موزه های اهواز

گشتی در فرهنگ و هنر جنوبی با موزه های اهواز

موزه های اهواز را در چند دقیقه بگردیم...

هر شهری برای خودش گذشته، حال و آینده‌ای دارد. شهر اهواز هم همین‌طور! درست است که بدون ماشین زمان نمی‌توان به گذشته یا آینده سفر کرد، اما در عوض می‌شود از زمان حال لذت برد و راه‌ دیگری برای تجربه گذشته پیدا کرد، راه حل پیشنهادی مجله گردشگری علی بابا به شما بازدید از موزه‌های این شهر است. موزه های اهواز مثل ماشین زمان عمل می‌کنند. بلیط بخرید، کمربندتان را سفت ببندید و وارد موزه شوید.

اهواز موزه‌های مختلفی دارد و به هر حال راه به دست آوردن دل هرکسی را خوب می‌داند. اگر اهل هنرهای تجسمی و آثار امروزی باشید، می‌توانید سری به موزه هنرهای معاصر بزنید. اگر اهل سفر به گذشته و آثار تاریخی هستید، موزه خراطی و هفت تپه بهترین مقصد برای سفری کوتاه است و یا اگر اهل طبیعت و مردم ‌شناسی باشید موزه علم و طبیعت و موزه مردم شناسی را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

نام موزه های اهواز چیست؟
از جمله مهم‌ترین موزه های اهواز می‌توان به موزه هنرهای معاصر، موزه خراطی، موزه هفت تپه، موزه مردم شناسی حمیدیه، موزه علم و طبیعت اهواز اشاره کرد.
آدرس موزه هنرهای معاصر اهواز چیست؟
موزه هنرهای معاصر اهواز، در جاده ساحلی اهواز قرار گرفته است.
معروف‌ترین موزه اهواز کدام است؟
موزه هنرهای معاصر

در این مقاله از مجله گردشگری علی‌بابا، چند تا از مهم‌ترین و دیدنی‌ترین موزه های اهواز را به همراه هر آنچه که لازم است درباره آن‌ها بدانید، به شما معرفی می‌کنیم.

موزه های اهوازموزه هنرهای معاصر اهواز، قدم زدن در حوضچه اکنون[۱]

معمولا زمانی که تصمیم داریم به یک موزه برویم، فکر می‌کنیم که قرار است با آثار باستانی قدیمی سروکار داشته باشیم، اما این بار فرق دارد.

در موزه هنرهای معاصر اهواز به ذهن هنرمندان معاصر سفر خواهیم کرد، اینکه دنیا را چه طور می‌بینند یا در فکرشان چه می‌گذرد. این مجموعه، یکی از مهم‌ترین موزه های اهواز است که با ۵ هزار متر زیربنا در سال ۱۳۸۸، در جاده ساحلی اهواز افتتاح شد.

موزه هنرهای معاصر اهوازاین موزه دارای ۲ طبقه و ۵ گالری است که به طور استاندارد ظرفیت نمایش ۲۵۰ تا ۳۰۰ اثر تجسمی هنری را دارد اما در حال حاضر دارای ۷۰ اثر هنری است که بخش اعظم آن مربوط به هنرمندان معاصر استان و تعدادی هم اثر هنرمندان سایر استان‌ها ، از جمله تهران است. با توجه به اینکه اهواز هیچ گالری یا نمایشگاهی برای ارائه آثار هنری هنرمندان ندارد، یکی از گالری‌های موزه به نمایشگاه‌های انفرادی هنرمندان اختصاص داده شده تا پلی برای ارتباط هنرمندان و هنردوستان باشد.

موزه هنرهای معاصر اهواز دارای بخش‌های مختلفی از جمله مهمانسرا، سایت اداری، کتابخانه، سالن کنفرانس، اقامتگاه مخصوص اساتید و هنرمندان مدعو، کافه گالری و رستوران است.

موزه هنرهای معاصر اهوازدر سالن‌های موزه، انواع کلاس‌، کارگاه، دوره‌های آموزشی و سمینارهای مهم هنری برگزار می‌شود که سالانه مخاطبان زیادی دارد. رستوران و کافه گالری موزه نیز فضایی رویایی برای نوشیدن قهوه و لذت بردن از آثار هنری است که امکان خرید آثار برای گردشگران داخلی و خارجی نیز فراهم کرده است.

آدرس موزه هنرهای معاصر اهواز: خوزستان، اهواز، جاده ساحلی

درهای موزه همه روزه به جز روزهای جمعه، از ساعت ۹ صبح تا ۲۰ به روی بازدیدکنندگان باز است.

آدرس موزه هنرهای معاصر اهواز در گوگل مپ

موزه خراطی اهواز، موزه‌ای به زبان چوب‌ها

خراطی، هنر جان‌بخشی به چوب‌هاست. قطعات چوب که با هنر دست هنرمندان به اشیایی مثل مهره‌های شطرنج، شانه چوبی، صندلی، شمعدان، ظروف سنتی و تزیینی و… تبدیل می‌شوند. موزه خراطی اهواز، اولین موزه خراطی کشور و یکی از مهم‌ترین موزه های اهواز است که با هدف آشنایی مردم با صنایع چوبی با عنوان موزه تخصصی چوب و خراطی، در سال ۱۳۸۸  افتتاح شد.

موزه خراطی اهوازاین موزه مجموعه‌ای شامل ۴۰۰ اثر از هنرمندان بومی و هنرمندان بزرگی همچون استاد عبدالرحیم فروتن، استاد خراطی کشور، است. در ساخت این آثار هنری زیبا، از چوب‌های مختلفی مانند چوب گردو، چوب سفید، بید، چنار، نارون، توسکا و هر چوب دیگری که از ذهنتان بگذرد استفاده شده است که هرکدام به زبان خود، با بازدیدکنندگان صحبت می‌کنند. موزه خراطی طرفداران زیادی بین گردشگران خارجی و داخلی دارد.

آدرس موزه خراطی اهواز: اهواز، میدان ۱۵ خرداد، خیابان انقلاب، بعد از خیابان مصطفی خمینی شمالی

موزه خراطی همه روزه به جز روزهای تعطیل از ساعت ۹ صبح تا ۱۸ قابل بازدید است.

موزه خراطی اهوازموزه علم و طبیعت اهواز، دوستی علم و طبیعت در موزه های اهواز

موزه علم و طبیعت اهواز که با نام موزه دانشگاه اهواز و موزه دانشگاه شهید چمران نیز شناخته می‌شود، به خاطر جذابیت و ویژگی‌های منحصربه‌فردی که دارد به یکی از جاذبه‌های گردشگری اهواز تبدیل شده و در رده ۱۰ موزه برتر کشور قرار دارد.

این موزه در سال ۱۳۸۲، در مساحتی به اندازه ۲۵۰۰ متر مربع، به صورت دو طبقه سالن مجزا با عنوان بخش علم و بخش طبیعت در فضای دانشگاه شهید چمران اهواز ساخته و افتتاح شد. بازدید از موزه علم و طبیعت مثل یک سفر علمی است که در راه بازگشت فکر می‌کنید هرچیزی که دیدید شبیه خواب بوده است.

موزه علم و طبیعت در موزه های اهوازدر سالن علمی موزه، غرفه‌های مختلف علمی از جمله غرفه آسیب‌شناسی، تشخیص بیماری، ویروس‌شناسی، جنین‌شناسی، اسکلت‌شناسی است. خاص‌ترین ویژگی موزه علم و طبیعت، بزرگ‌ترین پیکره متحرک و تمام الکترونیک قلب و عروق انسان در جهان است که با وزنی نزدیک به ۳ تن و اندازه‌ای حدود ۴۶ هزار برابر قلب طبیعی، برای تشخیص بیماری‌های مختلف در این موزه قرار گرفته است.

موزه علم و طبیعت اهوازسالن مربوط به طبیعت این موزه، شامل بخش‌هایی از جمله نمایش زیستگاه‌های مختلف استان خوزستان، بخش پرندگان، حشرات، پستانداران، خزندگان و دوزیستان و آبزیان است. در این موزه بازدیدکنندگان اطلاعات زیادی درباره انواع حیوانات و زیستگاه آن‌ها به دست می‌آورند.

آدرس موزه علم و طبیعت اهواز: بلوار گلستان، دانشگاه شهی چمران، ضلع غربی، طبقه مکف کتابخانه مرکزی

موزه علم و طبیعت اهوازاین موزه روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۷:۳۰ صبح تا ۱۳:۳۰ قابل بازدید است و هزینه بازدید برای دانشجویان و اعضای هیئت علمی نیم‌بها است.

آدرس موزه علم و طبیعت اهواز در گوگل مپ

موزه هفت تپه

موزه هفت تپه به عنوان موزه‌ای برای نگه‌داری و نمایش اکتشافات تمدن باستانی منطقه هفت تپه است. این موزه در نزدیکی شوش، در محوطه هفت تپه در سال ۱۳۴۹ ساخته شد. ساخت آن سه سال طول کشید و بعد از جنگ تحمیلی تعطیل شد، ۲۰ سال بعد در سال ۱۳۸۰ پس از مرمت و بازسازی مجدد برای علاقمندان به تاریخ بازگشایی شد.

موزه هفت تپه بخش‌های مختلفی از جمله سالن نمایشگاهی، کتابخانه، سالن ترمیم سفال، کارگاه مرمت، لابراتوار عکاسی، آزمایشگاه و…دارد، به همین علت هم جز یکی از مهم‌ترین و قدیمی‌ترین موزه های اهواز  محسوب می‌شود.

موزه هفت تپه اهوازاشیا و آثار باستانی که در موزه هفت تپه به نمایش گذاشته شده است از تنوع بالایی برخوردار است، این آثار را می‌توان به گل‌نوشته‌ها و کتیبه‌های سنگی، مهرهای سنگی و گلی، اشیای فلزی، تابوت، ظروف سفالی، اشیا تزئینی، پیکرهای کوچک سفالی در شمایل انسان و حیوان و… دسته‌بندی کرد.

آدرس موزه هفت تپه: خوزستان، ۱۰ کیلومتری جنوب شرقی شوش، هفت تپه، جنب کوی عیلام

این موزه همه روزه به جز روزهای تعطیل رسمی از ساعت ۸:۳۰ صبح تا ۱۶ پذیرای بازدیدکنندگان است.

موزه هفت تپهموزه مردم شناسی حمیدیه، تجربه زندگی در میان مردم

 موزه مردم شناسی حمیدیه با تلاش آقای خلیل دحیمی که یکی از علاقمندان و فعالان حوزه میراث فرهنگی هستند در سال ۱۳۹۷ در حمیدیه افتتاح شد که یکی از جدیدترین موزه‌ های اهواز است و به صورت خصوصی اداره می‌شود.

در موزه های مردم‌شناسی اشیایی به نمایش گذاشته می‌شود که بازدیدکنندگان با طرز زندگی، هنر و فرهنگ مردم یک منطقه خاص آشنا می‌شوند. بازدید از این موزه چند ساعتی شما از کسی که هستید دور می‌کند و در میان مردم آن منطقه می‌نشاند، با مردم شادی می‌کنید، هم‌دلی می‌کنید، شاید هم اگر وقت اضافه آمد در خیالاتتان کمی هم در ساخت کارهای دستی کمکشان کنید.

در موزه مرم شناسی حمیدیه، سمینارها و کارگاه‌های آموزشی نیز برای علاقمندان و دانش‌آموزان برگزار می‌شود که فرصت مناسبی برای آشنایی با مردم، سبک زندگی آن‌ها و میراث فرهنگی است.

بازدید از موزه‌ های اهواز با کمک شما تکمیل خواهد شد!

متاسفانه در پایان این مقاله با اطمینان نمی‌توان گفت که حالا دیگر چیزی نیست که درباره موزه های اهواز ندانید، اتفاقا چیزهای نادانسته درباره آن‌ها زیاد است. اگر دقت کرده باشید، بعضی از موزه‌ها در طول مقاله آدرس گوگل مپ نداشتند و یا هزینه بلیطشان مشخص نبود!

شهر اهواز با وجود همه جاهای دیدنی و عزیزی که دارد کمی مورد کم‌توجهی قرار گرفته و علی‌رغم پیگیری‌های زیاد، اطلاعات دقیق و صحیحی درباره این موزه‌ها، آدرس و تلفنشان وجود ندارد. حتی در بیشتر موارد عکس خوبی هم از موزه های اهواز پیدا نمی‌شود!

بله، برای همین گفتیم که این بازدید با کمک شما گردشگران و اهوازی‌های عزیز تکمیل خواهد شد. اگر شما هم اطلاعات موثقی درباره موزه های اهواز دارید، لطفا اطلاعات و عکس‌های خود را از طریق ایمیل با ما به اشتراک بگذارید. دیگر وقتش رسیده قدم فراتر بگذاریم و به جاهایی سفر کنیم که کم‌تر به آن‌ها فکر کرده‌ایم. شک نکنید که بازدید از این موزه‌ها تجربه بی‌نظیری برای شما خواهد بود. پس بهتر است دیگر وقت را بیشتر از این تلف نکنیم، پیش به سوی موزه های اهواز!

 

[۱] اشاره به شعر سهراب سپهری: «زندگی آب‌تنی کردن در حوضچه اکنون است»

اشتراک گذاری

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.