پیاده روی اربعین

پیاده روی اربعین ۱۴۰۱ راهی به سوی نور و روشنایی

همه چیز درباره پیاده وری اربعین

هر سال در محرم و صفر مردم دنبال آن هستند که راهی زیارت شوند. سفر به کربلا و پیاده روی اربعین یکی از آرزوهای آن‌هاست. در این سفر با افراد زیادی آشنا می‌شوید که همه آن‌ها یک هدف مشترک دارند، پابوسی آقا امام حسین (ع). جالب است که این مراسم هر سال باشکوه‌تر از سال قبل برگزار می‌شود و گروه‌های زیادی برای خدمت‌رسانی به زائران در مسیر پیاده روی اربعین ۱۴۰۱ آماده هستند. این پیاده روی روحانی حال دلتان را خوب خواهد کرد.

در نظر داشته باشید از تاریخ ۱۲ شهریور، برای پرواز نجف و بغداد از ترمینال سلام استفاده خواهد شد. مهم است بدانید از این تاریخ به بعد همراه داشتن پرینت بلیط الزامی است.

در این سفر ۳ روز همراه کسانی هستید که با روی باز از شما پذیرایی کرده و اقامتگاه‌تان را مرتب می‌کنند. در این مقاله از مجله گردشگری علی بابا می‌خواهم از شرایط سفر به کربلا، مسیر سفر، مرزهای ایران و عراق، مدت زمان سفر و ضروریات آن بگویم. اگر برای پیاده‌روی اربعین آماده هستید که ۲۶ شهریور شما را در کربلا ملاقات کنیم.

اربعین ۱۴۰۱ چه روزی است؟
اربعین ۱۴۰۱ در روز ۲۶ شهریور، ۲۰ صفر خواهد بود.
پیاده روی اربعین چقدر طول می‌کشد؟
پیاده روی اربعین ۳ روز طول می‌کشد و این مسیر از نجف شروع شده و تا کربلا ادامه دارد.

 

شرایط سفر به کربلا

برای سفر به کربلا و برای پیاده روی اربعین ۱۴۰۱ باید یک سری شرایط کلی داشته باشید. از بین این شرایط کلی کارت واکسن، پیش‌ثبت‌نام در سامانه سماح و گرفتن ویزا و پاسپورت مهم‌تر است. در این بخش هر کدام از این موارد بررسی می‌شود.

پیاده روی اربعین

عکس از: سایت Irna

کارت واکسن و تست PCR

یکی از مهم‌ترین شرایط سفر به کربلا، داشتن کارت واکسن و تست PCR است. تزریق ۲ دوز واکسن کرونا ضروری است. اگر از دوز دوم واکسن شما ۶ ماه گذشته باشد، باید دوز یادآوری یا دوز سوم را نیز زده باشید. علاوه‌بر کارت واکسن کرونا باید یک تست PCR هم ارائه کنید. این تست نشان می‌دهد که شما در حال حاضر مبتلا به بیماری کرونا نیستید.

کارت واکسن

عکس از: سایت Mahanlab

با توجه به مصوبه ستاد اربعین در سال ۱۴۰۱، کنترل کارت واکسن در مرزها انجام می‌شود. البته می‌توانید کارت واکسن را در موبایل خودتان هم داشته باشید. لازم است بدانید که دولت عراق تا این تاریخ محدودیتی برای نوع واکسن تعیین نکرده بنابراین هر نوع واکسنی که زده باشید مورد تایید این کشور است. اگر کارت دیجیتالی واکسن دارید باید آن را به زبان انگلیسی دریافت کنید. داشتن کارت واکسن در طول سفر و خصوصا برای عبور از مرز ضروری است.

پیش‌ثبت‌نام در سماح

برای سفر به کربلا و پیاده روی اربعین ۱۴۰۱ باید در سامانه سماح پیش‌ثبت‌نام کنید. ثبت‌نام نهایی بعد از موافقت قطعی دولت عراق انجام می‌شود. پیش‌ثبت‌نام به صورت غیرحضوری است و بنابراین نیازی نیست به هیچ‌کدام از شعب‌های سازمان حج و زیارت مراجعه کنید.

پیاده روی اربعین

عکس از: سایت Mehrnews

وقتی در سامانه سماح ثبت‌نام می‌کنید، شرایط شما بررسی می‌شود و در صورت تایید، پذیرفته ‌می‌شوید. نام پذیرفته شده‌ها از طریق سامانه سماح اعلام و همین‌طور برای آن‌ها پیامک می‌شود. توجه کنید اگر شرایط شما مورد تایید نباشد نمی‌توانید برای سفر به کربلا و پیاده روی اربعین ۱۴۰۱ اقدام کنید. داشتن گذرنامه و کارت واکسن ضروری است اما این دو گزینه از سایت سماح حذف شده و نیازی نیست اطلاعات آن را پُر کنید.

از شرایط پذیرش گفتم و باید بدانید که زنان باردار و افراد سالمند بالای ۶۰ سال و همین‌طور افرادی که دارای بیماری‌های خاص هستند بهتر است در سامانه ثبت‌نام نکنند چون به احتمال زیاد رد خواهند شد.

پاسپورت و ویزا

اول از هر چیز بگویم که بدون پاسپورت نمی‌توانید وارد مرزهای عراق شوید. تعدادی از زائران هر ساله بدون داشتن پاسپورت و ویزا راهی پیاده روی اربعین و سفر به کربلا می‌شوند به این امید که شاید در مرز و به دلیل ازدحام جمعیت، مرزهای عراق به روی آن‌ها باز شده و بتوانند بدون پاسپورت پیاده روی اربعین ۱۴۰۱ را انجام دهند.

پاسپورت و ویزا

عکس از: سایت Rooziato

در اوایل دهه ۹۰ یکبار این اتفاق افتاده و خیلی از زائران تصور می‌کنند ممکن است امسال هم اتفاق بیفتد. اما نکته مهم اینجاست که طبق آنچه پلیس عراق گفته، تردد بدون داشتن پاسپورت غیرمجاز است و حتی جرم محسوب می‌شود. در چنین شرایطی پلیس عراق اجازه دستگیری شما را هم خواهد داشت.

آن‌طوری که مدیر کل نظارت عتبات سازمان حج و زیارت گفته، برای سفر به کربلا و پیاده روی اربعین ۱۴۰۱ به پاسپورت با ۶ ماه اعتبار نیاز دارید. پس قبل از ورود به مرز باید برای تمدید گذرنامه خود اقدام کنید. داشتن پاسپورت معتبر یکی از مهم‌ترین شرایط سفر به کربلا است.

پیاده روی اربعین

عکس از: سایت Thearabweekly

سامانه سماح چیست؟

سامانه سماح، مخفف «سامانه مشتاقان ایام حضور» در اعتاب مقدسه، یکی از سامانه‌های اصلی برای ارائه خدمات غیرحضوری به زائران اربعین سال ۱۴۰۱ است. لازم است بدانید که دولت عراق ظرفیت ۳۰ هزار نفری را برای کشور ایران در نظر گرفته و فقط افرادی که در این سامانه ثبت‌نام کنند و واجد شرایط باشند می‌توانند به پیاده روی اربعین ۱۴۰۱ بروند.

سایت سماح برای همه مردم کشور در همه استان‌ها و شهرها قابل استفاده است و محدودیتی وجود ندارد. برای پیش‌ثبت‌نام در این سایت باید مراحل زیر را طی کنید.

سامانه سماج و پیاده روی اربعین

عکس از: سایت Alibaba

  • وارد سامانه سماح شوید.
  • اول از همه باید شرایط پیش‌ثبت‌نام متقاضیان اربعین ۱۴۰۱ را در سامانه سماح بخوانید. اگر واجد شرایط پیش‌ثبت‌نام بودید تیک گزینه «با شرایط ثبت‌نام موافق هستم» را بزنید.
  • در این مرحله باید یک عبارت امنیتی را در کادر مربوطه وارد کنید و بعد از آن گزینه «شروع ثبت‌نام» را انتخاب کنید.
  • برای پیگیری وضعیت گروه ثبت‌نامی و یا ویرایش اطلاعات درخواستی باید «کد ملی» و «شماره شناسنامه» را وارد کرده و بعد از آن گزینه «پیگیری و ویرایش» را انتخاب کنید.
  • با وارد کردن کد ملی و شماره شناسنامه وارد سامانه می‌شوید، در این مرحله باید شماره تلفن همراه خود را وارد کرده و بعد گزینه «ارسال کد» را انتخاب کنید.
  • با وارد کردن شماره همراه و کد تایید، وارد صفحه اصلی پیش‌ثبت‌نام سامانه سماح خواهید شد.
  • در تب ثبت اطلاعات باید کد ملی، تاریخ تولد به شمسی، شماره گذرنامه، حروف شماره گذرنامه و تاریخ انقضای گذرنامه را وارد کنید. البته امسال ستاره‌های شماره گذرنامه و تاریخ گذرنامه برداشته شده و اجباری به وارد کردن آن نیست. توجه کنید که تاریخ انقضای گذرنامه را باید حتما به میلادی وارد کنید.
  • وقتی این اطلاعات را کامل کردید، با زدن گزینه «ثبت‌نام» به صورت پیش‌فرض به‌عنوان سرگروه ثبت می‌شوید.
  • در بخش اطلاعات تکمیلی باید اطلاعات اعزام را تکمیل کنید. در این بخش باید مرز خروج و تاریخ اعزام و تاریخ بازگشت را به شمسی وارد کرده و گزینه «ثبت و ادامه فرآیند» را بزنید. توجه کنید که فقط تاریخ‌های مشخص شده با رنگ نارنجی در تقویم امکان انتخاب دارند.
  • در مرحله بعد باید اطلاعات تردد را ثبت کنید. وسیله نقلیه عزیمت تا مرز را از منوی کشویی انتخاب کرده و گزینه «ثبت و ادامه فرآیند» را بزنید. اگر در مرحله قبلی یکی از مرزهای زمینی را انتخاب کرده‌اید باید نوع وسیله عزیمت تا مرز را هم انتخاب کنید. در غیر این صورت نیازی به این کار نیست.
  • بعد از تعیین وسیله نقلیه عزیمت تا مرز، وارد بخش تایید اطلاعات و پرداخت هزینه می‌شوید. در این صفحه اطلاعات شما نمایش داده می‌شود و در صورت لزوم می‌توانید بعدا آن را ویرایش کنید.
  • در نهایت هم عبارت «زائر گرامی، پیش‌ثبت‌نام شما با موفقیت ثبت گردید» نمایش داده می‌شود.
پیاده روی اربعین

عکس از: سایت Aljazeera

نکته مهم اینکه ثبت نام سفر به کربلا و پیاده روی اربعین ۱۴۰۱ در سامانه سماح در بازه زمانی مشخصی انجام خواهد شد. پیش‌ثبت‌نام از تاریخ ۱۰/۰۴/۱۴۰۱ تا ۹ صبح ۳۱/۰۴/۱۴۰۱ انجام و ثبت‌نام قطعی هم از تاریخ ۲۳/۰۵/۱۴۰۱ تا تاریخ ۲۴/۰۶/۱۴۰۱ از طریق سامانه سماح انجام می‌شود.

کسانی که در مرحله پیش‌ثبت‌نام شرکت کرده باشند می‌توانند از بخش پیگیری وضعیت و ویرایش با وارد کردن شماره شناسنامه و کد ملی با پرداخت حق بیمه ثبت‌نام خود را نهایی کنند. حق بیمه در اصل همان هزینه سفر به کربلا برای زائرانی است که قصد پیاده‌ روی اربعین ۱۴۰۱ را دارند.

جاهای دیدنی کربلا

عکس از: سایت Tasnimnews

هزینه سفر به کربلا در پیاده روی اربعین

برای پیاده روی اربعین ۱۴۰۱ لازم نیست هیچ هزینه‌ای برای وعده‌های غذایی و آب آشامیدنی پرداخت کنید. همه این موارد رایگان هستند. اما تنها هزینه سفر به کربلا در پیاده روی اربعین ۱۴۰۱ همان هزینه بیمه و همین‌طور هزینه جابه‌جایی از مرز ایران به نجف و از کربلا به مرز است. به عبارتی ساده‌تر می‌توان گفت که سفر به کربلا برای شما هزینه‌ای نخواهد داشت.

هزینه پیاده روی اربعین

عکس از: سایت Mojnews

اربعین ۱۴۰۱ چه روزی است؟

شنبه ۲۶ شهریور ۱۴۰۱ روز اربعین خواهد بود. اربعین حسینی چهلمین روز بعد از شهادت امام حسین (ع) در روز عاشورای سال ۶۱ قمری است. چهلم امام حسین (ع) مصادف با ۲۰ صفر است. بعضی از نقل‌ها از آن زمان می‌گویند که اسرای کربلا در روز ۲۰ صفر سال ۶۱ قمری در راه بازگشت به شام، برای اینکه به زیارت مدفن امام حسین (ع) بروند، راهی کربلا شدند.

از طرفی بر اساس قولی مشهور، سر این امام عزیز در روز اربعین به بدن ایشان در کربلای خونین ملحق شده است. زیارت اربعین و پیاده روی اربعین یکی از اعمال خاص چهلمین روز شهادت امام حسین (ع) است و طبق روایتی که از امام حسن عسکری (ع) به جای مانده، این زیارت یکی از نشانه‌های فرد مومن است.

پیاده روی اربعین

عکس از: سایت Monitor

روز اربعین و ۲۰ صفر در ایران تعطیل است و سیل عظیمی از عاشقان آن حضرت راهی سفر به کربلا می‌شوند تا با این امام عزیز تجدید بیعت کرده و مومنی خود را به اثبات برسانند. یکی از بزرگ‌ترین مراسم عزاداری شیعیان که به‌عنوان بزرگ‌ترین اجتماع مذهبی جهان هم شناخته می‌شود، پیاده‌روی اربعین است.

راهنمای پیاده روی اربعین ۱۴۰۱

اطلاعاتی که در این مقاله می‌خوانید به‌روزترین اطلاعات در مورد پیاده روی اربعین ۱۴۰۱ است. بیشتر زائران کربلا، پیاده روی اربعین ۱۴۰۱ را از شانزدهم صفر شروع می‌کنند تا در نوزدهم صفر و یک روز قبل از اربعین در کربلا باشند. اما خب ممکن است بنا به دلایل شخصی این سفر در روز هفدهم صفر هم انجام شود.

اگر روز شانزدهم صفر را انتخاب کنید با جمعیت عظیمی همراه می‌شوید که همگی راهی کربلا هستند. اما اگر می‌خواهید دور از شلوغی برای پیاده روی اربعین ۱۴۰۱ بروید، باید یک هفته قبل سفر خود را شروع کنید.

پیاده روی اربعین

عکس از: سایت Rasekhoon

شروع مسیر پیاده روی اربعین ۱۴۰۱ از درب باب‌الساعه حرم امام علی (ع) است. از درب که خارج شدید مستقیم باید به کناره خیابان امام زین‌العابدین و یا خیابان امام جعفر صادق (ع) حرکت کنید. وقتی به بزرگراه کربلا رسیدید می‌توانید با دیگر زائران همراه شوید. پیدا کردن مسیر پیاده روی اربعین کار سختی نیست و فقط باید نشانه‌ها و جمعیت را دنبال کنید.

از مرز تا نجف را باید با وسیله نقلیه بروید وقتی به نجف رسیدید تازه پیاده‌روی اربعین شروع می‌شود. از نجف تا کربلا را باید پیاده بروید. در مسیر برگشت هم باید از کربلا تا مرز را با وسیله نقلیه برگردید.

پیاده روی کربلا

عکس از: سایت Khabaronline

هزینه سفر به کربلا بستگی به روشی دارد که خود را تا مرز می‌رسانید. بازه زمانی اربعین ۱۴۰۱ از ۱۶ شهریور تا ۳۱ شهریور است و ۱۰ هزار دستگاه اتوبوس حمل و نقل بین‌شهری برای جابجایی زائران تدارک دیده شده. اگر به صورت هوایی می‌روید، هزینه بلیت برای سفر هوایی رفت و برگشت، ۶ میلیون تومان است و ۱۵۰ پرواز به عتبات در هفته انجام می‌شود.

هزینه بلیط اتوبوس از تهران تا مرز مهران و بالعکس، ۲۴۰ هزار تومان است و هزینه مبنای بیمه زائران اربعین ۱۸ هزار تومان است. اگر با خودروی شخصی تا مرز می‌روید هزینه پارکینگ عمومی در ۲۴ ساعت برای هر خودرو، ۵ هزار تومان و هزینه پارکینگ خصوصی هم ۱۰ هزار تومان است. پیش‌بینی شده که در پیاده روی اربعین ۱۴۰۱ حدود ۶ میلیون زائر به سمت کربلا عظیمت کنند.

اقامت در کربلا

عکس از: سایت Tasnimnews

مرزهای ایران و عراق برای اربعین کدامند؟

خط مرزی ایران و عراق، ۱۶۰۹ کیلومتر است و در جنوب از خط تالوگ اروند رود (شطالعرب عراق) شروع شده و در کوه دالمپر در نطقه مرزی سه‌گانه ایران و عراق و ترکیه ختم می‌شود. استان‌های خوزستان، کرمانشاه، ایلام، آذربایجان غربی و کردستان در قسمتی از این مرز قرار گرفته‌اند. بنابراین ایران در بین همسایه‌های خود طولانی‌ترین مرز را با عراق دارد.

مرزهای ایران و عراق برای پیاده روی اربعین ۱۴۰۱ شامل مرز مهران، مرز خسروی، مرز چذابه و مرز شلمچه است. زائران از استان‌های مختلف می‌توانند از این مرزها برای ورود به خاک عراق استفاده کنند.

مرز شلمچه و پیاده روی اربعین

عکس از: سایت Irna

  • مرز مهران: زائران از استان‌های تهران، قزوین، البرز، قم، گیلان، مرکزی، مازندران، ایلام، لرستان، گلستان و همدان می‌توانند از این مرز استفاده کنند.
  • مرز شلمچه: زائران از استان‌های اصفهان، کهکیلویه و بویراحمد، فارس، خراسان رضوی، تهران، چهارمحال و بختیاری، کرمان، خوزستان، سیستان و بلوچستان، هرمزگان و بوشهر می‌توانند از این مرز استفاده کنند.
  • مرز چذابه: زائران از استان‌های اصفهان، خراسان جنوبی، خوزستان، کرمان، فارس، سمنان، تهران، یزد، خراسان شمالی و خراسان رضوی می‌توانند از این مرز استفاده کنند.
  • مرز خسروی: زائران از استان‌های آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، زنجان، کرمانشاه، اردبیل و کردستان می‌توانند از این مرز استفاده کنند.
مرز مهران و پیاده روی اربعین

عکس از: سایت Irna

آدرس مرزهای ایران و عراق و ساعت‌های کاری

  • مرز مهران: استان ایلام، پایانه مهران – این مرز به صورت شبانه‌روی پذیرای زائران است.
  • مرز شلمچه: استان خوزستان، خرمشهر، پایانه شلمچه – این مرز به صورت شبانه‌روی پذیرای زائران است.
  • مرز چذابه: استان خوزستان، شهرستان دشت آزادگان – این مرز به صورت شبانه‌روی پذیرای زائران است.
  • مرز خسروی: استان کرمانشاه، شهرستان قصر شیرین – ساعت کاری مرز خسروی از ۷ صبح تا ۱۷ عصر است.
مرز خسروی و پیاده روی اربعین

عکس از: سایت Irna

فاصله تهران تا مرزهای ایران و عراق

  • فاصله تهران تا مرز مهران: فاصله بین تهران تا مرز مهران حدود ۷۵۹ کیلومتر است و این سفر ۹ ساعت و ۸ دقیقه طول می‌کشد.
  • فاصله تهران تا مرز شلمچه: فاصله بین تهران و مرز شلمچه حدود ۹۴۹ کیلومتر است و این سفر ۱۰ ساعت و ۵۸ دقیقه طول می‌کشد.
  • فاصله تهران تا مرز چذابه: فاصله بین تهران تا مرز چذابه حدود ۷۷۱ کیلومتر است و این سفر ۹ ساعت و ۲۶ دقیقه طول می‌کشد.
  • فاصله تهران تا مرز خسروی: فاصله بین تهران تا مرز خسروی حدود ۶۹۵ کیلومتر است و این سفر ۸ ساعت و ۵۴ دقیقه طول می‌کشد.

آدرس گوگل مپ پایانه مهران

آدرس گوگل مپ پایانه شلمچه

آدرس گوگل مپ پایانه چذابه

آدرس گوگل مپ پایانه خسروی

مسیر پیاده روی اربعین چطور است؟

بهتر است زائران سفر به کربلا، نزدیک‌ترین مرز را به شهر محل سکونت خودشان انتخاب کنند. به این ترتیب مدت زمان کمتری را برای رسیدن به شهر نجف صرف می‌کنند. در بخشی از این مقاله در مورد مرزهای چهارگانه و استان‌هایی که می‌توانند از هر مرز استفاده کنند اطلاعات کاملی در اختیارتان قرار گرفت.

پیاده روی اربعین

عکس از: سایت Arcpublishing

اگر از مرز مهران استفاده می‌کنید باید از شهرهای بدره، کوت، نهمانیه، شوملی و دیوانیه عبور کرده و وارد شهر نجف شوید. وقتی وارد شهر نجف شدید تازه به مسیر اصلی پیاده روی اربعین ۱۴۰۱ می‌رسید.

اگر از مرز شلمچه وارد خاک کشور عراق شوید باید از شهر بصره و دیوانیه عبور کرده تا وارد شهر نجف شوید. اگر هم که از مرز چذابه عبور می‌کنید باید از شهرهای مشرح، العماره، فجر، آفک و دیوانیه و شامیه رد شوید تا به نجف برسید. مسیر پیاده‌ روی اربعین حسینی ۱۴۰۱ از شهر نجف شروع می‌شود. از شهر نجف تا کربلا ۸۵ کیلومتر است.

پیاده روی کربلا و پیاده روی اربعین

عکس از: سایت Bayanbox

راه‌های مختلفی برای دسترسی به نجف و کربلا وجود دارد که یکی از آن‌ها راه هوایی است. از شهرهای تهران، اصفهان، شیراز، مشهد، تبریز، ساری، یزد، آبادان، اهواز و کرمان می‌توانید به صورت مستقیم به سمت نجف پرواز کنید. راه‌های زمینی همه که همگی بررسی شدند و شامل مرز مهران، مرز شلمچه، مرز چذابه و مرز خسروی هستند.

از نزدیکی حرم پیاده‌روی شروع می‌شود. از اول تا آخر مسیر یک سری ستون‌های شماره‌گذاری شده وجود دارد که به آن‌ها «عمود» گفته می‌شود. از ابتدای شهر نجف تا انتهای آن، ۱۸۲ عمود وجود دارد. بعد از شهر نجف دوباره عمودها شماره‌گذاری می‌شوند و در واقع عمودهای بین شهر نجف تا کربلا شروع می‌شود. شماره آخرین عمود در ورودی کربلا، ۱۴۵۲ است و فاصله عمودها از یکدیگر هم، ۵۰ متر است.

پیاده روی اربعین

عکس از: سایت Massir

در واقع این عمودها برای محاسبه مسیر طی شده و همین‌طور برای آدرس دادن زائرین کاربرد دارد. به‌عنوان‌مثال، زائران برای قرار گذاشتن یا پیدا کردن یکدیگر و همین‌طور پیدا کردن یک موکب خاص، از این عمودها استفاده می‌کنند. به همین دلیل هم کنار عمودها معمولا جمعیت بیشتری را می‌بینید. در فاصله بین عمود ۱۱۰۰ تا ۱۳۹۰ تعداد موکب‌ها کمتر است چون مسیر و راه عبوری باریک می‌شود. بنابراین بهتر است طوری برنامه‌ریزی کنید که این بخش از مسیر در شب طی نشود چون برای پیدا کردن جای خواب با مشکل روبرو می‌شوید.

طول مسیر بین دو شهر نجف و کربلا، ۸۵ کیلومتر است و حدود ۳ روز طول می‌کشد تا از نجف به کربلا برسید. اگر روزی ۲۶.۵ کیلومتر پیاده‌روی داشته باشید که می‌شود روزی ۷ الی ۸ ساعت، باقی مدت را می‌توانید استراحت کنید. در طول این پیاده‌روی سه روزه، روز اول را باید تا ۴۸۰ الی ۵۰۰ عمود و روز دوم را هم تا عمود ۱۰۰۰ پیاده‌روی کنید.

پاسپورت و ویزا اربعین

عکس از: سایت Shiablog

با توجه به اینکه پیاده روی اربعین ۱۴۰۱ در شهریور انجام می‌شود بنابراین برای فرار از گرمی هوا می‌توانید پیاده‌روی را از ۴ و ۵ صبح شروع کنید و تا غروب ادامه دهید. فاصله میان نجف تا کربلا، کویری است و باید تحمل گرمای زیادی را داشته باشید. برخی از زائران به دلیل فرار از گرمی هوای تابستان ترجیح می‌دهند پیاده‌روی را از غروب آفتاب شروع کنند و تا نماز صبح ادامه دهند. بعد از نماز صبح هم برای استراحت اقدام می‌کنند. لازم است بدانید که هوای شب در کویر خنک‌تر است و بنابراین در صورت لزوم با خودتان لباس مناسب داشته باشید.

اگر در هر جایی از مسیر نتوانستید به پیاده‌روی ادامه دهید، اصلا نگران نباشید چون می‌توانید از ماشین‌های گذری استفاده کنید و مستقیم به کربلا بروید.

غذا در کربلا

عکس از: سایت Mashreghnews

امکانات رفاهی مسیر پیاده روی اربعین

یکی از مزایای مهم و اصلی سفر به کربلا، هزینه رایگان آن است. شما در قبال خدماتی که دریافت می‌کنید، هیچ هزینه‌ای پرداخت نخواهید کرد. مکان‌های استراحت که به آن‌ها موکب گفته می‌شود کاملا رایگان هستند. از طرفی نیازی نیست با خودتان آب آشامیدنی و غذا ببرید چون در مسیر افراد زیادی هستند که انواع غذاها و نوشیدنی‌ها را ارائه می‌کنند.

پیاده روی اربعین

عکس از: سایت Irna

این افراد در اصل نذر دارند که به زائران اربعین خدمات ارائه کنند. از دیگر خدمات رفاهی مسیر پیاده روی اربعین ۱۴۰۱ می‌توان به سرویس بهداشتی و خدمات پزشکی اشاره کرد. عراقی‌ها خیلی مهمان‌نواز هستند و در طول مسیر می‌توانید از غذاهای تازه و آماده عراقی نیز استفاده کنید. در مسیر نجف به کربلا افراد زیادی را می‌بینید که به شما اصرار می‌کنند غذای آن‌ها را بخورید یا شما را تا موکب راهنمایی می‌کنند.

اقامت در طول پیاده روی اربعین

در مسیر ۸۵ کیلومتری نجف تا کربلا، اقامتگاه‌ها، خانه‌ها و حسینیه‌های زیادی ساخته شده که محل استراحت زائران هستند و به آن‌ها «موکب» گفته می‌شود. موکب‌ها در انواع مختلفی وجود دارند که ممکن است شامل یک حسینیه بزرگ با ظرفیت بیشتر از ۱۰۰۰ نفر باشد یا یک چادر عشایری کوچک با ظرفیت کم.

اقامت در پیاده روی کربلا

عکس از: سایت Iraqyar

در هر صورت انتخاب با شماست که در کدام موکب استراحت کنید. البته در میان موکب‌ها، خانه‌های چندین طبقه یا خانه‌های روستایی نیز وجود دارد. تمامی این خانه‌ها، چادرهای عشایری و حسینیه‌ها در اصل برای اقامت زائران پیاده روی اربعین ۱۴۰۱ و سفر به کربلا تدارک دیده شده و هدف ایجاد مکانی آرام با امکانات خوب برای زائران است.

صاحب موکب‌ها ممکن است از کشورهای مختلفی باشند. در طول مسیر پیاده روی اربعین ۱۴۰۱ و در مسیر سفر از نجف به کربلا موکب‌هایی از کشورهای ایران، لبنان و پاکستان و دیگر کشورها را خواهید دید. در بیشتر موکب‌ها امکانات کافی وجود دارد، یکی از این امکانات پتوهای تمیز است که خیلی از زائران حتی انتظارش را هم ندارند.

پیاده روی اربعین

عکس از: سایت Ana

برقراری تماس در پیاده روی اربعین

برای برقراری تماس از ایران با عراق یا از عراق با ایران دو راه وجود دارد. می‌توانید سیم کارت موقتی عراقی خریداری کنید یا از رومینگ ایرانسل، همراه اول و رایتل استفاده کنید.

خرید سیم کارت موقتی عراقی

خرید سیم کارت موقتی عراقی ساده‌ترین راهی است که می‌توانید برای برقراری تماس از آن استفاده کنید. استفاده از سیم‌ کارت عراقی برای کسانی که گروهی به پیاده روی اربعین ۱۴۰۱ می‌روند هزینه کمتری دارد. ۳ اپراتور آسیاسل، کورک تلکام و زین سیم‌ کارت‌های عراقی ارائه می‌دهند. اعتبار این سیم‌ کارت‌های عراقی یک ماهه است و میزان شارژ اولیه هر کدام از آن‌ها با دیگری متفاوت است.

خرید سیم کارت عراقی

عکس از: سایت Digikala

اگر از سیم کارت آسیاسل استفاده می‌کنید می‌توانید هزینه‌های مکالمه خود را کاهش دهید. برای نیم‌بها کردن هزینه مکالمه با سیم‌ کارت‌های آسیاسل می‌توانید عدد ۲ را به شماره ۲۹۳ ارسال کنید. با پرداخت ۵۰۰۰ دینار شارژ، هزینه تماس درون شبکه آسیاسل برای هر ثانیه ۳ دینار و هزینه تماس از آسیاسل با دیگر اپراتورها برای هر ثانیه ۵ دینار خواهد بود.

اگر از سیم‌ کارت زین استفاده می‌کنید باز هم می‌توانید هزینه‌های مکالمه درون شبکه‌ای خود را نیم‌بها کنید. برای این کار باید عدد ۲ را به شماره ۲۰۳۴ ارسال کرده و سیم کارت خود را ۵۰۰۰ دینار شارژ کنید. اما اگر از سیم کارت کورک تلکام استفاده می‌کنید با کد دستوری *۲۵۴# می‌توانید ۱۵۰۰ دینار شارژ پرداخت کرده و با ۶ نفر مکالمه نیم‌بها داشته باشید.

رومینگ ایرانسل در عراق

ایرانسل هر ساله هزینه رومینگ در عراق را مشخص می‌کند. ایرانسل طی مذاکراتی که با اپراتورهای عراقی داشته سعی کرده تا هزینه رومینگ را برای زائران سفر به کربلا و پیاده روی اربعین ۱۴۰۱ کاهش دهد. حتما قبل از سفر در مورد رومینگ ایرانسل بخوانید.

رومینگ ایرانسل

عکس از: سایت Rasekhoon

رومینگ همراه اول در عراق

همراه اول هم مثل ایرانسل هر سال هزینه رومینگ را مشخص می‌کند. این اپراتور گسترده‌ترین خدمات ارتباطی را برای زائران اربعین در نظر دارد. تعرفه‌های تخفیفی همراه اول برای زائرین تا پایان ماهه صفر اعتبار خواهد داشت. قبل از سفر به عراق، رومینگ همراه اول خود را فعال کنید.

رومینگ رایتل در عراق

رایتل شاید در مقایسه با همراه اول و ایرانسل، مشترکان زیادی نداشته باشد اما در هر صورت هستند کسانی که از این سیم‌ کارت‌ها استفاده می‌کنند. رایتل هم برنامه‌هایی برای کاهش هزینه رومینگ رایتل در عراق دارد.

رومینگ رایتل

عکس از: سایت Radar

وسایل مورد نیاز برای سفر به کربلا در پیاده روی اربعین

با توجه به اینکه پیاده روی اربعین ۱۴۰۱ در شهریور ماه انجام می‌شود و مسیر پیاده‌روی هم کویری است پس باید یک سری وسایل همراهتان داشته باشید. در این بخش لیستی از وسایلی که باید همراهتان باشد را معرفی می‌کنم.

  • کوله پشتی، ترجیحا یک کوله پشتی سبک و جادار همراه خودتان ببرید شما که نمی‌خواهید همه مسیر از درد شانه و پشت نتوانید پیاده راه بروید. پس کوله استاندارد و سبکی با خودتان ببرید.
  • دارو، در صورتی که داروی خاصی مصرف می‌کنید حتما قبل از سفر آن را از داروخانه تهیه کنید شاید تا رسیدن به نجف موفق نشدید داروی مورد نظرتان را از داروخانه‌های بین راه تهیه کنید.
  • لوازم بهداشتی و شخصی، سفر طولانی است و ۳ روز پیاده روی دارید. در این مدت برای مراقبت از خودتان به وسایل بهداشتی و شخصی نیاز پیدا می‌کنید. این وسایل شامل حوله، مسواک، خمیردندان، لیوان، قاشق و چنگال، کرم ضدآفتاب و بالم لب است. یکی از وسایلی که خیلی به آن نیاز پیدا می‌کنید، اسپری خوشبوکننده است.
  • پودر عرق سوز، این پودر را می‌توانید برای خودتان و فرزندانتان استفاده کنید. با توجه به اینکه ۷ الی ۸ ساعت در روز را در حال پیاده‌روی هستید طبیعی است که دچار عرق سوز شوید. پس چه بهتر که برای جلوگیری از پیشرفت آن پماد یا پودر عرق سوز همراه داشته باشید.
  • لباس نخی و آزاد، همان‌طور که گفتم پیاده روی اربعین ۱۴۰۱ در شهریور خواهد بود. شهریور در کویر بسیار گرم است و بهترین کار پوشیدن لباس‌های خنک و نخی و آزاد است.
  • لوازم الکترونیک ضروری، شما که قطعا گوشی موبایلتان را همراه می‌برید اما برای شارژ کردن آن در موکب‌ها به پریز شارژ و کابل شارژ نیاز دارید. البته فراموش نکنید که بیشتر زمان خود را در راه هستید و به پریز شارژ دسترسی ندارید پس بهتر است با خودتان یک پاوربانک هم ببرید.
  • مدارک شناسایی، مهم‌ترین چیزی که باید همراه خودتان ببرید، مدارک شناسایی مثل پاسپورت است. پاسپورت شما باید دارای حداقل ۶ ماه اعتبار باشد. بدون پاسپورت نمی‌توانید از مرز رد شوید.
  • سیم کارت، سیم کارت عراقی یا سیم‌ کارت‌های ایرانی که رومینگ بین‌الملل آن‌ها فعال شده‌اند برای سفر به کربلا و پیاده روی اربعین ۱۴۰۱ ضروری هستند. در طول سفر به تماس با همراهانتان و اعضای خانواده نیاز دارید.
  • آب معدنی و تنقلات فاسد نشدنی و مقوی، در طول مسیر افراد زیادی هستند که از شما با انواع خوراکی‌ها پذیرایی می‌کنند. اما بهتر است همراهتان کمی خوراکی فاسد نشدنی مثل آجیل و خشکبار یا نان خشک و سبوس‌دار و شکلات تلخ یا شیرین داشته باشید. آب معدنی هم خیلی مهم است. در طول مسیر جاهایی برای عرضه آب معدنی وجود دارد اما بهتر است یک بطری با خودتان داشته باشید.
پذیرایی در پیاده روی اربعین

عکس از: سایت Farsnews

  • کتونی و کفش راحت، بهترین کفشی که در سفر به کربلا و پیاده روی اربعین ۱۴۰۱ می‌توانید بپوشید، کتونی است. بهتر است کتونی را قبلا پوشیده باشید تا از راحت بودن آن مطمئن شوید. چون قرار است در طول روز ۷ تا ۸ ساعت پیاده‌روی کنید کفش شما باید راحت باشد.
  • یک جفت دمپایی سبک، برای وقت‌هایی که در موکب استراحت می‌کنید یک دمپایی سبک با خودتان ببرید تا پاهای شما کمی استراحت کند. این دمپایی‌های سبک در حرم به کارتان می‌آید.
  • زیرانداز سبک و قابل حمل، یکی از وسایل ضروری برای سفر به کربلا، زیرانداز است. بهتر است زیرانداز سبک باشد تا به راحتی بتوانید آن را حمل کنید. اگر خیلی مایل به استفاده از پتو و تجهیزات موکب‌ها نیستید می‌توانید همراه خودتان یک کیسه خواب هم ببرید.
  • عینک آفتابی، مسیر طولانی است و از ساعت ۴ و ۵ صبح تا غروب را پیاده‌روی می‌کنید، پس بیشتر وقت خود را در زیر نور آفتاب هستید. غیر از کرم ضدآفتاب که ضروری است به عینک آفتابی هم نیاز دارید. شما که نمی‌خواهید چشمانتان در اثر نور آفتاب آسیب ببینند.
  • کلاه آفتاب‌گیر، غیر از کرم ضدآفتاب که برای محافظت پوستتان در برابر اشعه آفتاب است و عینک آفتابی، پیشنهاد می‌کنم برای کاهش میزان شدت گرمای آفتاب از کلاه آفتاب‌گیر استفاده کنید.
پیاده روی اربعین

عکس از: سایت Imamhussain

سفر به کربلا و پیاده روی اربعین ۱۴۰۱ در کنار هم

در این مقاله از مجله علی‌بابا در مورد پیاده روی اربعین ۱۴۰۱ صحبت کردیم. اینکه هر ساله تعداد زیادی از زائرین برای زیارت امام حسین (ع) راهی سفر می‌شوند. همان‌طور که دیدید برای رسیدن به حرم مطهر این امام عزیز، راه‌های مختلفی وجود دارد.

به‌عنوان‌مثال می‌توانید برای سفر به کربلا با هواپیما اقدام کنید یا اینکه سفر به کربلا با قطار را انتخاب کنید. اگر می‌خواهید با هواپیما سفر کنید که باید بلیط هواپیما تهران نجف را خریداری کنید. البته می‌توانید با ماشین شخصی خودتان هم تا مرزهای معرفی شده در این مقاله بروید و در یکی از پارکینگ‌ها ماشین خود را پارک کنید. امیدوارم که در این سفر معنوی و دلپذیر یادی هم از ما کنید.

اشتراک گذاری

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.