1 4

عمارت شاپوری شیراز؛ باغ و عمارت تاجر هنردوست ایرانی

گردشی در عمارت شاپوری شیراز

عمارت شاپوری شیراز را می شناسید؟‌ تصور کنید در دل یکی از کوچه‌های قدیمی شیراز قدم می‌زنید، جایی که عطر بهارنارنج با آفتاب ملایم در هم آمیخته و نوای دوردست یک سه‌تار از پنجره‌ای قدیمی به گوش می‌رسد. ناگهان ساختمانی باشکوه با باغی باصفا در برابر چشمان‌تان ظاهر می‌شود؛ بنایی که نه فقط یک خانه تاریخی، بلکه گنجینه‌ای از هنر، معماری و خاطرات روزگار گذشته است.

اینجا «عمارت شاپوری» است؛ جایی که تاریخ و زیبایی دست در دست هم داده‌اند تا شما را به سفری خاطره‌انگیز ببرند و بازدید از جاهای دیدنی شیراز را تکمیل کنند. در این مطلب از مجله گردشگری علی‌بابا، با ما همراه شوید تا گوشه‌گوشه این عمارت را کشف کنیم و با جاذبه‌های دیدنی اطراف آن بیشتر آشنا شویم.

عمارت شاپوری کجاست؟
شیراز، خیابان انوری، تقاطع خیابان اهلی
ساعت کاری عمارت شاپوری شیراز یه چه صورتی است؟
عمارت شاپوری همه‌روزه از ساعت ۸ صبح تا ۱۱ شب پذیرای بازدیدکنندگان است.
برای بازدید از عمارت شاپوری باید بلیت تهیه کنیم؟
بله، در صورتی که فقط قصد بازدید داشته باشید، بلیت ورودی لازم است. اما اگر برای صرف غذا یا نوشیدنی وارد شوید، نیازی به پرداخت ورودی نیست.
نزدیک‌ترین جاذبه‌های دیدنی به عمارت شاپوری کدام‌اند؟
ارگ کریم‌خان، موزه پارس، خانه فروغ‌الملک، حمام وکیل و بازار وکیل از جمله مکان‌هایی هستند که با کمتر از ۲۰ دقیقه پیاده‌روی می‌توانید به آن‌ها برسید.
کدام هتل‌ها نزدیک عمارت شاپوری قرار دارند؟
هتل‌هایی با فاصله پیاده کمتر از ۱۰ دقیقه در اطراف عمارت قرار دارند که از جمله آن‌ها می‌توان به هتل ساسان، آریانا، کوثر و جام‌جم اشاره کرد.

عمارت شاپوری کجاست؟

عمارت شاپوری یکی از زیباترین خانه‌های تاریخی ایران است که در خیابان انوری، تقاطع خیابان اهلی شیراز قرار دارد. این عمارت در نزدیکی خیابان معروف کریم‌خان زند واقع شده و دسترسی آسانی دارد.

آدرس عمارت شاپوری: بلوار زندیه، خیابان انوری، عمارت شاپوری.

لوکیشن عمارت شاپوری شیراز روی گوگل مپ

عمارت شاپوری شیراز

عکس از: سایت Apochi

مسیر رفتن به خانه شاپوری شیراز

عمارت شاپوری شیراز در بلوار زندیه و محله انوری واقع شده است. کافی است خود را به این محله برسانید تا به کمک تابلوهای هدایت‌کننده یا حتی پرس‌وجو از محلی‌ها، عمارت شاپوری را بیابید.

مسیر عمارت شاپوری با مترو

استفاده از مترو شیراز راه دیگری برای رسیدن به خانه شاپوری شیراز است. استفاده از متروی شیراز برای دیدن جاذبه‌های تاریخی و دیدنی این شهر شما را مجبور می‌کند کمی شیرازگردی هم کنید. وقتی هدفتان رسیدن به عمارت شاپوری است، سوار مترو شوید و در ایستگاه زندیه پیاده شوید. بعد از پیاده‌شدن، کافی است ۵۰۰ متر را از خیابان توحید به‌سمت انوری پیاده بروید تا به مقصد برسید.

دسترسی به خانه شاپوری شیراز با مترو

مسیر عمارت شاپوری با تاکسی

برای رفتن به عمارت شاپوری در شیراز با تاکسی کافی است یک تاکسی (اینترنتی یا غیراینترنتی) بگیرید و بگویید می‌خواهید به خانه شاپوری شیراز بروید. فکر نمی‌کنم در این دوره و زمانه شیرازی‌ای باشد که راننده تاکسی باشد و نداند خیابان انوری شیراز کجاست!

عمارت شاپوری شیراز

عکس از: سایت Apochi

مسیر عمارت شاپوری با اتوبوس

اگر ترجیح می‌دهید از اتوبوس برای رسیدن به خانه شاپوری شیراز استفاده کنید، بهتر است از خط پایانه ولیعصر تا پایانه نمازی استفاده کنید و در چهارراه زند پیاده شوید. خوب است بدانید که با این روش نسبت به استفاده از مترو، پیاده‌روی‌تان کمتر است.

ساعات کاری عمارت شاپوری

عمارت شاپوری همه‌روزه از ساعت ۸ صبح تا ۱۱ شب پذیرای بازدیدکنندگان است. این ساعت کاری بلندمدت به علاقه‌مندان این امکان را می‌دهد که در هر زمانی از روز بتوانند از زیبایی‌های این عمارت دیدن کنند. هزینه‌ی ورودی برای گردشگران ایرانی و گردشگران خارجی متفاوت است.

عمارت شاپوری شیراز

عکس از: سایت Apochi

با این حال، اگر قصد صرف غذا یا نوشیدنی در رستوران یا کافی‌شاپ مجموعه را داشته باشید، نیازی به پرداخت مبلغ ورودی نخواهید داشت.

بهترین زمان بازدید از عمارت شاپوری

اگر می‌خواهید شیراز را در بهترین حالتش ببینید، اردیبهشت ماه را انتخاب کنید. بهار، خصوصاً اردیبهشت، فصل شکوفه‌های نارنج، هوای دل‌انگیز و عطر بی‌نظیر درختان در شیراز است.

عمارت شاپوری شیراز

عکس از: سایت Apochi

عمارت شاپوری در این فصل غرق در طراوت و زیبایی می‌شود. البته این زمان، شلوغ‌ترین فصل گردشگری شیراز هم هست. اگر آرامش بیشتری می‌خواهید، پاییز، به‌ویژه مهر و اوایل آبان نیز زمان مناسبی برای سفر به شیراز و بازدید از عمارت شاپوری است. رنگ‌های گرم پاییزی در کنار معماری کلاسیک این بنا، منظره‌ای چشم‌نواز پدید می‌آورند.

تاریخچه عمارت شاپوری

عمارت شاپوری متعلق به عبدالصاحب شاپوری، یکی از تاجران متمول شیرازی در دوران پهلوی اول است. ساخت این بنا حدود پنج سال طول کشید و توسط استاد ابوالقاسم مهندسی، یکی از معماران نامدار آن زمان، طراحی و اجرا شد.

عمارت شاپوری شیراز

عکس از: سایت Apochi

عبدالصاحب شاپوری که در زمینه صادرات فرش و محصولات کشاورزی فعالیت می‌کرد، تصمیم گرفت خانه‌ای بسازد که در عین وفاداری به معماری ایرانی، از زیبایی‌های بصری معماری اروپایی نیز بهره‌مند باشد.

خانواده شاپوری تا اوایل دهه ۷۰ در این عمارت زندگی می‌کردند، اما پس از آن خانه متروکه شد. در سال ۱۳۷۸، سازمان میراث فرهنگی استان فارس این بنا را خریداری کرد و پس از مرمت و بازسازی، آن را در فهرست آثار ملی ایران ثبت کرد.

تاریخچه خانه شاپوری شیراز

معماری باغ و خانه شاپوری شیراز

بنا، بنای باشکوهی است. قبول دارید؟ کافی است یک بار دیگر یکی از عکس‌های این خانه قدیمی شیرازی را ببینید تا حرفم را قبول کنید. تصور کنید در عمارتی با بیش از ۸۰۰ مترمربع قدم می‌زنید، از بالکن آن به باغ وسیعش می‌نگرید که بیش از ۴هزار مترمربع مساحت دارد و صدای فواره‌های آب درون حوض بزرگ بنا گوشتان را نوازش می‌دهد. آرام‌بخش است. مگر نه؟!

نمای عمارت شاپوری شیراز

وقتی وارد باغ می‌شوید، بعد از گذر از میان درختان و باغ فضاسازی‌شده، یک عمارت زیبای دوطبقه را مقابل چشمانتان می‌بینید. آنچه در نگاه اول نظرتان را به خود جلب می‌کند، هنر گچ‌بری، تزیینات رنگارنگ به‌کاررفته در نمای بیرونی عمارت و ستون‌های باصلابت موجود در بالکن طبقه دوم است.

کمی که دقیق‌تر شوید، یک ساختمان ۱۰۰درصد قرینه را می بینید که دقیقاً با معماری دوره ساختش، یعنی پهلوی اول و معماری قجری سازگار است. آنچه این بنا را متفاوت از سایر بناهای دوران پهلوی و قجری می‌کند، درنظرگرفتن «بالکن» برای آن است، شاید بتوان این موضوع را به بهره‌گیری از معماری اروپایی در یک سازه سنتی ایرانی ربط داد.

 

عمارت شاپوری شیراز

عکس از: سایت Wikimedia

ورودی عمارت شاپوری

کمی که جلوتر بروید‌،‌ متوجه این موضوع می‌شوید که راه ورودی به عمارت شاپوری شیراز از روبه‌روی بنا نیست؛ بلکه باید یک چرخش ۹۰ درجه (ضلع شمالی) بزنید تا به ورودی برسید.

وارد عمارت که بشوید، در وسط خانه، راه‌پله دوسویه‌ای می‌بینید. درست شنیدید، «راه‌پله» در وسط یک خانه به سبک معماری قاجاری! این هم یک قانون‌شکنی دیگر در معماری سنتی ایرانی است. چراکه قبل از ساخت این خانه، هرگز از چنین ایده‌ای برای راه‌یافتن به طبقات دیگر استفاده نمی‌شد.

ورودی عمارت شاپوری

طبقات عمارت شاپوری

گفتیم عمارت شاپوری شیراز دوطبقه است. در هر طبقه اتاق‌های متعددی ساخته شده است که هر یک کاربری ویژه‌ای دارد. حقیقت آن است که در آن زمان اتاق‌ها، فقط اتاق بودند و در هر دوره می‌توانست کاربری متفاوتی به خود بگیرد. اختصاص‌دادن عملکرد خاص به هر اتاق در معماری آن زمان یک ایده نو محسوب می‌شد؛ اما فراموش نکنیم اینجا عمارت شاپوری است و الگویی برای فرار از کلیشه‌ها.

طبقات

بالکن

به طبقه دوم بروید، اتاق‌ها را ببینید و با کاربری هر کدام آشنا شوید. از یکی از اتاق‌ها وارد بالکن شوید تا کمی چشمتان به جمال چشم‌نواز باغ روشن شود. چشم‌هایتان را ببندید، یک نفس عمیق بکشید و به صدای آب جاری در باغ گوش جان بسپارید.

حالا خوب به دور و اطرافتان نگاه کنید تا یک کلیشه‌کُشی دیگر را در معماری باغ عمارت شاپوری ببینید.

بالکن خانه شاپوری

حوض عمارت شاپوری

حوض میانی و اصلی باغ شاپوری شیراز پنج‌پر است، طراحی متفاوت از حوض‌های مستطیل‌شکل آن زمان. اگر به معماری باغ‌ها و عمارت‌های سنتی ایرانی توجه کرده باشید، می‌دانید که یک حوض مستطیلی میانه عمارت اصلی و درب ورودی قرار دارد. اما اینجا کمی متفاوت است.

مسیر ارتباطی از درب ورودی به‌سمت عمارت با مسیر مارپیچ اطراف حوض امکان‌پذیر است. لبه‌های حوض باغ شاپوری شیراز از جنس سنگ گندمک است و درون حوض با رنگ آبی زیبایی رنگ‌آمیزی شده است. اغلب در اطراف حوض گلکاری است و وجود گلدان‌های شمعدانی و رز آن را جذاب‌تر می‌کند.

Shapouri Houseوقتی از بالکن طبقه دوم عمارت شاپوری به پایین نگاه می‌کنید، حوض نسبتاً بزرگ پنج‌پر به‌راحتی چشمانتان را به‌سمت خود می‌کشد. غُلو نکرده‌ام اگر بگویم تماشای همین حوض آبی‌رنگ کافی است تا حال خوشتان را تا پایان روز تکمیل کند.

باغ

وقتی از بالکن طبقه دوم عمارت شاپوری شیراز نگاه ۱۸۰درجه‌ای به باغ داشته باشید، یک نکته عجیب نظرتان را جلب می‌کند. می‌دانید چیست؟ با اینکه فضاسازی باغ و معابر قرینه است؛ اما نوع درختان انتخاب‌شده در دو طرف مثل هم نیست. به نظر من این پیروی نکردن از قرینه‌بودن در آن دوران، یک تابوشکنی بزرگ محسوب می‌شود.

فضای باغ عمارت شاپوری شیراز

پیش‌تر گفتیم که معابر و حتی فضاسازی باغ به شیوه معماری سنتی ایرانی، قرینه است؛ اما خبری از کاشت قرینه درختان در عمارت شاپوری شیراز نیست. این به آن معناست که اگر سمت راستتان یک کاج سربه‌فلک‌کشیده می‌بینید، ممکن است سمت چپتان یک درخت سرو راست‌قامت ببینید که با طمأنینه نگاه شما را به خود خیره می‌کند.

فضاسازی باغ شاپوریبه‌طورکلی درختان سرو، کاج، چنار، افرا، انجیر، انار، خرما، نارنج و… باغ شاپوری شیراز را به زیبایی هرچه تمام‌تر تزیین کرده‌ است. توصیه می‌کنیم یک صبح یا عصر بهاری در این باغ قدم بزنید تا عطر بهارنارنج آمیخته با رایحه گل‌های شمعدانی و رز موجود در باغ مستتان کند.

دیگر بخش‌های باغ

باغ، زیبا و عمارت، باشکوه، فقط همین؟ یعنی در مجموعه‌ای به مساحت ۵۳۲۴ مترمربع، فقط یک عمارت ۸۴۰متری جا گرفته است؟ واقعیت این است که خیر.

عمارت شاپوری شیراز

عکس از: سایت Apochi

در کنار باغ اصلی با حدود ۴۶۳۵ مترمربع و خانه شاپوری شیراز، عمارت اندرونی، عمارت  و نیز حیاط و عمارت ورودی دیگر بخش‌های این بنای تاریخی را تشکیل می‌دهد؛ اما باید بدانید که از میان مجموعه تاریخی شاپوری، فقط بخشی از باغ و عمارت اصلی به سازمان میراث فرهنگی فارس فروخته شده است و باقی مجموعه تحت تملک وارثان عبدالصاحب شاپوری است.

تزیینات عمارت شاپوری شیراز

حیف می شود اگر کمی بیشتر درباره هنر استفاده‌شده در ساخت این مجموعه باشکوه صحبت نکنیم. در این بخش می‌خواهم کمی بیشتر نگاه تیزبینانه‌تان را به هنرهای به‌کاررفته در عمارت شاپوری جلب کنم. یک بار دیگر از بالا تا پایین عمارت را نگاه کنید.

در ابتدا گچ‌بری بی‌مثال پیشانی ایوان طبقه دوم عمارت را می‌بینید. زیبا و تأمل‌برانگیز است؛ اما می‌دانم چشمتان سریع از این گچ‌بری عبور می‌کند تا کاشیکاری با طرح فروهر را بر پیشانی ایوان ببینید. همان انسان بالدار نقاشی‌شده با رنگ‌های لاجوردی، قرمز، قهوه‌ای و سفید. دست خودتان نیست که چشمتان به این نقاشی الهام‌گرفته از دوره هخامنشی خیره می‌شود. دورغ چرا! خیره‌کننده است دیگر.

معماری عمارت شاپورینقاشی‌های دو سمت این انسان و بعد از آن کاشی‌کاری‌های هفت‌رنگ به‌کاررفته در نما واقعاً بی‌مثال است. کمی نگاهتان را از زوم در بیاورید تا ستون‌های ۱۴گانه گچی را با سه قسمت اصلی‌شان، یعنی پایه، ساق و سرستون با جزئیات ببینید. به نظرم «منحصربه‌فرد» فقط یک واژه است که نمی‌تواند زیبایی این جزئیات را توصیف کند. شما یک صفت درخور، پیشنهاد بدهید.

اگر بخواهیم از هنرهای به‌کاررفته در تک‌تک خشت‌های این بنا برایتان بگویم، مثال مثنوی ۷۰ مَن می‌شود. باقی جزئیات را شما از نگاه خودتان ببینید و برایمان کامنت بگذارید تا خانه شاپوری شیراز را از زاویه دید شما بهتر بشناسیم.

گشتی در باغ و عمارت شاپوری

ورود به عمارت شاپوری مانند ورود به دنیایی از زیبایی و ظرافت است. باغی سرسبز با درختان متقارن، مسیرهای سنگ‌فرش‌شده و یک حوض پنج‌پر در مرکز حیاط، شما را به سمت عمارت هدایت می‌کند. مسیرها طوری طراحی شده‌اند که هنگام قدم‌زدن در باغ، بتوانید زیبایی بنا را از زوایای مختلف تماشا کنید.

عمارت شاپوری شیراز

عکس از: سایت Apochi

ساختمان اصلی عمارت در دو طبقه بنا شده است و تلفیقی از معماری ایرانی و اروپایی را به نمایش می‌گذارد. ستون‌های باریک با سرستون‌های گچ‌بری‌شده، پنجره‌های قوس‌دار، بالکن‌هایی با نرده‌های فلزی هنرمندانه و تزیینات رنگی، همگی گواهی بر ذوق معماران آن دوره هستند.

در شب، با نورپردازی حرفه‌ای، این عمارت جلوه‌ای جادویی پیدا می‌کند. در طبقه دوم عمارت، اتاق‌هایی تو در تو با پنجره‌های ارسی‌شکل و سقف‌های نقاشی‌شده وجود دارد که فضای خانه را دل‌نشین‌تر کرده‌اند.

کافی‌شاپ و رستوران عمارت شاپوری

در عمارت شاپوری، کافی‌شاپ و رستورانی دنج و خوش‌منظره فعالیت می‌کنند که امکان صرف غذا و نوشیدنی را در محیطی تاریخی فراهم کرده‌اند.

رستوران عمارت در ایوان جنوبی بنا قرار گرفته و با فرش‌های دست‌بافت، میزهای چوبی سنتی و موسیقی سنتی ایرانی، فضایی نوستالژیک پدید آورده است.

عمارت شاپوری شیراز

عکس از: سایت Wikipedia

در این رستوران، می‌توانید غذاهای سنتی ایرانی مانند دیزی سنگی، انواع کباب‌ها، و لاپلویی گوشت را تجربه کنید. کافی‌شاپ نیز منوی متنوعی از نوشیدنی‌های گرم و سرد، دسرها، بستنی‌های سنتی و نوشیدنی‌های خنک تابستانی دارد.

با نشستن در حیاط عمارت و گوش دادن به نوای موسیقی زنده‌ای که گاهی در کافه اجرا می‌شود، می‌توانید ساعاتی فراموش‌نشدنی را سپری کنید.

البته باید توجه داشت که قیمت منوی غذاها و نوشیدنی‌ها کمی بالاتر از میانگین است، اما تجربه‌ی خاص و فضای منحصر‌به‌فرد آن، ارزش هزینه را دارد.

نمایشگاه آثار هنری و صنایع‌دستی عمارت شاپوری شیراز

معماری عمارت شاپوری شیراز هم مانند معماری تمام عمارت‌های قدیمی ایرانی، خود یک نمایشگاه مثال‌زدنی محسوب می‌شود. از هنر به‌کاررفته در و دیوار‌هایش گرفته تا منبت‌کاری درب‌های چوبی و هنر کاشی‌کاری و نقاشی در سقف‌هایش و… ؛ اما اینجا خبر خوش‌تری برایتان داریم.

اگر به بازدید از آثار ملی و فرهنگی ایرانی و شیرازی علاقه دارید، می‌توانید از نمایشگاه آثار هنری و صنایع‌دستی شیراز در عمارت شاپوری شیراز دیدن کنید. کافی است زمانی که وارد عمارت شدید، بادقت به اطرافتان بنگرید تا جلوه‌هایی از فرهنگ ایرانی را در بنایی با معماری ایرانی‌اروپایی به نظاره بنشینید.

نمایشگاه آثار هنری و صنایع دستی شیراز در خانه شاپوری شیراز

کاربری امروز خانه شاپوری شیراز

عمارت شاپوری تا سال ۱۳۷۰ مسکونی بود. بعد از آن که مالکیت بنا به دست سازمان میراث فرهنگی شیراز افتاد، کاربری عمومی پیدا کرد. در حال حاضر عمارت شاپوری شیراز به یک کافه و رستوران تبدیل شده است.

حقیقتش را بخواهید من در این باغ تجربه تست غذاهایش را ندارم و نمی‌دانم قیمت غذاهایش با کیفیتش همخوانی دارد یا نه؛ اما به نظرم تجربه نوش جان کردن یک غذای سنتی در این باغ زیبا یا نوشیدن یک چای در استکان‌های قجری ارزشش را دارد.

کاربری امروز خانه

چرا عمارت شاپوری خاص است؟

عمارت شاپوری در شیراز از نخستین نمونه‌های معماری آزاد در شیراز است که در آن، بنا به جای محصور بودن در حیاط، آزادانه در وسط باغ قرار گرفته است.

عمارت شاپوری شیراز

عکس از: سایت Apochi

این سبک طراحی، در زمان خود نوآورانه محسوب می‌شد. ترکیب زیبای معماری ایرانی با عناصر مدرن اروپایی، همچون ستون‌های باریک، بالکن‌های فلزی، گچ‌بری‌های برجسته و نمای تقارن‌دار، عمارت شاپوری در شیراز را به شاهکاری از دوره پهلوی بدل کرده است. موقعیت مکانی آن در قلب شیراز و نزدیکی به سایر جاذبه‌ها نیز بر اهمیت این بنا می‌افزاید.

جاذبه‌های دیدنی اطراف عمارت شاپوری

در نزدیکی این بنای تاریخی و جذاب، دیدنی‌های مختلفی وجود دارد که با یک برنامه‌ریزی خوب می‌توانید بازدید از آن‌ها را در برنامه سفر خود به شیراز بگنجانید و شیرازگردی را تکمیل کنید:

ارگ کریم‌خان زند

ارگ کریم خانی با فاصله‌ای کمتر از ۱۵ دقیقه پیاده‌روی از عمارت، به ارگ تاریخی کریم‌خان می‌رسید. این قلعه‌ی باشکوه، زمانی محل اقامت پادشاه زندیه بوده است و اکنون به‌عنوان یکی از مهم‌ترین جاذبه‌های شیراز شناخته می‌شود.

ارگ کریم‌خان

بازار وکیل

بازار وکیل حدود ۲۰ دقیقه پیاده‌روی از عمارت شاپوری شما را به این بازار سنتی و پرجنب‌وجوش می‌رساند که محلی برای خرید صنایع‌دستی، ادویه‌جات، فرش و سوغات شیراز است.

بازار وکیل در سفر به شیراز

حمام وکیل

حمام وکیل در نزدیکی بازار وکیل، حمام تاریخی وکیل قرار دارد. این بنای ارزشمند به‌خوبی معماری دوره زندیه را به نمایش گذاشته و اکنون به‌صورت موزه‌ای زیبا درآمده است.

حمام وکیل

خانه فروغ‌الملک و موزه مشکین‌فام

این خانه تاریخی کمتر از ۱۰ دقیقه با عمارت فاصله دارد و به‌عنوان موزه هنرهای تجسمی فعالیت می‌کند.

هتل‌های نزدیک به عمارت شاپوری

هتل‌های شیراز در ارائه نوع و کیفیت خدمات به‌قدری متنوع هستند که برای اقامت در این شهر حسابی دستتان باز است. ولی اگر دوست دارید نزدیک به عمارت شاپوری شیراز اقامت داشته باشید، در ادامه هتل‌های نزدیک به این بنای تاریخی را به شما معرفی می‌کنیم.

هتل ساسان شیراز

این هتل دو ستاره با حدود ۸ دقیقه پیاده‌روی از عمارت، به این هتل اقتصادی می‌رسید. دارای اینترنت رایگان، صبحانه، و اتاق‌هایی تمیز و راحت است. آدرس: خیابان انوری، کوچه ۱۸.

هتل ساسان از هتل های شیراز

هتل آریانا

هتل آریانا دو ستاره است و یکی دیگر از گزینه‌های مقرون‌به‌صرفه در نزدیکی عمارت است که حدود ۶ دقیقه تا مقصد فاصله دارد. امکانات شامل سیستم تهویه، پارکینگ، و پذیرش ۲۴ ساعته.
آدرس: خیابان انوری.

هتل آریانا شیراز بهترین هتل های شیراز

هتل کوثر

هتل کوثر هم با دو ستاره در نزدیکی عمارت و با دسترسی آسان به خیابان کریم‌خان، این هتل فضایی آرام و دوستانه دارد. فاصله تا عمارت حدود ۵ دقیقه پیاده است.
آدرس: خیابان رودکی.

هتل کوثر

هتل جام‌جم

این هتل سه ستاره کمی دورتر، با حدود ۱۰ دقیقه پیاده‌روی، این هتل با خدماتی مانند رستوران، اینترنت رایگان، و اتاق‌های خانوادگی، انتخاب خوبی برای سفرهای خانوادگی است.
آدرس: خیابان لطفعلی‌خان زند.

توصیه‌های علی‌بابا برای بازدید بهتر از عمارت شاپوری شیراز

عمارت شاپوری تنها یک بنای تاریخی نیست؛ بلکه نمادی از هنر، فرهنگ و زندگی اصیل شیرازی است. تلفیق معماری ایرانی و اروپایی، طراحی باغ سنتی، غذاها و نوشیدنی‌های محلی، و فضای دل‌نشین آن، تجربه‌ای کم‌نظیر برای هر بازدیدکننده رقم می‌زند.

اگر به شیراز سفر می‌کنید، بازدید از این عمارت را در صدر برنامه‌های خود قرار دهید. چه برای عکاسی، چه استراحت و چه تماشای تاریخ، عمارت شاپوری همیشه حرفی برای گفتن دارد. برای بازدید از بخش‌های این عمارت باید بلیط تهیه کنید و قیمت بلیط عمارت شاپوری شیراز برای گردشگران ایرانی و خارجی متفاوت است.

فراموش نکنید که ساعات عصر، به‌ویژه حوالی غروب، بهترین زمان برای بازدید است. نور ملایم، هوای دل‌چسب و نورپردازی آرام‌بخش شبانه، فضای عمارت را رویایی می‌کند. راستی اگر در فصول گرم سال بازدید می‌کنید، حتماً کلاه، کرم ضد آفتاب و بطری آب همراه داشته باشید. در فصول سرد نیز لباس گرم فراموش نشود.

اشتراک گذاری

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

3 دیدگاه

  1. محمد می‌گوید

    لوکیشن زیبا برای عکاسی، ولی برخورد بی ادبانه، غذای گران و بی کیفیت هم در رستوران و هم در کافه

    حیف از وقت و پول

  2. محمدرضا اطلس باف می‌گوید

    سلام و عرض ادب
    ما از طریق سایت علی بابا بلیط و هتل شیراز رو خریدیم و انصافاً بسیار هم راضی بودیم از همه جهت. سفر بسیار خوبی بود. تنها نقطه ضعف و خاطرۀ بسیار بد ما از این سفر همین عمارت شاپوری بود. ساختمانی بسیار زیبا که به توصیۀ عزیزی جهت صرف نهار به رستوران آن رفتیم. گرانترین، سرد ترین و بی کیفیت ترین غذای طول عمر خود را آنجا نیمه کاره رها کردیم!!! واقعاً کیفیت غذا افتضاح بود. حیف از آن پول. فقط و فقط از محیط و ساختمان عمارت لذت بردیم. توصیه می کنم هیچ وقت برای خوردن غذا اینجا را انتخاب نکنید.

  3. محسن عبادی می‌گوید

    به هیچ عنوان در عمارت شاپوری غذار نخورین پولتون رو زباله انداختین ….افتضاح بود ….اما از لحاظ عمارت و عکاسی فوق العاده زیبا