غذاهای سنتی قطر و سفری حول محور عطر و طعم

یک ماجراجویی خوش‌مزه در سرزمین عرب

اگر یک نگاه گذرا به مواد اولیه غذاهای سنتی قطر بیندازید، لیست بلندبالای ادویه‌های مختلف توجهتان را جلب خواهد کرد. در دسرها و غذاهای سنتی قطر عطر و ترکیب ادویه‌های خاص منطقه حرف اول را می‌زند. این کشور یکی از بهترین کشورهای خاورمیانه است که آشپزی، از قدیم بخش مهمی از سنت آن بوده و هنوز هم هست.

قطر، کشوری است که در حاشیه خلیج فارس قرار گرفته و پایتخت آن، یعنی دوحه، سالانه پذیرای گردشگران زیادی از سراسر جهان است. در این مقاله از مجله گردشگری علی‌بابا، شما را با بهترین غذاهای سنتی قطر آشنا خواهم کرد.

غذای ملی قطر، مچبوس (Machboos) است، غذایی که با برنج، گوشت و ادویه‌های مختلف تهیه می‌شود.

قطر هم مانند همه کشورها، رستورانهای مختلفی دارد که بر اساس بودجه‌های مختلف از ارزان تا گران، برای گردشگران غذا سرو می‌کنند.

شاورما یکی از بهترین غذاهای خیابانی قطر است که با گوشت مرغ یا گاو روی سیخ گردان تهیه و با نان سرو می‌شود.

رنگ‌وآب انواع غذاها در قطر

این معرفی را در قالب دو بخش غذاهای محلی و غذاهای خیابانی معروف قطر خلاصه کردم تا هم با غذاهای رستوران‌ها آشنایی داشته باشید و هم برای تجربه غذاهای خیابانی متنوع آماده باشید.

قطر در زمینه غذاهای خوشمزه حرف زیادی برای گفتن دارد و قطعا خاطره‌ای به‌یادماندنی برایتان خواهد ساخت. پیشنهاد می‌کنم این فهرست را در گوشی خود ذخیره کنید و تا آن‌ها را امتحان نکرده‌اید، به خانه برنگردید!

غذاهای سنتی قطر
عکس از: سایت Regencyholidays

معرفی بهترین غذاهای سنتی قطر و 11 تجربه شگفت‌انگیز

غذاهای سنتی قطر همیشه یکی از عوامل محرک در جذب گردشگر از کشورهای مختلف بوده است. حالا دیگر این کشور با رستوران‌های مجلل و غذاهای رنگارنگ، نامی میان کشورهای دیدنی دست‌وپا کرده و سالانه گردشگران زیادی برای چشیدن طعم این غذاها به قطر سفر می‌کنند.

به همین خاطر در این بخش، چند مورد از بهترین غذاهای محلی قطر را به شما معرفی کنم تا یک وقت با نخوردن آن‌ها سرتان کلاه نرود!

1. مچبوس (Machboos) با ترکیبات خاص

اگر قرار باشد فهرستی از غذاهای سنتی قطر تهیه کنیم، مچبوس یا مجبوس (Machboos) حتما با اختلاف، در سه گزینه اول فهرست جا می‌گیرد. امتحان مچبوس خوش‌عطر و طعم یکی از بایدهای سفر به قطر است. این غذا نوعی غذای برنجی است که با دست‌به‌دست هم دادن ادویه‌های مختلف و گوشت مرغ، بره؛ شتر و یا حتی ماهی طعم‌دارشده تهیه می‌شود و نام دیگر آن کبسا (Kabsa) است.

مچبوس غذای ملی عربستان هم است که در کشورهای خاورمیانه به اشکال مختلف تهیه می‌شود و محبوبیت زیادی دارد. می‌دانید چه چیزی درباره با این غذا خیلی جالب است؟ اینکه هر رستورانی در قطر از ترکیب خاص خود برای پخت و سرو مچبوس استفاده می‌کند.

مچبوس، غذاهای سنتی قطر
عکس از: سایت Regencyholidays

مچبوس نوعی غذای پرادویه است که با هر تغییر کوچک در ترکیبشان، طعم و عطر اصیل و جدید دیگری ساخته می‌شود. از جمله ادویه‌هایی که در این غذا استفاده می‌شود، می‌توان به رازیانه، زیره، دارچین، میخک، گشنیز، فلفل سیاه و قرمز، پودر هل و… اشاره کرد.

اگر اهل شکم‌گردی هستید، مچبوس از غذاهای محلی قطر به لطف ادویه‌های جادویی و فرآیند پخت آهسته و پیوسته‌ای که دارد، یک غذای وسوسه‌انگیز برایتان خواهد بود، مخصوصا اگر با چند تکه گوشت مزه‌دار‌شده حرفه‌ای، سرو شود. شما می‌توانید این غذای هیجان‌انگیز را در رستوران‌های منطقه سوق واقف امتحان کنید.

مچبوس
عکس از: سایت Marhabaqatar

2. سالونا (Saloona) از غذاهای سنتی قطر

سالونا (Saloona) یکی از غذاهای عربی است که تقریبا با مواد غذایی موجود در خانه به‌راحتی قابل تهیه است. این غذای خوشمزه، به عنوان یکی از غذاهای سنتی قطر در منوی اکثر رستوران‌هاست و با گوشت گاو، ماهی یا مرغ تهیه می‌شود.

سالونا، غذاهای سنتی قطر
عکس از: سایت Regencyholidays 

سالونا همان غذایی است که در دورهمی‌های خانوادگی مردم قطر هم سرو می‌شود و با پخت آن عطر دلنشین زنجبیل، سیر و گوشت در خانه پخش می‌کند.

ترکیبات اصلی این غذای محلی شامل سبزیجات مختلفی مثل گوجه‌فرنگی، بادمجان، هویج و سیب‌زمینی است که با گوشت طبخ می‌شود و شکل‌وشمایلی شبیه به آبگوشت ایرانی‌ها دارد. اگر در قطر دنبال رستورانی هستید که سالونا سرو کند، می‌توانید به رستوران‌های سوق واقف یا مروارید دوحه سر بزنید.

سالونا
عکس از: سایت Nestle Family

3. لقیمات (Luqaimat)، یک پیراشکی خوشمزه

لقیمات یا لگیمات (Luqaimat) در واقع یک نوع دسر یا شیرینی عربی است که در قطر هم خیلی پرطرفدار است. این خوراکی که به اسم کوفته عربی هم معروف است با کره، شیر، آرد، شکر، زعفران و هل تهیه می‌شود و شباهت زیادی به بامیه و پیراشکی ایرانی دارد.

غذاهای سنتی قطر، لقیمات
عکس از: سایت Regencyholidays 

لیقمات به شکل دایره‌های هم‌اندازه در روغن سرخ و طلایی شده و بعد با شربت شکر یا عسل طعم‌دار می‌شود. بافت این شیرینی از دسرها و غذاهای سنتی قطر از بیرون کاملا ترد است، اما وقتی آن را گاز بزنید به بافت شیرین نرم و دلچسبی می‌رسید.

امروز رستوران‌های زیادی در قطر هستند که کنار غذاهای محلی قطر، لقیمات هم سرو می‌کنند. البته جالب است بدانید خوردن این شیرینی معمولا در ماه رمضان رایج‌تر است، اما درصورتی‌که در ماه‌های دیگر سال هم به قطر سفر کنید، قطعا می‌توانید با این شیرینی کوچک خوشمزه زعفرانی، دهانتان را شیرین کنید.

غذاهای سنتی قطر
عکس از: سایت Qatarjust

4. ورق عنب (Warak Enab) از بهترین دلمه‌ها

وَرَک عنب یا وَرَق عنب در زبان عربی به معنای برگ انگور است. این خوراکی یکی از غذاهای سنتی قطر است که هم به عنوان غذای اصلی و هم پیش‌غذا استفاده می‌شود. این وعده غذایی سبک در واقع برگ درخت مو است که با ترکیب موادی مثل برنج، گوشت چرخ‌کرده، سبزیجات، گوجه‌فرنگی، نمک و فلفل و… پر شده است و شباهت زیادی به دلمه برگ موی خودمان دارد.

غذاهای سنتی قطر
عکس از: سایت Regencyholidays

ورق عنب یکی از غذاهای محبوب میان گردشگران است که در اکثر رستوران‌ها و کافه‌های قطر سرو می‌شود. البته اگر گیاهخوار هستید نگران نباشید، این غذا به صورت گیاهی و بدون گوشت هم تهیه می‌شود و شما هم می‌توانید آن را امتحان کنید.

5. خنفروش (Khanfaroush) شیرین‌ترین غذای سنتی قطر

به عنوان پنجمین مورد، می‌خواهم یک ترکیب وسوسه‌انگیز شبیه کیک و بیسکوییت به شما معرفی کنم. خَنفَروش یکی از غذاهای محلی قطر است که به عنوان دسر استفاده می‌شود و مثل خیلی از دسرها و شیرینی‌های این کشور، سرخ کردنی است و با شکر یا عسل طعم‌دارش می‌کنند.

غذاهای سنتی قطر
عکس از: سایت Regencyholidays

خنفروش یک نوع کیک کوچک گرد است که عطر گلاب، دارچین و زعفران آن تا چند قدم پخش می‌شود و همه را به خوردن یک تکه کیک خوشمزه دعوت می‌کند.

این کیک طلایی رنگ، بافت نرم و سبکی دارد که حتما عاشقش خواهید شد. اگر حالا دارید فکر می‌کنید که این کیک را از کجا باید تهیه کنید، نگران نباشید، خنفروش یکی از شیرینی‌هایی است که در همه رستوران‌ها و کافه‌های قطر پیدا می‌شود. در هر مقاله‌ای از راهنمای سفر به قطر می‌توانید این دسر را پیدا کنید.

6. بلالیت (Balaleet) و طعم شور و شیرین

بلالیت یا بلالوت، یکی از بهترین غذاهای سنتی قطر است که طعم بسیار منحصربه‌فردی دارد. بلالیت غذایی است که به عنوان صبحانه در کشورهای عربی خلیج‌ فارس سرو می‌شود و سرد و گرمش فرقی ندارد. شاید در نگاه اول ظاهر این غذا کمی عجیب به نظر برسد، اما به محض اینکه امتحانش کنید، طعمش چنان در دهانتان چرخ می‌خورد که دوست دارید زودتر سراغ گاز بعدی بروید.

غذاهای سنتی قطر
عکس از: سایت Regencyholidays

بلالیت ترکیبی از عناصر شیرین و شور است که با ورمیشل و به شکل املت درست می‌شود. هیجان‌انگیز است، نه؟ این غذا در واقع ورمیشلی است که با دست‌به‌دست هم دادن شکر، دارچین، زعفران، هل، شکوفه پرتقال یا گلاب طعم‌دار شده و در یک لایه املت نازک تخم‌مرغی جا گرفته است.

اگر در سفرتان به قطر این صبحانه را سفارش دادید از انگشت دستتان غافل نشوید چون در خطر خورده‌شدن هستند!

7. مدروبا (Madrouba)

مدروبا غذایی با یک طعم رویایی است، این غذای عربی با شیر، کره، مرغ و هل پخته می‌شود و آماده شدنش به ساعت‌ها زمان نیاز دارد. هر رستورانی در قطر، برای تهیه مدروبا سبک خاص خود را دارد و از تاپینگ‌ها یا مزه‌های مختلف استفاده می‌کند. به همین خاطر اغلب به گردشگران پیشنهاد می‌شود قبل چشیدن این غذا، درباره ترکیبات آن و مواد اولیه پخت مدروبا از رستوران بپرسند.

حلیم عربی
عکس از: سایت Culture Trip

اگر بخواهم مدروبا را توصیف کنم، باید بگویم غذای بسیار خوش‌عطر و طعمی شبیه به فرنی است که از برنج بیش‌ازحد پخته شده با ادویه‌های مختلف تهیه شده است. شاید ظاهر این غذا در نگاه اول خیلی جذاب نباشد، اما مطمئن باشید طعمش گرفتارتان خواهد کرد. جالب است بدانید که کلمه مدروبا هم در لغت به معنی برنج له‌شده است.

8. کوسا محشی یا کدوی شکم‌پر

کوسا محشی یا کدوی شکم‌پر یکی از لذیذترین غذاهای خاورمیانه است که با ترکیب گوشت چرخ‌کرده، سبزیجات، نعنا و جعفری درست می‌شود.

نسخه گیاهی کوسا محشی هم در بهترین رستوران های قطر سرو می‌شود که در آن از نخود به جای گوشت استفاده شده است. کوسا در زبان عربی نام دیگر کدو سبز است،

غذاهای سنتی قطر
عکس از: سایت Regencyholidays

در دستور تهیه کوسا محشی، داخل کدو را خالی و مثل دلمه با مواد مختلف پر می‌کنند. طعم‌دهنده اصلی کوسا محشی رب گوجه‌فرنگی و ماست است. بین رستوران‌های قطر، رستوران خانگی الشامی تجربه‌ای منحصربه‌فرد از این غذا برایتان خواهد ساخت که هرگز نمی‌توانید طعمش را فراموش کنید.

9. ام علی (Umm Ali) از غذاهای سنتی قطر

ام علی را می‌توان به عنوان یکی از خوشمزه‌ترین دسرهای خاورمیانه معرفی کرد. این دسر سنتی نوعی نان مخصوص پودینگی است که با شیر، کشمش، آجیل و ادویه‌هایی مثل دارچین، زعفران و هل درست می‌شود. سطح رویی دسر ام علی کاملا طلایی است و بافت تردی دارد.

غذاهای سنتی قطر، ام علی
عکس از: سایت Regencyholidays

احتمالا معنی اسم این دسر برایتان مشخص است، ام علی یعنی مادر علی. ریشه این شیرینی به قرن دوازدهم در مصر برمی‌گردد و سفر زیادی در زمان داشته تا به شما برسد. حالا دیگر ام علی در بهترین رستوران های قطر کنار چای سرو می‌شود و حسابی پرطرفدار است.

10. کنافه (Kunafa) شیرینی معروف عربی

کنافه یا کنوفه یکی از جذاب‌ترین دسرهای قطر است که آب دهان هر آدم گرسنه و سیری را راه می‌اندازد. این دسر با رشته کادایف، پنیر موزارلا، زعفران و شکر تهیه می‌شود. یک شیرینی رشته‌ای دایره‌ای طلایی‌رنگ که وقتی آن را گاز بزنید، تازه به پنیر و جاهای خوشمزه شیرینی می‌رسید.

غذاهای سنتی قطر
عکس از: سایت Regencyholidays

کنافه به عنوان یکی از غذاهای سنتی قطر طعم شیرین و خامه‌ای لطیفی دارد و هیچ‌کس از خوردنش سیر نمی‌شود. اگر دنبال امتحان کنافه خوب در قطر هستید، به شما پیشنهاد می‌کنم کنافه‌های وسط سوق واقف دوحه را امتحان کنید.

11. ثرید (Thareed) برای طرفداران گوشت

ثرید یا ترید یکی از غذاهای محلی قطر است که خیلی از گردشگران چیزی درباره آن نمی‌دانند. این غذای سنتی با پخت انواع سبزیجات، سس غلیظ گوجه‌فرنگی و گوشت در قابلمه تهیه می‌شود.

اگر برایتان سوال شده که چه سبزیجاتی در ثرید دیده می‌شود، باید بگویم از جعفری، هویج، بامیه، کدو حلوایی و… در این غذا به عنوان سبزیجات استفاده می‌شود که ادویه‌های مختلفی عطر و طعم دلنشینی به آن‌ها می‌بخشند. ثرید غذایی است که معمولا با نان پیتا سرو می‌شود و معنی لغت آن، گوشت خورشتی با سبزیجات و نان است.

غذاهای سنتی قطر
عکس از: سایت Regencyholidays

معرفی بهترین غذاهای خیابانی در قطر و 8 غذای پرطرفدار

اگر اهل شکم‌گردی باشید، غذاهای خیابانی یکی از گزینه‌هایی است که برای خوش‌گذرانی در کوچه‌پس‌کوچه‌های یک شهر جدید روی میز است. گشت‌وگذار در خیابان، آشنایی با فرهنگ و برخورد مردم شهر و امتحان غذاهای خوشمزه مختلف، نسبت به خوردن یک وعده غذایی در رستوران، تجربه خیلی متفاوتی است.

غذاهای خیابانی قیمت کم‌تری دارند و عموما کنار خیابان به فروش می‌رسند. با تجربه این غذاها می‌توانید کنار امتحان یک غذای متفاوت، با فرهنگ و حس‌وحال واقعی اهالی هر منطقه آشنا شوید.

اگر در سفر به قطر فرصت کافی داشتید، خیابان‌گردی کنید و غذاهای خیابانی قطر را امتحان کنید. در این بخش چند نوع از غذاهای سنتی قطر که به صورت خیابانی می‌توانید امتحانش کنید به شما معرفی می‌کنم، البته احتمالا بعضی از این غذاها برایتان آشنا باشد و قبلا امتحانشان کرده باشید.

1. شاورما (Shawarma) از غذاهای سنتی قطر

همه ما شاورما را می‌شناسیم و اسمش به گوشمان آشنا است: یکی از محبوب‌ترین غذاهای خیابانی در دنیا. شاورما نوعی غذای کلاسیک عربی است که برای تهیه آن گوشت بدون استخوان مرغ یا گاو را روی سیخ گردان روی هم می‌چینند و کباب می‌کنند.

غذاهای سنتی قطر
عکس از: سایت Regencyholidays

این غذا به آرامی و طی چند ساعت پخته می‌شود. برای سرو شاورما با یک چاقو لبه‌های آن را برش می‌دهند و تکه‌های خوشمزه گوشت را با نان ساندویچ می‌کنند، در کنار ساندویچ خود می‌توانید سس‌های مختلف، سیب‌زمینی سرخ‌کرده، سالاد فتوش، تبوله، انواع ترشی و سبزیجات را هم امتحان کنید، هر مغازه‌ای سبک خاص خود را در پخت و سرو شاورما دارد.

2. فلافل (Falafel)، یک غذای آشنا

یکی دیگر از غذاهای سنتی قطر که در خیابان به فروش می‌رسد، فلافل (Falafel) است، البته فلافل برای ما ایرانی‌ها تجربه آشنایی است. این غذای گیاهی تند از نخود آسیاب‌شده تهیه و به شکل توپک‌های کوچک در روغن سرخ می‌شود.

غذاهای سنتی قطر
عکس از: سایت Regencyholidays 

برای طعم‌دارشدن فلافل معمولا ادویه‌های تند و سبزیجاتی مثل گشنیز و جعفری هم به آن اضافه می‌کنند.  فلافل معمولی بافت ترد و طعم تند و ادویه‌ای دارد و شما می‌توانید آن را خالی یا با نان و مخلفات به شکل ساندویچ سرو کنید.

3. سمبوسه (Samboose) و مثلث‌های خوشمزه

سمبوسه این غذای مثلثی‌شکل دوست‌داشتنی که در جنوب ایران هم یک غذای سنتی به حساب می‌آید، در غذاهای خیابانی قطر هم غذای پرطرفداری است. این غذای معروف در قطر با گوشت چرخ‌کرده، پنیر، سبزیجاتی مثل سیب‌زمینی، اسفناج و…تهیه می‌شود؛ درحالی‌که ترکیب چاشنی‌های جادویی مختلف طعم خاصی به آن می‌بخشند.

شما می‌توانید این میان‌وعده خوشمزه را از مغازه‌های مختلف، اقامتگاه‌های بومی، هتل‌ها و ایستگاه‌های غذای خیابانی بخرید.

غذاهای سنتی قطر
عکس از: سایت Regencyholidays 

4. پنی پوری (Pani Puri) از غذاهای سنتی قطر

پنی پوری حال‌وهوای هند را به خیابان‌های قطر می‌آورد. این غذای خوشمزه هندی یک توپک خمیری توخالی است که داخلش را با مواد غذایی مختلفی مثل نخود، پیاز، سیب‌زمینی و… پر می‌کنند. خمیر پنی پوری با بلغور ریز، آرد و نمک تهیه می‌شود و البته هر رستورانی سبک خاص خود را برای پخت این غذای سنتی دارد.

غذاهای سنتی قطر
عکس از: سایت Regencyholidays

چیزی که گردشگران را عاشق و دلباخته پنی پوری می‌کند، طعم شگفت‌انگیز آن است. با اینکه پنی پوری را در فهرست غذاهای خیابانی قطر معرفی کرده‌ام، جالب است بدانید این میان‌وعده هیجان‌انگیز در مجلل‌ترین و بهترین رستوران های قطر هم سرو می‌شود.

5. کرپ (Crepe)، میان‌وعده اقتصادی

کرپ میان‌وعده‌ای است که اکثر کافه‌ها و فروشگاه‌های غذای خیابانی در قطر می‌فروشند. این میان‌وعده یک لایه نازک کاغذی تخم‌مرغ است که داخل آن پنیر، مربا و… می‌گذارند و به شکل رول یا مخروطی سرو می‌کنند.

شاید نتوان کرپ را جزو بهترین غذاهای سنتی قطر دانست، اما غذای مقرون‌به‌صرفه و خوشمزه‌ای است که در مراکز غذایی مختلف با طعم‌های متنوع عرضه می‌شود و باب هر سلیقه‌ای هست.

غذاهای سنتی قطر
عکس از: سایت Regencyholidays

6. نان خبوس (Khaboos) از نان‌های محلی

خاورمیانه پر از نان‌های هیجان‌انگیز متنوع است. خبوس هم یکی از همین نان‌هاست که در خیابان‌های قطر دیده می‌شود و بین گردشگران محبوبیت دارد. خبوس ظاهری شبیه به نان پیتا دارد، یعنی نرم و پف‌دار است و در فر سنتی پخته می‌شود.

این نان را می‌توان با دیپ‌های مختلف و یا حمص خورد. نان خوبوس با آرد گندم درست می‌شود و غنی از فیبر است، خبوس یکی از سالم‌ترین نان‌هایی است که می‌توان معرفی کرد.

غذاهای سنتی قطر
عکس از: سایت Regencyholidays

7. هریس (Harees) از بهترین حلیم‌ها

هریس یا هریسا یکی از غذاهای سنتی قطر است که با گندم آب‌پز و گوشت تهیه می‌شود و از لحاظ غلظت، شباهت زیادی به حلیم دارد. این غذا بسیار خوشمزه و حاوی مواد مغذی مورد نیاز بدن است. به همین خاطر بیشتر در ماه رمضان طرفدار دارد.

غذاهای سنتی قطر
عکس از: سایت Regencyholidays

واژه هریس یا هَرَسا به معنای له‌کردن است. این غذا هم با پختن بیش از حد گندم و له شدن آن تهیه می‌‌شود. پخت این غذا کار زمان‌بری است، به همین خاطر عموما در مناسبت‌های خاص تهیه و سرو می‌شود، باید خوش‌شانس باشید تا بتوانید این غذای خوش‌طعم را امتحان کنید.

8. نان رگاگ (Regag) از غذاهای سنتی قطر

نان رِگاگ یا رقاق، نوعی نان بسیار نازک است که در فهرست محبوب‌ترین غذاهای محلی قطر قرار می‌گیرد. این نان نازک با خوراکی‌هایی مثل عسل، کره، پنیر، نوتلا، تخم‌مرغ و یا سس‌های متنوع برای صبحانه سرو می‌شود. جالب است بدانید که نان رگاگ در جنوب ایران هم پخته می‌شود و نان بسیار سبک و خوشمزه‌ای است.

غذاهای سنتی قطر
عکس از: سایت Regencyholidays

سفر با بی‌نهایت تجربه خوشمزه

قطر به عنوان یکی از مقاصد مهم گردشگری در دنیا، در آشپزی و غذاهای محلی حرف زیادی برای گردشگران دارد. این کشور رستوران‌ها و کافه‌های درجه یک با کیفیت جهانی دارد که غذاهای خوشمزه‌ای سرو می‌کنند. می‌توان گفت که قطر، بهشت شگم‌گردهاست.

اگر تا به حال به قطر سفر نکرده‌اید، پیشنهاد می‌کنم اولویت این سفر خوشمزه را کمی جابه‌جا کنید تا زودتر این تجربه شیرین را داشته باشید. غذاهای خوشمزه زیادی در سالن انتظار منتظر شما هستند .

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.