ممنوعیت تردد

تعطیلی سراسری و ممنوعیت جاده‌ای از ۲۵ مرداد ۱۴۰۰ در سراسر کشور

وضعیت راه‌ها در دوران کرونا

بعد از یک روز مرگبار و رکورد شکن در بهشت زهرای تهران به نظر می‌آید موج جدیدی از کرونا در پیش است، این درحالی است که تعداد جان باختگان کشور در ۲۴ ساعت گذشته بی‌سابقه بود.

طبق جدیدترین رنگ‌بندی کرونایی کشور بر اساس اعلام اپلیکیشن ماسک، علاوه بر شهرهای قرمز قبلی ۲۷ شهرستان‌ دیگر هم از امروز شنبه ۲۳ مرداد ماه قرمز شد.

طبق اعلام وزارت بهداشت ایران به نقل از خبرگزاری فارس ۲۹ شهرستان دیگر در وضعیت قرمز قرار گرفته‌اند و کل شهرستان‌های قرمز کرونا در ایران به ۳۵۹ شهرستان افزایش پیدا کرد. در این لیست هفت شهرستان از استان کرمان در رده بندی قرمز قرار دارند، که نسبت به استان‌های دیگر بیشترین تعداد وضعیت قرمز را داشت.

در ادامه این گزارش ۵۹ شهرستان نیز در وضعیت نارنجی و ۳۰ شهرستان در وضعیت زرد قرار گرفتند.

این ها همه درحالی است که شرایط در دیگر استان های ایران هم رو به وخامت گزارش شده است. امروز طی نشست ستاد مبارزه با کرونای خوزستان در محل استانداری،  قاسم سلیمانی‌دشتکی استاندار خوزستان اعلام کرد که محدودیت‌های ترافیکی شدید در سطح شهر برای همه گروه‌های شغلی به جز گروه یک اعمال خواهند شد.

ممنوعیت تردداین محدودیت ها از دوشنبه هفته جاری تا شنبه ۳۰ مرداد ادامه خواهد داشت. تعداد جان باختگان کرونا در خوزستان طی سه روز گذشته همچنان نگران‌کننده است. او در ادامه از مردم خواهش کرد تا مسافرت و مراودات خانوادگی را کاهش دهند و فقط در موارد ضروری اقدام به سفر نمایند.

همچنین بر اساس اعلام قرارگاه عملیاتی کشور با توجه به نزدیک شدن به تاسوعا و عاشورای حسینی، این نگرانی وجود دارد که به‌دلیل ازدحام جمعیت در آیین عزاداری، شرایط کشور به لحاظ شیوع ویروس کرونا وخیم‌تر شود.

در همین راستا امروز رئیس جمهور، سید ابراهیم رئیسی هم در جلسه ستاد مبارزه با کرونا حضور بهم رساند و با اعلام خبر قطعی شدن خرید ۳۰ میلیون واکسن کرونا توسط دولت، بر تلاش همگانی برای تسریع روند واکسیناسیون و ضرورت همکاری و هماهنگی بین نهادهای دولتی و مردم تاکید کرد و خبر از افزایش اختیارات استانداران در قالب ریاست ستادهای استانی داد.

ممنوعیت تردد

ممنوعیت تردد بین استانی

دکتر علیرضا رییسی – سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا در همین موضوع ادامه داد: امروز در جلسه ستاد بر رعایت و تشدید نظارت بر پروتکل‌ها تاکید شد. همچنین از فردا ساعت ۱۲ ممنوعیت تردد اعمال خواهد شد و نباید رفت و آمدی صورت بگیرد، به جز موارد استثنا مانند آمبولانس‌ها و کامیون حمل غذا و غیره.

بنابراین منع تردد از فردا ساعت ۱۲ ظهر تا صبح شنبه دو هفته آینده (آخر وقت جمعه پنجم شهریور) اعمال خواهد شد. این منع تردد سراسری و بین استانی خواهد بود.

وی در ادامه گفت: بنابراین تمام مجوزهایی که برای تردد صادر شده بود، لغو خواهد شد. علاوه بر این افرادی که بنا به هر دلیلی تخلف و جریمه شدند بعد از یک ماه این جریمه دو برابر خواهد شد و حتما هم از متخلفان اخذ می شود.

ممنوعیت تردد

تعطیلی ادارات

علیرضا رئیسی سخنگوی ستاد کرونا ادامه داد: تعطیلی همه ادارات را نیز در دستور کار داریم. بنابراین از روز دوشنبه ۲۵ مردادماه تا پایان روز کاری شنبه هفته آینده (۳۰ مردادماه) همه ادارات به جز مشاغل ضروری مانند ادارات برق، آب، اورژانس، نیروی انتظامی و… تعطیل خواهند بود.

به نقل از خبرگزاری ایسنا همه ادارات، اصناف و بانک‌ها از روز دوشنبه ۲۵ تا جمعه ۵ شهریور تعطیل خواهند شد. لازم به ذکر است که کسب و کار های ضروری و خدمات درمانی شامل این ممنوعیت نمی‌شوند. بنا به تصمیم ستاد مبارزه با کرونا، برگزاری عزاداری هم ممنوع اعلام شده است. پس بهتر است در خانه بمانیم و از شرکت در دسته‌های عزاداری خودداری کنیم تا جان هموطنانمان و کادر درمان را به خطر نیندازیم.

در راستای همین موضوع سخنگوی ستاد مقابله با کرونا گفت: مقرر شد عزاداری های ایام محرم در فضاهای بسته ممنوع و در مورد راه اندازی دسته های عزاداری، برگزار کنندگان اعمال قانون می‌شوند.

ممنوعیت تردد

رییسی ادامه داد: امروز در ستاد ملی مقابله  با کرونا، رییس جمهور هم تاکید کردند همه دستگاه‌های اجرایی و ناظر باید به شدت و قدرت وارد عمل شوند و ضمانت اجرایی در ارتباط با تخلفات نیز میزان جرایم مشخص شده است و در این زمینه دادستانی، نیروی انتظامی و اصناف موظف به رعایت هستند.

در ادامه جلسه امروز با حضور نمایندگانی از اتاق‌های اصناف ایران و تهران در ستاد ملی مقابله با کرونا مقرر شد که همه گروه‌ها و مشاغل بجز گروه یک مانند اصناف و پاساژ‌های سراسر کشور از دوشنبه مورخ ۲۵ مرداد به تا شنبه ۳۰ مرداد تعطیل باشند.

بر این اساس تنها مشاغل ضروری که در گروه یک قرار دارند، مانند فروشگاه‌های مواد غذایی، داروخانه‌ها، تعمیرگاه‌های خودرو و… مجاز به فعالیت هستند.

افرادی هم که در این مدت بنا به هر دلیلی مشمول جریمه شده‌اند، بعد از یک ماه جریمه آنان دوبرابر و حتما اخذ خواهد شد.

ممنوعیت تردد

بنابراین تنها مشاغل ضروری که مشاغل سطح یک نامیده می‌شوند مجاز به فعالیت هستند. مشاغل سطح یک شامل این دسته‌ها می‌شوند:

-کارخانه‌های تولیدی، مراکز صنعتی و معدنی، کشاورزی، شیلات و خدمات وابسته؛

– مراکز زیرساختی و حیاتی، مراکز تأمین و توزیع آب، برق، گاز، مدیریت پسماند، فاضلاب و فعالیت‌های تصفیه تهویه هوا، پالایشگاه‌ها و جایگاه‌های عرضه سوخت؛

– حمل و نقل عمومی کالا و مسافر برون شهری شامل ریلی، هوایی، جاده‌ای و دریایی؛

– حمل و نقل عمومی درون شهری؛

– ادارات و مراکز نظامی، انتظامی و امنیتی، امدادی و ستادی؛

– فروشگاه‌های زنجیره‌ای، سوپرمارکت‌ها، میوه‌فروشی‌ها و سبزی فروشی‌ها، میادین میوه و تره‌‌بار؛

– مراکز تولید، نگهداری، توزیع و فروش محصولات غذایی و خدمات وابسته؛

– مراکز تولید و عرضه فرآورده‌های لبنی نانوایی (تولید فراورده‌های نانوایی)؛

– مراکز بهداشتی، درمانی، امدادی، اورژانس و تأمین آمبولانس دولتی و خصوصی؛

– داروخانه‌ها، مراکز و فروشگاه‌های دامپزشکی، پخش دارو، عطاری و داروهای سنتی؛

– مراکز تهیه، تولید و توزیع مواد غذایی آماده و بیرون‌بر؛

– خدمات اپراتورهای ارتباطی، خدمات الکترونیک و فعالیت‌های پستی؛

– شرکت‌های خدمات اینترنتی (اعم از تأمین کنندگان اینترنت، فروشگاه‌های اینترنتی و شرکت‌های خدماتی مبتنی بر اینترنت)؛

– رسانه‌های مکتوب و برخط و مشاغل مشابه؛

– مراکز نگهداری و خدماتی سالمندان، معلولین، جانبازان، مراکز توان‌بخشی، و مراقبتی، آسایشگاه‌ها؛

– تعمیرگاه‌های انواع قطعات و لوازم یدکی؛

– فروشگاه‌های انواع مصالح ساختمانی و آهن‌آلات؛

– کارگاه‌های صنعتی (مانند جوشکاری و تراشکاری و مشابه آن)؛

– چاپخانه‌ها؛

– خشکشویی‌ها؛

– آرامستان‌ها.

ممنوعیت تردد

در تعطیلاتی که پیش‌تر به منظور کاهش ترددها و کنترل کرونا اعمال می‌شد، باعث بوجود آمدن موقعیت سفر برای خیل عظیمی از مردم می‌شد که به همین دلیل تعطیلات معمولا بی‌نتیجه بود. با این حال به نظر می‌رسد که این بار محدودیت‌ها با کنترل بیشتری اعمال شود.

از این همین رو امروز رئیس جمهور با بیان اینکه بسنده کردن به تدوین و اعلام پروتکل‌های بهداشتی به تنهایی کافی نیست، اعلام کرد:  باید برای لزوم رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی، الزاماتی تدوین و اجرا شود چرا که رعایت پروتکل‌های بهداشتی جزو حقوق اجتماعی عامه مردم است و اگر کسی این دستورات را رعایت نکند و باعث بیماری مردم شود، به حقوق آن‌ها تعدی کرده است.

بنابراین لازم است تا با توجه به شروع موج جدید کرونای دلتا، از انجام سفرهای بین استانی غیرضروری و همچنین فعالیت‌های خارج از منزل بکاهیم تا به کنترل هرچه بهتر شرایط کنونی کمک کنیم.

اشتراک گذاری

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.