بازگشایی مرزها

بازگشایی مرزها به روی گردشگران در جهان و موج پنجم کرونا در ایران

درمان کرونا در سراسر دنیا

چند وقتی است اخباری منتشر شده مبنی بر اینکه کمیسیون اتحادیه اروپا قصد دارد به مسافران واکسینه شده اجازه ورود به منطقه شنگن را بدهد. البته مقرر شده چنان که وضعیت شیوع کرونا در کشور مبدا به سرعت بحرانی شود، سهل‌گیری برای سفر به این منطقه نیز متوقف ‌شود.

هدف از اجرای رفع تدریجی موانع مرزی تلاش برای تشویق گردشگری که در دوران شیوع ویروس کرونا آسیب دیده، اعلام شده است. از این رو، اتحادیه اروپا قصد دارد با آغاز فصل تابستان، سفرهای تابستانی را رونق داده و فصل دیگری را در صنعت گردشگری رقم بزند.

پیش از این و با آغاز شیوع ویروس کرونا مرزهای میان کشورهای عضو اتحادیه اروپا از جمله مرزهای منطقه تردد-آزاد شنگن بسته شده بود.

طرح اتحادیه اروپا چیست؟

بر اساس اعلام اتحادیه اروپا دو اصل حفظ ایمنی و عدم تبعیض از اصول اولیه اجرای این طرح است. علاوه بر این، مجریان این طرح تاکید کرده‌اند که کسانی که احساس بیماری کرده یا علائمی دارند نباید سفر کنند.

این طرح به صورت مرحله‌ای اجرا خواهد شد، به این معنا که ابتدا با صدور مجوز عبور به کارگران فصلی شروع شده و سپس محدودیت سفر میان کشورهایی که کرونا در آنها به یک اندازه کنترل شده باشد، لغو خواهد شد. در مرحله نهایی حذف کلیه موانع میان مرزهای داخلی اتحادیه اروپا اتفاق خواهد افتاد. این طرح در حال اجرایی شدن است و تا کنون برخی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا به آن پیوسته‌اند.

گردشگری بعد کرونا

لزوم صدور کارت شناسایی کرونایی برای اجرای موفق طرح

گویا قرار است کشورهای عضو اتحادیه اروپا با طراحی یک کارت شناسایی برای مبتلایان بهبود یافته، واکسینه شده‌ها و افراد با تست کرونای منفی مشکلات سفر به منطقه شنگن را تسهیل کنند که البته این ماجرا در دست بررسی است.

پذیرش کارت شناسایی کشورهای خارج از شنگن در این منطقه نیز قرار است مورد بررسی قرار بگیرد که بر اساس آن اگر فردی یکی از واکسن‌هایی که در اروپا تائید شده را تزریق کرده باشد، می‌تواند بدون محدودیت به کشورهای عضو اتحادیه اروپا سفر کند.

بر این اساس، تا لحظه نگارش این گزارش واکسن‌های فایزر- بیون‌تک، مدرنا، آسترازنکا و جانسون و جانسون در اروپا مجوز گرفته و مورد تایید قرار گرفته‌اند.

بازگشایی مرزهاعلاوه بر موارد یاد شده، کشورها برای بازگشایی مرزهای خود به روی گردشگران و افراد برای شروع اقدام به سفر باید مواردی را رعایت کنند که در ادامه آمده است:

  • بلیت سفر با قطار یا هواپیما باید در اینترنت خریداری شود و بازرسی‌های امنیتی در ترمینال‌ها باید با حفظ فاصله اجتماعی انجام شود.
  • فروش غذا و نوشیدنی در پروازها برای کاستن از تماس بین افراد متوقف خواهد شد.
  • مسافران کمتری اجازه خواهند داشت سوار هواپیماها، اتوبوس‌ها، قطارها و کشتی‌ها شوند و ژل ضدعفونی باید در دسترس همه باشد.
  • مسافرانی که عضو یک خانواده نیستند باید با فاصله بنشینند.
  • کلیه کارکنان بخش حمل و نقل باید تجهیزات حفاظتی داشته باشند و رانندگان هرگونه وسایل نقلیه عمومی باید از طریق محفظه مخصوص حفاظت شوند.

کرونا و گردشگریشرایط در ایران به گونه دیگریست

اما هیچ یک از این طرح‌ها و تمهیدات شامل ایران و مسافران ایرانی نمی‌شود. به نظر می‌رسد شیوع نوع جدیدی از ویروس کرونا در ایران، هشدار در مورد مواجهه ایرانیان با پیک پنجم کرونا و تجربه ناموفق واکسیناسیون در کشورمان دلیل اصلی این مقوله باشد. شرایط در ایران به نحوی است که حتی همسایگانمان نیز اقدام به بستن مرزهای مشترک خود با کشورمان کرده‌اند.

علاوه بر این، به‌تازگی دبیر قرارگاه عملیاتی ستاد مقابله با کرونا نیز، ورود ایران به پیک پنجم کرونا را به طور ضمنی تایید کرده و خواستار رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی شده است.

اخبار منتشر شده از سوی رسانه‌های معتبر نیز حکایت از این موضوع دارد که در حال حاضر، استان‌های بوشهر، هرمزگان و سیستان و بلوچستان در شرایط اسفناکی از نظر شیوع ویروس کرونا به‌سر می‌برند.

بازگشایی مرزهاچرا کرونا دوباره در کشور در حال اوج‌گیری است؟

بسیاری از کارشناسان معتقدند در کشور ما تا کنون اقداماتی از قبیل قرنطینه، بیماریابی و تعطیلی فعال، اجرا نشده و به همین دلیل است که همچنان شاهد اوج ‌گیری این بیماری هستیم و پیک‌ها را یکی پس از دیگری پشت سر می‌گذاریم.

آمارهای غیررسمی حکایت از آن دارد که تا کنون تنها یک درصد از جمعیت کشور واکسینه شده‌اند که همین تاخیر در روند واکسیناسیون قطعا در آینده‌ای نه چندان دور مشکلات عدیده‌ای را برای همگان ایجاد خواهد کرد.

بر اساس آمار رسمی منتشر شده از سوی مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت هم از جمعیت ۸۵ میلیونی کشور، تاکنون حدود ۵ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر دوز اول و دوم واکسن کرونا را دریافت کردند. علاوه بر این، شواهد حاکی از آن است که بسیاری از سالمندانی که دوز نخست واکسن خود را دریافت کرده بودند، در تزریق دوز دوم با مشکل کمبود واکسن مواجه شدند.

این موضوع در کنار آغاز موج پنجم کرونا باعث شده تا بار دیگر موضوع بی‌برنامگی و عدم مدیریت صحیح این بیماری توسط مسوولان مربوطه مورد بحث و نقد قرار گیرد. به‌گونه‌ای که مجلس شورای اسلامی و در راس آن رئیس کمیسیون بهداشت مجلس نیز از سوءتدبیر دولت که سبب شروع پیک‌ جدید کرونا شده، به شدت انتقاد کرده اند.

بازگشایی مرزها

ممنوعیت ورود واکسن و ناکامی در تزریق واکسن داخلی

ایران تاکنون چهار موج بیماری کرونا را از سر گذرانده و منتظر شروع پیک پنجم کروناست. در این میان خبری از واردات واکسن نیست و بدقولی برخی از کشورها مبنی بر تامین واکسن مورد نیاز ایران روند واکسیناسیون در کشور را با وقفه روبه‌رو کرده است.

از این رو، مسوولان مربوطه از پروژه واکسن ایرانی «برکت» پرده‌برداری کرده و همه ایرانیان به این پروژه امید بسته‌اند.

همه این مشکلات در کنار روند کند واکسیناسیون، صف‌های طولانی تزریق واکسن در نقاط مختلف کشور و تجمع در مقابل مراکز واکسیناسیون شهرها برای دریافت واکسن، بی‌توجهی به پروتکل‌های کرونایی، عدم نظارت دقیق‌ و سختگیرانه‌ توسط متولیان و دستگاه‌های نظارتی و… سبب شده کشورمان هیچ جایگاهی در برنامه‌ریزی‌های مبتنی بر بازگشایی مرزها و رونق صنعت گردشگری جهانی نداشته باشد.

اشتراک گذاری

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.