راهنمای سفر به بوشهر

راهنمای سفر به بوشهر همان ناخدای خورشید خلیج‌فارس

راهنمای جامع برای سفری خاطره‌انگیز به بوشهر

به دریایی‌ترین شهر جهان خوش‌آمدید! بوشهر جایی است که آدم دلش می‌خواهد به اندازه یک عمر در کوچه‌پس‌کوچه‌هایش گم شود. دیدنی های بوشهر فقط در عمارت‌ها و بندرهای تاریخی‌اش خلاصه نمی‌شود. اگر از من بپرسید، آب، خاک و حتی بوی بوشهر را باید جزو جاهای دیدنی بوشهر ثبت کنند. این «ابوشهر» یا «البوشهر» عرب‌زبان‌ها مثل یک راهنمای سفر به بوشهر در قلب همه فارسی‌زبان‌ها هم جا دارد.

بوشهر شبیه هیچ‌ جای دنیا نیست. دیدنی های بوشهر هم از این قاعده مستثنی نیست. جایی که مردمانش برای اولین‌بار صنعت چاپ را به ایران آوردند، مجله و نشریه می‌خواندند و ورق تاریخ را برمی‌گرداندند.

سرزمینی که ثروت بی‌پایان مهربانی، صبر و خونگرمی از آب چشمه‌ها و رودهایش می‌جوشد. اصلا یکی از جاهای دیدنی بوشهر چهره خسته ولی خندان کشاورزها و صیادانش است که عمق نگاهشان از هر چاه نفتی عمیق‌تر است. بوشهر نه‌فقط «بوخت اردشیر» که بوخت همه ماست. یعنی شهری است که همه ما در آن رهایی پیدا می‌کنیم.

بهتر است چه زمانی به بوشهر سفر کنیم؟
در فصل‌های سرد سال مثل پاییز و زمستان، هوای بوشهر مناسب و آب خلیج گرم و خوب است. بنابراین خیلی از مردم در این فصل‌ها و البته دو ماه اول بهار، به بوشهر می‌روند.

جاهای دیدنی بوشهر کجاست؟
بوشهر جاهای دیدنی فراوانی دارد. از عمارت‌های دوران قاجار و شهر تاریخی سیراف تا سواحل بکر و زیبای خلیج فارس، همه جزو دیدنی‌های جذاب بوشهر به‌شمارمی‌روند.
بهترین هتل‌های بوشهر کدام است؟
هتل‌های درسا، هیرون، ناکو، سیراف و هتب جهان‌گردی دلوار در لیست بهترین هتل‌هاب بوشهر قرار دارند.
از بوشهر به کدام جزیره‌ها می‌توان سفر کرد؟
شما می‌توانید از بوشهر به جزیره‌های مختلفی مثل کیش، قشم، خارگ، نگین و میرمهنا سفر کنید.
بهترین راه دسترسی به بوشهر کدام است؟
سفر هوایی بهترین گزینه برای بوشهر است ولی با ماشین و اتوبوس هم امکان سفر وجود دارد.

مشخصات جغرافیایی در راهنمای سفر به بوشهر

روی نقشه ایران، استان بوشهر را شبیه یک موش بزرگ بر سر خلیج فارس پیدا می‌کنید. بوشهر از سمت دیگرش شبیه یک مرغ دریایی است که ماهی کوچکی به منقار دارد. خلاصه که در جنوب  متمایل به جنوب‌غربی، هفدهمین استان بزرگ ایران با بیشتر از یک میلیون جمعیت، مساحتی بیشتر از ۲۷هزار و ۶۰۰ مترمربع و با لهجه شیرین و بلوف‌آمیز خودش به شما خوش‌آمد می‌گوید.

بوشهر

عکس از: سایت Google Maps

در این راهنمای سفر به بوشهر باید بگویم استان بوشهر در ارتفاع ۱۸ متر از سطح دریا، ۱۰ شهرستان، ۴۰ شهر و کمی کمتر از ۱۰۰۰ آبادی دارد. عسلویه و بوشهر هم احتمالا از معروف‌ترین شهرستان‌های آن بین بقیه ایرانی‌ها هستند. بقیه این شهرستان‌ها، تنگستان، جم، دشستان، دشتی، دیر، دیلم، کنگان و گناوه نام دارند.

این استان در جنوب‌غرب، بیشتر از ۷۰۰ کیلومتر مرز دریایی با خلیج‌فارس دارد. در شمال به خوزستان و کهگیلویه‌وبویراحمد می‌رسد. همسایه جنوب‌شرقی آن هم هرمزگان است و از سمت شرق به استان فارس منتهی می‌شود.

بوشهر

عکس از: سایت Google Maps

همسایگی با خلیج فارس، جزیره‌های کوچک و بزرگی را به بوشهر بخشیده‌ است که اینجا اسم همه آن‌ها را برایتان آورده‌ایم.

  • خارک، خارکو، شیف، نخیلو، ام‌الگرم، تهمادو یا جبرین، فارسی، بیدو، خان، عباسک و پیرزنگی، مرغی، چراغی، متاف، جزیره نگین، صدرا، صدف، مولیات، میرمهنا، خرو، شیخ کرامه و سه‌دندون

کمی که از این اعداد و اسامی گیج‌کننده بیرون بیاییم، به مسائل مهم‌تری درباره راهنمای سفر به بوشهر می‌رسیم. مثلا این‌که بوشهر بعد از تهران و خوزستان، سومین غول اقتصادی کشور است که وجود نیروگاه‌های گازی و اتمی، بندر عسلویه، شرکت پتروشیمی بوشهر و هفت ناحیه و شهرک صنعتی این استان همگی این واقعیت را تایید می‌کنند.

نقشه بوشهر روی گوگل مپ

در اینجا نقشه بوشهر را روی گوگل مپ برایتان گذاشته‌ایم تا مسیر آن را بهتر بشناسید:

مسیرهای دسترسی به بوشهر

مهم‌ترین نکته در راهنمای سفر به بوشهر این است که چطور خودمان را به آن برسانیم! اصلا با چه روشی سفر کنیم تا پایمان به جاهای دیدنی بوشهر باز شود؟

– سفر با هواپیما از تهران به بوشهر

این‌که هوایی یا زمینی بروید به سلیقه و بیشتر به بودجه شما بستگی دارد؛ ولی برای شهرهای دور مثل تهران، راحت‌ترین گزینه بلیط هواپیماست.

بوشهر

عکس از: سایت Akharinkhabar

بعد از خرید بلیط تهران به بوشهر یکی از ایرلاین‌های موجود، به فرودگاه مهرآباد می‌روید و طی یک پرواز یک‌ونیم ساعتی در فرودگاه اصلی استان بوشهر پیاده می‌شوید.

– سفر با قطار؛ از فکر تا عمل

درباره راهنمای سفر به بوشهر با قطار هم لازم است نکته‌ای را به شما بگویم. هیچ مسیر ریلی به بوشهر نمی‌رود! شما می‌توانید با قطار نهایتا تا شیراز و بندرعباس بروید و بعد از آن با تاکسی یا اتوبوس خودتان را به جاذبه های گردشگری بوشهر برسانید.

البته مسیر راه‌آهن شیراز-بوشهر-عسلویه پروژه‌ای است که بیشتر از ۱۰ سال پیش مطرح شد؛ اما هنوز خبری از پایان و افتتاحش نداریم!

– اتوبوس؛ ارزان و دوست‌داشتنی

اتوبوس هم که پای ثابت سفرهای کم‌بودجه و اقتصادی؛ درعین‌حال راحت و جذاب در راهنمای سفر به بوشهر است. اکثر ترمینال‌های اتوبوس‌رانی برای مقصد بوشهر بلیط دارند. برای مثال در تهران شما می‌توانید از سه پایانه جنوب، غرب و پایانه بیهقی، به بوشهر بروید.

بوشهر

عکس از: سایت Tasnimnews

– ماشین؛ دوراهی راحتی و ارزانی

اما به قسمت سخت کار در راهنمای سفر به بوشهر می‌رسیم. سفر با ماشین شخصی! این مدل سفر شاید برای راه‌های نزدیک دل‌نشین باشد و کلی خوش‌بگذرد، ولی برای مسافت‌هایی مثل تهران تا بوشهر گزینه خیلی جالبی نیست. از تهران تا بوشهر دو مسیر وجود دارد که درواقع تا اصفهان یکی هستند و از آن‌جا جدا می‌شوند. در اول هردو باید از بزرگراه خلیج فارس به اصفهان بروید.

بوشهر

عکس از: سایت Google Maps

در راهنمای سفر به بوشهر وقتی به اصفهان رسیدید دوتا راه جلوی شما قرار دارد. اول این‌که به یاسوج بروید و از آن‌جا راه را ادامه بدهید. این راه، ۱۰۴۱ کیلومتر است و کل مسیر سفر یعنی از تهران به بوشهر تقریبا ۱۳ ساعت طول می‌کشد.

راه بعدی حتی طولانی‌تر هم هست! از اصفهان مسیرتان را به‌سمت آباده شیراز کج کنید و بعد به‌ طرف کازرون بروید. مخلص کلام، ۱۱۷ کیلومتر بیشتر می‌رانید و حدود ۱.۵ ساعت هم دیرتر می‌رسید.

فاصله شهرهای مختلف در راهنمای سفر به بوشهر

حالا که یکی از کامل‌ترین مقالات راهنمای سفر به بوشهر را می‌نویسیم، بد نیست درباره فاصله شهرهای مختلف از بوشهر هم گفتگویی داشته باشیم.

– سفر از بندرعباس به بوشهر

اگر تصور یک پیاده‌روی نرم برای رسیدن از بندرعباس به بوشهر را دارید خیلی سفت در اشتباه هستید. سه تا مسیر زمینی بین این دو نقطه با میانگین ۷۵۰کیلومتر فاصله وجود دارد. حالا که به‌اندازه کافی شوکه شدید سراغ راه‌های دسترسی بندرعباس به بوشهر برویم.

بوشهر

عکس از: سایت Google Maps

مثل شهرهای دیگر در راهنمای سفر به بوشهر هم می‌توانید از اتوبوس‌های بین‌شهری، اتومبیل شخصی و هواپیما برای تردد بین این دونقطه نزدیکِ دور، استفاده کنید. فقط یادتان باشد که مسیر زمینی حدودا ۹ الی ۱۰ ساعت زمان می‌برد، ولی با هواپیما در کمتر از یک ساعت به بوشهر برسید.

– سفر از اصفهان به بوشهر

سه مسیر زمینی از اصفهان به بندرعباس روی نقشه پیدا می‌شود که دوتا از پراستفاده‌هایش را در مسیر تهران به بوشهر توضیح دادیم. متوسط فاصله هم حدود ۶۶۰کیلومتر است. برای سفر با هواپیما از اصفهان هم تقریبا یک ساعت و ۲۵ دقیقه در راه هستید.

بوشهر

عکس از: سایت Google Maps

بهترین زمان سفر به بوشهر

این‌که چه موقعی را برای سفر ترجیح بدهید، به چند عامل بستگی دارد. به‌جز کارها و اهداف شخصی، یک‌سری موارد عمومی هم هستند که در راهنمای سفر به بوشهر به آن‌ها می‌رسیم.

– بررسی وضعیت آب‌وهوای بوشهر

آب‌وهوا تقریبا همه‌چیز است! اصولا دما و کیفیت هوا در راهنمای سفر به بوشهر اثر مستقیمی روی لذت از سفرتان می‌گذارد. مثلا این که دیدنی‌های بوشهر را در دمای بالای ۳۵ درجه و با شلوار جین چسبیده به پا از شدت عرق ببینید یا در یک هوای معتدل و گرمای قابل تحمل، واقعا مقدار خاطره‌انگیزی سفرتان را تعیین می‌کند.

بوشهر

عکس از: سایت Google Maps

خوب است بدانید در راهنمای سفر به بوشهر همیشه می‌گویند این شهر تابستان‌های ترسناکی از نظر گرما دارد. محلی‌ها به فصل مرداد، خرماپزان می‌گویند. یعنی چیزی شبیه این‌که آن‌قدر مرداد بوشهر گرم است که خرما برای پختگی به درجه حرارت مطلوب می‌رسد. برای همین تابستان و محض احتیاط یک ماه قبل و بعد آن کسی سراغ بوشهر نمی‌رود، ولی همین خلوتی قیمت‌های پاساژها و هزینه اقامت را خیلی پایین می‌آورد.

پس اگر دنبال ارزانی در راهنمای سفر به بوشهر می‌گردید، تابستان فصل ایده‌آل شماست. در خرداد و مهر هم شاید چون به فصل داغ چسبیده‌اند، تردد گردشگر کم باشد. ولی به‌نظرم، امتحان‌های پایان سال بچه‌ها در خرداد و شروع مدارس در مهر، گردشگری را از رونق میندازد.

بوشهر

عکس از: سایت Google Maps

اما تقریبا دو ماه آخر پاییز در راهنمای سفر به بوشهر یعنی آبان و آذر هم‌چنین اسفند و فروردین و اردیبهشت، دما بین ۳۰ تا ۳۲ درجه است و خیلی از این بالاتر یا پایین‌تر نمی‌رود. دمای عالی آب خلیج برای شنا و آب‌وهوای بهاری بوشهر، گردشگران را به سرزمین نخل‌های بلند می‌کشاند.

برای سفر در هوای خنک‌تر، دی و بهمن زمان‌های خوبی هستند. در این دو ماه دمای هوا بین ۱۴ و ۱۵ درجه است و حسابی با حال‌وهوای خرماپزان و عرق‌سوزی و «خدایا چه اشتباهی کردم!» فرق می‌کند. دمای هوا در بیشترین حد خودش به حدود ۵۰ و در کم‌ترین حدش به ۶ درجه می‌رسد. میانگین بارش هم ۲۱۷ میلی‌متر است. به‌طورکلی بوشهر ۳ ماه معتدل و گرم و ۷ ماه گرم‌تر دارد. ۲ ماه هم سرد است که دمای هوا میانگین بین ۱۴ تا ۱۵ درجه تغییر می‌کند.

– بازدید از رویدادهای فصلی

اگر تشنه رویدادهای و جشنواره‌های بوشهر باشید، قضیه کمی متفاوت است. این مراسم و رویدادها جدای از این‌که در چه ماهی برگزار شوند، آدم را برای تماشا به‌سوی بوشهر می‌کشانند.

مثلا چه فرقی دارد که محرم در راهنمای سفر به بوشهر کجای سال باشد؟ برای دیدن عزاداری ناب و عجیب بوشهری‌ها آدم شاید در چله تابستان هم سری به کوچه‌پس‌کوچه‌هایش بزند.

بوشهر

عکس از: سایت Google Maps

یک رویدادی هم به نام جشنواره بازی‌های محلی دالکی در راهنمای سفر به بوشهر یک بار ۱۳ اسفند در شهر دالکی و شبیه آن بهمن‌ماه در گناوه برگزار می‌شود. در این جشنواره‌ها با آداب‌ورسوم مردم محلی از غذاها و صنایع دستی تا آیین باران، خرمن کشون، رخت برون و عروسی‌ها آشنا می‌شوید.

یکی از قشنگ‌ترین جشنواره‌های راهنمای سفر به بوشهر که حال‌وهوای آدم را نخلی و خلیجی می‌کند، کوچه‌فستیوال است. یک ایده ناب از احسان عبدی‌پور و برادرش که از شنیدن سازوآواز هنرمندان هرمزگانی در کافه لاله اسکندری در تهران شروع شد. حالا کافه حاج رئیس در بوشهر، علاوه‌بر صدای ساز کوکی که خیلی از روزهای سال دارد، روز بوشهر یعنی ۱۸ اسفند، غوغا می‌شود.

نگاهی به تاریخچه بوشهر زیبا

قدیمی‌ترین نشانه‌های زندگی اجتماعی در ری‌شهر، پیدا شده که متعلق به دوران عیلامی‌ها است؛ ولی پایه‌گذاری خود شهر بوشهر احتمالا به دوران اردشیر ساسانی و به دستور او برمی‌گردد. در بعضی از جاهای دیدنی بوشهر یا راهنمای سفر به بوشهر ردپای تاریخ را به‌خوبی می‌بینید. درواقع فرازو فرودهای زیادی که مردم دلیر بوشهر با آن روبه‌رو بوده‌اند، این شهر را روایت می‌کند.

بوشهر

عکس از: سایت Google Maps

چیزی حدود ۹ قرن یعنی تا اویل قرن ۱۷، بوشهر یک قطب تجاری تمام‌عیار بود. آدم را یاد شکوه مصر و رفت‌وآمدهای دریایی روی نیل در دوران سینوهه می‌انداخت؛ ولی بندرعباس تاسیس و به‌مرور بیشتر بار تجارت دریایی بوشهر به آن‌جا منتقل شد.

از آن‌جایی که در روی یک پاشنه نمی‌چرخد، سال ۱۷۳۴ شمسی، دوباره شانس به این سرزمین رو کرد و به حکم نادرشاه، بوشهر ایستگاه اصلی بندر ایران شد.

فرانسه هم کارخانه‌اش در بندرعباس را تخریب کرد و همه‌چیز برای بازگشت شکوه به بوشهر آماده بود. شرکت‌های مختلفی در بوشهر فعالیت می‌کردند و حالا یعنی وسط‌های قرن ۱۹ بوشهر دیگر آن‌قدر از نظر سیاسی و اقتصادی بزرگ بود که محل نفوذ انگلیس باشد.

بوشهر

عکس از: سایت Google Maps

در این بخش از راهنمای سفر به بوشهر به نقطه اوج این تاریخچه می‌رسیم. در دوران جنگ جهانی اول انگلیسی‌ها سه بار بوشهر را اشغال کردند. آخرین دفعه در سال ۱۳۳۳ اتفاق افتاد. دراین مورد، دلاوری رئیس‌علی دلواری خواندنی و ستودنی است. از سال ۱۳۳۰ با آمدن راه‌آهن به خوزستان، نقش بوشهر دوباره کم‌رنگ شد تا این‌که در طول دفاع مقدس به یک پایگاه دریایی مهم تبدیل شد.

حالا دیگر بوشهر مانده و یک تاریخ پر از جنگ و اشغال و البته خرابی‌هایی که هنوز منتظر ترمیم و آبادی هستند. این بندر استراتژیک بعد از جنگ و آوارگی مردمانش، دیگر خیلی شبیه مصر دوران سینوهه نیست؛ اما هنوز هم با لهجه شیرین بندری به مسافران خوش‌آمد می‌گوید.

حمل‌ونقل در بوشهر چطور است؟

متاسفانه در این راهنمای سفر به بوشهر باید بدانید این شهر سیستم حمل‌ونقل مناسبی ندارد. خبری از مترو نیست و اتوبوس‌ها هم برنامه منظم و مشخصی ندارند. اگر اتوبوسی را از دست‌ بدهید شاید تا یک ساعت خبری از اتوبوس بعدی نباشد. تازه اگر مسیرتان ایستگاه اتوبوس درست‌وحسابی داشته‌ باشد. تاکسی‌های زرد هم خیلی سخت در سطح شهر پیدا می‌شوند.

بوشهر

عکس از: سایت Mehrnews

برای جابه‌جایی بین جاذبه های گردشگری بوشهر شاید بهترین راه دربست یا تاکسی اینترنتی باشد که آن‌ هم به ‌دلیل نبود نرخ ثابت، معمولا خیلی گران از آب درمی‌آید.

خلاصه که ماشین شخصی یکی از بهترین گزینه‌های پیش‌روی شما است که حداقل آسیبی به آرامش روان و جیب شما وارد نمی‌کند.

فرودگاه های بوشهر

در راهنمای سفر به بوشهر باید گفت به‌طورکلی شش فرودگاه دارد که دوتای آن‌ها در عسلویه و بقیه هریک در بوشهر، جزیره خارک، بندر امام حسن(ع) و جم هستند. البته دوتا از این فرودگاه‌ها فعالیت نمی‌کنند.

فرودگاه بوشهر

فرودگاه بین‌المللی شهدای بوشهر اصلی‌ترین قطب پروازی این استان است که در شهر بوشهر قرار دارد. این فرودگاه از قدیمی‌ترین فرودگاه‌های کشور و اولین فرودگاه بین‌المللی ایران است. فرودگاه بوشهر با مساحت ۹۸۴۵ مترمربع و ارتفاع ۱۸متری از سطح دریا، یکی از بهترین مسیرهای هوایی غرب به جنوب‌شرقی آسیا به ‌شمار می‌رود.

بوشهر

عکس از: سایت Khabaronline

این فرودگاه راهنمای سفر به بوشهر امکاناتی مثل رستوران، دفتر فروش بلیط، دستگاه خودپرداز، دفتر تاکسی‌رانی، پارکینگ، غرفه‌های تجاری، امکانات پزشکی و اتاق مادروکودک دراختیار مسافران قرار می‌دهد.

شما می‌توانید با تاکسی‌های درون‌شهری یا تاکسی‌های فرودگاه، از هر نقطه بوشهر خودتان را به فرودگاه برسانید. این فرودگاه در منطقه نظامی، بلوار جانبازان، بلوار امام رضا(ع) قرار دارد.

شرکت‌های هواپیمایی فعال:

  • آتا، کاسپین، ایران‌ایر، ایران‌ایرتور، ایران آسمان، کارون، ماهان، پویا، قشم، ساها، سپهران، وارش و زاگرس

مقاصد پروازی:

  • مشهد، تبریز، تهران، اصفهان، شیراز، نجف، اهواز، خارگ، بندرعباس، جده و مدینه (فصلی)

فرودگاه بین‌المللی خلیج فارس

دومین فرودگاه مجهز کشور در راهنمای سفر به بوشهر با مساحت حدودا ۷۰۰ هکتار و ارتفاع ۸ متر از سطح دریا و شروع ساخت در سال ۱۳۸۲ است که متعلق به وزارت نفت بوده و بیشتر برای جابه‌جایی نیروها استفاده می‌شود؛ اما برعکس حالت خصوصی که به‌ نظر می‌رسد، دهمین فرودگاه فعال و پرتردد کشور است.

فرودگاه خلیج فارس در ۱۶کیلومتری جنوب‌شرقی عسلویه قرار دارد و خدماتی از قبیل بانک، امکانات پزشکی و اورژانس، گمرک و پلیس گذرنامه را به مسافران ارائه می‌دهد.

شرکت‌های هواپیمایی فعال:

  • آساجت، کاسپین، فلای‌پرشیا، ایران‌ایر، ایران‌ایرتور، ایران آسمان، کیش، ماهان، معراج، پارس، ساها و سپهران

مقاصد پروازی:

  • تهران، اصفهان، کرمانشاه، مشهد، رشت، ساری، شیراز، تبریز، دوحه، اهواز و اراک

فرودگاه خارک (خارگ)

فرودگاه خارک در راهنمای سفر به بوشهر در ۵۷کیلومتری شمال‌غربی بوشهر است و با بندر گناوه ۳۵ کیلومتر فاصله دارد. این فرودگاه با مساحت ۳۲ کیلومترمربع و یک باند پروازی، چند پرواز داخلی را پوشش می‌دهد.

شرکت‌های هواپیمایی فعال:

  • ایران آسمان، کارون، ماهان و قشم

مقاصد پروازی:

  • اصفهان، تهران، اهواز، بوشهر و شیراز

فرودگاه بهرگان

در راهنمای سفر به بوشهر بهرگان در بندر امام حسن(ع)، جاده اختصاصی شرکت نفت فلات قاره بهرگان قرار دارد. در ارتفاع هفت‌متری از سطح دریا است و تعدادی از مسیرهای هوایی داخلی ازجمله اصفهان، شیراز و تهران را در لیست پروازهایش دارد.

ترمینال‌های مسافربری بوشهر

در راهنمای سفر به بوشهر ترمینال بوشهر با ماشین حدود یک ربع تا مرکز شهر بوشهر فاصله دارد. این ترمینال در جاده بوشهر برازجان است و به شهرهای خیلی زیادی سرویس تردد دارد.

بوشهر

عکس از: سایت Google Maps

سالن‌های غذاخوری، کافی‌شاپ، پارکینگ، مسجد و نمازخانه، رمپ ویژه افراد کم‌توان جسمی، دستگاه‌های خودپرداز، تلفن‌های همگانی، شعبه بانک ملت، غرفه‌های خرید، دفتر نمایندگی تاکسی‌رانی شهر بوشهر و خدمات دیگر در ترمینال بوشهر به مسافران ارائه می‌شود. بنابراین در راهنمای سفر به بوشهر اشاره به اینکه این ترمینال اهمیت زیادی از نظر مسافربری و گردشگری دارد، مهم است.

تعدادی از شرکت‌های مسافربری فعال:

  • ایران‌پیما، تک‌سفر، آریا سفر آسیا، آسیا سفر، رویال سفر، هم‌سفر چابک‌سواران، ترابرسیر بی‌تا، سیروسفر ایران، عدل و ترابر بی‌تا

بعضی از مسیرهای خروجی مستقیم و غیرمستقیم:

  • تهران، اصفهان (پایانه کاوه)، پایانه کرج، مشهد (پایانه امام رضا(ع))، اهواز، یزد، آبادان، شهرکرد و ملایر
بوشهر

عکس از: سایت Google Maps

برخی مسیرهای ورودی:

  • قم، تهران (پایانه جنوب)، کرج، اصفهان، سنندج، کرمانشاه، بندرعباس، شیراز (پایانه امیرکبیر) و کازرون

ایستگاه راه‌آهن بوشهر

راه‌آهن در راهنمای سفر به بوشهر از شیراز یکی از آن پروژه‌های نسبتا طولانی بود که هنوز مردم بوشهر منتظر افتتاح آن هستند. این خط قرار بود شیراز را از طریق بوشهر به عسلویه وصل کند.

بوشهر

عکس از: سایت Mehrnews

اگر روزی این خط راه‌آهن با طول ۶۴۷ کیلومتر باز شود، از مرودشت در شمال شیراز شروع می‌شود و بعد از ۹ ایستگاه به بوشهر می‌رسد. از آن‌جا هم به اهرم، خورموج، بندر کنگان می‌رود و درآخر در عسلویه متوقف می‌شود.

سفر از بوشهر به شهرها و جزایر نزدیک

اگر تا اینجای راهنمای سفر به بوشهر را خوانده‌اید، چرا به گوشه‌وکنار آن سرک نکشید؟! جزایر کوچک و بزرگی نزدیک بوشهر وجود دارند که سفر به آن‌ها، کوله‌بار خاطرات خوب‌تان از جنوب را سنگین‌تر می‌کند.

– سفر به جزیره خارگ

بین جاذبه های گردشگری بوشهر جزیره خارگ یکی از آن دیدنی‌های طبیعی است و حدودا ۵۷ کیلومتر از مرکز بوشهر فاصله دارد. برای سفر به خارگ عمدتا سه راه دارید.

خارگ

عکس از: سایت Tasnimnews

شما می‌توانید در راهنمای سفر به بوشهر از بندر گناوه یا بندر بوشهر با کشتی خودتان را با خارک برسانید. معمولا روزی یک کشتی در این مسیر مسافران را جابه‌جا می‌کند.

به‌جز این دوتا راه آبی، راه هوایی هم وجود دارد. یک بلیط از فرودگاه بوشهر به خارگ بخرید و خودتان را از دریازدگی احتمالی نجات دهید.

– سفر به جزیره نگین

یک جزیره کوچک با قابلیت‌های گردشگری بزرک که با ماشین تقریبا نیم ساعت تا بوشهر فاصله دارد. طبق آخرین اخبار، قرار بود جاده‌ای ۱۰کیلومتری بوشهر را مستقیم به جزیره نگین وصل کند که هنوز کامل احداث نشده ‌است.

جزیره نگین

عکس از: سایت Google Maps

این جزیره با قابلیت دسترسی به بزرگراه بوشهر برازجان و قرارگیری کنار حوضچه قابل کشتیرانی، یکی از مناطق باالقوه برای ارتباطات تجاری و اقتصادی محسوب می‌شود.

– سفر به جزیره میرمهنا

میرمهنا در راهنمای سفر به بوشهر جزیره‌ای غیرمسکونی با درختان انگور و انجیر در ۱۵کیلومتری بندر گناوه است. میرمهنا یک جزیره توریستی است و تقریبا با ماشین یک ساعت و ربع تا بوشهر فاصله دارد.

جزیره میرمهنا

عکس از: سایت Toptourist

– سفر به جزیره قشم

جزیره قشم در تنگه هرمز و خیلی به بندرعباس نزدیک است. به‌همین دلیل کمی کمتر از ۱۰ ساعت زمان لازم دارید تا با یکی از سه راه زمینی، از بوشهر به قشم بروید.

با خرید بلیط هواپیما بوشهر قشم در راهنمای سفر به بوشهر خیلی راحت‌تر و زمانی شاید کمتر از یک ساعت، به قشم می‌رسید.

– سفر به جزیره کیش

سفر از بوشهر به جزیره زیبای کیش از راه دریایی ممکن نیست. بنابراین می‌توانید با هواپیما و طی کمتر از یک ساعت این مسافت را طی کنید.

یک راه دیگر، سفر با اتوبوس تا چارک و از آن‌جا با قایق یا کشتی تا کیش است. البته همان مسیر چارک تا کیش خودش دو ساعت و نیم طول می‌کشد که خب سفر اتوبوسی ۶ساعته از بوشهر با چارک هم خودش یک مسئله جداست.

کیش

عکس از: سایت Google Maps

اگر با ماشین اول به بندر آفتاب و بعد در یک سفر دریایی یک ساعت و نیم بروید؛ شاید حدود یک ساعت در زمان صرفه‌جویی شود، اما باز هم نسبتا طولانی است و در راهنمای سفر به بوشهر زمان زیادی را به خود اختصاص می‌دهد.

جاذبه‌های گردشگری بوشهر

این‌که بوشهر را برای سفر انتخاب کنید، یعنی سفری کامل که در آن تاریخ و تفریح و طبیعت را با هم دارید. جاذبه های گردشگری بوشهر هم فال هستند و هم تماشا.

اگر زمان کافی داشته ‌باشید، با یک برنامه‌ریزی خوب، به خیلی از جاهای دیدنی بوشهر که در راهنمای سفر به بوشهر گفته‌ام، می‌رسید. البته اگر بخواهید همه جا را ببینید، تقریبا به یک سفر فشرده یک ‌ماهه نیاز دارید.

جاذبه‌های تاریخی

حتی در مولکول‌های شرجی هوای بوشهر هم بوی تاریخ به مشام آدم می‌خورد. بوشهر است و رئیس علی دلواری‌اش، تک‌تک بناهای ایرانی-هندی‌اش، محله‌های شنبدی، کوتی، بهبهانی و دهدشتی‌اش با شناسیرهای خانه‌های قدیمی‌اش.

بوشهر

عکس از: سایت Google Maps

خلاصه که بوشهر بدون آب‌انبار قوام، کنیسه یهودیان، قلعه هندی‌ها، قبرستان انگلیسی‌ها، کلیسای مسیح مقدس، امام‌زاده عبدالمهیمن و ده‌ها مکان تاریخی دیگر، اگر هزار کیلومتر ساحل هم داشته‌ باشد، اصلا دیگر بوشهر نیست.

– عمارت حاج رییس

در راهنمای سفر به بوشهر بافت قدیمی شهر خیابان شنبدی، کوچه هتل پلاس۲، یک در با دو کلون شما را به سفری نه‌خیلی دور در زمان قاجار می‌برد. وقتی که حاج عبدالرسول طالبی هم لقب رییس‌التجار را داشت و هم در بوشهر یکی از سرشناس‌های قابل احترام بود.

حاج عبدالرسول هر سال ظهر عاشورا مراسمی در عمارت بزرگ خودش برگزار می‌کرد و به مردم غذا می‌داد. ماه رمضان هم برنامه اطعام فقرا و پخش پول میان آن‌ها به‌ راه بود. خلاصه که یک بوشهر بود و یک حاج رییس.

بوشهر

عکس از: سایت Google Maps

البته بچه‌های عبدالرسول تا سالیان بعد از او هم این سنت‌ها را حفظ کردند، اما الان دیگر خبری از آن بروبیای عمارت نیست.

حالا اما از آن خاندان یک عمارت مانده و از آن ۹ حیاط عمارت، چندتایش هم ازبین رفته‌است. عمارت حاج رییس حالا دیگر یک هتل سنتی و کافه باصفا است که حسابی حال‌وهوای قدیم بوشهر را برای مسافرها زنده می‌کند. این عمارت فقط شش متر تا ساحل فاصله دارد.

– عمارت ملک

در محله بهمنی بوشهر، خیابان ماهینی، یک مجموعه ۱۰۰ساله وجود دارد که متلعق به محمدمهدی ملک‌التجار بوده‌است.

بوشهر

عکس از: سایت Google Maps

محمدمهدی در سفری به فرانسه و با تماشای کاخ قرون وسطایی یکی از وزرا، اشتیاق زیادی به ساخت یک عمارت فرانسوی پیدا کرد. این عمارت که به عمارت ملک شهرت دارد، با زیربنای چهار هزار متری را معمارانی از فراسه با مصالح بومی بوشهر ساختند.

عمارت دهدشتی

عمارت دهدشتی را حاج غلامحسین دهدشتی، تاجر روغن دوران قاجار برای کارهای تجاری و محل زندگی، ساخت. این بنا که به عمارت روغنی هم مشهور است، در زمان خودش حکم برج میلاد بوشهر را داشته است. چون ساختمان حاج غلامحسین تنها بنای چهارطبقه آن دوران بود.

بوشهر

عکس از: سایت Google Maps

این بنا جزو جاذبه های گردشگری بوشهر است که با معماری سنتی و بومی، درحال‌حاضر به عنوان موزه تاریخ پزشکی خلیج فارس شناخته می‌شود. اسناد، کتاب‌های نسخه خطی و انواع داروهای سنتی و وسایل پزشکی ازجمله مواردی هستند که در بازدید از عمارت دهدشتی می‌بینید.

عمارت طبیب

درباره عمارت طبیب نقل قولی وجود دارد که می‌گوید با دستور ملک‌التجار و به سبک‌وسیاق خانه‌های فرانسوی بنا شده‌است.

بوشهر

عکس از: سایت Google Maps

این قصه خیلی با داستان عمارت ملک شباهت دارد و به‌نظرم هیچ بعید نیست که این ملک‌التجار، همان صاحب عمارت ملک و همان شیفته معماری فرانسوی خودمان باشد.

عمارت کازرونی

آقای محمدرضا کارزونی یکی دیگر از تاجران بوشهرنشین قاجار بود و عمارتش هم یکی دیگر از عمارت‌های تاریخی محله بهبهانی است.

بوشهر

عکس از: سایت Google Maps

این عمارت با ایوان بزرگ و دو بخش زمستانی و تابستانی هم خیلی خوب ساخته شد و هم به شکل شایسته‌ای بازسازی شد. حالا می‌توانید با لذت در این عمارت قدم بزنید و یکی از دیدنی های بوشهر زیبا را از نزدیک لمس کنید.

عمارت امیریه

در محله کوتی بوشهر از ساعت ۹ صبح تا ۵ عصر می‌توانید به موزه مردم‌شناسی واقع در عمارت امیریه بروید. این عمارت از اول هم برای کارهای تجاری و اداری بود.

احمدخان دریا بیگی، حکمران کل بنادر و جزایر خلیج فارس، دستور ساخت آن را داد و عمارت در دو طبقه بالا رفت. در دوران رضا شاه ساختمان شهرداری بود و سال‌ها بعد، محل استقرار شورای شهر بوشهر شد.

بوشهر

عکس از: سایت Google Maps

عمارت امیریه در هر طبقه ۱۰ اتاق دارد که دورتادور حیاط طراحی شده‌اند. گچ‌کاری‌ها، چوب‌های کنده‌کاری، گوه‌های برنجی، طارمه و نقش‌های روی در و دیوار، از لذت‌های بصری جذاب عمارت امیریه به‌ حساب می‌آید.

کاروانسرای مشیرالملک

حاج میرزا ابوالحسن خان مشیرالملک شیرازی با ۴۰ هزار تومان سرمایه، دژ برازجان را جلوی میدان اصلی این شهر ساخت، که به کاروانسرای مشیرالملک هم معروف است. امروز با هزینه ساخت این دژ می‌توانید همان‌طور که راهنمای سفر به بوشهر را می‌خوانید یک چای و باقلوا میل کنید.

بوشهر

عکس از: سایت Google Maps

این دژ با چهار برج و ۶۸ اتاق یکی از جاهای دیدنی بوشهر در برازجان است که حتی معمارش هم شخصی به نام حاج محمد شیرازی بوده ‌است. خلاصه که با یک خیر و یک معماری شیرازی، یکی از بناهای تاریخی دیگر دوران قاجار در بوشهر شکل گرفت.

بندر سیراف

به‌نظرم اگر تا این مرحله از راهنمای سفر به بوشهر بروید و به سیراف نروید، اصلا جاذبه های گردشگری بوشهر را ندیده‌اید. این بندر روزهایی را به خودش دیده ‌است که زرتشتی، مسیحی، مانوی، یهودی و بودایی و مردمان رومی و چینی و یونانی آزاد کنار همدیگر زندگی می‌کردند. چیزی که این‌روزها بیشتر شبیه یک آرمان‌شهر است و همه ما از تصورش شگفت‌زده می‌شویم.

بوشهر

عکس از: سایت Google Maps

بندر سیراف که گورستان سیراف هم نزدیک آن است، بزرگ‌ترین بندر تاریخی ایران، جاذبه‌های تاریخی نابی دارد که حتما باید در بازدید از بوشهر سری به آن‌ها بزنید. مثلا مسجد جامع سیراف را در سال ۱۸۸ هجری قمری روی خرابه‌های یک دژ ساسانی ساختند که از نظر قدمت، اهمیت زیادی دارد. آرامگاه سیبویه هم یکی از آرامگاه‌های زیبا و جذاب است که در سیراف قرار دارد.

گورستان صخره‌ای سیراف یکی دیگر از شاهکارهای بشری تقریبا بی‌نظیر است. این گورستان روی شیب یک دره شکل گرفته و در دوران مختلف، محل دفن مردم ادیان متفاوت بوده‌ است.

جاذبه‌های طبیعی

حدود ۹۰۰ کیلومتر خط ساحلی با خلیج فارس در راهنمای سفر به بوشهر ویژگی‌های اقلیمی جذابی را در بوشهر ایجاد کرده ‌است. بندرهای تاریخی و سواحل پرشوروحرارت بوشهر در هیچ‌ جای دنیا تکرار نمی‌شوند.

بوشهر

عکس از: سایت Google Maps

ساحل بندر تاریخی حماد، ساحل بندر دیر، ساحل بنود عسلویه، ساحل صخره‌ای بندر امام حسن(ع)، ساحل صدفی بوشهر و خیلی جاهای دیدنی دیگر، شناسنامه جاذبه‌های طبیعی این استان را تکمیل می‌کنند.

– خلیج نایبند

نایبند یکی از آن جاذبه های گردشگری در راهنمای سفر به بوشهر است که هم قسمت‌های شناخته ‌شده و هم منطقه نسبتا بکر دارد. در نایبند درخت‌هایی می‌بینید که ریشه‌هایشان در آب شناورند و حرا نام دارند. درختان انجیر معابد هم از دیگر گیاهان این خلیج است.

خلیج نایبند

عکس از: سایت Google Maps

حیوانات نایبند در راهنمای سفر به بوشهر یکی دیگر از جاذبه‌های این منطقه به‌ شمار می‌روند. اگر خوش‌شانس باشید، از پرندگان مهاجر تا لاک‌پشت‌هایی که برای تخم‌ریزی به ساحل می‌آیند همه را در سواحل نایبند پیدا می‌کنید.

منطقه ماسه‌ای نگاء هم از آن قسمت‌های تقریبا بکر بین بوشهر و هرمزگان است که با ساحل شنی و چشم‌انداز تماشایی، به زیبایی منطقه حفاظت شده نایبند اعتبار می‌دهد.

– جنگل حرا

بوشهری‌ها به آن گُرم می‌گویند. یکی از عادی‌ترین شکل جنگل که در سرزمین‌های جنوبی ایران ازجمله سیستان‌ولوچستان، بوشهر و قشم به ‌چشم ‌می‌خورند.

جنگل حرا

عکس از: سایت Google Maps

هرچقدر در جنگل حرا درخت‌های شناور روی آب و گشت‌وگذار وسط جنگل با قایق برای بوشهری‌ها عادی باشد، برای خیلی از ما هنوز شگفت‌انگیز و جدید است. درواقع درختان حرای خلیج نایبند هم بخشی از جنگل‌های حرا محسوب‌ می‌شود.

– چشمه آب‌گرم اهرم

این چشمه با خاصیت درمانی عالی و دمای بین ۳۵ تا ۴۰ درجه، در لیست جاهای دیدنی بوشهر و البته درمانی آن دیده می‌شود.

چشمه آب‌گرم اهرم

عکس از: سایت Google Maps

شهرداری هم در سال ۸۰ یک مجموعه با امکاناتی مثل حمام و استخر ایجاد کرد تا مردم محلی و مسافرها با خیال راحت برای استفاده از چشمه طبیعی اهرم به خیابان آب گرم در ۶۰کیلومتری بوشهر بیایند.

– جزیره شیف

برای لمس تصور متداولی که از راهنمای سفر به بوشهر دارید، حتما به جزیره شیخ سعد قدیم و شیف جدید بروید. این جزیره ۶ کیلومتر تا بندر بوشهر فاصله دارد و بیشتر مردمانش به زبان عربی صحبت می‌کنند.

جزیره شیف

عکس از: سایت Google Maps

بوی ماهی تازه، بازار ماهی‌فروش‌ها، لنج‌ها، ماسه‌های ساحلی و ناخداهای مهربان بوشهری، همگی در قاب جزیره شیف جا می‌شوند.

– آبشار زیرراه

در شهر سعدآباد در راهنمای سفر به بوشهر در سه‌کیلومتری دشستان، روستایی به نام زیرراه وجود دارد. این روستا طبیعت زیبا شامل چشمه، دشت، نخلستان و دره دارد و برای یک پیک‌نیک در دل طبیعت، خیلی گزینه خوبی است. ولی آبشار آن به این راحتی پیدا نمی‌شود.

بوشهر

عکس از: سایت Google Maps

یک سناریوی تکراری برای مسافران در راهنمای سفر به بوشهر هست که به روستا می‌رسند و سراغ آبشار زیرراه را می‌گیرند. اما جواب ساده است! زیر راه! این آبشار را دقیقا زیر مسیر روستا می‌بینید و اسمش را هم از همین موقعیت مکانی گرفته‌ است.

– غار چهل خانه

غار چهل خانه در روستای زیرراه قرار دارد. این مکان دیدنی درواقع خیلی هم طبیعی شکل نگرفته ‌است. یعنی تعداد زیادی دخمه هستند که روی رشته‌کوهی ساخته شده‌اند و از درون به یکدیگر راه دارند.

بوشهر

عکس از: سایت Kojaro

هنوز یک نظر واحد درباره این‌که این غار محلی برای دفن زرتشتیان بوده یا مکانی برای چله‌نشینی مرتاضان و زاهدان وجود ندارد.

– گنبد نمکی جاشک

بین شهرهای دیر و خورموج، در قسمت شمالی کوه جاشک، گنبد نمکی جاشک را پیدا می‌کنید. این گنبد ۱۴۴ کیلومتر تا بوشهر فاصله دارد.

بوشهر

عکس از: سایت Google Maps

گنبد نمکی در راهنمای سفر به بوشهر یک رویداد طبیعی است که نه‌ فقط از لحاظ ظاهری بلکه ازنظر علمی هم جذابیت زیادی دارد. گنبد نمگی جاشک یا دشتی با ۱۲ کیلومتر طول، بلندترین گنبد نمکی خاورمیانه است. پیشنهاد می‌کنم این گنبد با قدمت ۶۰۰ میلیون‌سال و با سنگ‌های رنگی و جذابش را حتما جزو جاهای دیدنی بوشهر قرار دهید و از آن بازدید کنید.

– نخیلات

بوشهر است و نخلستان‌های خونگرم و شیرینش! محلی‌ها به آن نخیلات می‌گویند و ارزش و اهمیت نخیلات برایشان از نان شب واجب‌تر است. چون نخلستان‌ها، بخش مهمی از نان شب این مردم خونگرم را تامین می‌کنند.

نخیلات

عکس از: سایت Google Maps

در راهنمای سفر به بوشهر حواستان باشد حتما سری به نخیلات بزنید. مطمئنم ساعات خوش و تکرارنشدنی را با کارگرها و صاحبان نخلستان می‌گذرانید. البته خدا را چه دیدید، از مرام بوشهری‌ها بعید نیست که خرمای درجه یک بوشهری هم قسمتتان شود.

جاذبه‌های تفریحی

هیچ سفری بدون تفریح، کامل نمی‌شود مگر این‌که همسفرتان یک فیزیک‌دان باشد! یعنی اگر اسباب خوش‌گذرانی ندارید حتما بین گردش در جاهای دیدنی بوشهر سری هم به این مکان‌های تفریحی بزنید تا خاطرات سفرتان شبیه کتاب تاریخ و جغرافیا از آب‌ درنیاید!

– دهکده گردشگری نخل تقی

محمدتقی از اهالی آل نصور عربستان بود که بعد از مهاجرت به شبیکوه بندر کنگان، منطقه‌ای را با کشت نخل آباد کرد. حالا دیگر همه می‌دانستند که این همه نخلستان چطور در این ناحیه سبز شده ‌است. این شد که نخلستان داستان ما در راهنمای سفر به بوشهر نخل تقی شد.

بوشهر

عکس از: سایت Google Maps

در سال ۹۸ دهکده خلیج فارس در راهنمای سفر به بوشهر با وسعت تقریبی ۱۶ هکتار درون نخل تقی شروع به شکل‌گیری کرد. حالا دهکده خلیج فارس با ظرفیت ۵۰۰ نفر و امکانات جذابی مثل تفریحات آبی، پیست اسکیت، اسکله ماهی‌گیری، کافی‌شاپ لنجی، رستوران، ویلاهای شناور و فانوس دریایی، یکی از مراکز تفریحی مهم و بزرگ‌ترین پارک ساحلی جنوب ایران است.

– موزه دریانوردی

اسم کاملش موزه دریا و دریانوردی خلیج فارس است و درونش همه‌جور وسیله کشتی‌رانی و دریانوردی قدیمی و جدید و ادوات کشتی‌سازی پیدا می‌شود.

موزه دریانوردی

عکس از: سایت Google Maps

اینجا در راهنمای سفر به بوشهر اینطور معرفی می‌شود: یکی از موزه‌هایی که ابزارهای جنگی مختلف نیروی دریایی را هم به‌نمایش می‌گذارد. خلاصه اگر اهل تفریحاتی مثل موزه‌گردی باشید، احتمالا اینجا خیلی به شما خوش‌می‌گذرد.

– پارک ساحلی آب شیرین‌کن

در خیابان خلیج فارس، ساحلی روبه‌روی پارک دانشجو قرار دارد که به پارک ساحلی آب شیرین‌کن معروف است. این پارک با آلاچیق‌ها، کافی‌شاپ و غذاخوری، از رهگذران و شناگران کنار ساحل، پذیرایی می‌کند.

پارک ساحلی آب شیرین‌کن

عکس از: سایت Google Maps

منظره غروب در خلیج فارس یکی از آن دیدنی های بوشهر است که شاید تماشایش از این پارک خالی از لطف نباشد.

– پارک شُغاب

پارک ساحلی شغاب در راهنمای سفر به بوشهر به خیلی چیزهایش معروف است و به‌نظرم جزو بهترین جاذبه های گردشگری بوشهر به‌حساب‌می‌آید. تک درخت معروفش، چرخ‌وفلک معروفش، محیط واقعا زیبا و امکان برپایی کمپ، پارک شغاب را به مقصد نیم‌روزه خیلی از مسافران نوروزی تبدیل کرده‌ است.

زیر خاکش هم آثار باستانی دوران عیلامی‌ها پیدا شده که قدمت بالای این ناحیه را نشان می‌دهد و البته کلی به ارزش و اعتبار پارک اضافه کرده ‌است.

پارک شغاب

عکس از: سایت Google Maps

برای اقامت نزدیک سواحل پارک شغاب در راهنمای سفر به بوشهر علاوه‌بر کمپینگ، می‌توانید هتل جدید داخل پارک را انتخاب کنید یا در اقامت‌گاه‌های بومگردی اطراف پارک بمانید. شغاب را در خیابان ساحلی، روبه‌روی بیمارستان نیروی هوایی بوشهر پیدا می‌کنید.

– اسکله جفره

در ساحل شمال‌غربی بوشهر، اسکله جفره با شوروهیجانی که در رگ‌هایش جریان دارد، حال‌وهوای‌تان را تغییر می‌دهد. رقص مرغ‌های ماهی‌خوار در بعضی فصل‌ها، این منظره را جذاب‌تر هم می‌کند.

تماشای ماهی‌گیرهایی که با قایق‌هایشان از خلیج برمی‌گردند و خرید ماهی تازه، جزو تفریحاتی است که در جاهایی مثل اسکله جفره نصیبتان می‌شود.

محدودیت‌های سفر به بوشهر

رسیدیم به بایدها و نبایدهای راهنمای سفر به بوشهر که عوامل مختلفی در تجربه شما از سفر به بوشهر اثر می‌گذارد. از وسیله رسیدن تا نوع اقامت‌گاه و زمان رفتن به بوشهر، همگی می‌توانند سفر را سخت و طاقت‌قرسا یا راحت و به‌یادماندنی کنند.

اگر بودجه کافی برای سفر با هواپیما را دارید، به‌ویژه برای شهرهای دوری مثل تهران، حتما سفر هوایی را در برنامه خود قرار دهید. برای اقامت در بوشهر هم گزینه‌های مختلفی از هتل‌های بزرگ تا اقامت‌گاه‌های بوم‌گردی روی میز است که باید باتوجه به سلیقه و البته شرایط اقتصادی، یکی را انتخاب کنید.

بوشهر

عکس از: سایت Google Maps

اگر در فصل‌های شلوغ و پرتردد به بوشهر می‌روید حتما از قبل محل اقامت‌تان را رزرو کنید تا مشکلی برایتان پیش نیاید.

به‌طورکلی حتی در ماه اسفند هم همیشه در سفر به بوشهر عینک آفتابی، کرم ضدآفتاب و یکی‌دوتا لباس نسبتا خنک همراه خودتان داشته‌ باشید تا راهنمای سفر به بوشهر برایتان خوشایند باشد.

به‌ جای کتونی‌های گرم هم می‌توانید از مدل تابستانی و سبک آن‌ها با خودتان ببرید. یادتان نرود حتما برای وسایل الکترونیکی مثل شارژر و پاوربانک بردارید.

بازارها و مراکز خرید بوشهر

احتمالا، تا اینجای سفرنامه هم خیلی صبوری به‌خرج داده‌اید که سوالی از بازارها نپرسیدید. حداقل برای ما ایرانی‌ها، سفر با چاشنی خرید و پاساژگردی، لذیذ می‌شود. در ادامه به چندتا از مهم‌ترین بازارها و مراکز خرید بوشهر سری می‌زنیم.

– بازار قدیم بوشهر

نام دیگرش بازار صفا است و در خیابان شهدا، نبض اقتصاد بوشهر را در دست دارد. بازار قدیم بوشهر در واقع یک بازار قاجاری است که خودش یک‌پا بنا و دیدنی تاریخی به‌ شمار می‌رود.

بازار قدیم بوشهر

عکس از: سایت Tajhiznews

قیمت‌های خیلی خوب بیشتر کالاها در این بازار، شانس شما را برای خرید سوغاتی بالا می‌برد. در بازار قدیم بوشهر از گلیم و لباس‌های سنتی تا خوراکی‌های مخصوص محلی مثل پنیر نخل، خرما کبکاب، سرکه خرما و لواشک خرما پیدا می‌شود.

– پاساژ نادر

پاساژ نادر در راهنمای سفر به بوشهر درواقع پاساژ علاالدین خرمافروش‌ها است. یک چرخ در مغازه‌ها بزنید تا انواع خرما را پیدا کنید.

پاساژ نادر

عکس از: سایت Seeiran

به ‌جز خرما، پاساژ نادر پوشاک و لوازم خانگی هم دارد، ولی احتمالا بیشتر به خرماهایش معروف است. مجتمع تجاری نادر در خیابان صفوی، قبل از هتل آسمان قرار دارد و راهنمای سفر به بوشهر را با حضورش تکمیل کرده است.

– پاساژ توحید

این پاساژ از پاساژ علاالدین ما هم علاالدین‌تر است! شهری از لوازم الکترونیکی در تنوع بالا و قیمت مناسب که شاید تهرانی‌ها را هم گاهی برای خرید لپ‌تاپ به بوشهر بکشاند.

پاساژ توحید

عکس از: سایت Google Maps

قطعات کامپیوتر با کیفیت اورجینال، لپ‌تاپ‌های ارزان و اقتصادی تا گران و حرفه‌ای و وسایل جانبی موبایل، همه را در میدان انقلاب، خیابان لیان در راهنمای سفر به بوشهر پیدا می‌کنید.

– هوم‌کورت آدیداس

ازنظر بزرگی، دومین هوم‌کورت ایران و چهارمین در خاورمیانه است. تنوع لباس‌های ورزشی دو برند آدیداس و ریباک در هوم‌کورت بوشهر، چشم آدم را به ویترین‌ها خیره می‌کند.

هوم‌کورت آدیداس

عکس از: سایت Google Maps

البته اگر شنیده‌ باشید که خیلی از اجناس این مجتمع فیک، ولی با کیفیت اصل است شاید خیلی خیره نشوید. تصمیم با شما است ولی به‌نظرم باز هم ارزش تماشا و حتی خرید را دارد. هوم‌کورت آدیداس را در خیابان چمران پیدا می‌کنید.

– مجتمع تجاری آزادگان

دل‌تان خریددرمانی در راهنمای سفر به بوشهر می‌خواهد؟ نمی‌دانید چه بخرید؟ هر عضو خانواده برای خریدِ یک‌چیز ساز می‌زند؟ به خیابان شهدا، سه‌راه دانش‌آموز و شهدا سری بزنید تا حلال مشکلات‌تان پیدا شود.

مجتمع تجاری آزادگان

عکس از: سایت Seeiran

مجتمع تجاری آزادگان مثل خیلی از مجتمع‌های تجاری معمولی و خوب، هرمدل کالا از لوازم آرایش و اسباب‌بازی تا لباس مردانه و زنانه دارد و خلاصه همه اعضای خانواده را راضی می‌کند.

– بازار گناوه

بازار گناوه در بندر گناوه را مادرهایی که دختر دم‌بخت دارند از من بهتر می‌شناسند! به لوازم خانگی ارزان و اصل معروف است، ولی هرچیز دیگری که به فکرتان می‌رسد یا نمی‌رسد هم دارد تا راهنمای سفر به بوشهر را برایتان کامل کند.

پوشاک، ابزارآلات موسیقی، خوراکی یا هر جنس دیگری که بخواهید در جای مخصوص خودش فروخته‌ می‌شود. همه‌چیز جدا و سازماندهی شده تا خرید راحت‌تر شود.

بازار گناوه

عکس از: سایت Google Maps

اما یک هشدار! کنار صحبت از گردشگری در راهنمای سفر به بوشهر حواستان باشد تا ضمانت سلامت و اصالت کالا را از فروشنده نگرفته‌اید، جنس را نخرید! گاهی‌اوقات بین آن‌همه فروشنده اجناس درجه یک و اصل، یکی هم پیدا می‌شود که با ماشین لباس‌شویی که اصلا کار نمی‌کند یا یخچالی که سوخته و خلاصه این مدل داستان‌ها، دست‌تان را توی پوست گردو می‌گذارد.

– بازار دیلم

اگر تنوع یا قیمت اجناس در بازار گناوه شما را راضی نکرد، بازار دیلم در بندر دیلم دری از درهای بهشت است. بندر دیلم پر از کالاهایی است که مستقیم از آن‌طرف مرز آمده‌اند. خلاصه که این نزدیکی جغرافیایی دیلم با کویت به یک دردی می‌خورد.

بازار دیلم

عکس از: سایت Mehrnews

اما همان‌طور که بین اجناسی از شیر مرغ تا جان آدمیزاد که انصافا اصل هم هستند راه می‌روید و ذوق می‌کنید، باز هم حواستان به اصالت کالاها باشد تا مثل قصه گناوه، با یک وسیله خراب و کلی پول ازدست‌رفته به شهرتان برنگردید.

سوغات بوشهر

سر این‌که سوغات اصلی بوشهر خرما و بقیه محصولات نخل است یا ماهی و میگو، هیچ‌کدام از علمای دو طرف به توافق نمی‌رسند. ولی بین خودمان باشد، هردوی‌شان درجه یک و تقریبا بی‌نظیر هستند و نمی‌شود در راهنمای سفر به بوشهر فقط از یکی از آن‌ها صحبت کرد.

بوشهر

عکس از: سایت Virgol

در راهنمای سفر به بوشهر می‌توانید برای این‌که هیچ‌کدام را از دست‌ ندهید، ماهی سنگ‌سر، شیر و هامون و میگوی تازه را در یک سبد و خرمای مضافتی بوشهر، خرمای کبکاب، خارک و پنیر نخل را در سبد دیگر بگذارید و به شهرتان برگردید.

بوشهر

عکس از: سایت Sarashpazpapion

یادتان نرود، علاوه‌بر خوراکی‌های خاص و خوشمزه، گلیم، قالی، حصیر و سفال هم از دیگر سوغاتی‌های بوشهر محسوب‌می‌شوند. این نوع سوغاتی‌ها برای یادگاری و ساختن قابی همیشگی از بوشهر طبیعتا خیلی مناسب هستند.

فرهنگ مردم بوشهر

یکی از بهترین جاذیه های گردشگری در راهنمای سفر به بوشهر نشست‌وبرخاست با مردمان گرم و صمیمی آن است. بوشهری‌ها با طبعی بلند و گرم، بارها به تاریخ ثابت کرده‌اند که هم متدین و وطن‌دوست هستند و هم در مواقع غم و شادی دست هم را رها نمی‌کنند، شاید کمی حساس باشند اما این از روحیه لطیف آن‌ها سرچشمه می‌گیرد.

راهنمای سفر به بوشهر

عکس از: سایت Visit Iran

در بخش فرهنگ راهنمای سفر به بوشهر خوب است بگویم بوشهری‌ها تقریبا برای همه رویدادهای مذهبی، مراسم دارند. یکی از خاص‌ترین‌هایش عید فطر است که به آن عید تلخک یا عید مرده‌ها می‌گویند. در این روز خانواده‌هایی که عزیزشان فوت کرده مراسم فاتحه‌خوانی دارند. بعد از اذان صبح هم به زیارت اهل قبور می‌روند و آن‌جا سفره می‌چینند. بعد از زیارت اهل قبور هم برای نماز عید فطر آماده می‌شوند.

بوشهر

عکس از: سایت Isftour

مراسم خاص بومی هم تا دل‌تان بخواهد در راهنمای سفر به بوشهر پیدا می‌شود. عروسی‌ها معمولا در دو روز یکی برای حنابندان و یکی هم روز اصلی عروسی برگزار می‌شود. تنیک و نی‌انبانه‌زنی و خیام‌خوانی هم پای ثابت عروسی‌های محلی بوشهر است. کلا خیام‌خوانی جایگاه خاصی میان مردم بوشهر دارد و در خیلی از جشن‌هایشان آن را اجرا می‌کنند.

مراسم باران‌خواهی هم یکی از آیین‌های خیلی قدیمی و باستانی بوشهر است. اگر فصل باران باشد و خبری از باران نباشد، بوشهری‌ها دست‌ به‌ کار می‌شوند تا با اجرای این مراسم، باران رحمت را به سرزمین خود برگردانند.

غذاهای محلی و سنتی بوشهر

خیلی از شهرهای ایران به غذاهای محلی و متنوع خودشان شهرت دارند و در راهنمای سفر به بوشهر هم مثل همان خیلی‌ها، غذاهای درجه یک این شهر را معرفی می‌کنم. به‌نظرم خوردن غذای بوشهر در خود بوشهر خیلی در طعم غذا تفاوت ایجاد می‌کند.

– دم‌پخت ماهی

اسم محلی‌اش لخ‌لخ است و ظاهری شبیه سبزی پلو ماهی خودمان دارد. اما طعم آن را در هیچ سبزی پلو ماهی معمولی پیدا نمی‌کنید.

دم‌پخت ماهی

عکس از: سایت Zedbazar

این غذا در راهنمای سفر به بوشهر با ماهی‌های خاصی مثل شیر، هامور و سنگ‌سر درست می‌شود و تا جایی که فهمیدم، شوید، گشنیز، شنبلیله و تمبر هندی دارد. اگر شما در بوشهر با مواد دیگری لخ‌لخ را می‌پزید حتما با ما هم درمیان بگذارید.

– قلیه ماهی

اگر ماهی سنگ‌سر، هامون، شیر یا سرخو در خانه دارید به‌جای سرخ‌کردن معمولی آن، همین حالا به بوشهر بروید تا یک بوشهری برای‌تان خوشمزه‌ترین قلیه تاریخ را درست کند! اغراق‌آمیز بود ولی کم‌تر از این تعریفی برای قلیه ماهی بوشهری‌ها در راهنمای سفر به بوشهر پیدا نمی‌شود.

قلیه ماهی

عکس از: سایت Chishi

ترکیبی از گشنیز، شنبلیله، تمبر هندی و آرد گندم، با ماهیی که شما آوردید و دست‌های توانای بوشهری‌ها، یک خورش ماهی عالی در راهنمای سفر به بوشهر می‌سازد. ناگفته ‌نماند که قلیه میگو هم دست‌کمی از آن ندارد و به امتحانش می‌ارزد.

– قیمه بوشهری

ترکیبات: خیلی شبیه قیمه معمولی، نتیجه: خیلی شبیه کشک بادمجون یا حلیم قرمز! قیمه بوشهری را با شکر یا شکرپلو می‌خورند و گوشتش مثل حلیم کش می‌آید. فکر نکنم جای دیگری قیمه‌ای تا این اندازه متفاوت و لذیذ پیدا کنید.

قیمه بوشهری

عکس از: سایت kharinkhabar

– دال عدس

دال عدس یکی دیگر از غذاهای سنتی در راهنمای سفر به بوشهر است که در روزهای سرد زمستان خیلی می‌چسبد. عدس قرمز را با آب گوجه می‌پزند و همراه لیموعمانی، سیر، رب گوجه، پیاز و ادویه، یک کاسه از این سوپ بهشتی را وسط زمستان به شما تحویل می‌دهند. البته شاید در دسته سوپ‌ها نباشد. اگر بوشهری هستید اطلاعات‌تان را درباره دال عدس با ما در میان بگذارید.

دال عدس

عکس از: سایت Chishi

– یتیمچه

یتیمچه در راهنمای سفر به بوشهر باب میل گیاه‌خواران است. خوراکی بدون گوشت که با لوبیا چشم‌بلبلی، بادمجان، پیاز، تمبر هندی و ادویه پخته می‌شود و اتفاقا طرز پخت راحتی دارد. یتیمچه از آن غذاهایی است که در فرصت کم و با مواد ساده، آماده می‌شود و درعین‌حال طعم عالی دارد.

یتیمچه

عکس از: سایت Ashmazi

رستوران‌های معروف بوشهر

در هیچ سفری شکم‌گردی را فراموش نکنید. در این راهنمای سفر به بوشهر باید بدانید خیلی از خاطرات فراموش‌نشدنی و اتفاقات دوست‌داشتنی سفر حین غذاخوردن در رستوران‌ها و فست‌فودی‌ها شکل می‌گیرند. رستوران‌های معروف بوشهر هم به‌شرطی خوب هستند که جای من و بقیه خواننده‌های مجله را خالی کنید مخصوصا موقعی که میگو سوخاری را بر بدن می‌زنید.

– رستوران میداف

رستوران میداف در مسیر ساحلی جفره را در هر لیستی از رستوران‌های معروف بوشهر می‌بینید، که جزو رستوران‌های گران و شیک این شهر هم محسوب ‌می‌شود.

رستوران میداف

عکس از: سایت Google Maps

به عنوان یک نکته در راهنمای سفر به بوشهر باید بگویم میداف چهار طبقه دارد که طبقه آخر، چشم شما را به منظره قشنگی از خلیج روشن می‌کند. چیزی که خیلی در منوی میداف به‌چشم‌می‌خورد غذاهای دریایی است. البته غذاهای سنتی هم در این رستوران سرو می‌شود. کافی‌شاپ میداف هم در یکی از طبقات فعالیت می‌کند.

– رستوران زیتون

در راهنمای سفر به بوشهر رستوران زیتون را اینطور بشناسید. در خیابان ساحلی، کنار شورای شهر، یکی از رستوران‌های لوکس و گران بوشهر را می‌بینید که طرفداران زیادی دارد. رستوران زیتون با طبخ انواع غذاهای ایرانی و فرنگی، پخش موسیقی زنده و نمای خلیج فارس، شب‌های به‌یادماندنی برای مردم می‌سازد.

رستوران زیتون

عکس از: سایت Google Maps

رفتار حرفه‌ای کارکنان، رسیدگی خوب و حال‌وهوای عالی زیتون، آن را به یکی از شلوغ‌ترین رستوران‌های شیک بوشهر تبدیل کرده‌ است.

– رستوران قوام

آب‌انبار ۱۵۰ساله قوام حالا یک رستوران سنتی شده که ماهی شکم‌پر، قلیه ماهی و میگوهایش کلی طرفدار دارد. در راهنمای سفر به بوشهر انواع حلواهای بوشهری روی میز اردور کنار سالادهای گوناگون، فضای سنتی قوام را به مشتری‌ها یادآوری می‌کند.

رستوران قوام

عکس از: سایت Google Maps

رستوران گران و معروف قوام راهنمای سفر به بوشهر هم در خیابان خلیج فارس، بوستان قوام به شما خوش‌آمد می‌گوید.

– رستوران گرگور

ازلحاظ غذاها و فضای سنتی، گرگور در نقطه مقابل رستوران قوام قرار دارد. غذاهای دریایی به‌سبک آسیای شرقی و انواع غذاهای بین‌المللی در گرگور سرو می‌شود.

رستوران گرگور

عکس از: سایت Saednews

چشم‌انداز خلیج فارس هم در این رستوران از راهنمای سفر به بوشهر خیلی ویژه و نزدیک است. اگر بودجه کافی برای رستوران گرگور را دارید، حتما سالاد دریایی آن را امتحان کنید. این رستوران در خیابان خلیج فارس، غرب استادیوم شهید بهشتی ساخته شده ‌است.

– رستوران خاتم

رستوران خاتم کنار غذاهای سنتی، فست‌فود هم دارد. میز اردور خاتم با انواع ترشی، کشک بادمجان، زیتون، سالاد فصل، خرما و حلوا، ماست‌وخیار و سوپ چیده شده‌است.

رستوران خاتم

عکس از: سایت Google Maps

این رستوران فست‌فود را می‌توانید صد متر بالاتر از تیو، قبل از باغ پرندگان پیدا کنید.

– فست‌فود رافائل

فست‌فود رافائل در راهنمای سفر به بوشهر یک شعبه در خیابان ساحلی و یکی در سه‌راه دانشگاه دارد. رافائل با ساختمانی کوچک ولی گرم و صمیمی از آن فست‌فودی‌های محبوب بوشهری است که معمولا شلوغ و پرسروصداست.

فست‌فود رافائل

عکس از: سایت Google Maps

بین غذاهای زیاد منوی رافائل استیک مرغ و کباب ترکی هم به‌چشم‌می‌خورد. شیرازی‌ها هم احتمالا این فست‌فودی را می‌شناسند چون آن‌جا هم شعبه دارد.

– فست‌فود بوبو

اگر می‌خواهید همه مراحل تهیه همبرگر را در راهنمای سفر به بوشهر ببینید، حتما به بوبو سربزنید. فست‌فود بوبو لذت تماشای طبخ و سرو غذا را با هم ترکیب می‌کند.

فست‌فود بوبو

عکس از: سایت Google Maps

راستی همبرگرهای بوبو هم معروف است و هم دست‌ساز و به‌نوعی برند بوبو به‌حساب‌می‌آید. آدرس دقیق آن هم خیابان مطهری، خیابان شقایق پنج، کوچه هلالی است.

– فست‌فود مثلث در راهنمای سفر به بوشهر

در خیابان چمران یا همان چهارباندی، روبه‌روی دانشگاه پیام‌نور، میزوصندلی‌های سفید روی یک زمین چمن ناخودآگاه توجه هرکسی را به خودش جلب می‌کند.

فست‌فود مثلث با طراحی قشنگ و سفیدش یکی از فست‌فودی‌های معروف و قشنگ بوشهر است. منوی هر شب را روی یک تخته سیاه بیرون کافه می‌نویسد و فضای جمع‌وجور و دلبری دارد.

فست‌فود مثلث

عکس از: سایت Google Maps

خلاصه اگر در دانشگاه پیام‌نور بوشهر درس می‌خوانید حسابی با این فست‌فودی خاطره بسازید.

در راهنمای سفر به بوشهر کجا اقامت کنیم؟

شاید راهنمای سفر به بوشهر بیشتر درباره جاهای دیدنی بوشهر و آشنایی با مردمانش باشد، ولی اقامت مسئله مهمی است که کل سفر را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد. این‌که چه روشی را برای اقامت انتخاب می‌کنید به موارد مختلفی بستگی دارد.

کمپینگ بوشهر

عکس از: سایت Aftabnews

مثلا در راهنمای سفر به بوشهر با خانواده و بچه احتمالا کمپینگ گزینه خوبی نیست. یا برای سفرهای با بودجه کم تا متوسط، ماندن در هتل‌های لوکس انتخاب عاقلانه‌ای به ‌نظر نمی‌رسد.

این قضیه حتی به حال‌وهوای خودتان هم برمی‌گردد. برای مثال افرادی که عاشق ارتباط با دل جامعه باشد و از هم‌نشینی با محلی‌ها لذت ببرند، از اقامت‌گاه‌های بومگردی استقبال بیشتری می‌کنند.

– بهترین هتل های بوشهر

اول از همه بدانید که در راهنمای سفر به بوشهر خبری از هتل‌های چهار و پنج ستاره نیست. در بوشهر هتل‌های سه ستاره با کیفیت بسیار مناسب پیدامی‌شود.

هتل بوشهر

عکس از: سایت Dbpress

همان‌طور که می‌دانید در راهنمای سفر به بوشهر اقامت در هتل امکانات متعددی را دراختیارتان می‌گذارد و معمولا آسایش و راحتی بیشتری درمقایسه با انواع دیگر اقامت دارد. هتل‌های درسا، هیرون، ناکو، سیراف و هتل جهان‌گردی دلوار جزو هتل‌های محبوب بوشهر به‌شمارمی‌روند.

– اقامت‌گاه‌های بوم‌گردی بوشهر

شما را نمی‌دانم اما تصور من از اقامت‌گاه بومگردی یک خانه روستایی است که هزینه اقامتش خیلی پایین‌تر از هتل باشد. اصولا اقامت‌گاه‌های بومگردی مکان‌هایی برای آشنایی بیشتر با فرهنگ و آداب‌ورسوم مردم آن شهر و روستا هستند.

بوم‌گردی بوشهر

عکس از: سایت Google Maps

البته اگر می‌خواهید هم اقامت‌گاه بوم‌گردی باشد و هم به‌سختی اقامت در یک خانه روستایی نباشد، به‌نظرم اقامت‌گاه سنتی یک‌خوابه خونه‌باغ سلطانی یا بوم‌گردی سرای خیام بوشهر را امتحان کنید.

– اجاره ویلا ساحلی

این نکته در راهنمای سفر به بوشهر ضروری است که در سفرهای چندخانواری، اقامت در ویلا معمولا بهتر و دل‌پذیرتر است. ویلا فضای خصوصی‌تری دارد و تعداد اتاق‌ها دست شما را برای انتخاب محل مناسب برای خواب کمی باز می‌گذارد.

ویلا در بوشهر

عکس از: سایت Irna

در راهنمای سفر به بوشهر یادتان باشد حین جست‌وجو برای ویلاهای بوشهر تنوع بالایی دیده نمی‌شود. البته باتوجه به بافت شهر، طبیعی است که مثل گیلان پر از ویلاهای کوچک و بزرگ نباشد.

ویلای مبله سیراف، ویلای استخردار هیرون، ویلا باغ در عالیشهر و ویلای رادان از ویلاهای بوشهر هستند.

– کمپینگ در راهنمای سفر به بوشهر

کمپینگ در راهنمای سفر به بوشهر یک سبک اقامت خیلی هیجان‌انگیز و به‌یادماندنی است به‌شرطی که وسایل لازم را همراهتان داشته باشید و مکان‌های مناسبی برای این کار تعبیه شده‌ باشد. یک کمپینگ حرفه‌ای در طبیعت بی‌نقص بوشهر، تجربه کاملا متفاوتی از سفر به این شهر را برای شما به‌ارمغان‌ می‌آورد.

کمپینگ

عکس از: سایت Tabnak

ساحل ری‌شهر، در راهنمای سفر به بوشهر ساحل بنود عسلویه و پارک ساحلی شغاب از جاهای خوبی هستند که چادرمانی در آن‌ها خیلی می‌چسبد؛ ولی باید قبل از رفتن از اجازه و امکان کمپ‌زنی توسط شهرداری بوشهر مطمئن باشید. تا جایی که می‌دانم درحال‌حاضر بوستان شغاب به‌صورت رسمی این امکان را دارد.

توصیه‌هایی در راهنمای سفر به بوشهر و سفر خاطره‌انگیز

برای راهنمای سفر به بوشهر حتما کوله‌بار سبک، کفش مناسب، چند دست لباس خنک نخی برای روزهای داغ، عینک آفتابی و کرم ضدآفتاب داشته‌باشید. یک توصیه دوستانه هم این‌که حداقل یک‌بار در خانه محلی‌ها مهمان شوید چون بدون این تجربه، سفر به بوشهر یک‌چیزی کم دارد. خرمای اعلای بوشهر را هم برای سوغاتی فراموش نکنید.

ضروری‌تر از موارد بالا، در کوله‌بارتان هنگام سفر به بوشهر، مقدار زیادی شوق برای این خاک باستانی بردارید. قلبی بزرگ همراه خودتان داشته‌باشید تا همه مهربانی مردم بوشهر در آن جاشود. به عنوان آخرین نکته در راهنمای سفر به بوشهر خوراکی با خودتان نیاورید چون سفره هر بوشهری برای هم‌وطنان مسافرش، باز است.

اشتراک گذاری

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

3 دیدگاه

  1. الههه می‌گوید

    جایی اشاره شد بابت حمل و نقل‌تاکسی بله کم هست ولی اتوبوس و ایستگاه فراوان و هر یکربع میاد.جزایر کیش و قشم هم برای بندرعباسه نه بوشهر.بوشهر برخلاف بسیاری از استانها که امنیت پایین و چادرزدن ممنوعه،شما هرنقطه از شهر واستان میتونید چادر بزنید و امنیت هم بالا هست.

  2. دادا می‌گوید

    درود.برای سفر به جزیره خارگ مجوز نیاز هست. بدون مجوز نمیشه وارد شد.

  3. بوشهری می‌گوید

    مو گر هر جا برم سر وامی گردونوم سی بوشهر