04 2

تکلیف تعطیلات و محدودیت‌های سفر چه می‌شود؟

محدودیت‌های سفر در دوره محرم و شیوع کرونا

چند وقتی است که موج جدید کرونا دلتا اغلب کشورهای جهان را درگیر کرده و قطعا ایران هم از این امر مستثنی نیست. بنابر اظهارات متخصصان، این موج جدید قدرت انتقال بالاتری دارد؛ در ایران هم با وجود اینکه، هنوز آمار دقیقی درباره این نوع از ویروس کرونا منتشر نشده است، اما شواهد حکایت از آن دارد که کرونا دلتا در حال تبدیل شدن به سوش غالب در کشور است.

حال اگر این وضعیت اسفناک شیوع موج جدید کرونا را در کنار شیوع موج پنجم کرونا در ایران و آغاز ماه محرم و تعطیلات این ماه قرار دهیم، درمی‌یابیم که چرا باید نگران بود؟

با توجه به اینکه واکسیناسیون کرونا به صورت عمومی از خرداد ماه در کشور آغاز شده است، اما افزایش آمار تعداد فوتی‌های کرونا هرروز به ما یادآوری می‌کند که نباید خیالمان راحت شود. به همین دلیل است که مردم از مسوولان تقاضا دارند برای حل وضع موجود و گذر از این بحران راه‌حل مناسبی بیندیشند. چراکه، پیش‌بینی می‌شود بعد از دهه اول محرم شرایط کشورمان در رابطه با شیوع این بیماری به مراتب بدتر و بحرانی‌تر از پیش شود. همه اینها در حالیست که هنوز هم شاهد اظهارات پراکنده‌ای از مسوولان و متولیان امر در این خصوص هستیم!

ورودی‌های استان خراسان رضوی بسته شده است

اخبار حکایت از آن دارند که به دنبال اجرایی شدن طرح ممنوعیت سفر به خراسان رضوی تمام ورودی‌های این استان بر روی خودروها بسته و سایر سفرهای هوایی و زمینی هم به این استان کاهش یافته است. با این وجود همچنان شاهد تردد و حضور مسافرانی در سطح شهر مشهد و حرم مطهر امام هشتم(ع) هستیم.

این در حالیست که این ممنوعیت با تأیید ستاد ملی مبارزه با کرونا و ابلاغ وزارت کشور حاصل شده و طبق اخباری که به ما رسیده است، نیروی انتظامی با استقرار در مبادی ورودی و خروجی استان، متناسب با این طرح اعمال قانون می‌کند.

بر اساس این گزارش، از ۱۷ مرداد ماه سال جاری تا اطلاع ثانوی از ورود همه خودروها در چهار مسیر جاده‌ای گناباد، فیض‌آباد، قوچان و سبزوار جلوگیری می‌شود. همچنین، در بخش هوایی و ریلی نیز به مدت ده از تاریخ مذکور روز ظرفیت‌ها به میزان ۵۰ درصد کاهش خواهد یافت.

محدودیت های سفرحال و هوای تهران در دهه اول محرم

رئیس پلیس راهور تهران نیز چند روز پیش در جمع خبرنگاران به محدودیت‌های ترافیکی ایام عزاداری آقا اباعبدالله الحسین (ع) اشاره کرده و گفت: با توجه به فرارسیدن دهه اول محرم شرایط ترافیکی و محدودیت‌های متفاوتی برقرار خواهد شد.

سردار محمدحسین حمیدی با تاکید بر اینکه این طرح‌ها متناسب با شرایط هیات‌های عزاداری است، افزود: تغییر ساعت تردد شبانه موکول به نظر ستاد ملی مقابله با کروناست که تا این لحظه ابلاغیه‌ای مبنی بر تغییر ساعت ارسال نشده و به محض تصمیم‌گیری و ابلاغ، تغییر ساعت‌ها لحاظ خواهد شد.

عاشورا و تاسوعا در تهراناعمال محدودیت در سایر شهرهای کشور به چه صورت است؟

بر اساس شواهد موجود، رخداد طغیان‌های ناشی از اپیدمی از جنوب و جنوب شرقی کشور آغاز شده است. به این معنا که این موج جدید در ابتدا از چابهار به سمت زابل و بالاتر حرکت کرد و با توجه به مراوداتی که بین سیستان و بلوچستان و استان گلستان وجود دارد، گلستان‌ هم به یکی از استان‌هایی تبدیل شد که وضعیت خیلی مناسبی ندارد.

با توجه به این توضیحات، در ادامه اعمال محدودیت‌های سفر اخباری به گوش می‌رسد مبنی بر اینکه کیش، بسیاری از شهرهای استان خوزستان و شهرهای استان گلستان هم قرار است با منع ورود مسافر مواجه شوند. این در حالیست که مسوولان وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اظهارات متعددی پیرامون این تصمیمات داشته و تا زمان تنظیم این گزارش، هیچ نظر قطعی به خبرنگار ما اعلام نکرده‌اند.

حال باید منتظر ماند و دید با آغاز تعطیلات محرم آیا محدودیت‌هایی که مدام از آنها صحبت شده است، به صورت صددرصدی اجرا می‌شود یا نه؟

محدودیت های سفرباید مبادی شهرها و سفرها را کنترل کنیم

رییس گروه واکنش سریع کووید۱۹ وزارت بهداشت با بیان اینکه من معتقدم به جای اعمال قرنطینه که یک مداخله بسیار پرهزینه‌ است، بهتر باشد مبادی شهرها، سفرها و سایر رخدادها را کنترل کنیم، به خبرنگار ما گفت: با توجه به شرایط خاص کشور مدام صحبت از اعمال قرنطینه و محدودیت سفر می‌شود، اما واقعیت این است که با بررسی وضعیت جاده‌ها درمی‌یابیم که در عمل این مقررات به اجرا در نمی‌آیند.

حمید سوری اظهار داشت: وقتی شهری قرمز اعلام می‌شود اما تمهیدات لازم برای عملیاتی شدن مقررات در آن اجرا نمی‌شود، یعنی کل فعالیت‌هایی که در این خصوص صورت می‌گیرد بی‌فایده است. بنابراین، قوانین باید ضمانت اجرایی داشته باشند و پایش و نظارت شوند تا مثمرثمر واقع شوند.

خواهش یا اعمال قانون!

از سوی دیگر، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور نیز با آغاز هر تعطیلاتی در کشور، مدام از مردم خواهش می‌کند به سفر نروند.

سعید نمکی پیش از این نیز با گلایه از جایگاه وزارت بهداشت در مدیریت و مهار ویروس کرونا در کشور، گفته بود: در همه جای دنیا وقتی وزیر بهداشت بنویسد که فلان چیز آره یا خیر، دیگر تمام است، اما گویا در ایران شرایط به‌گونه دیگریست.

تعطیلی‌ها باید با برنامه همراه باشد

علی‌اصغر مونسان، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیز در پاسخ به سوال خبرنگار ما مبنی بر اعمال نظر پیرامون تقاضاها و صحبت‌هایی که برای تعطیلی دو هفته‌ای در کشور مطرح می‌شود، گفت: اگر قرار بر تعطیلی باشد، درصورتی موثر خواهد بود که برای آن برنامه داشته باشیم وگرنه اینکه دو هفته تعطیل کنیم که در خانه بنشینیم و بعد از دو هفته باز همان رفتارها تکرار شود، شاهد اثربخشی تعطیلات نخواهیم بود.

محدودیت های سفروضعیت بسیار نگران‌کننده است

حمید سوری همچنین، درباره شرایط کرونا در کشور و همزمانی آن با آغاز ماه محرم با تاکید بر اینکه وضعیت بسیار نگران‌کننده است، گفت: چندی پیش ادعا شده بود که اگر ایمنی در برابر ویروس چه با واکسن و چه به صورت طبیعی به ۷۰ درصد برسد، کنترل بیماری کامل می‌شود. اما متاسفانه آنچه در عمل شاهد آن هستیم این است که این ویروس هوشمندانه در حال تلاش برای بقای خود است. بنابراین افرادی که واکسن می‌زنند متوهم نشوند و همچنان اقداماتی نظیر فاصله‌گذاری اجتماعی، ماسک زدن، عدم شرکت در تجمعات و… را دنبال کنند.

وی با تاکید بر اینکه پیش‌بینی می‌شود با وضعیت وخیمی بعد از مراسم‌های محرم روبرو شویم، خاطرنشان کرد: سوگواری برای امام حسین(ع) موضوع مهمی است، اما شکل اجرای آن در شرایط اپیدمی مهم‌تر است و بهتر است شکل متفاوت عزاداری را در این دوران پیاده‌سازی و تجربه کنیم.

اشتراک گذاری

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.