلامی نسبت می‌دهند. قلعه کنگلو، به احتمال زیاد به ‌عنوان یک دژ نظامی یا معبد پرستش میترا استفاده می‌شده است.

قلعه کنگلو

عکس از: سایت Google maps

باروی بزرگ این قلعه، معماری بی‌نظیر آن، دیوارهای مورب و جزئیات معماری، از مواردی هستند که نمی‌توانید به راحتی از آن‌ها دل بکنید. پیشنهاد می‌کنیم دوری اطراف قلعه بزنید و خودتان را در خیالاتتان غرق کنید؛ می‌توانید در ذهنتان سری به گذشته بزنید و سربازی دلیر، هنگام نگهبانی از دژ باشید.

جاهای دیدنی اطراف آبشار ترز

عکس از: سایت Google maps

برای بازدید از قلعه کنگلو، از جاده فیروزکوه به ساری استفاده کنید. بعد از این‌که به شوراب و ورسک رسید، کمی جلوتر می‌توانید خروجی ارفع ده را پیدا کنید. خروجی را آن‌قدر جلو بروید که به سه‌راهی خطیر کوه برسید. جاده سمت راست به روستای کنگلو می‌رسد. بعد از رسیدن به روستا، باید ماشین خود را پارک کرده و حدود ۱.۵ کیلومتر پیاده‌روی کنید تا به قلعه برسید.

لوکیشن قلعه کنگلو روی گوگل مپ

امکانات رفاهی و تفریحات آبشار ترز

اطراف آبشار ترز سوادکوه، امکانات رفاهی مختلفی پیدا می‌شود. در این بخش هم امکانات رفاهی را به شما معرفی می‌کنیم، هم تفریحاتی را که می‌توانید امتحان کنید.

امکانات رفاهی و تفریحات آبشار ترز

عکس از: سایت Google maps

رستوران، فروشگاه مواد غذایی، غرفه محصولات محلی و اتاق‌های اقامتی، از امکانات رفاهی نزدیک آبشار ترز به شمار می‌روند. اگر دوست داشته باشید شب را کنار آبشار بگذرانید، می‌توانید از این امکانات استفاده کنید و شب را با خیال راحت، در دل طبیعت بگذرانید.

امکانات رفاهی و تفریحات آبشار ترز

عکس از: سایت Google maps

پیاده‌روی، جنگل‌نوردی و طبیعت‌گردی، عکاسی، شنا در حوضچه زیر آبشار، پیک‌نیک و کمپینگ، از جمله تفریحاتی است که می‌توانید در سفرتان تجربه کنید. تجربه این تفریحات کنار آبشار ترز حال‌وهوای دیگری دارد؛ پیشنهاد می‌کنیم حتما امتحانش کنید.

امکانات رفاهی و تفریحات آبشار ترز

عکس از: سایت Google maps

اقامت در آبشار ترز

وقتی صحبت سفر به میان می‌آید، نگرانی‌های مختلف هم خودشان را در وجودتان جای می‌دهند تا سفرتان را خراب کنند؛ یکی از این نگرانی‌ها، بحث اقامت است. اگر شما هم نگران اقامت و شب‌مانی حین سفرتان هستید، این بخش را خوب بخوانید تا نگرانی نداشته باشید؛ خبرهای خوب در راه است.

کمپینگ و شب‌مانی حوالی آبشار ترز

اولین گزینه، کمپینگ و شب ماندن کنار آبشار ترز است. اگر اهل کمپینگ باشید که خودتان صفر تا صد کار را بلدید. برای این‌که خیالتان را راحت کنیم، باید بگوییم نزدیک آبشار فروشگاه مواد غذایی هم وجود دارد؛ علاوه بر آن، واحد‌های اقامتی هم نزدیکی آبشار وجود دارند. با این وضع خیالتان راحت است که وسط جنگل تنها نیستید.

آبشار ترز

عکس از: سایت Google maps

اگر به هر دلیلی نمی‌خواهید کمپ بزنید، باز هم نیاز نیست نگران چیزی باشید. با خیال راحت، می‌توانید یکی از واحدهای اقامتی نزدیک آبشار را برای خود و عزیزانتان رزرو کنید. این خانه‌ها معمولا امکانات خوبی دارند و تعدادشان هم زیاد است.

اقامتگاه‌های بومگردی نزدیک آبشار ترز

نزدیک آبشار فقط خانه‌های محلی کوچک برای اقامت گردشگران در دسترس است؛ اما اگر سری به روستاها و دهستان‌های اطراف بزنید، اقامتگاه‌های بومگردی و هتل‌های مختلفی پیدا خواهید کرد.

اقامتگاه‌های بومگردی نزدیک آبشار ترز

عکس از: سایت Google maps

برای مثال هتل لاله شیرگاه، هتل رستوران یاس و هتل رستوران ساحل، از جمله هتل‌های نزدیک به آبشار ترز سوادکوه به شمار می‌روند.

توصیه‌هایی برای تجربه یک سفر به‌یادماندنی به آبشار ترز

به آخر مطلب رسیدیم. برای این‌که بحث را ببندیم و برایتان سفری جذاب آرزو کنیم، باید چند مورد را یادآوری کنیم.

  • کفش مناسب، کرم ضدآفتاب، کلاه یا عینک آفتابی، آب و کمی خوراکی، از موارد ضروری برای پیاده‌روی در جنگل لفور است. همچنین دوباره یادآوری می‌کنیم که اگر بیماری‌های جسمی جدی دارید، حتما احتیاط کنید؛ اگر نمی‌توانید طولانی‌مدت پیاده‌روی کنید، قید بازدید از آبشار ترز را بزنید.
  • در جنگل‌های لفور خبری از آنتن‌دهی نیست و به ندرت موبایل‌ها آنتن می‌دهند. پس حتما از یک راهنما کمک بگیرید تا گم نشوید.
آبشار ترز

عکس از: سایت Google maps

  • حواستان باشد در طبیعت زباله نریزید یا آتش روشن نکنید؛ این دو مورد صدمه زیادی به طبیعت چند میلیون ساله منطقه می‌زند.
  • در نهایت، اگر به آبشار ترز سوادکوه سری زدید، خوشحال می‌شویم نظر، خاطره یا تجربه شما را زیر این مقاله بخوانیم؛ پس کامنت ارزشمندتان را با ما علی‌بابایی‎ها در میان بگذارید. سفر خوشی داشته باشید و حسابی خوش بگذرانید؛ سفر به سلامت.

اشتراک گذاری

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.