عجایب پنج‌گانه‌ ایران

عجایب پنج‌گانه‌ ایران

 عجایب پنج‌گانه‌ ایران کم از عجایب هفت‌گانه جهان ندارد! اگر اهل ماجراجویی هستید و سفر با چاشنی هیجان را دوست داشته باشید، پنج مقصد غیرعادی و حتی مخوف در همین ایران خودمان داریم که آدرنالین بدن را حسابی بالا می‌برند! مکان‌هایی جادویی، شگفت‌انگیز و حتی شاعرانه. پس، کوله‌ها را ببندید، بند پوتین‌ها را محکم کنید، قمقمه‌ها را پر از آب کنید و آذوقه بردارید که می‌خواهیم دور ایران را بگردیم، دوربین هم فراموش‌تان نشود.……..

ریگ جن، اژدها وارد می‌شود

اولین شگفتی از عجایب پنج‌گانه ایران «ریگ جن» است. ریگ جن شگفت‌انگیزترین، اسرارآمیزترین و ترسناک‌ترین منطقه در ایران است. منطقه‌ای کویری با تپه‌های ماسه‌ای در جنوب سمنان. از آنجا که ریگ جن منطقه‌ای ناشناخته است، داستان‌های عامیانه‌ی زیادی پیرامونش شکل گرفته است. به دلیل نبود چشمه یا چاه آب، این کویر مخوف در گذشته هیچ‌گاه مسیر عبور کاروان‌ها نبوده و به همین دلیل هم تا امروز ناشناخته مانده است.

جن سمنان کویر نوردی 1

از مخوف‌ترین ویژگی‌های این کویر، وجود باتلاق‌های نمکی است که جانداران زیادی را به کام مرگ کشانده و دستمایه‌ی افسانه‌ها و قصه‌های بومی زیادی شده است. آوازه‌ی ریگ جن از مرزها گذشته و گردشگران ماجراجوی خارجی برای دیدن آن به ایران می‌آیند.

امروزه می‌شود تا حدی به این کویر رسوخ کرد، البته فقط با کمک راهنماهای بسیار باتجربه و امکانات ویژه. بهترین مسیر دسترسی به ریگ جن بخش شمال شرقی پارک ملی کویر، در جاده‌ی سنگفرش ملک‌آباد است. این منطقه در جنوب سمنان، شرق دریاچه‌ی نمک، شمال انارک و غرب جندق قرار دارد. اگر سودای دیدن آسمان زیبای کویر و سفر به ریگ جن به سرتان زده، به هیچ وجه بدون راهنما به آن سفر نکنید!

غار پرآو، غار مرگ با کسی شوخی ندارد!

دومین شگفتی از عجایب پنج‌گانه ایران در استان کرمانشاه قرار دارد. در ۱۲ کیلومتری شمال شرقی کرمانشاه نزدیک روستای چالآبه، در ارتفاع ۳۰۵۰ متری میدان جنوبی قله‌ی کوه پراو، دهانه‌ی حفره‌ای چاه‌مانند دیده می‌شود که درواقع دهانه‌ی یکی از مخفو‌ترین غارهای جهان به عمق ۷۵۰ متر است. غاری عمیق و سرشار از سکوت که گاهی صدای جانوارانی مثل بال زدن خفاش‌ها سکوتش را می‌شکند. بله، درست مثل فیلم‌ها و کارتون‌ها!

ghar e1485696580185 1

ورودی غار درست شبیه چاه است و داخل آن هوا بسیار سرد و بین یک تا سه درجه سانتی‌گراد است. همین سرمای هوا یکی از دلایلی است که پیمایش غار را دشوار می‌کند. دلیل برودت داخل غار، آبی است که از ذوب شدن یخچال‌های زیرزمینی در آن جاری می‌شود.

به غیر از سرما، گذرگاه‌های تنگ و خرچنگ‌رو، خطر ریزش بعضی از بخش‌های غار و چاه‌های عمیق، غار پَرآو را در یکی از صعب‌العبورترین غارهای جهان تبدیل کرده است.

ورود به این غار برای گردشگران معمولی و حتی غارنوردان غیرحرفه‌ای، به معنی خودکشی است و تا کنون پنج غارنورد ایرانی در این غار مخوف جان خود را از دست داده‌اند. اگر غارنورد حرفه‌ای نیستید، لطفا قید دیدن این یک مورد را به‌کل از سرتان بیرون کنید که پَراو حتی با حرفه‌ای‌های این‌کاره هم شوخی ندارد!

باغ سنگی، مالیخولیای شاعرانه

سومین مکان از عجایب پنج‌گانه‌ ایران باغی نزدیک سیرجان است. باغی که به تعبیری، از درختانش سنگ روییده است. تصویرش کمی مالیخولیایی است و انگار صحنه‌ای از یکی از فیلم‌های وحشتناک است، اما داستانش ساده‌تر از اینهاست.

baghe sangi3 e1485696631843 1

۴۰ سال پیش، باغ شخصی به نام‌ درویش خان اسفندیارپور دستخوش اصلاحات ارضی شد. درویش‌خان در اعتراض به از دست دادن زمین‌هایش، دست از کشاورزی و باغ‌داری کشید و باغش رو به خشکی گذاشت و از دست رفت. درویش‌خان کم‌کم سنگ‌هایی را از کوه‌های اطراف جمع کرد و به‌جای میوه‌ از درختانِ خشک آویزان کرد. کم‌کم درختان خشک بیشتری را کاشت و میوه‌های سنگی بیشتری از درخت‌ها آویزان کرد و دست آخر باغی ۱۰۰۰متری با ۱۸۰ درخت خشک با میوه‌های سنگی ساخت. درویش‌خان هجدهم فروردین ۱۳۸۶ در  ۸۳ سال زندگی از دنیا رفت و در باغ سنگی به خاک سپرده شد.

این باغ شاعرانه در دهستان بلورد، در ۴۰ کیلومتری جنوب شرقی سیرجان قرار دارد و گردشگران زیادی برای دیدن آن به سیرجان در استان کرمان سفر می‌کنند.

 

تشکوه، کوه همیشه سوزان

تشکوه از عجایب پنج‌گانه ایران در استان خوزستان است. در جاده‌ی رامهرمز ـ ابوالفارس تپه‌هایی وجود دارند که در دل‌شان آتش شعله‌ور است و در شب منظره‌ی عجیب و خیره‌کننده‌ای دارند. روی سطح زمین حفره‌هایی قرار دارند که آتش شبانه‌روز از دل‌شان بیرون می‌زند.

ه2 e1485696678671 1

تشکوه در فهرست میراث ملی نیز ثبت شده است. کارشناسان زمین‌شناسی علت شعله‌ورشدن تشکوه را گوگرد و گاز طبیعی می‌دانند که از دل زمین متصاعد می‌شود. این گاز از لایه‌های مختلف زمین عبور می‌کند و از هر شکافی به بیرون نشت کرده و شعله‌ور می‌شود.

منظره‌ی زیبای تشکوه در شب برای طبیعت‌گردان و گردشگران بسیار جذاب است و تازگی‌ها پای گردشگران نیز به آن باز شده است.

این کوه آتشین در جاده‌ی رامهرمز به سمت رود زرد و در مسیر خیجه و ماماتین بعد از روستای گنبد لران قرار دارد. اما اگر به منطقه آشنا نیستید، برای رسیدن به آن باید از مردم محلی کمک بگیرید.

دریاچه‌ ممرز، تالاب ارواح در عمق جنگل

آخرین شگفتیِ عجایب پنج‌گانه‌ ایران در استان مازندران است. در میان جنگل انبوه در منطقه‌ی ملاکلا در نوشهر مازندران، دریاچه‌ای وجود دارد که به تالاب ارواح معروف است. دریاچه‌ای شبیه آنچه در فیلم‌های ایندیانا جونز و فیلم‌های ترسناک هالیوودی دیده‌ایم!

arvah e1485696753855 1

علت این نام‌گذاری، درخت‌های کهنسالی هستند که وسط دریاچه خشک شده‌اند و بودن در منطقه‌ی پرآب و بارانی هم مانع خشک شدن‌شان نشده است.

دریاچه‌ی ممرز چیزی حدود ۷۰۰متر طول و ۳۰۰متر عرض دارد و در ۵کیلومتری شمال روستای چلندر از توابع نوشهر واقع شده است. اگر به منطقه آشنا نیستید بهتر است برای رسیدن به دریاچه از راهنمایان محلی کمک بگیرید. بهتر است از خودروهای شاسی‌بلند و مجهز استفاده کنید.

اشتراک گذاری

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

2 دیدگاه

  1. محمد محمدی می‌گوید

    متن نظرسلام خسته نیاشید مطالبتون خیلی جالب و باحال بود ممنون بچه ها یک کانال دارم عجایب جهان
    پست های از مکان های عجیب ودیدنی دنیا خواهشا یه سری به ما بزنینن مطالبش خیلی جالبه

  2. محمود ایرانیان می‌گوید

    بسیار مفید بود.
    تشکر