کرونا و حج

واکسن‌های موردتایید عربستان برای حج سال ۱۴۰۱ چیست؟

شرایط ویژه برای سفر حج بعد از دو سال

امسال قرار است حجاج بعد از دو سال راهی حج شوند؛ البته شرایط این سفر نسبت به سال‌های گذشته به دلیل شیوع کرونا تفاوت‌ دارد. کشور عربستان محدودیت­هایی برای سن حجاج و نوع واکسن کرونا در نظر گرفته و اعزام افراد بالای ۶۵ سال را ممنوع کرده است.

ایران دنبال راه‌حل برای اعزام حجاجی است که واکسن ایرانی تزریق کرده‌اند و طبق اعلام سازمان حج همه افراد واجد شرایط باید تا دو ماه آینده اعزام شوند.

تزریق واکسن مننژیت تا قبل از اعزام به حج

به گفته دکتر طاهر درودی معاون حج‌وعمره مرکز پزشکی حج‌وزیارت هلال‌احمر گفته است: هلال‌احمر برنامه‌ریزی‌های اولیه برای حج امسال را انجام داده است، اما از آنجا که عربستان خیلی دیر اعلام آمادگی کرد، برگزاری مراسم امسال مشخص نیست.

به همین خاطر واکسن مننژیت دیرتر سفارش داده شده است و فرآیند خرید، ارسال و انتقال واکسن به کشور و توزیع آن بین استان‌ها زمان زیادی می‌برد. انشالله تا یک ماه آینده واکسن وارد کشور خواهد شد. امسال حدود ۴۰ هزار نفر اوایل ماه‌های خرداد و تیر به حج اعزام می‌‌‌‌‌‌‌شوند.

کرونا و حجبا این حال تعداد واکسن سفارش داده شده از این تعداد بیشتر است. بعد از تعیین اینکه از هر استان چند کاروان به حج می‌روند، واکسن به استان‌ها فرستاده و واکسیناسیون شروع می شود. طبق شیوه‌نامه گفته‌شده تزریق واکسن حدود دو هفته قبل از اعزام زمان مناسبی است.

واکسن‌‌‌‌های کرونای مورد تایید کشور عربستان

دکتر درودی بیان کرد: کشور عربستان فهرست واکسن‌های موردتایید خود را منتشر کرده است. در این لیست واکسن‌های خارجی آسترانزکا، اسپوتنیک، سینوفارم، فایزر و مدرنا هستند.

تعدادی از این واکسن ها جزو واکسن‌های تزریق شده ایران است. واکسیناسیون در کشور روند خوبی داشته و در این زمینه مشکلی نداریم. کشور عربستان در بیانه‌ای شرط حضور در حج را حداقل تزریق دو دوز از واکسن‌های موردتایید و ارائه کارت واکسن بیان کرده است.

همچنین ادامه تاکید کردند: توصیه ما به حجاج این است که برای حفظ ایمنی بیشتر سه دوز واکسن را تزریق کنند.

کرونا و حجوضعیت نامعلوم حجاجی که واکسن ایرانی تزریق کردن

در فهرستی که عربستان ارائه کرده است، واکسن‌های ایرانی برکت، نورا، فخرا و… دیده نمی‌شود. به گفته دکتر درودی درباره‌ این موضوع با معاون وزارت بهداشت جلسه‌ای تشکیل و قرار شد وضعیت حجاج در این جلسه مشخص شود.

ایشان درادامه بیان کردند: ترجیح ما این است که حجاج در شرایط بهتری به حج بروند، مراسم را راحت انجام دهند و مشکلی پیش نیاید. علاوه‌ بر این حجاجی که واکسیناسیون خود را کامل نکرده‌اند تا قبل از اعزام اقدام به تکمیل واکسیناسیون خود کنند.

۳ راهکار برای جریان انتقال دارو در حج امسال

دکتر درودی درباره روند انتقال دارو به عربستان در زمان حج گفت: هر سال فهرستی از داروها براساس تعداد حجاج، ترکیب سن، شرایط و بیماری‌های موجود از کشورمان به عربستان ارسال می‌شود . امسال با توجه به شرایط پیش‌آمده فرصت زمانی محدود و بیماری کرونا شیوه انتقال دارو متفاوت است.

سه راهکار برای جابه‌جایی دارو در نظر گرفته‌ایم.

کرونا و حجراهکار اولی که اتخاذ کردیم، این است که دارو مانند سال‌های گذشته از ایران به کشور عربستان فرستاده شود که با محدویت زمانی موجود این امر بعید به نظر می‌رسد.

راهکار دوم این است که داروها از کشور عربستان خریده شود و بعد از آنجا به دست پزشکان برسد.

راهکار سومی که در حال بحث درباره‌ آن هستیم، این است که حداقل قسمتی از دارو از کشورمان تامین و به کشور عربستان ارسال شود و قسمتی از دارو را از همانجا تهیه کنیم، یعنی ترکیب دو راهکار قبلی.

سال‌های گذشته در این زمان دارو‌ها ارسال شده بود؛ اما امسال اخیرا ظرفیت کاروان‌های هر استان مشخص شده است . منتظر هستیم عربستان راهبرد خود را با توجه به این که وقت قطعی حج را دیر اعلام کردند، بیان کنند. با توجه به تصمیم آن‌ها، فرایند نهایی اعلام خواهد شد.

ارسال داروی اختصاصی کرونا برای حجاج

دکتر درودی درباره داروهای ارسالی به عربستان اینطور توضیح داد: سال‌های گذشته داروهای سرماخوردگی، بیماری‌های قلبی، عروقی و گوارش کنار داروهای عمومی ارسال می‌شد.

با جلسه‌ای که در کمیته تخصصی پزشکی برگزار شد، قرار است در سال جاری ۷۰درصد سهم داروها، به داروهای ذکر شده و ۳۰درصد سهم داروها به ۴ داروی اختصاصی کرونا و لوازم موردنیاز مثل ماسک و مواد ضدعفونی‌کننده اختصاص داده می‌شود.

کرونا و حجالبته با مشورتی که با متخصصان ریه شد و باتوجه به بیماری کرونا تاکید براین است که داروهای تنفسی هم فرستاده شود.

شروع معاینات بعد از مشخص‌شدن تعداد حجاج

شیوه‌نامه موجود بر این اساس هستند که بخشی به ارزیابی توانایی مالی و بخش دیگر به ارزیابی توانایی جسمی می‌پردازند.

توانایی جسمی از سوی پزشکان و با پا فشاری بر دستورالعمل‌ها ارزیابی می‌شود و حجاجی که توانایی جسمی و مالی بهتری دارند، به حج فرستاده می‌شوند.

دکتر درودی بیان کرد: امسال قرار است فلیترهای بیشتری را اعمال کنیم تا حجاجی که وضعیت جسمانی مناسب‌تری دارند، به حج فرستاده شوند و مشکلات کمتری برای حجاج به وجود بیاید. قرار است در آینده جلسه‌ای برگزار و درباره جزئیات بحث شود.

ایشان در ادامه توضیح داد: هر سال معاینات تا این زمان انجام می‌شد، اما امسال به خاطر شرایط به وجود آمده معاینات انجام نشده است. درحال‌حاضر منتظر مشخص شدن تعداد حجاج هر استان هستیم تا کار را شروع کنیم. برای انتخاب پزشکان و پرستاران در شبکه‌های ‌اطلاع‌رسانی مختلف آگاهی‌رسانی کرده‌ایم، اما در سال جاری اولویت‌ ما با پزشکانی است که سال ۹۹ انتخاب کردیم.

تغییر شکل ترکیب سنی کاروان ها

دکتر درودی در زمینه موضوع تغییر شرایط سنی کاروان‌ها گفتند: بعد از اعلام کشور عربستان، در کشور شروع به اطلاع رسانی درشهرهای مختلف کردیم و در حال حاضر منتظر هستیم که مشخص شود از هر استان چند کاروان به حج می رود. سال های‌گذشته در این زمان ما دارو را به کشور عربستان ارسال کرده بودیم و حجاج راهی کشورعربستان شده بودند. اما چون کشور عربستان دیر اعلام آمادگی کرد از طرفی در سال جاری شرایط سنی را تغییر دادن و اعزام افراد بالای ۶۵ سال را ممنوع کردند کار را دشوارتر کرده است باید منتظر بمانیم که هر استان تعداد حجاج خود را اعلام کند.

اشتراک گذاری

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.