smartphone photography web image no name e1451140554670 1 jpg

عکاسی در سفر با دوربین گوشی؛ چطور عکس‌های حرفه‌ای بگیریم؟

عکاسی در سفر برای خیلی‌ها با لذت خود سفر یکی است. ثبت مکان‌ها، غذاها، مردم بومی، اتفاق‌ها و رویدادها در سفر، یک‌جور مستندنگاری و خاطره‌نویسی با دوربین است. برای همین می‌خواهیم در مجله گردشگری علی‌بابا چند راهکار برای عکاسی حرفه‌ای در سفر با دوربین گوشی به شما بگوییم.

تنظیم اتوماتیک را فراموش کنید

چون دوربین گوشی هوشمند شما در شرایط محیطی و نور متفاوت، همیشه بهترین عکس را نمی‌گیرد، بهتر است دوربین را از حالت اتوماتیک خارج کرده و تنظیماتی مانند رزولوشن و غیره را به‌صورت دستی وارد کنید.

 

picu 1377193124 hdr 1دوربین را خودتان تنظیم کنید

در شرایط نوری متفاوت با تغییر پارامترهایی مانند metering ،ISO و white balance می‌توانید کیفیت عکس‌هایتان را بالاتر ببرید. فرقی نمی‌کند گوشی‌تان اندرویدی باشد یا ios، اگر روی منوی دوربین گوشی‌تان بگردید، این پارامترها را پیدا می‌کنید.

برای اینکه بدانید هر گزینه دقیقا چه کاری می‌کند، این توضیحات را بخوانید:

metering

در فضای بسته یا هوای ابری از این گزینه استفاده کنید تا دوربین فاصله‌ مناسب از سوژه را تنظیم کند.

ISO

نرخ ISO که از ۲۵ تا ۶۴۰۰ متغیر است، نشانه‌ حساسیت به نور است. هرچه نرخ ISO پایین‌تر باشد، کیفیت عکس بهتر خواهد شد. تنظیم خودکار ممکن است ISO را بالاتر بگیرد و درنتیجه نویز بیشتری تولید کند.

White Balance

در نورهای مختلف رنگ عکس شما تغییر می‌کند. مثلا زیر نور مهتابی عکس سردتر و زیر نور تنگستنT عکس‌ها گرم‌تر می‌شوند. با تغییر گزینه‌ی white balance می‌توانید کاری کنید که عکس‌هایتان با رنگ و نور معمولی بیفتند. با تنظیم وایت‌بالانس روی گزینه‌های مختلف daylight ،fluorcent،cloudy و غیره، در نورها و شرایط متفاوت کیفیت عکس را بالا ببرید.

علی بابا2 1لرزش دست‌تان را کنترل کنید

وقتی کادر را بستید و خواستید دکمه‌ شاتر را بزنید و عکس را بگیرید، آرنج‌هایتان را به کناره‌های بدن‌تان بچسبانید. این‌طوری دست‌تان کمتر تکان می‌خورد. کمی ابلهانه به نظر می‌آید ولی جواب می‌دهد! راه آسان‌تر این است که یک سه‌پایه‌ی مخصوص گوشی بخرید و هنگام عکاسی از آن استفاده کنید.

HDR را دریابید

وقتی دارید از صحنه‌‌ای عکس می‌گیرید که کنتراست نور زیاد است، یعنی هم جزئیات تاریک و هم عناصر پرنور دارد، همان وقتی است که باید HDR را اعمال کنید تا بهترین عکس ممکن را بگیرید. مثل وقتی توی کنسرت هستید یا می‌خواهید از منظره‌ای طبیعی با نور سایه‌روشن عکس بگیرید یا وقتی می‌خواهید عکس‌تان ضدنور نباشد. در این حالت دوربین دوتا عکس می‌گیرد؛ یک عکس با نور کم و یک عکس با نور زیاد و این دو عکس را برهم منطبق می‌کند. مواظب باشید از سوژه‌های در حال حرکت در حالت HDR عکس نگیرید.

با نسبت استاندارد ۴:۳ عکس بگیرید

دوربین بیشتر گوشی‌های هوشمند روی نسبت ۱۶:۹ تنظیم شده‌اند، اما بهتر است این مقیاس را روی ۴:۳ تنظیم کنید. عکسی که می‌گیرید در این حالت کیفیت بهتری خواهد داشت. البته بعضی از گوشی‌های اندرویدی این تنظیم را ندارند و باید با همان تنظیم از پیش‌تعیین‌شده‌ عکس بگیرید.

عکس‌هایتان را ویرایش کنید

ممکن است عکس‌هایی که با دوربین گوشی‌تان می‌گیرید اولش افتضاح به نظر برسند ولی این عکس‌ها ظرفیت‌هایی دارند که شما را شگفت‌زده خواهند کرد. برای آشکار شدن این ظرفیت درونی عکس‌هایتان، یک اپلیکیش مخصوص ویرایش عکس نصب کنید. این اپلیکیشن‌ها ابزارهایی دارند که با کمک آن‌ها می‌توانید جزئیات زیادی را در عکس‌تان تغییر بدهید، جزئیاتی شبیه نور و رنگ و بسیاری از چیزهای دیگر.

 

با دوربین اپلیکیشن عکس بگیرید

اپلیکیشن‌های جداگانه‌ای در قالب دوربین عکاسی برای موبایل طراحی شده‌اند که تعدادشان هم کم نیست. این اپلیکیشن‌ها ابزارهای متفاوت و زیادی برای عکاسی در اختیار شما می‌گذارند که دوربین گوشی‌ خودتان آن‌ها را ندارد. از ابزارهای ا ین اپلیکیشن‌ها استفاده کنید.

از فوکوس ماکرو استفاده کنید

اگر می‌خواهید روی یک سوژه متمرکز باشید و باقی اجزای محیط خیلی در عکس ممهم نیستند، دوربین را روی فوکوس ماکرو بگذارید، زمینه‌ عکس شما کمی محو می‌شود و تمرکز عکس روی سوژه خواهد بود. در حالت اتوماتیک این گزینه غیرفعال است و نمی‌توانید روی بعضی سوژه‌ها فوکوس دلخواه داشته باشید.

علی بابا 1

قواعد نورپردازی را یاد بگیرید

نکاتی هستند که با دانستن آن‌ها می‌توانید با رعایت قواعد نورپردازی عکس‌های باکیفیتی بگیرید. مثلا سعی کنید سوژه‌ رو به نور باشد و نور (خروشید یا مصنوعی) پشت سر شما قرار بگیرد. در این حالت عکس‌های شما هیچ‌وقت ضدنور نخواهند شد. در موقعیت‌های مختلف، روی گزینه‌ی Scene دوربین تلفن‌تان کلیک کنید، و برای هر موقعیت، حالت مناسب آن را انتخاب کنید، مختلف مکانی و نوری مانند فضای بسته (indoors) یا هوای ابری (cloudy).

زوم نکنید، کراپ کنید

لنز دوربین‌ گوشی‌های هوشمند مانند دوربین‌های پیشرفته برای زوم کردن ساخته نشده است. بنابراین وقتی با دوربین گوشی هوشمندتان عکس می‌گیرید روی سوژه زوم نکنید، عکس‌تان را با یک قاب باز بگیرید و بعد، وقتی ویرایش می‌کنید، قسمتی را که می‌خواستید روی آن زوم کنید، از عکس ببرید و جدا کنید.

علی بابا1 1

اشتراک گذاری

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.