شیوع کرونا

سرنوشت سفر به کشورهای همسایه در آینده نزدیک

وضعیت کشورهای همسایه ایران در دوره کرونا چگونه است؟

تقریبا دو سال پیش در آگوست ۲۰۱۹ با انتشار اخبار حاکی از شیوع ویروس کرونا در ووهان چین با نرخ شیوع بسیار بالا، کارشناسان تا حدودی نگران شدند که اگر به درستی با آن مقابله نشود، شاهد همه‌گیری بی‌سابقه در جهان خواهیم بود. این در حالی بود که از نظر عموم، این بیماری تهدید بزرگی محسوب نمی‌شد. شاید مهم‌ترین دلیل این بی‌خیالی نرخ پایین تلفات و شباهت زیاد عوارض آن به آنفولانزای فصلی بود. حالا بعد از گذشت دو سال، دید جهان نسبت به بیماری‌های عفونی تغییر کرده است. می‌توان گفت یکی از دغدغه‌های اصلی و موضوع بحث بسیاری از محافل در این دو سال، تاثیر محدودیت‌‌های اعمال‌شده بر کنترل شیوع ابن بیماری بوده است.

در تابستان اخیر، شاهد شیوع کرونای دلتا و بازگیری روند اعمال محدودیت مسافرت بین‌المللی و داخلی از سوی کشورهای مختلف بودیم.

چهار ماه پیش سخنگوی سازمان هواپیمایی ایران اعلام کرد که به دلیل شیوع کرونا برای ۴۲ کشور محدودیت سفر اعلام شده است که در میان آن‌ها سفر به ۱۵ کشور به عنوان کشورهای با وضعیت ویژه ممنوع اعلام شد.

این کشورها شامل موارد زیر بود:

  • هند
  • پاکستان
  • فرانسه
  • بوتسوانی
  • برزیل
  • جمهوری چک
  • عراق
  • استونی
  • ایرلند
  • لسوتو
  • مالاوی
  • موزامبیک
  • اسلواکی
  • آفریقای جنوبی
  • زامبیا

از این کشورها به‌عنوان کشورهای دارای شرایط ویژه نام برده شد، که به حسب شرایط، ممنوعیت پذیرش مسافران چه از طریق پرواز مستقیم و چه غیرمستقیم بر آن‌ها اعمال شد. البته دولت ایران استثنائی برای رفت‌وآمد دیپلمات‌ها و نمایندگان نهادها و سازمان‌های بین‌المللی با رعایت شرایط و پروتکل‌های بهداشتی مقابله با کرونا قائل شده است.

هند و پاکستان

طی آخرین تحولات محدودیت سفر در منطقه، پاکستان محدودیت سفر ۱۱کشور از جمله هند را برداشته است، کشوری که خود شاهد یکی از شدیدترین موج‌های مرگ‌ومیر کرونا در جهان و به گفته کارشناسان محل شیوع کرونای دلتا است. به گزارش آری نیوز، سازمان هوانوردی پاکستان در روز جمعه لیست محدودیت سفر کشور را به‌روزرسانی کرده و محدودیت سفر کشورهایی که شامل این رفع محدودیت سفر بوده‌اند از جمله آرژانتین، بوتان، مالدیو را حذف کرد.

شیوع کرونا در پاکستانپیش‌تر از این هم منابع رسمی ایران در اردبیهشت امسال از ممنوعیت فروش بلیط در مسیر هند و پاکستان خبر داده بودند. همچنین حدود یک ماه پیش به گزارش خبرگزاری ایسنا، مرزهای پاکستان و ایران برای تردد مسافران بسته شد و دولت پاکستان با به‌روزرسانی مقررات سفر به این کشور همچنان ایران را در رده C یا خطرناک محدودیت‌ها نگاه داشته است.

شیوع کرونا در هندترکیه

قوانین و مقررات مربوط به ورود و خروج کشورها با شروع موج جدید دلتا در حال تغییر است. ترکیه نیز از آن دست کشورهایی است که مقصد تفریحی و حتی مهاجرتی ایرانیان به شمار می‌آید. بنابراین توجه به اطلاعیه‌های جدید و مقررات مربوط به تست و قرنطینه مسافران ورودی جدای از این که سفری راحت‌تر برای شما می‌سازد از ضررهای مالی پیش‌رو هم تاحد زیادی جلوگیری می‌کند.

بر اساس گزارش روزنامه دنیای اقتصاد در هفته‌های گذشته با توجه به ادامه روند کاهشی موارد جدید ابتلا به کرونا برخی محدودیت‌های سفر نیز در کشورهای عضو اتحادیه اروپا و منطقه شینگن برداشته شد.

ترکیه در دوران کروناالبته که براساس گزارش دیگری از خبرگزاری بلومبرگ محدودیت‌هایی برای ساکنین حوزه شینگن که دو نوع واکسن تزریق کرده اند وجود دارد.

دولت ترکیه هم پس از درگیر شدن حدود ۸۱ استان با کرونا، پروتکل سفت‌وسخت‌تری برای گردشگران با عنوان Safe tourism (گردشکری امن) وضع کرد که هدف آن حفظ سلامتی گردشگران است. ترکیه وابستگی بسیار جدی به درآمد گردشگری خود دارد، بنابراین حفظ جان مسافران را در اولویت قرار داده است.

از طرفی اتحادیه اروپا در حال برنامه‌ریزی ارائه نوعی گواهی دیجیتال برای مجاز بودن سفر است که شامل هر فردی که واکسن دریافت کرده است و یا به تازگی از بیماری کرونا بهبود پیدا کرده است می‌شود. ترکیه هم به دلیل همسایگی با اروپا همواره سعی می‌کند تا قوانینش را به کشورهای اروپایی نزدیک کند، اما در این مورد با توجه به اهمیتی که برای صنعت گردشگری قائل است از وضع گواهینامه دوری کرده است.

ترکیه در دوران کرونادر عوض شرایطی را به وجود آورده است که گردشگران تنها به شهرهای سفید یا امن با میزان کمتری از بیماری بتوانند سفر کنند. بنابراین امکان سفر به شهرهایی که در وضعیت قرمز هستند وجود ندارد. همچنین با ایجاد سایت HES CODE مراکز عمومی و شهری را رصد می‌کند و و سلامت گردشگران و حال عمومی آن‌ها از جمله میزان تب و علائم را دائما بررسی می‌کند.

در سایت HES به گردشگران یک بارکد QR داده می‌شود که بدون آن امکان ورود به اماکن عمومی و مترو وجود ندارد. همچنین برای ورود به مراکز خرید یا موزه‌ها این بارکد توسط دستگاه اسکن شده و به شما اجازه ورود داده می‌شود.

یکی دیگر از تغییراتی که ترکیه برای سفر در ترکیه در نظر گرفته است پروتکل‌های بهداشتی هتل‌ها است که می‌توان به الزامی بودن ماسک و همچنین نبود سلف سرویس اشاره کرد.

همچنین طبق قوانین جدید بهداشتی ترکیه استانبول کارت هر فرد که برای مترو استفاده می‌کند به HES متصل است تا مسیرهای ورودی و خروجی گردشگران رصد شود تا اگر گردشگری به Covid-19 مبتلا شد مسیرهای رفت و آمد او کاملا بررسی شود.

بنابراین اگر به دنبال سفری امن بین کشورهای همسایه هستید، ترکیه باتوجه به پروتکل‌های دقیقی که در پیش گرفته است گزینه‌ای مناسب به نظر می‌رسد.

ترکیه در دوران کروناامارات متحده عربی

در ماه‌های پایانی سال گذشته میلادی، روزانه در امارات حدود چهار هزار نفر به کووید ۱۹ مبتلا می‌شدند که نسبت به جمعیت ده میلیونی این کشور رقم بسیار بالایی به‌شمار می‌رفت که همین موضوع باعث شد این کشور را در لیست کشورهای سفر با ریسک بالا طبقه بندی کنند. به همین دلیل دولت امارات در یک اقدام سریع در ماه دسامبر واکسیناسیون را شروع کرد و تا ماه آوریل نرخ واکسیناسیون را به ۹۷دوز به ازای هر ۱۰۰ نفر رساند.

صدور ویزای امارات برای ایرانیان، از روز پنج‌شنبه ۲۵ فوریه ۲۰۲۱ (۷ اسفند ۱۳۹۹) آغاز شد و پیش‌بینی می‌شود با توجه به برگزاری اکسپوی دبی در مهرماه  ۱۴۰۰ این وضعیت هم چنان برقرار باشد. این نمایشگاه که میزبان تقریبا ۲۵ میلیون گردشگر است یکی از بزرگ‌ترین اتفاقات در صنعت توریسم امارات پس از شیوع کرونا است.

دبی در دوران کرونابرای اخذ روادید امارات علاوه بر لزوم ارائه گواهی آزمایش PCR که از سوی امارات متحده عربی معتبر است، بایذ این آزمایشات را به صورت چاپی همراه داشته باشید چرا که ارائه نسخه دیحیتالی پذیرفته نیست. همچنین امارات در روند اخذ روادید شرایط سنی و جنسی بخصوصی را اعلام کرده است که شامل این دسته‌ها می‌شوند:

  • خانم‌ها به صورت انفرادی
  • آقایان بالای ۵۰ سال که به صورت انفرادی اقدام می‌کنند
  • آقایان زیر ۵۰ سال، فقط به شرط تاهل و درصورتی که همراه با همسر خود برای ویزا اقدام کند.
  • افراد زیر ۱۸ سال، فقط با حضور یک همراه مجاز به دریافت ویزا

همچنین همه مسافرانی که وارد دبی می‌شوند مشمول معاینه پزشکی می‌شوند و باید نرم افزار Covid-19 DXB  را نصب و فعال کنند. اگر با ویزای گردشگری به امارات سفر می‌کنید باید بیمه نامه مسافرتی و بلیط رفت و برگشت خودتان را از قبل تهیه کرده باشید.

اداره گردشگری و بازاریابی دبی (Dubai Tourism) هم در راستای کنترل شیوع کرونا و حفظ سلامتی گردشگران محدودیت هایی را در مراکز خرید و مراکز تفریحی وضع کرده است. مثلا خرده‌فروشی‌ها و اماکن تفریحی مثل دبی مال یا مرکز خرید امارات با ظرفیتی حدود هفتاد درصد فعالیت خواهند کرد یا پارک آبی لاگونا با ظرفیتی محدود و امکان ضدعفونی ساعتی میزبان مسافران و گردشگران خواهد بود.

دبی در دوران کروناعراق

باتوجه به شروع ایام محرم و صفر، برنامه ریزی‌ها برای سفر به کربلا در بین ایرانیان فزونی پیدا کرده است. از طرفی طبق گزارش خبرگزاری تسنیم با نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت اعلام کرد که محدودیتی از جانب دولت عراق برای اعزام زائران وجود ندارد و وزیر بهداشت دولت عراق اعلام آمادگی کرده است. طبق گفته‌های حجت‌الاسلام عبدالفتاح نواب اولویت اعزام با کسانی است که واکسن زده باشند و هنگام ورود و خروج تست پی‌سی‌آر بدهند.

از طرفی امکان سفر به عتبات به شکل سابق و از طریق مرز زمینی غیر ممکن شده است و دولت عراق هیچ ویزایی به این شکل صادر نمی‌کند و تنها هفت گروه ویژه امکان خروج از مرز شلمچه را دارند.

عراق در دوران کروناطبق گفته فرماندار ویژه خرمشهر این گروه شامل گروه‌های زیر است:

اتباع عراق و همسران آن‌ها، ایرانیان شاغل در عراق، افرادی که از قبل نوبت پزشکی دارند، فعالان بخش خدمات فنی مهندسی، تجار و نیروهای کار، این افراد با داشتن ویزا می‌توانند از مرز خرمشهر وارد عراق شوند.

حیدری همچنین گفت: برابر قوانین عراق، ورود بدون ویزای افراد به خاک این کشور تاوانش ۳ سال حبس است و این حکم همگان را شامل می‌شود. سفر به عراق نیز در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی و تا اطلاع ثانوی ممنوع اعلام شده است.

آیا در آینده شرایط سفر بهبود پیدا می‌کند؟

به نظر می‌رسد جواب قطعی این سوال منوط به سیاست‌هایی است که دولت‌ها در کنترل Coronavirus در پیش خواهند گرفت. از طرفی اتمام فرآیند واکسیناسیون ایران هم می‌تواند در سیر این بهبودی تاثیرگذار باشد. کشورهای پیشگام در امر واکسیناسیون شرایط بهتری را برای مسافرین و خصوصا گردشگران ایجاد کرده‌اند که احتمالا با گذشت زمان بهتر هم می‌شود و از الزامات مربوط به دوره کرونا می‌کاهند. بنابراین بهتر است تا قبل از شروع سفر از شرایط جدید حاکم بر کشور مقصد اطلاع پیدا کرده و اخبار مربوطه را بررسی کنید.

اشتراک گذاری

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.