غلبه به ترس از پرواز

چگونه به ترس از پرواز غلبه کنیم؟

تقریبا یک نفر از هر چهار نفر، حس ترس از پرواز را تجربه کرده‌اند و برای بسیاری از افراد، حتی تصور پا گذاشتن داخل هواپیما می‌تواند استرس‌زا باشد. تجربه ثابت کرده است که بسیاری از این افراد حتی قبل از پرواز، همواره وضعیت هوا را چک می‌کنند و با حملات عصبی و ترس‌هایی که در طول پرواز دارند، حتی مسافران کنار خودشان را هم تا حدی می‌ترسانند. اما از آنجایی که دیگر عصر، عصر سرعت و بهینه سازی است، بهتر است هر چه سریع‌تر به کمک این مطلب، به حس ترس از پرواز خودتان غلبه کرده و با خیالی راحت در هواپیما بنشینید.

آیا پرواز کردن با هواپیما خطر دارد؟

ترس از پرواز مسئله عجیبی است چون شخص را به این فکر وامی‌دارد که اصلا انسان نباید در آسمان باشد و پرواز کردن برای او یک خطر و ریسک بزرگ به حساب می‌آید. اما اگر خیلی منطقی بخواهید فکر کنید، واقعا اینطور نیست و بالاخره هر کسی باید در مقطعی از زندگی‌اش، با ترس‌ها و محدودیت‌های خودش روبرو شده و به آن‌ها غلبه کند. برای شما هم وقتش رسیده که چند دقیقه وقت گذاشته و این مطلب را مطالعه کنید تا به ترس از پرواز خودتان غلبه کنید.

جستجو و خرید بلیط هواپیما از علی بابا

چگونه به ترس از پرواز خودمان غلبه کنیم؟

همانطور که قبلا هم گفته شد، ترس از پرواز تا حدی طبیعی است چرا که شما در وسیله‌ای هستید که چند صد متر با زمین فاصله دارد و با سرعت بسیار زیادی در حال حرکت است. اما برای غلبه به این ترس از پرواز هم راه‌هایی وجود دارد. البته از آنجایی که ترس از پرواز یک نوع مسئله روانی است، راه‌های غلبه به آن هم بیشتر، تکنیک‌هایی برای تسلط به اعصاب و روان است. به هر حال، در ادامه این مطلب، بهترین راه های غلبه به ترس از پرواز را آورده و برای شما توضیح داده‌ایم.

بدانید که هواپیما چگونه کار می‌کند

یکی از اصلی‌ترین دلایل ترس از پرواز که در بین مردم وجود دارد این است که بسیاری از آن‌ها واقعا نمی‌دانند که نیروی محرکه هواپیما چیست، چگونه به حرکت و پرواز درمی‌آید، و چگونه در هوا می‌ماند. اما مطمئن باشید همان طور که ماشین‌ها برای حرکت روی جاده و زیردریایی‌ها برای حرکت زیر آب طراحی شده‌اند، هواپیما ها هم برای پرواز کردن در آسمان طراحی شده‌اند.

اصول غلبه به ترس از پرواز

در حقیقت هواپیما به خاطر حرکت بال‌هایش در هوا می‌تواند اوج گرفته و حرکت کند و این یکی از اساسی‌ترین قوانین فیزیک است. برای مثال، هواپیمایی که در ارتفاع ۱۰ کیلومتری زمین پرواز می‌کند، حتی اگر تمام موتورهایش از کار افتاده باشند، می‌تواند حدود ۱۶۰ کیلومتر روی هوا مانده و به حرکت خودش ادامه دهد.

به خلبان‌ها اعتماد کنید

اگر در حین پرواز، ترس بر شما غلبه کند و در کل مسیر استرس داشته باشید، قطعا لذت بردن از این پرواز برای شما ممکن نخواهد بود اما این را بدانید که خلبان‌ها، برعکس بسیاری از مسافرین، پرواز کردن و هدایت هواپیما را که شغلشان است، بسیار دوست دارند و برای این که به این مرحله برسند، دوره‌های سخت گیرانه و چند ساله را پشت سر گذاشته‌اند.

برای غلبه به ترس از پرواز به خلبان‌ها اعتماد کنید

بدون اغراق، خلبانی یکی از معدود شغل‌هایی در جهان است که به صورت کاملا قانونمند عملی می‌شود (یعنی فرایندهای انتخاب و سنجش خلبانان). گذشته از این‌ها، خلبانان هر شش ماه یک بار، مورد ارزیابی قرار می‌گیرند و تمرین‌های لازم و حتی پیشرفته را دریافت می‌کنند تا در طول مسیرِ حرفه‌شان، باتجربه‌تر و ماهرتر شوند.

توربولانس (چاله هوایی) را بشناسید

اگر تا به حال تجربه پرواز با هواپیما را داشته باشید، ممکن است توربولانس (یا همان چاله هوایی) را هم احساس کرده باشید؛ لحظه‌ای که هواپیما به نوعی به لرزش درمی‌آید، انگار که دارد از روی یک دست انداز هوایی رد می‌شود. این مسئله، ترس از پرواز را تشدید می‌کند ولی بهتر است بدانید که این قضیه با این که کمی ترسناک به نظر می‌آید اما لزوما خطرناک نیست.

خلبانان حرفه‌ای و مجرب می‌گویند که توربولانس یک مسئله کاملا عادی است و هواپیماها به نوعی طراحی شده‌اند که حتی از شدیدترین چاله‌های هوایی هم به راحتی و سلامت بگذرند. در کل اگر کمربند ایمنی خودتان را بسته باشید، مطمئن باشید که کاملا در امان هستید و هیچ خطری شما را تهدید نمی‌کند.

افکار منفی‌تان را کنترل کنید

زمانی که به پرواز کردن با هواپیما فکر می‌کنید و یا در حال پرواز هستید، مجسم کردن سناریوهای وحشتناک اصلا کار سختی نیست! مثلا شاید با خودتان فکر کنید که اگر همین الان بال هواپیما از جا کَنده شود و یا موتور هواپیما از کار بیفتد، چه اتفاقی می‌افتد.

چیزی که در این میان مهم است این است که بتوانید این افکار منفی را کنترل کرده و همیشه پایانِ شاد را برای خودتان مجسم کنید، لحظه‌ای که پرواز تمام شده و هواپیما با موفقیت فرود آمده و شما در حال پیاده شدن از آن هستید. چنین ذهنیت مثبتی در کاهش استرس و اضطراب شما نقش به سزایی خواهد داشت.

روی تنفس‌تان تمرکز کنید

اگر بتوانید روی ریتم تنفس خودتان تمرکز کرده و با تنفس عمیق، آن را کنترل کنید، احتمال دچار شدن به استرس و ترس از پرواز را تا حد چشمگیری کاهش خواهید داد. اگر احساس کردید که دچار اضطراب می‌شوید (حتی قبل از پرواز)، حتما دم و بازدم‌های عمیق را انجام بدهید (هر کدام در حد چهار ثانیه). این کار با رساندن اکسیژن بیشتر به مغزتان، باعث تسکین سیستم عصبی‌تان می‌شود که در نهایت، منجر به آرامش خواهد شد.

سعی کنید حواستان را پرت کنید!

یکی دیگر از روش‌هایی که می‌تواند در فرایند غلبه به ترس از پرواز، کمک بزرگی به شما بکند این است که حواستان را به جای ترس از پرواز، روی چیز دیگری متمرکز کنید. برای مثال، زمانی که احساس کردید حس استرس به خاطر پرواز در شما بیشتر می‌شود، می‌توانید نقطه بین انگشت شست و انگشت اشاره‌تان را فشار بدهید. این نقطه یکی از «نقاط فشار» بدن است که فشار دادن آن می‌تواند در کنترل میزان استرس و افزایش ذهن‌آگاهی به شما کمک کند.

اگر این روش‌ها برای شما جوابگو نیستند، می‌توانید چندتا از آهنگ‌های مورد علاقه‌تان را با هندزفری گوش بدهید و یا یادی از عکس‌ها و فیلم‌های مورد علاقه‌تان بکنید تا هم حواستان معطوف ترس از پرواز نشود و هم خیلی متوجهِ گذر زمان نشوید. همچنین مطالعه کتاب هم گزینه خوبی است.

با مهماندارها صحبت کنید

مهماندارانی که در هواپیما با شما هستند، نه تنها برای راحتی و امنیت سفر با شما هستند، بلکه می‌توانند در حفظ آرامش شما هم موثر باشند. می‌توانید در حین سوار شدن به هواپیما یا در طول پرواز این مسئله را با آن‌ها در میان بگذارید که شما ترس از پرواز دارید و همچنین در حین پرواز، اگر مسئله یا سوالی در مورد هواپیما یا پرواز ذهنتان را مشغول کرد، به راحتی آن را از مهمانداران بپرسید. همچنین این را هم به یاد داشته باشید که هر چقدر هم سر و صدا و حرکت هواپیما غیرعادی به نظر بیاید، تا زمانی که خلبان به صورت رسمی اعلام نکند، یعنی هیچ مشکل خاص و بزرگی پیش نیامده. با آرامش خاطر به صندلی‌تان تکیه داده و از پروازتان لذت ببرید.

ترس از پرواز را کنار بگذارید و پرواز کنید!

درست است که غلبه کردن به ترس‌ها و استرس‌های روانی کار آسانی نیست و باید به مرور زمان روی آن‌ها کار کرد. شما هم برای انجام این کار نیازی نیست که یکدفعه‌ای یک پرواز طولانی داشته باشید تا بتوایند ترس از پرواز را از سرتان بیرون کنید. در عوض، با پروازهای کوتاه شروع کنید و قبل از پرواز، سناریوی امنی برای خودتان بچینید که مثلا هواپیما به آرامی از زمین بلند شده و بعد از پرواز، با موفقیت و بدون هیچ مشکلی، فرود می‌آید. با این روش‌های غلبه به ترس از پرواز، دیگر درِ دنیای دیگری را برای خودتان باز کنید!

اشتراک گذاری

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.